Tagovi

Otvoreno lice nacije nedjeljom u dva

Obzirom da su mnogi zatražili eto uploadao sam nekoliko emisija o kojima se diskutiralo posljednjih dana.

Prva na redu je emisija Nedjeljom u dva u kojoj je Goran Jandroković, mladi lav HDZa gostovao kod Aleksandra Stankovića.

U emisiji "Lica nacije" koju uređuje Branimir Bilić gostovao je Ivo Sanader (hrvatski premijer, op.a.) svega 24 sata nakon izbijanja afere s hrvatskim fondom za privatizaciju. U svega nekoliko dana nakon te afere Sanader je napravio cijeli niz javnih nastupa koji mu nisu svojstveni. Da li je to damage control ili samo proslava uspjeha, spin, predizborni potez ili stvarni uspjeh, prosudite sami. Lica nacije je inače emisija u kojoj uvijek sudjeluje više gostiju. Branimir Bilić se u kuloarima smatra osobom naklonjena HDZu.

U emisiji Otvoreno koju je uređivao Mislav Bago govorili su aktualni članovi upravnog odbora HFPa Damir Polančec, Ivan Šuker, te bivši članovi Slavko Linić i Radimir Čačić. Uočite Polančecove kontradiktorne izjave, te pokušajte shvatiti da li je upravni odbor ili vlada morala znati što se tamo događa.

Komentari

Branimir Bilić nagrađen je

Branimir Bilić nagrađen je za dobro odrađen partijski zadatak. Od ove nedjelje emisija "Lica nacije" emitiraju se prije "Shpitze" u 21:45

Tko je glasao

Mrak, hrvatski blog

Mrak, hrvatski blog demokrata(op. a) pokušava na sve načine umanjiti uspjehe ove vlade pa tako o svemu što mu dođe pod link provodi kafanske analize i daje svoje SDP-ove sugestije...

Npr, samo ovaj dio: "Branimir Bilić se u kuloarima smatra osobom naklonjena HDZu." govori o njegovom etikiranju i crnim listama koje priprema u slučaju da njegovi opet dođu na vlast... A preostalih 100 novinara koji su naklonjeni lijevoj opciji (ili direktno SDP-u) njih ne imenuje i ne vrijeđa na ovakav način...

Ma tako jadno, malograđanski i ograničeno...

--
http://www.youtube.com/user/bijesdrugi

Tko je glasao

to sam čuo, to je i moj

to sam čuo, to je i moj dojam; stojim kod tog mišljenja, a mislim da svatko može pogledati interview i sam se uvjeriti

p.s. zašto misliš da je uvreda ako nekoga nazoveš HDZovcem?

Tko je glasao

p.s. zašto misliš da je

p.s. zašto misliš da je uvreda ako nekoga nazoveš HDZovcem?

Naravno da nije, to je čast jer uglavnom oznčava ljude koji su stvorili ovu državu. Nažalost ti to ne možeš shvatiti jer si se vjerojatno sakrio iz raznih potvrda da te ne zahvati mobilizacija.

Ali u tvojem primjeru to je etiketiranje novinara Bilića kao jednog od onih koji su glupi, zadrti, desničari i uglavnom su to osobe koja podržavaju nesposobnu vladu, kriminalce i sve drugo negativno što ti, CNN i slični pišete na ovom blogu... I naravno da iz toga proizlazi da si ti mislio na uvredu i ujedno radiš crnu listu koju ćeš javiti svojima u SDP (Karolina i ostala ekipa kod koje se brifiraš dnevno)...

--
http://www.youtube.com/user/bijesdrugi

Tko je glasao

Naravno da nije, to je čast

Naravno da nije, to je čast jer uglavnom oznčava ljude koji su stvorili ovu državu.
Dakle, po tvom mišljenju je HDZ jedini zaslužan za stvaranje države. Na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom doktorom Franjom Tuđmanom.
U vrijeme stvaranja hrvatske države, HDZ je uistinu bio na vlasti.
E, sad bi me zanimalo tvoje mišljenje o jednoj stvari. Možemo li isto tako reći da je HDZ zaslužan za pljačku iste te hrvatske države? Na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom doktorom Franjom Tuđmanom.
Jer bili su tada na vlasti.

Ako netko želi pokupiti zasluge za nešto pozitivno što se dogodilo za vrijeme njegove vladavine, mislim da bi bilo fer i korektno da kaže da je odgovoran i za negativnosti koje su se dogodile za vrijeme te iste vladavine.
Što misliš?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Vidim moj rad se prati s

Vidim moj rad se prati s velikom pažnjom :) Ako sam nešto do sad krivo napisao, slobodno me ispravi.

Tko je glasao

Dakle kad ja nekom kažem da

Dakle kad ja nekom kažem da je hadezeovac onda je to uvijek mišljeno kao uvreda. A tako i mislim.
P.S. Ja se nisam skrivao od mobilizacije nego sam 1.srpnja 1991.god. obukao maskirnu uniformu ZNG-a i otišao na ratište.

Tko je glasao

glede moje mobilizacije

glede moje mobilizacije mogao bi se iznenaditi pa je ja na tvome mjestu ne bih spominjao

općenito povezivanje HDZa sa stvaranjem države je totalno besmisleno i apsolutno pogrešno jer je HDZ u tome času samo bio na poziciji da završi proces koji je ionako bio krenuo i nije bio zaustavljiv i bilo koja stranka (ili koalicija) da je bila na vlasti bi taj proces dovršila na jednaki ili vrlo sličan način, actually, ako me sjećanje ne vara, vlada koja je tada funkcionirala je bila vlada nacionalnog jedinstva a ne HDZova?
Uostalom kraj pola milijuna hrvatskih branitelja (koliko ih je HDZ uspio izbrojati) sasvim je sigurno da je samo maleni broj njih u stvari pripadnik HDZa, zar ne?

Imam nekoliko kolega koji su desničari (ako se to tako može nazvati) i slažemo se sasvim OK, nemam ništa protiv njih, pa čak niti protiv većine članova HDZa, no protiv ekipe koja je trenutno na vlasti dokazi o njihovoj nesposobnosti su jednostavno preveliki.
Mene su učili da ljude koji su nesposobni ili ograničeni ne treba mrziti nego im treba pomoći.

Tko je glasao

"da je bila na vlasti bi taj

"da je bila na vlasti bi taj proces dovršila na jednaki ili vrlo sličan način,"

Nisam baš siguran da nije moglo i mnogo bolje bez nekih usputnih želja i kalkulacija.

Tko je glasao

U javnom području ne

U javnom području ne postoji samo relacija hdz-sdp itd. Čak je i za tu relaciju za ostalo vjerojatno važnija djelomična istost (skh, stvarna politika) i obostranost.

Zato je korisno da se kaže, radi onih koji slabije znaju, Milić koji je konvertit i na Yutelu kao nešto normalno prikazivao to i to u Dalju i Erdutu, Latin kao agresivni hns-ovac i to i to, Ivo Lončar koji je kao tv urednik gazio po svemu što i eventualno stoji na osvajačkom putu njegovog zemljaka i rođaka Todorića itd.

Ono što je još bitnije jest daljnje neupitno "HDZ stvorio državu" a od drugih druge fore. Ne može se osporiti uloga stranaka, ali svi znamo da još nismo izišli iz zone rizika ugroženosti države u smislu društva i zajednice od tih stranaka i okolnosti u vezi s njima. I šta su stranke. SDP je nastako kao nešto što je perdavalo vlast. HDZ je nešto što je preuzimalo i kao prvo rješilo se pola HDZ-a i uključilo "sve struje", koje su uz odrešenu ulogu u stvaranju bile i određeni bitni čimbenik ugrožavanja onog što jest. Nadalje, u djelu volje, provedbe, priznavanja i oslobađanja je ključni čimbenik bio hrvatski narod, bez ikakve dvojbe oko toga, a kaotične ali bitne uloge su igrali vanjski faktori, uključujući da srbijanska agresija bila veoma bitna.

Isto tako ustaše i partizani nisu jake fore veoma dugo zbog svojih sposobnosti i zasluga. Bez svjetskog pokretanja rata nisu mogli dobiti desetinu kao HSS na čelu s Mačekom i to im je omogućilo ulaz. Maček i suradnici nisu bili glupi i nesposobni kako su ponavljali, nego veoma promišljeni, ozbiljni i hrabri do rizika vlastitih života, jedini takvi evropski čelni političari tada u naletu jačih sila, a odluke su donijeli po procjeni manjih žrtava po hrvatski narod.

Kakvog smisla ima da se u stranačkim prepucavanjima, uobičajenim kao Dinamo i Hajduk, vuku ozbiljne naviknute deformacije, koje bi po navici trebale daviti valjda daljnjih 50 godina, kad je jasno da je te daveži svima dosta i da neće ići. Dakle, dobro je da se HDZ i SDP natječu i logično do oštrog, ali neke uspostavljene kriterije od značaja po sve ne bi više imalo smisla nastavljati kao dosad.

Općenito bi dobro bilo da se ovdje, gdje je puno simpatizera SDP-a, hdz-ovci bistre glave što ozbiljnije treniraju u sučeljavanju sa drugima. To bi bilo korisnije za aktere i stranke nego za nas treće i Hrvatsku.

Tko je glasao

Bilo bi smješno, nešto kao

Bilo bi smješno, nešto kao Večernja škola, da nije beskrajno žalosno.Koju jadnu sliku ti tipovi daju o sebi i o onome što predstavljaju.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci