Tagovi

Par preduvjeta i strategija

PREDUVJETI

Dopustiti hrvatskom pravosuđu da okonča pravosudni proces u kojem je okrivljena strana Hrvatska demokratska zajednica. Otvoriti javnu raspravu o najboljim metodama s ciljem dobijanja odštetnog zahtjeva, iznosa dovoljnog za onemogućiti daljnje djelovanje stranke, odnosno pokretanja nacionalizacije imovine stranke HDZ.

Dopustiti europskom pravosuđu da okonča pravosudni proces ubojstva Stjepana Đurekovića u kojem je svakako jedna od strana u procesu i Centralni komitet Saveza komunista Hrvatske. Otvoriti javnu raspravu o najboljim metodama s ciljem dobijanja odštetnog zahtjeva od Socijaldemokratske partije kao stranke sljednice, iznosa dovoljnog za onemogućiti daljnje djelovanje stranke, odnosno pokretanja nacionalizacije imovine stranke SDP.

Dopustiti javnu raspravu koja će dokazati kako je Hrvatska narodna stranka nastala i omogućen joj je dvadesetpetogodišnji snažan upliv u hrvatsku politiku isključivo radi financijske injekcije koju su joj ne svojom voljom ubrizgali Zadrani i Dubrovčani. Otvoriti javnu raspravu o najboljim metodama za udrugu građana Zadra i Dubrovnika s ciljem dobijanja odštetnog zahtjeva, iznosa dovoljnog za onemogućiti daljnje djelovanje stranke, odnosno pokretanja nacionalizacije imovine stranke HNS-LD.

STRATEGIJA

U ustavno pravo uvrstiti pravo građana na bezuvjetni temeljni dohodak vode, struje i interneta.

Svaki stanovnik RH bi imao pravo na u potpunosti subvencioniran iznos minimalne optimalne potrošnje vode i struje prema tablicama koje bi jednom godišnje izdavala Hrvatska narodna banka, te na u potpunosti subvenciran flat (bez ograničenja količine podataka) internet brzine u vrijednosti jedne desetine prosječne brzine pristupa internetu u RH prema podatku koji bi također jednom godišnje izdavala Hrvatska narodna banka.

Novčane vrijednosti vode i struje se za obitelj na računima dobavljača akumuliraju prema broju stanara, dok za internet vrijedi fiksna državna tarifa po jedinici stanovanja. Pravo na vodu i struju je neutrživo i veže se s državnom strategijom stanovanja baziranoj na snažnoj podršci informacijskih tehnologija i softverske evidencije. Prava na besplatan pristup internetu se stranka odriče ukoliko želi povećanje brzine.

Otvoriti javnu raspravu o najboljim stimulativnim metodama unutar temeljnog dohotka koje će pozitivno utjecati na natalitet, pokušati utjecati na uvrštavanje dodatnih kategorija osim maloljetnosti i punoljetnosti.

Zgaziti svaku MOGUĆU stopu zemlje u potrazi za obradivom površinom, te usput "zgaziti" Južnu Europu tehnološkim rješenjima u poljoprivredi, šumarstvu, ribarstvu, speleologiji i meteorologiji.

Otvoriti javnu raspravu o potencijalnim sveučilišnim centrima na postojećim materijalnim resursima koji će u budućem ustroju Republike Hrvatske - podijeljenoj na dvije regije i grad Zagreb - predstavljati dosadašnje županije kao temeljne jedinice zadužene za razvitak obrazovanja i investiranja unutar navedenih grana industrije.

Staviti desetogodišnji moratorij na ikakvu novu izgradnju u RH i zatvoriti sve urede za izdavanje građevinskih dozvola. Svaka investicija u građevinskom sektoru postaje bazirana na revizualizaciji i/ili prenamjeni prostora.

Arhitektura dobija državni stimulans u vidu izdašnog sponzoriranja filozofije i estetike prenamjene.

Svako iznajmljivanje stanova je profesionalizirano u smislu paušalnog oporezivanja prema broju stanara, dok se u turističkoj namjeni paušalno oporezuje broj ležajeva u funkciji. Na razini regije se iznos za svakog gosta u vansezoni stimulativno odbija od zaduženog iznosa u predsezoni i posezoni.

Zauzeti jednostranu strategiju u financijskim odnosima RH i EU, odnosno RH i UN, prema kojoj RH sav državni, društveni i materijalni potencijal ulaže u stvaranje primarne gospodarske grane: obrazovanja i industrijsku implementaciju svih dostupnih industrija proizvodnje energije iz obnovljivih izvora; sav će novac, te tehnološki i ljudski resursi cirkulirati na osnovu 25-godišnjeg ugovora s bilo kojom stranom i RH u kojima će RH uz zajednička prava dobiti i pravo otkupa dionica (tako stvorenih gospodarskih subjekata) po tržišnoj cijeni nakon isteka tog perioda.

U desetogodišnjem periodu dosegnuti 30.000 nezaposlenih i povećanje broja stanovnika od 200.000.

Republika Hrvatska kao strateški cilj postavlja uvođenje ekoloških standarda u očuvanju prirode i čovjeka razine ne ispod najviše razine ijedne članice EU - s 25-godišnjim planom isticanja u prvi plan - uz najstrožu europsku implementaciju i provedbu na terenu.

Začeti dvadesetpetogodišnji proces stvaranja imidža države za koju će se smatrati da relevantna svjetska stručna imena na polju obnovljivih izvora energije ili jesu stalni predavači u RH ili su povremeni gosti predavači.

Balon je tu i zasigurno neće puknuti sljedećih 25 godina.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci