Tagovi

Oslobodimo Ivu Sanadera, dajmo mu Nu2 i još mnogo toga!

Zaista, ovo danas (utorak, 25.rujna 2012.) najbolja je vijest koju smo čuli s HRT-a u zadnjih 21 godinu! Naprosto sam oduševljen, od prvog trena se veselim kao malo dijete što nam se priprema spaktakl desetljeća... Pravovremena vijest, najava za nedjelju! Eto, novi kurs HRT očit je i stoga plješćimo i Stankoviću i svim onima koji su nam odaslali vijest godine, ma ne godine, vijest stoljeća!
Mediji bruje: Aleksandar Stanković lansirao je bombu, gostovanje bivšeg premijera i zlobnici kažu, optuženika u jedno 7 - 8 procesa, Ive Sanadera u njegovoj emisiji Nedjeljom u 2 ovog 30. rujna 2012. To će biti prvi intervju Sanadera nakon uhićenja u Austriji i izručenja Hrvatskoj, a u međuvremenu se, kako kažu zlonamjernici, od omiljenog šarmera pretvorio u paradigmu svih zala koja su ikad poharala Hrvatsku.
Dane provodi na optuženičkoj klupi, a vrući stolac preko puta Stankovića koji ga nije mazio ni kad je bio premijer dat će mu priliku da javno ispriča svoju priču. Očekuje se razgovor o odlasku s pozicije premijera, satovima, imovini, načinu na koji ju je zaradio, optužnicama i odnosu bivših kolega iz HDZ-a prema njemu, posebno odnosu njega spram Jadranke Kosor, Bjanke Matković… a poznato je da je Stanković najbolji s pitanjima kada se radi o najboljim gostima!
DUGI, DUGI NEPREKINUTI PLJESAK!
Zaista je sjajno, pa ovo mi se čini vrhuncem demokracije u Hrvatskoj, ovo je neviđena smjelost HRT-a i opet, i opet - dugi, dugi neprekinuti pljesak! Iz publike se čuju i jako glasni uzvici BRAVO, BRAVO...!! TV gledatelji otkazuju sve dogovoreno za nedjelju, 30. rujna 2012., u 14 sati,. otpadaju izleti, ljubavnice, ljubavnici, nogometne utakmice, vikendice, vrtovi, berbe u vinogradima i voćnjacima... Zaista, to je primarni javni interes, čovjek optužen za tolike kriminalne radnje, tako uzbudljiva života... treba dobiti priliku javno govoriti o svemu dok su sudski procesi u toku. On nimalo neće utjecati na njihov tok, on, glavom i glasom Sanader, udovoljit će interesu gledatelja, ma, nezajažljivoj znatiželji, i za to mu valja unaprijed odati priznanje. I Aci također! I onome koji je Aci predložio Sanadera za gosta! Istina, nije osuđen niti u jednom procesu do sada, svatko je nevin do izricanja pravomoćne sudske presude. Pa ako je Čačić mogao biti gost pred suđenja u Mađarskoj, zašto to ne bi bio i Sanader?? No, može se postaviti pitanje tajminga koji, gle čuda, poklapa se s previranjima u HDZ-u, ali zaista mislim da su to sitna zanovijetanja prema onome što nas čeka - najveći TV užitak otkako je eksperimentalnog programa TV na ovim prostorima, negdje, ako me sjećanje ne vara, 1956. godine... Sa spektakularnošću možda bi se ovaj budući Nu2 mogao usporediti samo sa - TV prijenosom Titova pogreba 1980. i spuštanjem čovjeka na Mjesec 1969. godine!
SVI PRED TV EKRANE!
Zato, dragi moji, nabavite čipsove, štapiće, jafa kekse, sokove, žuju, pozovite susjede - zar bi bilo pametno taj spektakl gledati sam i ne slušati orgazmička oduševljenja naše susjede, naše podstanarke, susjeda umirovljenika Pere koji kaže da mu pored sjajne mirovine, upravo tako nešto nedostaje. To kaže i malo dalji susjed Marko koji je dobio titulu 300 tisućitog nezaposlenog u Hrvatskoj, koji kaže da to nije ništa jer da je takva titula već bila dodjeljivana... U ulici je ionako od svih nezaposlenih pola "stečajaca" od prosinca 2011. i svi do jednoga pišu pisma podrške upravi HRT- a zbog povijesne odluke, presedana koji će još jednom pokazati da smo po nečemu prvi u u svijetu! Ma kakvi vaterpolisti??...Jedino se neki pitaju zašto tu šansu nisu dobili i Zagorac, Petrač, Merčep, Glavaš...??
Osobni prijedlog: nakon TV emisije Ivu Sanadera ni ne vraćati Turuduću i pred sudsko vijeće u Zagrebu - samo dosađuju doktoru Sanaderu s nekim pitanjima, pa nekim polupouzdanim svjedocima, pa dosadnim novinarima koji trče za njim pitajući ga za komentar najnovijeg svjedočenja. A on tako lijepo dogovara:
"Mi smo zadovoljni..!"
KONAČNO: NIJE KRIV, OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA!
Zato, dajmo pravo Aci Stankoviću da presudi, naravno, oslobodi Sanadera za Fimi mediju i slične nepodopštine: pa to se svugdje u svijetu radi, namještaju poslovi prijateljima, stranke imaju crne fondove... Imaju to i nogometni klubovi, a stranke ne bi smjele, ma, daaaajte... ako mogu Dinamo i Hajduk, zašto ne bi mogao i HDZ?? MOL ima veća upravljačka prava nego što mu pripada po vlasničkoj strukturi?? MOL ima danas 49 %, a hrvatska vlada 44 %, pa naravno da hrvatska vlada MORA imati veća upravljačka prava, nego što ih ima sada, što je s vama, nismo mi HDZ...mi smo Kukuriku koalicija! Da li je davnih godina Sanader dobio koji milijunček eura, danas je zapravo sporedno!
Pokušao je pobjeći iz Hrvatske, ganjali ga po Austriji...?? Pa to je pretrpljeni strah, duševna bol, Sanaderu treba odmah dosuditi pozamašnu odštetu, ima on djecu, trebamo se pobrinuti za njih - dakle, jednoj odmah dati dio da nastavi tatinu glumačku karijeru, drugoj dati da nastavi širiti kolekciju umjetnina... Pa Sanader je zaslužan da nam Bukovci nisu još više razasuti po svijetu! Zato ODMAH vratiti sve umjetnine u Kozarčevu, pa neće dočekivati čovjek Novu godinu 2013. a oko njega - prazni zidovi??!! A vidite kako je lijepo ozdravio - nema štaka, raspoložen za ples do zore...
Mislim da se prema Sanaderu čini neoprostiv grijeh - kakvo je to pravedno suđenje, kada će, eto, Stanković i gledatelji osloboditi Sanadera krivnje i odgovornosti, a on se prije toga bude znojio u TV studiju!? Ali, čini se s Nu2 dobro djelo pravosuđu - ukinimo pola sudova, ionako će se ubuduće presude donositi kod Ace vrsnog suca, dakle, dogodit će se zamalo bezbolno restrukturiranje sudstva i umjesto nekakvih kvalifikacija za nogometno prvenstvo u Brazilu, s nestrpljenjem ćemo čekati svaki Nu2. Onda će Aco pozvati i onu dvojicu osuđenu u Sisku, svakog na 40 godina, koji, oba već robijaju nekoliko godina, za trostruko ubojstvo, a navodno je izvjesni Gabriel Lansky, odvjetnik iz Beča, srušio presudu u Strassbourgu, tužeći hrvatsku državu - i napraviti reviziju procesa! I na kraju, kakav Haag: našim dičnim generalima presudit će Aco i gledatelji, a na prvom mjestu onaj gospodin iz Oporovca i onaj gospodin Žderić, taj dvojac s kojim počinju svi komentari gostiju Nu2 najmanje zadnjih godinu dana...
Dakle, kada se Sanadera oslobodi, valja mu dati državni ured za bivšeg premijera (po čemu je lošiji od Meskea??), pa tjelohranitelje, pa vozilo, pa nekoliko savjetnika... I onda ga lijepo slati na savjetovanja po svijetu, gdje će govoriti o pravu na pravično suđenje, slobodi govora... Nema veće promidžbe za RH od Sanadera! Kakva Julija Timošenko, vidite što je demokracija u Hrvatskoj, to je primjer za sve premijere u svijetu koje se sumnjiči za sitnice. Kakav mito, kakvi bakrači, kakva INA, Fimi Medija...??? Zar Sanader može biti kriv što je imao oko sebe uguzičare koji su ga bespogovorno slušali? I sada da on ispašta zbog njihove urote... posebno tog Barišića i ljubovce mu, koji nije znao uživati u četiri zida, nego je morao hodati po najboljim restoranima, naručivati Don Perignon, s Brijuni odijelima na sebi?
Eto, blago nama u Hrvatskoj: toliko nam ide dobro, toliko su dobri indikatori ekonomije, toliki rast BDP-a, toliko investicija, toliko rasta industrijske proizvodnje, izvoza, nema blokiranih računa firmi i građana, svi porezi naplaćeni, svi birački spiskovi sređeni, međunarodni ugled Hrvatske nikada bolji...A visoka TV pretplata je konačno opravdana - krenuo HRT 3, a sada, kao šlag na tortu, nesvakidašnji Nu2!
Stoga, živio Aco Stanković, živio Sanader, živjela HRT!
DR. SANADERA ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE!
Za kraj, malo intimnosti:
I Aco dragi, nemoj me iznevjeriti: samo oslobađajuća presuda dolazi u obzir!
Nema pravo žalbe!
Oslobađajuća presuda je KONAČNA!
I još mala molba Aco: nemoj zaboraviti doktora Sanadera kada istakne kandidaturu za mjesto predsjednika RH! Nu2 je minimum koji ponovo zaslužuje dr. Ivo Sanader, bivši premijer, bivši intendant, najbolji hrvatski pjesnik, pa najbolji glumac, pa najbolji teatrolog, pa "detuđmanizator", taj nevini čovjek kojeg su svjetski moćnici s nekoliko domaćih poduzetnika, zapravo izdajnika, poštenog i smjernog, smjestili nevinog u ludnicu (Remetinec), a onda svi svjesni pogreške, stavili na pravo mjesto: pred TV kamere da se obrati svekolikoj hrvatskoj javnosti koja zna da sve što je radio, radio je za malog hrvatskog čovjeka i budućnost ove desetljećima napaćene zemlje!
Ne dirajte Sanadera, ponavljam, samo OSLOBAĐAJUĆA presuda dolazi u obzir - to je osoba koja je najzaslužnija da smo danas svi dobro nahranjeni, napojeni i sretni - jedna od najobljubljenijih nacija, biser u ogrlici evropskih zemalja, zapravo - osmo svjetsko čudo!!!
Napomena: Ovaj tekst objavljen je i na www.tacno.net, kao kolumna! Preporučujem tekstove kolega na tom portalu!

Komentari

Nakon odgledane NU2 stekla

Nakon odgledane NU2 stekla sam dojam da je onaj kojeg sam spomenula u postu nize koji cu citirati:
Tko je taj tko omogucuje da sve ostane kako jeste uz minimalne rashode u ljudskim potencijalima? (Sanadera ovdje tretiram kao rashod na koji je netko svjesno pristao da bi sacuvao ostatak resursa).
unatoc brojnim optuznicama odlucio sacuvati i ljudski potencijal (krak hobotnice) zvan Ivo Sanader te je i ovom emisijom, kao i izmjenom dojma clanaka u Jutarnjem i njemu bliskim zabokrecinskim medijima polako poceo pripremati teren za oslobadjajucu presudu.

btw - nemamo pojma tko je glava hobotnice - no sudeci po politici kraci su svi osim one koju i dalje nesmiljeno cipelare - nesretne zapisnicarke koja je u jednom trenutku iskreno povjerovala da moze bilo sto promjeniti i da to ovaj narod zasluzuje.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

@stara Uhititi kritičare Sanadera!! Sada i odmah!

Hobotnice nije bilo, krađa nije bilo, lopovluka nije bilo, teških ekonomsko-političkih promašaja nije bilo, nije bilo bijega Sanadera iz Hrvatske, nije bilo postupka izručenja, on je NEDUŽAN, siromašan, jadan a mi živimo sjajno, svakim danom nam je sve bolje, Sanader se vraća, on je neuništiv, on je patriot,. on je oličenje naše borbe za neovisnost i samostalnost, to je čoovjek koji je Sloveniji rekao NE, koji NAS JE OSLOBODIO TUĐMANIZMA NA NAČIN KAKAV NE BI UČINIO NI TUĐMAN SAM! PREDLAŽEM DA SE UHITE svi oni koji su pisali kritički o vladavini Ive Sanadera, uključujući i one koji su to radili upisima na pollitici, naravno, uključujući i mene!
Svi mi u zatvor, ima da nam se sudi, Sanadera, naravno odmah osloboditi zbog nedostataka dokaza! U zatvor i svi oni radnici koji su od 2008. preživjeli stečajeve, svi oni koji su izbjegli iz Hrvatske na Zapad u potrazi za radom, tražiti njihovo izručenje...Bajiću vratiti dvije slike, ili mu isplatiti višemilijunsku odštetu ukoliko slike dospiju do Sanadera, a trebale bi!
Ponavljam, Ivu Sanadera odlikovati, a HDZ ima ga predložiti za predsjednika Republike Hrvatske!
Rehabilirati i Rošina, Zubovića, podići spomenik Bebiću, Karamarko ima da ih sve osobno primi natrag u HDZ...organizira na splitskoj rivi skup pomirenja, veličanstveni skup kakav Hrvatska nije još vidjela!!!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ma brijes bez veze, a

Ma brijes bez veze, a davanjem Sanaderu tolike vaznosti samo guras vodu na mlin zataskavanja kriminala i korupcije.
Sanader je samo jedan od manje vaznih krakova hobotnice.
Što se uopce u Hrvatskoj promjenilo hapsenjem Sanadera?
Ništa.
Što se promjenilo promjenom vlasti?
Isto ništa...
Sjahala kurta, uzjahala murta, Kutle jaše dalje, Ježić jaše dalje, Todorić jaše dalje, Pavić jaše dalje, zamporion jaše dalje, radnici ostaju bez posla, firme prestaju s radom i odlaze u stečaj, ni jedan slučaj osim sanaderovog i par žrtvovanih beznačajnika (Rončević, Polančec) nije ni stigao do suda, USKOK ganja Aleksandru Ljubu za par tisuća kuna dok okolo nestaju milijarde.....
Mislim, fakat jebeš jednog u tolikom moru krimilnalaca.
I uostalom, kad je Kosorica neutralizirana, uz pomoć medija, Bajića i glupave javnosti otvoren je prostor da se ovo dogodi pa je glupo sad se tome čuditi ko kokoš dreku.....
Kad ćes shvatiti da su svi premreženi, da djeluju ko mafija po zakonu podjele teritorija i nemješanja na tuđe područje i da je rehabilitacija Sanadera osigurana 04.12.2011
Ovo je sve samo posljedica promjene vlasti koju su građani odabrali na izborima....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

čak ni muta-kurta, to su isti=isti

glave ovdje nema,
ni hobotnice a ni nikakve druge
glava i upravljački mehanizmi su vani

nekad davno se za vladara neke država moglo govoriti da je suveren
Tito je bio suveren

ovi su od a do ž nešto ala one igračke ljigavci, koje gdje baciš tako ostanu, pa i na zidu, onda se otkotrljaju bez da ostave trag

a ima ona stara ... neprijatelj mi je onaj koji mi daje, koji me hrani i koji me brani

a mi svo to troje čekamo od nekog drugog

gospodarska politika "države": kako doći do "bespovratnih" sredstava

Tko je glasao

@stara

Pišeš i:
----------------
Sanader je samo jedan od manje vaznih krakova hobotnice.
--------------------------
Ajde, pouči nas neuke, koji krak hobotnice je najvažniji i koji su mu ljudi na čelu?? Ajde, baš sam radoznao što znaš o tome???

Lj.R.Weiss

Tko je glasao
Tko je glasao

SANADER I ODGLEDANI Nu2

Odgledao sam 2/3 Nu2 sa Sanaderom kao gostom. Samo četiri zaključka:
1. nitko do sada nije razotkrio u tolikoj mjeri grozomorno funkcioniranje hrvatske pseudoelite zadnjih dvadesetak godina, i pored svih laži koje je danas Sanader izgovorio,
2. taj čovjek je temeljito promašio profesiju - da se bavio glumom, postigao bi holivudsku karijeru,
3. definitivno je jasno da Hrvatsku, zbog kriminalnog pravosudnog sustava, poglavlja 23 i monitoringa koji je na snazi, ne treba primiti u EU, što samo po sebi i ne bi bila katastrofa...
4.HRT-eov novi kurs nam je priuštio ipak jedan od najvećih spinova otkako emitira TV na ovom prostorima! (ako budem imao strpljenja i volje, napisat ću o ovom posljednjem poseban dnevnik!). Naime, ovo je najpodlije skretanje pažnje s aktualnih egzistencijalnih problema današnje Hrvatske i današnjih uznevjerenih građana!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Poslije NU2

ja vidim burnu aktivnost na fejsu. :) Narodni humor je procvjetao do neviđenih razmjera. Ne vidim da se itko dao nasanjkati. Ljudi se sprdaju, kako sa Sanaderom, tako i sa Stankovićem.

Tko je glasao

LjRW

za mene, ivo sanader je pokvarenjak, lopov, hohstapler.. obicno ljudsko smece.. a sto je i dokazao svojim postupcima i ne-djelima.
osim toga, ocito je i mentalno poremecen....
a jedna takva spodoba moze biti predmet posebnog interesa jedino onima koji su mu slicni.
pa mi nije jasno zasto ovakvim obimnim pisanjem skreces toliku paznju na njega, na jedno obicno go... koje sve vise smrdi sto se po njemu vise kopka?
stvarno mi nisi jasan?
buduci mi stvarno 'ide na jetra' takvo ukazivanje paznje negativcima, moram dati minus.

a taj aca stankovic, on je za mene tek po domaci napuhana novinarska 'velicina i zvijezda' koja puca na primitivni senzacionalizam koji tak godi hrvatskom gledateljstvu,
i koji u tu svoju emisiju prepotentno i pun sebe dovodi svakojake tipove, ne samo domace jebivjetre, nego i srbetine iz srbije.... i tako se pravi vazan i 'odvazan'!
sve bljakk.
stoga sam davno prestala gledati to sranje NU2

Tko je glasao

@Kerempuh

Ide ti na jetra moje ukazivanje na negativca, jednako kao negativci??? E, pa sada da više ne pišem o negativcima??? Osim toga, zar nisi primijetila da ja zapravo Sanadera OBOŽAVAM??
Čak toliko, da ga sretnem, pitanje je da li bi mogao pokraj njega mirno proći!?? U svakom slučaju, ulica bi bila pretijesna za njega i mene!
Osuđen, oslobođen - u tom susretu, ponavljam, ulica bi bila pretijesna za obojicu! I da smo neki politički i kulturno osviješten narod, i da nam je bar malo bolje, nadam se da bi se pred HRT u nedjelju, u 14 sati našlo bar stotinjak nezadovoljnika nejgovim nastupom na JAVNOJ, našoj televiziji!
A ti odi na Sljeme, ili kam hoćeš!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Jadan Ivo.

Evo mu ode Malo Vitra na prodaju za 270.000 eura! Pogledajte galeriju.
http://www.yachtworld.co.uk/core/listing/boatMergedDetails.jsp?boat_id=2...

Tko je glasao

Ha,

bit će da brod ipak manje vrijedi od kolekcije slika.... A i lakše ga je prodat.... u ovom trenutku....

Tko je glasao

ne vjerujem da ga je lako

ne vjerujem da ga je lako prodati. Ivo je imao stila. Ovo je jahta sa drvenim trupom, stara 25 godina, to je za znalce. Većina onih koji kupuju plovila, kupuju nove stakloplastične, oni neznaju niti što je ovo.

Tko je glasao

Kak bi se reklo " O Bože "

o Alaše ( Alah ) ili kak već - ajmo lingvisti :))
Ma htjedoh reć - jebo vas Sanader i NU2 ...
Duša mi puca kad vidim sva ta nasjedanja na dnevnopolitičke, parcijalne balončeke koje ispuhujete, da ne velim pušite ...

Provinciopolis

Tko je glasao

SANADER-CRNA RUPA ZA HRVATSKO KOLEKTIVNO SMEĆE

Da,ispada da je sam Sanader sve opljačkao,otpustio,zaposlio,uzeo svu lovu,stvorio sve tajkune ,porušio sve tvornice,radnike istjerao na ulice,seljka s polja,ptice s grana,crve iz zemlje,novac iz države,poklonio banke,davoo buljucima mirovine šakom i kapom,a nitko nije ništa znao,osim ovog tregera od Barišića koji je nosio lovicu amo-tamo,nitko nije znao otkud lova dolazi,samo su uzimali i šutjeli...I onda ih krenulo čkomii-uzmi,uzmi-čkomi...Osim Sanadera,ostak nacije je,što reče Damir Avdić "Lagano odumiranje u kvazi hedonizmu."

Tko je glasao

Nje mi namjera braniti

Nje mi namjera braniti Sanadera, no malo mi ide na živce sljepilo koje vidim kod mnogih - pa i nekih ovdje, a kojima je ova bacena kost dovoljna da zazmire i prestanu gledati oko sebe.

Kome jos danas nije jasno da je sudjenje Sanaderu samo jos jedna, prilicno losa predstava koja cak nije ni na nivou amaterske glumacke grupe iz Donje Moticine, taj stvarno - ili je glup ili debelo drzi glavu u guzici.

Svatko tko se ikada bavio nekim biznisom (ili radio u firmama koje su u nekom trenutku slovile kao uspjesne) zna da je princip poslovanja Fimi Medie samo obrazac po kojem funkcionira HR gospodarstvo od osamostaljenja do danas, a sto je rezultiralo kolapsom istog.

Sudjenje Sanaderu, kao i osudjujuca presuda nista sustinski nece promjeniti - niti ce takav nacin poslovanja nestati.
Sanaderu se pocelo suditi da bi svi drugi mirno mogli nastaviti po starom.

Sto je drugacije napravio gradonacelnik N.Gradiske?
Ili ovaj zadnji s Raba?
Sto je s ZAMPOM i Josipovicem?
Zalosno je da ovaj narod, pa cak ni intelektualci nemaju ni okvirnu percepciju sto kriminal zapravo jeste, pa misljenje formiraju na temelju onoga sto im politicka elita servira.
I sada svi unisono pusu u iste gajde peruci sa sebe odgovornost sto su zatvarali oci pred notornim cinjenicama kradje i korupcije koje su bile vidljive i dok je Sanader bio na vrhu. I koji su mu, unatoc tim cinjenicama, dali i drugi mandat.

Ono sto meni smeta nije pitanje Sanaderova krivice ili nevinosti, vec spoznaja da zivim u drzavi u kojoj je kriminal i koripcija standardni obrazac poslovanja a procesuira se iskljucivo u slucaju "potrosenosti" odredjene osobe.
I smeta mi sto ne znam tko je taj tko o tome donosi odluke.
Tko je taj tko pomice konce lutaka hrvatskog politickog prostora?
Tko je taj tko je naredio Sanaderu da odstupi na polovici mandata?
Tko je taj koji odlucuje koje ce slucajeve DORH obraditi a koje drzati u ladici?
Tko je taj tko omogucuje da sve ostane kako jeste uz minimalne rashode u ljudskim potencijalima? (Sanadera ovdje tretiram kao rashod na koji je netko svjesno pristao da bi sacuvao ostatak resursa).

To je ono sto mene muci a ne cinjenica da ce Sanader nesto reci na javnoj televiziji.

BTW, Stankovic je odavno pokazao koji mu je domet. Sjetimo se samo njegove novinarske "hrabrosti" iz emisije o "milijun kuna Vojkoviceve papirnate dobiti".
Ova emisija samo je na tragu kompletnog stanja u novinarstvu, a bit ce zanimljivo pogledati s kolikom ce zestinom Stankovic sutirati "mrtvog konja" - cisto da zauzmem stav da li je Stankovic govno (makar i mekano) ili obicni proljev.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Odgovor na 4 x tko ... ?

Odgovor je: Nevidljivo tijelo - "kolektivno predsjedništvo" od kojih 1.5 do 2.0 milijuna stanovnika RH koji funkcioniraju na principu varanja, otimačine, krađe, lopovluka svake vrste a sve to u skladu s pozitivnim zakonima iste ( a koje donose sebi u korist,a u ime svih 4 milijuna).

Iz dana u dan nižu se biseri, da im nema ni kraja ni konca: - Pa eto, šta ja znam, tamo neka bivša manekenka S.L. kupuje "sječku" od Hrvatskuh šuma za svoju buduću bioelektranu za nekoliko desetaka miljuna kuna, u DINI se isplati 4 ili 5 zaostalih plaća (i ne zna se točno koliko i u kom iznosu i da li su plaćeni doprinosi ! ), od 9 zaostalih, a onda se kaže da će 40 radnika pripremati uvjete za povratak preostalih koji će pokrenuti proizvodnju polovicom 11. mj., što znači barem još najmanje 2 mj. besplatnog rada i nove "zaostale plaće" i to sve kada se SLinić "grozi" neurednim platišama na sve strane ...

Učiteljima se otima regres, a HEP i ove godine mrtav hladan isplatio isti, i to dvostruki iznos, i nikom ništa i dalje da se ne nabraja, jer je već dosadno i "bogu i ljudima" ...

Nevenka B. zapošljava svoju kćerku u splitskom gradskom ViK-u, zamjenik ministra pomorstva i prometa Antešić platio dom svojoj teti iz gradskog proračuna grada Raba, ... tako dalje i dalje i dalje .. iz dana u dan ...

Pozdrav, i gledajte oko sebe !

Tko je glasao

Tko je taj tko pomice konce

Tko je taj tko pomice konce lutaka hrvatskog politickog prostora?
Tko je taj tko je naredio Sanaderu da odstupi na polovici mandata?
Tko je taj koji odlucuje koje ce slucajeve DORH obraditi a koje drzati u ladici?
Tko je taj tko omogucuje da sve ostane kako jeste uz minimalne rashode u ljudskim potencijalima?

Da bi se našli odgovori na ova pitanja, trebalo bi imati zadovoljene sljedeće uvjete:

1. zainteresirana javnost
2. mediji u službi javnosti
3. funkcionirajući politički pod-sustav
4. funkcionirajući pravni pod-sustav

Budući da ti uvjeti ne mogu nastati niti postojati u disfunkcionalnom sustavu društvo, ono što nam preostaje je da promatramo (ili aktivno sudjelujemo, ako to želimo) kako pod utjecajem okoline naše društvo postepeno evoluira tj. počinje funkcionirati. Sve što se dogodilo sa Sanaderom i s HDZom rezultat jeupravo pritiska iz okoline, a ne iz društva niti postojanja gore nabrojanih uvjeta. Slabosti sudskog procesa su odraz postojećih slabosti društva. Jedna od tih je i to da se Sanaderovo pojavljivanje na javnoj televiziji prikazuje kao profesionalizam ili zadovoljenje interesa javnosti.

Budući da on sigurno neće odgovoriti na tvoja pitanja, @stara, ispada da je profesionalno dodatno zamutiti situaciju, umjesto da ju se rasvjetljuje i istražuje. Slijedom toga, kao javni interesovdje zapravo imamo zataškavanje i relativiziranje društvene patologije (Sanader sigurno neće govoriti istinu, niti je novinar isljednik). Općenito se ovakvo stanje racionalizira (vidi kolumnu Klauškog) pričom o tomu kako je društvo licemjerno i da mu treba dati ogledalo/Sanadera ili vječne medijske "govoreće glave" čiji govor, u pravilu, ima istu funkciju. I tu se proces evolucije društva iz njega samog definitivno zaustavlja. Do nekog novog pritiska ili poticaja iz vana.

nemesis

Tko je glasao

tvoj komentar je bolno tocan,

tvoj komentar je bolno tocan, bolno logican i bolno deprimirajuci :(

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Budući da on sigurno neće

Budući da on sigurno neće odgovoriti na tvoja pitanja, @stara, ispada da je profesionalno dodatno zamutiti situaciju, umjesto da ju se rasvjetljuje i istražuje. Slijedom toga, kao javni interes ovdje zapravo imamo zataškavanje i relativiziranje društvene patologije (Sanader sigurno neće govoriti istinu, niti je novinar isljednik)

Iz današnjeg Jutarnjeg, ekskluzivni intervju sa Sanaderom, iz kojeg je vidljivo da je tema intervjua sudski postupak, u kojem je Sanader optuženik.

" O slučaju HEP-TLM

Državno odvjetništvo tereti Sanadera u aferi HEP TLM zbog isporuka jeftine struje šibenskom TLM-u, odnosno Aluminiju Mostar. Direktor HEP-a Ivan Mravak tijekom istrageje ispričao kako je sporni ugovor o isporuci struje Aluminiju po povlaštenoj tarifi zaključio po nalogu “vlasnika”, konkretno - premijera Sanadera. Na ovom “poslu”, kako su izračunali vještaci, HEP je oštećen za oko 650 milijuna kuna.

SANADER: Ono što morate znati jest da je TLM Šibenik pretrpio teške srpske napade tijekom rata, te su njihova elektrolitska postrojenja bila uništena. Bez njih nije se mogao proizvoditi aluminijum. Šibenik i danas ovisi o suradnji s Aluminijom u Mostaru. Tamo je uprava tvornice demontirala postrojenja prije početka rata između Bošnjaka i Hrvata i uspjela ih sakriti, tako da i danas funkcioniraju. Nakon Daytona, postrojenje je opet započelo s radom. Danas proizvode punim pogonom i izvoze u Šibenik. U zamjenu, Šibenik izvozi struju u Mostar.

Ovakva suradnja datira još iz vremena Jugoslavije. Uvijek je postojala suradnja između Mostara i Šibenika, još od vremena kada gospodarstvo nije bilo razdvojeno. To se nastavilo u Tuđamanova i Račanova vremena. Jednostavno sam nastavio nešto što je već postojalo. Druga ključna stvar jest da je hrvatska država, kada sam ja bio premijer, preuzela 12 posto dionica u TLM-u. To je bilo prije privatizacije tvrtke. Zatražio sam od ministra financija i ministra gospodarstva da pripreme odluku o tome kako pretvoriti ogroman dug koji je TLM imao prema državi u dionice i da procjene o kojem iznosu se radi. Procjena je bila kako je riječ o 12 posto dionica. Imajući u vidu da Aluminij dugo nije plaćao Šibeniku, mi smo na taj način došli u posjed dionica u mostarskoj tvrtki.

Treći aspekt jest da je Aluminij Mostar jedina tvrtka u BiH koju nadziru Hrvati. U nacionalnom je interesu Hrvata u BiH i domovoni da etnički Hrvati u Hercegovini ostanu tamo, imaju poslove i ne budu primorani emigrirati zbog ekonomskih uvjeta. Zbog ta tri glavna razloga, odlučili smo subvencionirati Aluminij Mostar s električnom energijom iz TLM-a. To je nešto što sve vlade na ovom svijetu rade. Mogu napraviti usporedbu s brodogradilištima. Brodogradilišta su onaj gospodarski sektor Hrvatske koji neprestano proizvodi gubitke i neophodne su mu subvencije. Sve su vlade subvencionirale brodogradilišta. Hoćemo li se sada vratiti u prošlost i ispitati sve političke odluke o subvencioniranju brodogradilišta. Ili poljoprivrede? Ili željeznica, kad već govorimo o tome... Dvaput sam dobio izbore s takvim programom. Prije izbora svaki put smo objavljivali naš program i to je bila jedna od glavnih odrednica naše politike: pomoći ili surađivati s Hrvatima u BiH. I kako smo to mogli, ako ne s pomoći Aluminiju?"

Da li je ovdje situacija dodatno zamućena, ili se rasvjetljuje i istražuje?

Tko je glasao

Taktika promjene fokusa...

"Ne pitajte me za FIMI mediju ili Hypo afere, nego me pitajte kako sam pomagao hrvatski nacionalni korpus u BiH"...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

he, he, koji pogoci u sridu

@stara i @nemesis su jutros ustale u najboljem izdanju...

Tko je glasao

Preporučujem!

Sjajna kolumna, Jutarnjem listu, 27.09.2012., Jelene Lovrić na istu temu! Stavovi i mišljenja nam se podudaraju. Dodala je, s pravom - a zašto ne i Dragan Paravinja na TV?? Kada bi se on pojavio u Nu2, svi bi protestirali, ali Sanader može! Ispravno pita, nije li ovo pojavljivanje Sanadera u Nu2 dio ozbiljnije političke igre, neka vrsta početka njegove rehabilitacije odnosno utjecaja na buduće svjedoke????

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Jelena Lovric

Ljubo, je li to ona ista novinarka koja je pisala uvodnike u JL s naslovom: Zasto cu na slijedecim izborima glasati za Sanadera? I sto je tragicnije- to da ista novinarka danas u istoj novini pise komentar zasto Sanader ne smije gostovati u Nu2 ili to sto ce Sanader (a koji BTW kao optuzenik u Hrvatskoj nema pravedno sudjenje upravo zbog JL-a i ostalih EPH izdanja i kojemu ce vjerojatno na temelju toga u Strasbourgu proci prituzba na presudu bude li proglasen krivim) biti intervjuiran u jednoj emisiji HTV-a.
Ukoliko tvoja obrana navedene novinarke bude da u trenutku dok je (zlo)rabila medijski prostor pisuci zasto ce glasati za Sanadera nije bila upucena u Sanaderova nedjela, onda je moj odgovor da je doticna bila jako neiformirana buduci da se sve moglo procitati u onih par neovisnih medija.

Tko je glasao

@martin

Nisam se osvrtao na ukupan rad Jelene Lovrić, nego na njen zadnji članak o Sanaderu. Suglasan sam s tobom da u pogledu procjene kvalitete političara, prečesto veliki dio hrvatskih novinara čini čak i kardinalne greške. No, s vremenom sazriju, otvore im se oči, rekli bi progledaju kao mali mačići...Evo, prisjećam se dvije svoje greške - precijenio sam dva političara - Ivu Josipovića i Jadrana Matijevića, sindikalistu... S druge strane, među prvima sam uočio nekoliko štetočina, primjerice i A. Hebranga, Sanadera, R. Čačića... S tom razlikom da nisam imao iznad sebe gl. urednika... Ne da branim Jelenu Lovrić, ali biti član Uredništva, pa i kolumnist mainstraim medija nezahvalna je pozicija jer novinare obvezuje štošta - od smjera vlasnika novina, neki dugovi nekome koji su ti pomogli, pritisak okoline pa i strah od sankcija ako se suprotstaviš dominantnom trendu u drugim medijima...
Najlošije je ako nema tih okolnosti, a pišu se panegirici nekom političaru...I treba čitati puno na stranim jezicima, o našim političarima, to je solidan orijentir...Pa onaj američki novinar je, primjerice, najmanje oko godinu dana prije ostavke Sanadera pisao o njemu i HDZ-u - izrazito negativno!! To jednoj novinarki tipa Jelena Lovrić nije smjelo promaknuti!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Evo, prisjećam se dvije svoje

Evo, prisjećam se dvije svoje greške - precijenio sam dva političara - Ivu Josipovića i Jadrana Matijevića, sindikalistu... S druge strane, među prvima sam uočio nekoliko štetočina, primjerice i A. Hebranga, Sanadera, R. Čačića...

Ispričavam se što narušavam doista dirljivu ispovjed i još dirljiviji izljev skromnosti no cijenio bih makar pokušaj prisjećanja i datuma od kojeg je izvjesni Danimir počeo pisati na ovom neovisnom ali ne i neutralnom portalu.

Naime, kako uz tvrdnju nije ponuđena i informacija o tome gdje je to među prvima uočeno štetočinstvo navedenih, inercija uvjetuje zaključak kako se misli da na ovim stranicama no s druge strane mi se čini da tomu nije i ne može biti tako. Pollitika, ogromna većina tadašnjih članova, naime od samog početka ukazuje na štetočinstva što nije ni malo lako prestići.

Zato molim informaciju koja nedostaje kako članovi i čitatelji ne bi morali nagađati i donositi možda i pogrešne zaključke.

B-52

Tko je glasao

I da, molim još i informaciju

I da, molim još i informaciju o tome tko je to "Jadran Matijević, sindikalist".

B-52

Tko je glasao

@sm Memorija?

@sm Memorija?
Kada mi netko podigne tlak, onda radim puno tipfelera, pa ponavljam korigiranu poruku:
Ispričavam se, nije Jadran, nego Ozren Matijević. Toliko je u međuvermenu postao beznačajan (ako je ikada i bio značajan), da mu i ime zamijenim.
A što se tiče prepoznavanja štetočinstva, tu bih volio znati tvoje pravo ime i prezime, da bi mogli raditi bilo kakve retrospektive.
Primjerice, napisao sam i objavio otvoreno pismo dr. Franji Tuđmanu u tri dijela 3, 4, i 5. siječnja 1990, pod simptomatičnim naslovom TUĐI STE MI TUĐMANE, objavljeno u"Borbi", poslije otvoreno psimo dr. Andriji Hebrangu, objavljeno na portalu www.virovitica,net, i u "NIN-u, Beograd, a na ovom portalu i pod Danimir i pod Ljubo R. Weiss imaš sve moje testove, možeš doćii preko googla do njih, pa uživaj!
Osim toga, na prve kritičke tekstove o Čačiići i Vesni Pusić, bilo je takvih negodovanja na ovom portalu, da je nezgodno prisjetiti se tko je njima bio oduševljen, a kakve sam uvrede trpio zbog tih i sličnih tekstova (ne voli Hrvatsku, prijavljivao članove pollitike policiji, špijunčina, jugonostalgičar, cionist itd.). I nešto se baš ne sjećam da si u vrijeme tih objeda išta napisao u smislu potrebe kulture dijaloga i zaustavljao te bjesomučne napade na moju personu!?
O Sanaderu sam pisao kritički na lokalnom portalu, konkretno, jako rano na www.virovitica.net i zbog toga "popio" prijeteće poruke koje i danas čuvam. Poslije, vrlo brzo, pisao sam istim kritičkim tonom o Sanaderu i Polančecu na pollitici te o politici Vlade Ive Sanadera.
A sada bih volio vidjeti gdje si ti i kada, pod punim imenom i prezimenom, dragi "sm", doprinosio otkrivanju štetočinstva pojedinih političkih persona i prosvjedovao protiv bjelodanih difamacija moje persone. Manje - više svatko drugi bi se povukao u to doba s portala, a evo, ja ustrajavam sve do danas ne očekujući baš nikakvu satisfakciju. Čak mislim da si jednom preporučivao ignorirrati Danimira, i sam si to radio jedno vrijeme, ne reagirajući na moje dnevnike i upise. Inače, imaš dobru memoriju, ali u ovom slučaju te nije poslužila!
I dok bio neki svoja predviđanja dobro kapitalizirali (primjerice, kritiku Tuđmana) meni to nije padalo napamet, nego sam otišao u tuđinu uglavnom pateći se kao "pobjegulja", ali i puno pozitivnoga naučeći

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Zanimalo me misliš li na

Zanimalo me misliš li na Pollitiku ili uopće, postavio sam pitanje i dobio odgovor, hvala.

Što se tiče ostalog, donekle imaš pravo.

Ja doista vodim računa da se ni moje ime i prezime, pa ni nick, ni slučajno ne nađe u potpisu tekstova poput, ovdje, većine tvojih dnevnika i komentara.

B-52

Tko je glasao

@sm Legalno i legitimno!

Potpuno legalna, legitimna i demokratska je tvoja opcija, a nadam se, bar po reagiranjima jednog nezanemarivog dijela onih koji me čitaju na ovom portalu, takva je i moja opcija. Ta, živimo, u vremenu demokracije, bar formalne...!
Po mom skromnom mišljenju, šteta je što ne pišeš više dnevnika i što ih, transparentnosti radi, ne potpisuješ punim imenom i prezimenom. Ali, i nick je legitiman i legalan izbor, mada je legitimnost to veća što je komunikacija otvorenija i stvarna osoba poznata. Prošao sam obje faze, i mislim da je ova zadnja ipak demokratičnija i transparentnija, s tim da dio minusa dobijem na prezime, ali i to je koliko - toliko normalno! Moguće je da bi ih dobio i na nick?!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@sm Memorija?

Ispričavam se, nije Jadrana, nego Ozren Matijević. Toliko je u međuvermenu postao beznačajan (akoje ikada i bio značajan), da mu i ime zamijenim,
A što se tiče prepoznavanja štetočinstva, tu bih volio znati tvoje pravo ime i prezime, da bi mogli raditi bilo kakve retrospektive.
Primjerice, otvoreno pismo dr. Franji Tuđmanu u tri dijela od 3, 4, i 5. siječnja 1990, pod simptomatičnim naslovom TUĐI STE MI TUĐMANE, objavljeno u"Borbi", poslije otvoreno psimo dr. Andriji Hebrangu, objavljeno na portalu www.virovitica,net, i u "NNIN-u, Beograd, a na ovom portalu i pod Danimir i pod Ljubo R. Weiss imaš sve moje testove, možeš doćii preko googla do njih, pa uživaj!
Osim toga, na prve kritičke tekstove o Čačiići i Vesni Pusić, bilo je takvih negodovanja na ovom portalu, da je nezgodno prisjetiti se tko je njima bio oduševljen, a kakave sam uvrede trpio zbog tih i sličnih tekstova (ne voli Hrvatsku, prijavljivao članiove pollitike,lpoliciji,špijunčina,, jugonostalgičar, cionist itd.). I nešto se baš ne sjećam da si u vrijeme tih objeda išta napisao u smislu potrebe kulture dijaloga i zaustavljao te bjesomučne napade na moju personu!?
O Sanaderu sam pisao kritički na lokalnom portalu j konkretno jako rano na,www.virovitica.net i zbog toga "popio" prijeteće poruke koje i danas čuvam. Poslije, vrlo brzo, pisao sam istim kritičkim tonom o Sanaderu i Polančecu na pollitici te o politici Vlade Ive Sanadera.
A sada bih volio vidjeti gdje si ti i kada, pod punim imenom i prezimenom, dragi "sm", doprinosio otkrivanju štetočinstva pojedinih političkih persona i prosvjedovao protiv bjelodanih difamacija moje persone. Manje - više svatko drugi bi se povukao u to doba s portala, a evo, ja ustrajavam sve do danas ne očekujući baš nikakvu satisfakciju. Čak mislim da si preporučivao jednom ignorirrati Danimira, i sam si to radio jedno vrijeme, ne reagirajući na moje dnevnike i upise. Inače, imaš dobru memoriju, ali u ovom slučaju te nije poslužila!
I dok bio neki svoja predviđanja dobro kapitalizirali (primjerice, kritiku Tuđmana) meni to nije padalo napamet, nego sam otišao u tuđinu uglavnom pateći se kao "pobjegulja", ali i puno pozitivnoga naučeći!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Jelena Lovric 2

Jelena Lovric nije novinarka od jucer i prije 5 godina je bila sasvim zrela, a vjerojatno i dovoljno pismena da je u ostalim medijima mogla saznati o Sanaderu sve sto je trebala. Vrlo dobro je znala zasto pise ono sto je pisala kao sto i danas vrlo dobro zna zasto pise ono sto pise. Znaci, kad je pjevala laude Sanaderu je bila pod pritiskom vlasnika, a danas kad kad ga zalijeva katranom nije pod pritiskom tog istog vlasnika. Mozda je to i plan- vec se uveliko govori da Sanader ima velike sanse bit oslobodjen u Strasbourgu (mnogi zaboravljaju da zadnje sudiste nije u Zagrebu nego tamo) bas zbog EPH-a i svih njihovih jelena lovric.

Tko je glasao

Jelena Lovric je autenticna

Jelena Lovric je autenticna novinarka ko sto sam ja holivudska diva....
Ona nema misljenje, vezuje konja di joj gazda kaze, pa slazuci se s njom u stvari ispada da se slazezs s Pavicem :)

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

@stara Gdje su nestale ŠTAKE???

Obrnuto je, Jelena Lovrić (možda i Pavić) slažu se sa mojim stavovima jer su objavljeni 24 sata prije! Uz to, briga me s kim se slažem, ili ne slažem, pišem sam, po uvjerenju, tražim argumente za svoje teze.
Ovo sa Sanaderom je najbolji spin katastrofalne vlade, dvojca Čačić-Linić, bez ozbiljnog kormilara, nešto na liniji spinera Čede Prodanovića i Ankice Mamić!
Nastup Sanadera u Nu2 je znak hrvatske kvazidemokracije, podcjenjivanje onih koji još u Hrvatskoj misle svojom glavom! Zaista me obuzima stid gdje živim i koliko ljudi pada na najgore žutilo, koje sa stranica listova prelazi na državnu televiziju.
Za tvoju i moju pretplatu, zaslužili smo goste u Nu2 od kojih mogu naučiti nešto pozitivno a ne kako se providno glumi. Sanader nije za nacionalnu, državnu TV, čak nije ni za lokalno virovitičko kazalište!
Evo još jedan primjer, koji je to glumac: ŠTAKE i bolovi u gležnju!! Ni traga bolovima, čim se našao u situaciji da se brani sa slobode, hoda kao hitri dečko!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Sanader i njegov Krleža

Bilo bi dobro kad bi poslije emisije sa Sanaderom, Stanković ugosio i Jergovića.
Kao što je Tito imao Krležu, tako je i Sanader imao Jergovića.
Neka posebna veza

Tko je glasao

Kakav Tito takav

Kakav Tito takav Krleza...Kakav Sanader takav i Jergovic:)

Tko je glasao

Za tvoju i moju pretplatu,

Za tvoju i moju pretplatu, zaslužili smo goste u Nu2 od kojih mogu naučiti nešto pozitivno a ne kako se providno glumi. Sanader nije za nacionalnu, državnu TV, čak nije ni za lokalno virovitičko kazalište!

Aj mi sad molim te objasni po cemu je Sanader u NU2 stetniji po drustvo od novogradiskog gradonacelnika na toj funkciji i u Saboru?
Ja se nekako lakse nosim s tim da u 960 kuna koliko godisnje bacim love na TV pretplatu koju uopce ne konzumiram, sat vremena godisnje slusam lazi predsjednika vlade u procesu, nego 24 sta 365 dana u godini x 4 godine lopina sjedi u saboru i na mjestu gradonacelnika i namjesta zeni poslove.

Sanadera jednim klikom na daljinski mogu eliminirati iz svoje sobe - on je bivsi (mozda i buduci jer mi ocito jos nismo dosegli punu funkcionalnost naseg debilizma) - ovaj je sadasnji, sad maznjava, vuce hladno svoje place i nikom nista.
Milim, sorry Ljubo al jebe mi se za Sanadera.
Daleko me vise smeta sto je nakon Sanadera nastupio lovostaj do narednih izbora nakon cega ce se uloge vjerojatno promjeniti pa mozda taj isti Sanader, uz samo malo izmjenjene hvalospjeve Jelene Lovric i ostale Paviceve bratije ode u Banske dvore do kojih nece dopirati prodoran zvuk pijetlova iz Remetinca.

Jeftina burleska putujuce cirkuske druzine na koju nasjedaju oni koji se talo rado vole kititi pridjevom intelektualac.....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

@stara Gdje su nestale ŠTAKE???

Obrnuto je, Jelena Lovrić (možda i Pavić) slažu se sa mojim stavovima jer su objavljeni 24 sata prije! Uz to, briga me s kim se slažem, ili ne slažem, pišem sam, po uvjerenju, tražim argumente za svoje teze.
Ovo sa Sanaderom je najbolji spin katastrofalne vlade, dvojca Čačić-Linić, bez ozbiljnog kormilara, nešto na liniji spinera Čede Prodanovića i Ankice Mamić!
Nastup Sanadera u Nu2 je znak hrvatske kvazidemokracije, podcjenjivanje onih koji još u Hrvatskoj misle svojom glavom! Zaista me obuzima stid gdje živim i koliko ljudi pada na najgore žutilo, koje sa stranica listova prelazi na državnu televiziju.
Za tvoju i moju pretplatu, zaslužili smo goste u Nu2 od kojih mogu naučiti nešto pozitivno a ne kako se providno glumi. Sanader nije za nacionalnu, državnu TV, čak nije ni za lokalno virovitičko kazalište!
Evo još jedan primjer, koji je to glumac: ŠTAKE i bolovi u gležnju!! Ni traga bolovima, čim se našao u situaciji da se brani sa slobode, hoda kao hitri dečko!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Grdilin zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!

Ajde Grdi, nisi na ovaj duplić lupio minus?? Trojac ipak ne radi dovoljno sinhronizirano!
Pojedite se, isti članak je na www.tacno net 27.09 2012.. zauzeo prvo mjesto po čitanosti odnosno broju lajkova, i to u oštroj konkurenciji! I dajte gospodo, napišite konačno neki dnevnik da i ja mogu malo vama motati se pod nogama ili zujati vam oko glave: zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Sorry, duplić!

Sorry, duplić!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao
Tko je glasao

Dodala je, s pravom - a zašto

Dodala je, s pravom - a zašto ne i Dragan Paravinja na TV??
A zašto ne i Dragan Paravinja na TV? Daj jedan valjan razlog.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

@silverci

Isti razlozi kao i za Sanadera, posebno, interes javnosti! Ma, nema mjesta na državnoj televiziji NIKOME tko je do jučer bio ili jest u istražnom zatvoru, ili mu se sudi!
Ovo sa Sanaderom je najopasniji spin u 9 mjeseci nove vlade! Pokrit će sva poskupljenja i sve silne nedaće, zapravo, rasap Hrvatske koji se odvija pred našim očima, ali Sanader i slični nam dobro dođe da se NE suočimo s katastrofom koja se odvija oko nas, na štetu malih ljudi najviše!
Bit ćemo gladni i hranit ćemo se nebulozama Sanadera i vlade! Bljak!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ma, nema mjesta na državnoj

Ma, nema mjesta na državnoj televiziji NIKOME tko je do jučer bio ili jest u istražnom zatvoru, ili mu se sudi!
A zašto zaboga??

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Sanader pedro kriv za sve a

Sanader pedro kriv za sve a drugi nevini

Tko je glasao

ostvareno

ne kužim čemu sva gungula oko tog idiotskog gostovanja. ništa se tu neće doznati što se već nije stoput prožvakalo. u toj emisiji će, uz acu i ivu, glavne uloge imati poslovični vuk i magarac.

najviše me sinoć u dnevniku iznervirala ona odvjetnica, pravnica, štoliveć, kad je rekla kako trebamo strahovati od sat vremena televizijskog nastupa šjor ive jer će on u to malo vremena nanovo opčiniti hrvacki nacionalni korpus svojom elokvencijom i poliglotskom europejštinom. kao prvo, tko god je i prije pušio njegov šarm i oratorsko umijeće je glupan, a takvi sad vjerovatno puše i karamarkovo "restrukturiranje" tumora zvanog hdz i slične travestije hrvacke političke scene.
kao drugo, da su sutra izbori i da je šjor ivo na listi dobio bi sigurno popriličan broj glasova, unatoč tome što je i pticama na grani jasno da je neopjevana častohlepna lopovčina.

hrvati su stoka, bez uvrede onoj vrsti stoke koju narod inače zove blago. kroz povijest to neprestano dokazuju, naročito u zadnjih dvadesetak godina. već sam spominjao da u ovoj državi treba uzgajati obade, odnosno uvoziti jer ih sami vjerovatno nismo sposobni uzgojiti, da grizu tu stoku od naroda.
nadam se da gostovanje šjor ive neću gledati jer će to biti sat vremena traćenja života iz kojih se ništa pametno neće naučiti. a već spomenuta stoka će gledati i pljuvati po ivi, pljuvat će da barem malo speru krivnju što su masovno glasali za njega, pljuvat će ko uvrijeđene šiparice kad ih odbaci dečko koji ih je iskoristio. pljuvat će jer ga još potajno vole i dive mu se, ipak je on prototip uspješnog tranzicijskog rvata, čovjeka koji je iz siromaštva poskokove drage uspio pokoriti zemlju.

obada, obada amo :)

Tko je glasao

@lignja POMOZITE PRAVNICI!

I Hitler je pokorio zemlju Njemačku,pa pokušao i šire! Ma daaaaj!! Sanaderu se diviti?? Žao mi je samo što sam u prognozi promašio jedan jedini dan. Kladio sam se u ožujku te godine da Ivo Sanader do 31. lipnja neće biti hrvatski premijer, ostavku je objavio 1. srpnja, dan poslije, i ovaj ugostitelj je primio svih 50 eura za koje smo se kladili. Na njegovu mjestu, ne bih primio cijelu sumu, jer je vijest ipak odjeknula kao grom iz vedra neba, za ogromnu većinu hrvatskih građana!
Sanadera treba vratiti iz studija HRT - izravno u Remetinec, ma što na Nu2 rekao... Mislim da negdje postoji i pravno reguliran status "braniti se sa slobode odnosno uz kauciju"!?
Pomozite, pravnici!!!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

E, pa sad:

Rebelu je narod "govno", tebi je "stoka".....! Kamo to vodi, drugovi? U kontrarevoluciju? :)))

Tko je glasao

@lignja pa znas da prva

@lignja

pa znas da prva ljubav tesko umire :D

Tko je glasao

ima jedan zgodan vic: dodje

ima jedan zgodan vic:
dodje mujo na grupnjak, ugase se svjetla, i krene akcija. nakon 20 minuta mujo vice "pali svjetlo! pali svjetlo!"
- sta je bilo?
- dajte ljudi da se organiziramo, ja vec treci put pusim.

eto, mujo skuzio nakon treceg puta, a hrvatski narod cucla li ga cucla - nema toga sto nece uraditi samo da naguzi glavnu ljepoticu... a u ovom procesu su toliko vec popusili - jer se nije sudilo sanaderu, vec indirektno tisucama kreatura koje sjede po drzavnoj upravi (nema te varijante gdje cete ih sve dovesti na sud). barem se od toga krenulo - sudjenje odgovornima (mnozina). pa evo sto smo dosad presudili:
- necete odgovarati za direktno i svjesno krsenje zakona (tzv. proci cete liso) ako:
a) mozete nekog okriviti da vas je natjerao
b) egzistencija vam je ugrozena (mila majko... a kome nije?)
naravno, to za nas ostale ne vrijedi, al drzavna uprava, to vam je mrvicu drukcija prica.
- moral (makar i u natruhama) nije nesto sto racunamo kao kvalifikaciju za odgovorne pozicije u drzavnoj upravi (jer je ocito da ostavka iz moralnih razloga nije nikome pala na pamet)

al nema veze, cucla se i dalje, bice valjda zadovoljstina na kraju. pa onda opet cuclanje. a za hrvatski narod bi bilo najbolje da sanadera oslobode. pa kad vidi da pi*ke dobit nece, mozda se upita zasto i dalje pusi...

e moj glupi narode, gledaces ti reprizu.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci