Tagovi

Papreno otvoreno pismo

http://pollitika.com/par-preduvjeta-i-strategija

Da li ste gospodo Anto Nobilo i Josipe Manolić spremni prihvatiti centralne uloge stvaranja i vođenja Ministarstva pravosuđa koje će u vašem inicijalnom učinku i uz vašu aboliciju uz parcijalna svjedočenja Republici Hrvatskoj donijeti proces minimalne lustracije političko-gospodarskog života Socijalističke Republike Hrvatske nužne za stvaranje jedinstvene državne obavještajne Službe za energetsku sigurnost?

Da li ste gospodine Mate Rimac spremni preuzeti ministarsku poziciju u Ministarstvu energetike Republike Hrvatske?

Da li ste gospodine Dragutine Lesar spremni preuzeti mjesto Predsjednika Sabora koji će u temelje rada hrvatskog parlamenta uvesti praksu finalizacije javnih rasprava u obliku izravnom demokracijom izabranih predstavnika interesnih projekata reforme pravosuđa i gospodarstva koji će javnu raspravu pokušati zaključiti u stvarnom vremenu i uz izravnu pomoć zakonodavca?

Da li ste gospodine Mate Kapović u mogućnosti prihvatiti ministarsku poziciju u Ministarstvu obrazovanja koje će biti krovna organizacija za ustroj strateških ciljeva Republike Hrvatske?

Da li ste gospodine Zvonimire Boban spremni preuzeti Ministarstvo sporta koje će voditi brigu o usklađivanju rada profesionalnih liga aktivnih nacionalnih sportova - uz obavezno uvrštavanje sponzoriranja atletike, plivanja, gimnastike i skijanja u javni život - na način da će se dvije druge lige bazirati na regionalnoj podjeli, a prema inicijalnom ustroju će grad Zagreb davati četvrtinu predstavnika prve lige?

Da li ste gospodine Darko Rundek u mogućnosti preuzeti ministarsku poziciju u Ministarstvu kulture sa svrhom upoznavanja Industrijske Hrvatske s Europskom unijom na temeljima cvjetanja nezavisne scene?

Da li ste gospodine Stipe Petrina voljni preuzeti Ministarstvo uprave RH u cilju ispunjenja strateških dvadesetpetogodišnjih ciljeva na način da će kvaliteta radnog mjesta i učinak punog radnog vremena biti osnov za jedine stvarne reforme osim pravosudnih u Republici Hrvatskoj?

Da li ste gospođo Mirela Holy voljni preuzeti najzahtjevniju ulogu Ministrice zaštite prirode i okoliša?

Komentari

Dajem minus dnevniku. Svaki

Dajem minus dnevniku.

Svaki pokušaj instaliranja "tehničke vlade", dakle one koja nije izabrana na slobodnim izborima, bez obzira na osobne kvalitete raznih predloženika, predstavlja negaciju temelja demokracije i njezina ostvarivanja kroz demokratsku pravnu državu.

Tko je glasao

Drago mi je i nisam sumnjao

Drago mi je i nisam sumnjao da ćeš uspjeti ovo što nam se događa zadnjih mjeseci protumačiti na način da se stanje i ponuđeno rješenje opisuje poznatim pogrešnim izrazima.

Ovaj dnevnik je upit najistaknutijim članovima zajednice da li su u mogućnosti preuzeti uloge u svojim karijerama u kojima bi se na račun zacrtanih strategija i vrlo egzaktnih demokratskih promjena na nadasve demokratski način upogonili u projekt moralne i gospodarske obnove Republike Hrvatske.

Tko je glasao

Koji naivac

Zar stvarno veruješ da postoji pravosudni sustav koji bi Manolića & Nobila mogao abolirati..? :-)

Od ostalih, Lesar, Kapović i Petrina nisu u stanju ni nacrtane ovce čuvati.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Zar stvarno veruješ da

Zar stvarno veruješ da postoji pravosudni sustav koji bi Manolića & Nobila mogao abolirati..? :-)
Ne vjerujem. Ovdje se govori o vjeri u mogućnost stvaranja sustava koji bi to smio učiniti radi višeg nacionalnog cilja. Svakako sam pobornik sustava koji radi na principu dnevnika gdje nešto napišemo i onda komentiramo ako treba i u komentaru komentara. Slobodno me pitaj da li mislim da gospoda imaju interes sudjelovati ili da li mislim da gospoda nisu gospoda ili da li postoji iti jedan nacionalni cilj koji nije dosegnut za kojeg možemo reći kako nije ili jeste vrijedan njihova aboliranja.

Od ostalih, Lesar, Kapović i Petrina nisu u stanju ni nacrtane ovce čuvati..
Dragutin Lesar je ovdje u funkciji koja do kraja izvlači maksimume za ono što znamo o njegovoj karijeri, uključujući pionirsku ulogu u ovom sad ovdje što mene brije i uvjetuje na radikalniji i nesustavniji način od gospodina Lesara.

Gospodina Kapovića smatram razumnom osobom i oslanjam se pitanjem o njegovoj mogućnosti preuzimanja uloge. Ono što znamo je da svakako njegova karijera obuhvaća procese reformi obrazovanja i da u vanjskopolitičkom smislu nama svakako neće smetati njegova lingvistička pozadina.

Za gospodina Stipu Petrinu svakako motiv za sudjelovanje nije bio njegov vulgaran odnos sa organizacijom koju bi trebao preuzeti, već upravo informacije proizašle iz njegove karijere da jeste jedna od najsposobnijih osoba ispuniti strateški cilj dosezanja ocjenovno i posljedično učinkovitih radnih mjesta u svim porama javnih službi uz dizanje kvalitete radnih mjesta koje su se svele na čisto materijalne relacije.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci