Tagovi

orijentacija na uslužne djelatnosti

Često u zadje vrijeme slušam i čitam o tome kako se Hrvatska mora orijentirati na uslužne djelatnosti te da se ponovna industrijalizacija ne može provesti u Hrvatskoj i da to nije naša budućnost.

Pa da vidimo kako ta "orijentacija na uslužne djelatnosti" funkcionira kod nas.

Ribarski brod dođe u luku,ali lokalne vlasti ne žele da se kod njih iskrcava riba jer "uslužne djelatnosti" imaju prednost.Rive i luke su rezervirane za jahte i turističke brodove.
Znači ribari nisu sposobni iskrcati ribu pa zašto da se uopće gnjavimo ribarskom industrijom.

Ne plaća se porez na kapitalnu dobit.Znači zašto ulagati u industriju gdje moraš plaćati poreze i radnike, kad možeš uložiti novac u dionice i ne platiti nikakav porez i još se ne moraš gnjaviti s radnicima, našom birokracijom i svakakvim zakonima i pravilima.

Zašto ulagati u industriju kad možes kupiti stan ili apartman pa ga iznajmljivati, a i bez iznajmljivanja si na dobitku jer cijene nekretnina rastu, a još se ne trebaš gnjaviti s radnicima,državnom birokracijom i hrvatskim zakonodavstvom.

Zažto ulagati i dizati kredite za pokretanje proizvodje te moliti boga da ti trgovine kroz koje plasiraš svoju robu plate u nekom razumnom roku, kad možeš otvoriti trgovinu i razvijati i širiti tvrtku na račun dobavljača kojima plaćaš robu sa zakašnjenjem od par mjeseci.

Komentari

Ti u svakom slucaju imas

Ti u svakom slucaju imas krivi nickname.Nisi ni naivan ni magarac.Ali cuj kad se stranke bave preuredjivanjem GUP za investitore koji im financiraju kampanje, onda nije cudo da se ne isplati baviti proizvodnjom.Lijepo je pricati o novoj industrijaliziaciji kad si prije toga kupio stan na Cvjetnom trgu. A i brinuti o proleterima kad si poslje pusione na izborima preselio na Zrinjevac.Spavas do 10h pa odseces do Iblerovog, pa oko 14h do Rosinija na papicu i onda kuci na drijemku. Predvecer moze kartanje ili tenis. Jasno 15.000 kunica stize redovito.S druge strane imas budalu koja placa kredite, ima imovinu pod hipotekom , placa 25 radnika i kad sve podmiri kad dodje kuci ranije poslije sljake od 7.00h-18.30h, svaki mjesec ubere cca.17-20.000 kuna. Upali TV i na ekranu se pojavi taj idiot koji ima nove porezne ideje, pa ce planirana obnova strojnog parka, skoro sigurno ispasti iz igre, a vjerojatno i 2 najmladjih radnika iz firme.Jedan je ozenjen i ima stambeni kredit, a drugi je kupio automobil.Starije radnike nitko nece primiti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci