Tagovi

Pa jel' predsjednik Njemačke biskupske konferencije normalan?

Predsjednik Njemačke biskupske konferencije muenchenski kardinal Reinhard Marx, ponukan djelovanjem skupina njemačkih neonacista, koji uz desnicu podignutu na „rimski pozdrav“ sve češće uzvikuju „stare njemačke pozdrave“, založio se da se u Njemačkoj radi „dvoznačnosti“ i „neodređenosti“ nacističkog pozdrava „Sieg!“ – „Heil!“ povede javna rasprava i raspiše referendum o tome treba li taj „stari opjevani njemački pozdrav“ kao službeni pozdrav njemačke vojske uvesti u Bundeswehr, dodajući da ne bi bilo naodmet sličnu raspravu povesti, pa po potrebi i referendum raspisati, za jednako „neodređen“ i „dvoznačan“ pozdrav „Heil Hitler!“

A nije to!?

Ne, to je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, neupućen kakvim ga je Bog već dao, „stari hrvatski pozdrav“ „Za dom!“ – „Spremni!“, korišten jedino u ustaškoj tzv. NDH 1941. – 1945., proglasio „dvoznačnim“ i „neodređenim“ nakon što je koja tisuća potpisnika peticije od predsjednice RH i predsjednika HDZ Tomislava Karamarka zatražila da se predmetni pozdrav uvede kao službeni pozdrav u OS RH.

No, predsjednik HBK nije na tome stao, on traži, pozivajući se na demokratsko pravo na drugačije mišljenje, da se o tom pozdravu na hrvatskoj javnoj sceni provede javna rasprava, a potom i raspiše referendum treba li ili ne taj pozdrav kao službeni uvesti u OS RH, ali i MUP.

I dok je u uvodu pretpostavljeni postupak predsjednika Njemačke biskupske konferencije ne samo nezamisliv nego i nemoguć, postupak predsjednika HBK je i očekivan i moguć, pa se kao takav i dogodio.

Zašto bi sličan postupak predsjednika Njemačke biskupske konferencije bio i nezamisliv i nemoguć, a ovaj predsjednika HBK i očekivan i moguć.

Prvo, zato što nadbiskup Želimir Puljić prije neće znati, nego što ne zna, da se promocija fašizma ne može podvoditi pod pravo na drugačije mišljenje, što kardinal Reinhard Marx jako dobro zna i poštuje.

Drugo, zato što se Katolička crkva u Njemačkoj odmah poslije završetka 2. Svjetskog rata ispričala i njemačkom narodu i svijetu, moleći za oprost, jednako radi grijeha nečinjenja kao i radi suradnje nekih pripadnika katoličkog klera s nacističkim režimom, što se Crkva u Hrvata, koja je najprilježnije surađivala s monstruoznim ustaškim režimom, do dana današnjeg nikad nikome nije ispričala radi te suradnje, a bila je povezana s ustaškim režimom kao nokat s mesom.

Tko u tu povezanost ne vjeruje, neka se uputi u NSK i makar letimično prolista katolički tisak 1941. – 1945., dovoljan će biti i samo uvid u „Katolički tjednik“.

Neki pripadnici klera protivno crkvenim kanonima bili su i zakleti članovi ustaškog pokreta. Najpoznatiji među njima bio je sarajevski biskup Ivan Šarić, koji je radi svoje „dobrostivosti“ i pregalaštva prepunog „kršćanskog milosrđa“ čak i stekao „laskavu titulu“ „Vješač Srba“.

Neki drugi klerici su se dohvatili pištolja i kame pomažući ustašama u „čišćenju arijevskog hrvatskog nacionalnog bića“ od pripadnika nižih narodnosnih skupina.

Najpoznatiji među njima bio je fra Miroslav Filipović, kasnije Majstorović.

Zanimljivo je da su po svemu sudeći u vrhu Crkve u Hrvata toga svjesni, pa zato njezini pripadnici ne dolaze na međunarodne skupove na kojima bi se makar mogla očekivati pitanja o djelovanju KC u Hrvatskoj za vrijeme 2. Svjetskog rata.

O tome da je Crkva u Hrvata naprosto impregnirana ustaštvom svjedoči ne samo djelovanje gotovo svih biskupa, a posebno Valentina Pozaića i Vlade Košića kao najagilnijih, koji su i sami potpisnici spomenute peticije, tu je i bezbroj drugih aktivnosti od političkog angažmana u korist HDZ-a, komemoracija na Bleiburškom polju, kod jame Jazovka i drugdje, gdje riječi svećenika zapravo predstavljaju programatske političke govore u korist nacional-šovinističke opcije.

Poslije ovog istupa predsjednika HBK najmanje što bi čovjek očekivao od hrvatskih aktualnih vlasti je da mu očitaju bukvicu i poduče ga što taj „stari hrvatski pozdrav“ ustvari znači, ali da mu skrenu pažnju i na činjenicu da promovirati fašizam nije izražavanje drugačijeg mišljenja.

Komentari

Pa jesul' Peđa, Žare, autor & co. normalni? :-)

Predsjednik biskupske konferencije Želimir Puljić o odnosu prema NDH, kanonizaciji Stepinca i izborima

"TELEGRAM: Kad se pročita vaša izjava, očito je da niste pozivali na raspisivanje refernduma o pozdravu Za dom spremni. Griješim li?
ŽELIMIR PULJIĆ: Potpuno je krivo shvaćeno. Ako je to slučajna, bezazlena pogreška, onda se mogu pozvati na onu izreku da im je sve oprošteno. Ali, ako je to sve bilo zlonamjerno, tada zaista mogu reći da sam zabirnut... Moja izjava je kritika takvih postupaka koji nisu ranije znanstveno pročišćeni..."

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

fra Miroslav Filipović, kasnije Majstorović.

treba reći..radi cijelovite informacije..a ne agitpropa..da ga se crkva odrekla... tj. odbacili ga..kad je zastranio...

"Filipovića je 4. travnja 1942. s njegova kapelanskog položaja[14] suspendirao papinski legat u Zagrebu i zatvorio u Hrvatskoj[11]."

eto...jest da se dosta laže..ali bar je ovo navedeno....

Znači..navođenje tog " fra" je samo u funkciji agitpropa...da se ocrni crkva i Stepinec....

sve dobro...

Tko je glasao

Ako je već predsjednik HBK za

Ako je već predsjednik HBK za demokratske procese i donošenje promjena putem javne rasprave i referenduma, predlažem da se iskoristi bacanje 50-tak milijuna kuna na izvođenje referenduma, te da se na referendumski listić uz pitanje "Da li ste za uvođenje starog hrvatskog pozdrava Za dom spremni u Oružane snage RH" doda još nekoliki pitanja:

- Da li ste za to da se napravi revizija Vatikanskih ugovora?
- Da li ste za to da se uvede crkveni porez kojeg će plaćati pripadnici vjerskih zajednica?
- Da li ste za to da vjerske zajednice budu u sustavu PDV-a?
- Da li ste za to da se vjeronauk izbaci iz škola i vrati u vjerske zajednice, a vjeroučitelji budu na plaćama vjerskih zajednica?

Baš me zanima koju boju bi poprimilo biskupovo lice nakon čitanja ovog prijedloga, te da li bi se složio s ovim prijedlozima?!

Tko je glasao

Puljić kaže suprotno,

on se doslovno ogradio od stavova dvojice biskupa:

"No, svi koji potpisuju i podržavaju takve inicijative, moraju biti spremni odgovarati svima koji opravdano traže obrazloženje i argumente takvih prijedloga. Ne bih stoga mogao obrazlagati osobne stavove dvojice biskupa koji su svojim potpisom na tu peticiju izrazili svoje očitovanje o tom prijedlogu. Naravno, takvim potpisom to ne čini ni biskup u ime svoje biskupije, ni profesor u ime fakulteta, ni redovnik u ime svoje redovničke zajednice, ni akademik u ime Akademije, već u svoje osobno ime, stoji u izjavi predsjednika HBK-a."

Dakle kaže da je opravdano od potpisnika peticije tražiti da obrazlože svima svoje stavove.

Tko je glasao

Civilizacijski ponor i crkvotočno gnjusarenje

Civilizacijski, tražiti da zagovornici uvođenja ZDS kao službenog pozdrava obrazlože svoj zahtjev isto je kao tražiti obrazloženje npr. zagovornika ubijanja crnaca ili sakaćenja da to obrazlože (pa ako dobro obrazlože, onda OK). I tebi je izgleda jugo propuvalo mozak.

Dakako, očekivati od hrvatske crkvurine, poznate kao čvrste suradnice fašizma i Pavelićevog režima, da se suprostavi ovakvim toksičnim pojavama u društvu bilo bi doista preoptimistično.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

zadomspremni

znači samo.......
-nema Yuge
-ima Hrvatske

....ni manje ni više od toga...

fore o crncima, Židovima ili Ciganima..objesi mački o rep... @ Biguljačo

Držim da taj pozdrav ne treba u službenu uporabu.....ali samo stoga što su ----izgubili rat---

pa nismo Srbi da slavimo gubitnike... to pod a), a pod ...b) s čim ćemo onda zajebavati jugošljamere , posrbice.. i ostalu bandu četničku...

for home ready

sve dobro...

Tko je glasao

pa konačno logičan stav, pa

pa konačno logičan stav, pa nema smisla da vojska kao pozdrav uvodi pozdrav vojske koja je izgubila rat, vojske koja je imala komadanta koji je pobjegao, a vojsku prepustio na milost ne nemilost pobjedniku.

Tko je glasao

Racionalizacija

ti u ovom konkretnom slučaju doista k*rca vrijedi.

Konzervativnoj Merkel, uvjerena sam, za slučaj da netko pokrene inicijativu za povratak "Heil Hitler" ili "Seig Heil" (što znači "Živjela pobjeda", a što je zaboga loše u tom pozdravu?!), zadnja bi bila nekakva birokratska kvaziobjektivna racionalizacija.

Logičan je stav civiliziranog zapadnog svijeta da je zabranjeno sve što evocira mračnu nacističku prošlost. To je logično i to je civilizirano, a "racionalizaciju" tvog tipa ili ovog crkvenog guzičara rezervirano je za seronje. Žao mi je što si skrenuo u tom smjeru.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Propagandni majstori spretno koriste ZDS da nam nanose štetu

"Seig Heil" = "Živjela Pobjeda" upućuje na i sklonost ratovanju i pobjeđivanju drugih naroda.

"Za Dom- Spremni" ne upućuje na napade na druge države, nego na obranu svoga doma.

Nisam sklona forsiranju tog pozdrava, jer propagandni majstori i naši najgori neprijatelji to spretno koriste da nam nanose političku štetu!

Uostalom, zato su i na Poljudu, te na hrvatskoj zastavi crtali svastike, a ova vlast ih namjerno ne kažnjava.
Ove prve uporno ne pronalazi, jer se očito radi o njihovima.

Tko je glasao

Ma ziher

Zato su i bili "spremni" za bosanski i za vojvodjanski dom...

HDZ - Hrvatska do Zemuna

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Da nije bilo Tite

i komunista..dobili bi granice ranije dogovorene Banovine Hrvatske..koja bi se vremenom ..u demokraciji..osamostalila poput Škotske u sklopu GB....

plus toga..pošto su Talijani popušili...vratili bi na konferenciji..kako je i vraćeno ..otoke...i uzeli Istru...što je i logično...

"Obnovljena Srijemska županija (sjedište u Vukovaru) potpala je pod vlast Hrvatskog sabora i bana. Dio Srijema s Petrovaradinom, Zemunom i Mitrovicom ušao je u sastav Vojne krajine kao Petrovaradinsko vojno okružje. Obnovljena je i Srijemska biskupija, a 1773. ujedinjena je s biskupijom u Đakovu."

Eto..zahvaljujući komunjarama ..,,i orjunašima...bez toga se ostalo.....

sve dobro...

Tko je glasao

Tupson Glupsonovič Ustašuljski

Tebi se jadnom fakat sve zmešalo - i komunisti, zakleti neprijatelji orjunaša, i banovina, uspostavljena u staroj Jugoslaviji - patiš li to Tupsone zapravo za starom Jugom i dobrim starim Mačekom?! Ipak ne, Maček se naime nije srozao na suradnju s tebi omiljenim fašistima...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Valjda znaš da je

bila ispregovarana Banovina Hrvatska....u miru...kad su ustaše ubile diktatora kralja...znači prije WW2....ti si spomenula Zemun...komunisti su ga izgubili....kao i ostalo....

komunisti i orjunaši su radili na istoj stvari.....s različitih ideoloških pozicija...kao i danas....znači..četnici i komunjare kontra Hrvata...

meni si jedino TI omiljena..ovdje ;-) omiljena protivnica..neukroćena goropad..

Tebi su jugoslavenski fašisti omiljeni.Srećom smo ih mi hrvatski izvorni antifašisti..rastjerali...pa danas kmeče..zajedno s tobom...

sve dobro...

Tko je glasao

mogu se složiti, ali svaki

mogu se složiti, ali svaki argument koji može dovesti do rješenja treba koristiti.

Tko je glasao

@Papar

Sve pet, jedino ne znam što bi trebalo rješavati nešto što je davno rješeno?
Ali dobro, možda si ti u pravu, jer ako se moglo "stvarati" postojeću državu ...

Tko je glasao

Puljićeva izjava je kritika

Puljićeva izjava je kritika. Oprezna, diplomatska, civllizirana ograda crkve od prijedloga da se pozdrav "Za dom spremni!" uvede u službenu uporbu u Hrvatsku vojsku. A vi - koji ne vidite ono što jest, nego ono što želite vidjeti - ste svi umno poremećeni i valja vam se obratiti za stručnu medicinsku pomoć. Evo:

KLINIKA ZA PSIHIJATRIJU VRAPČE
Klinika Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
(+385 1) 3780 666
(+385 1) 3483 660
bolnica@bolnica-vrapce.hr
CENTRALNO NARUČIVANJE
(+385 1) 3713 270
(+385 1) 3713 237
narucivanje@bolnica-vrapce.hr

Nema na čemu.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Insider

Vidim da si insider u psihijatrijskim ustanovama, pa reci, bi li ti u ime inače dobrih odnosa pomogao oko kakve vezice u ludnici kad nam neki poznanici prolupaju zbog blagodati i perspektivnosti života u zemlji sve umobolnijih koja se zove Hrvatska.

Puljićeva izjava i tvoje shvaćanje iste je pila naopako, jer se sad običan sitnozuban, u eri svekolike demokracije i osobnih sloboda, počeo lagano bojati kritiziranja ustašluka i novokomponovanog ustašuljarenja, više nego onomad viceva o Titu u najželjeznija vremena.

Ali nije teško prepoznati demo(n)kraciju na ustašuljački način - pa vi krezubi ognjištari pozdravili ste i demokratsko paradiranje Šešelja, demokratsku rehabilitaciju Draže, pa što ne bi i demokratski ZDS pozdrav.

Debele crkvene guzičetine dobro znaju da je "čim gore, tim bolje" - što se gušća slina slijeva iz neobrijanih krezubih gubica, to njima deblji računi. U tom smjeru ide i njihova "diplomacija"...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Opet si se nažderala sirove svinjetine

sinoć???

Pa što to radiš od sebe?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Kaptol ne priznaje zločinački karakter NDH

Kod oštrojene mačke miševi kolo vode... buđenje fašističke nemani je normalna posljedica kada tzv liberali u vlasti šuruju sa zlom!

“Za dom spremni” je, među kršćanskim i domoljubnim pozdravima, za nj “jedan od ljepših”, pa “ako taj pozdrav nekome smeta, onda mu smeta obitelj kao takva, kao i domovina hrvatskoga naroda”.(Stjepan Razum) Kaptolski povjesničar i arhivist

http://pollitika.com/da-li-je-drstjepan-razum-izgubio-razum-opet-o-jasen...

'Kod pozdrava 'Za dom spremni' nema nikakvih nejasnoća kako to svečenstvo inputira. Nejasno je jedino tko bi sve imao posla u Puljićevoj predloženoj inicijativi za referendum oko pozdrava. Tu bi, pored povjesničara, sociologa pa i psihologa, naime, bilo posla i za psihijatre'

Tko je glasao

Irinej širi velikosrpsku propagandu,a ti zazivaš pečenje biskupa

Dok Irinej širi velikosrpsku zločinačku propagandu po RH, ti bi hrvatskim biskupima branio da se izjasne o povijesnom pozdravu.

Svu ovu histeriju oko ZDS vodi projugoslavenska i već pročetnička stranka SDP (da nije ne bi nasiljem i kršenjem Ustava Hrvatima Vukovara nametala ćirilične svastike i tako nagrađivala četničke ubojice što su detaljno i u velikom broju poubijali Hrvate Vukovara.).
Otvoreni napad protiv RH, započela je podmuklim nametanjem fašizma Hrvatskoj, preko "ustaških guja" koje je njihov-bivši predsjednik RH, smišljeno memorandumaški i podlo velikočetnički izbacio u Kneset-u.

Poslije ovog istupa predsjednika HBK najmanje što bi čovjek očekivao od hrvatskih aktualnih vlasti je da mu očitaju bukvicu i poduče ga što taj „stari hrvatski pozdrav“ ustvari znači, ali da mu skrenu pažnju i na činjenicu da promovirati fašizam nije izražavanje drugačijeg mišljenja.A možda da ga nabiju ana ražanj i ispeku, kao što su četnici pekli katoličke svećenike, a sve ostale, pogotovo potpisnike zahtjeva za dekukurikizaciju RH, redom prikolju i pobacaju u jame uokolini Srba, da bi Srbi opet mogli žrtvariti i lešinariti, čak i na žrtvama koje su sami poubijali?

Očito si na to mislio.

Satira možda je, a vjerojatno je istina koja se prepoznaje između tvojih redaka!.)))

Tko je glasao

nacistička majčica je pomagala

Ne slažem se sa Feniksovim stavom u 90 % njegovih dnevnika.
No nitko od vas nacionalista, domoljuba neće da zaviri i NDH dokumente, crkvene dokumente onog doba i da se konačno vidi tko je tko, i kakva je bila IDEOLOGIJA ustaša akava partizanov, i da se vidi zakaj dečki v kikljicama ne trpiju komuniste i sve druge koji ne vjeruju u uskrsnuče,

 photo hr 2_zpsv1cbqh2a.jpg

Foto posuđen od Telegrama.

Tko je glasao

Što Bog da i sreća junačka

Ustaša znači: ustanik, pobunjenik, gerilac.Ustašku organizaciju osnovao je 7. siječnja 1929. u Italiji Ante Pavelić.

Stjepan Radić..hrvatski političar lijeve nacionalne umro je misli 8. kolovoza 1928.od posljedica atentata u Beogradu.

Poslije je bila diktatura. Ante Pavečić je bio nazočan atentatu kao poslanik iz Hrvatske..

Parlamentarce se inače ne ubija...tome su Srbi skloni....

Uslijed diktature..s idejom borbe za slobodu hrvatskog naroda... osnovana je revolucionarna organizacija ....znači za borbu...

Fašisti..ovi oni..su tada bili u modi zbog straha od Crbenog oktobra i komunizma.

Naravno..uz pomoć tadašnjeg NATO-a i tadašnje EU...pošto je već počeo rat...ustaše su osnovale NDH-a..državu za Hrvate....

Stjecajem okolnosti..iako lokalno nadmoćni neprijatelju ( Srbima, četnicima i komunistima) ..na kraju su se našli ..poraženi...

Ustaše su radile na sjeveru Hrvatske ..kontra Srba i četnika...isto ono što su radili partizani Dalmatinci na jugu Hrvatske kontra Talijana i Srba četnika.

Ustaše nisu uspijeli zadržati NDH-a, kao što ni partizani Hrvati nisu dobili državu Hrvatsku..nego neku pokrajinu u sklopu Velike Srbije koja se ..da se Vlasi ne dosjete..zvala Jugoslavija.

Hvala Bogu i dr. Franji Tuđmanu...ideju i ustaša i Hrvata partizana..ostvarila je naša generacija..na sveopći jad i kmečanje Srba i izdajica poput tebe Fenikse.

Osobno nisam za to da se pozdrav ZA DOM- SPREMNI..uvede u službenu uporabu...

S čim ćemo onda zajebavati velesrbe i jugošljam poput tebe.

ZA DOM SPREMNI ...neka ostane u rezervi...

for home ready

sve dobro...

Tko je glasao

@ustašuljačka bukovina

Narodni poslanik u Narodnoj skuštini Kraljevine SHS bio je dr. Ante Pavelić, zubar iz Zagreba, a ne istoimeni kasniji poglavnik tzv. NDH.

Tko je glasao

Čemu laganje @ Fenikse

"Nakon što je izabran za člana Skupštine u Beogradu, Pavelić postaje pripadnik Hrvatskog bloka, nakon izbora održanih 1927. Pavelić također postaje osoba za kontakt Stranke prava s predsjednikom vlade Nikolom Pašićem. Pavelić je bio jedan od dvojice zastupnika Hrvatskog bloka, zajedno s Antom Trumbićem,[12] jednim od ključnih političara u stvaranju jugoslavenske države. Pavelić je obnašao dužnosti stranačkog tajnika do 1929., kada kralj zabranjuje djelovanje svim političkim strankama. U govorima u Skupštini isticao je hrvatsku nezavisnost i protivio se srpskom nacionalizmu. Pavelić je bio očevidac atentata na Stjepana Radića u skupštini 20. lipnja 1928. godine."

https://hr.wikipedia.org/wiki/Ante_Paveli%C4%87

sve dobro...

Tko je glasao

@ustašuljačka bukovina

Jadan je svaki onaj koji svoja znanja crpi iz Wikipedije.

Tko je glasao

gdje je bio @ Fenikse

kasniji diktator Ante..kada je Srbin Puniša pucao u Hrvata Stjepana i dr.u parlamentu zajedničke ( nažalost) države...

Bok te tvoj..počinješ lagati i izmišljati kao Igor Mandić...

sve dobro...

Tko je glasao

Srpskoj državi, daleko bila kuća od naše države!

Kada se Srbi usuđuju ubijati Hrvate i u Parlamentu, jasno je da je to izrodilo reakciju!
Srbi su toliko uvjereni u svoju superiornost da si daju za pravo druge na najzvjerskije načine ubijati i još nakon toga potraživati, od naroda kojemu nad kojim su vršili i genocid,apsolutnu svetost i viteštvo u odnosu prema njima, te tužakati , ako se drugi ne ponašaju upravo tako
, a ne kao prema ubojicama, zločincima , silovateljima, teroristima-što su bili u DR.
To je vrhunska pokvarenost i podlost i odatle je ishodište ZZP-a koji su nam nametali.

U budućim okršajima, koje Kukuriku, SDSS i velikosrbi zazivaju i izazivaju, velikosrpskim bubnjevima ćirilicom po RH, te ponovnim razoružavanjem Hrvatske od strane SDP-a, HNS-a i ostalih partnera- ovaj puta od zakonitih ustavnih referenduma, kao nekada od oružja TO, neće im nitko osigurati takav viteški odnos kakav im je osigurao dr. F. Tuđman, nego će dobiti "milo za drago" jer ionako se predstavljaju žrtvama, pa da makar ne lažu toliko! (satira.)))

Zato srpskoj državi- daleko bila kuća od naše države!

Tko je glasao

Kada se Srbi usuđuju ubijati Hrvate i u Parlamentu...

jasno je da je to izrodilo reakciju! - npr. reakciju uvođenja rasnih zakona ili pljačkanje židovske imovine sjeverno od Ilice.

Nema primjerenije reakcije na to kada ti Srbin ubije parlamentarca Hrvata od te da uzmeš židovsku kuću, ili u logor pošalješ par tisuća Cigana.

Odmah se nekako osjetiš smirenije, europčanskije...

Tko je glasao

jedno s drugim nema veze @zap

Židovi i Cigani bi u WW2 u Zagrebu i šire prolazili onako kako su prolazili...i da nije bilo ustaša i Pavelića...uostalom kao i u Nedićevoj Srbiji ( Beograd = 1. Judenfrei)

no baš je slatko kako naknadnim događanjima opravdavaš raniji događaj... koji je zasigurno doprinio još većem animozitetu Hrvata i Srba...

Uvođenje rasnih zakona ti dođe nešto kao..danas ..implementacija zakonodavstva EU...imali su ih svuda u okolici...

Bogami..i ti ga memorandišeš sve u 16...istinaibog..priglupo..al eto trudiš se...

sve dobro...

Tko je glasao

ZZP-aš= memorandumaš

Bogami..i ti ga memorandišeš sve u 16...istinaibog..priglupo..al eto trudiš se...A "na prvu" te zavarao svojim pričama o tome da je pripadao braniteljima u DR.
Ma čim je ZZP-ašio, sve je jasno, jer samo neprijatelji RH su to mogli raditi.

priglupoNe znam što je s tim tzv. ljevičarima, ali oni stalno memorandumaše i to sve priglupije Neću nabrajati , jer nemam volje čitati njihova priglupašenja-memorandumašenja, a još manje odgovarati na njih i zato ti hvala što si umjesto mene odgovorio zaphodu-ZZP-ašu- memorandumašu!

Tko je glasao

Srpski koljači i teroristi napadaju oružjem, a kad ne mogu

onda teroristi napadaju propagandom:

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Fpeniks Nikolić polaže četničku zakletvu

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci