Tagovi

?ovje?e, kakva je budu?nost tvog djeteta ?

Kada narod jednog dana, a mislim da je taj dan vrlo blizu, konacno shvati da ovi HDZ ovi politicari koji su u Vladi RH, NE ?UJU I DA SU GLUHI ZA GLAS NARODA...doci ce do promjena.
Moze radnik i seljak strajkat i gladju, mozemo mi pisati po blogovima i
forumima....mozemo govoriti i upozoravati...HDZ Vlada je gluha za
narod...pendrek Hrvatskog policajca ce po nalog Vlade Jadranke Kosor udariti Hrvata koji trazi posao i placu.
Drzavni odvjetnik g.Bajic ce pokrenuti sudski aparat na stetu gradjana po nalogu Vlade Jadranke Kosor...oni ce zastititi sebe i ono sto su neki od njih pokrali i obogatili se na krvi dragovoljaca Domovinskog rata.
Neizvjesnost za danas i sutra,nemo?,beš?utnost,egoizam i ignoriranje ljudskih zivota i zakona te Ustava od strane HDZ ovih politicara na vlasti
karakteriziraju danasnju Hrvatsku.
Nasilje i droga se nezadrzivo siri medju mladima, medju nasom djecom koju ne ceka bolja i ljepsa buducnost ako ce drzavu voditi HDZ politicari koji su sada u Vladi, Saboru....politicari koji se bave sami sobom i drugim strankama te sada i Predsjednikom RH, Gospodinom Josipovicem....zbog toga sam i predlagao u jednom od starih clanaka da se Predsjedniku vrate skoro sve ovlasti koje je nekada imao pokojni Predsjednik, Gospodin Franjo Tudjman....a kojih se Mesic
odrekao, ne radi toga sto je demokrat,nego radi toga da je bez ikakve osobne odgovornosti mogao "pljuvati" po bilo kome i t.d.
Po mojem skromnom misljenju jedino Predsjednik koji ima sve ovlasti moze nesto uciniti da se stanje u drzavi u dogledno vrijeme normalizira i popravi.
Inace prijeti totalni moralni kolaps...ekonomski je vec tu...a intelektualci i svi oni koji bi trebali progovoriti sute i cuvaju ono sto imaju.
Pitanje je da li ce njihova djeca imati, da li ce im sutra imati dati sto za
jesti....ljudi....danas se to dogadja mnogim gradjanima Hrvatske !!!!!
Gdje i cijem vlasnistvu su zavrsile nekretnine i poduzeca, banke i racuni iz bivse Juge ? Govori se o tome, neki i pisemo a HDZ Vlada nista ne poduzima. I dok su ovi ljudi u Vladi nece nista ni poduzeti jer od nepoduzimanja imaju osobnu korist oni i oni bivsi,njihova rodbina i poltroni.
Polozaja i imuniteta se demokratskim putem nece odreci...a niti strajkovi ni sva pisanja nece to pokrenuti....Pisao sam i pitao da li je doslo vrijeme za revoluciju....iako sam osobno protiv revolucije jer osim dobrih promjena nosi i neke lose.
Ali ako se HDZ Vlada oglusuje na sve molbe i vapaje vlastitog naroda, onda je to drzavni terorizam politicara na vlasti jer ignoriraju zakon i Ustav na stetu naroda...ignoriraju zivote nase djece...to je isto kao da bi podmetnuli bombu ili jos tisucu puta gore od toga jer svjesno, radi vlastitih interesa unistavaju mladu generaciju, djecu.
Za svoju su se dobro pobrinuli, kako ce nasa djeca sutra zivjeti ? Kao mnogi od nas danas ? Ili mozda jos i losije jer sto im ostaviti kada su sve unistili,pokrali...drogu, nasilje i kriminal...
Nece Hrvatskoj pomoci ni EU ni druge velesile svijeta...i oni imaju ekonomske i druge probleme koje rjesavaju ili ne,uspjesno ili ne...no to nije problem Hrvatske. Mozda ce i pomoci ali tek kada vide vlastiti interes i tek kada si pocnemo sami pomagati...kao sto je bilo i 1991 kada smo prvo bili sami, a tek kada smo pokazali da nam je stalo do samih sebe, kada smo "pokazali zube", dobili smo pomoc i podrsku Europe i svijeta.
POVIJEST SE PONAVLJA....staro je i znano pravilo....u drugom obliku ali se ponavlja.
Dok cijeli narod "ne pokaze zube" oni ce biti GLUHI za sve molbe i vapaje obicnog covjeka, biti ce gluhi za probleme pravih branitelja, biti ce gluhi za zakonske postupke....i kada pogledamo koliko ih tjelohranitelja cuva....vise tjelohranitelja-vise putra na glavi.
Svjesni su da dolazi vrijeme kada ce narod "pokazati zube"....svjesni su da svojim postupcima unistavaju zivote Hrvatske djece...DO KADA CE NAROD TRPJETI TAJ DRZAVNI TEROR HDZ politicara na vlasti ??????

Komentari

Taj državni teror je uvijek

Taj državni teror je uvijek isti neovisno koja opcija dođe na vlast.
Svaka ta politička opcija se hrani materijalnim vrijednostima prikupljenim većinom kroz poreze.
Sustav forsiranja kapitala je toliko uznapredovao u svojem degeneričnom obliku da ga je gotovo nemoguće srušiti legalnim putem.
Sve bi bilo puno lakše kada bi se prvo udarilo po umjetno stvorenoj moći, tj. po dosadašnjem vrednovanju novca.
Povratkom gorifikacije pravih vrijednosti;poštenju,sposobnosti, znanju i iskrenosti integriranih u rad, vratila bi se i ljubav prema radu.
Da bi stvorili ljubav prema radu trebate neutralizirati ljubav prema novcu.
Sjetite se bitne upute iz svijeta biznisa; ako radiš, nemaš vremena zaraditi novac.
Može li biti više izrečenog licemjerja?
Bez povratka istinskih vrijednosti nezaustavljivo srljamo u propast.
Ne samo mi na lokalnoj razini u Lijepoj našoj, nego svijet u globalu.

Tko je glasao

Financijski totalitarizam je

Financijski totalitarizam je tijekom vremena doveo ekonomiju na samrt, a s njom i samo čovječanstvo. Apsurdnost života u kojem je ekonomija ujedno i sredstvo i kraj je svima postala jasna, a time je na vidjelo izašla i sama bit života, pusta praznina.

"U predvorju gostionice jednog grada koji je bio glavni grad guvernerata, ušla su prilično mala kola na oprugama, poput onih na kojima putuju neženje, umirovljeni general-pukovnici, kapetani, veleposjednici zemlje koji posjeduju stotinjak duša seljaka: jednom riječju, svi oni koje nazivamo gospodom srednjeg ranga. U kočiji je sjedio gospodin koji i nije bio baš zgodan čovjek ...".

Tako počinju "Mrtve Duše", roman Nikolaja Vasiljeviča Gogolja. Ruski pustolov kupuje mrtve sluge i kmetove, "mrtve duše" na koje vlasnici moraju plaćati porez sve do sljedećeg popisa stanovništva kojim se potvrđuje smrt. Unosan posao za vlasnike, ali i za varalicu Čičikova. Čičikov želi napraviti popis mrtvih duša i dobiti značajan iznos novca od vlasti koje financiraju one što svoju radnu snagu presele u nenaseljena područja južne Rusije. Kada dobije novac, Čičikov namjerava iščeznuti. Glad, siromaštvo i epidemije koje u grob tjeraju veliki broj seljaka su za njega dobre vijesti. Više mrtvih duša za kupiti i preprodati, biznis je biznis.

Hrvatske, europske, američke i ostale mrtve duše umiru prije vremena samo kako bi bile kupljene. Čujete li tišinu politike? Čujete li tišinu sindikata? Profesora i rektora sveučilišta? Umjetnika? Sportskih šampiona? Čujete li tišinu predstavnika građanske klase? Čujete li tišinu šefova velikih poduzeća? Institucija? Gdje su svi? Mrtvi, ali smrt još nije potvrđena i službeno registrirana.

Mrtve duše ne poznaju pokajanje, prodale su svoju savjest u zamjenu za društvene promocije, gledanost, sigurnost i moć. Koja je cijena mrtvih duša? Tko ih je kupio i tko ih je prodao?

Kolika Je Cijena Mrtve Duše?

.

Tko je glasao

Čujete li tišinu

Čujete li tišinu predstavnika građanske klase? Čujete li tišinu šefova velikih poduzeća? Institucija? Gdje su svi? Mrtvi, ali smrt još nije potvrđena i službeno registrirana.

Nemoguće je čuti i razumjeti govor srca u općoj pomami za umjetnom vrijednošću novca.
Mi smo kao promrzli spavač na rubu provalije; sanjamo preljepi san-demokraciju sa ljudskim licem,okrećemo se i gledamo ju poput preljepe žene koja nas vodi u svoj svileni krevet, činimo taj pokret, a potom se budimo u stvarnosti, padajući u ponor propasti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci