Tagovi

Operacija "Dijaspora" - uncovered


Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Današnji Jutarnji list objavio je tekst o HDZ-ovoj operaciji „Dijaspora“ kojoj je cilj maksimalnim animiranjem biračkog tijela, prvenstveno u Bosni, osvojiti što veći broj mandata u Saboru s obzirom da broj zastupnika iz dijaspore najviše ovisi o broju birača koji se odazovu. Ovdje objavljujemo dokument koji je bio osnova za tekst u Jutarnjem listu.

Ono što ne piše u tekstu Jutarnjeg lista je da se registracija birača ne mora obaviti osobno već je dovoljno da usmeno netko biračkom odboru kaže nečije ime i prezime. JMBG nije potreban! Na taj način birački spiskovi mogu se napumpati do neslućenih razmjera što kasnije ostavlja veliki prostor za manipulaciju.

Isto tako iz teksta možete vidjeti kako su se spiskovi birača vodili do ovih izbora, tj. da su za spiskove bile zadužene stranke (čitaj HDZ). U tom svjetlu ni ne čudi da je HDZ do sada premoćno dobivao izbore u tzv. dijaspori.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

cnn.blog.hr

Komentari

Privatizacija diplomatske

Privatizacija diplomatske mreže Hrvatske od strane HDZ-a je presedan u današnje vrijeme. Ako smo razumjeli isto u Tuđmanovo vrijeme jer je bio apsolutist i diktator, zašto Sanader smatra da će hrvatska javnost progutati ovu očitu zloporabu?

Hoće li netko upitati Sanadera gdje su pozivi za izlazak na izbore u Hrvatskoj?

Možda bi SDP-u bilo uputno da jasno i glasno pozove diplomatsko osoblje da ne sudjeluje u promidžbi jedne stranke i suprotno interesima zemlje koju u inozemstvu predstavljaju?

Zašto ih ne upozoriti da time krše osnovne postulate svog diplomatskog poziva? I da će svako tko se time bude bavio biit smjesta smijenjen s položaja i otpušten iz državne službe nakon što se vlast promijeni.

Ovakvu bi najavu pozdravio svaki građanin naše zemlje. Naravno, HDZ-ovi glasači se izuzimaju iako vjerujem da je i među njima nekolicina koji se protive ovom Sanaderovom potezu.

B-52

Tko je glasao

Kako je počela ova igra sa

Kako je počela ova igra sa navodnom, ali i bez navodnika , dijasporom još će se dogoditi (ili bi moglo) čudo neviđeno do sada u svijetu. Evo ja predviđam i mogućnost da bi izlazak HR birača u dijaspori mogao biti veći no u samoj Hrvatskoj,... što naravno samo potvrđuje tezu da Hrvati koji žive izvan majčice domovine puno više i bolje skrbe o Hrvatskoj no mi lijeni i kakvi već sve jesmo u samoj Hrvatskoj. (LOL)

Tko je glasao

Uskoro će se mnogi sjetiti

Uskoro će se mnogi sjetiti onog filma - dokumentarca sa lijepim naslovom:
"Kad mrtvi glasuju".... samo što su onda šutjeli...

Tko je glasao

Upravo je ta registracija

Upravo je ta registracija birača bit cijele priče o glasanju dijaspore. Sanader sad poteže i posljenju opciju da bi se održao na vlasti. Povećava masu birača u toj izbornoj jedinici. Kako to može utjecati na naše ukupne rezultate?
Koliko mi se čini nikako, osobito u odnosu na SDP. Povećanjem broja birača u BiH, odnosno dijaspori, računa na birače koji će glasti za HDZ. I u toj izbornoj jedinici će dobiti recimo max. broj glasova. Ali to mu je u odnosu na SDP suvišno, jer tamo SDP i onako neće dobiti niti jedan glas, naprosto jer nema liste za tu izbornu jedinicu. Jedini konkurent HDZ-u u toj izbornoj jedinici je HSP. Oni bi mu eventualno mogli ukrasti koji glas, ako se kandidiraju. Ovim postupkom HDZ ide na sigurno, koliko to sigurno meže biti.
S druge strane u Hrvatskoj se ovim potezom stvara negativna slika HDZ-a, koji opet mulja oko izbora, i hoće krasti. Moguće je da se mnogi neopredjeljeni baš nakon ovoga opredjeli za nekog dugog, recimo SDP, čime njihovo odustajanje od liste za dijasporu dobija na težini i pokazuje se prilično dobrim reješenjem.
Ovo može ne biti točno ukoliko broj birača u dijaspori na neki način utječe na glasenje i broj mejsta u Saboru iz ostalih izbornih jedinica. Kako ne znam toliko dobro izborni mehanizam, sve ostaje otvoreno.

Tko je glasao

Kako to može utjecati na

Kako to može utjecati na naše ukupne rezultate?
Pokušat ću objasniti, a zastupnici koji ovdje pišu neka me isprave ako sam nešto krivo interpretirao.

U 11. izbornoj jedinici se ne glasa za fiksni broj zastupnika kao što je to slučaj u izbornim jedinicama 1.-10.
Za 11. izbornu jedinicu vrijedi tzv. plivajuća kvota.
Izračuna se koliko je glasova potrebno za jedan mandat u izbornim jedinicama 1.-10. i onda se broj glasova onih koji su izišli na birališta u 11. izbornoj jedinici podijeli s tim brojem i tako se dobije koliko mandata iz 11. izborne jedinice ide u Sabor.

Prevedeno: Ako u izbornim jedinicama 1.-10. iziđe vrlo velik broj birača, a u 11. vrlo mali broj birača, tada iz 11. jedinice ide manje mandata u Sabor.
Ako u izbornim jedinicama 1.-10. iziđe vrlo mali broj birača, a u 11. vrlo veliki broj birača, tada iz 11. jedinice ide više mandata u Sabor.

Sanader i HDZ se nadaju malom odazivu birača u Hrvatskoj i žele motivirati ljude iz 11. izborne jedinice da iziđu na birališta. U tom slučaju bi HDZ vjrojatno dobio još jednog zastupnika. U ovom sazivu imaju četvero zastupnika iz 11. izborne jedinice i žele dobiti i petog.

HSP ne igra neku bitnu ulogu. U 11. izbornoj jedinici ne igra izborni prag od 5%. Realni izborni prag tamo može biti i 20%, 25%, a ako se poslože brojke i preko 30%. A HSP nema toliku snagu.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

kakva je situacija bila na

kakva je situacija bila na dosadašnjim izborima?

Tko je glasao

Nefiksna kvota za dijasporu

Nefiksna kvota za dijasporu je uvedena tek na parlamentarni izborima 2003. g (do tada su imali 14 zastupnika neovisno o broju glasova) i po tim novim/starim pravilima je u Sabor ušlo 4 zastupnika jel je sve (kako je to lijepo napisao Silverci) vezano na izlazak na izborima i broj potrebnih glasova za jedan mandat.

Tko je glasao

Ispravljam sama sebe:

Ispravljam sama sebe: nefiksna kvota je uvedena na izborima 2000. g. i tada je HDZ dobio 6 mandata (bio je veći izlazak na izbore nego 2003. g)

Hvala osobi koja me upozorila na gresku.

Tko je glasao

u pravu si, bravo, sjedi 5

u pravu si, bravo, sjedi 5 ;)

Tko je glasao

Hvala na pojašnjenju, nisam

Hvala na pojašnjenju, nisam znala taj izborni detalj. Ali i u ovom slučaju, ako pravilno reagira, SDP može iskoristiti svoje odustajanje od 11. izborne jedinice, i dodatno motivirati građane u ostalim jedinicama da izađu na izbore, čime se reuši Ivina izborna taktika.
Usput, Ivo pokazuje oliko vjeruje u svoje šanse u samoj Hrvatskoj, u koju se tako kune, i za koju tako brine.

Tko je glasao

A zašto ne bi Ivo osigurao

A zašto ne bi Ivo osigurao dodatnih 5-6 zastupnika.
SDP ne bi bio protiv dijaspore da je Bandić recimo pobijedio na Saboru.
Ili da su ikad dobili više od 1000 glasova u BiH? Zar ne?
Nije li i to onda demagogija gora od Ivine??

Tko je glasao

SDP nije ni 2003. išao s

SDP nije ni 2003. išao s listom u 11. izbornu jedinicu.
Znači, nije nova ideja.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Nije.

Nije.

B-52

Tko je glasao

Hrvatska mora razno

Hrvatska mora razno razrješavati odlučnije, tako i ovo. Obzirom da je u svjestkom vrhu iseljavanja i koliko je državljana i Hrvata, o kojima skrbi, koji žive vani, ili će se napraviti složene razlike i redukcije ili će puzati i ići u širinu i uravnilovku.

Gotovo je sigurno da je varijanta u širinu i uravnilovka već prevladala. Radi lakših interesa i biznisa (pa i pranja love, svega oko nekretnina ...) je već jako puno stranaca, koji do jučer s Hrvatskom nisu imali veze, postalo ili pravi državljani ili su već jednom nogom tu, kao npr. razni avanturistički dečki i dame iz prijateljskih i susjednih zemalja bivše SFRJ. Ad potonjeg, ovih dana Srbija je oko toga na maksimumu - državljani svi koji se ojsećajju Srbima. Kako je onih koji volje hrvatsko državlkjanstvo jako puno, i mi smo tik do toga. Obzirom da je radi najvećih državnih interesa puno takvih izvarednih državljanstava već sređeno, na nivou pa i najvišem, državni interesi su nešto što nije za obične smrtnike, razvidno je za očekivati da bi uskoro mogli imati i puno, sve više, jako puno državljana iz nama tardicijski prijateljskih zemalja, s kojima se voli poslovati a i oni s nama, bivšeg SSRA, arapskih, azijskih pa i nešto afričkih. Ja navijam za crnce i Kineze, naravno crnkinje i kineskinje, za studija u zzagrebu smo se družili puno. Čačić naginje Ukrajinkama i Ukrajincima i sa Ćehokom možda Kazahstanu, predsjednik države sa raznima, svatko ima neke preference. Sam Jadran je pun srednji i zapdane Evrope a Putin u Zagrebu je bio jasan, moli malo razumijevanja za svoje dečke i dame, ako ne ravnopravno ali ipak malo bolje. Srbi i sve iz BiH tradicijski naginje najviše.

Dakle, već smo na kakvih 8 milijuna a za par godina sigurno prelazimo 10. Ne treba shvatiti tragično. Ljudi sa svih strana vole kod nas i razni naši su vični poslu s time, a naša tradicija je da se puno giba vani, čak se ispričava zašto se nije otprhnulo, like a bird, bird on fire.

Tko je glasao

I, gdje je problem? U čemu

I, gdje je problem? U čemu je to afera ili što već pokuašvaš to pokazati da je?

Vrlo je pozitivno da vlada radi na motiviranju glasača da izađu na izbore.
To je bilo i za očekivati od GONGA da pokrene ovakvu inicijativu.. GONG je NG i neutralan, jedini mu je cilj da sve bude po zakonu i pravilno pa eto im zadatka...

Kaj vas sad peče jer ste svoju listu za dijasporu eliminirali, možda se sada i predomislite

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Problem je u tome da nece

Problem je u tome da nece meni Jozo iz Frankfurta, koji uziva sve blagodati civiliziranog, demokratskog i ekonomski razvijenog drustva odlucivati tko ce vladati doma. Kada se vrati u Hrvatsku, ulozi u nju steceno bogatsvo, tu se zaposli, otvori firmu ili sto vec, neka onda ravnopravno glasa kao i svi ostali građani ove zemlje.

Tko je glasao

A što ako je već

A što ako je već investirao ovdje i ima firmu koja posluje OK, plaća poreze.
Samo što on kao vlasnik živi vani?

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Ti si stvarno skroz u

Ti si stvarno skroz u banani. Da li ces onda dati pravo glasa talijanima iz uprave Unicredit banke ili Austrijancima iz Raiffeisena ili Šveđanima iz Ericssona???? Koji žive u Italiji, Austriji ili Švedskoj ali su u Hrvatskoj kupili firme i placaju porez.

Brkaš pravne i fizicke osobe. Zato jer nemas boljeg izgovora. Kao ustalom niti jedan HDZ-ovac.

Tko je glasao

Glasanje Hrvata iz BiH (kao

Glasanje Hrvata iz BiH (kao dijaspore) na parlamentarnim izborima u RH je negacija postojanja hrvatskog naroda kao konstituivnog dijela BiH.
... i tko ili što u tvojoj priči plača porez u Hrvatkoj... Tvrtka ili osoba?

Tko je glasao

Nažalost o nama će

Nažalost o nama će odlućivati i Jozo iz Frankfurta kao i njegov pokojni dida iz Posušja.

Tko je glasao

U pokojnom didu i jeste

U pokojnom didu i jeste problem. Bar se meni tako čini.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Evo ja sam prvi dobrovoljac

Evo ja sam prvi dobrovoljac koji je spreman o vlastitom trosku otici na neko od biralista u BIH kako bi nadgledao pravilnost glasovanja. GONG mi mora samo uputiti u pravila.

Nadam se da se pravodobnom akcijom moze organizirati kriticna masa promatraca koja je spremna sprijeciti ponovnu kradju...

Tko je glasao

drugi dobrovoljac (tj

drugi dobrovoljac (tj dobrovoljka ;))

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Vas dvoje ćete ostati u

Vas dvoje ćete ostati u Hrvatskoj i lijepo glasati. Taman posla da i u Hrvatskoj HDZ dobije dva glasa više jer ste otišli u Bosnu.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

tko kaže da ja ne bi

tko kaže da ja ne bi glasala za hdz :)?
ali dobro... možemo na smjene - ujutro glasanje, popodne nadziranje ili obrnuto.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

tko kaže da ja ne bi

tko kaže da ja ne bi glasala za hdz :)?
Čak i u tom slučaju moj komentar stoji. Ujutro glasaš u Hrvatskoj, a popodne u BiH.
Na prošlim izborima novinarka, čini mi se, Jutarnjeg je dokazala da je i to moguće.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

pa to bi po meni trebalo

pa to bi po meni trebalo postojati kao legalna opcija, normalno da postoje ljudi koji se jednostavno ne mogu odlučiti za koga će glasati.
(za one malo sporije: ironija uključena)

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Zbog toga su novinarki skoro

Zbog toga su novinarki skoro sudili.
Za razliku od novinarke oni koji su muljali ostali su nekažnjeni.

Tko je glasao

A kako ti to misliš da

A kako ti to misliš da pokojici, pa tako njih na tisuće koji su prošli put glasali mogu ikome odgovarati.... aj dobro, možda kod sv. Petra, ali to ne računam...

Tko je glasao

ali su zato stabilno

ali su zato stabilno biračko tijelo :)

Tko je glasao

ali su zato stabilno

ali su zato stabilno biračko tijelo :)

a i ne tribaju ti pusti autobusi za dovest ih na biračka mista.....

Tko je glasao

Smijem se na vase komentare,

Smijem se na vase komentare, al to je takav smijeh pun jada i nemoci da prelazi granice ironije. U kojem jeb(peep)om Guzistanu zivimo...

Tko je glasao

pitam se nadgleda li gong i

pitam se nadgleda li gong i ta birališta?
hdz naravno opet radi teatar (a što bi drugo s teatrologom na čelu), i opet će mu proći jer ga birači neće kazniti, a spriječiti ih je nemoguće.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Gongu su uskratili donaciju.

Gongu su uskratili donaciju. Gonga je Slobodna dalmacija optužila da "rasipaju" novac na plaće, u njihove redove .
Dakle, poduzima se sve kako bi onemogućili nevladine udruge da nadgledaju.
Bojim se da je Sanader spreman na sve.
U hrvatskoj je napravljeno jako puno kriminala koji najbolju zaštitu ima u ovom režimu. Spremni su ovakvo stanje braniti svim sredstvima.

Tko je glasao

Gongu su uskratili

Gongu su uskratili donaciju...
Ajmo plakati...(vidi niže - ovo nije istina!)

Da, istina je da Gong na plaće troši više nego duplo od standarda kojemu svaka NG treba težiti i ne razumijem zašto ih braniš. 1.200.000+ u 2006. kada nije bilo izbora - koliko njih tamo radi - kakve plaće imaju?

Ako pogledaš i netransparentni izvještaj Upravnom odboru GONG-a vidjeti ćeš da umjesto da koriste open source oni traže donacije od MS-a (koje će u budućnosti vjerojatano plaćati), troš 120.000+ na telefone (u doba Skypa!)

A nigdje ne piše koliko ih ima, koju plaću imaju glavni seratori itd...

I ako pročitaš ovaj >dopis Suzane Jašić biti će ti jasno kakvog profila je to žena. Isfrustrirana pa prijeti vladi i ne znam koje simbolike koristi...

I nadalaje, GONG se na izborima 2001. nije ponio neutralno što mu je temeljna dužnost kao NG udruge za promicanje demokracije i edukaciju o izborima pa stoga da sam ja Ivo Sanader ne bih im dao niti kune - neka im SDP i Mesić osiguraju lovu - za njih su agitirali 2001. godine

Naravno, od Vlade su ipak dobili 400.000+ kn pa se Suzana barem mogla ispričati.

A ti Mućke, ne seri bezveze jer vidiš da pojma nemaš...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

sitna ispravka. odnosno

sitna ispravka. odnosno nekoliko njih.
čini mi se da ciljaš na izbore 2000. godine, preciznije 3. siječnja 2000. godine. čiji je datum održavanja, kao i ove godine, HDZ krio do posljednjeg mogućeg trenutka. iako je Franjo Tuđman, odavno, bio inkapacitiran.

a što se tiče sudjelovanja GONGa u tim izborima, odradio je, samo svoj, posao. omogućio Građanima da Organizirano Nadgledaju Glasovanje. i sudjelovao u akciji Glas 2000 kojemu je jedina svrha i cilj bilo potaknuti građane da izađu na birališta.

upravo ono za što si rekao, u svom prvom komentaru u ovom dnevniku, da bi GONG trebao raditi.

zanimljivo je da HDZ ne radi na poticanju izlaska birača u RH, nego se za to zalaže samo u inozemstvu!

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

zanimljivo je da HDZ ne radi

zanimljivo je da HDZ ne radi na poticanju izlaska birača u RH, nego se za to zalaže samo u inozemstvu!

Po tvojemu se samo u inozemstvu dobijaju glasovi HDZ-a. Znači ti ljudi koji su živjeli desetlječima u demokraciji i naučili su kaj ona znači i usporedili su ju s jednoumljem. U vrjeme komunizma se je ljudima u vojski određivalo koga moraju birat. 65-e sam prvi put moral birat i u kasarni mi je rečeno koga moram označit.

Kaj ti ne smeta da se iz Hrvatske šaljeju autobusi u druge zemlje i dovodiju birači koji su se oružano borili protiv demokracije u Hrvatskoj.

Malo čudno gledanje na demokraciju.

Tko je glasao

čini mi se da unatoč

čini mi se da unatoč življenju u inozemstvu/stranim demokracijama, građani Hrvatske ništa nisu naučili. dapače! dogodi im se selektivna amnezija kad pređu hrvatsku granicu i postanu Balkanci kao i svi mi koji smo ostali u državi koju volimo i kojoj plaćamo porez. jer da su svi slobodarski i demokratski nastrojeni ljudi ostišli iz Hrvatske, čini mi se da bi nacionalna struktura zemlje bila bitno drugačija.

i ne, ne smeta me da se građani Hrvatske autobusima dovoze na glasovanje u Hrvatsku. jer nije napravljeno ništa protiv zakona zemlje u kojoj živimo. dapače! samo je građanima omogućeno glasovanje.

meni je puno veći problem što su ti dovezeni/uvezeni glasovi išli u bunar HDZa. jer je riječ o građanima Hrvatske koji su glasovali za HDZove koalicijske partnere u Hrvatskom saboru.

i na koncu, što se tiče onih koji su se borili protiv Hrvatske, a ne protiv demokracije u Hrvatskoj, jer nije riječ o istoznačju, Franji Tuđmanu treba zahvaliti na potpisivanju generalne amnestije. moja je logika, ako je netko kriv, bio Hrvat, Srbin, pingvin ili zebra, neka odgovara.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

To mi nije jasno, daj navedi

To mi nije jasno, daj navedi te koji nisu niš naučili i bolesni su od amnezije. Izgleda da neki nisu svjesni da svaki građan Hrvatske ima jedan glas na izborima. On bira legalne stranke koje su registrirane i nisu nigdje zakonski zabranjene.

Ti si jedan od onih koji samo kritiziraju jedne a sljep si za greške drugih.
U tome svemu nije bitno ko je napravil više i veče greške.

Velka koalicija je bila na vlasti i nisu nikog kaznili zbog djelovanja protiv zakona Hrvatske.

Ti izvozni balkanci za koje je tito dobil puno, puno novcih su u Hrvatsku uložili miliarde $ i € na razne načine. Ostali su vjerni svojoj domovini i budi siguran ne iz koristoljublja. Svi oni imaju pravo glasa i meni osobno ne pada na pamet nekom predbacivat koga je biral.

Tko je glasao

da, nije bitno tko je

da, nije bitno tko je napravio više i veće greške. jedan zločin nikada ne može biti opravdan drugim zločinom.

a što se tiče Velike kolicije, odnosno Vlade predvođene SDPom, ne moram naglašavati da nije na Vladi da kažnjava bilo koga. ali je činjenica da je za njenoga mandata osuđen Mirko Norac i ekipa koja je u Gospiću kršila zakone Republike Hrvatske, države za koju su se, navodno, borili.

što se, pak, tiče amnezije onih koji su stasavali u razvijenim državama/demokracijama ne moramo ići daleko. osvrnite se oko sebe. i vidjet će te koliko je takvih koji se na jedan način ponašaju u RH, a na drugi u zemlji u kojoj su, do nedavno, živjeli i radili. svojevremeno je čak i kardinal Josip Bozanić na to upozorio. istaknuo je da je zanimljivo kako svi kada pređemo u Sloveniju uključimo svjetla na automobilima i vozimo se u skladu s propisima.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Ste vi svjesni toga kaj

Ste vi svjesni toga kaj pišete. Kad sam u domovini a to je par put godišnje, sad kad sam u penziji su ti intervali dulji primječujem jedno. Kod nas telefoniraju skoro svi za volanom, voziju se bez pojasa, ne stane skoro niko jednom pješaku na zebri, prelazi se preko pruge makar je crveno. Sad su postavili i rampe, ali to je samo za one koji su bedasti. Pametniji se sad voziju slalom na tim prelazima. Zanimljivo je jedno, svi imaju domače registracije. Oni s stranim se svi toga pridržavaju. To kak se ponašaju ljudi koji otideju u Sloveniju, nema veze s onima koji dolaziju iz vana u Hrvatsku.

Tko je glasao

ne razumijem o čemu

ne razumijem o čemu pišete. ili ne želite vidjeti ono što vas bode u oći ili namjerno gledate na drugu stranu. nije stvar u registarskim oznakama automobila, nego u tome tko sjedi za volanom, odnosno tko njime upravlja. ili čak ne mora ni voziti automobil. može vozati cijelu državu. recimo, pokojni Gojko Šušak.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Kaj ti ne smeta da se iz

Kaj ti ne smeta da se iz Hrvatske šaljeju autobusi u druge zemlje i dovodiju birači koji su se oružano borili protiv demokracije u Hrvatskoj.
Dobro uočeno.
Samo se ne mogu sjetiti čiji su to koalicijski partneri.
Znaš li ti?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Bez obzira što je SDP

Bez obzira što je SDP zabrzao u odluci (pogešnoj) da ne izađe sa svojom listom u tzv. dijaspori još je sasvim na vrijeme da i tamo krenu, ako ne radi toga da netko prođe, a ono bar radi spriječavanj aizmišljanja glasača je rće ih ako SDP ne bude nazočio i kroz biračke odbore i promatrače ovi izmisliti milijun ako treba.....
....a i ovo je ujedno točka gdje SDP treba dobro opaliti po HDZ-u, i naravno spriječiti da se izbori provode po birtijama.

Tko je glasao

To još više potvrđuje da

To još više potvrđuje da glasovi ljudi koji ne žive u Hrvatskoj NE trebaju odlučivati o našoj sudbini.I da je SDP u pravu.Samo je kvaka u tome da u ovoj državi ne prolaze oni koji su u pravu,već oni koji su na vlasti.Fuj!

cvjetići

Tko je glasao

U konzulatima, a tu se

U konzulatima, a tu se uglavnom održavaju izbori u inozemstvu, sjedi uglavnom hadezeovski kadar moralnog lika poput Čire Grubišića, svojedobnog konzula u Mostaru. E sad si zamislite kvalitetu izbornih lista i istinitost rezultata. Jeftinije bi bilo, puno jeftinije, odmah dati hadezeu sve glasove dijaspore pa da se ne stvara cirkus. A nisu li ono jednom u Zagrebu prevagnuli izbore hadezeu naknadno pristigli glasovi robijaša? Dakle, Gong u zatvore!

Tko je glasao

U konzulatima, a tu se

U konzulatima, a tu se uglavnom održavaju izbori u inozemstvu, sjedi uglavnom hadezeovski kadar moralnog lika poput Čire Grubišića...

Da, da, Picula ih nije sve otpustio...ostali su od Franje.
A Mesić ne amenuje njihov izbor...

Npr M. Galić je HDZ-ov kadar, isto tako bi bio i Latin da je kojim slučajem odlučio otiči u Španjolsku. Sereš Cerovac...

Vjerojatno je omjer 50:50 jer Picula je vrlo revno počistio sve, toliko da je stari veteran ambasada Ivica Maštruko (nikada u HDZ-u, a na dužnosti i bez takvih kritika za vrijeme Franje) o Piculinim akcijama čićenja i postavljanja svojih McDonalds' prijatelja u konzulate...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Nije li svojedobni konzul

Nije li svojedobni konzul Ćiro Grubišić svojedobno bio povetan s nastankom aktualnog izraza "mostarski kontigent", naravno, radi se o putovnicama koje su nestale i koje uskrsavaju svaki put kad se nekim čudom ulovi nekoga od niže ili više rangiranih kriminalaca, uključno međunarodnih?

Malo koji ne psjeduje svoj primjerak. I zanimljivo svaka se uredno koristi. Uvijek sam vjerovao da se one poništavaju i brojevi dojave drugim zemljama.

B-52

Tko je glasao

Glavaš je tvrdio da je

Glavaš je tvrdio da je Sanader u HDZ-u došao na vlast na prevaru. Legendarni sabor u lisinskom. Isto tako na prošlim izborima sumnjalo se da se na veliko varalo u BiH.
Sada se postavlja pitanje; što su radile hrvatske politčke stranke u proteklom razdoblju? Zašto nisu onemogućili novu prijevaru.
Prema događajima koji su u tjeku, HDZ je sve pripremio da izbori ne budu pošteni i demokratski i osigurao si pobjedu.
Korupcijom i ucjenom osigurava si novac koji će utrošiti na izborne prijevare.

Sve državne tvrtke otvaraju nepotrebne radove, angažiraju "sumnjive" privatne tvrtke koje uplačuju reket HDZ-u. Ovo pranje je potrebno zbog ne mogučnosti financiranja državnih tvrtki.

Tko je glasao

Nije li Franjo Gregurić

Nije li Franjo Gregurić svojedobno izjavio da je novac za HDZ prikupljan i na način da se tvrtke i pojedinci "odreknu" jednog dijela novca koji im duguje država po raznim osnovama (uglavnom su poslovali s državom koja nije plaćala i do roka od dvije godine), a on bi onda osigurao da im ista plati dug?

Upućeni kažu da je država opet slabo likvidna i da plaća sa zakašnjenjem od cca godinu dana.

Možda se neki opet odriču dijela ako bi im se ostatak platio odmah?

Tko zna?

Možda da nam Houdek zapjeva?

B-52

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci