Tagovi

Otvoreno s Ljubom Jurčićem, Radimirom Čačićem i Damirom Polančecom

U emisiji Otvoreno od prije desetak dana Mislav Bago je sučelio nositelje gospodarskih programa SDPa Ljubu Jurčića, HNSa Radimira Čačića i HDZa Damira Polančeca (iako je u više navrata isturena Martina Dalić kao osoba br. 1).

Emisija je bila vrlo zanimljiva, a čini se da je i Damir Polančec nešto naučio.

Zanimljivo je da je Damir Polančec krenuo (nevješto) posvaditi Ljubu Jurčića i Radimira Čačića te u tome nije uspio. Ljubo Jurčić i Radimir Čačić su bili u zapanjujućem suglasju (kojeg do ove emisije nismo imali prilike vidjeti).

Tko je bolji, pripremljeniji i kome ćete više vjerovati prosudite sami nakon što odgledate emisiju.

Komentari

http://www.index.hr/vijesti/c

http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=351082

Zanimljiv tekst ovaj na indexu, ali tu se samo spominju leaderi, dužnosnici, pa opet leaderi. Nigdje timova... Hmm, čudno pa tko su ti lideri i zašto su oni toliko važni kad je kod nas sve u timu... Čudno da je Ljubo uopće htio razgovarati s tim liderima....osjeća se pred njima jadno jer on je tek dio tima...

Samo zapažanje...

Tko je glasao

Zanimljivo je da je Damir

Zanimljivo je da je Damir Polančec krenuo (nevješto) posvaditi Ljubu Jurčića i Radimira Čačića te u tome nije uspio. Ljubo Jurčić i Radimir Čačić su bili u zapanjujućem suglasju (kojeg do ove emisije nismo imali prilike vidjeti).

NJih će posvađati MIlanović i Pusička (i stara SDP garda) i nema što Polančec tu raditi. Iako ne znam kako se slažu kad Jurčić zagovara industrijalizaciju, a Čačić društvo znanja (stipendije, autobusni prijevoz i slične metode ističe iz svoje županije). I Čačić je ipak premijerski kandidat službeno, Jurčić još nema potvrdu svoje stranke u koju se KARIJERNO učlanio prije nepunih mjesec dana kako bi mogao postati premijer. Jer da nije, teško da bi imao ikakv šanse. Pričajte mi sada o karijeristima, pa Jurčić je najveći od svih - uzeo crvenu knjižicu samo da dobije šansu...

Tko je glasao

Zanimljivo je da je Damir

Zanimljivo je da je Damir Polančec krenuo (nevješto) posvaditi Ljubu Jurčića i Radimira Čačića te u tome nije uspio. Ljubo Jurčić i Radimir Čačić su bili u zapanjujućem suglasju (kojeg do ove emisije nismo imali prilike vidjeti).
Mislim da su Jurcic i Cacic bili prije tog u brisanom prostoru te su i tamo pokazali poprilicnu sinergiju u razmisljanjima.

Tko je glasao

Meni je jos zanimljivije

Meni je jos zanimljivije kako HDZ koji je vec 3.5 godine na vlasti tek sad predstavlja svoj "gospodarski program". Zar ne bi trebao imat program od pocetka mandata a ne pred kraj kad treba predat stafetu sposobnijim ljudima???
A i taj "program" ili stateski okvir kak ga vec zovu, nekak mi se cini da je to posljedni udisaj prije nego sto potonu.

Tko je glasao

sučelio nositelje

sučelio nositelje gospodarskih programa SDPa Ljubu Jurčića

Kad će meni već jednom netko objasnit kako može netko tko je popušio prošle izbore zbog nemanja gospodarskog programa odjednom postat tako pametan preko noći da sad ima gospodarski program koji šljaka? Koliko se sjećam, Ljubo Jurčić je poznat iz propale vlade Velike koalicije po propalim gospodarskim programima...da nije propao, ne bi popušio izbore.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Da li "šljaka" još će se

Da li "šljaka" još će se vidjeti.
Dosta i u ovim grubim crtama naginje populizimu i znakovito za socijalu plansko gospodarenje. Ne želim ići toliko daleko da kažem da je Planska Privreda, ali moglo bi se ...
Previše toga bi država znala napraviti pod SDPom, bit će da ćemo imati najpametinju državu, nasuprot tržištu, u Hrvatskoj. Svega će bit i kako "reindustrijalizirati" i tko bi proizvodio što, i tko bi koju tehnologiju koristio, i koliko točno poreza bi ubrali i koje sve rupe bi se zakrpale, i utjecaj poreza na ponašanje investitora i potrošaća itd. Hmmmm...ako hoda kao patka i glasa se kao patka....onda je...

P.S. Primjetite da pretpostavljam pobjedu SDPa.

Tko je glasao

Kad će meni već jednom

Kad će meni već jednom netko objasnit kako može netko tko je popušio prošle izbore zbog nemanja gospodarskog programa odjednom postat tako pametan preko noći da sad ima gospodarski program koji šljak

Lino, pa danas čak i DC ima gosp. program. :) Napisala ga je ona misica Erak jer kaže ona u jednom intervjuu da joj je Vesna rekla "Mia, ti si ekonomista, ajde napiši nam gospodarski program". A Mia je ekonomilju diplomirala u Kini :)

Nije problem u imanju/nemanju gosp. programa. Možeš uvijek angažirati najbolje stručnjake da ti napišu program, platiš i tvoj je. Treba ga znati provesti, a tu treba samo politička snaga i umijeće.... A tu Ljubo nema snage i ne može ništa

Tko je glasao

U potporu anonimnom ću

U potporu anonimnom ću dopuniti da danas čak i HDZ pričao tome da ima gospodarski program. Koji još nitko nije vidio. Kao što je još godinu dana prije prošlih izbora i Kosorica pričala kako HDZ ima gotov zakon o braniteljima, pa se na njega čekalo godinama.

Doduše HDZ priča da je njihov gospodarski program program ove vlade za koju znamo da nema nikakav program i iz čijih postupaka možemo zaključiti kako im je jedini program svašta čeprkati, puno obećavati, a malo toga stvarno i uraditi. To je program za kojeg su se pokazali sposobnim sprovesti ga. Obećanja im dobro idu. Jedino je problem što im narod više ne vjeruje.

Ankete govore da birači sve više pepoznaju bit tog programa i da tovarom novih i ljepših obećanja Sanaderova vlada neće moći dobiti predstojeće izbore.

Ne znam koliko vas je zamijetilo da Sanader i izvršitelji sve češće koriste izraze poput "tim", "mlade stručnjake" i "nova lica". Očito su zaključili da je teorija o Velikom vođi i superheroju propala i da čisto personalizirana kampanja ne daje željeni rezultat. Zato su, oni misle, neprimjetno, promijenili retoriku i pokušavaju spasiti što se spasiti da.

B-52

Tko je glasao

Draga gospođo, jedna dama

Draga gospođo, jedna dama ne koristi izraze kao što su "popušio". Ta postoji cijeli niz izraza koji kažu isto a dama ih može koristiti i ostati dama. A o ostalom, moram vam reći da postoji poslovica: ne mjenjaju se samo Bog i budala. Pa zašto onda netko tko je IZGUBIO izbore ne bi bio u stanju (hipotetički rečeno) nešto iz toga naučiti i bolje se pripremiti za iduće izbore. A s tim u skladu pripremiti i bolji gospodarski program. Koliko je bolji vidjet će se prvo na rezultatu izbora, a mogu ga isprobati samo ako osvoje dovoljno zastupničkih mandata. Živi bili pa vidjeli.

Tko je glasao

ne kaže se "ta postoji

ne kaže se "ta postoji cijeli niz izraza", već "pa postoji cijeli niz izraza". TA je srbica. Nadalje, internetsko pravilo je drugoga oslovaljavati s "ti", a ne s "vi". Izraz "popušio" vežem uz cigaretu i žao mi je što ste VI prosti, jer imate proste misli. Ali to je vaš problem.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

kako može netko tko je

kako može netko tko je popušio prošle izbore

pa gledajući HDZ koji je popušio one predzadnje izbore pa je potom pobijedio - čini se da je to teži zadatak nego što izgleda jer oni svoju gospodarsku strategiju eto tek predstavljaju

Ljubo Jurčić se vladi priključio u drogoj polovici mandata i njega možeš u pricnipu povezati samo s željezarom sisak i privaizacijom INAe i to bi ukratko bilo to; Jurčić nije sudjelovao u stvaranju politike koalicijske vlade (gospodarske ili bilo koje druge)

Sanader je primjerice poznat kao propali poduzetnik iz austrije pa ga to nije zaustavilo, Marina Matulović Dropulić je izgubila izbore u Zagrebu (nekoliko puta), Žužul je stari kompromitirani kadar Tuđmanove ere baš kao i Hebrang, Kirin nije bio dobar niti za disko izbacivača a kamoli za ministra policije, Ana Lovrin (ona valjda ni sama ne zna kako se ovdje našla), Vukelić je kupio svoju poziciju (čovjek je mudro investirao kako bi kapitalizirao)...

Tko je glasao

Ma ovo je komedija za

Ma ovo je komedija za poslušati. Kako Jurčić i Bago otkrivaju toplu vodu da je bezveze šivati odjela za Boss, da treba biti Boss. Zamisli genijalnosti...

I onda oni imaju ideju kako ćemo mi napraviti tekstilne brandove i isto što sada šivamo za njih prodavati za 10x skuplje pod nekim brandom. Recimo Bago& Ljubo men suits • Ljubuško • Široki • Bandić.
Vrhunska ideja...nitko je se do sada nije sjetio, svjetske modne piste su gladne za Bago&Ljubo men suits brandom, a cijeli "sektor" će se iz toga razviti i eto ispunjenje jednog od 4x4 ciljeva...

Ludnica od ideja
:)

Tko je glasao

O da i ne zaboravi da će

O da i ne zaboravi da će sve to biti pod okriljem i budnim okom države. Država će biti pametnija od tržišta i poduzetnika sa Jurčićem na čelu.
Šivanje odjela za Boss ili bilo koju drugu takvu marku ipak stvara i održava radna mjesta. Ne znam kako to može biti bezveze.

Tko je glasao

Već dugo pobjeđuju nove

Već dugo pobjeđuju nove ideje i parole, pa i istrošene, a i višestruki gubitnici kad nađu pravu parolu (npr. Mesić). Zadnje pobjedničke su "mislimo ozbiljno" i pokrenimo Hrvatsku". Nitko se ne okomljuje ni na stalne antibirokratske (r)evolucije.

Zatim su često pobjedničke i one najgluplje ideje, kojima se u početku svi smijemo. Nizozemska bez i jednog pravog vrta je sada nedostižni proizvođač povrća u Evropi. Kad je Kina zaustavila "kulturnu revoluciju" sedamdesetih, prve dvije grupe stručnjaka je poslala u Kanadu i SFRJ, zanimalo ih je sve a najhitnije je bilo učenje napredne poljoprivrede, jer im je opustošena zemlja bila u enormnoj gladi. U ogrupi u Zagrebu je bio ekonomist čiji je glavni rad dotad bio "Hajte, stupimo u nove pobjede". Sada u Leskovcu u Srbiji, kao napredniji slučaj, Konezi na čelu sa jednim članom KP pokrenuli znatnu poljoprivrednu proizvodnju uz pomoć svoje napredne tehnologije, sve uz korištenje prirodnih sredstava, u kojoj su im "napredni" srpski poljoprivrednici kooperanti kmetovi.

Bago& Ljubo • Ljubuško • Široki • Bandić su sve pobjednički mentaliteti, prilagodljivi trendovima, kao Singapur. Bez dvojbe nastavljaju u nove pobjede, pa će njihovim konkrurentima biti teško zaustaviti taj pobjednički pohod. Cijela Hrvatska stremi naprijed, Čačić solidno praši, za HDZ i Sanadera nema sumnje a i drugi manji kreću, opet nitko u tom nezadrživom pokretu više ne može dalje uz bilo kakvu slabost, nema alternative, nema predaje. Nema vidljivog znaka kako spomenuti ne bi uspjeli (pače, izgleda da bi to mogla biti nova "moda"). U svakom slučaju dobro je uzeti u obzir tu mogućnost, da ne bi bili šokirani, kao u Leskovcu.

Tko je glasao

To je nemoguće. Naš

To je nemoguće. Naš mentalni sklop nije toliko širokih pogleda kao tvoj i zato nismo u stanju ponudit ni jedan odgovor koji bi tebe zadovoljio.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci