Tagovi

Opet sudac Milanović

Bandiću se urušava Zagreb a ministrici Lovrin pravosuđe. I Zagreb i pravosuđe pali su na najniže moguće grane.

Vrhovni sud je definitivno odlučio da je gospićki sudac Milanović protupravno pustio na slobodu ubojicu Vinka Budišu. Manje-više je jasno zašto je Milanović tako postupio. Budiša je ubio Srbina a to se u velikom dijelu naše javnosti a i pravosuđa izgleda smatra ne baš tako velikim grijehom. (Nijemci imaju za to izraz „Kavaliersdelikt“)

Tako se na slobodi našao Budiša, a i neki drugi, „junaci sinjske krajine“ i „uzdanice HDP-a“ iako osuđeni na dugogodišnje kazne zatvora zbog ubojstava Srba, šeću se po plažama i po centru Zagreba. I oni su u očima mnogih učinili manji grijeh. Ta ubijali su ipak samo Srbe. Pisao sam već više puta o tome ali moje pisanje je kao kap vode na vrući kamen.

Zatim su došle presude „vukovarskoj trojki“ u Haagu. S hrvatske strane nitko nije bio zadovoljan. Redali su se protesti. Čak je netko lansirao vic da bi im trebalo suditi u Hrvatskoj.

No, kako netko može ozbiljno očekivati da strani sudovi i suci pravedno presuđuju za zločine učinjene protiv našeg naroda kad naši sudovi nisu u stanju pravedno suditi zločine koje su pripadnici našeg, hrvatskog, naroda učinili nad Srbima. Zar zaista netko misli da EU, UNO i tko zna tko još, ne prate zloupotrebe i kriminal u hrvatskom pravosuđu? Zar zaista netko misli da bi bilo koja instanca Europe predala „vukovarsku trojku“ našem pravosuđu? Pa da im sude suci poput Milanovića ili Lozine?

Ovo je ponor u koji se urušava pravosuđe, veći od Bandićevih zagrebačkih ponora. Tko će ispraviti silne grijehe hrvatskog pravosuđa? Jer, stare grijehe nitko ne ispravlja, a dnevno dolaze novi? Dokle tako gospodo suci? Dokle tako ministrice Lovrin?

Komentari

Sjetim se prve pričesti i

Sjetim se prve pričesti i oduševljenja što me čeka Život i straha jer me gleda Božje oko.


Označeni: pokojni velečasni Josip Ivanuš, autor 45 lines i predsjednik HDZ-a Gradište, Franjo Babić (unuk il praunuk Tune Babića, HSS-ovca partizana, onog brke u šokačkom špencletu sa snimke iz 1946. kad je Tito proglasio DFJ)

Boji li se danas itko od ovih što odlučuju o našim životima Božjeg oka?

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

nakon čitanja

nakon čitanja opinioiurisovih dnevnika, moj je definitivni zaključak da u slučaju ove vukovarske trojke nije uopće problem u sudu nego u tužiteljstvu i onima koji su tom tužiteljstvu morali prikupiti dokaze

meni se čini da Sanaderovo trgovanje sa Carlom (koje je u jednome času dovelo do hapšenja Gotovine) koje je možda rješavalo ili bolje rečeno "krpalo" neke ključne situacije i to s političkog stanovišta, sada ubire danak kroz propuste u slučaju vukovara

ono što je najbizarnije je da je ono što je po svoj prilici propust sanaderove vlade (dakle da pruži dokaze i podršku tužiteljstvu kako bi dokazali optužnicu) a što se pretvorilo u debakl u hagu, naši ljudi doživljavaju kao priliku da sanader opet malo zašilji desnu retoriku i smjelo krene u obranu nacionalnih interesa koje je on sam doveo u pitanje

Tko je glasao

Pa normalno da je Sanader

Pa normalno da je Sanader zakazao. Hrvatska je trebala sakupiti dokaze (državno odvjetništvo na ćelu sa Bajićem) i predložiti ih haškom tužiteljstvu Karli. Bajić i Karla su se znali slikati kada je bila u Zagrebu.
Pored toga, hrvatska je trebala zatražiti status "prijatelja suda" a što je lijepo obrazložio
opinioiuris u Vukovar: međunarodni ili nemeđunarodni sukob?

Ja sam napisao tekst Bajić odgovoran za Hašku sramotu. Poslje ovog teksta mislim da je djelovala "špijunaža". Na primjer odmah po objavi teksta bjesdrugi objavljuje tri teksta (kopije) sa ciljem da prekrije tekst Bajić odgovoran za Hašku sramotu.
Isto tako dogodio se i DoS napad na politiku. Sada kada je tekst otišao u arhivu sve se smiruje.
Napominjem ovo je samo pretpostavka temeljena na tekstu koji argumentirano tvrdi da je Sanader zakazao sa Vukovarom u Hagu. Pitanje je samo namjerno ili iz neznanja.

Tko je glasao

Vi ste otvorili novi dio

Vi ste otvorili novi dio rasprave o čemu bi u stvari trebalo napisati novi post. A da to Sanader koristi za desnu retoriku, jasno, dobro mu je došlo.

Tko je glasao

Mislim da je Vrhovni sud

Mislim da je Vrhovni sud utvrdio da je Budišino puštanje na dopust bilo protuzakonito a da takva protuzakonita presuda za suca Milanovića nije propust.
Ovo ne mogu vjerovata, netko donese protuzakonitu presudu i za to nema nikakvih posljedica. Sudac ako ne poštuje Ustav i zakone nebi smio više biti sudac.
Koja je poruka poslana ovom odlukom?

Sudac je bog, nema drugih bogova.

Tko je glasao

Sudac je gangster među

Sudac je gangster među drugim gangsterima.

Tko je glasao

Treba delat.

Treba delat.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci