Tagovi

Otvoreno pismo Predsjedniku Josipoviću -

Poštovani Predsjedniče,

Dio sam brojnog prosvjedničkog tima koji već mjesec dana prosvjeduje po ulicama 16 gradova lijepe naše, tražeći ostavku vlade i one žene koja sebi daje za pravo zvati se premijerkom. Iako dobivamo sve veću podršku javnosti, oni se ne daju s vlasti, jer je toliko slatko krasti, lagati i dizati kredite na račun naroda, koji će to morati otplaćivati godinama, no nije sad riječ o tome, od kradezea se nije ni moglo nešto drugo očekivati - oni namjerno tjeraju narod u glad, siromaštvo, nezaposlenost i dužničko ropstvo, zbog svoje psihopatske i sociopatske svijesti. No od tebe sam očekivala nešto drugo.

Osobno te poznaju dvije moje prijateljice - ti si im bio profesor na pravnom fakultetu. Kod tebe su polagale ispite. Za tebe su prije govorile kako si odličan profesor i dobar čovjek. Za tebe sam glasala na izborima, nagovorila čak još neke neodlučne ljude da ipak izađu na izbore i podrže te, a sad se toga, na žalost sramim.

Osim što si Predsjednik ove države, tvoja je struka pravo, držiš govore o "pravnoj državi", ali čini mi se da ne radiš svoj posao. Ponekad se zbunjeno pitam, jesi li ikad pročitao Ustav ove zemlje ? Ako jesi, da li si primijetio da u tom ustavu piše da narod ima pravo na neposredno odlučivanje po svim bitnim pitanjima vezanima za politiku i sudbinu ove zemlje i naroda? Pogledaj ponogno temeljne odredbe Ustava, članci 1. i 2., pročitaj ih i razmisli. Bez obzira na Zakon o referendumima (koji je neustavan, i ti to znaš, kao i ja), u Ustavu je decidirano rečeno (članak 98) da je raspisivanje referenduma tvoja dužnost : U drugim civiliziranim zemljama, na referendum se ide i kad vrlo mali postotak naroda to zatraži, ali zahvaljujući korumpiranim političarima ove zemlje, koji su ukrali vlast narodu koji ih hrani, mi nismo civilizirani, nismo čak ni pravna država, iako su nam dva pravnika na čelu te države, da bi ironija bila još veća.

Molim te, vrati nam vjeru u svoje poštenje i počni raspisivati referendume - za početak, prvi za neopozivu ostavku vlade i izbore u najkraćem mogućem zakonskom ruku. Većina naroda ovu vladu više ne može smisliti, a ako se ova agonija nastavi, a oni svakim danom donose sve idiotskije odluke i zakone, tko će moći smiriti narod ako narod jednog dana izgubi kontrolu nad svojim mirom?

Nakon tog referenduma narod treba odlučivati i o svim bitnim pitanjima vezanim za gospodarsku politiku, zakone, očuvanje i korištenje prirodnih bogatstava ove zemlje i tako redom, kao što piše u Ustavu - članak 2. Temeljne odredbe. Za to postoje javne rasprave, za to postoje referendumi. U ovoj državi tog nema i zato u ovoj državi vlada dikatura političke elite.

Instucije koje mi plaćamo, teško su korumpirane i inertne i podržavaju jedino svoje vlastite interese, a na štetu naroda i na štetu ove zemlje, i zato je vrijeme da se i narod uključi u odlučivanje, po svom neotuđivom Ustavnom pravu, kako bi se situacija konačno mogla početi popravljati.

Molim te shvati da je najbitniji strateški cilj ove zemlje IMATI NAROD KOJI VJERUJE U BUDUĆNOST; a tu vjeru ste nam oduzeli vi političari i vaše nesposobne institucije- posebno sadašnja premijerka i njena korumpirana i nesposobna vlada, i sabor, isto kao što nam je ukradeno naše pravo na demokraciju, i zato te molimo da nam ga pomogneš vratiti, kako bi te ponovno mogli poštovati.

Po Ustavu ove zemlje, VLAST PRIPADA NARODU i proizlazi iz naroda.

Stabilnost ove zemlje je opasno narušena - i to samo zato ŠTO JE NARODU UKRADENO PRAVO DA SUDJELUJE U DEMOKRACIJI . Kad narod to pravo ponovno dobije, ne samo na papiru, nego u praksi, ova zemlja će početi napredovati.

Ustav RH, II. TEMELJNE ODREDBE

Članak 1.

U Republici Hrvatskoj VLAST PROIZLAZI IZ NARODA I PRIPADA NARODU kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.

NAROD ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i NEPOSREDNIM ODLUČIVANJEM.

Članak 2.

Hrvatski sabor ili NAROD NEPOSREDNO; SAMOSTALNO u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje:

– o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;

– o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime;

– o udruživanju u saveze s drugim državama.

S poštovanjem,
prosvjednica Tatjana P.

Komentari

nažalost, autorica teksta

nažalost,

autorica teksta nema temeljno razumijevanje teme o kojoj piše, očito ni ona sama nije pročitala ustav na koji se poziva

što se tiče tzv. direktne demokracije, osim što površnom oku to može izgledati zanimljivo i dalje nemamo primjera gdje je bilo što tome slično postiglo bilo kakav rezultat vrijedan spomena

no treba se truditi :)

Tko je glasao

Hrvatska!

Hrvatska je ime te zemlje!
Ne razumijem zašto je to nekima kontinuirani problem izgovoriti, pa čak i napisati. S druge strane, kad vidim da im čelna organizacija (Partija - SDP) nema svetu riječ ni u genitivu, odmah mi je jasna geneza razularenog urlikanja zagrebačkim ulicama: "Druže Tito mi ti se kunemo!"

Mata

Tko je glasao

nisam odgonetnuo Tatjana P.

zašto si posudila uniformu naredboDavac/diktatorice i tako jako s visoka mlatila predsjednika RH,

ali i dalje izvoli, što voliš,
već sam bez eha na vampiranje naredboDavac/diktatora,

riječi/formulacijama tvojima dodao bih kao drugo mišljenje svoje riječi/formulacije,

čitam USTAV
U Republici Hrvatskoj VLAST PROIZLAZI IZ NARODA I PRIPADA NARODU kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.

drugo mišljenje dodajem, evo ovako...
U Republici Hrvatskoj vlasništvo zakonNASILJA proizlazi iz zakonPapira i pripada vlasnicima zakonoDavcima kao zajednici naredboDavac/diktatora,

objašnjenje/tumačenje,

vlast je maskirano vlasništvo vlasnika,

čovjekIskona je utemeljio čovjek-2-Konzumenta (1-jede PLANET-grožđe, 2-pije izUM- vino)
ljudi (metafora/svaštara) negira čovjek-2-Konzumenta,
narod (metafora/svaštara) negira ljude i čovjek-2-Konzumenta,

naredboDavac/diktatori podmeću metaforu vlast i narod umjesto vlasništvo vlasnika zakonoDavaca zakonPapira za zakonNASILJE protiv zaROBljenih državnih naredboPrimaca,

čitam USTAV
NAROD ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i NEPOSREDNIM ODLUČIVANJEM.

drugo mišljenje dodajem, evo ovako...

birači NE ostvaruju izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem svoje pravo na vlasništvo zakonNASILJA iz zakonPapira, jer pripada vlasnicima zakonoDavcima kao zajednici naredboDavac/diktatora,

ustavPapir NE jamči biračima oslobođenje naredboPrimca/poslušnika iz međuOdnosa naredboDavac/diktator i naredboPrimac/poslušnik,

zaboraviti, DA/NE?
uzrok tko zanemari eliminirati, uzaludno popravlja posljedice

*****

Tko je glasao

isuse adfilantrop..

..opet ti sa svojim nejasnim pisanijama..pa kak ti se da? čak i jebeni razmaka negdje nema, pa tko ima živaca dešifriravat tvoje pisanije, skidam mu kapu...ja počela čitat, odustala...

p.s. divim se tatjani da se potrudila, ajd još je mlada, ima živaca, a i brijem da misli da je tu možda neka genijalna misao, pa da joj ne promakne :))

CC

Tko je glasao

OK

Slažem se s donjim dijelom komentara. A način obraćanja mi je takav kakav osjećam unutar sebe, i ne vidim da je itko vredniji od bilo kojeg drugog čovjeka, bio on siromah koji kopa po kantama, bio se zvao predsjednikom neke države. Vlada, predsjednik i političari vrlo svisoka žive na račun naroda i tretiraju ga kao ovce.

Tko je glasao

naivnost

tatjana,
dao sam minus ovom dnevniku zbog vaše naivnosti i vjere u predsjednika Josipovića koji je instrument u rukama britanske politike na ovom prostoru, a osim toga on sam dolazi iz SDP-a koji još uvijek ideološki i politički nije istinska hrvatska ljevičarska stranka.
Međutim potpuno ste u pravu kad ste citirali Ustav, ali on je mrtvo slovo na papiru, kako za HDZ tako i za SDP, upravo zbog toga što se dvije vodeće stranke kao đavo tamjana boje neposredne demokracije propisane u citiranim člancima Ustava. Kad bi se oni dosljedno primijenjivali u Hrvatskome saboru sjedili bi pravi predstavnici političke volje naroda, a ne razni posredno delegirani i izabrani Šeksovi, Kalmete, Čobankovići, Hebranzi, Čačići, Pusićke, Milanovići, Dragovani, Linići, Stazići, Pupovci, Friščići i cijela bulumenta poslušnih partijskih aparatčika naslijeđenih po mentalitetu iz prošlog komunističkog sustava.
U svakom slučaju podržavam vas kao mlađu osobu u vašim naporima da se Ustav počne primjenjivati kad je u pitanju predstavnička demokracija, a to znači glasovanje za osobe a ne stranke i veću primjenu referenduma kao najdirektnijeg sudjelovanja naroda u donošenju politikih odluka. Ivo Josipović je zadnja osoba koja bi se zalagala za takva rješenja, jer na kraju krajeva i on sam, iako ima legalitet, nema legitimitet naroda, budući da je izabran sa samo 29,7 posto od ukupnog broja birača. Za to je, kako i sami priznajete, kriva i vaša naivnost. Drugi put ćete biti pametnija.
Stojte mi dobro.

Tko je glasao

Hvala puno

Nisam mlađa osoba, hvala na komplimentu i nisam naivna, ovo o čemu Vi pišete mi je predobro poznato. Pismo je takvo kakvo je sa svrhom i razlogom - jer uvijek treba dati šansu osobi da se promijeni.

Tko je glasao

how pathetic..

...brijem da će dotur Ivelu ovo posebno kosnuti, to, da ste ga tii tvoje frendice, prestali cijeniti...ahahaha, do you think that he really cares?

dotur Ivela je pragmatičan lik, lik koji će se uvijek najradije fokusirati na konkretne, dohvatljive ciljeve, npr. kako izvuć' svoju lovicu iz Zlatice a da ipak bude sve po zakonu, pa makar bilo malo i nemoralno, kako ishendlovat ZAMP da isto tako bude sve, kakti, legal, makar ne baš i moralno i makar uništio xy malih dobavljača i njihovih obitelji, kako iskoristit Perkovića juniora da mu osigura pobjedu, itd.itd.
a sad, ovo tvoje: "pravna država", "poštenje"...jooooj, to su već kompleksni ciljevi, to nije tak' prizemno kao gore nabrojeno, tu treba žešći angažman, ovo, ono..ah, a njemu osobno, to nisu pitanja života i smrti. šta, čovjek komotno živi, nema egzistenc. briga kao većina hrvatića i sasvim drugačije gleda na te neke pojmove, iako je prof. prava..jer, to je ipak samo teorija...

dobar čovjek? šta znači biti dobar čovjek? mnogima je i hitler bio dobar (da se sad nastavim na crnohumornog Kostelića, sad je to in, hehe)..i njegova ideja uebermenshea možda i nije bila loša, da nije, naravno, zabrijao kako je zabrijao...mnogima je i staljin bio dobar čovjek, i ideja komunizma i sve te brije, pa tito, eee, samo da nije bilo sibira, golog otoka....

ne možeš ti, tatjana, i tvoje frendice, na osnovu dva-tri ispita i par predavanja procijenit da li je netko dobar čovjek. dobar profesor, stručnjak, to da...ali čovjek? tak da, stani malo na lopticu, draga Tatjana. I nemoj očekivat da će dotura Ivelu tvoje pismo zbilja kosnut' i dat mu mislit..on će svoje odluke donosit u nekim drugim okvirima, a ne (samo) okvirima pravde i poštenja...jer, takav, na kraju, ne bi dugo ni trajao..

btw. ovo:... ŠTO JE NARODU UKRADENO PRAVO DA SUDJELUJE U DEMOKRACIJI ..nisam baš skužila a šta smo imali to? kada, ajd pls. podsjeti me, valjda mi je promaklo...

pozdravčić..

CC

Tko je glasao

ohoooo mrače...

...vidim da je i tu pao još jedan minus....nda, sve su navade da ćeš se pretvorit u drugog Ljubu...kako se izbori približavaju :))

pa kak ti se samo da? nisi li ti ono silno busy čovjek, da uopće imaš vremena čitat napise o dotur Iveli? enivej, pozdravi ga lijepo od mene..i nek pročita (ak već nije) intervju Banca gdje daje ocjenu njegove regionalne politike (mislim da je objavljeno na tačno.net i još negdje)..jedan dio toga je - mislim bar- malo pretjerao, ali u bitnome njegova ocjena o nekompetenciji i nesnalaženju Josipovića u vođenju politike, doista stoji..

btw. Banca nikako ne volim - imala sam ga čast upoznat, i kao čovjek je zbilja ljiga i interesno obojen itd. - ali mu ne mogu osporit znanje i inteligegnciju..)

CC

Tko je glasao

gornja dva komentar su

gornja dva komentar su faktički netočna i mislim da je nužno reagirati na stvari koje nisu točne jer će se inače prije ili kasnije pretvoriti u opće prihvaćene istine (na što si očito već sada nasjela)

p.s. banac je pluskvamperfekt i irelevantna osoba po svim kriterijima (od moralnih i političkih pa na dalje) i uopće je suludo koristiti ga kao argument za bilo što

Tko je glasao

jesus, mrak, nemojmo se..

...zaje**** Banac može biti svakakav (i fakat je ljig-ljig, kao što sam uostalom i napisala a recimo da znam i to, tj. bar tako pričaju, da se upravo ljigavo uvaljival i Tukiju al' ga ovaj nije previše gotivil, itd.) ali da je neinteligentan, neobrazovan - jer, ti kažeš: irelevantna osoba po svim kriterijima....pa na dalje - i da nije sposoban donositi kvalitetne vrijednosne sudove o ovom ili onom, prosuditi ljude, političare itd. - to ne stoji.

a da pritom može, kao i svi mi, manje iskusni i manje obrazovani od njega, pogriješiti - može. no, ovaj put, bojim se da nije pogriješio (barem ne u bitnom). uostalom, vrijeme će pokazati (za one pametnije već je ponešto i pokazalo.....al' ajmo bit' strpljivi..jel?) pravu kvalitetu dotura Ivele.

tak da, stani malo na loptu i nemoj pobjeć u idealiziranje (kao mnogi)...ili već jesi s te strane, što onda svaki dijalog s tobom o potezima dotura Ivele čini naprosto bespredmentnim.?

CC

Tko je glasao

tak da, stani malo na loptu i

tak da, stani malo na loptu i nemoj pobjeć u idealiziranje (kao mnogi)...ili već jesi s te strane, što onda svaki dijalog s tobom o potezima dotura Ivele čini naprosto bespredmentnim.?

...jednako kao što i ti ne bi smjela ući u situaciju u kojoj si donijela svoj sud o josipoviću pa sada racionaliziraš svoju odluku čak i na beskičmenjacima poput banca

http://www.webstilus.net/content/view/382/72/

svaka diskusija o njemu prestaje nakon ovoga gornjeg

Tko je glasao

SDP nije dobar samim time što je HDZ loš

Tako ni Josipović nije pozitivac zato kaj je Banac negativac

Provinciopolis

Tko je glasao

afera police i Kuna Zlatica

....ako je TO tebi nekakav argument za diskvalifikaciju Banca, onda nemam što reći..naime, nije sporno da je Banac mali škrtac i da voli zmuljat' više nego boga vidjet. i šta sad? po tebi, ta činjenica znači automatski da je dotični i glup i nesposoban za vrijednosne sudove..? ajoooj, mrače, morao si nešto bolje naći..nešto što bi dokazalo da je Bančev IQ skroman.....ili barem kakvu psihijatrijsku dijagnozu da si isčupal...

niš, ajmo ovak. diskkusija is over. a ja ću je samo zaključat ovime:

Banac je sitni lopoff, to stoji a Josipović je veliki muljator - zapraff veći od Banca - naprosto zato što je zbog (pravnog) znanja svoje "police" - čitaj: afera Kuna Zlatica - odigrao daleko lukavije od dotičnog. Jasno je da je ZLOUPOTRIJEBIO povlaštene informacije itd. da se dokopa svoje lovice mimo reda. On pritom, vjerojatno nije prekršio nikakav pisani zakon (sad manje sam sigurna za ta neka pravila banke, i.e. štedionice, ne sjećam se točno detalja više), ali je taj njegov čin duboko nemoralan (koliko god možemo ljudski razumijet da je naprosto htio spasit svoju lovu pod svaku cijenu, ta, nije ju, vjerujem, lako zaradio.
Tako da bi barem bilo lijepo da ne glumi pravDU i nekakvu moralnu vertikalu. Jer, niti on, to u sebi nema u onoj mjeri u kojoj javnosti predstavlja da ima. Howg.

CC

Tko je glasao

priča o zlatici je dobro

priča o zlatici je dobro dokumentirana i josipović niti je bio osmislio niti je bio egzekutor te akcije koja je usput rečeno bila i tada a i danas bi bila totalno legalna (to ti je tako definirano zakonom o obveznim odnosima)
on je samo jedan od onih koji su uspjeli svoje novce spasiti tim manevrom (jedan OD, dakle niti je ta akcija bila pravljena radi njega niti je on bio jedini, isključivi ili u bilo kojem udjelu značajni u cijeloj priči, a ponajmanje je iskoristio povlaštenu informaciju koju je ionako imalo brdo ljudi)

inače tu priču je lansirao i oblikovao bandić koji je tu (i još nekoliko povezanih priča) pokušao proturiti i putem lokalnih a onda i predsjedničkih izbora, a bandić je ujedno i taj koji je sudjelovao u odluci da taj novac koji je propao uopće bude u toj banci

jalnima je svaki uspjeh problematičan pa tako i ovaj

p.s. u vrlo sličnim manevrima sam i ja nekoliko puta spašavao svoje novce i nemam niti najmanje grižnje savjesti što sam bio nešto malo poduzetniji ili obavješteniji

Tko je glasao

Oprosti mrak,

to je svakako praktično i pametno, gotovo da bi svatko tako napravio, ali da je baš moralno - nije.

Recimo, biti poduzetniji i obavješteniji u smislu slučaja "Zlatica" bi možda bila dobra i poželjna karakteristika za menadžera, pa čak i ministra (ako ministarski posao gledamo kao tehničku funkcuju), ali za predsjednika... nije baš za hvaliti se.

Utoliko je Josipović, gledano iz perspektive dobivenih izbora, zapravo imao sreće da mu je ta afera otkrivena ranije, još u tijeku predizborne kampanje.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Banac je bio dovoljno "glup"

Banac je bio dovoljno "glup" da ne uspije skužiti niti jednostavnu činjenicu da je malo čudno iznajmljivati vlastiti stan za državni novac, istovremeno ga tim istim novcem opremiti, a potom u njemu stolovati...

Kako se on kao vrhunski intelektualac ne kuži u te prizemne zavrzlame, optuživao je svoju osobnu računovotkinju...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Banac!

Uistinu irelevantna osoba.:):):)Čovjek je samo profesor na Yale-u, al' to nije ništa. Koliki li je samo broj Hrvata na tome uglednom Sveučilištu!!!:):):) Pa naravno da je moralna nula. Čim ne odstupa od karakterizacije komunizma kao zločinačke ideologije poput nacionalsocijalizma i fašizma.
Ako je i od tebe, previše je!
P.S. Pluskvamperfekt? Ups! Pretpostavljam da si mislio aorist (prošlo svršeno vrijeme).

Mata

Tko je glasao

kao što rekoh ivo banac je

kao što rekoh ivo banac je jedna potrošena individua bez kičme bilo koje vrste, moralna ništica koja očigledno ipak uveseljave pojedince, a njegovi rezultati su dobro poznati i vidljivi, ukratko; iza njega trava ne raste

što se tiče yale-a, naravno da yale nije bilo kakvo sveučilište i osobno poznajem još neke hrvate koji su tamo ili koji se tamo tek spremaju :) no svejedno, pozicija koju je on stekao nekoć davno mu ne daje kredibilitet za gluposti koje radi danas

i da, mislim na pluskvamperfekt, tako se to zvalo kada sam ja išao u školu

Tko je glasao

Yes!

Mrak, potpisujem ovo o Bancu!

Tko je glasao

Demokracija je neposredno odlučivanje

Demokracija je neposredno odlučivanje - citirala sam ustav, pa se nadam da ćete pročitati dotične članke i razmisliti, hvala.

Tko je glasao

@tatjana Svi u isti koš??

Kakva su vremena, uobičajilo se sve političare trpati u isti koš. Još držim da se predsjednik Josipović, s obzirom na okolnosti, a to je budno oko tiranke, dobro drži. Svaki put kada je pokušao biti nešto rezolutniji u djelovanju skakali su na sve četiri u HDZ-u da nije neutralan odnosno da se stranački svrstava.
Ustavne ovlasti su mu ograničene, i to je činjenica. Ima nekih dijelova Ustava koje bi mogao koristiti, a još nije: recimo, sazivanje tematskih sjednica Vlade. I pokušao je pozbvati s ena član Ustava koji govori o njegovoj obvezi brinuti o usklađenom i stabilnom djelovanju državnih političkih tijela i na tome bi trebao inzistirati.
I ne družiti se previše s premijerkom, jer ona i njena vlada su politički mrtvaci. Predsjednikovo nije družiti se s poltičkim mrtvacima!
No, Predsjednik ne može uskočiti tamo gdje treba biti snažna oporba, od stranaka do sindikata. Pa zar da on gurne glavu u ralje umjesto Milanovića, Čačića i drugih bonvivana i tajkuna, da on bude glava oporbi??
I Nije problem Josipović, problem je "đavoljeva učenica" (Sanaderova kopija u ženskom obliku) i nnevjerodostojna oporba koja nioje u stanju priosiliti vladu na ostavku.
Pa neće valjda Josipović organizirati GENERALNI ŠTRAJK U HRVATSKOJ koji bi bio, mišljenja sam, ovog trenutka primjereno reagiranje na bahati i drski osmjeh premijerke?"
I ključno pitanje: smije li ukupna oporba organiziratio takav štrajk (političke stranke, sindikati, studentske organizacije,seljačke organizacije, nevladine udruge, "fejsbukovci", slobodarski mediji, ako ih ima...)?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Generalni štrajk

Generalni štrajk ne organizira oporba, nego sindikati i članovi sindikata (koji na tom moraju inzistirati, a ne šutjeti i bojati se za svoja radna mjesta). Moja je parola - Svi na ulice -štrajk ili ne, ali sjedenjem u foteljama ništa se nikad neće napraviti.

Tko je glasao

@Tatjana

Sindikati bi trebali biti prvi u organiziranju generalnog štrajka, ali pozvati na nj mogu i drugi politički činitelji. Međutim, ako i sindikati trebaju pokazati na čijoj su strani, i ne kaskati za događajima ne bi nas trebalo iznenaditi da Prvi svibanj povežu s generalnim štrajkom.. Bumo videli imaju li muda, ili su ti naši sindikati - stvarno hrpa kukavica, za krepat...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Tatjana

Sindikati bi trebali biti prvi u organiziranju generalnog štrajka, ali pozvati na nj mogu i drugi politički činitelji. Međutim, ako i sindikati trebaju pokazati na čijoj su strani, i ne kaskati za događajima ne bi nas trebalo iznenaditi da Prvi svibanj povežu s generalnim štrajkom.. Bumo videli imaju li muda, ili su ti naši sindikati - stvarno hrpa kukavica, za krepat...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Tatjana

Sindikati bi trebali biti prvi u organiziranju generalnog štrajka, ali pozvati na nj mogu i drugi politički činitelji. Međutim, ako i sindikati trebaju pokazati na čijoj su strani, i ne kaskati za događajima ne bi nas trebalo iznenaditi da Prvi svibanj povežu s generalnim štrajkom.. Bumo videli imaju li muda, ili su ti naši sindikati - stvarno hrpa kukavica, za krepat...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Tatjana

Sindikati bi trebali biti prvi u organiziranju generalnog štrajka, ali pozvati na nj mogu i drugi politički činitelji. Međutim, ako i sindikati trebaju pokazati na čijoj su strani, i ne kaskati za događajima ne bi nas trebalo iznenaditi da Prvi svibanj povežu s generalnim štrajkom.. Bumo videli imaju li muda, ili su ti naši sindikati - stvarno hrpa kukavica, za krepat...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Schwarz / Weiss

@Ljubo
Ti si povampirio. Koliko li te samo taj "pragmatični lik" plaća da ga paušalno braniš i štitiš? Ili si samo gratis uvlakivač?

Tko je glasao

@sajko Uvlačenje J. Kosor?

Prije bi bilo da se ti uvlačiš vladi J. kOSOR, političkom mrtvacu, NEGO JA PREDSJEDNIKU. TO JE MOJE MIŠLJENJE - IDEMO U PRAVCU GENERALNOG ŠTRAJKA, a provocira ga upravo J. Kosor sa svojim "nezamjenljivim" HDZ-om! Predsjednik se može pozvati na članak Ustava o potrebi stabilnosti političkog sustava i vjerujem, pomesti vladu. Naime, ona se bavi sobom i gluparijama (zabrana sive ekonomije zabranom pomoći od susjeda itd.), ona ima moralno pravo potpisati pristupni ugovor EU (također gluparija), ona nije postigla nijedan rezultata iz prije godinu objavljenog programa izlaska iz krize, HDZ se opire izborima jer zna da će ih izgubiti, pa bi Kosorica vladala "do zadnjeh daha"...
Pa ti izvoli, sajko, ako imaš s tim u vezi... Za honorar ne brini - milijuni eura stižu mi iz crnog fonda Predsjednika, ha, ha...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

joj Ljubek, Ljubek..opet si zabrijal...

...a taman pomislih da si se unormalio :))

...dotur Ivela da će pomest Vladu...ahaha. čuj, može jedino tak da im pusti onaj svoj koncert za, uf, kak se ono zove, ne da mi sad tražit, enivej, nešto toliko strašno, ono, para uši, glava te mam zaboli od tih neurotičnih oktava, ma, teški užas...dakle, nek im pusti taj piece kad su svi HDZovci u Saboru, tj. na radnom mjestu, nda, to će malo teže ubost ali ajd... i svi će se razbježat....eto, TAKO može pomest Vladu. u to ni najmanje ne sumnjam.

glede, izbora, hm, vjerojatno će izgubit, ali opet, znajući Zokija Luzera, tj. da bi lako mogao opet nešto zajebat'....ne bih se iznenadila da stvari završe i drugačije...naravno, to za hrvatsku ne bi bilo dobro, ali pitam se bi li išta bilo bolje taman da i sdp dobije izbore...nekak' sumnjam...
laburi i slična ekipa bi trebali više potegnut pa bar da budu važan dio buduće vlasti, koja god bila...to je već neka šansa za promjene, ja mislim bar...

CC

Tko je glasao

@Chekpoint .... A zakaj ga se Kosorica boji..?

Dobro, a kak ti objašnjavaš da ga se Kosorica tak boji?? Čim malo kritizira vladu ili kaže nešto što bi bilo na štetu HDZ-a, vriska Kosorice, Hebranga, Šeksa...Pa ta vlada je tak slaba da kada puhne jači vjatar, ode ona u - povijest...NIKADA NIJE BIO BLIŽI RASPAD KOALICIJE. A dojma sam da se klima od onih konzultacija na Pantovčaku... Što ti misliš da Ivela kaže Pupovcu, daj se makni iz te koalicije, da ovaj ne bi poslušao?? Birajući između Ivele i "Đavoljeve učenice", izabrao bi Ivelu... Jasno kao pekmez, jedino tebi nije?? Ili si i ti koja među zadnjima kužiš da je vlada na izdisaju..Jer, što Kosorica češće tvrdi da je stabilna, to više vjerujem da su joj ovo zadnji tjedni.. Najkasnije do 1. svibnja 2011., nema je...Ma kakvi pregovori s EU...??Potpisivanje Ugovora tek na jesen...I moja maca Jafica ne vjeruje Kosoričinoj vladi, frkče čim je vidi na TV ekranu..

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Chekpoint .... A zakaj ga se Kosorica boji..?

Dobro, a kak ti objašnjavaš da ga se Kosorica tak boji?? Čim malo kritizira vladu ili kaže nešto što bi bilo na štetu HDZ-a, vriska Kosorice, Hebranga, Šeksa...Pa ta vlada je tak slaba da kada puhne jači vjatar, ode ona u - povijest...NIKADA NIJE BIO BLIŽI RASPAD KOALICIJE. A dojma sam da se klima od onih konzultacija na Pantovčaku... Što ti misliš da Ivela kaže Pupovcu, daj se makni iz te koalicije, da ovaj ne bi poslušao?? Birajući između Ivele i "Đavoljeve učenice", izabrao bi Ivelu... Jasno kao pekmez, jedino tebi nije?? Ili si i ti koja među zadnjima kužiš da je vlada na izdisaju..Jer, što Kosorica češće tvrdi da je stabilna, to više vjerujem da su joj ovo zadnji tjedni.. Najkasnije do 1. svibnja 2011., nema je...Ma kakvi pregovori s EU...??Potpisivanje Ugovora tek na jesen...I moja maca Jafica ne vjeruje Kosoričinoj vladi, frkče čim je vidi na TV ekranu..

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

stvari nisu uvijek kako se čine..

....a posebice sada kada je Pussy pružila rukicu (šatro zbog EU a de facto zato da što prije taj jebeni EU prođe da si ona osigura stolicu u EU parlamentu za svoju pozamašnu guzu) Jaci i ekipi...Ivela je, načelno, pozdravio tu inicijativu, jel tak? pa, daj da vidimo kako će se to dalje odvijat' ...do prve frke..

glede Pupija, naravno, to je pragmatično i interest-based govno...ma, zapraff, i nije, nema razlike između njega, Jace ili dotur Ivele..svi su oni teški pragmatičari..samo zadnja budala (tu ne mislim na Tatjanu, molim lijepo..) još može vjerovat da itko od njih radi nešto za dobrobit Hrvatske.

no, ima još jedan sitan detaljčić: govance Pupi bi možda već sutra izašao, ali - za sada barem - nije welcome kod SDPovaca - i di da ide? S trgovcem Friščićem (kad se i ovaj odmetne od Jace)....ahahaha, sumnjam da mu je to dobitna kombinacija. A nadam se da Lesarovi laburisti neće biti toliko naivni da idu sadit tikve s vragom, tj. s Pupijem...te sekunde puše potporu koju sad sve više uživaju (ne zato što je ovaj Srbin, da se razumijemo, nego zato što puno, brate, traži, previše, te stanovi, te kuće, te penzije, sutra će fakat tražit da se ipak oživi plan Z-4 za kojim, vjerujem, i danas plače što ga glupi Srbi nisu potpisali :))

a glede tvojeg ljubljenog Ivele, još samo ovo: znaš di je bio Predsednik sa Suncem u Kosi (tak zovu Borisa Tadića njegovi) ili ako hoćeš srpski Clooney (tak ga zove Berlusconi) prije tjedan dana: u Japanu, i na 7,3 Richtera baš kao ni njegov domaćin car Akihito Boris nije ni trepnuo nego uredno nastavio derat' po sushiju i uz pola litre sake nažicao 28,2 milijarde jena (243 miliona eura) kredita za desumporizaciju Termoelektrane u Obrenovcu. (btw. kredit u jenima je najpovoljniji na svijetu, kta 0,6 %, rok otplate 25 godina). A sad vidimo kako fino divani s Putinom, čovjekom na čelu jedne moćne države.....eeee, tako se radi posao, tako se predsjednikuje. A dotur Ivela ide po nekakvim jebenim izložbama nekakvog quasi kolekcionara of artworks Martona, zagrebačkog šminkera....jesus...

CC

Tko je glasao

postoji velika razlika između

postoji velika razlika između ustavno pravne pozicije predsjednika Srbije u odnosu na poziciju predsjednika Hrvatske; a postoji i još nekoliko drugih bitnih razlika koje vrijedi imati na pameti prije nego što se donose gornji zaključci, no kada je dobra priprema bila bitna da se nešto napiše?

Tko je glasao

hm, hm...

no kada je dobra priprema bila bitna da se nešto napiše?

bez brige, znam koje su razlike (u bitnom) u ovlastima predsj. srbije i predsj. rh.....ovaj primjer (japan) je samo jedan u nizu...napokon, nije li i Meske putovao da otvori/pripremi/izlobira nova tržišta za naše gospodarstvenike (druga je stvar što je u tome bio neuspješan..); dakle, takve aktivnosti Josipoviću nisu Ustavom zabranjene....a ne vidim da se on nešto lomi oko toga, više voli brijat po koncertima, teatrima i izložbama (što je sve super, ali ne kad ti je zemlja u dreku)..
toliko o gospodarskoj diplomaciji...tak nekak se to kaže, ak se ne varam..
btw. jasno mi je da moraš branit Ivelu, al' ne pretjeruj...nećeš se valjda pretvorit u drugog Ljubu Rubensa :))

CC

Tko je glasao

Chekpoint...

Sorry, duplić!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Prebirem po klaviru....i...

...uživam život, predsjednikovanje i nije neki big deal, ionak' više-manje radim ono što mi se kaže (from Bruxelles, Beograd, Paris, London...), tu i tamo dignem malo glas kad mi netko baš, ono, digne živac, recimo, ko' Jaca, Karamarko a i ovaj stari jarac Mesić, joooj, stalno se popikavam na njega, taj nikak' da shvati da sam JA predsjednik..al' dobro, all in all, super mi je, malo putovanjca, malo kavica tamo, kavica amo, malo na faks, pa malo na fejsbuk..

jebi ga, ne stignem komponirat tu vražju simfoniju o John Lennonu to mi je krivo ko' psu, jer, sad dok sam predsjednik, bar bi bil ziher da će svi to htjet izvodit i da će mi pljeskat' pa taman simfonija bila smeće...je, viš' moram to napravit za mandata još, k vragu kad me stalno netko vuče za rukav, ovi bokci iz oporbe posebno, uf, tu ću se morat' malo ipak više namučit' jer toliko bezveznjaka na hrpi pa još s ovakvim vođom..... nda, to ću morat' odradit'...

CC

Tko je glasao

Mrače, Mrače, u čemu je problem?

..vidim da si me jedino ti minusirao...u čemu je problem, ok. ak ti ne leži moj stil, ironija, humor, što li.već, onda je najjednostavniji (pa i najlogičniji) način - ignoriranje upisa...

a ak se ne slažeš s navedenom ocjenom/mišljenjem..onda napišeš dvi-tri riči, ono: čuj, nije to baš tak, nisi u pravu, lupaš napamet...itd. a ako ti se ne da gubit vrijeme na to (što pretpostavljam) onda se opet vraćamo na gornju točku: ignore, ignore...i svi sretni :))

CC

Tko je glasao

komentiranje ocjena nije

komentiranje ocjena nije dopušteno pravilima pollitika.com-a (vidi https://pollitika.com/cesto-postavljana-pitanja-faq)

ovo gore nije ironija ili smisao za humor nego čisto zlonamjerno pisanje; nekoliko komentara gore se ljutiš jer PRH ne putuje dovoljno (a nije osobito teško pogledati njegov raspored u prethodnom razdoblju, recimo samo za posljednjih 15 dana), a u ovom komentaru je pak suprotno, problem je to što putuje

nemam ja problema sa suvislom kritikom, ali imam malo poštovanja prema onima koji pljuckaju pljuckanja radi, dakle ajde malo proučiti problem i baratati konkretnim podacima pa da vidimo

Tko je glasao

hm, hm..

mrak, nisam znala da komentiranje ocjena nije dopušteno, ajd ok. sad znam..

a ovo drugo (a u ovom komentaru je pak suprotno, problem je to što putuje)...tu je ubačeno više zbog generalnog dojma, mislim da se to da shvatiti..cijela rečenica je zapraff takva da daje poruku da predsjednikovanje i nije baš neki posao na kojem ćeš se oznojit..

btw. dotur Ivela je ipak više putovao po regiji (ja mislim, ne da mi se sad zbrajat kol'ko Bruxellesa a kol'ko BG plus BiH i to..)..ali eto, na žalost, ni to mu nije pomoglo da ga proglase regionalnim igračem....pehar je (opet) odnio Tadić :))

a što se tiče pljuckanja radi pljuckanja, hm, hm (okej, zalomi se i toga) ali nemoj mi reći da su tvoje kolumne u Obzoru totalno operarirane pa i od takvih navada, i/ili da su stavovi uvijek na mjestu. jer nisu. ali pretpostavljam da ne mogu o tome diskkutirati ovdje...pravila i sve to..valjda..

CC

Tko je glasao

@mrak Ojađenost??

Ojađenost građana i kritičnost prema ukupnom političkom establishmentu u Hrvatskoj je tako velika da se automatski prenosi na sve političare. Malo je strpljenja u ljudi da precizno analiziraju pa se olake ocjene donose i u vezi PRH. I osobno sam ponekad nezadovoljan nekim potezom predsjednika, ali siguran sam da ga nema kao činitelja stabilnosti, već bi u nas bilo i većeg nasilja na ulicama i cestama nego što ga ima danas. Jedan je od rijetkih političara kojem se još u većini stanovnika "lijepe naše" još vjeruje. I kada je riječ o njegovim ustavnim nadležnostima ona su minimalna jer ih je prvi predsjednik obilato zloupotrijebio. Založiti se možemo za proširenje ustavnih ovlasti PRH, ali nisam za to da se prilagođavaju osobama. Sada imamo osobu koja ih poštuje, ali slijedeća koja dođa na to mjesto već ne mora.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Možda promjena Ustava

Pismo nije u skladu s ustavom, ali je u skladu s moralom i zdravim razumom.

Rado bih vidio nekog tko bi predložio promjenu ustava i dao tom vražjem impotentnom predsjedniku (tko god to bio) pravo da sam raspiše referendum o temama opisanim člankom 2. ustava.
Mislim da bi time i predsjednik dobio priliku da oslušne ili posluša narod i pomogne narodu.
Ako je "dobar" predsjednik, naravno.

Tko je glasao

Promjena Ustava

I ustav je u ovoj zemlji 4 puta protuustavno promijenjen. Za svaku promjenu, kao i za njegovo donošenje, bile su potrebne javne rasprave i referendum naroda. Što onda na sve to reći, kad to nikad nismo imali i kad je i sam ustav mijenjan protuustavno, narodu iza leđa? Hvala puno na podršci.

Tko je glasao

sto za tebe tocno znaci "protuustavni"?

I ustav je u ovoj zemlji 4 puta protuustavno promijenjen.

mislim da preolako i s krivim znacenjem koristis rijec "protuustavno"
izostanak javne rasprave (pa i referenduma) je ozbiljan demokratski deficit - o cemu sam pisao mnogo puta - ali to ne cini proces promjene ustava "protuustavnim".


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Treba ga (ih) pritisnuti - to

Treba ga (ih) pritisnuti - to ja stalno pokušavam da napravimo, ali evo ti bedastih komentara o tome kako je ona naivna, a kako su oni đubrad (i Mesić koji fakat puno zna). E, pa, što ste mislili, da će nam pasti s neba - megafone u ruke i ovo što tu pišemo, govoriti na sav glas po gradovima - treba ih pritisnuti ramenima o zid!

I nije Tatjana naivna - normalna je!

Tko je glasao

Ustajte vi zemaljsko roblje...

Ni tisuću rasglasa i megafona vam neće pomoći, samo toljagu gomora razumije.

Tko je glasao

Slažem se - ali ovi koji još

Slažem se - ali ovi koji još ne kopaju po kontejnerima ne kuže da će kopati sutra...dok se ne solidariziraju sve kategorije ljudi i ne zakrulji u 80 posto želudaca - ništa!

Tko je glasao

Možda, ali samo AKO možda

se i tada solidariziraju...

Provinciopolis

Tko je glasao

tatjana

isto tako su prije 40-ak godina postari u posti otvorili pismo adresirano dragome bogu na nebo!
pisao ga je jedan siromah i pomalo smijesan covjek, sklon i alkoholu! trazio je od boga da mu posalje hiljadu dinara! postari su u jednoj birtiji svima pokazali pismo i svi zajedno skupise 500 dinara i dostavise tom covjeku pismo sa tih 500 dinara!
ubrzo zatim nalaze postari u sanducicu jos jedno pismo adresirano na boga, otvore ga i u njemu je, pored ostaloga , stojalo to kako se on zahvaljuje za novce koje mu je bog poslao i kako on zna da mu je bog poslao hiljadu dinara ali oni lopovi postari su ukrali 500!

sve je to jedna ekipa i svima su "poslodavci" multinacionalne kompanije, tajkuni kao todoric itd.
ne ocekuj od nikoga od aktualne vlasti u hrvackoj nista i NE VJERUJ im!

Kitz

Tko je glasao

omasila fudbal...

u Ustavu je decidirano rečeno (članak 98) da je raspisivanje referenduma tvoja dužnost

taj clanak kaze:

Predsjednik Republike ... raspisuje referendum u skladu s Ustavom

ovo "u skladu s Ustavom" se pak odnosi na članak 87. Ustava koji u cjelosti glasi ovako:

Hrvatski sabor može raspisati referendum o prijedlogu za promjenu Ustava, o prijedlogu zakona ili o drugom pitanju iz svog djelokruga.
Predsjednik Republike može na prijedlog Vlade i uz supotpis predsjednika Vlade raspisati referendum o prijedlogu promjene Ustava ili o drugom pitanju za koje drži da je važno za neovisnost, jedinstvenost i opstojnost Republike Hrvatske.
O pitanjima iz stavka 1. i 2. ovoga članka Hrvatski sabor će raspisati referendum u skladu sa zakonom ako to zatraži deset posto od ukupnog broja birača u Republici Hrvatskoj.
Na referendumu se odlučuje većinom birača koji su pristupili referendumu.
Odluka donosena na referendumu obvezatna je.
O referendumu se donosi zakon. Zakonom se mogu propisati i uvjeti za održavanje savjetodavnog referenduma.

dakle, jasno je da predsjednikove ustavne ovlasti omogucuju jedino raspisivanje referenduma na prijedlog vlade i uz supotpis premijera (i to za limitiran broj tema).

zakljucak - kao sto rece golgota: "kriva meta".
utoliko mi je i (pogresno) dociranje s visoka ("Ponekad se zbunjeno pitam, jesi li ikad pročitao Ustav ove zemlje?") odbojno.

gornji komentar se odnosi na osnovnu tezu dnevnika, no ono, btw, na koji je to nacin zakon o referendumu protuustavan? da li se to odnosi na neuskladjenost sa posljednjim ustavnim promjenama, ili je po tvom misljenju i prije toga bio protuustavan? ako da - zbog cega tocno?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci