Tagovi

Optima telekom - drugi i drugačiji?!?

Dok čekam ponovno uključenje u mrežu T-Coma, odlučio sam napisati ovaj članak a objaviti ću ga čim mi bude ponovno omogućen pristup Internetu. Nadam se da će to biti uskoro.

Moja kalvarija je počela nakon što me služba za korisnike Optima telekoma višekratno nazivala i "informirala o novoj usluzi koju pružaju na mom području". Potpisuju se kao "drugi i drugačiji". U ponudi su bili O2 i O3 paketi. Budući sam dugogodišnji i već vrlo iskusan korisnik istovjetne usluge kod T-Coma, koristim Halo-mini paket telefonije, MaxADSL flat rate i MaxTV, nisam se dao lako navući na slatkorječiva obećanja Optiminih operatera. Tražio sam niz tehničkih informacija a naglasak je bio na kvaiteti i cijeni usluge. Uvjeravali su me i, nažalost, nakon trećeg razgovora uvjerili da zahvaljujući vlastitoj novoj infrastrukturi mogu garantirati najmanje 5 megabita u sekundi brzine Interneta i kvalitetan bez smrzavanja slike televizijski signal. Iz iskustva znam da je za ispravno funkcioniranje televizije potrebno najmanje 4-5 megabita u sekundi. Kako moja linija omogućava ukupno 9 megabita, poveselio sam se da ću kod novog operatera uštedjeti nekih 40-50kn. Potpisao sam dostavljeni mi zahtjev za prijenos broja i s nestrpljenjem očekivao realizaciju.

A onda je počelo.

Optimin govorni automat me je obavijestio da će prijenos broja biti izvršen u ponedjeljak, 16.travnja. I bi tako, ujutro u 08.05 sati sam isključen iz T-Comove mreže a u Optiminu uključen kasnije popodne. Odmah po isključenju sam nazvao novu službu za korisnike i obavijestio ih daprijenos broja teče ali da još nisam dobio opremu za bežični Internet i televiziju. Rekli su mi da je to normalno i da opremu očekujem tog ili najkasnije sutrašnjeg dana. Obrazloženje je bilo da neki novi korisnici prijevremeno spajaju opremu i na taj način ometaju prijenos broja i kasnije ispravno funkcioniranje opreme. Ok, mislio sam si, meni bi bilo dovoljno reći kad mogu slobodno priključiti uređaje ali dopuštam mogućnost da nekome ne bi.

Prvi problem sam zamijetio kad je djelomice profunkcionirao telefon. Mogao sam uputiti poziv ali ne i primiti ga. Naravno da sam se odmah obratio službi za korisnike gdje su mi rekli da će problem ubrzo biti otklonjen. Iskoristio sam priliku i ponovno pitao za opremu. Kako se operateri mijenjaju, nova operaterka mi je rekla da pričekam dok provjeri da li je oprema poslana. Na moje zaprepaštenje, rekla mi je da nije ni upisan nalog za slanje opreme ali i da se ne brinem jer će ga ona sad "ručno" upisati i da ću opremu dobiti "možda i prije nego redovnim putem". To je značilo "sutra ili za koji dan". Nakon takvog njezinog odgovora su me polako počele obuzimati crne slutnje. Pošto su dolazni pozivi ipak omogućeni negdje oko 22 sata, nešto smireniji sam dočekao današnji dan. Da provjerim hoću li opremu dobiti "danas ili za koji dan", odmah iza 8 sati sam opet zvao službu za korisnike kada mi se javila nova operaterka.

Njezin odgovor me zaledio. Rekla mi je da mi "nažalost ne mogu pružiti uslugu televizije". Kad sam se dovoljno oporavio od šoka, upitao sam da kako je moguće proći svu opisanu proceduru, završiti prijenos broja i onda novom korisniku reći da mu se ne može pružiti ugovorena usluga.

Od svega se sjećam da sam koristio izraze poput "obmana", "prevara", "poslovanje s prijevarnom namjerom" ali i da sam rekao kako mi odgoj ne dopušta izgovoriti sve što bi trebalo i što su ovakvim odnosom prema potrošaču zaslužili. Ljubazno ali mrtvo hladno me operaterka uputila na mogućnost podnošenja zahtjeva za raskidom tek sklopljenog ugovora. Moj vapaj da to znači gotovo mjesec dana bez Interneta i televizije ništa nije pomogao. Poput govornog automata mi je ponavljala "nažlalost, ako ste nezadovoljni možete podnijeti...".

Služba za korisnike T-Coma kojoj sam se odmah potom i još u šoku obratio radi povratka u njihovo okrilje me je uputila da odem do najbližeg T-Centra i zatražim prijenos broja a da će oni "učiniti sve da to bude što prije" ali da nikako Optimi telekomu ne podnosim zahtjev za raskid ugovora prije nego se broj prenese jer bi mi, takvi kakvi jesu, mogli iskopčati broj nakon čega bih bio osuđen na prolaženje cijele procedure ponovnog priključenja. Zato sam se Optimi obratio tek nakon što mi je T-Com prihvatio i Optimi proslijedio moj zahtjev za povratak k njima. Napisao sam im da od operatera koji se tako odnosi prema korisnicima ne očekujem ispriku već samo da mi ne otežavaju povratak starom pouzdanom operateru i da se nadam da mi neće ni pokušati naplatiti neke troškove ili uslugu koju mi ionako nisu pružili. Sad više ne mogu drugo nego čekati. Dan-dva, možda tri, možda pet ili kako već ide ona pjesma.

Ali to nije sve. Moj kum koji stanuje dvije kuće od mene je također tražio prijenos broja.
Realizacija bi trebala uslijediti kroz koji dan jer je i zahtjev podnio nekoliko dana poslije mene. Odmah sam ga upozorio da još jednom provjeri kod Optime da li mu mogu pružiti kompletnu O3TV surf uslugu a ako ne da još ima vremena zaustaviti cijeli proces. Na njegov upit mu je operaterka odgovorila, ista ona s kojom sam ja malo prije razgovarao, da je sve u redu i da može. Kum je bio uporan i dao joj moj primjer, odmah me se sjetila, na što ga je zamolila da malo pričeka dok provjeri još jednom. Naravno da mu se nije više javila. Kad je sam ponovno nazvao, rečeno mu je da nazove opet sutra.

Što reći nakon svega? Što napraviti? Obratiti se medijima? Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja? Udrugi za zaštitu potrošača?

Mislio sam da me u doba ovog našeg divljeg kapitalizma više ništa ne može iznenaditi ali je očito da i od najgoreg zla postoji gore. Mogu shvatiti privlačne ali nedovoljno jasne reklame koje igraju na kartu neukosti budućih korisnika ali ovako drsko i bez da trepnu laganje, nikako. U što se to pretvorilo naše društvo kada se bez imalo straha ili grižnje savjesti građani mogu i smiju varati na način kako sam ja prevaren? Postoji li još išta sveto što se nije pogazilo u bezdušnoj borbi za profitom? Može li se tome ikako stati na kraj?

P.S.
Objaviti ću ovo preko kumove internetske mreže a na komentare ću odgovarati kako stignem, u svakom slučaju čim me T-Com ponovno priključi.

Komentari

Prijevremeni raskid po T Mobile

Krajem siječnja umro je moj dragi prijatelj, bio nam je primjer pedanterije u svakom smislu i takav je bio do zadnjeg dana ( rak ). Tako je ostavio sve pomirene obaveze i u posebnim kutijama spremljenu svu dokumentaciju. Sinu je ostavio i posebne upute kako odjaviti telefoniju nakon ostavinske što je ovaj i obavio nakon desetak dana. Međutim, jučer dolazi pošta i unutra račun za t usluge :" Naknada za prijevremeni raskid ugovora - količina 1 - 813,00 kn sa PDV" !!!!
I opaska na kraju:" Na dan 30.04.2012.podmireni su svi vaši prethodni računi.Hvala!"

Molio me jučer nasljednik da riješim papirologiju jer se bojao nekakve svoje neprimjerene reakcije. I opet smrtovnica,ostavinska...i očekivano obrazloženje - ma to vam ide automatizmom i moj pogled kuhane ribe.

Tko je glasao

Poludit ću sa ovom Optimom.

Poludit ću sa ovom Optimom. Kao i još par ljudi na ovim stranicama. Već danima pokušavam dobiti informaciju kad se misle pojaviti kod mene. Samo to. Nema šanse. Dobit voditelja službe za korisnike na telefon također nema šanse. Zovem ih da otkazujem sve i da mi daju informaciju koliko to traje, ni tu nema šanse da dobijem informaciju. Stvarno su nevjerovatni. Idem, sad zvati njihov marketing ili ne znam koga, baš sam raspoložen za vikanje na nekoga. Uf. A žena me stišće da to sredim i otkinut će mi jajca ako net ne proradi odmah sada odmah.
Nisam se tome nadao...

Tko se mača laća, sam u nju upada a ćud nikada

Tko je glasao

Da su nevjerojatni, jesu!

Kao što su mene prevarili, prevarili su i kuma koji živi dve kuće od mene. No on je zahvaljujući mom groznom iskustvu na vrijeme, 8 dana prije roka određenog za prijenos broja usmeno otkazao ugovor. I činio je to svaki dan putem Optimine službe za korisnike želeći da dobro zabilježe njegovo odustajanje i ni u kom slučaju ne prenose njegov broj. Na moj nagovor, učinio je to i pismeno u formi prigovora, odnosno zahtjeva za raskid ugovora. Sve po propisu, reklo bi se. Bilo je to prije dva dana.

Međutim, danas me obavještava da je dobio poruku putem Optiminog govornog automata da je kao dan za prijenos broja određen 25.travnja. U Ž A S ! ! !

Već izluđen kriminalnim ponašanjem Optime Telekoma, upitao me kako da se zaštiti od kalvarije koju ja još uvijek prolazim. Nažalost mu nisam mogao dati pametan savjet koji bi ostao u granicama pristojnosti i zakonom dozvoljenog ponašanja. Naime, imajući u vidu brzinu naše birokracije, svaki otpor bandi iz Optime Telekoma je uzaludan, odnosno u njegovom slučaju zakasnio.

Što se mene tiče, bitku vodim na dva fronta. Jedan je da me T-Com primi natrag a drugi sam danas otvorio preko Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije.

Isto savjetujem i tebi. Jedna od zadaća stručne službe Agencije je i zaštita korisnika pa se istoj nadam u onome što će uslijediti u mom odnosu s Optimom. Registriraj se na njihovim stranicama i uspostavi komunikaciju s njima. Vjerujem da bi ti mogli pomoći.

Osim toga, danas sam Optimi poslao požurnicu u vezi mog pisanog prigovora, zbog hitnosti i umanjenja materijalne štete koju mi čine, ne čekajući zakonom propisanih 15 dana kojih imaju za odgovor. Želim imati što više pisanih dokaza o našoj komunikaciji.

S T-Comom imam paralelnu i vrlo korektnu pisanu i usmenu komunikaciju i nadam se skorom pozitivnom rješenju.

P.S.

Kune s bona za mobilni internet cure li cure. Sve zbog banditizma Optime.

B-52

Tko je glasao

Hvala na savjetima. Došli su!

Hvala na savjetima.

Došli su! Inače, spajanje za Karlovac radi vanjski suradnik, ako se ne varam tvrtka Kubus d.o.o.. Otkrili su da su mi negdje u podrumu žice presječene. Ono baš baš presječene. Ne znam zašto bi to netko radio ali dobro, nemam se namjeru sekirati oko toga.
Kaže žena da dečki sad rade na tome pa će valjda to danas spojiti.

Zahtjev je Optima zaprimila 21.03. Imaju mjesec dana da to spoje. Dakle, premašili su rok za par dana. Što nije toliko strašno. Iako je svakako predugačak taj rok. Ono što ostaje kao veeeliki prigovor je nemogućnost da se od njih dobije povratna informacija. služba za korisnike im je živi užas. Ne mislim pritom na operatere na telefonu. Oni rade svoj posao onako kako im je rečeno da rade. Ali sve oko njih je loše postavljeno.

Slučajno sam admin jednog kontakt centra pa sam dobro upućen u rad službe za korisnike. Samo ću reći da kad bi mi radili kako radi Optima, ne bi dugo radili. Klijent bi vrlo brzo našao nekog drugog da mu to radi.

Tko se mača laća, sam u nju upada a ćud nikada

Tko je glasao

Jer OPTIMA je fer...

Glavni razlog mog prelaska s T-coma na Optimu bio je, naravno, smanjenje izdataka. Ušteda nije bila mala, nešto iznad 30%.

Opći negativni imidž T-coma i antipatični Mudrinić samo su pospješili moj prelazak konkurentu. A onda je, kao što kaže sm, počelo.

- Kod T-coma sam imao sve tri usluge (telefon, flat internet i IPTV), i sve tri prebacio sam Optimi. Za početak, frajeri iz Optime odjavili su samo telefon. Sljedeći mjesec sam uz Optimin račun dobio i T-comove. Pomislio sam kako se možda radi o još nekakvom zaostatku, no kako sam i mjesec poslije ponovo dobio T-comove račune za internet i MAX TV morao sam do poslovnice kako bi sam odjavio navedene usluge.

Epilog: Blago sam pošizio, ali sam platio tih četristotinjak kuna. Nije mi se dalo natezati, znao sam da nema šanse da mi ih vrate, bilo Optima, bilo T-com.

- Nadalje, primjetio sam kako neki uređaji koji su do tada besprijekorno radili (uređaji koji se spajaju na WLAN) odjednom više ne rade. Pretpostavio sam kako Optima na neki način blokira signal, ali (naravno) ništa o tome nisam mogao pronaći na njihovim web stranicama. Zato sam nazvao službu za korisnike. Nakon nekoliko operatera koji pojma nisu imali o čemu pričam prespojili su me šefu. Ovaj me je uredno saslušao i rekao da ne zna da li Optima blokra signal. Točnije rečeno, rekao je "ako ne možete koristiti te uređaje vjerojatno blokiramo signal." Nisam mogao vjerovati svojim ušima. No, najbolje je tek slijedilo. Zatražio sam da pošalju nekog operatera da mi odblokira signal, ali rečeno mi je kako oni to ne rade i neka pozovem (i platim) neku treću stranu da mi namjesti mrežu.

Epilog: Prestao sam koristiti navedene uređaje. Ionako se radilo o malim luksuzima (gledanje youtubea na TV, npr.), ali ružni osjećaj koji je ostao jasno je govorio da sam pogriješio kod promjene operatera.

- Supruga se poslovnim laptopom spajala na kućni WLAN. Odjednom, nakon prelaska na Optimu više nije bila u mogućnosti koristiti Outlook. Tu i tamo uspjela bi primiti pokoji mail, ali ništa nije mogla poslati. Ponovo zovemo službu za korsinike (poslovne, da ne bude zabune), neljubazni operater, iznerviran, u jednom trenu spušta nam slušalicu. Uporno zovemo, ali ne uspijevamo ništa učiniti.

Epilog: Ovdje smo uz pomoć treće strane nakon dubokog kopanja po postavkama routera i servera uspjeli namjestiti ono što je kod T-coma od samog početka besprijekorno radilo. Ne trebam napomenuti kako nakon prelaska s Optime na Iskon nikakvih problema nije bilo s postavkama mreže. Sve je opet od starta radilo onako kako treba.

- Koristim flat rate internet iako rijetko pretjeram sa skidanjem sadržaja s mreže. No, nakon jedne takve prilike primjetim kako mi je račun za internet veći no inače. Nazovem službu za korisnike i dobijem ljubaznu operaterku koja i prije no što sam do kraja iznio svoj problem sama dokuči u čemu je stvar. Ljubazno mi objasni kako ne trebam platiti račun, tj. da platim po flat tarifi, a da će me ona u bazi zavesti kao "flat" korisnika. I ne samo to, ustanovili smo kako mi Optima zadnjih šest mjeseci po sitno naplaćuje prekomjeran promet. Ne budi lijen, slijedeći mjesec namjerno natučem nešto više prometa, stigne novi račun, a tamo opet, crno na bijelom, naplata po tarifi koja nije flat.

Epilog: Optima je zaista vratila sve neopravdano naplaćene kune. Ali i dalje su uporno slali krive račune. Trebalo im je četiri - pet mjeseci da me u svim bazama podataka zavedu kao flat korisnika.

Malo po malo, uz još pokoji sitniji ili krupniji problem isteklo je razdoblje ugovorne obaveze. Potpišem novi ugovor s Iskonom. Ovi mi pismeno najave dolazak njihovog čovjeka za dva tjedna, opišu postupak prijelaza s jednog operatera na drugi. Dakle, ovaj će doći između 8 i 9 ujutro, instalirati što treba, a potpuni prelazak na Iskon trebao bi biti gotov do 14 sati. Super, kažem ja. Dva dana kasnije, u petak ujutro, rikne mi telefonska linija. Nema IPTVa, što je manji problem, ali nema ni telefona, ni interneta. Zovem Optimu i prijavljujem kvar. Ovi nakon resetiranja routera i malo prčkanja tamo s njihove strane žice ustanove kako treba poslati nekoga na teren. To znači, ništa prije ponedeljka. (Napominjem kako sam poslovni korisnik, svoj posao šaljem internetom, neophodan mi je za obavljanje posla.) Međutim, nitko ne dolazi u ponedeljak. Ponovo zovem u utorak, dobivam obećanja da će se to srediti. Opet ništa. Zovem svaki dan, nervozan zbog posla koje ne mogu normalno obavljati, napokon, dva dana prije dolaska "iskonovca", optimin operater hladno mi kaže kako oni nemaju ništa sa mnom jer sam prešao u Iskon. Po tko zna koji put ne vjerujem svojim ušima.

Epilog: Optima - nikad više.

Na kraju - kako bosancero nije optimin advokat tako ni ja nisam T-comov. Mogao bi i o njima napisati pokoju "slatku" anegdotu. Ali ništa doživljeno s omraženim T-comom ne može se mjeriti s užasom optimine usluge i njenom očajnom, bezobraznom i stravično nekompetentnom podrškom za korisnike.

Tko je glasao
Tko je glasao

napokon,

...bilo je već i vrijeme...

Tko je glasao

Update

Jutros dobijam informaciju od T-Coma da me 6 mjeseci ne mogu uzeti natrag zbog nekog dogovora između operatera. Međutim, da mogu se pismeno obratiti i pozvati se na iznimne okolnosti (prevara drugog operatera) i da će me vrlo vjerojatno odmah uzeti natrag.

Poslije toga sam se obratio Optimi i pitao da što je s mojim zahtjevom za raskid. Reklo mi da će se prigovor "riješiti za nekoliko dana". Nije bilo isprike zbog prevare pa čak ni naznake grižnje savjesti zato što su me lagali i što sam trenutno odsječen od svijeta.

Napisao sam molbu T-Comu, upravo je šaljem, pa ću vidjeti.

Postigao sam dogovor s kumom da mi dopusti korištenje njegove mreže tako da ubuduće neću morati hodati sim-tam. Ali naravno, to je samo za najnužnije, ne bi bilo u redu da mu nabijam promet. :)

Grozim se i pomisli da 6 mjeseci budem bez mogućnosti da odem drugom operateru a od Optime nemam ništa.

Pripremio sam članak za Podravski list, ono da se ne nasanjkaju i drugi odavdje, ali pripremam i pritužbu AZTN-u.

P.S.

Jučer mi stiglo i pismeno od Optime kako me sa zadovoljstvom obavještavaju da prihvaćaju moj zahtjev za prelazak kod njih. ?!?!?

Izgleda da ne zna lijeva što radi desna.

B-52

Tko je glasao

je, je - loše i gotovo

za jednu takvu firmu - nevjerojatno loša organizacija (najgore što tu baš nitko ne profitira, onaj "agent" s kojim si sklopio ugovor biva plaćen tek kad se tebe spoji, nije te se spojilo - on neće dobiti ni lipe, a OT od tebe dobija samo jako lošu reklamu, ako ne i tužbu).
Nije mi jasno (bosančero ih pokušava opravdati) ali nisu oni baš više ni tako mali ni na početku, a događaju im se tako glupe i nevjerojatne greške.

Tko je glasao

Nije mi jasno (bosančero ih

Nije mi jasno (bosančero ih pokušava opravdati) ali nisu oni baš više ni tako mali ni na početku, a događaju im se tako glupe i nevjerojatne greške.
Moram ih pravdati kad su mi poslali kisobran :)
U stvari iako zvuci obranaski mislim da sam jednostavno pokusao objasniti da Optima u rastu klijenata nije pratila sa rastom podrske. U tom procjepu se nasao i sm. I sam sam imao nekih problema prilikom prelaska na Optimu preko kojih sam presao zbog tadasnjeg omjera cijene T-com prema Optimi.
SM. Da li bi pismo prema upravi Optime s kojim bi ogjasnio sve gore navedeno mozda doprinjelo promjeni organizacije posla? Jer to je svakako problem koji bi se morao rjesavati u samoj organizaciji i na koji Optima ne bi smjela biti gluha.

Tko je glasao

Jutros oko 5 sati sam

Jutros oko 5 sati sam pripremio pismo za njih, ustvari požurnicu na raniji dopis, u kojem ih obaviještavam da zbog njihovog nereagiranja na moj zahtjev za raskid ugovora trpim materijalnu i nematerijalnu štetu.

Danas sam bio prinuđen izručiti 395,00kn za mobilni internet što inače ne bih da me nisu prevarili. U nastavku me svaki mjesec čeka bacanje novih 200,00kn i to samo ako ne potrošim više od 4GB prometa.

Također sam ih upozorio da se osim medijima namjeravam obratiti i udrugi za zaštitu potrošača te AZTN-u i DORH-u kako bi se ispitalo postoje li u njihovom postupanju prema meni i elementi kaznenog djela prevare.

Naznačio sam im i da mi njihova inertnost svakim danom uvećava materijalnu i nematerijalnu šteu, za pametne dosta. O tome kakvi su govori i činjenica da me cijeli ovaj tjedan nitko od njih nije nazvao i barem pokušao ispričati se. Prema tome, sad mi je najmanje važno hoće li oni unapređivati svoje poslovanje.

Osim ovoga što sam naveo, u obzir dolazi još samo kaznena prijava zbog prevare u poslovanju i tužba za naknadu materijalne i nematerijalne štete.

Btw., danas sam i kumu pomogao napisati zahtjev za raskid ugovora jer su mu, nakon što su cijeli tjedan ignorirali njegove upite o tome hoće li proći kao ja, ponudili sasvim drugu i daleko skromniju uslugu od ugovorene.

Što da ti još kažem. Teleoperater koji pribjegava kaznenom djelu prevare ne bi li povećao broj svojih korisnika nije zaslužio da uopće razmišljam o tome mogu li se i kako popraviti.

B-52

Tko je glasao

Onako - usput

Ovdje vidim jedan ogledni primjer "uspješnog" funkcioniranja neoliberalnog tržišta. Dajte nama sve pa ćemo vam pokazati kako se to dela. Čak nisu morali niti veslati jer imaju vjetar u leđa cijelo vrijeme plus gorivo u vidu podzemnih i nadzemnih kablova koje smo davno preplatili pa eto opet im ne ide. Eto, još uvijek moram odbijati pozive na mob kada sam u Sloveniji ili Italiji jer ne želim potrošiti svoju ili tuđu dnevnicu za kratki razgovor.

Tko je glasao

Iskustva...

Moja iskustva kao korisnika su cca ista sa H1, Metronet, Optima, Magić telekom...Od problema kod priključenja dok se sve porihta pa da ispada, brzine veze, itd itd, meni je to sve skup tu negdje. Ajde T-com je malo skuplji. Mojoj ženi koja zna dosta igrat on-line igrice je bitno da nema lag-a i da je brzina ta koja je. Ona je recimo malo zahtjevniji korisnik od mene i kad je bila na Optima-a nije imala nekih problema.

Moja iskustva kao poslovnog korisnika su malo drugačija. Admin sam jendog kontakt-centra i tu usluga mora biti tip-top. E tu su već razlike. Metronet me recimo razočarao dosta. Cijene su im bile stvarno dobre ali izgleda da su progutali malo više nego mogu prožvakat jer im je usluga bila razočaravajuća.

Bili smo i na T-com i oni imaju više cijene ali je usluga kako treba iako može i bolje.

Sad smo već neko vrijeme na Optima-i i to opet ima svojih problema više nego na T-com-u ali je podnošljivo i svakako bolje nego Metronet.
Sad smo u nekim pregovorima sa Vip-om koji nudi ne-loše cijene i pokušavaju se probiti u taj poslovni sektor pa ako pređemo na njih budemo vidjeli kako će to radit.

Ali, kad si "poslovni korisnik" onda ipak imaš bolji tretman nego kao "user vulgaris".

Recimo sad se baš neko vrijeme borim sa Optima da raskinu ugovor koji je moja baka sa njima potpisala za sve i svašta. Baka naravno pojma nema o tome, agent joj je nadrobio tko zna što i ona potpisala. I to je sad problem raskinut. Po meni, to je stvarno loša poslovna praksa. Ajde, budemo vidjeli što će tu biti. Neću unaprijed pljuvati po ljudima.

Ima još. Baš kupujem isti paket kao i autor dnevnika i bili dečki to postavit. Nisu uspjeli jer nešto kao nema signala, bla bla pa su rekli da će se vratiti tko zna kad pa ne možeš dobiti informaciju kad ma joooj. To mi nije jasno da mi ne mogu reći kad mogu doći. Nego ja čekam ko budala pa kad se smiluju. A urlat na operatere u njihovom kontakt centru nema smisla jer su nemoćni. A i ne da mi profesionalna kolegijalnost :). A nisam takav da bih sada zvao svog predstavnika za firmu da mi on urgira i to malo pogura. Ne znam, to mi je nekako, štajaznam, ne volim moljakat.

Da rezimiram. Ako si poslovni korisnik i ako platiš, onda kod Optima-e imaš solidan support.
Ako si obični korisnik onda je baš lutrija. Može biti sve po špagi a može i drugačije.

Tko se mača laća, sam u nju upada a ćud nikada

Tko je glasao

Moja iskustva kao korisnika

Moja iskustva kao korisnika su cca ista sa H1, Metronet, Optima, Magić telekom...Od problema kod priključenja dok se sve porihta pa da ispada, brzine veze, itd itd, meni je to sve skup tu negdje. Ajde T-com je malo skuplji. Mojoj ženi koja zna dosta igrat on-line igrice je bitno da nema lag-a i da je brzina ta koja je. Ona je recimo malo zahtjevniji korisnik od mene i kad je bila na Optima-a nije imala nekih problema.

Moja iskustva kao poslovnog korisnika su malo drugačija. Admin sam jendog kontakt-centra i tu usluga mora biti tip-top. E tu su već razlike. Metronet me recimo razočarao dosta. Cijene su im bile stvarno dobre ali izgleda da su progutali malo više nego mogu prožvakat jer im je usluga bila razočaravajuća.

Bili smo i na T-com i oni imaju više cijene ali je usluga kako treba iako može i bolje.

Sad smo već neko vrijeme na Optima-i i to opet ima svojih problema više nego na T-com-u ali je podnošljivo i svakako bolje nego Metronet.
Sad smo u nekim pregovorima sa Vip-om koji nudi ne-loše cijene i pokušavaju se probiti u taj poslovni sektor pa ako pređemo na njih budemo vidjeli kako će to radit.

Ali, kad si "poslovni korisnik" onda ipak imaš bolji tretman nego kao "user vulgaris".

Recimo sad se baš neko vrijeme borim sa Optima da raskinu ugovor koji je moja baka sa njima potpisala za sve i svašta. Baka naravno pojma nema o tome, agent joj je nadrobio tko zna što i ona potpisala. I to je sad problem raskinut. Po meni, to je stvarno loša poslovna praksa. Ajde, budemo vidjeli što će tu biti. Neću unaprijed pljuvati po ljudima.

Ima još. Baš kupujem isti paket kao i autor dnevnika i bili dečki to postavit. Nisu uspjeli jer nešto kao nema signala, bla bla pa su rekli da će se vratiti tko zna kad pa ne možeš dobiti informaciju kad ma joooj. To mi nije jasno da mi ne mogu reći kad mogu doći. Nego ja čekam ko budala pa kad se smiluju. A urlat na operatere u njihovom kontakt centru nema smisla jer su nemoćni. A i ne da mi profesionalna kolegijalnost :). A nisam takav da bih sada zvao svog predstavnika za firmu da mi on urgira i to malo pogura. Ne znam, to mi je nekako, štajaznam, ne volim moljakat.

Da rezimiram. Ako si poslovni korisnik i ako platiš, onda kod Optima-e imaš solidan support.
Ako si obični korisnik onda je baš lutrija. Može biti sve po špagi a može i drugačije.

Tko je glasao

@sm nažalost nisi jedini

@sm nažalost nisi jedini kojeg je povjerovao obmani Optima telekoma.

Što se tiče obraćanja Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja možda bi imalo smisla napisati žalbu, jer je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja fikus T-Coma, pa bi možda mogli reagirati.

U svakom slučaju bez obzira na štetu i neugodnosti koje si proživio, tj. još uvijek imaš, mema šanse da bilo tko za to odgovara.

Nažalost to je još samo jedan u nizu dokaza da je mafija, bez obzira u kojoj djelatnosti djeluje, zaštićena zakonom, a potrošać samo kokoš za čerupanje!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Dobar dnevnik

Kad kažemo T-com onda mislimo na Deutsche telekom? Imao sam prilike vidjeti radnike u Savskoj s transparentima "Manageri su višak a ne radnici". Većinu poslova, osim osnovnog (mlaćenja novca) ugovaraju agencijski s promjenjljivim uspjehom - kvalitetom odrađenog posla. Mislio sam prijeći na Optimu ali sam odustao nakon ovog dnevnika, bar privremeno. Tražim drugu alternativu, koje za sada očito nema, jer mi se T-com - Deutsche telekom ne sviđa iz brojnih razloga.
Treba se prisjetiti kako nas je T-com bjesomučno derao za internet dok se nije pojavio Iskon, kako su nas derali u mobilnoj telefoniji dok se nije pojavila konkurencija (sad zajedno mlate novac na naš račun). Posebna im je fora sa Max tv-om koji guši bandwidth na štetu ostalih korisnika vezanih klauzulom o "fair usage" (ali očito ne i s T-comove strane). Manje zlo - da, ali svejedno zlo. Baš me zanima što će se događati sa VIP-ovom G4 bežičnom mrežom.

Tko je glasao

Optima...

još jedna u nizu galopirajučih varalica, s retardima u službi za korisnike koji su priučeni lagat.
Ja sam instalirao 2009-te u tvrtku Optimini svjetlovod, usluga je radila od 15.08 2009 do 07.11.2009, nakon toga došlo je do prekida i usprkos mom neprestanom zvanju službe za korisnike i laganju onih kretena kao samo što nije kvar popravljen ništa se nije desilo do 15.12.2009 kd je došao "tehničar" popravit kvar, Normalno da ga je dočekala oprema nabacana u jednu kutiju. On je nije ponio jer kao šatro, to rade drugi. Došli su po opremu tek nakon godinu dana, i cijelu godinu su slali račun koje sam ja uredno kidao. Nakon godine su me pokušali ovršit, ali samo pokušali.

Tko je glasao

Najbolje zlo

@sm
Svu telefoniju kako u Zagrebu tako i u Pisarovini koristim od T-com-a. Internet provider od 2000. do danas mi je Iskon. Max tv sa sportskim programom od T-com-a.
Na području u Pisarovine gdje provodim 99% vremena, priključci su vanjski, tj zračni. Kod svakog udara groma ( bilo je nekoliko puta) dečki iz t-com službe održavanja u rekordnom roku promjenili bi kabel ili otklonili kvar. Prije dvije godine t-com je dosta poslova povjerio privatnim poduzetnicima. (svoj kadar su otpustili). I sad imate ovo. Dođe privatni poduzetnik na dojavu o kvaru. Pogleda, nazove u t-com, i ode. Drugi dan dođu iz t-com-a pogledaju i oni da možda privatnik ne mulja. Ako su došli dovoljno rano, promijene kabel isti dan ili dođu drugi dan ako su došli nešto kasnije.
U Zagrebu sam probao razgovarati s b-netom ali sam odustao nakon detalja ugovora pisanih sitnim slovima.
T-com je zlo provjereno, skupo ali najstabilnije i s najvećim brojem programa ( Max TV)
Iskon pouzdan provider. Ne puca veza. Propusnost 737,29 kbit/s to jest brzina downloadanja.
U današnje vrijeme kad nemamo novaca i najskuplji monopolisti ispadaju najpovoljniji i najeftiniji. Zato ne nasjedajte . Mogu vam nuditi strašne brzine skidanja, no to ovisi o mreži da ne kažem o tehničkim karakteristikama priključka.

Tko je glasao

Uhvatio trenutak Interneta

Uhvatio trenutak Interneta kod kuma ali ubrzo moram ići u grad.

Uglavnom, i kod mene je zračna linija i imao sam problema s grmljavinom prije dosta godina. Međutim, dečki iz T-Coma se jedno prije podne pentrali po stupovima, zamijenili neku razvodnu kutiju i od tada mi nišđta ne smeta, čak ni grmljavina.

Btw., nije li T-Com odavno kupio Iskon?

B-52

Tko je glasao

Iskon preko Carneta: - flat

Iskon preko Carneta:
- flat internet od 5MB/s
-flat telefon prema svim fixnim mrežama (uspostava poziva svega 7 lipa)
-wireless modem
sve zajedno cca 190 kn mjesečno.
istina, malo je problem kad se na internet ide istovremeno s više računala, ali kad se nakačiš, šljaka.

Imaju i kombinaciju s TV ali tu nemam iskustva.

Tko je glasao

je

@sm
Je tak je . Ista fora kao kupnja b-neta od strane vip-a.

Tko je glasao

Btw., nije li T-Com odavno kupio Iskon?

Je i ja još uvijek pokušavam odgonetnuti zašto je onda Iskon toliko jeftiniji i koja je poslovna logika u tome da akviziteri Iskona "otimaju" klijente od T-coma.
I sam sam prešao s T-coma na Iskon Carnet i računi za telefon i flat internet su za trećinu manji nego prije, a zadovoljan sam i brzinom i stabilnošću veze. Prelazak je također bio mučan zbog nekih šlampavosti i trajao je čak 3 mjeseca umjesto obećanih 30 dana. Optima, dakle, nije drugačija od ostalih :-)

Tko je glasao

Optima telekom moja iskustva

Obzirom da sam vec 4 godine na optiminoj mrezi i da sam preporucio Optimu bar jos desetorici drugih koji su i danas korisnici Optime mogu reci slijedece:
Optima je manja firma u odnosu na T- com i ima niz problema u poslovanju. No kad se sve postavi na svoje mjesto onda funkcionira prilicno dobro. I ja sam izgubio nesto zivaca dok me nisu prespojili od pogresnog ugovora do postavljanja interneta. Bilo je i par puta problema s linijom i s ruterima. Ali... manji racun u odnosu na t- com pruza mi prilicno sadisfakcije za probleme s kojima sam bio suocen. Sada sve funkcionira prilicno dobro. Sto se tice drugih operatera nedavno sam imao susret s predstavnikom H1 mreze. U nagovaranju na prelazak ispricao je prilican broj neistina te je taj prvi kontakt prosao katastrofalno. Jedan moj kolega pokusao je s Optime preci na H1 i potpisao ugovor no na kraju takodjer nisu mogli ispostovati ugovorenu obavezu. Ostali operateri na nasem podrucju nisu prisutni tako da ne znam kakvo je stanje s njima.

Tko je glasao

Ti si očito imao sreće s

Ti si očito imao sreće s njima. Međutim, odnos primatelj - davatelj usluge ne bi smio ovisiti o sreći.

Osnovno u poslovanju je da davatelj usluge ne smije drsko lagati da će ti pružiti tri usluge da bi te navukao na samo jednu. To je ono što mene šokira.

B-52

Tko je glasao

Dobro dosao u surovi svijet

Dobro dosao u surovi svijet liberalnog kapitalizma. No ja bih to objasnio ovako. Optima Telekom je jos uvijek mala telekom firma koja svoju infrastrukturu nije prilagodila povecanom broju korisnika. Stoga kol centar nije bas najbolji i ne moze pruziti pravu informaciju, usluga na terenu isto nije najbolja te nema opreme na vrijeme itd, itd...
No pozitivan smjer je sto preko 200 zaposlenika t-coma dobijaju otkaz te ce Optima moci relativno zadovoljavajuce popuniti trenutne nedostatke.
Sto se mene osobno tice ja sam malo napredniji korisnik racunala pa sam nedostatak bezicnog rutera jer kad sam sklapao ugovor imali su samo one hjuveie koji nisu bezicni pa sam siemens 515 od t-coma s fleshanjem firmwera pretvorio u anex a ruter pa sam imao bezicnu vezu. Ne koristim opti tv jer i ovako ne gledam televiziju previse pa su mi dostupni sadrzaju na zemaljskim programima dostatni. Sve u svemu s prelaskom s t-coma na Optimu racuni su mi se prilicno smanjili i jos imam flat internet.
Svakako da je bilo problema i biti ce jos i vise jer kao sto sam napisao rast broja pretplatnika nije pratio i rast infrastrukture firme u ljudskim potencijalima. No omjer ulozenog i dobijenog kod mene je u redu (btw na broj onih koje sam preporucio na optimu dobio sam jos i njihov kisobran. :) )

Tko je glasao

A još bi dodao na to da su u

A još bi dodao na to da su u OPtima-a prije nešto mjeseci baš zbog povećanog prometa itd, postavljali nove server i još hrpu opreme i tu je bilo problema nekih dok to nije prošljakalo kako treba. Jer su im to radili Ameri ako se ne varam pa nisu isprve pa čekaj da se vrate pa ovo ono, uglavnom sad im, barem što se mene tiče sve radi ok.
Mislim na kontakt centar koji administriram.

Tko se mača laća, sam u nju upada a ćud nikada

Tko je glasao

U sustini ozbiljnost firme

U sustini ozbiljnost firme vidi se u podrsci kupcu kad nastanu problemi. Ocito da Optima jos nema razvijenu podrsku te se stoga niti ne moze mjeriti s t-comom koji je na poklon dobio i zice koje smo svi mi skupo placali da bi nekad dobili telefonske prikljucke za pisljivih 2.500 dojce maraka i uz put smo trebali dodati jos i novca za kabl koji je spajao centralnu centralu s izdvojenom centralom na kojoj smo mi spojeni. Svakako da firma koja krece od nule nema tih benefita pored toga s niskim profitom pokusavaju biti konkurentni itd itd. Jos dok sam bio na t-comu bilo je problema s ispadanjem linije za adsl i to dosta cesto. Odgovor je bio da je taj dio na centrali za adsl od siemensa te da nije bas dobar ali da ga ne mogu promijeniti. Problem je rijesen onog trenutka kad sam presao na optimu i vise takvih problema nisam imao.
Sve u svemu ispada da sam ja ovdje djavolji advokat za optimu no treba stvari sagledavati iz vise pogleda. Oni koji nude ugovore najvjerojatnije su iz neke agencije i imaju postotak od ugovorenog te su spremni svasta obecati ne bi li dobili potpis. Tako sam i ja imao razgovor s predstavnikom H1 mreze no zahvaljujuci mojoj informiranosti nije mi mogao prodati nesto pod bubrege jer od njegove tvrdnje da su racuni oko 20% nizi usporedbom njihove tarife i konkretnih racuna (od t-coma) razlika je bila negdje oko 3 do 4 kune to jest oko 3 posto.
Osobno sam i dalje pri stavu da usprkos svim problemima koje sam i sam imao s optimom (pogresni ugovori, losa podrska...) i dalje su bolja opcija od t-coma. O ostalim opcijama ne mogu razmisljati jer ih na mom podrucju i nema.

Tko je glasao

problem flata , simensovog

problem flata , simensovog modema i centrale sam imala i ja uz dodatak da kao žensko ništa ne znam. poslije dosta natezanja i ne znam koliko kontrola linija pojavio se t-comov striček koji je pogledm na modem konstatirao kao se dotični (modem) ne slaže s novo dobivenom centralom (upravo došla iz Njemačke). utješio me je kako nisam jedina i kako dugo nisu vjerovali korisnicima dok njegova rođakinja koja je prihklana na istu centralu nije imala iste probleme. prelaskom na ADSL dobila sam Thompsona za internet spreman i više nemam nikakvih problema.

poslije neugodnih iskustva s Optimom telekom (fiksni telefon) i Tele2 (mobitel) vratila sam se T-comu. priznajem počela sam puhati na hladno i jednostavno se više ne usudim preći nekome drugome kako ne bih ponovo prolazila kao s ovo dvoje prije navedenih.

iistina j da je T-com u povlaštenom položaju prema drugim nuditeljima telekomunikacija.

w. ;)

Tko je glasao

plaćam 260 kn flat 5mbps,

plaćam 260 kn flat 5mbps, telefon osnovni model i OptiTV osnovni paket, tako da o nekoj turbo uber alles povoljnosti ne možemo pričati

Tko je glasao

savjet

jedan savjet iz osobnog iskustva: uvijek nastojte s ovim mešetarima komunicirati mailovima, tako ostaje pisani trag, pa se ne mogu vaditi na način, "nismo to rekli, krivo ste razumjeli" itd. kao što će vas otpiliti prilikom telefonske komunikacije. kad imate pisani trag, puno ih je lakše "uvjeriti" da poprave svoje sitne lopovluke, prevare i slične balkanske marifetluke. "ratovao" sam sa Metronetom, Vipom i T-comom, pa znam o čemu pričam. da troše toliko love na unaprijeđenje usluga koliko na smišljanje podvala, gdje bi im kraj bio, hehehe.
btw, t-mobile praktično više nema žive čeljadi koja se javlja na broj službe za korisnike. zaposlio mudri robota a plaćice valjda prisvojio. pokušavao sam dobiti operatera tri (3) dana, ma malo morgen :)
profesor

Tko je glasao

Da. Prošlo ljeto sam i sam

Da. Prošlo ljeto sam i sam imao problema s t-comom i samo pisani trag pomaže.
Usluga koju su mi trebali isporučiti mi nije bila dostupna 10-ak dana, izračunao sam za koliko želim da mi umanje račun jer nisam dobio ugovorenu uslugu, lijepo složio kronologiju poziva na onaj njihov besplatni broj(10 dana, svaki dan po nekih 40 minuta) i poslao im mejlom i bome odgovorili da će udovoljiti mojem zahtjevu. To je što se love tiče.
A tehnički problem su riješili kad sam ih upitao trebam li početi rezati žice po kvartu kako bi se udostojili doći na što mi je operaterka rekla da snimaju razgovor, a ja njoj odvratio da i ja snimam sve razgovore jer nikad se ne zna kad će zatrebati dokaz kako su me vozali. Nakon toga me zamolila da se strpim nekih pola sata i da će netko riješiti problem. Strpio se, netko me nazvao na fiksni broj i rekao da je problem riješen. I stvarno bio riješen.
Zamisli, kako se može riješiti za pola sata nešto što sam tražio 10 dana.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

@sm

tvoj dnevnik me nije puno iznenadio. među prvima sam se naljepila na ljepilo imenom Optima. privukla me je manja pretplata, jeftiniji impulsi. radi se od doba kad je Optima telekom nudio samo fiksnu liniju (na sreću). brzo su me prebacili na svoju liniju, brzo su mi poslali računa ali su zaboravili samo jednu stvar da me odjave od T-coma kao što su obećali. zbog broja koji bih izgubila nisa se mogla sama odjaviti (tako mi je bilo rečeno) također mi je bilo rečeno kako ću morati samo jena mjesec plaćati duple račune i kasnije ne moram plaćti T-comu. lijepo sam ih poslušala i T-com me je iskopčao zbog neplaćanja računa. priznajem na opomene se nisam obazirala slijepo vjerujući T-comu. dok sam bila iskopčana Optima mije uredno slao račune. naravno usput su govorili kako nije njihova greška što me je T-com iskopčao, kako su mu oni uredno poslali zahtjev da me se prebaci na njihovu mrežu zajedno s brojem. uglavnom bilo mi je dosta natezanja. vratla sam se u T-comove ruke. otišla u Palmatićevu i ispunila zahtjev za povratak. naravno platila sam i dug. službenica na šalteru me je utješila kad je rekla kako nisam jedina, kao je isto prošla i njeziia teta.
od tada san na na T-comu. jedino imam kablovsku od B-neta.

što se tiče interneta Iskon je je tu gdje i T-com. B-net je dosta sporiji.
neki moji susjedi su imali probema kod telefoniranja preko B-neta- upadali su im drugi u liniju. doduše tada su se prisjećali onih davnih vremena kad ste nazvali prijatelja i onda umjesto u dvoje ste razgovarali u troje - doduđe trećeg niste poznavali.
ne znam kako je Vip.

w. ;)

Tko je glasao

booking.com

Baš ovih dana mislim opisati njihovo neprofesionalno, ucjenjivačko i bezobrazno poslovanje u Hrvatskoj.
U osnovama biznisa postoji jedno vrlo važno pravilo a to je da loše i ne fer poslovanje razglasiš partnerima i kupcima kako bi se zaštitili pošteni u poslu. Za booking.com Hrvatska ću morati naći vremena ovih dana.

Tko je glasao

a šta reći

a šta reći

pollitika.com/muke-po-internetu

s dodatkom kako je nedavno prijatelj učinio ono što ste vi uspjeli izbjeći, Optima ga je obmanula pa je otkazao i uzeo Iskon ali je odjavio broj u Optimi i eto ti veselja od mjesec dana bez TV-a i interneta :)

Tko je glasao

sm.....

..baš dobro da si bacio ovo ovđekar na uvid svima nama...nego reci zaš si se vratio na TCom...zar nisu Iskon i onaj Bnet jednako tako dobri, a Bnet navodno značajno jeftiniji...ima sve na jednom računu al nema pretplata za phone, ak sam ja to dobro polovila (a samo pretplata je, koliko ono, 100 i kusur kuna plus pdv)...

ajd, tu je i Papar, vidim, pa ćete nam znat reć' koji dakle od ova dva gore je bolji od TComa (njih nekak mrzim, zbog mudrice valjda i sve to...) ako već Optimu ne preporučate...

CC

Tko je glasao

Znaš otkuda ide ono da se

Znaš otkuda ide ono da se starog konja ne uči vući kola. Na T-Com sam navikao a usluga im je bila super kvalitetna.

Za njih sam siguran da tu gdje jesam mogu pružiti kvalitetnu uslugu dok drugima više ne vjerujem na riječ. Još se nisam oporavio od šoka jer mi ni u primisli nije bilo da bi bilo koji operater se odvažio tako besramno me slagati. Ej, mene da tako dignu!?! :)))

Tko se opeče na mlijeko, i na jogurt puše.

Ne daoim Bog da mi se koji drugi operater ikada više obrati. Moj hrvatski ovčar jedva čeka da upozna njihove agente. :)

B-52

Tko je glasao

Bnet je dostupan samo u

Bnet je dostupan samo u stambenim zgradama - koliko ja znam, a Iskon ima relativno slabu pokrivenost u odnosu na Optimu i Tcom.

Tko je glasao

Mislim da je tu problem u

Mislim da je tu problem u načinu vrednovanja rezultata prodaje usluge. Imao sam sličan problem s jednim drugim operaterom i jedva čekam da ih razvalim na sudu. Naime ovi što prodaju muljaju poslodavca da bi imali bolje rezultate prodaje. Meni su unjeli stavke koje nisu bile u ugovoru, a ja sam sačuvao ugovor pa se dobro vidi što sam ugovorio. Valjda su ti što prodaju preko nekog servisa pa ih plaćaju prema učinku.

Tko je glasao

Naš razgovor

Sjetim se kada smo mi prošle godine razgovarali o sličnom pitanju. Ovi najveći su lupeži ali i imaju najveće mogućnosti.
Ja sam se nekako izvukao i mislim da sam ja i gosti mirni još 12 mjeseci.
Meni je T com uvalio WI-FI za cijelu kuću. "Sigurno vam sve pokriva na 100 " a nije mogao pokriti više od prizemlja . Gornji katovi nisu imali niti minimalan signal.. Pokriva 100m na livadi :)
Uz više intervencija i mjesec dana muke sa jednim operaterom radi, ali taj isti je zeznuo mnoge pa ga neću reklamirati.
Uglavnom ma koliko mrzio T-com, bolje je teško i naporno naći.

Tko je glasao

Što se tiće kvalitete usluge

Što se tiće kvalitete usluge sigurno je HT broj 1. A sad ta tvoja kućna instalacija je druga stvar. Pitanje je koliko si armature uvalio deku :))))

Tko je glasao

Trusno područje

Kod nas mora "opaliti" u dogledno vrijeme jedan jači zemljotres. Najveća stavka je armatura. Makar mislim da niti ona baš u tom slučaju neće pomoći...
Uglavnom iz prizemlja je samo na jednom mjesti na prvom katu bio slab signal. Drugi i treći da ne spominjem.
Sve je to tehnički za razumjeti ali ne može ti reći, kao meni, prodavač. "Ovo će vam pokriti cijelu kuću ¸".A potom nisam mogao niti nadoplatiti da montiraju pojačivaće jer to ne rade. Dali su mi nekog partnera koji je tražio 12 000kn.
Na kraju me Mrak spasio sa savjetom i sa Linksys-om. Košta 500kn i cijela kuća je pokrivena.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci