Tagovi

Oslobađajuća presuda hrvatskim generalima je optužnica svima NJIMA

Oslobađajuća presuda hrvatskim generalima je optužnica svima NJIMA

A sve je trebalo biti tako jednostavno!

Novinarka Jutarnjega lista je na dan izricanja haaške presude hrvatskim generalima napisala da će presuda Theodora Merona treskom zalupiti vrata na jednoj fazi hrvatske povijesti, to će biti presuda Franji Tuđmanu i Tuđmanovoj Hrvatskoj 90-tih koja je odgovorna za plan protjerivanja Srba, za napade na Knin i druge gradove kojima je HV granatirajući ih nasumično izazvala strah i paniku u ljudi koji su zauvijek napustili svoje domove.
Uz to su „Krajinu” zasipali lažnim lecima i tako stanovništvo poticali na bijeg.
...

A onda, šok za NJIH, oslobađajuća presuda!
pollitika Neovisni, ali ne i neutralni

Sreća i oduševljenje stotina tisuća hrvatskih građana, svih dobnih skupina, po cijeloj Hrvatskoj.
I dok Hrvatska slavi, u NJIHOVIM grlima knedla, muk, u očima nevjerica, zbunjenost, hinjena sreća dok plješću.
Neki govore da „nije baš sve bilo glatko i čisto”, „odluka je bila 3:2”, „tanka je linija oslobađanja i osuđivanja za zločine”, neki su odmah spremno rekli da bez obzira na oslobađajuću presudu, ne smijemo zaboraviti da smo činili zločine, a pravni eksperti su objašnjavali gdje je Haaški sud pogriješio u optužbama, „koje su bile preširoke i prenategnute”, „nisu baš trebali uključiti u optužbu onih 200m u neselektivnosti granatiranja (a kada su dobili 24, odnosno 18 godina- onda su o tome šutjeli), jer to ne odgovara glavnoj svjetskoj sili”.

Na HTV-u, gotovo da je bio ugođaj karmina. Dan ranije Savo Štrbac je poručio kako će Srbi nakon presude, poslati odštetne zahtjeve za hrvatski genocid i ZZP, te da će „istina” redefinirati povijest (brzo i samorganizirano bježanje pretvoriti u deportacije, etničko čišćenje i genocid, a krvnike i zločince u žrtve).
...

Dan poslije, Jutarnji list je licemjerno jutrom osvanuo zaogrnut u veliki poster generala Gotovine, sa sličicom gdje dobri hrvatski vojnik u „Oluji”, pomaže srpskoj starici, a čak su prikazali i Franju Tuđmana, zajedno s Gotovinom na Kninskoj tvrđavi- i nisu, kao po ustaljenome običaju, pljuvali po Franji, Gotovini, .. i „Oluji”.

Nakon pretrpljenoga šoka, uslijedile su stare uhodane sheme –očajne, licemjerne i bezglave, a izronila je i elita toga jada:

-„Za ovaj igrokaz s presudom, kasnije će se za RH vidjeti faktura.”
-„Ovo slavlje je cirkus stoke sitnoga zuba, koja puši priču o pravdi.”
- “Prevagnula je politička volja Amera i njihove zone interesa.”

- “Sada se pokazuje da Haag nije politički sud, već pravedan sud, a ONI – što ga sada ne pljuju?”
-“ ICTY heroj, a ne zločinac.”
-“Da nije bilo tih desetak tisuća krunica i molitvi na bdijenjima, generali sigurno ne bi bili oslobođeni.”
-“Žao nam je što su donesene oslobađajuće presude, jer su Milošević i Tuđman vodili dogovoreni rat.”
(Sva sreća da se Milošević dogovorio da ga Franjo pobijedi u ratu, i sva sreća da se Theodor Meron dogovorio s Tomislavom Nikolićem da Srbija ne pobijedi ni u miru!)
-“Ovo slavlje je nepotrebna euforija i tragikomedija.”
-“Radi se o simboličnom izrazu sveopće površnosti i tragičnome nepoznavanju osnovnih elementarnih činjenica na kojima histerična većina bazira svoj nacionalni ponos.”
-“Nesuvislo je i kombiniranje vukovarske tragične obljetnice i lika Ante Gotovine.”
(T.Meron je baš odlučio to tako lijepo iskombinirati: 16.11. oslobođenje Gotovine, a 18.11. sjećanje na “oslobođenje Vukovara” i proslavu istoga krvavim pirom na Ovčari.)
-“To slavlje bilo je održano u klimi globalnog zatupljivanja i demagogije”
(A već priređena slavlja globalnoga zatupljivanja i demagogije, bila bi održana u željenoj im klimi globalne pomirbe Hrvatske sa svojim zločinačkim nastajanjem.)
-„Taj trodnevni pir prividnog zajedništva i ponosa, zamijenio je turbofolk, kurvarluk, lopovluk....”
(Da, opet su nastavili po starom receptu kako bi zatrli zajedništvo i ponos.)
-„To slavlje je nacionalistički plićak većine, to je nešto na čemu mi moramo poraditi u vlastitome dvorištu.”
(Porađivali su, samo im je Haaški sud otkazao poslušnost u samom finalu tragikomedije i iz NJIHOVE plićine su izronile veće psine.)
-„Sve je to garnirano kvarnom crkvenom bulumentom koja koristi ovakve prilike zarad vlastita interesa i nastavka jahanja ovog naroda.”
(Iz plićine izranjaju vječne stare frustracije.)
-„Ovo je povratak regije u 90-te.”
-„Oslobađajuća presuda Gotovini i Markaču nije oslobađajuća presuda Tuđmanu.”
(Ali, da je osuđujuća, bila bi osuđujuća i za Tuđmana. Dakle, ipak je oslobađajuća za Tuđmana i za one koji ne mrze Hrvatsku.)
-„Tko će biti sada odgovoran za žrtve u „Oluji”?”
(Onaj tko i je odgovoran, a nitko ga od ISTINOljubaca ne želi kazniti: srpski vojni i politički vrh, „Krajinaši” uključeni u agresiju i zločinaštvo protiv Hrvatske i njenih ljudi, i dio MZ koji im je to omogućavao i čak pokušao kazniti nevine ljude, te Milošević, jer se dogovorio s Franjom da izgubi rat- mislim Milošević, a ne Franjo.)

-„Gospodine Štrbac, nismo svi u euforičnom stanju, ima nas koji smatramo da je ovo potpuno pogrešno, da je presuda bila osuđujuća to bi bio početak jednoga istinskog,dubinskog pročišćavanja i suočavanja s prošlošću hrvatskoga naroda. Ovako će ta katarza biti odgođena za izvjesno vrijeme, ali ona mora doći kad-tad.” (Tješiteljska poruka Z.Pusića, Savi Štrbcu.)
(Ne čudi od onoga koji za ubijanje hrvatskoga djeteta i njegove bake nalazi argument zašto je to ubojstvo manje teško: „Ali, to je bilo od granate” i tko kaže da nikada nije čuo za masovna silovanja u Vukovaru – valjda zato što te žene nisu bile na čelu gay parade u Splitu?)

...

Toga dana, 16.11. 2012. su treskom zatvorena vrata na jednoj važnoj stranici hrvatske povijesti: donesena je oslobađajuća presuda generalima, „Oluji”, DR, prvome hrvatskome predsjedniku, građanima RH ( oko 97%) i njihovoj državi koja je godinama, kao i oni, bila izložena neviđenome medijskom teroru, ispiranju mozga u specijalnome ratu protiv RH.

Oslobađajućom presudom, podignuta je optužnica protiv:

-onih koji su željeli uživati u propasti vlastite države
-onih licemjera i relativizatora istine, za koje je DR započeo 1995., a ne 1991.
-onih demoralizatora građana RH koji mogu prihvatiti postojanje samostalne RH, samo kroz prizmu države nastale na zločinu
-onih koji u glavi nose misao da je zločin i kriminal uopće i to što su se građani RH branili
-onih čija je moralna obveza bila braniti vlastiti narod i državu od lažnih optužbi, a činili su suprotno
-onih koji su neprekidno radili na destrukciji hrvatske nacionalne samosvijesti
-onih koji su hrvatski narod uvjeravali da se mora stidjeti svoga oslobađanja
-onih koji su više od desetljeća izravno ili neizravno radili na tome da se “Oluja” proglasi zločinom, a prvi hrvatski predsjednik zločincem
-onih koji su godinama “žrtvarili” poput hijena, lažima manipulirali žrtvama u ideološke svrhe
-onih koji su pozivali na izjednačavanje neizjednačivoga- izjednačavanje agresora i žrtve
-onih koji su bili sretni kada je Međunarodna zajednica Hrvatsku tjerala na nekritični oprost prema agresorskim zločincima
-onih koji su zdušno navijali za povlačenje hrvatske optužbe za genocid i za nenaplatu ratne štete
-onih koji su željeli da se nešto pojedinačnih zločina iz osvete izdigne iznad 15 000 ubijenih hrvatskih građana, stotina razorenih hrvatskih gradova i sela, iznad deportacija, mučenja i ubijanja u srpskim logorima, iznad masovnih ratnih silovanja,..., iznad Vukovara, Ovčare, Škabrnje, Voćina,...
-onih koji preporučuju samooptuživanje i samodestrukciju za najčišće na svijetu oslobađanje vlastite zemlje (nitko nikada nije dao primjer boljega odnosa prema neprijatelju, nakon što je on činio višegodišnje zločine), i prepuštanje podizanja optužnica za hrvatske žrtve ljudima bez savjesti, ili sa savješću onih koji su ih ubijali
...
-i onih koji su svojim zlonamjernim čistunstvom i lažnim humanizmom godinama razarali Hrvatsku, gore nego četnici i JNA zločinci

A sve je trebalo biti jednostavno:
RH zločinačka, generali u zatvoru, Franjo posmrtno promoviran u najvećega krvnika Balkana, povučene optužnice za genocid, Oluja proglašena etničkim čišćenjem i genocidom, hrvatski mediji puni savoštrbaca, hrvatski političari u akciji isplate ratne odštete napadnutoj Srbiji, zločinački „branitelji” prepušteni srpskome pravosuđu i kaznionicama, političari u akciji iskrene pomirbe i dobrosusjedskih odnosa,.. a 18.11.2012. u Vukovaru- javno prikazivanje prošlogodišnjega uradka „Vukovar je izdan” i „Oslobođenje Vukovara ”.

Komentari

Bravo ppetra

Precizno i točno, nema se ni ovdje što dodati. Hvala Bogu što nas još ima koji se ne bojimo mafije i bande.

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

ovo OBAVEZNO pročitati

ti bokca, ovaj Holjevac je zbilja majstor zanata. a ima i dozu pristojnog humora, ono, baš taman..

http://www.fizzit.net/forum-2/komentari-i-kolumne/11096-13-godina-od-smr...

da imamo više takvih novinara, kad bi tako tumačili i "lijeve" pozicije, teze, politike.....dakle, pametno, skulirano, bez pjene na ustima...to bi bilo sjajno. raja bi imala jasniji pogled/uvid/razumijevanje za hrpu stvari iz naše povijesti, politike, itd.

p.s. pitam se kak je sirotom meskeu ovijeh dana, tj. od 16.11. sad se čitam prebacio u Srbiju i tamo se sramoti, dobro he da više ne gnoji tu kod nas...polako i novinarima postaje dosadan....dugo im je trebalo ali ajd'

p.s.2. mali trač, samo za vaše oči: odjebali mu ćerkicu Saškicu iz UO Židovske škole. konačno. sad bi bio red i da ju Bandić više makne iz fantomske tvrtke Terme Zagreb gdje bogu dane krade za dvajs tisućica naših para. a onda bi joj i taticu konačno više trebalo deložira iz grškovićeve:))

CC

Tko je glasao

Lijepo popisano... :-)

Lijepo popisano... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

bube u glavi.

Tko je glasao

Sebeljubci

Tko je glasao

Višeumlje

U pravu su i dobro misle svi oni koji koji misle kao ja. To je pravo višeumlje, tim pravije što nas ima više.

Pravoputnost. Na pravom su putu svi oni koji me slijede.

Jednoumlje je mišljenje istine, jer istina je jedna.

Bezumlje - neke diskusije na Politika comu.

Tko je glasao

Prvi peron treći kolosijek,

Tko je glasao

Mila moja Štula autorice

Tko je glasao

Zapjenjeni Plićak

Tko je glasao

aha, sada ste odrolali dakle,

Tko je glasao

Samo zbog trenutka

Tko je glasao

ajme koje nemušto

ajme koje nemušto izbjegavanje odgovora

gospođo Vi ste u svom pamfletiću iznjeli niz LAŽI i KONSTRUKCIJA

učili vas tome vaše velikohrvatstvo i katolička crkva?

ili ste lažac po prirodi?

Tko je glasao

Nije bilo laži i konstrukcija

Sada može odgovor!

Budući da je bilo previše za citiranje tvojih plićina, u ovome dnevniku, evo potpunoga citata:

Nacionalizam je plićak. Duhovni, misaoni, emocionalni plićak. Ne govorim ovom prilikom o onom stalnom i trajnom obliku nacionalizma radikalne manjine koju ćete naći gotovo u svakom nacionalnom korpusu. Nemam namjeru baviti se minusom mozga u članstvu HČSP-a i sličnih fašističkih tvorbi. Govorim o plitkom, površnom, folklornom nacionalizmu većine, čiju erupciju je moguće primjetiti i osjetiti prilikom velikih sportskih uspjeha ili prilikom najsvježijeg primjera oslobađanja generala Gotovine i onog ipak malo manje vrijednog (premda to nitko neće glasno reći i priznati) generala Markača.
Prije svega, da se razumijemo, osobno podržavam odluku suda. Smatram je pravednom i to prvenstveno u smislu činjenice da je ona kao takva bila neophodna. Bez obzira što je za jednu stranu izrazito bolna, dugoročno će imati bolji učinak. Rekoh već, poput Voltaren čepića, sama primjena donosi određenu nelagodu ali kasnije nastupa željeno olakšanje. Svako izjednačavanje krivnje kratkoročno bi prividno smirilo strasti ali bi isto tako stvorilo plodno tlo za neke buduće obračune i razračunavanja. Barem ja tako razmišljam i osjećam, da ne kažem - ćutim. Jednostavno, Srbi će morati prihvatiti konzekvence loših odluka vlastite političke i akademske elite osamdesetih/devedesetih. I tu za mene priča završava kada je u pitanju Srbija.
Nacionalistički plićak većine, je nešto na čemu mi moramo poraditi u vlastitom dvorištu. Moraju i Srbi, ali to ostavimo njima. Ono što mene više brine od citata Jovana Dučića koje diljem svemrežja siju polupismeni zadojeni nacionalisti "s onu stranu", je ono što se događa s ove naše strane a čije posljedice trpimo svi. Sveopća ne educiranost i nepoznavanje osnovnih činjenica iz bliže nam povijesti a o onoj prije sedamdesetak godina (i više) da i ne govorimo. U tom svijetlu, naveo bi jedan mali primjer iz života. Primjer koji ne moramo uzeti kao pravilo, premda za moj pojam on dosta govori o mutnom plićaku neznanja, dezinformiranosti i nezainteresiranosti u kojem velika tiha većina gaca u hlačama podvrnutim do koljena.
Tog sudbonosnog jutra, 16.11.2012 godine, poznanica, inače poprilično nezainteresirana za većinu zbivanja van magičnog trokuta 24 Sata - Facebook - RTL, između silnih izraza oduševljenja, euforije koja graniči sa histerijom, na svom jedinom, milom i dragom Facebook profilu, uz 56 budnica iz 91' godine, stavlja i pjesmu "Gospodine generale" od V.K. Zeca plus dodatak citata prve strofe i dva srčeka namjesto apostrofa. E sada, kako ne bi ispalo da ja čitavu svoju priču o plićaku temeljim na ovoj tragikomičnoj situaciji, napominjem kako je ona samo simbolični izraz sveopće površnosti i tragičnog nepoznavanja osnovnih elementarnih činjenica na kojima histerična većina bazira svoj nacionalni zanos. Tu naravno valja dodati i nesuvislo kombiniranje vukovarske tragične obljetnice i lika Ante Gotovine. Vjerujem da bi mnogi "plićaši" bili strašno razočarani spoznajom o mirnoj reintegraciji. Bez obzira na prizvuk nevjerojatnosti u mojim tvrdnjama, ja u njih duboko vjerujem i svakodnevni kontakt sa sličnim oblicima dezinformiranosti kod pojedinaca mi daje pravo za to.
U takvoj klimi "globalnog zatupljenja" iole elokventniji i snalažljiviji demagog, lako dolazi do izražaja, pozicije moći i odlučivanja u ime svih nas. Ivo Sanader je živi primjer jednog takvog.
Znate kako sam se ja osobno osjećao prilikom izricanja oslobađajuće presude? Mislim, kada je već svaka kučka, kurva, kriminalac i lopov u ovoj zemlji osjetio potrebu da prozbori koju o svojim suzama u tim prijepodnevnim satima 16.11.2012, mogu valjda i ja?
Pao mi je kamen sa srca i knedla je kliznula niz grlo. Ništa spektakularno, tek emotivno i osobno, zbog svega onoga što se događalo od prvog spavanja na podu, od prve psovke ustaške majke, od prvog trenutka tamo krajem devedesete godine kada je ludilo upalo u moj mikrokozmos. Ta knedla i taj kamen su bili početak i kraj svega onoga što sam rekao, napisao, osjećao po pitanju presude. Sve do sada, i pisanja ovog teksta. Iskreno, bilo me je sram i osjećao sam da ne pripadam histeriji plićaka koja je uslijedila danima nakon toga, da ne pripadam masi trodnevnog pira za vrijeme kojeg turbofolk, kurvaluk, lopovluk, materijalizam bivaju zamijenjeni prividnim zajedništvom i ponosom.
Kvarna politička nomenklatura i kvarna crkvena bulumenta, koriste ovakve prilike zarad vlastitih interesa i nastavka jahanja ovog naroda koji opijen nacionalnim zanosom teže dolazi svijesti. A zdrava društvena svijest je ono što ovom narodu nasušno treba, jer dvadeset godina zanosa (prečesto) bez pokrića nas je dovelo u podanički položaj robovanja mitovima i demagogijama. Gotovo nepopravljiva šteta je učinjena, ljudi su dezorijentirani, izgubljeni, izmanipulirani i iznad svega dobroga, iznad žrtve i zdravog patriotizma se nadvila sjena sumnje, razočaranja, očajanja.
Meni je žao što je tome tako, ali u ime zdravog razuma koji si utvaram da baštinim, ne mogu sebi dopustiti da gacam gologuz i bosonog po plićaku, hineći da ronim dubinama spokojnog modrog plavetnila.

I nakon toga usporedbe s citiranim iz dnevnika:

A ovo je u mome dnevniku :

1.-„Taj trodnevni pir prividnog zajedništva i ponosa, zamijenio je turbofolk, kurvarluk, lopovluk....”

Dok je ovo za citat1. iz tvoga "Plićaka":
Iskreno, bilo me je sram i osjećao sam da ne pripadam histeriji plićaka koja je uslijedila danima nakon toga, da ne pripadam masi trodnevnog pira za vrijeme kojeg turbofolk, kurvaluk, lopovluk, materijalizam bivaju zamijenjeni prividnim zajedništvom i ponosom.

Ovo je u mome dnevniku:
2.-„To slavlje je nacionalistički plićak većine, to je nešto na čemu mi moramo poraditi u vlastitome dvorištu.”

Dok je ovo iz tvoga teksta- tvoga "Plićaka"
"Nacionalistički plićak većine, je nešto na čemu mi moramo poraditi u vlastitom dvorištu. Moraju i Srbi, ali to ostavimo njima."

Ovo je u mome dnevniku:
3.„Sve je to garnirano kvarnom crkvenom bulumentom koja koristi ovakve prilike zarad vlastita interesa i nastavka jahanja ovog naroda.”

Dok je ovo iz teksta tvoga "Plićaka"
"Kvarna politička nomenklatura i kvarna crkvena bulumenta, koriste ovakve prilike zarad vlastitih interesa i nastavka jahanja ovog naroda koji opijen nacionalnim zanosom teže dolazi svijesti.

Ovo je u mome dnevniku:
4.“To slavlje bilo je održano u klimi globalnog zatupljivanja i demagogije”

"U takvoj klimi "globalnog zatupljenja" iole elokventniji i snalažljiviji demagog, lako dolazi do izražaja, pozicije moći i odlučivanja u ime svih nas. Ivo Sanader je živi primjer jednog takvog.
Znate kako sam se ja osobno osjećao prilikom izricanja oslobađajuće presude? Mislim, kada je već svaka kučka, kurva, kriminalac i lopov u ovoj zemlji osjetio potrebu da prozbori koju o svojim suzama u tim prijepodnevnim satima 16.11.2012, mogu valjda i ja?"
Dakle citati su skraćeni, jer je moj dnevnik ionako poduži, a plićine ionako preširoke.

Njihov smisao moguće je usporediti na ovim istaknutim detaljima, a "svaka kučka, kurva, kriminalac i lopov u ovoj zemlji", koji su svojim suzama radosnicama i kojom rečenicom o sreći zbog oslobađanja generala i brisanja ZZP-mača nad njihovim glavama, su valjda ratni drugovi generala Gotovine, KC, građani koji su ga dočekali, njihovi bližnji, ...

Tko je glasao

pa ženo božija :) ja

pa ženo božija :)

ja napišem:

nacionalistički plićak većine je nešto na čemu moramo poraditi

a Vi "citirate":

to slavlje je nacionalistički plićak većine

hahahahahahahahaha

daklem pod "nacionalističkim plićakom" vidim sve folklorno/površne pojave koje bujaju u ovom narodu na totalno iskrivljen način

tu ubrajam i one narukvice sa Marijom i Isusom koje subotom skidaju žarulje u narodnjačko/kurvarskim klubovima

Tko je glasao

dakle proizvoljne

dakle proizvoljne konstrukcije i "garnirane" izmišljotine su evidentne i sporne su utoliko jer su označene kao CITATI a nešto što je CITAT ne može biti podložno izmjenama prilikom transmisije jer tada gubi vjerodostojnost,

a Vi ste upravo to učinili

Tko je glasao

U dnevniku će ostati onako kako je napisano!

Bez navodnika, navedene tvoje misli bi bile plagijrane, pogotovo ono podebljano, pa je "šteta" manja -tako to ide kada se bira manje zlo.

I?
Nema izmišljotina i konstrukcija , a "garnirano" je skraćenica za tvoj dugi "lirski" opis.

Uostalom, sada je prošlim komentarom sve izloženo i plićina od tvojih misli u Plićaku je sasvim točno navedena i uspoređena.

S time smo, što se mene tiče, završili raspravu o tome.

U dnevniku će ostati onako kako je napisano, pa neka čitatelji prosuđuju o "grijehu citiranja" i "velikim netočnostima" oko Plićaka.

Tko je glasao

pa ženo božija :) ja

Tko je glasao

Ipak mala intervencija u sadržaj citata

Ipak, evo male intervencije:
u dnevniku piše: -Sve je to garnirano kvarnom crkvenom bulumentom koja koristi ovakve prilike zarad vlastita interesa i nastavka jahanja ovog naroda.” .
A treba pisati: -Sve je to garnirano kvarnom crkvenom bulumentom koja koristi ovakve prilike zarad vlastita interesa i nastavka jahanja ovog naroda.”
Odnosno prve navodnike treba premjestiti tri riječi dalje.

Nadam se da si zadovoljan, ali ipak u dnevniku neću mijenjati jer se kajem za svoj "lapsus calami" koji je postao važan poput zareza u
"Strijeljati ne, osloboditi"
i "Strijeljati, ne osloboditi"
i objašnjava smisao i opravdanost tvoje autorske intervencije....)))))

Tko je glasao

Isprika

Ispričavam se, nije navodnik trebalo premjestiti tri riječi dalje, već četiri.

Tko je glasao

nisu citati "skraćeni" nego

nisu citati "skraćeni" nego izvučeni iz konteksta i proizvoljno konstruirani

ali rekoh već, od zapjenjenih histeričnih tetki sa ladnim trajnama ni ne očekujem više

Tko je glasao

Opet se pjeniš i vraćaš starim običajima iz zapjenjenoga stanja

Samo se ti pjeni, tada najviše pokazuješ što ti je u lirskoj dušici i životnoj posebnosti: blato

Tko je glasao

a ti "bože čuvaj rvatsku odo

a ti "bože čuvaj rvatsku odo ja u njemačku" Skvikać@ me podsjećaš na "branitelje" iz rujna 95-e što su skupljali čahure i frižidere iza gardijskih brigada :)

Tko je glasao

Valjanje u plićaku

Hajde sada nastavi se valjati po svome plićaku i udarati rukama i nogama zbog navale osjećaja tolerancije i prihvaćanja različitoga mišljenja!.)))

Tko je glasao

slažem se, neka čitatelji

slažem se, neka čitatelji prosude, a s obzirom na trenutni omjer glasova Plićaka i vašeg nemuštog bacakanja po istom, koji iznosi 11:0

očito je da su dobro prosudili

PS Barem Vi i takvi poput Vas budite sretni što plićak postoji, jer u protivnom davno biste potonuli u dubinu gdje teška sranja i pripadaju

Tko je glasao

trenutni omjer glasova

trenutni omjer glasova Plićaka i vašeg nemuštog bacakanja po istom, koji iznosi 11:0

Prigodna basna za malu djecu. Davno, davno, u nekoj dalekoj zemlji, šumski javni tužitelj (državni odvjetnik) medo brundo Šeks tužio je novinaricu pčelicu zajebanticu Tanju za uvrjedu predsjednika šumske države, stroge sove Tuđmana. I vidi, u obranu Tanji skočiše mnogi, a najviše raznorazni (budući) "detuđmanizatori" - redom gušteri, zmije, hijene i ina sitnozuba stoka. Ali pčelica zajebantica Tanja će im javno: "Vi me, molim vas, nemojte braniti!"

Naravoučenije: pripazi tko ti dijeli plusove u šumi, i zašto.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

znaš koliko me briga za to?

znaš koliko me briga za to? za pluseve?

pa ja (i ne samo ja) da želim (a ne želim) mogu pisati samo i uvijek tekstove koji će biti prihvatljivi većini i nizati relativno dobre ocjene

da nemem oponenata, zabrinuo bi se, stoga minusi su mi isto važni

Tko je glasao

U "Plićaku" je nataloženo blato

slažem se, neka čitatelji prosude, a s obzirom na trenutni omjer glasova Plićaka i vašeg nemuštog bacakanja po istom, koji iznosi 11:0 Ovo me ne opterećuje, jer su iz tvoje plićine, a i dovoljna im je frustracija nepostojanje ZZP-a. Neka ljudi s "različitim mišljenjem" o toj presudi i proslavi iste, prežive.
Ta tamburali su preko desetljeća o ZZP-u pa će im nedostajati.
Tvoj upis im je melem na tu ljutu ranu.

Kud ćeš boljega melema od onoga kojega donosi onaj tko se naziva Hrvatom, a širi prezir prema "rvatima", prema načinu slavljenja u rvata, prema izražavanjima ljubavi prema Hrvatskoj, prema ponosu zbog sjajne , zakonite i vojnički odlično odrađene akcije oslobađanja svoga naroda.

Odličan melem je i od zapisa i djelovanja onih koji se nazivaju "hrvatskim braniteljima", a vide DR samo kroz prizmu događanja nakon Oluje, a kada ih pitaš da navedu samo 1 jedini slučaj boljega odnosa prema neprijateljima u oslobađanju svoje zemlje, onda šute, muće, okreću glavu na drugu stranu i forsiraju "različito mišljenje" i "mi moramo (pro)očistiti svoju zemlju", ... i sličnih podlih fora sanuovaca, koje lijepo zvuče-onako humano, svjetski, europski, kršćanski,..., ali podlo djeluju- sustavno izjedajući poput paukovih slina.

Pa što je Savi trebao i Haag, i četnici, i Rusi, i Englezi, kada ima takve "Hrvate" i takve "hrvatske branitelje" koji su sjedili za boforsima (ili tako nekako)ili "nismo dovoljno učinili u svome dvorištu", a higijeniziraju Hrvatsku do počasnoga naslova ZZP- za RH, .

Što ti je prednost?
Bilo je i 1/3 i više, osvojene RH za njih, ali sada isti nariču za Kosovom.

Ovo 11:0, značilo bi mi da su tu, među 11, i neke "face", a ne poznate "face" s pollitika.coma, koje su uživale u ZZP-u dok je trajala orgija u Haagu, a sada plješću "Plićaku".
Neće valjda i svojoj "optužnici" i njenom spominjanju- dakle oslobađajućoj presudi Oluji.

Možda prednost, za tebe, bude još i veća.

Primjerice: nedostaje Bigulica, a ona je nešto pričala o deportaciji Srba za Oluje, od strane RH, kad ono pobjegli sami, organizirano i planirano- rekao njihov Haaški sud pravde.

Sada baš ne ustraje na tom tumačenju, ali možda navrati u ljekovitu "Plićinu" po melem.
Nije baš citirano po PS, ali smisao je isti: Plićak-Plićina.)))

Kažu da je blato ljekovito, a u Plićaku je nataloženo blato iz tvoje lirske dušice.

Tko je glasao

kada i gdje sam ja iznosio

kada i gdje sam ja iznosio mišljenje i podržavao tezu ZZP-a?

nikada i nigdje

bitna razlika između Vas i mene, je ta što ja smatram kako pred očitim malicioznostima u našem društvu ne treba zatvarati oči, baš naprotiv

a Vi i slični smatrate nacionalnu državu vrhuncem dostignuća i razvoja, misaonog u duhovnog, jednog naroda - ma kakva god da je ta država

a to je plićak, od razmišljanja i stoga vas toliko peče

Tko je glasao

Naganjivanjem ribice po Plićaku,hraniš hrvatske kapitalce ..

MALICIOZNOSTI!

U tvome Plićaku izronila je mržnja prema hrvatskome narodu, prema običnim ljudima koji iskrivljavaju neke riječi, prema načinu proslave- uz pečenoga vola, a ne uz šačice kukuruznih ili ječmenih pahuljica, uz domoljubne pjesme "keljavoga" domoljubnoga pjevača, uz mahanje hrvatskim zastavama, uz ponos što smoostali/opstali na ovome tlu, mržnja prema religioznosti u Hrvata, mržnja prema hrvatskome svećenstvu, mržnja prema dijelu sebe koji imaš nešto hrvatskih korijena, ali nedovoljno da bi razumio što je Hrvatska Hrvatima: ostvarenje višestoljetne težnje.

Nakon osnovnoga: priznanja političke realnosti RH, slijedi dalje: njeno popravljanje, ali ne na način rušenja postignutoga, omalovažavanja ljudi koji su časno i hrabro to ostvarili, širenja prezira prema svemu što znači hrvatsku posebnost.

Ne da mi se neodgojeno derište, pridošlo iz drugoga dvorišta, poučavati što mnogim Hrvatima, pa tako i meni znači vlastito dvorište.

Tvoj prezir prema ljudima u RH: "Govno od naroda" i slično, te ovaj tvoj duševni izbljuvak od Plićine, otkrivaju sve o tebi-
pun si prezira prema Hrvatskoj i svemu što odiše hrvatskim : vjera, država, čak i priprosti ljudi,..., ljubav prema Lijepoj našoj Domovini!

Nije ni čudo koliko si izranjavan dočekom generala, svetom misom za njih, suzama radosnicama hrvatskoga naroda, i ostalim pa se hvataš za glupost jedne neuke srednjoškolke koja je napravila glupost.

A ne smeta te, recimo licemjerje i brzanje Jutarnjega lista, odraslih ljudi s novinarskim iskustvom, s pristupom medijskom prostoru s kojega utječu na veliki broj hrvatskih ljudi, koji unaprijed objavljuje presudu generalima i Tuđmanu,a zatim se zaodijeva u veliki poster A.Gotovine, ili izjave Z.Pusića i suosjećajnost prema Savi Štrbcu i Srbiji koja je naprasno izgubila svoj već poludobiveni ZZP na Haaškom sudu , dok isti ima susosjećanje s ubijenim hrvatskim dječakom iz Đakova i njegovom bakom u obliku. "Ali, to je bilo od granate"- očito se takvima to "ne pika".

Toliko je kapitalaca, a ti se u svojoj Plićini uhvatio jedne loše poučavane ribice iz plićaka i njeno naganjivanje,po plićaku, tumačiš istjerivanjem malicioznosti.

Baš suprotno tom svojom aktivnošću prema sitnim ribicama, hraniš hrvatske kapitalce malicioznosti, i usput i sam rasteš, do kapitalca njihova ranga.
Samo još da te pripuste medijima, kao što pripuštaju Pusića i ostale kapitalce.
Za sada se samo praćakaš po plićini pollitika.coma, na sličan način kao što rade kapitalci po plićini HTV-a i ostalih medija, i uživaš u pljeskanju sebi sličnih.

Tko je glasao

Duševni Izbljuvak od Plićine

Tko je glasao

o bože, toliko bedastoća u

o bože, toliko bedastoća u nekoliko crtica teksta..strašno

ipak vrh je ovo o 29 godina staroj srednjoškolki ::))

a i "višestoljetni san" nije za baciti...

mora da se vaša prababa često u znoju okupana budila noću u sjenici sa Domovinom na usnama

tu tu tu tu nema nam pomoći :)

Tko je glasao

Malo starija ribica, a o kapitalcima muk!.)))

Dobro ganjaš običnu domaćicu ili već nekoga sličnoga, staroga 29 godina, što ne znači da nije ribica, a o kapitalcima muk!

Loviš se kao tvoji "cverglani"!

Tko je glasao

ali zanimljivo je ovo

ali zanimljivo je ovo omalovažavanje od strane jedne žene;

"običnu domaćicu" - mislim, pa šta i da je? zar je manje vrijedna?

uostalom "obična domaćica" je puno češća pojava u ovom narodu od intelektualke/individualke, pa ne vidim zašto bi se potonje trebale uzimati kao - prosijek?

Tko je glasao

mah dosta za ovaj put naredna

Tko je glasao

stihoklepac

pa sta si se okomio na nasu petricu!?
pise bolje dnevnike od tebe i fertig, doduse nisi ni ti lose piskaralo, moram priznati!

Kitz

Tko je glasao

ne piše ona dnevnike, nego

ne piše ona dnevnike, nego svehrvatske proglase koje bi trebalo sa bubnjarem i mečkom slati u sva sela Lijepe naše da se čitaju narodu koji čuči ispod pendžera i viri između zavjesa :)

a ko ih ne shvati i ne prihvati, maljem u čelo jer katkada istina ne ide drugačije u glavu

Tko je glasao

Pa znaš što... :-)

Pa znaš što... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Uhvatio ritam na lancu

ne piše ona dnevnike, nego svehrvatske proglase koje bi trebalo sa bubnjarem i mečkom slati u sva sela Lijepe naše da se čitaju narodu koji čuči ispod pendžera i viri između zavjesa :)
Mečke tom narodu igraju po glavi, na HTV-u, u novinama i "tandrču" o ZZP-u , a sada o tome što nema ZZP-a, pa "tandrču" o Plićini u RH, dok mute u svojoj baruštini.

a ko ih ne shvati i ne prihvati, maljem u čelo jer katkada istina ne ide drugačije u glavuDobro te po čelu opalio malj-dnevnik, pa skakućeš kao ta mečka -po žeravici:)), dok ju gazde vode na lancu i tamburaju za pravi ritam.

Tko je glasao

o bože

o bože

Tko je glasao

Kamo srece da je ova

Kamo srece da je ova oslobadajuca odluka doista i presuda ovima:
http://www.jutarnji.hr/kraj-mita-/232959/
http://www.jutarnji.hr/recimo-da-je-gotovina-nevin--ali--tko-je-kriv-/10...
http://www.jutarnji.hr/rat-je-napokon-zavrsen--hrvatska-je-nevina/1066870/

To bi bilo doista krasno, no ovi manijaci ne pomsiljaju ostaviti nas na miru. Oni ce se samo restrukturirati po istim pozicijama na kojima vec jesu.

Tko je glasao

bože....

...kako vam se samo da gnojit i dalje i dalje po istoj temi...ne mogu vjerovat...svratim da vidim ima li štogod pametno kad li ono.....same old fuckin' story....doklen, pitam se, dokle?

p.s. kako ne možete shvatit da se tukiju, naravno, puno toga može zamjerit, ali da nije tada bio on na sceni, hm, hm, bojim se da bi danas ipak ovđekar bila neka druga priča. ...

nu, evo vam malo našeg Save....(to poslije prvostupanjske presude)

http://www.youtube.com/watch?v=j91h3kMP25w

obratite pažnju na par ključnih rečenica: nas je zadovoljila UZP presuda..da tu presudu KAPITALIZUJEMO...to nije samo presuda generalima već HRVATSKOJ DRŽAVI....ma, svaka mu je na mjestu...:))

ali ovaj, ovaj filmić je my favorite, to da se malo podsjetite kako smo ih to mi isćerali jelte..(obratite pažnju na: biološka masa. genijalna složenica, nenadjebivo..)

http://www.youtube.com/watch?v=qSRXAYeSo3M

CC

Tko je glasao

Jedino im preostaje vrijeđanje

@Checkpoint Charlie,

Nekima je jako mučno nakon oslobađajućih presuda, pa uopće ne žele pisati i raspravljati o temi.
Jedino im preostaje vrijeđanje.

I gorka spoznaja;

http://www.vecernji.hr/vijesti/nino-raspudic-ovo-je-sada-konacni-raspad-...

Tko je glasao

Milsim dakle nisam, ne pripadam a samo tako jesam..

boze koje dosade... Kako dosada moze toliko preokupirati i zabavljati?
ja u stvari ne kuzim do kud seze OGRANICENOST ljudskih umova..

koliko dugo se mogu baviti jednom posve besmislenom temom i stvarati od nje perpetum mobile?

to je mozda dobra metoda za manipulaciju masama, zaglupljuje... u jednom trenutku prestanu slusati i samo slijede.. kao masinice.. ponavljam ponavljam vrtim se u krug ponavljam ponavljam... vrtim se u krug ponavljam ponavljam... i sad jedno c/p xE100000 sa malim izmjenama u varijantama puta t=horizontalno osam jer 22 godine jest horizontalno 8..

fakat je vise dosta blesavoca.. nisam se uspjela prisliti ni pazljivo procitati sve.. no i ovo sto jesam je bilo vise nego dovoljno za zakljucak..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Najveća blesavoća -je tvoj komentar

koliko dugo se mogu baviti jednom posve besmislenom temom i stvarati od nje perpetum mobile?"Besmislena tema" zbog koje su stotine tisuća hrvatskih građana izašle na ulice!?
Bila bi Vam/ti smislena da je proglašen ZZP.
Toliko ste (podosta vas je- oko 3%) bili nestrpljivi da ga dočekate da je sve bilo spremno za najljuću pljuvačinu svega hrvatskoga.

Netko je pitao, gdje su pristalice takvih mišljenja, a moj odgovor je bio "od prvih stabala, ne vidite šumu!"
Pa evo, kada su se prva stabla maknula sa strane na vidjelo je izašla šuma od stotine tisuća hrvatskih ljudi.

fakat je vise dosta blesavoca.. nisam se uspjela prisliti ni pazljivo procitati sve.. no i ovo sto jesam je bilo vise nego dovoljno za zakljucak..Jedina blesavoća oko ovoga dnevnika je tvoj komentar,... i još nekih "različitih"!

Tko je glasao

ppetra

prije pisanja dnevnika ne preporučuje se jesti gljive ludare niti konzumirati LSD.

Tko je glasao

Lav između 2 kamena u strahu od "jagnjeta" koje je ogladnjelo:))

@petarbosni4, samo ti piši o lavu koji se morao sakriti između 2 kamena jer mu je ogladnjelo "jagnje" pojelo brata lava!
S LSD-om, ili bez njega.)))

Tko je glasao

ppetra

Tko je glasao

Levitacija

Gljive i LSD očito uzrokuju "tvoju levitaciju" i pričanje pričica o gladnome lavu i mladoj ovci koja se sakrila između 2 kamena, dok ne prođe opasnost od gladnoga lavljega trbuha.

Pri tome janje ne može pasti travu između ta 2 kamena, jer su joj isti zauzeli cijeli travnjak.

Budući da nisi uspio "levitirati" i po Wikipediji, samo ti levitiraj i ovdje, a za lakše tvoje "levitiranje" @mrak je omogućio "rolnice", a ti sam možda taj LSD,gljive, buniku, pejotl, a možda i koju žabu s halucinogenim izlučevinama, ...i svoje doktore koje bi drugima pozivao.)))

Valjda je @seneka tu negdje da te spusti na zemlju. On je poluslužbeni liječnik takvih s pollitika.coma.)))

Tko je glasao

Njima na vlasti

Njima na vlasti se nije ništa dogodilo, a ovima na portalu kojima sve Hrvatsko smrdi, je samo smjer za korak nazad na rezervne položaje, i još profinjeniju borbu pisanjem za njihovu stvar, ma što to značilo.

Tko je glasao

pošto me već citirate..

..i to kvarno, izvučeno iz konteksta i NETOČNO jer moj tekst je tri teksta ispod ovoga pa se lako pro jeri da barem TRI citata nisu citati nego proizvoljne vaše interpretacije

pitam se čemu citat onda?

I da, opet niste shvatili moj tekst.

pa evo c/p mig komentara:

zanimljivo je kako čuvari rvatskog duha "dislajkaju" ovaj tekst, što bi valjda ovim mlađim generacijama trebalo poslati poruku da nastave neznati ništa o događajima koji su prethodili ili su se zbili tokom prošlog rata

to što vođa navijača (nije neka referenca ali ajd) iz mog bivšeg kvarta ne može razlučiti pojmove "opsada Vukovara" i "Ante Gotovina", a na spomen "mirne reintegracije" gleda u nebo hoće li kakva padalina

to nema apsolutno nikakve veze dok se kune u Majku Božju i Domovinu, naučiti će već jednom, biti će to na RTL-u, PINKU ili 24h u njihovom obrazovnom programu

zapravo, starije generacije ne znaju da klinci više ne gledaju TV kalendar :)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci