Tagovi

Pahulja, političari ili kriminal?

Točno je dvije godine prošlo od zadnjih parlamentarnih izbora i pobjede Kukuriku koalicije. U ove dvije godine riješeno je pitanje brodogradilišta, uvodi se stroga fiskalna disciplina, štedi na svim razinama (trebalo bi još više, pravednije, odlučnije i hrabrije), nelikvidnost i opstanak tvrtki u problemima riješava se Zakonom o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, uvedena su rasterećenja poput smanjenja stope zdravstvenog osiguranja i parafiskalnih nameta, usvojen Zakon o strateškim investicijskim projektima koji bi trebao značajno utjecati na poboljšanje ekonomske slike zemlje...
Koliko znamo, ova vlast nije polučila niti jednu korupcijsku aferu, nema izvlačenja novca iz javnih poduzeća za stranačke svrhe.
Ima namještanja svojih kadrova po ministarstvima, državnim uredima i agencijama, zbog čega se sužava prostor kvalitetnijim i stručnijim ekspertima. Ne ulazi se u koštac s tromom i neefikasnom administracijom (vjerojatno zbog spomenutih uhljebljivanja), upravno-teritorijalni ustroj zemlje ostat će po svemu sudeći nepromijenjen, animiranje stranih investitora je anemično . Na primjer, način na koji je to činio Grčić u Londonu (monoton govor i čitanje s papira) prilično obeshrabruje...

Govorimo o dvije godine vlasti koja treba počistiti svo dvodesetljetno prljavo hadezeovo nasljeđe koje je dovelo državu do stanja neizdrživosti. Htjela, ne htjela, ona mora učiniti nešto da bi zadržala vlast zato što se pred svojim biračkim tijelom mora dokazivati, za razliku od onog hadezeovog. To je vrlo bitna razlika.

Vlada je očekivano i u velikoj mjeri opravdano zasuta kritikama na njezin ne/rad. To nije ništa neobično, s obzirom na to da se očekuju brza rješenja, koja su u parlamentarnoj demokraciji i državi koja nastoji biti pravna, gotovo nemoguća.

Premijerska pozicija je takva da u procesu provođenja programa svoje stranke/koalicije u djelo mora uzeti u obzir niz faktora. Prije svega mora poštivati i provoditi zakone. Za njihovo mijenjanje potrebna mu je podrška koalicijskih partnera. Mora imati stabilnu poziciju u vlastitoj stranci, unutar kabineta mora biti okružen ljudima od povjerenja. Mora uzimati u obzir stav javnosti koji u pretežnoj mjeri formiraju mediji, nevladinih udruga, poslodavac i sindikata. Očekivanja svojih birača nikada ne smije smesti s uma. Mora se osvrtati na tijela EU i ostale vanjskopolitičke faktore. Mora razmišljati o MMF-u i moćnim bonitetnim agencijama. Mora biti oprezan zbog aktivnog kriminalnog miljea koji je na sreću ove dvije godine u oporbi, ali na ŽALOST što je uopće moćan dio političke arene i ne bira sredstva u rušenju demokratskog poretka kako bi ponovno prigrabio poluge vlasti i nastavio piti krv hrvatskim građanima. Širok je spektar interesa koje koliko toliko treba kompromisnim rješenjima zadovoljiti i učiniti mali korak naprijed.

Da, imamo dvije godine vlast koja luta i od koje s pravom očekujemo puno više. Hladno racionalan pristup nalaže da joj treba još dati vremena (na kraju krajeva mandat ,ne bez razloga, traje 4 godine). Neutemeljeni su zahtjevi za promjenom vlasti zato što se dokazala nesposobnom (mantra koja je zasipala Račanovu vladu, da bi ju zamjenila zna se koja vlast), zato što broj nezaposlenih raste, zato što pada BDP, zato što se ne ispunjavaju obećanja, zato što nam političari lažu itd. Svatko bi trebao znati da je svaki marketing u određenoj mjeri laž. Političari, da se grubo izrazim, lažu oduvijek i svugdje na svijetu kako bi zadobili podršku bez koje pak niti najplementije ciljeve ne bi mogli ostvariti. To je realnost, sve ostalo je fantazija.

Svaka čast Hamedu Bangouri i njegovoj Pahulji. To je hvale vrijedna akcija kojom bi se trebao stvariti pritisak na političku elitu da u velikoj mjeri korigira svoje ponašanje. Da ima veći doticaj sa stvarnošću i da se ne čudi kao pura dreku zašto se svi uzbuđuju zbog nabavke skupocjenih automobila na račun poreznih obveznika. Svaka slična akcija je dobrodošla.

Ali s druge strane, velika je zamka i poticaj za širenje izborne apatije. Izlaznost na birališta je sve manja, a to otvara šansu kriminalnim opcijama da ponovno ostvare izbornu pobjedu. Užasavajuća je činjenica da će uvijek biti onih koji će glas dati stranci protiv koje se vodi sudski proces za kriminal. Ta stranka ima toliko članova da mogu do zadnjeg mjesta popuniti četiri i pol maksimirska stadiona. To je realnost.

Pozivi na bojkot izbora, parole tipa ''radnička klasa ne glasa'', i raznorazni aktivisti koji direktnom demokracijom (vidjeli smo u nedjelju kako to izgleda) žele iz temelja mijenjati sistem samo idu u prilog toj stranci. Još jednom - to je realnost, sve ostalo je fantazija.

Razočaranje Milanovićevom vladom nakon dvije godine vlasti je bilo predvidivo. Ali pitanje je koliko je opravdano i plod racionalnog pristupa. S obzirom na to da su nam država i društvo dva desetljeća od temelja sustavno devastirani, ne da ova Kukuriku vlada ima pravo pozivati se na teško nasljeđe ''još uvijek nakon dvije godine''. Ona, kada bi bila na vlasti tako dugo, ima pravo to činiti još naredna dva desetljeća - minimalno. Pa makar ne bilo popularno.

Šta ćemo? Dići ruke od političara i nadati se revoluciji? Baviti politikom, a da nismo političari (kako to zamišlja Hamed)? Tražiti povratak iznevjerene socijaldemokracije, a istovremeno režati na vladajuće zbog izostanka radikalnih i odlučnijih poteza?

Imamo tri izbora:

1. Pahulje i svi ostali tzv. Treći putevi
2. SDP i partneri
3. HDZ i partneri
4. apolitičnost i bojkot izbora => profitira HDZ

Ovo je surova realnost, a ne fantazija. Vi birate.

Komentari

gledanje jednako relevantno za egzistenciju gradana

kao i pogled na "vladajuce plesanje"
ali za razliku, izaziva zadovoljstvo gledatelja...

sudjelovanje jednako kao i u upravljanju drzavom...
mozes pljeskati ili ne, gledati ili ne...
no u principu nije predvideno..

razlika je, mozda
da se "akteri" na koncu smjese
makar su ih par put sudije "prekrizile"

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Užasavajuća je činjenica da

Užasavajuća je činjenica da će uvijek biti onih koji će glas dati stranci protiv koje se vodi sudski proces za kriminal.
Užasavajuća je činjenica da u prosincu 2013. postoje ljudi koji ne shvaćaju irelevantnost i konstruiranu bitnost pitanja homoseksualizma i ćirilice u Vukovaru nastalih isključivo kako bi se fokus javnosti odmakao od toga da je stranka SDP, kao sljednica CK SKH, na optuženičkoj klupi gdje se protiv nje vodi sudski proces za osobito okrutna ubojstva radi uskogrudnih političkih i mafijaško-gospodarskih interesa.

Tko je glasao

Di ti kradeš...

...te misli??

Koliko ja znam, jedino je HDZ na optuženičkoj klupi.

Neovisno od toga, moram priznati da mi jaaaako na klinac idu te priče kako nešto vječito skreće pozornost s ključnih tema! Zar smo baš svi takvih mizernih intelektualnih sposobnosti da umijemo rješavati samo jedno po jedno pitanje????

Ma dajte nemojte! Ključna pitanja se niti ne potežu, al bi kao trebalo čekati sa svim ostalim dok se ta ne riješe...ako tako budemo rezonirali, uz navedenu sposobnost, trebat će nam milijun godina da dođemo na startnu poziciju bilo koje suvremene civilizacije!

Statistička pogreška

Tko je glasao

jel ovo kriminal ili bar protuustavno?

U ljeto ove godine vlada je izglasala zakon o upravljanju i raspodjeli državne imovine koji je izvan snage stavio zakon o upravljanju državnom imovinom. Pretragom ovog novog zakona naišli smo na nešto vrlo neobično.

Naime članak 2, stavak 2. ovog zakona glasi: Raspolaganje državnom imovinom podrazumijeva pravo na otuđenje, opterećenje, ograničenje i odricanje prava.

Drugim riječima, država si je dala za pravo u korist države svakome od nas oduzeti ono što oni smatraju da je od interesa države. Da pojasnimo, ako se vaša kuća nalazi na mjestu gdje je država ima u planu, primjerice izgraditi novu cestu, ovim zakonom oni su dobili pravo da vašu kuću sruše ili je preuzmu, a vas potplate jer prema ovom zakonu čak nisu ni dužni platiti.

novi zakon:
http://www.zakon.hr/z/655/Zakon-o-upravljanju-i-raspolaganju-imovinom-u-...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Samo jedno pitanje, ako se

Samo jedno pitanje, ako se nastavi "stožeriranje" i sukladan proljev u hlačama vlastodršca, te ako nas opet račanovski tako zasmrde da će nam Smranader morati davati listove Starta da im brišemo usrane guzice, kad to tako opet, po drugi put, upropaste državu, hoćete li kakofilni dušebrižnici bar tad dopustiti da nalogodavcima i izrodima sudimo za sjekire u mozgu hrvatskih gastarbajtera?

Ili će nam On dati državljanstvo pa ćemo napokon iskreno i transparentno kao ustaše i četnici usred Todoroslavije države potpisati Jamio mio Švabo di si bio?

Tko je glasao

gdje se to protiv SDP-a vodi

gdje se to protiv SDP-a vodi proces? ili ti to onako, s "umjetničkom slobodom"?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

škartiranje - školska umjetnost

gdje se to protiv SDP-a vodi proces? ili ti to onako, s "umjetničkom slobodom"?
Objasni mi "neumjetnički" iz koje svoje kože će Zoran Milanović uspjeti izaći onog dana kad na francuskom aerodromu pljesne Josipa Perkovića po stražnjici dajući mu znak da poljubac rastanka nije potreban za ulazak u avion, koju kožu Zoran daje na štavljenje, a koju na vješanje, koju narodu, koju Josipu, a koju EU?

Tko je glasao

"Da, imamo dvije godine vlast

"Da, imamo dvije godine vlast koja luta i od koje s pravom očekujemo puno više. Hladno racionalan pristup nalaže da joj treba još dati vremena (na kraju krajeva mandat ,ne bez razloga, traje 4 godine). Neutemeljeni su zahtjevi za promjenom vlasti zato što se dokazala nesposobnom (mantra koja je zasipala Račanovu vladu, da bi ju zamjenila zna se koja vlast), zato što broj nezaposlenih raste, zato što pada BDP, zato što se ne ispunjavaju obećanja, zato što nam političari lažu itd. Svatko bi trebao znati da je svaki marketing u određenoj mjeri laž. Političari, da se grubo izrazim, lažu oduvijek i svugdje na svijetu kako bi zadobili podršku bez koje pak niti najplementije ciljeve ne bi mogli ostvariti. To je realnost, sve ostalo je fantazija."

Ovo je prije uvlacenje SDPu nego racionalno razmisljanje. Racionalno razmisljanje nalaze mijenjanje dok se ne dobije nesto sto ima ikakvu perspektivu.

Tko je glasao

A što ako je i samo

A što ako je i samo neprestano mijenjanje štetnije od davanja podrške postojećoj vlasti? Tko je taj koji može zaključiti da je vlast nesposobna zbog samo dvije godine vladanja?!
Onaj tko tvrdi da nije smanjena nezaposlenost? Pa tko je uopće očekivao da će taj broj biti smanjen nakon dvije godine? Ekonomija se odvija po inerciji, nema ''switch on switch off''.
Zar je vlada ta koja zapošljava? Sanaderova možda jest. Nabujaš administraciju i eto ti pada nezaposlenosti.
Takvu vlast su svi obožavali zato što se dijelilo šakom i kapom. Nitko nije pitao od kuda. Gospodin iz remetinca jednostavno je bio ''sposoban'' zato što nam je davao. I njemu se dalo da osam godina uništava zemlju.

Osam godina! A mi smo gotovi, razočarani, rezignirani i bijesni na ovu vlast zbog dvije godine vladanja.

Tko je glasao

Oprostite,

a što bi bio pokazatelj sposobnosti vlasti? To da se provodi "pederska evolucija" - čak usprkost tome što se za dvije godine nije smanjila nezaposlenost???

"Ekonomija se odvija po inerciji", a "pederska evolucija" se odvija po "višoj volji"!? Naprednoj, dakako!

!!!! ????

Tko je glasao

Tko je taj koji može

Tko je taj koji može zaključiti da je vlast nesposobna zbog samo dvije godine vladanja?!

Svatko za sebe, pa ako je dovoljno ekipe prepoznalo nesposobnost i krimogenost (konkretan slucaj), onda je prirodna stvar traziti dalje.

Konkretno govoreci. SDP niti ima viziju, niti strategiju (jesi li ikada cuo Linica da prica o projekciji otplate vanjskog duga?), niti principijelnost (gazi male, velikima prasta dugove, kupuje naklonost i ne preza od skrupula), niti dobronamjernost (forsiraju se teme podjele kako bi se kako tako osigurala barem podrska medju radikaliziranom ekipom, umjesto da se pozove na konsolidaciju u teskim vremenima), niti osjetljivost (uciteljima po dekretu ne isplacuje sljedovanje, a vozni park se obnavlja), niti benignost (Bajica i dalje podrzavaju, nakon sto su ga sami demontirali kao krimogeni politicki element), niti....

Kada se TESKI PREKRSAJI daju nabrajati par minuta, svatko tko iole prati politicki proces, a nije vezan za establishment predirektno, tesko da moze pomisliti ista drugo nego na nove izbore odmah, a vjerujem da ce se i koncept zabtrane rada takve organizacije u skorije vrijeme nametnuti kao nesto sto se zapravo podraumjeva.

I ti mene pitas tko moze zakljuciti? Eto, vjerujem da je odgovor prilicno jednostavan i igrom slucaja dijametralno je suprotan od necega sto tako olako podrazumjevas u svome tekstu.

Tko je glasao

Vlada ne bi imala viziju niti

Vlada ne bi imala viziju niti strategiju tek onda kada bi sve skupine u društvu bile zadovoljne. Naravno, građani bi bili prezadovoljni vladom pa makar se zadužila kao Grčka.
A tvrdnje da vlada zavjerenički forsira teme podjele su presmješne. Zar su ekipe U ime opbitelji i tzv. Stožer zapravo tajni Vladini agetini?!

Kome vlada ne odgovara, uvijek bi mogao naći minuse kako bi potvrdio svoje tvrdnje.

Tko je glasao

Scarface, možeš li mi reci

Scarface, možeš li mi reci koji je tvoj odnos spram sdpa i koalicije? Jesi li sdpovac, imaš li funkciju, pretendiras li na funkciju ili neki posao u javnoj i državnoj upravi? Postoji li neka korelacija koja bi potencijalno mogla objasniti tvoje drukanje ta SDP kao zadatak, a ne kao pookusaj bistrenja pol procesa? Tvoji komentari naime nekako mi odišu drugim karakterom u odnosu na neke stare tekstove, pa da eliminirao u startu agende. Naravno i dealovi s Pavicom su istovtako relevantni.

Zahvaljujem.

Tko je glasao

Zašto bi svatko čije

Zašto bi svatko čije mišljenje nije tragu pljuvanja po svim političkim opcijama trebao dobiti stranačku etiketu i time automatski biti ignoriran?
Odgovorit ću na tvoje pitanje; ne nisam član niti jedne stranke i ne financiraju me porezni obveznici. Da jesam, vjerojatno bih svoju poziciju argumentima pokušao opravdati, a ne tajiti, kao što se nastojim i na ovom portalu služiti samo argumentima, a ne jeftinim parolama i mantrama.
Ti argumenti mogu biti loši, lako oborivi. Mogu biti glup i naivan. Ali ne radim za nikoga po zadatku samo zato što iznosim svoj stav!
A iznosim ga zato što smatram da je bolje imati i vajmarsku vladu (kako se izrazio jedan kolumnist Tportala) nego kriminalnu, a nedaj bože i neku trećerajhovsku.
Ne želim glumatati neutralca bojažljivog iznijeti svoj iskreni stav samo zato da bih ušao u klub onih čije mišljenje se uvažava.

Tko je glasao

Vajmarska vlada

je iznjedrila ono što je iznjedrila. Ona je majka Trećeg Rajha. Nijedan konkretan problem nije konkretno znala riješiti, nego je umjesto toga pustila s lanca neke marginalce.....

Jer je bahato mislila da njih može držati pod kontrolom, premda sama nije znala bi li rado otišla u Vukovar položiti vijenac, ili bi iz Vukovara radije uvrijeđeno pobjegla - zbog prekršenog bon-tona.....

Tko je glasao

upravo procitah.. vrijedi

upravo procitah.. vrijedi ponoviti.. sve u vajmarskom kontekstu!

Moramo ušutkati one koji su protiv slobode govora.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Hahaha!

A ja upravo pročitah da se dvoje odlučiše razvesti "u znak protesta protiv te ekskluzivne povlastice na brak samo za heteroseksualne parove"! Hahahaaa..... Danas se nije lako domoći svojih pet minuta u medijima! Treba mnogo mašte, dovitljivosti i originalnosti u ekspresiji! :)))

(Sad su pred socijalnim službama novi izazovi: pokušaj pomirbe bračnih parova koji se nisu ni posvadili!) :))

Tko je glasao

slatko

Neki se spale u znak protesta, neki stanu pred tenk, neki se protesno razvedu... no sve ih to neće spasiti od zavisti jadnika koji će ih obasuti sa "pih, što sve ljudi neće napraviti za malo pažnje".

To nisu ljudi iz tvoj kruga heteroseksualnih prijatelja, pretpostavljam.

Tko je glasao

Zašto bi svatko čije

Zašto bi svatko čije mišljenje nije tragu pljuvanja po svim političkim opcijama trebao dobiti stranačku etiketu i time automatski biti ignoriran?

Odakle ti uopce pala na pamet takva konstatacija? Imam osjecaj kao da razgovaras s nekim koga ne vidim.

Odgovorit ću na tvoje pitanje; ne nisam član niti jedne stranke i ne financiraju me porezni obveznici. Da jesam, vjerojatno bih svoju poziciju argumentima pokušao opravdati, a ne tajiti, kao što se nastojim i na ovom portalu služiti samo argumentima, a ne jeftinim parolama i mantrama.

Sto je sa tvojim politickim angazmanom? Zelis li se uclaniti u neku stranku? Koja je tvoja veza sa SDPom? Recimo, moja veza sa SDPom je sto mi roditelji rade u javnom sektoru. I imam dosta poznanika iz SDPa. Ne planiram se uclaniti u SDP, SDP smatram zlocinackom organizacijom koja bi u svakom uredjenom drustvu vec davno bila zabranjena zbog svoje krimogenosti.

A iznosim ga zato što smatram da je bolje imati i vajmarsku vladu (kako se izrazio jedan kolumnist Tportala) nego kriminalnu, a nedaj bože i neku trećerajhovsku.

OK. Samo, odakle ti palo na pamet da stranka koja redovno produzuje mandat Mladenu Bajicu nije kriminalna? Da vlast koja otpisuje dugove Todoricima i Pavicima u milijonima kuna, dok zatvara male obrtnike tim legaliziranim cinom upravo cini najveci moguci kriminal kroz pogodovanje i masovno unistenje gospodarstva?

Ne želim glumatati neutralca bojažljivog iznijeti svoj iskreni stav samo zato da bih ušao u klub onih čije mišljenje se uvažava.

Sve pet. Nema me par mjeseci na pollitika.comu i opet navrla masa koja ne zna ili nece zbrojiti dva i dva. Pa da malo podsjetim zaboravne.

Tko je glasao

kome se i svida tesko da bi

kome se i svida tesko da bi nasao ista pozitivnog kao protutezu kako bi demantirao te tvrdnje.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Dvije najgore godine i najgora vlast ikada u RH

Pa tko je uopće očekivao da će taj broj biti smanjen nakon dvije godine?Ja nisam, jer ih poznajem od 2000., a dovoljno mi je bilo jedno negativno iskustvo s njima, ali njihovi birači jesu-pa su prevareni.
Zar je vlada ta koja zapošljava?Da, zapošljava pametnim potezima u kreiranju uvjeta za poduzetništvo, za samozapošljavanje, za poljoprivrednu proizvodnju u kojoj se mogu zaposliti desetci tisuća ljudi. Zapošljava i pametnim raspolaganjem resursima. Svi stručnjaci upozoravaju da se HPB ne treba prodavati, ni CO,..., a oni baš hoće upropaštavati i rasprodavati.

Sanaderova možda jest. Nabujaš administraciju i eto ti pada nezaposlenosti.
Takvu vlast su svi obožavali zato što se dijelilo šakom i kapom.
A ovi se nisu bavili godinu dana sami sa sobom i uhljebljenjima? I sada to rade!
Osam godina! A mi smo gotovi, razočarani, rezignirani i bijesni na ovu vlast zbog dvije godine vladanja.Najlošije dvije godine od kada je Hrvatske.

Nikada lošije vlasti u RH nije bilo: nemaju pojma jednostavno rečeno, a i sramote nas s EUN, s nastojanjima da budu bolja srpska vlada od one koju su birali Srbi u Srbiji: nagrađivanje za genocid nad Hrvatima Vukovara, propagiranje Memoranduma2 kroz Hrvatski ustav, nastojanje da povuku op'tužnicu za genocid,....

Tko je glasao

Da, zapošljava pametnim

Da, zapošljava pametnim potezima u kreiranju uvjeta za poduzetništvo, za samozapošljavanje, za poljoprivrednu proizvodnju u kojoj se mogu zaposliti desetci tisuća ljudi. Zapošljava i pametnim raspolaganjem resursima. Svi stručnjaci upozoravaju da se HPB ne treba prodavati, ni CO,..., a oni baš hoće upropaštavati i rasprodavati.

Kreiranju uvjeta za poduzetništvo? Onako kako ih je Šuker iskreirao? U samo 8 godina uspio je nabujati nenaplaćena porezna potraživanja s 800 milijuna na 50 milijardi kuna!!!
Misliš možda na takve uvjete? Ili na djeljenje subvencija ''svojim'' seljacima bez ikakve provjere i selekcije (osim one stranačke, naravno) tko, što i koliko proizvodi na svojoj zemlji?! Pa s obzirom na to koliko se u 20 godina upumpalo tih subvencija, Danska bi trebala biti mala beba prema nama.

A ovi se nisu bavili godinu dana sami sa sobom i uhljebljenjima? I sada to rade!

Dakle, logika je da se i ovi bave uhljebljenjima kao i prethodni, ali su gori od prethodnih. Vjerojatno zato što su ekipi iz bivšeg Fonda za privatizaciju resistematizacijom radnih mjesta drastično smanjili plaće. Ne bih ovdje ni spominjao kolike su plaće imali i oni sa srednjom stručnom spremom u doba sreće i blagostanja vladavine Ive Sanadera. Naravno, njima i svima sličnima ova Vlada je noćna mora.

Tko je glasao

Trebaju stvarati poduzetničku, a ne haračlijsku klimu

Ova vlada nema ništa pozitivno odrađenoga do sada.

Osim što nemaju pojma o gospodarstvu prodaju HPB, CO, HEP uništavaju, ubijaju svaku inicijativu i nameću takve obveze gospodarskim subjektima, da rijetko tko može njihov "zulum " preživjeti.

Da trebaju stvarati okolnosti (smanjiti izdvajanja, da bi ljudi više ulagali,) širiti bazu -što više poduzetnika, a to se može samo smanjivanjem opterećenja na rad!
Međutim, ne znaju i neće, sve žele pretvoriti u smeće.

Što zadužuju vodoprivredsu silnim milijardama?
Da je upropaste i prodaju, a što drugo?

Ne bih ovdje ni spominjao kolike su plaće imali i oni sa srednjom stručnom spremom u doba sreće i blagostanja vladavine Ive Sanadera. Naravno, njima i svima sličnima ova Vlada je noćna mora.Nikada većeg skupa neznalica nije bilo na vlasti u RH! Rezultati su im očajni gdje god da su se nečega takli!

Domet im je uhljebljivanje svojih u državne službe i javna poduzeća.
Čak je i HDZ -u najgorem izdanju imao bolju gospodarsku politiku od njih.

i još nas sramote u cijeloj EU s manipuliranjima oko EUN, te s pokušajima da ubojice Hrvata u Vukovaru, nagrade za ubojstva i genocid.
E to još niti jedna vlada u svijetu nije napravila, pa niti jedna nije ostala sama na cesti bez naroda.

A tek ovaj orkestar agresije zbog narodnoga referenduma?

Tko je glasao

mozda da tocku 2 i 3 stavis

mozda da tocku 2 i 3 stavis pod isti broj, napr. plan 23 ?

bar sto se tice rezultata na drustvo i drzavu te kolicine devastacije, ne predstavljaju razlicit vec potpuno isti izbor za gradanstvo... sa nijansom, gdje mozemo birati samo nacin i vrstu devastacije, ali ne i suprotno unistenju i urusavanju svega

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ni jednog retka o lex perkoviću i posljedičnim sankcijama koje

trpimo pa se država okreće " zemljama regije" i nesvrstanima.

cccccc razočaran sam

ni jednog retka o uvođenju ćirilice u Vu tek kad su izgubil vlast u vijeću Vukovara cccccc

slabo, slabo

ni jednog retka o ubacivanju homoseksualne propagande u prosvjetu iako su znali da to ovdje ne može proći,
joj, joj

jeftini partijski pamflet isprika, isprika i isprika

sve dobro...

Tko je glasao

Podržavam pahulja projekt u

Podržavam pahulja projekt u potpunosti (možda i ima neke muljaže iza , ali bit je NAROD PROBUDITI ...) , a ova Vlada je gotovo isto toliko KRIVA ko i Sanaderova i Kosoričina za ovo grozno stanje. Ljudi zaboravljaju da je baš ludi Linić uzeo nam milijarde iz ruku prodajući Bijele noći :

http://www.index.hr/vijesti/clanak/linic-prodao-bijele-noci-za-74-miliju...

i da je LUDA I DUPELIZAČKA PUSIĆKA za isto toliko ako ne i više novaca nas oštetila stavljajući sankcije jednoj legitimno izabranoj Vladi Sirije i podržavajući najgori ekstremni šljam SVIJETA

http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/na-naftna-polja-koja-je-napus...

JA ne vidim razlike između krađe u Hrvatskoj i prodajom Hrvatske zbog svoje egzistencije (sitne provizije i obećanja da će imati potporu izvana...) . Oba dvije strane moraju BITI IZVEDENI PRED SUD, te za ovu glupost ovog OLOŠA planiram sa ljudima pogurati zahtjev za suđenjem ovih osoba koji su kumovali milijarderskim gubicima. To će i biti upozorenje da se ne trguje sa Hrvatskom imovinom tek tako...

Justice for all !

Tko je glasao

Nije vrag da svi u politici

Nije vrag da svi u politici samo kradu, a jadan pošten narod samo gleda sa strane i ništa ne može?!
Što je sa svim onim konobarima što ne izdaju račun za kavu?
Što je s automehaničarima koji ne izdaju račun za popravljeno vozilo?
Što je s liječnicima koji za ''kavu'' omogućuju pregled ili zahvat preko reda?
Što je sa sucima koji donose zdravom razumu nakaradne presude i puževom brzinom rješavaju predmete?
Što je s profesorima koji drže po 10 kolegija, prešetavaju se iz privatnih i javnih visokoobrazovanih ustanova i plagiraju stručne radove?
Što je s poduzetnicima koji ne izvršavaju na vrijeme svoja plaćanja?
Što je s radnicima koji za vrijeme radnog vremena ispijaju kave dva sata?
Što je sa susjedima koji ne prijavljuju veći broj ukućana?

Parlamentarni sastav je odraz naroda. Ljudi biraju sebi slične.

Tko je glasao

nije, ali riba od glave

nije, ali riba od glave smrdi...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ljudi biraju sebi slične

nažalost da - oni koji glasaju
a oni koji apstiniraju?
a oni koji uporno izlaze na izbore i uništavaju listiće?

Od ovih 8 "što" samo konobari i automehaničari riskiraju osobne (obrtnik = obrt) kazne, na ostalih 6 potraži odgovor kod političara lopova, definitivno NE kod naroda.

Tko je glasao

Manji nameti, šira baza

Vlast je ta koja mora stvoriti okvire za želju stanovništva da si samo stvori egzistenciju, poduzetništvom, a ne da čeka "državne jasle". To se ostvaruje, kao u Mađarskoj, smanjenjem pojedinačnih davanja državi , ali se širi baza (puno veći broj poduzetnika koji uplaćuju manje iznose. Tako se ne guši volja stanovništva za samozapošljavanjem, jer ako ne uspiju ne ostaju dugovi koji ih upropaštavaju, pa mogu smisliti nešto drugo,

Na ovakav prokomunistički način, ogromnih davanja i preko 40%, ljudi ili "muljaju" ili nemaju volje za posao pa ga zatvaraju! A nedavno su htjeli drugi prihod još više opterećivati!?

Što bi, da nitko ništa ne radi?
Pa to i uspijevaju!

Što je s automehaničarima koji ne izdaju račun za popravljeno vozilo?Preživljajvaju!
Što je s poduzetnicima koji ne izvršavaju na vrijeme svoja plaćanja? Pokušavaju preživjeti!
Što je s liječnicima koji za ''kavu'' omogućuju pregled ili zahvat preko reda?Makar da nešto mogu s toliko godina škole.)))
Što je s radnicima koji za vrijeme radnog vremena ispijaju kave dva sata?Rade u Saboru!?.)))

Tko je glasao

Parlamentarni sastav je odraz

Parlamentarni sastav je odraz naroda. Ljudi biraju sebi slične.

Ne ljudi biraju ONE KOJE IM MEDIJI I ELITE NAMETNU !

Najbolji primjer sam pokazao sa "izborima" u SAD-u koji su sve samo ne namješteni... Gore od tzv. diktature mnogih prozvanih diktatora.

http://pollitika.com/da-li-su-americki-predsjednicki-izbori-namjesteni

Ovo i je najveći problem svijet, što dežurni dupelisci iste mantre prodavaju desetljećima na Zapadu i godinama na ovom području...
Političar mora biti iznad ovih nabrojenih , ako nije NE BI NI TREBAO BITI POLITIČAR. Zato i je to zanimanje postalo danas TOLIKO OGAVNO NARODU... , jer su postali još GORI od ONIH NAJGORIH U NARODU...

Justice for all !

Tko je glasao

Da još dodam sa ovim spotom o

Da još dodam sa ovim spotom o današnjim političarima , možda se tu prepozna i naši "političari"...

http://www.youtube.com/watch?v=e2g0zx685oI

Justice for all !

Tko je glasao

I druga stvar, ljudi su

I druga stvar, ljudi su izmanipulirani perfidnom igrom cijele politicke pseudostvarnosti gdje svako ima svoju ulogu, od stranaka, oporbe, opskutnih pokreta, laznih disidenata, neovinih novinara i inih. Ipak se maznulo previse milijardi da se stvari ne bi kamuflirale na sve dotupne nacine, a ovo je macji kasalj. Iliti, narod nosi dio odgovornosti, ali razmjerno moci i odgovornost raste. Da politicari nisu PREVARILI narod, vec ucinili po predizbornim obecanjima, sve pet, ovako se zna kome glava mora pasti.

Tko je glasao

Odgovornost ide odozgo. Ilit,

Odgovornost ide odozgo. Ilit, ako gore nije transparentno gdje se maznjavaju milijarde, ajde molim te ko ce prozvati konobara sto nije izdo racun? Ja necu. Ali cu ovog sto je mazno milijarde bez beda osudit na smrtnu. Pa ti vidi.

Tko je glasao

50:50 !

50:50 !

Pozdrav, i gledajte oko sebe !

Tko je glasao

Vrag je taj narod

Što je s onima koji se švercaju u tramvaju?
Što je s ovima koji iznajmljuju na crno?
Što je s ovima koji ne plaćaju RTV pretplatu?
Što je s ovima na placu koji ispod tezge prodaju domaći ajvar?
Što je s ovima koji su si nelegalno sagradili kokošinjac?
...

Fakat, čudo jedno da nismo u još većim govnima...

Da, u pravu si ako misliš da ironiziram, a u krivu si ako misliš da u potpunosti ironiziram.

Budući da nam političari svakodnevno daju primjer kako treba krasti, muljati i sebi pogodovati, dakako u daleko većim razmjerima...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

bigulica u sridu

Budući da nam političari svakodnevno daju primjer kako treba krasti, muljati i sebi pogodovati, dakako u daleko većim razmjerima...

luka

Tko je glasao

Budući da nam političari

Budući da nam političari svakodnevno daju primjer kako treba krasti, muljati i sebi pogodovati, dakako u daleko većim razmjerima...

Znači zato što nam oni daju loš primjer, opravdano je iz konformizma prihvatiti njihov modus vivendi?
I zato će na izborima uvijek dobro prolaziti bandići, kalmete, vlahušići i jakovčići.
Divan narod.

Tko je glasao

Imaš sreću da još uvijek pojma nemaš gdje zapravo živiš

To je sreća, a usporedba običnih građana s bandićima, kalmetama i sličnima je neumjesna.

Jel' tebi jasno da ljudi više jednostavno nemaju novaca? Promatraj jednom kontejner za smeće sat vremena, prebroj ljude koji su po njemu prekopavali i procijeni iz kojeg su miljea. Prema mojoj procjeni, radi se većinom o penzionerima između 70 i 80 godina. Je li ti poznato da su penzioneri, kao već odavno prepoznata ugrožena socijalna skupina - najredovitiji platiše? Taj ako ne plaća RTV pretplatu, ne plaća je jer ne može, a ne zato što je neki bahati majmun iz podsljemenske zone.

Ne doživljavam te kao nedobronamjernog, ali mislim, barem prema ovim komentarima, da živiš uljuljkan u svoj mikrosvijet gdje je još uvijek sve lijepo, udobno i sigurno. Drago mi je da je tako, jer tako i treba biti. Ali to ne opravdava tvoj razmaženi i ignorantski pogled na ostatak svijeta koji, kad bi samo pogledao, postaje sve veći.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

pusićke, opačićke

milanovići, ferenčaci,čačići, kajini i abeli , pupavci i stanimirovići....

Što predlažeš ?

sve dobro...

Tko je glasao

ako ćemo o nedemokratima koji

ako ćemo o nedemokratima koji su omogućili pljačku (bližima i daljima, do brojke 200), a koji su uvijek dobro prolazili na izborima, onda je dražesni tuđman nenadmašan.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

50:50 !

50:50 !

Pozdrav, i gledajte oko sebe !

Tko je glasao

Je li to početak izborne

Je li to početak izborne kampanje za poslije 2015 ili za prijevremene ... ?!

Pozdrav, i gledajte oko sebe !

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci