Tagovi

Pa dobro koga vi jebete?

Naslovom se obraćam bivšim , sadašnjim i budućim parazitima na općinskim, gradskim, županijskim, državnim, agencijskim i inim proračunima.

Opće poznata istina je da Merzelica nije usamljena u grabljenju iz proračuna, to rade skoro svi , vjerojatno postoje iznimke koje to ne rade, ali ja iskreno ne znam zasigurno nijednu/og takvu/og. Onaj tko misli da to nije istina je imbecil ili plaćen da tako "misli".To je i jedini razlog zašto je veleumna i nadasve poštena prva "potprecjednica" vlade lokalne čelnike koji su smanjili sebi plaću nazvala licemjerima. Jer ona dobro zna da uz javnu plaću postoji i proračun i tisuće načina kako uzeti iz te nepresušne kasice koja se redovito puni nametima koje plaćaju pošteni i radni ljudi između ostalih.

Iz inih proračuna se financiraju osobne i stranačke potrebe i to je dobro poznato prvoj "potprecjednici" i njezinom pravomoćno neosuđenom tajniku, kojeg nota bene nisu priveli s lisicama na rukama zbog profiterstva.

O čemu pričam, ma pričam o Babić Vs. Merzel, pričam o odnosima prema akterima i njihovim trenutnim sudbinama.

Dr. Babić je vođa sindikata liječnika koji se otvoreno suprostavio oligarhiji na vlasti, Dr. Babić je svjedok urušavanja zdravstvenog sustava koji je oligarsima čisti trošak i najradije bi da ga nema. Danas čitam da vlada najavljuje da će HZZO postat nova osiguravajuća kuća.
Blago nama, eto i nama Medicare-a sa svim prednostima koje sa sobom donosi američki zdravstveni sustav. Uz te "navedene" prednosti za nas obične smrtnike i oligarsi na vlasti će poentirat, naime na taj način zdravstvo (ako ga bude jer velik se nerad, nakon uništavanja industrije i poljoprivrede, ulaže u aninhalaciju zdravstva) će odjebat s proračunske sise, automatski će državni proračun slobodnije prodisat i vlada će moći krenuti u novi krug zapošljavanja u državnu upravu.
I to mnogo slobodnije i u većem obimu nego do sada. Taj potez će donijeti min. 50.000 novih radnih mjesta, odmah. Pa čak i pomoćnik zamjenika će moći imati zamjenika pomoćnika.

Da ne pričam pizdarije vratimo se na Dr. Babića, on je vođa legitimnog štrajka kojim se nije moglo upravljati te su ga po hitnom postupku, gle čuda i koincidencije, nakon javne prijave onog smeća Gabrića, koji je u ovom slučaju dobio ulogu zviždača i koji se prodaje pod neki treči put, a u stvari je dio iste te oligarhije, ispred kamera uhapsili i ulisičili, te mu odredili pritvor zbog utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i mogućeg bijega.

Par dana nakon toga zviždačica (znamo kako oni završe u nas, ako nemaju zaštitnike kao gore navedeni) prokazuje u primetime-u na TV-u da Merzelicu kao lopinu i izjavljuje da je dokazne materijale predala tužilaštvu i USKOK-u prije jebenih godinu dana.

Da li je tužilaštvo ulisičilo i uhapsilo Merzelicu, normalno da nije, ona je ipak pokumljena s dva ministra. Da li je tužilaštvo i USKOK radilo išta na tom predmetu, normalno da nije ona ipak pridonosi stranačkom proračunu. Da li USKOK i DO puštaju Merzelicu da prikrije dokaze i da utječe na svjedoke, normalno da jesu, pa nije ona Babić.

Što radi institucije sistema , da citiram onu lopinu Mesića, USKOK, DO, Policija ............Ništa.
Ali zato u ovom slučaju imamo sposobne i ekspeditivne djelove institucija sistema na diku i ponos države, a to je HZZO koji po hitnom postupku zove zviždačicu skupa s djetetom u Sisak na provjeru bolovanja, jer će nastupit velika šteta za proračun ako osoba nema valjan razlog za bolovanje.

Što nam te dvije iste priče s različitom dinamikom govore, govore nam da sustav postoji radi samog sebe, govore nam da bez ozbiljnih "tektonskih" poremečaja u društvu nema promjene na bolje, govore nam da prava i pravde nema, govore nam da demokracija ne postoji....

Čemu se nadati, pa možda onaj gore vidi naše muke pa meteor opizdi u sabor u trenutku aktualnog sata vlade uz Bajića u kafiću. Jedino je pitanje što ćemo s ovim ostalima u županijama, gradovima, općinama, javnim poduzećima, agencijama i ostalim institucijama samodopadnog sistema?

Ujedno je ovo priča o novcu koji kažu pokreće svijet jer nam govori da oligarsi proračune koriste ne kao svoju kasicu-prasicu nego kao, da upotrijebim pridjev iz mojih krajeva kad je nešto neumjesno i pretjerano,
Praseću kasicu.

Komentari

Slučaj dr. Ivica Babić

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

jel ono Šegon bijaše

najprije u policiji neki šef nekog odjela za kriminal bijelog ovratnika, tako sam negdije pročitao, onda najednom postao gospodarstvenik i političar

e, naša Marina također ima svog Šegona

http://www.smz.hr/site/component/contact/12-imenik/9-poduzet koji je isto bi jednovrijeme zadužen za privredni kriminal , a načelnik policije e da bi poslije nemilog događaja u petrinji bio malo degradiran i na kraju dao otkaz u MUP-u i zaposlio se kod Marine ,

onda još jedan bivši inspektor
http://www.sisak.info/tag/zeljko-marjanovic/

je kod Marine aktiviran a koji je napustio policiju jer navodno, kako kažu, nešto nije bilo u redu s diplomom iz civilstva , Marina ga uhljebila,

znači bočna osiguranja su tu

nije mala stvar imati kraj sebe bivšeg načelnika policijske uprave koji se uz to kuži i u gospodarske muljaže

eto Šegon se uz Linića kako vidimo poskliznuo, ali je privatno bogat poprilično

ova dvojica koliko znam ništa posebno osim posla, podvlačim, koliko znam

sve dobro...

Tko je glasao

btw

šegon beše u Imackom neko vreme (par godina), tata mu bijo načelnik milicije u narečenom gradu, imao stan (na korištenje) u istoj zgradi gde sam ja ko mladac sa roditeljima živijo, dica smo bili :). to je dugogodišnja milicijska dinastija u pitanju, ala perković, hehehe :P
profesor

Tko je glasao

Linic dao mandat na

Linic dao mandat na raspolaganje.. samo kome?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Trulež

Trulež iz "komunizma" se prelio u državu Hrvatsku i doživio neslućene razmjere, koji razaraju državu iznutra.

Tko je glasao

Dobro jutro...

Dobro jutro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci