Tagovi

Oproštajno pismo predsjedniku Josipoviću

Naš bivši predsjedniče Josipoviću.
Ovim putem bih vam se htio obratiti kao vaš bivši birač.
Vi ste i meni slali pisma pa smatram dužnim odgovoriti.
Apsolutno sam tužan što ste izgubili izbore, taj festival demokracije i izražavam vam duboko, ma, najdublje žaljenje.

Postoji mogućnost da ćete biti ljuti na birače poput mene koji ovaj put nisu glasali.
Radi se o velikom broju glasova a znamo kako vam je to važno.
Ali i ja sam pomalo ljut na neka vaša neispunjena obećanja.
Vidim ovo ne-glasanje kao da smo sada kvit.
Eto, da ne bude ljutnje kao nezaposlen novo-nezaposlenom dao bih vam nekoliko korisnih savjeta.
Dogodi li se teška situacija poput nezaposlenosti, korisno je slušati savjete drugih koji su se našli u istoj situaciji.
Najvažnije, nemojte biti tužni, pasti u depresiju.
Odvažno krenite dalje, gledajte ovo kao novi izazov.
Slično su meni govorili na zavodu.
Tražite pomoć prijatelja, znate što kažu: u nevolji se poznaje prijatelj.

Možda da priupitate vašeg bivšeg savjetnika gdina. Mudrinića ili super uspješnog gdina.Todorića. Znate da on brine za stambeno zbrinjavanje svojih namještenika. Sigurno bi im dobro došao pravnik zaslužan za zakon o nezastarijevanju ratnog profiterstva. Recimo da ih zanima to područje.

Ako vas oni odbiju, možda da se javite gdinu. Paviću? Odlično ste surađivali u medijskom biznisu. U međuvremenu je gdin. Pavić napustio medije ali nekretnine mu i dalje dobro idu. Npr. Kamensko. Znate Ivo, sa nekretninama se može dobro zaraditi, toliko da bi mogli radnicama Kamenskog kupiti još jednu singericu da sašiju novu prijavu zašto nije uhitilo sve pljačkaše.

Ako ste zabrinuti da će vas odbiti radi revanšizma i povratka HDZa, nemajte brige. Samo se javite u Dubrovnik, tamo SDP i HDZ surađuju bez problema.
Projekt golfa na Srđu je zapeo na nekim detaljima i hitno im treba dobar pravnik.

Ako ne upali ništa u Hrvatskoj, tražite posao vani. Čuo sam da gdinu. Ježiću ide odlično u Švicarskoj. Tamo su dobre plaće, za vrhunske pravnike oko 200.000kn/mj.

Možda diplomacija? Čuo sam da se oslobodilo jedno mjesto u NATO-u. Ali požurite! Možda uskoro i neki vaši stranački kolege krenu tražiti posao u diplomaciji.

Nećete vani?
Htjeli bi nešto sigurno?
Onda državna služba. Predlažem da se prijavite za suca i pridružite vrhunskim pravnim autoritetima kao što su Ivan Turudić, Jasna Omejec ili Ivana Kršul. Lijepo bi se uklopili.

Ne bi? A para-državna služba?
Čitam da vašem prijatelju Vojkoviću odlično ide sa ZAMPom. On je poslovni genij. Tisuće poduzetnika razbijaju glavu, razvijaju svakojake proizvode da zarade samo djelić te love. Ali tko bi se toga sjetio, slat uplatnice i primat lovu.

Možda nešto sa glazbom, nešto etno, world music?
Koliko se sjećam, baš oko etno pitanja ste jedini put pokazali znakove života iz čega zaključujem da vas etno interesira. One koji kažu da ste to učinili ne bi li napali jedne novine ne slušam. Pa svatko zna da je politički glupo napasti omiljene novine vlastitih birača. Valjda znate da mi te etno-novine ne čitamo zbog etničke pripadnosti svoje ili njihove, već više zbog - kako da to kažem, neobično grupiranog vlasništva većinskih novina.

Eto, ovime završavam svoje pismo. Nadam se da sam vam olakšao ove teške trenutke.
Gledajte ovo sa vedrije strane. Napokon je jedan hrvatski političar izgubio vlast zbog neizvršenih obećanja.

Komentari

@MrWhite Zaboravio si

@MrWhite

Zaboravio si njegovog savjetnika za gospodarstvo (jednog od), varaždinskog "gazdu" (tako ga naime zovu njegovi zaposlenici) Dragutina Drka, možda se i on ponudi da uhljebi vrhunskog stručnjaka za pravnu problematiku ratnog profiterstva, privatizacije i pretvorbe.

Iako, uz mjesto na faksu koje se čuva za njega, on se je već na vrijeme dobrano potkožio, sumnjam da će kucati na vrata Zavoda za zapošljavanje, to je rezervirano za stoku sitnog zuba.

Tko je glasao

Moj grijeh

@MrWhite
Oprosti zbog prevelikog posla nisam skužil da si novi pak ti nisam dal plus.
Dobro nam došel.
Bumo si kak gospon Šafranek:
"štel bi si malo povedati o Abesiniji"

Tko je glasao

Beating a dead horse... čemu?

Beating a dead horse... čemu? Možda nekom to ne izgleda tako, ali Josipović je na odlasku održao svoj najbolji i navažniji govor u 5 godina mandata. Kratak, ali iznimno važan za demokratsku kulturu i opću uljudbu u Hrvatskoj... za razliku od nevjerojatnih, krajnje primitivnih reakcija one bande besprizornika iz vlade. Zato, kakav god Josipović bio i koliko god ja o njemu loše mislio, to ću mu bez oklijevanja priznati i neću mu na grobu plesati.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

kad bi barem partitokrate znale učiti

tada bi iz svojih poraza naučili.
No zalud je to očekivati upravo partitokracije radi.
Jer partitokratama je ionako više manje svejedno dali sjede u poziciji ili opoziciji.
Jer sjede i sjedit će. Može im se.
A mi blejimo makar nismo hofce.

Stoga no sikiriki jer ako ništa onda barem imamo najgej Pantovčak ikada - prva nam dama u tijelu muškarca :P :)

Provinciopolis

Tko je glasao

Promašeno.

Josipović ima radno mjesto profesora na Pravnom fakultetu. Za razliku od mnoštva drugih, on ima radnog staža u svojoj profesiji. Stoga se ne može reći da je on politički uhljeb opće prakse, koji izvan politike ne može i ne zna ništa raditi.

Dobili ste rezultat izbora koji ste željeli, pak ste mogli izbjeći ovaj trijumfalistički tekst pun pakosti.

Sad se okrenite Kolindi, i gledajte kada će se iseliti s Pantovčaka, i kada će Hrvatsku učiniti najbogatijom, najljepšom, najpametnijom i što sve ne, zemljom Evrope i svijeta! Nemojte od silne pakosti spram bivšeg predsjednika propustiti onaj svečani trenutak kada će ona lupiti šakom po stolu! :)

Tko je glasao

osim samih izbora, koji su

osim samih izbora, koji su bili vrlo dosadni, bilo je zanimljivih detalja iza scene.
Npr, i Karamarko i Milanović su odavali ljude koji su ovim izborima dobili ono što nisu htjeli, prejake osobe u svojim vlastitim strankama, jer i gđa Kolinda i gospodin Ivo su ponosni vlasnici milijun neposrednih glasova hrvatskih glasača, o čemu i Zoki i Tomica mogu samo sanjati.
Milanović je priželjkivao Josipovićevu pobjedu jer bi ga na taj način još pet godina držao daleko od sebe. Za Karamarka mogu reći da nije bio baš pretjerano euforičan Kolindinom pobjedom,ili se to meni pričinilo. Ipak je on u stranci dobio personu sa nominalno vrlo jakim međunarodnim pedigreom, i kompasom orijentiranim prema United States, a Karamarku bi bilo draže da gospođa ima veću reputaciju u Europskoj Uniji.
Inače, što se više bliže parlamentarni izbori Karamarko izgleda sve više rezerviran i umjeren. Kao inteligentan čovjek vjerojatno je savršeno svjestan da u slučaju pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima slijedi čestitka gđe Merkel i podsjećanje na obvezu poštivanja striktnog programa štednje u javnim financijama, a tu će se on odmah razići sa novom predsjednicom.
Ipak mi se na kraju najviše dopao tata Kitarović, čovjek bez radnog staža ali zavidne karijere. Evo, na kraju je postao i first mister, i kako kaže gđa Kolinda - suvremen muškarac....

Tko je glasao

Pročitaj još jednom i pažljivije

Autor je 100% ljevičar i ne znam kakav trijumfalizam kod njega vidiš??? Osim što preventivno svakoga napadaš zbog trijumfalizma, a griješiš.

Eh da, i uz to što je autor ljevičar meni se čini poprilično realan čovjek, tako da...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

koliko

god mi se gadi hdz, a gadi mi se abnormalno, sinoć sam perverzno uživa gledajući tv. nisam revno pratio, toliko strpljenja više nemam, samo onako, preko oka, dok san neke zaostatke lovio na kompu.

kako sam se odavno pomirio da nam spasa nema, ni sa lignjom ni sa kolignjom, koji su ionako samo eksponenti falših ideologija, skoro sam u miru gušta gledajući emocionalne rollercoastere onih odurnih ljigavaca po izbornim stožerima. mrzim te ljude i osjećam istinsko gađenje prema njima. naravno, duplo mi se više gade hdz-ovski ognjištarci, ali riga mi se i od onih lažnih socijaldemokrata sa sdp-ove strane. ne mogu ih više podnijet, ni jedne ni druge, svako malo se ulovim u maštarijama kako upadam u svaki od stožera sa bacačem plamena i sijem pravicu po svim prisutnima. to me usrećuje donekle, uz neizbježno psovanje i vrijeđanje. sinoć su u par navrata dobijali pljuske i hladne tuševe i jedni i drugi, od euforije do depresije svako pola sata, a ja sam u tome pokušavao nać malo zlurade utjehe.

ono što pod hitno treba uvest na izborne liste je opcija 'ništa od navedenog'. moja skromna i konzervativna procjena da bi ta opcija na jučerašnjim izborima sigurno dobila barem pola milijuna glasova, a jerojatno i puno više. i ja bi osobno otiša na biračko mjesto i zaokružio to - ništa od navedenog. ako bi ta opcija kojim slučajem dobila najviše glasova, onda bi to bio jasan znak da se većini građana ponuđeni kandidati gade i da ne žele više na silu birat manje zlo i dijelit se na šugave domoljubno-jugoslavenske torove, već hoće bolju ponudu kandidata. znači ponavljaju se izbori, kandidati koji su bili na listama se uklanjaju iz utrke jer su doživjeli fijasko i idemo s novim ljudima. i tako dok netko ne dobije većinu. ta promjena ne košta puno, bez obzira na eventualni trošak ponavljanja izbora, to je cijena demokracije pobogu, a daje biračima moć koja im nasušno treba. znači partije nam ne mogu više servirat kakvu god ljigu žele jer ih jednostavno otpilimo biranjem ničega i rotiramo ih dok se ne pojavi nešto prihvatljivo ili barem poluprihvatljivo.

u početku sam ovu zamisao vidio kao dobru zajebanciju, ali šta više razmišljam o njoj, to mi se privlačnijom čini, naročito u situaciji kao šta je bio ovaj drugi krug. i ivo i kolinda su kandidati za koje svi znamo da neće napravit ništa, ne samo zato šta im to ovlasti ne dopuštaju, već i zato šta su kastrati politički. u kampanji su se prostituirali dodvoravši se svima, podilazilo se na sve strane. ali problem je da kad predstavljaš sve - zapravo ne predstavljaš ništa. zato i imamo socijaldemkorate koji su izdali radnike i titraju jajca kroni kapitalu, a s druge strane 'demokršćane' o kojima ne treba trošit riječi i koje je čak i stravično nefunkcionalno hrvatsko pravosuđe osudilo za organizirani lopovluk. jedino biblijsko šta se njih tiče je pljačka biblijskih razmjera koju su organizirali.

ispada da se dijelimo na ognjištarce i komuniste 50:50, ali ja sam i dalje uvjeren da je ta podjela nametnuta lošim izborom. nije da je nema, dapače, ali mislim da u sredini ima more normalnih koji jednostavno ne glasaju ili se stisnutog nosa ideološki žrtvuju i daju glas kandidatu koji im se gadi, ali eto 'njihov' je. opcija 'ništa od navedenog' bi to riješila donekle.

Tko je glasao

a da se ugleda u Mesica

sto radi Mesuc? kao bivsi sada prebivsi, predsjednik, ima ured ima nesto izmedju place i penzije ne podlijeze nikakvim rezovima u vezi primanja za ured. njegov ured doduse manje kosta od predsjednickog, ali cica poprilicnu lovu iz drzavnog proracuna. Josipovic je obecao kako se nece ugledati u Mesica i napraviti svoj ured vec ce se vratiti na fakultet. novac koji se trosi za nesto od cega drustvo nema nikakve koristi mogao bi se puno pametnije utrositi -recimo za spas imunoloskog zavoda.

w. ;)

Tko je glasao

JOSIPOVIĆEVO "OSIGURANJE" ZA "NEZAPOSLENOST"

Dobar Vam dan želim
i poručujem da se netrebate brinuti za Josipovća, jer je on jako dobro zbrinut. Rekel ja da će se u slučaju neizobra vrnuti na pravni fakultet.

A kaj to znači za njega i njegove stuente ?

Za njega znači da će opet moći primati posliće sa strane, koje će onda za vrijeme radnog vremena
s punom plaćom i svim povlasticama jednog profesora Pravnog fakulteta
uz besplatno i "neobavezno" suradništvo od njega izabranih studenata i studentica,
uz besplatno kroištenje infrastrukture Pravnog fakulteta
moći vrlo uspješno odraditi i vrlo masno direktt od naručitelja, dal državna isntitucija, politička stranka, bovista ili od gospodarsvenika itd, sasvim legalno naplatiti.

Uz to ga njegovi studenti na njegovim predavanjima ni vidjeti neće, a po mogućnosti će ga i na polaganju ispita neko drugi zamjenjivati. Ali će zato moći kupiti na metre njegovih fotokpiranih skripti za samoučenje.

I onda, kad se prošle godine objavilo da je slavni i prestižni i na svijetu jedan od najboljih Sveučilišta, naravno naše Zagrebačko, s već srozanog 500. mjesta koje je nekad imao srozao na 650 mjesto.. . .

Ali koga briga, - vrijeme utrošeno u studoše tog kao i drugih naših slavnih i u svijetu vrlo cijenjenih ako ne i najboljih Sveučilišta, je tako i tako besmisleno utrošeno, jer ti tako i tako kad i legalno završe, neće do posla doći . . . a oni disciplinariji spretniji i sposobniji za samoučenje, će tako i tako otići u inozemstvo, jer ti tako itako su posebno opasni za naše gospodarstvo i državno uređenje - jer su u nedostatku predavajućeg profesora u tom samoučenju naučili misliti vlastitom glavomi . . . a te naknadno nije moguće moralno politički preodgojiti .. . .

Najjasnije je to već više puta energično i nepovratno direkt u medije izjavila Josipovićeva istomišljenica i trenutna ministarka Pusić - "Kome ne odgovara naša politika, neka ode, nek izađe van! Nitko ga ne sili da ostane tu među nama !"

A briljantna je bila i njezina jučerašnja izjava, 11.01.2015., na dan predsjedničkih izbora: "Naša vlada garantira jedinstvo, a ne podjeljenost kao 90 godina prošlog stoljeća !"

Kakvo to ona jednoglasja u jednom demokratskom civiliziranom obrazovanom društvu zapovijeda, traži i nalaže ? ?
Po kojem sve one koji s Josipovićem i njenom sadašnjom Vladom RH nezadovoljni ttreba odstraniti iz RH ?

Lijepi topli pozdrav svim slobodoumnima, van svih ladica i ormara, kojima je stranka čovječnost, dobronamjernost, dobrodušnost, poštenje, ljubav i poštivanje života
Andrija J. Prpić

Tko je glasao

Na mrtva vuka i zec ku..c vadi

@MrWhite

Gospođa Grabar pobijedila je zaslužno i pošteno. Čak i bez dijaspore imala bi 1989 glasova više. No nije mi jasna jedna stvar koju ste sinoć mogli naučiti od gđe Grabar koja ni u trenutcima slavlja nije ponižavala protivnika. Svaka joj čast. Očito da se niste poput mene bavili borilačkim sportovima. Protivnik mi je protivnik dok traje borba. Kada borba završi to je moj kolega, prijatelj, ili poznanik koji mukotrpno zarađuje za kruh.
Mnogi ovdje spominju gospodina Rakara. Mrak ili kak ga ja volim zvati Kmica samo zarađuje svoj kruh. To što je odabrao stranu koja vama, meni ili bilo kome drugome nije simpa, stavimo na stranu. Da vas vaša stranka ili predsjednik pozove u tim, bio bi samo znak da nešto vrijedite. Zovu li vas ? Uz to čovjek nam omogućuje da da svoje političke "proljeve" uredno objavljujemo na portalu pollitika. com. Otvorite svoj blog i poput ovdje "čuvenih" blogera vidjet će te koliko će te biti čitani.
Osobito mi je drago što je gospođa Grabar - Kitarović progovorila o podjelama.
Vidjet ćemo ( ja to želim ) hoće li uspjeti spojiti i pomiriti dosad razjedinjeni i nepomirljivi Hrvatski jal i malograđanštinu.

Tko je glasao

što se tiče mraka i

što se tiče mraka i zarađivanja kruha savjetovanjem političara, čini mi se da je 2007. uključen u savjetovanje sdp-a na parlamentarnim izborima pa je sdp izgubio od sanadera, onda je na zadnjim parlamentarnim izborima savjetovao ladonju koja je isto svjetski popušila te izbore, a sad je pomagao josipoviću i opet ćorak.
ako već simpatizira sdp i ako radi iz uvjerenja, bolje bi mu možda bilo da počme savjetovati hdz, to bi moglo pomoći sdp-u da osvoji drugi mandat. tu ima i duplu korist, uzima pare hdz-u, a radi u korist sdp-a.

a sad zaozbiljno, ja bih se ipak malo zamislio oko rezultata savjetovanja. možda nešto funkcionira na internetu u manjim virtualnim zajednicama, ili u manjim skupinama istomišljenika, ali na izborima treba zahvatiti puno širu grupu ljudi. josipović je bio prisutan po jubito pa kad bi prije izbora npr. zažellio poslušati na jubito neku pjesmu najprije mi iskoči reklama za zampirovca josipovića. tu se može uhvatiti neke koji su na internetu ali puno njih i nisu toliko po internetu niti ih se na tajnačin može pridobiti.

znam da mrak mora zarađivati svoj kruh, ali možda bi se mogao nalo više angažirati i tu na pollitici, pa je ojačati možda i od nje zarađivati, načiniti jačim mjestom za sve nas koje baš zanima politika. pa neka i zaradi na pollitici meni to ne smeta. tu je ipak napravio dobar posao i moglo bi biti da se dao u trošenjeenergije na kriva mjesta a "prava svar" životari na autopilotu.

P.S. vidim da se počelo za izgibljene izbore kriviti milanovića. pa možda je vrijeme da ga se makne i da na čelo sdp-a dođe neki novi nesposobnjaković.

Tko je glasao

Mnogi ovdje spominju

Mnogi ovdje spominju gospodina Rakara. Mrak ili kak ga ja volim zvati Kmica samo zarađuje svoj kruh.

Mrak je izdao svoje ideale , svoj stav (ako ga je i imao...) i svoj rad ... Razumio bi ja da on podržava Josipovića i da je nastavio raditi na pollitika.com ili na radu one svoje vjetrenjače... , ali on je to "slučajno" sve napustio da bi imao lagodniji život i kreveljenje po svijetu. NEka sada ode svojim američkih i europskim prijateljima pa neka slika bifteke i ko zna šta već ne i stavlja na twittere tvrdeći da eto siroče nema vremena za pollitika.com...

Da vas vaša stranka ili predsjednik pozove u tim, bio bi samo znak da nešto vrijedite. Zovu li vas ?

Da zvali su me nekada laburisti i opet ispred njih sam uvijek stavljao ljude i prijatelje bez obzira na stranke... Pljunuo bih na sebe da npr. sam postao "političar" i zaboravio na svoju ekipu navijača jer eto sramota je sa "huliganima i razbijačima " biti prijatelj... Pljunuo bih na sebe kada bi zaboravio na radnike , grad , državu zbog npr. mogućeg lagodnog plandovanja u Bruxellesu...

Nažalost ono što godinama pričam mi smo moralno i duhovno propali , a još gore je što većina ljudi uči djecu tome.

Osobito mi je drago što je gospođa Grabar - Kitarović progovorila o podjelama.
Vidjet ćemo ( ja to želim ) hoće li uspjeti spojiti i pomiriti dosad razjedinjeni i nepomirljivi Hrvatski jal i malograđanštinu.

A ko je djelio tu Hrvatsku već HDZ i priča o nekim komunistima. U tim ljudima je malo dobra , jako malo i čisto sumnjam da oni uopće šta mogu pomiriti i spojiti , jer to su isti LJUDI KOJI SU RAZDJELILI HRVATSKU. To je isto ko kada bi rekao da će SAD pomiriti svijet , a sada svojim nenormalnuk dijeli ne samo svijet , uništava države i stvara siromaštvo...

JOŠ JEDNOM VRLO JE OPASNO ONAKO U STARTU LAGATI , ali VALJDA LJUDI ŽELE SNOVE , A NE REALNOST... a veliki ljudi ne obećavaju SNOVE , već REALNOST...

Ovo bi ja REKAO i nadam se ekipa sa nezavisne liste i Živog Zida... :

Nemam ništa za ponuditi osim krvi, teškog rada, suza i znoja. - Winston Churchill

A sada legnite i popijte jednu pilulu (malo jaču :)) prije spavanja da vidite Hrvatsku ko jednu od najbogatijih zemalja Europe i svijeta...

Justice for all !

Tko je glasao

Si videl vraga

@Busola
Svaka čast. Nisam znal da imaš tak visoke standarde. To je lijepo.
Vidiš i K meni doma su dolazili i Pavleka i Hrdas. No ni ja se nisam dal uvleči duboko v politiku i uhljebiti. ( Prava istina je da u Pisarovini, tvrđavi HDZ-a nisam mogel najti više od 7 ljudi da bi osnoval ogranak. Prema dogovoru mi povjerenici dali smo ostavke). I sad mogu fino kvocati da sam g. Lesaru dal odbijenicu zbog mojih pajdašov. Velečasnog, Gubice, Steklog, Kuse i ostalih. Hodali su oni prije parlamentarnih izbora kak Tri kralja vrbujući sve i svakog. ( Drvosjek i g. Majica znaju puno o tome).
Bez obzira kaj sam po političkom svjetonazoru socijalista, to ne znači da sam slijepac.

Razumio bi ja da on podržava Josipovića i da je nastavio raditi na pollitika.com ili na radu one svoje vjetrenjače... , ali on je to "slučajno" sve napustio da bi imao lagodniji život i kreveljenje po svijetu

Nekaj ovakvog može objaviti samo netko tko ne kuži politiku. Netko kome su osjećaji ispred razuma. Zavist i pljuvanje po uspješnim ljudima postala nam je športska disciplina.

Tko je glasao

Nekaj ovakvog može objaviti

Nekaj ovakvog može objaviti samo netko tko ne kuži politiku. Netko kome su osjećaji ispred razuma. Zavist i pljuvanje po uspješnim ljudima postala nam je športska disciplina.

Ne postoji ti kod mene oko tih stvari zavist ... , može jedino biti oko neke zgodne cure , ali i to je na curama da biraju , normalno ko i muškarci...

Što se tiče laburista prodani gotovo od samog početka, pokušavao to ispraviti , ali kada ti dođe "slučajo" lik iz HDZ-a i prime ga koji kaže izašao sam iz HDZ-a jer mi više ne plaćaju sviranje onda je svima jasno šta se tamo sve skupilo...

Najbolju ekipu od početka su brzo rastjerali i prihvatili sve HDZ-ove i SDP-ove pijavice (koje su vjerovanto i po naređenju došli...) dok su prave ljude koji su radili marginalizirali. O još nekim stvarima ne da mi se ... , neka se sami pojedu , već su se rješili ...

I puno je bilo ovaca ko boltek ti sada, ništa se ne može, ne vrijedi , prikloni se i eto gdje su ti sada laburisti...

Justice for all !

Tko je glasao

Znam ja, znam

@Busola
Bili su tu negdje oko riti, a sad su duboko vriti.
Ako se slučajno izvuku iz riti znaš da dudu posrani.
Nažalost tak je.
Srećom nisam dozvolio da budem ovca, jer prije ili kasnije bio bi žrtvovan.
Danas sam na FB dobio odgovor od g. Lesara zašto smo bili na listi stranaka koje podržavaju Josipovića ? Rekao mi je da on više nije predsjednik.
A Jimy Stanić mi lepo popeva " Prolazi sve...........

Tko je glasao

Lažeš do neba

HDZ je stalno bio u koaliciji sa SDSS-om, što god tko o tome mislio.

Činjenica je da je Yusipović jedino sa Pupovcem zaratio, što god tko o tome mislio.

Činjenica, a ja sam svjedok, da Yusipović nije od gađenja usta htio otvoriti kad je došao k nama u šator i kad se pjevala himna.

Činjenica je i da je Željko Marić dao ostavku Yusipoviću, jer kako kaže, nije više mogao gledati tko sve dolazi u ured i s kakvim ciljevima. Ako ne znaš, jedini cilj svih njih na čelu s Yusipovićem je nanijeti što veću štetu Hrvatskoj.

Činjenica je da ovakvih podjela otkda je SDP-Yusipović na vlasti nije bilo ni devedesetih, bar ne na teritoriju koji je držala Hrvatska.

Činjenica je da je isti taj Yusipović pljuvao po stranim državama svoju zemlju i ljude i sve nas nazivao -ustaškim gujama...

Činjenica je i da je taj isti Yusipović rekao da neće na utakmice reprezentacije Hrvatske jer smo svi ustaše, malo uvijeno, al je ovo mislio. Istovremeno mu ne smeta što Srbi pale Hrvatske zastave na stadionima i njima rado ide. Zašto Nikolić nije nešto slično rekao za svoju reprezentaciju? Ja ću ti reći: jer je domoljub i kao takav svakako je i bolji čovjek od Yusipovića, ako ništa drugo ne srami se svojih.

Činjenica je i da Yusipović štiti udbaše, kriminal, ratne zločince - njihove, da su mu uredu do izbora sjedili pseudointelektualci koji tvrde da nismo država, da nemamo pravne temelje i najvažnije - da nemamo ni pravo na svoju državu.

Činjenica je da su mu nabjolji hrvatski političari Vesna Aranđelinović Pusyć, ona Vesna što onomad reče da Ne vidi smisao postojanja Republike Hrvatske. Te Fred Matić koji sinoć izjavi - Mrtvi se broje na kraju. Što je time mislio njega pitaj. Koji izmisli nepostojeći invaliditet,a onda naredi da mu se skine 30% od 80% i, valjda prestrašeni pomračenom svijesti najvećeg duševnog bolesnika na svijetu, doktori mu bez pogovora skinuše onaj višak. A da ne pričamo da taj isti Matić javno rasteže i pljuje 100%-og HRVI -pravog- dok istovremeno ima bar 3x veća primanja, kad se sve zbroji.

Činjenica je i da taj isti Yusipović u uredu drži bistu sedmog najvećeg zločinca na svijetu i najvećeg koljača Hrvata otkad ime Hrvat postoji, čak dapače, on mu je najveći uzor, valjda zato što pobi najviše Hrvata u povijesti.

I da još jednom ponovima, otkad su SDP i Yusipović na vlasti podjele su otišle dalje no ikad, ne računajući 91. Toliko o krivnji i izazivačima podjela.

To su činjenice,a ti sad nastavi neargumentirano i neistinito tvrditi da HDZ izaziva podjele.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

najveci koljac Hrvata

@Laganini,
ne znam da li pod navecim koljacem Hrvata mislis na Pavelica ili na Tita. vjerojatno na ovog drugog. samo zi ocito zaboravio kako je ova drugi, Tito, Hrvatskoj vratio Rijeku, Istru, Zadar i otoke koje je prvi, Pavelic, dao Italiji. sto se tice klanja Hrvata bojim se kako je prvi,Pavelic, presisao drugoga, Titu. kako drugacine objasniti neuspjeli Vokic-Lorkovic puc u kojem je veci dio domobrana i dio ustasa htio maknuti Pavelica i povezati se s Englezima koji su trazilo saveznika na Balkanu.

w. ;)

Tko je glasao

ništa Pavelić

nje mogao dati Italiji što si talijanski fašisti nisu mogli uzeti... uostalom i pred raspad Ritove Jugoslavije iz Beograda su Italiji nudili djelove Hrvatske...

...Tito je vratio, kako se ima običaj reći..samo ono što su mu saveznici dali...htio je on i više ( Trst je naš ..hehe)

ispoljavaš nekritički titoizam...

sve dobro...

Tko je glasao

žao mi je

postoje famozni Rimski ugovori po kojima je Pavelić lijepo prepustio Italiji dobrane dijelove Primorja, Dalmacije.možemo mi misliti najgore o Titi ali on je uspio vratititi Istru i sve ono što je Pavelić prepustio Talijanima. da miu nije uspjelo hrvatski ministri turizma ne bi mogli govoriti o uspješnoj turističkoj sezoni a mi bi tek sada išli na more bez putovnice.
što se tiče Beograda i njihovog nuđenja dijelova Hrvatske poznata je stvar kako je njegova težnja stvaranja Velike Srbije čije su granice na liniji Karlovac - Karlobag.

w. ;)

Tko je glasao

i meni je žao

Pedeset godina komunističkih lagarija je ostavilo traga u narodu...što se vidi i danas pa i po ovom tvom upisu poštovana @walpurga

"""" Jedna od najvažnijih komunističkih laži je ta da je dr. Pavelić prodao Dalmaciju i Istru Talijanima.
Njima očito nije poznato kako su Kraljevina SHS i Kraljevina Italija 12. 11. 1920. sklopile tzv. Rapalski ugovor. Potpisivanjem tog ugovora SHS je Italiji predala Trst, Goricu, Gradišku, dio Kranjske, čitavu Istru (bez općine Kastav), Cres i Lošinj s nekim manjim otocima, grad Zadar te Lastovo i Palagružu s pripadajućim otocima. Od Rijeke je stvorena nezavisna država koja je obuhvaćala Rijeku i okolicu. Ovo je dokaz da dr. Pavelić nije predao ove krajeve Italiji, nego da su oni već bili dio Italije. Sada dolazimo do 1941. i tzv. Rimskih ugovora. Talijanski zahtjevi su bili: stvaranje carinske i monetarne unije između Italije i NDH, personalna unija pod zajedničkim talijanskim kraljem, stvaranje zajedničke talijansko-hrvatske vojske i aneksija Italiji širokog pojasa od Rijeke do Kotora. Prva tri zahtjeva dr. Pavelić je uspio odbiti, a teritorijalne zahtjeve uspio je svesti samo na područje srednje Dalmacije u kojoj su Talijani ipak činili većinu stanovništva. Potpuno odbijanje talijanskih zahtjeva značilo bi kraj Hrvatske Države i okupaciju i aneksiju širokog pojasa Hrvatske Italiji, prema liniji Karlovac-Mostar. Dr. Pavelić je shvatio da je bolje braniti državu uz gubitak dijela teritorija nego odbiti talijanske zahtjeve i izgubiti državu. Do tada je dr. Pavelić bio u prijateljskim odnosima s Talijanima, ali nakon potpisivanja tog ugovora je ljutito izjavio „nakon što riješimo sa Srbima, riješit ćemo mi i sa Talijanima!“ Također je u intimnom krugu izjavio da će mu za povrat Dalmacije trebati oko dvije godine. Dr. Pavelić nije ništa prodao Talijanima, Rimski ugovori su mu bili nametnuti, a Hitler nije želio stati na njegovu stranu budući da je Italija ipak bila velesila, a Hrvatska tad nije imala organiziranu vojsku da se suprotstavi Talijanima, koji su tada u Hrvatskoj imali gotovo 250 000 vojnika. Rimski ugovori su anulirani 1943. godine kada je čitava Hrvatska oslobođena. Istra se tada prvi put u povijesti našla unutar granica hrvatske države. I sama pomisao na to da bi osoba koja je posvetila život Hrvatskoj prodala njenu obalu je potpuno besmislena."""

sve dobro...

Tko je glasao

J*bo te mrtvi Pavelić

I ovi koji su ti dali plus.

Ovaj je teks, jedan te isti, prenesen na mali milijun mjesta, od kojih niti jedno pošteni čovjek ne bi otvorio, a kamoli citirao.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Drvo

Aj molim te više ne pizdi sa Pavelićem.
Eto ja mu sve po spisku i svima koji drže do njega.
A ako i ti držiš do njega i tebi onda sve po spisku.
I vidi ne bojim se ovih svojih riči.
Znaš ko sam i što sam.
Zlo pod lopatu.

Grdi!

Tko je glasao

Pozor

Gle' ovako Grdilin. Isto kao i ti, i ja tjeram na krasni ku*ac Pavelića, koji je kriv za cijeli niz strahovitih, bezveznih, nepotrebnih zločina, da bi na kraju k'o zadnja pi*kica pobjegao i ostavio narod da ga Titovi boljševici prekolju. Tjeram Pavelića na ku*ac, i njega, i one kojima on još uvijek - nakon Domovinskog rata i Tuđmana - za bilo što treba, a ovdje sam imenom i prezimenom.

No, unatoč tome, ja ni o Paveliću neću lagati:

...Kraljevina SHS i Kraljevina Italija 12. 11. 1920. sklopile tzv. Rapalski ugovor. Potpisivanjem tog ugovora SHS je Italiji predala Trst, Goricu, Gradišku, dio Kranjske, čitavu Istru (bez općine Kastav), Cres i Lošinj s nekim manjim otocima, grad Zadar te Lastovo i Palagružu s pripadajućim otocima. Od Rijeke je stvorena nezavisna država koja je obuhvaćala Rijeku i okolicu...

Dakle, Drvosjek je u pravu - Istru, primorje i dio Dalmacije Italiji nije prodao Pavelić, nego je to učinio još srpski "jugoslavenski" kralj, dva desetljeća ranije. To je povijesna činjenica, pa sviđala se kome, ili ne.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Što se babi snilo . . .

Kao prvo Kraljevina SHS nije ništa predala Italiji jer se tu radi o velikim promjenama granica i državama u nastajanju nakon raspada Austro-Ugarske. Svakako da bi itko išta predao treba prije toga biti u vlasništvu.

Dakle Rapalskim ugovorom se definiraju granice izmađu Italije i kraljevine SHS, definira se nastajanje nezavisne države Rijeke, a taksativno se nabrajaju otoci Cres, Lošinj, Palagruža i Lastovo s manjim obližnjim otocima kao i grad Zadar s okolicom. U ugovoru se nigdje ne spominju niti Trst niti Istra i u tom segmentu je apsolutna kretenarija tvrditi da je "to učinio još srpski "jugoslavenski" kralj dva desetljeća ranije".

Također nije istina da je kraljevina SHS dragovoljno prepustila išta obzirom da su tražili da im se priključe teritoriji Dalmacije, Istre, Gorizie, Trsta kao i otoci. U tom sporu mediatorstvo je dano Americi i tadašnjem predsjedniku Woodrowu Wilsonu koji je odredio da Rijeka bude nezavisna država kao zajednička luka svih okolnih država, a ostalo je bila samo lančana reakcija. I da sad ne duljim, diplomacija SHS iako se trudila jednostavno nije tu uspjela i sve je definitvno definirano Rapalskim ugovorom.

I kad već ispravljamo bedastoće 1920. nije postojao Jugoslavneski kralj jer se ta država zvala Kraljevina Srba Hrvata i Slovenaca i tek 1929. postaje Kraljevina Jugoslavija. Dodatno je podlo ovo tvoje uporno antisrpstvo ako se podsjetimo da je Hrvatska dragovoljno ušla u tu zajednicu kao ostvarenje ilirskog sna. No bitno da se borimo za bolju prošlost i uz put mlatimo po Sbima, onako, nek se nađe.

Svakako treba biti velika budala da bi se mislilo da bi Srbi ikad ikakav teritorij prepustili dragovoljno.

P.S. izvorni tekst ugovora na talijanskom: Trattato di Rapallo

leddevet

Tko je glasao

Kompleks ustaštva i genocidnosti Hrvata

""""Gle' ovako Grdilin. Isto kao i ti, i ja tjeram na krasni ku*ac Pavelića, koji je kriv za cijeli niz strahovitih, bezveznih, nepotrebnih zločina, da bi na kraju k'o zadnja pi*kica pobjegao i ostavio narod da ga Titovi boljševici prekolju. Tjeram Pavelića na ku*ac, i njega, i one kojima on još uvijek - nakon Domovinskog rata i Tuđmana - za bilo što treba, a ovdje sam imenom i prezimenom."""

cite:MKn

Taj kompleks duboko je usađivan što propagandom što prisilom i zabranom drugačijeg mišljenja za vrijeme Titovine. To sjeme zla urodilo je plodom...od pruveličavanja zločina do preuveličavanja žrtava samo jedne ..hrvatske strane- zločini..komunističke i srpske strane-žrtve.

Jer nemojmo se zavaravati..kad se napada i pljuje po ustašama napada se hrvatska ideja ..jer ustaše su bili za Hrvatsku i bili su Hrvati katoličke i muhamedanske vjere.

O uzrocima se tada za Juge nije smijelo jer završiš u zatvoru ili dobiješ metak.

Od osnovne škole se ispiralo mozak djeci..pa omladini..studentariji i tako to..

To je ostavilo ploda i danas... a tehnika je ista.. - SKP ( b)

Kad god oni kojima Hrvatska baš i nije najbolje sijela..potežu Pavelića i ustaše..jer je današnja Hrvatska ostvarenje njihove borbe..ma što tko mislio o tome... i stavljao ZAVNOH u korelaciju..jer ZAVNOH je donio što... nekakvu neslobodnu socijalističku Hrvatsku u Jugoslaviji opet podređenu Beogradu..jebeš to..

Izvlačenje Pavelića i ustaša u funkciji dnevne politike ( koji je već stvoreni etalon za hrvatsko zločinstvo jel..putem komunističke i srpske propagande) a veličanje Tita i komunista pripisujući i ističući im samo antifašistički karakter..a prešućujući onaj zločinački boljševički i pljačkaški... ide se na osporavanje bilo kakve Hrvatske..a danas je to u funkciji afirmacije tzv. regijona, regije, balkanskog beneluksa , zapadnog balkana ili kako vam drago....

Eto..zato ja..razumijevajući tadašnje vrijeme i prostor što iz literature..što iz svjedočenja meni bliskih ljudi sa tada suprostavljenih strana..a i iz osobnog iskustva jer se sjećam kako su nam pokušavali ispirati mozak...

svaki put kad netko spomene Pavelića i Titu..volim reći kako ja to vidim... ako se netko ne slaže s mojim viđenjem tog dijela naše povijesti...a može me povući za dvadesetiprvi prst...

Što se tiče ovog citiranog @ MKn..

ne jednom sam napisao da ustaše eto nisu uspijeli ..nisu donijeli ništa dobro hrvtskom narodu..ali i tada imam na umu tadašnje okolnosti i...velike ideje kod malih naroda.

E sada:

-zar Tito nije pobjegao na Vis pod englesku zaštitu..kad je morao
-zar kralj nije pobjegao kumi u London isto je ponio zlato
-jedino je Draža ostao vjerujući da Englezi i Ameri neće dopustiti komunizam
-zar Jugoslavija nije pristupila trojnom paktu prije uspostave ndh..(mislim oko tri mjeseca ranije)
-zar pobogu..po svim tim trućanjima i ustaše nisu bili državljani Jugoslavije tj. Jugoslaveni..tj. podanici srpskog kralja..pa kako ih je odgojio.. zašto su se toliko bunili

.Napadajte ustaše koji su bili Hrvati automatizmom Jugosloveni ( pila naopako..ne znaju to samo ovi koji pljuju)..današnji Hrvati NISU JUgoslaveni pa zato ni ne ubijamo Srbe..Židove..Cigane..nego im dajemo najveća moguća ljudska prava sukladno zapadnoeuropskoj civilizaciji koja se btw. zloporabljuju.
To su činile ustaše pod Hitlerom..Hrvati i Muslimani- rođeni Jugoslaveni..zar ne..

Pavelić je također pobjegao na zapad u nadi da se neće dopustiti komunizam ..ali Staljin je trenutno na tom području ( Balkana) bio nadmoćniji..ne Tito nego Staljin s jedne i zapadni saveznici s druge strane.

Što je trebao...da je bilo samo protiv Titinih komunista i četnika ..komunisti i četnici bi prošli kao otprilike u Španjolskoj.. za građanskog rata.

Hrvati bi ih satrali..i četnike i komuniste kao i 91.- 95.

Međutim..Crvena armija je probila Sremski front... komunisti i Tito su dobili šansu i ..iskoristili je..a četnici se popartizanili u 90%.

Pošto je bilo kakva Hrvatska negacija Jugoslavije ili Velike Srbije Tito je dao pobiti potencijalnu opoziciju ..po završetku rata.. a Srbi su dobili Jugoslaviju..samo drugi pol. poredak..bilo im je drago da je takav i u Rusiji..pravoslavnoj.

Ubijanje Hrvata poslije rata na sramotu je Tite i komunista koji se danas vole nazivati antifašisti...a taj i takav antifašizam je samo smokvin list koji prekriva sramotu zločina boljševika Tite i njegovih satrapa...

Što je mogao Pavelić...organizirati osudnu obranu kao što neka manja mjesta jesu...

Tada je Tito već mobilizirao ( kad su mu što Crvena armija što Englezi oslobodili prostor )) nekoliko divizija u kojima je bilo i puno Hrvata. Ruska škola ratovanja ( na jednu pušku trojica ako treba) iza komesar s mašinkom koji ne dopusti povlačenje..URA JURIŠ... zamisli koliko bi TEK ONDA bilo žrtava u hrvatskom narodu.

Jurišanje na ustaške ili švapske mitraljeze je i inače bio omiljen način..taktika.. partizanskih komandira i komesara..što više poginulih..to bolje..

E sad...prave i ozbiljne ustaše su se probili ..što borbom što lukavstvima.. i pobjegli na zapad ..i nastavili raditi na ideji hrvatske države ..kako za kralja tako i za Tita..

Očuvali su u emigraciji ideju hrvatske države..dok se za to nisu stekli uvjeti...

Nisu ih udbaši i oznaši bezveze ganjali i ubijali po cijelom svijetu.. Upravo zbog toga što čuvaju i šire hrvatsku ideju i bore se za hrvatsku stvar, realno i shodno mogućnostima...

Na kraju su neki i doživjeli današnju Hrvatsku zahvaljujući Tuđmanu..tebi, meni i mnogim drugima kojima je ta ideja bila prionila srcu. Nezavisnu ( od Beograda) državu Hrvatsku..ma kako je nazivali.

Zato...bez obzira na uveličavane mrlje na biografiji poglavnika dr. Ante Pavelića on je za mene kao Hrvata velika povijesna osoba..dok je Tito za mene obični hohštapler..izdajica i ubojica Hrvata..zato Titu Srbi vole..

Kad god ti netko predbaci ..recimo ustaše i Antu Pavelića..pa samo ga pitaj..zašto je ubijen prvi partizan Hrvatske Andrija Hebrang. Kao i mnogi drugi partizani..pa i ovaj za kojeg se sada sudi lex perkovićima.

Nedam nikom na Antu i Franju..pa ni tebi @MKn..s kojim se većinom slažem.

sve dobro...

Tko je glasao

hrvatska ideja...

Jer nemojmo se zavaravati..kad se napada i pljuje po ustašama napada se hrvatska ideja

Aha. Možda tvoja. Srećom je većina Hrvata upravo svojim sudjelovanjem u NOB-u dokazala da to nije njihova "hrvatska ideja" pa su potaracali nositele takve "hrvatske ideje" :)

Tko je glasao

evo @zapi

poslušaj pa nešto nauči

https://www.youtube.com/watch?v=qW104Svv4VU

a zatim se malo proveseli

https://www.youtube.com/watch?v=4aJ2YLZJvos

sve dobro...

Tko je glasao

Zapi, tiho, odrasli

Zapi, tiho, odrasli razgovaraju.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Mali od kifle

Zapi, tiho, odrasli razgovaraju.
Vidim da su te dobro izdresirali u centrali.
Jadničak, mora da ti nije lako, i još kad se sjetim da radiš cijeli dan samo za jednu kiflu.

leddevet

Tko je glasao

Hehe

hehehe...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Nedam nikom na Antu i

Nedam nikom na Antu i Franju..pa ni tebi @MKn..s kojim se većinom slažem.

Ja ne dam nikom na Franju, gdje je bio u pravu, a što se tiče Ante, eh... a dobro, za to smo se i borili i krv prolijevali, da svatko ima slobodu i pravo reći što misli :-)

Da me ne razumiješ krivo. Sve ja to kužim, i povijesne okolnosti, i beskrajno srpsko laganje, i pol stoljeća bolesne "jasenovačko-genocidne" propagande i pranja mozga, sve to stoji. Ali da se nije onoliko moralo klati, nije, barem ne civile. A kad se već došlo do kraja i izgledne propasti, onda je trebalo imati toliko povijesne pameti i osjećaja, pa ili na vrijeme prijeći na pobjedničku stranu, ili se sam ukloniti, ili stati i poginuti u zadnjem boju.

A ovako? Ovako smo nakon 27 godina Kraljevine Srboslavije dobili novu, još goru, okrutniju i dužu, rupu od 45 godina u povijesti.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

rupu bi dobili svejedno

izginulo bi puno više ljudi Hrvata

da, šteta što nije uspio puč V-L

logore su imali ama baš svi

--što se tiče klanja..pogledaj koji je prostor obuhvaćala NDH a nisu sav prostor imali pod kontrolom i

znam da znaš što su bili " divlji ustaše" a i upitno je ovo o civilima..odrpanci u šumi bez odore a naoružani nisu civili..a moraš ih odvojiti od onih koji ih hrane..to je tehnika..zanat..tako to ide..

advokat Nobilo bi rekao " dvostruka linija zapovjedanja"

U ovom zadnjem ratu ako neki lokalni gostioničar Hrvat i hadezeovac pošalje svoja dva tri budalaša da dignu u zrak..primjerice najbližu birtiju koja mu čini konkurenciju..a gazda je Srbin..pa to nije kriv Franjo Tuđman nego oni koji su započeli rat pa je došlo do toga da neki lokalni birtijaš ima ekipu koja ima eksploziv

pa imaš pretežito ruralno stanovništvo..polupismeno i nepismeno većinom.. maltretirano po srpskim žandarima desetljećima..izrabljivano..
poginuti u zadnjem boju- imaš i toga

http://hr.wikipedia.org/wiki/Bitka_za_Od%C5%BEak

prouči

a tko bi onda čuvao ideju Hrvatske do slijedeće prilike..

Ni ja nisam da se Pavelića proglasi svecem..ali ne treba mu na sve još i dodavati..a pogotovo što se komunjarama Jugoslavenima i Srbima živo jebe za Pavelića..nego ga pokušavaju koristiti u današnje vrijeme ..kao Joker- zovi---hehe kad god im ustreba...

sve dobro...

Tko je glasao

lagati o jednom čovjeku

dodavati mu negativnosti..e da bi se drugom čovjeku prikrile negativnosti i dodale zasluge..

ja ne pristajem na te propagande..a ti ako pristaješ..to je tvoj problem.. @Grdi

ovaj moj osvrt je samo osvrt na tzv. Rimske ugovore a da se prešute Rapalski ugovori..

Uporno mantranje " Pavelić dao teritorije a Tito ih vratio" je prosta laž..koja se često još i danas ubacuje od strane jugonostalgičara...

MI se ne moramo slagati po svaku cijenu ali ću se uvijek zalagati na tvoje pravo na drugačije mišljenje.

Onda..današnji tzv. ljevičari potežu Pavelića iz pogrešnih razloga... ne zbog onog što je bilo nego zbog onog što jest...

To im kao čovjek koji je iz orginalne antifašističke obitelji.. od ćaće ranjenog partizana koji nije bio komunist..i kao čovjek antifašist koji se borio protiv srpskog fašizma..ne mogu dopustiti..

Napadajući Pavelića danas..veličajući zločinca Titu..napada se sama ideja hrvatske države a uzdiže se ideja regionalizma tj. jugovine... danas..ne onda..danas.. kužiš..

Ja branim IDEJU nezavisne države za Hrvate.. a ovi neki je napadaju...onako izokola...mučki.. vraćajući nas 70 -tak godina nazad...bilo da su otvoreno orjunaško-četnički nastrojeni ..ili da su neupućeni i nasjeli na komunjarsku propagandu i višedesetljetno ispiranje mozga za Juge.

Da..ni ja nemam dobro mišljenje o Paveliću..zato što nije uspio... a možda je imao šansu.. ( spomenuti puč V- L )

ali lako je biti general poslije bitke.

Pavelić..kao tvorac ideje o rušenju Jugoslavije oružanim putem..revolucionarnim putem..

i uspostavljanjem države za Hrvate..temeljem povijesnog prava.. prerastao je u mit, legendu u hrvatskom narodu.. na kojoj ideji se stalno radilo... i poslije WW2.

Od Hebranga sr. .preko Savke. do Tuđmana...

Dok Tito.. ah..njegovo zločinstvo je neupitno i njega vole neprijatelji hrvatske ideje..koji će u svakoj prigodi isticati nekoliko njegovih pozitivnih obilježja..a veliku većinu negativnih obilježja će prešućivati..

To je zato što je bilo zabranjeno Titu podvrći kritičkoj misli..pa i satiri i vicu..o čemu se danas toliko drvi...

Kad vidim da dignem tlak istinom..ovakvima poput @Bigi...znam da sam u pravu..a to što takvi poput tebe..fino odgojeni..nemaju želudac za te neke stvari.. to razumijem..ali naviknut će te se..

sve dobro...

Tko je glasao

postoji jedan ali

@ drvosjece toliko si lijepo napisao o Pavelicu da bi te on izljubio da je ziv. nazalost njemu je na prvom mnestu bila vlast i nije prezao da do nje dodje.. Talijani, pogotovo Musolini, su mu bili potrebni da ostvari svoje ciljeve po pitanju vlasti. da je on bio zbilja takav kakvim ga opisujes ne bi doslo do nazalost neuspjelog pusca Lorkovic-Vokic. radi se o pucu na cijem su celu ministar unutarnjih poslova i ministar oruzanih snaga a cilj je bio svrgnuti Pavelica, povezati se sa saveznicima u borbi protiv Njemaca. u u tomneuspjelom pucu je sudjelovao dio ustasa i domobrani. da je puc uspio hrvatska povijest bi se drugacije.

w. ;)

Tko je glasao

vidite @walpurga

često se postavlja pitanje političarima: Tito ili Tuđman ? Kao ..tko je pozitivniji..

To je lažno pitanje tzv. trik pitanje. Naime.. kad je Tuđman uzjahao.. Tile je bio već deset godina crkotina zakopana u Beogradu gdje mu se Srbi i glupi Jugoslaveni dolaze klanjati...

Pravo pitanje bi bilo: Tito ili Pavelić ?

Eto..kad je ideja u pitanju.. Tito se borio prvenstveno za globalni komunizam.. izborio je drugu Jugoslaviju koja se isto pokazala kao tamnica za Hrvate, a Pavelićeva ideja je ideja hrvatske države za Hrvate...

Idejno...meni je bliži Pavelić od Tite..a metode i načini ostvarenja ideje..su druga razina pitanja..

o tome možemo raspravljati..

ne moramo se složiti ali spreman sam se potući u obrani Vašeg prava da i dalje ljubite lik i dijelo druga Tite...masovnog ubojice Hrvata..

sve dok ne krenete nasilno rušiti Hrvatsku i stvarati neku novu Jugovinu..

eto..držim da je i stoga..napisano ovo oproštajno pitanje kao tema dnevnika..

Josipović se hvali zvjezdom petokrakom..a mi smo devedesetih ubijali te koji su nosili zvijezdu.. i ne..nisu to bili ( samo ) Šešeljevi četnici..kako bi se danas željelo predstaviti.. nego sljednici komunističkih..jugoslovenskih i velikosrpskih partizana..Titinih partizana...

Mislim..sve u redu..to je bilo i to je povijest..ali samo da se zna...

sve dobro...

Tko je glasao

"Tito ili Draža Mihajlović"

Pravo pitanje bi bilo: Tito ili Pavelić ?Iako sam ti dala plus , ne slažem se s ovom rečenicom, već bih je formulirala ovako "Tito ili Draža Mihajlović".

Tko je glasao

Može..ali samo

Srbima.. odgovor znamo kad pogledamo tko je izabrana vlast u Srbiji...

Titu i titoizam trpe samo zato što je bio za Jugoslaviju što je svojevrsna Velika Srbija..kako se ispostavilo.

sve dobro...

Tko je glasao

To je trik pitanje

samo psihopatima poput tebe, koji se afirmiraju u gnoju i kojima je humanost poput sotoni sveta vodica.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

srećom @Bigulice

tvoje se ne broji...zahvaljujući i ovakvima poput mene...isfrustrirana kokoško..

sve dobro...

Tko je glasao

Frustrirani iskompleksirani "rambo"

"Moje" se toliko "ne broji" da ti od jutra do mraka moraš razmišljati kako postići nepostizivo, a to je afirmacija ustaša i Pavelića, ne bi li i likovi poput tebe uzjahali na toj plimi govana.

S druge strane, nije ni to loše - naučio si se brauzat i kopipejstat, tko zna, možda ti to posluži jednog dana i nekoj poštenoj svrsi :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ustaše i Pavelić

su afirmirani činjenicom postojanja nezavisne države Hrvatske..ma koliko se to tebi ne sviđalo..a čemu sam nešto malo djelatno pridonio... njihova ideja živi.. a Titina i komunistička je bačena na smetlište povijesti

ja jašem..stvarno i figurativno..živim u svojoj zemlji koju volim..po tom pitanju nemam razloga za frustracije i komplekse nego baš naprotiv za ponos i satisfakciju

ps. što znači brauzat i kopipejstat :P

sve dobro...

Tko je glasao

nezavisnost ne opravdava ubijanje

@drvosječe
Pavelić&comp su sve ono lijepo šro se tiče nezavisnosti pretvorili u krvavo. jedno je stvaranje nezavisne države u ratu kao što je DR a posve drugo je stvaranje takve države u zatvaranju i ubijanju svih oni koji drugačije misle, koji su drugačije vjeroispovijesti ili narodnosti. iz pričanja moje majke čiji je otac bio domobranski pukovnik mogu zaključiti kako se je radilo o čisto režimskoj državi u kojoj su oni koji su se pobunili ostali za glavu kraći za razliku od neistomišljenika koji su završili u Jasenovcu i u plinskoj peći. molim te nemoj veličati Pavelića ni Francetića jer su oni puno ori od Tita Tito barem nije ništa prodao kako bi došao na vlast.

w. ;)

Tko je glasao

kako nije Tito prodao

https://www.youtube.com/watch?v=biaaGgZYQ_8

pa Banovina Hrvatska je bila veća od zavnohovske Hrvatske a postignuta je nakon mučnih događanja...atentata u beogradskoj skupštini...pojave ustaša koji su radili pritisak na Beograd s desna i pritisak hrvatskih komunista koji je dolazio s lijeva..

Tito je to predao ( prodao ) e samo da bi napravio još veće podijele među narodima samo da bi mogao po načelu ..podijeli pa vladaj... bratstvojedinstveno vladati do smrti.

Vidjeli smo kako je to završilo... da nije bilo komunista i tog Staljinovog agenta zločinca Tite Hrvatska bi danas imala status otprilike kao Škotska u GB...a možda bi se još odavno odvojila..

Ispadaš blesava kad govoriš o Domovinskom ratu kao " krvavom "...pa zar NDH nije nastala u još većoj klaonici koju Hrvati zasigurno nisu željeli..samo su se htjeli rastosiljati beogradskog fašističkog diktatora...i beogradske oligarhije.. koja je pljačkala hrvatski narod i prema Hrvatskoj se pokušala ponašati kao prema svojoj koloniji.

Naravno da je država bila režimska u to vrijeme ..kao i mnoge druge..a s obzirom koliki su je rušili..nikakvo čudo..moraš se braniti od neprijatelja i pete kolone..

Tada je na desetke raznih vojski djelovalo na hrvatskim prostorima..a jedino su se Hrvati borili za Hrvatsku..svi ostali za nešto drugo i treće.

Njemci za Reich..komunisti za komunističku internacionalu i Jugoslaviju.. Srbi za Veliku srbiju ili Jugoslaviju...talijanski fašist kao i mađarski za hrvatske prostore..i tako to...

ti bi današnjim mjerilima mjerila tadašnja vremena i to pod utjecajem sedamdesetgodišnje propagande..

ne može proći... Tito je negativac s polazišta hrvatske ideje..a Pavelić je pozitivac s polazišta hrvatske ideje..

sve ostalo su okolnosti na koje se tada baš i nije moglo utjecati...

ma koliko se to vama nekima ne dopadalo..to je istina i činjenica postojanja današnje nezavisne i međunarodno prihvaćene države Hrvatske..to potvrđuje...

ostalo su komunističke i jugonostalgičarske laži...

da su ustaše klali i ubijali..pa jesu..ali koji tada nisu.. rasni zakoni su bili u svim zemljama koje je Hitler tada okupirao..

dok je Tito ubijao svoje..doslovno svoje..

sve dobro...

Tko je glasao

Možda nije prodao, ali je poubijao i oteo ljudima imovinu

Tito barem nije ništa prodao kako bi došao na vlast.možda nije prodao, ali je pobio 10% hrvatskoga stanovništva, a ni druge baš nije štedio!

Tko je glasao

Strašnost

S obzirom na strašnost navodne činjenice da je Tito pobio cca barem 350.000 Hrvata, vjerojatno ti ne bi trebao biti problem podastrijeti i neki dokaz za to, neki popis žrtava, pa da ga pomnožimo s 10 u ime istine (jer znamo da lažu), jelda?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

S obzirom na strašnost

S obzirom na strašnost navodne činjenice da je Tito pobio cca barem 350.000 Hrvata, vjerojatno ti ne bi trebao biti problem podastrijeti i neki dokaz za to, neki popis žrtava, pa da ga pomnožimo s 10 u ime istine (jer znamo da lažu), jelda?

Može. Prošeći do knjižare:

Život, greh i kajanje : ispovedna autobiografska hronika / Simo Š. Dubajić.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Revnosni

Slabo se cijene te žrtve kad ih nitko nije popisao imenom i prezimenom. Više je poštovanja i sam Vukojević imao prema jasenovačkim žrtvama - on ih je popisao 8.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Što si htjela, dobila si.

Što si htjela, dobila si. Zašto ti se ne sviđa? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Preformulirat ću pitanje jer vidim da si glup

Žrtve poraća su po svemu sudeći mnogima važne. Tako i treba biti - žrtve su žrtve. S obzirom na veći broj živih svjedoka, takve bi žrtve trebalo biti puno jednostavnije utvrditi i popisati od žrtava ratnog vihora.

Pa te još jednom pitam - gdje je popis tih žrtava?

Ako se pobilo 10% Hrvata, kako ppetra tvrdi, radi se o barem 350.000 mrtvih ljudi.

Navedi mi popis makar desetine od tog broja.

Inače, pomislit ću da ti te žrtve uopće nisu važne, već da samo lažeš i gnojiš.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci