Tagovi

Otvoreno pismo Djeda Mraza

Petar bosnić Petrus

Otvoreno pismo MOST-u, HDZ-u, i SDP-u

Štovani,

Povod za ovo pismo je aktualna politička kriza poslije izbora.

Uz sav respekt prema vama i vašim političkim nastojanjima, moram reći da su „programi“ koje ste ponudili samo spiskovi želja koje se šalju Djedu Mrazu, a ne podastiru biračima.

Ono osnovno što im nedostaje, a što ih čini ništavima, jest NAČIN, now how, metoda kojom se ostvaruju te želje. Čovjek je npr. već odavno želio otići na Mjesec, ali tu svoju želju mogao je ostvariti tek kad je spoznao metodu – NAČIN na koji se to može ostvariti.

Ja bih želio postati milijunaš, no budući da ne znam KAKO se to postiže, morati ću se pomiriti s time da i dalje ostajem siromah.

Naravno, nije nemoguće da vi ostvarite te svoje želje i bez poznavanja odgovarajuće metode, no to je malo vjerojatno. Takvi pokušaji, zbog svoje teške neefikasnosti obično stvaraju velike patnje, a završavaju debaklom ili upotrebom sile, koja opet završava debaklom.

Već odavno postoji izreka: „Jedini sigurni rezultat svake reforme jest trošak.“

Tako se stvar vraća na početak, a vrijeme prolazi i gubi se.

Vi možete sjesti za pregovarački stol i iz vaših „programa“ izabrati nešto što će zadovoljiti sve tri strane, ali što god izaberete bit će uvijek nekakav hibrid kojeg opet možete poslati samo Djedu Mrazu.

Nasuprot vama, ja sam već prije više od trideset godina počeo tragati za metodom pomoću koje bi se suvremena razvijena društva mogla izvući iz krize, i može se reći da je moj istraživački posao bio uspješan.

Više ne može biti sumnje da je ta metoda otkrivena i da se može upotrijebiti. A sastoji se u sistemu zakona koji bi revitalizirali gospodarstvo i stvorili iznimno efkasnu i low cost državnu upravu.

Prilike u kojima se nalazimo zahtjevaju da se najprije primjene samo dva zakona iz tog sistema: Zakon o kontroli efikasnosti rada managera i Zakon o kontroli efikasnosti rada administracije i vlasti.

Primjena tih zakona ostvarila bi daleko više od onoga što stoji u spiskovima vaših želja, i to sa neusporedivo manje napora, nesreća, bolnih rezova, socijalnih nemira, „stezanja remena“ itd.

No moguće je da se vi plašite onog drugog zakona, Zakona o kontroli efikasnosti vlasti.

Ne morate, ni najmanje.

Jer ako bi Sabor usvojio ta dva zakona, državu bi uspješno mogao voditi i najveći idiot, i to bez ikakve muke i pomoći, kao onaj autopilot iz mog prethodnog otvorenog pisma.

Ako, dakle, budete sjedali za pregovarački stol, zaboravite vaše spiskove želja, a isprintajte ona dva zakona, raspravite o njima i složite se u tome da se oni predlože Saboru i usvoje vašim glasovima.

Želim vam puno uspjeha.

Evo gdje možete naći ta dva zakona:

https://petarbosnicpetrus.wordpress.com/2014/06/20/kljucevi-privrednog-c...

P.S.

Ma gle, čudne li slučajnosti!!!???

Zbog moje starosti, sijede kose i brade, djeca me, a i odrasli zovu Djeda Mrazom, čak i usred ljeta. Vaši spiskovi želja, znači, stigli su do mene i ja sam vam, kao Božićni ili Novogodišnji dar darovao metodu kojom ih možete ostvariti!!!???

Hm... hm... kao da ima nešto istine u toj priči o Djedu Mrazu???

A čini se da ni vi niste bili baš previše zločesti ako sam vam ja, i ne znajući, ispunio želje.

Ponovo pozdrav i budite bolji nego do sada.

Vaš

Djeda Mraz

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci