Tagovi

Opasni politički tereti Nine Obuljen

Plenković je novu ministricu kulture, Ninu Obuljen Koržinek, doslovno silom nametnuo suverenističkom izbornom tijelu. Unatoč ozbiljnim upozorenjima tako je odigrao potez koji će i njega prisiliti da kroz mandat nosi terete njezina minulog rada. A oni su teški i vrlo ozbiljni.
Njezinim imenovanjem ozbiljno su zaljuljane parole o vjerodostojnosti i neophodnom osobnom integritetu pri izboru dužnosnika, koje je Plenković uporno ponavljao tijekom kampanje. Gospođa ugodne dubrovačke dikcije, za sobom ostavlja tragove opasnih djelatnosti, koji će prije ili kasnije doći pod udar, ako nikoga drugog onda budućeg sustava domovinske sigurnosti.

Nina Obuljen je mandat počela javno i bezočno lažući. Slagala je da tvrtka Oktavijan, za Praljkove vrijedne zbirke dokumenata i analize o ratu u Hrvatskoj i BiH, nije ovršena za iznos poreza, zbog njezine, vlastoručno potpisane ocjene, kojom ih je svrstala u literaturu koja podliježe oporezivanju. Praljak je ovrhom od 7.svibnja 2013., oštećen za 435 000 kuna, iako su mnogi dokumenti i zbirke relevantno uključeni u dokazne materijale suda u Haag-u. Od svoje ocjene nikada nije odustala iako je klasifikacija NSK postupila drukčije i zbirke svrstala u neoporezivu kategoriju. Od mišljenja i ovrhe se nije odustalo unatoč intervenciji tadašnjeg premijera Milanovića i Freda Matića. U toj prljavoj raboti je potpuno ignorirala činjenicu da je isto ministarstvo blagonaklono oslobodilo poreza dokazani pamflet Žarka Puhovskog „Operacija Oluja i poslije“. Sud u Haag-u je uradak Puhovskog odbacio kao nevjerodostojan.

Maštovitost Nine Obuljen se pokazala u punom sjaju pri kreiranju interesnih kolopleta povezanih s HAVCom (Hrvatski audiovizualni centar). Jasen Mesić i Nina Obuljen su dovođenjem Hribara (2010.), kreatori ovog filigranskog, kružnog sustava u kojemu jedni druge imenuju, jedni druge nagrađuju i jedni drugima isplaćuju novce. Ukoliko niste kružno omiljeni, do sredstava jednostavno ne možete doći. Prvo je Nina odabrala Hribara za ravnatelja, a onda, kako bi joj uzvratio uslugu, Hribar je imenovao nju u članstvo upravnog odbora. Bezbrojne, ozbiljne inkriminacije HAVCa događale su se kako do njezina dolaska u upravni odbor tako i nakon njezina imenovanja 2015.
Kriminalni tijekovi novca, sukobi interesa, regionalni (filojugoslavenski) nagradni prsten baziran na koprodukcijskom rasipanju hrvatskog novca, poticaji suprugama, bliskoj rodbini, članovima upravnog odbora..... Suma od 70tak milijuna kuna godišnje mamac je mnogima. Nina ništa od navedenoga nije zamjetila. Nisu je zasmetale ni avansne isplate par stotina tisuća kuna Anti Tomiću i sličnima – Nina zna da Ante ne može omanuti. Ante,vitez od kante, se hvali kako od države niti traži niti dobiva išta. Točno. Traži i dobiva od države u državi –HAVCa.

Sjećate li se medijske vriske u slučaju Crnoja. Čovjek je odstupio zbog nenamjenskog utroška kredita koji redovito plaća. Orile su naslovnice mainstream medija o velikom slučaju i prije i nakon odstupanja. U slučaju Nine Obuljen inkriminacije su proglašene hajkom na uljuđenu i uvaženu stručnjakinju. Očito ljestvice nisu iste za sve. Na nama je prosuditi za koga su kako postavljene. Na kraju, Nina je u HAVCu dijelila umjetničke interese s Mimom Simić, „nadarenom“ vječnom studenticom, uvaženom, kompetentnom članicom umjetničkog vijeća pri HAVCu. Oni dodjeljuju novčane potpore. Mima je pozorno promatrala ustoličenje Obuljenke i na kraju odahnuvši, kulturno, obrazovano i kompetentno otpuhnula „ HVALA KURCU“. Nina će po Plenkovićevoj zapovjedi istražiti samu sebe i HAVC pa kulturna i kompetentna Mima ne mora brinuti brigu odškrinutih afera. O tempora o mores!

Završetkom mandata u ministarstvu kulture pod ravnanjem Bože Biškupića i Jasena Mesića, Nina odlazi „srediti stanje“ u Programskom vijeću HRT (2012.) Raširenih ruku je dočekuje netom imenovani, ideološki rigidni, Goran Radman. Odmah je imenuje predsjednicom Programskog vijeća. Njoj nije zasmetalo što je SDP netom srušio „njezin“ Zakon o HRTu, kojim se ravnatelj birao nestranačkim sustavom. Milanović je odlučio sve vratiti u ruke jedne stranke, unatoč europskim upozorenjima degradirao proces i postavio Radmana. Ovaj je sasjekao sve urednike i novinare koji su i pomislili na hrvatski suverenizam, donio totalitarne akte koji danas padaju po sudovima... Od Trećeg programa HR učinili su opskurnu jugofilnu bazu, koju su krasile emisije tipa- kako sam postala Titova pionirka... Nina je s pozicije predsjednice programskog vijeća suvereno i oholo branila Radmanove rabote. Nisu joj smetali ni ideološki motivirani otkazi i uništene karijere, poput slučaja Karoline Vidović Krišto, koja je na kraju sudski pobijedila ovaj monstruozni sustav. Ninino Programsko vijeće jednoglasno je podržalo ukidanje emisije i suspenziju urednice KVK.

Nina je predsjedala jugofilnim Programskim vijećem HRT od 2012. do 2014., kompetentno i srčano podupirući Radmanovo partijsko divljanje programom i zaposlenima.

Njezin rad se diči još jednom „poslasticom“. Za vrijeme Biškupića obožavala je financijski podupirati (pseudo)znanstvene projekte na štetu hrvatskog suverenizma. Tako su odobrili financiranje projekta i knjige Snježane Kordić „Jezik i nacionalizam“, kojom se negira postojanje hrvatskog jezika. Nakon mnogih protesta pa čak i prijava koje su podigli mnogi hrvatski jezikoslovci i intelektualci, Nina je hladno potpisala odgovor kojim tvrdi: „da su se članovi Komisije vodili kriterijem stručne utemeljenosti i relativne zanimljivosti problematike“...
A riječ je o knjizi koja hrvatski jezik ne vidi na lingvističkoj karti Europe, odriče mu zasebnost i pravo na život pod hrvatskim imenom te ga proglašava policentričnim srpsko-hrvatskim...

Tako je Nina „kompetentno i kulturno“, rušeći hrvatski suverenizam, dopuzala do mjesta ministrice kulture.
Njezini tereti postaju tereti Andreja Plenkovića. Stoga, nije po Plenkovića opasno nezadovoljstvo hrvatskih suverenista. Nad glavom mu vise opasne inkriminacije osobe koju je nametnuo, ne osvrćući se na upozorenja. Nina Obuljen je njegov „osobni projekt.“
Osobno ću odahnuti kad budem vidio da joj pozornost, koju će nesumnjivo doživjeti svaki njezin potez, neće dopustiti jugofilno i antisuverenističko djelovanje.
Njezin odlazak s mjesta ministrice komentirat ću kulturno, poput dolaznog komentara njezine cijenjene suradnice Mime Simić: Hvala kurcu!

Komentari

Sve u svemu...

što god netko mislio o državno potpomognutoj umjetnosti, hrvatska se filmska industrija na velika vrata vraća na svjetsku filmsku scenu, velikim dijelom zahvaljujući filmovima potpomognutim HAVCom.

Vi naravno o tome ništa ne znate, jer vas hrvatska kultura uostalom niti ne zanima, a niti ste je u stanju pratiti, razumijeti i procjenjivati.

Vaš je domet Sedlar i njegovi filmski isprdci zasnovani na falsifikatima.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Tja, Sanaderovi & Mesićevi

Tja, Sanaderovi & Mesićevi kadrovi... potrčkala iz francuske ambasade Mirka Galića.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ta osoba se treba sramiti i svi oni koji rade u HAVC-u

I dok HAVC odobrava financiranje protuhrvatskih filmova, s druge strane film o jednom od najvećih zločina Domovinskog rata, onom na Ovčari, nije dobio niti lipe. Nikola Kajkić, jedan od scenarista filma ‘Ovčara – neispričana priča’, ujedno i predsjednik Nacionalnog sindikata policije prozvao je Ninu Obuljen, članicu Upravnog odbora HAVC-a, koju je na to mjesto postavila bivša ministrica Andreja Zlatar-Violić, ustvrdivši da se upravo ona zalagala za to da film o Ovčari ne dobije ‘ni lipe’. “Ta osoba se treba sramiti i svi oni koji rade u HAVC-u se trebaju sramiti, u ime svih žrtava grada Vukovara, posebno u ime onih koji su ubijeni na Ovčari!”

http://narod.hr/hrvatska/kakvo-je-misljenje-nine-obuljen-korzinek-o-domo...

Iz svega ovoga, samo najnaivnijima nije jasno kakvi su to likovi u HAVC-u i kakve su "reference" N. Obuljen.

Tko je glasao

@ppetra, jel ovo stvarno

@ppetra, jel ovo stvarno istina za tu Ninu?
Nisam u stanju to povjerovati samo tako.

Tko je glasao

Još o Obuljenki i Plenkoviću-

- koji preko Obuljenke vraća ponovno rasipanje novca hrvatskih poreznih obveznika i plaćanja kriminalcima iz HAVC-a i specijalnoratovskim agentima koji srpski zločin pripisuju hrvatskim braniteljima

http://direktno.hr/en/2014/direkt/65920/Osam-pitanja-branitelja-za-ministricu-Obuljen-o-'kulturnoj-reformi-HAVC-a'.htm

Tko je glasao

U drugim državama dobili bi kazneni progon

Narod hr. stoput provjeri, prije nego nešto objavi, a Obuljenka priča priče i relativizira svoju krivnju i krivnju HAVC-a, dok je arguementi i dokazi teško prokazuju i optužuju.

Branitelji su podnijeli kaznenu prijavu u kojoj su navodi dokumentirani.

Sama N. Obuljen svojim riječima potvrđuje tu istinu, jer smatra da je dovoljno, nakon širom svijeta emitirane gnjusne velikosrpsko-memorandumaške i specijalnoratovske laži pripisivanja srpskog zločina Hrvatskoj vojsci da vrate novac i da se HAVC ispriča, dok bi u svakoj drugoj državi dobili kazneni progon i trenutne otkaze.

Tko je glasao

I nemojte vjerovati!

To društvo do jučer nije ni čulo za Ninu Obuljen, jednako kao što im do prije godinu dana ni Hasanbegović nije ništa značio, kako njima, tako ni bilo kome u Hrvatskoj - dok ga Karamarko nije dovukao iz mračne nigdine.... I jedini motiv za ovo bjesomučno obrušavanje na Ninu jest to što je "istjerala" Hasanbegovića iz ministarstva kulture.... A ni to ministarstvo im, pravo govoreći, sa svojih 0,48 % budžeta nije značilo ništa u životu sve dok nisu skužili da kultura, koliko god jadna i siromašna, može biti odličan poligon ustašoidne proizvodnje razdora u društvu....

Bezočno, gadno i primitivno!

Za razliku od njih, i za razliku od njihovog miljenika Hasanbegovića, Nina Obuljen je vrsna osoba s respektabilnom karijerom u kulturi. Toliko vrsna da ju poštuju i lijevi, premda ona ne pripada ljevici.

A to je ono što ovi zapjenjeni radikali ne mogu otrpjeti: da ju poštuju svi normalni ljudi!

Tko je glasao

(Nedavno sam čula

da je Milanoviću, kada je došao na vlast, ona bila prvi izbor za ministarstvo kulture, ali da ga je odbila..... Šteta, jer da je prihvatila biti ministrica u Kukuriku vladi bilo bi izbjegnuto tugaljivo iskustvo s Andrejom Zlatar Violić.....)

Tko je glasao

Kao što rekoh, @otpisani,

pogledajte @ppetrinu reakciju na moj komentar, pa zaključite sami o uvjerljivosti takvih argumenata: ako je bila dobra Milanoviću znači da je jugoudbaško-komunjarska kuja, i točka! To što je Milanovića ODBILA - to valjda znači samo to da tada još nije kužila da je i Milanović jugoudbaško-komunjarsko đubre! :)

Eto, to je razina na kojoj se proizvodi ta hajka protiv Obuljen......

Tko je glasao

Nikakva to hajka nije.

Nikakva to hajka nije. Obuljen jednostavno nije digla glas na financiranje neprijateljske propagande spram Hrvatske i njezinih branitelja.
Građani jednostavno imaju pravo to kritizirati i smatrati da takva osoba nije dostojna biti u vladi Hrvatske.

Tko je glasao

Skviki,

da sam nepristojna, sad bih ti samo rekla: "Daj, ne seri!" Ali, neću jer sam pristojna,

Tko je glasao

Odlična neprijateljima HDZ-a, te četnicima(film o Dvoru na Uni)

Kada je bila dobra Milanoviću, onda je jasna njezina ideološka pripadnost i obojenost.

Strano tijelo u Vladi HDZ-a i Plenkovićevo građenje Velike koalicije, uz blagoslov MOST-a, koji je Veliku koaliciju -tripartitnu vlast pokušao dovesti na vlast, a kada nije uspijevao išao je na rušenje HDZ-ove vlasti, odnosno na operetnu igru protiv T. Karamarka.

Što da je na mjestu Dalićke Karamarko, a njegova supruga bere, ne dvadesetak tisuća kuna, nego stotine tisuća kuna od INE-MOL-a, kao što je prije brao, a i danas"bere" Dalićkin suprug?

Orila bi cijela RH, a MOST bi iz usta GRIZLI-ja zavijao, dok bi Dalija Orešković i njene SDP-babe, donosile presudu po hitnom postupku, uz prisutnost Radmanovizije i javni progon.

Obuljenka je odlična neprijateljima domoljubnog dijela HDZ-a, pogodna kao vezica za Veliku koaliciju, te najbolja četnicima i velikosrbima zbog podržavanja specijalnog rata protiv RH financiranje povijesne laži o DR koja se i dalje prikazuje širom svijeta, podobna za obezvrjeđivanje suvereniteta RH i nasrtaje na hrvatski književni jezik- financiranje Kordićkinih bljuvotina, pogodna za nastavak ZZP-aške propagande i harange- šundom proglasila istinu o ratu u BiH i pomagala Srbiji ometanjem obrane generala Praljka, a preko toga blatila DR i cijelu RH, odbijala financiranje hrvatskih filmova o DR- o J.M. Nicollieru i Ovčari, a financirala priču o beogradskom kinu, novcem hrvatskih građana.

Politički: čista debelokožna "politička krastača" s opancima na krakovima i šajkačom s crvenom zvezdom iza koje viri kokarda "
http://narod.hr/hrvatska/kakvo-je-misljenje-nine-obuljen-korzinek-o-domo...

Tko je glasao

Ninu Obuljen je postavio

Ninu Obuljen je postavio Plenković, dijete novog EU nacizma, diktature EU:
http://pollitika.com/diktatura-eu

Koliko godina je živio u EU?
On će ispoštovati ama baš saki mig iz EU centra moći a gdje tek "preporuku" ili naredbu čak.
On je vrlo dobar učenik EU, poltron kao i svi ostali EUroljupci.

Dobio je glasova samo i jedino zato što je manje zlo od sumanutog Milanovića inače bi se i dalje smucao po bespućima EU neozbiljnosti koja stremi postati ozbiljna diktatura.
ono:

"....ako ne odobri EU parlament nije moguće da parlament zemlje članice odobri...."
- što zapravo znači ukidanje svih parlamenata zemalja članica EU i brisanje samostalnosti tih država....
- i još puno toga što se valja unutar EU podzemlja...

U svakom slučaju, Hasanbegović nema što ni tražiti u toj i takvoj sredini... tzv Vladi RH.

Tko je glasao

Je li on

"manje zlo od sumanutog Milanovića" - ja bih to ipak ostavila povijesti da dade konačni odgovor!....

Tko je glasao

Slažem se @Foma Fomić; -

Slažem se @Foma Fomić; - ali, onako na prvu, Plenković barem izgleda i ponaša se kao kulturan i fin gospodin što za onog drugog nikako nije moguće kazati.

Tko je glasao

Ma, sve pet -

ako nam je "fin izgled" i "kulturno ponašanje" sve što nam treba za sretan život!

Bojim se, međutim, da bi nam ta finoća, gospodstvo i kultura mogli zapeti u grlu i pričiniti mnogo gore probleme od Milanovićeve nekulture i nedostatka gospodstva...... Gledajući Plenkovića, Marića, Petrova, Jandrokovića, Stiera ..... teško mi se uopće odlučiti koji je finiji i kulturniji, ali od te gospode hrvatska sirotinja dobiva frišku figu: povećane troškove za kruh, mlijeko i lijekove, a plaće ni makac!

Nije Milanović bio ni nekulturan, ni ne-fin, ni ne-gospodin, nego je imao stav i iznosio ga je na sebi svojstven način.... Birao si je društvo, pa kada je izabrao da mu Mamić nije društvo, ili da mu Mamićeva prijateljica Kolinda nije društvo, ili da mu Linić nije društvo i sl, onda je to u ovoj prefinoj zemlji u kojoj žive sve sami grofovi i lordovi od kulture okvalificirano kao neoprostivi "grijeh bahatosti"......

Jest, bio je on "bahat" i "nekulturan", ali možda ćemo jednoga dana ustvrditi da je ovo društvo imalo mnogo više dobrobiti od njegove bahatosti, nego od Plenkovićeve finoće......

Zoki je za onu "mamu - vojnu lekarku" bio brutalno kažnjen od strane medija, političkih komentatora i samih glasača, i to se dogodilo prije jedva dva mjeseca - a već danas postaje jasno da to nije bila nikakva veličanstvena "uvreda", nego na svoj način izrečeno upozorenje drugaru Andreju što će mu se dogoditi bude li sebe pozicionirao na vlasti s tim kompleksom "mame - lekarke"..... Evidentno je da je Zoki u tom pogledu bio vizionar, jer vidimo kakvim epitetima otmjenog gospodina Plenkovića časti desnica danas, svega par dana nakon što je zasjeo na mjesto premijera......

Zato mi je smiješno što se divite Plenkovićevoj finoći i kulturi, kad je razvidno da hrvatska desnica od njega ne treba ni finoću, ni kulturu - te osobine se eventualno mogu sviđati samo nama, lijevima..... Desnica od njega očekuje sasvim nekaj drugo..... Da zakonom zabrani Sdp, da zakonom zabrani pobačaj, da ukine lijeve medije, da hrvatski suverenitet utemelji na NDH, da provede spolnu segregaciju među školskom djecom, da studente Filozofskog fakulteta ušutkava suzavcem i sl..... Nasumce sam nabrojala najzanimljivije elemente desno-klerikalne ideologije, kako je možemo pohvatati iz javnih istupa prvaka te ideologije......

Tko je glasao

Foma Fomič, komentaru +; i

Foma Fomič, komentaru +; i nikada i nigdje se nisam divio Plenkoviću.
Sve o toj "vrsti" sam napisao ovdje:
http://pollitika.com/potkupljeni-odbjegli-psi-i-uspaljene-kuje

Tko je glasao

Ima tu i

mojih komentara iz kojih se može iščitati vrlo negativan stav prema Milanoviću, ali to je bilo prije tri-četiri godine, i sad se više niti ne sjećam zašto mi je išao na živce...... :) Od izbora 2015. pa do danas - on je samo rastao u mojim očima..... Vjerujem da to spada u onu naopaku i teško razumljivu "žensku logiku" - da se nekoga stane poštovati zato jer je "popušio" igru.... :)

Tko je glasao

Foma

To je ona klasika:
Što veči mangup vama je veči i u očima.:):):)

Tko je glasao

Pa da,

ako je za potrebe šale i pošalice!..... Ali, ako ćemo malo ozbiljnije: on se postavljao mangupski bezobrazno prema stvarima u Hrvatskoj koje i jesu zasluživale mangupsko-bezobrazni tretman, i držim da to ostaje od njega kao "trajna vrijednost"......

Tko je glasao

Ne mogu se svi

profiti izmjeriti u novcu - ima i takvih dobitaka koji su nematerijalne naravi.....

Tko je glasao

desničari i kultura

Budući da je HDZ upravo predložio dizanje cijene kino karata (porast s 5% na 13%) od 1.1. 2017. te dizanje cijene knjiga 1.1.2018. (isto s 5% na 13% PDV-a, uključivo školske) očekujem ogromne desničarske prosvjede - budući je njima kultura toliko važna.

Tko je glasao

Glasajte za "Zvizdan"

http://www.europeanfilmawards.eu/en_EN/peopleschoiceaward

Directors Statement

As a filmmaker, I have long been intrigued by the ever-present inter-ethnic hatred in the Balkan region, and conflicts rooted in war, religion or politics. With this film, I wanted to explore three separate stories of a Croatian boy and a girl from a Serbian family, across three decades. The stories all take place in the same location, in the sun-scorched villages, and the young lovers are always in their early twenties. Using the lens of these three stories, I wanted to tease out the accumulated atmosphere of evil that smoulders among the damaged communities in this region.

I am by no means the only one who thinks that in our young century, the problem of hatred towards “the other” is particularly serious, worrying, and actually alarmingly dangerous. There is no shortage of examples – Islamophobia, neo-Nazism, chauvinism, racism, and the rejection of previously accepted immigrant groups. I believe that there is no better way to make a film about this subject than by making a love story, and by contrasting intolerance with acceptance, and fear and hatred with hope, forgiveness and love.

I have always wanted to make a film that would act as a mirror for all of us in these regions; that would bring us face to face with the moments when we allowed ourselves to act, not as ordinary decent people, but as a community controlled by darker, pre-conditioned urges. I want to show what happened when people followed a path that led to shameful euphoria in the short term, but that ultimately caused deep unhappiness and unnecessary suffering.

THE HIGH SUN celebrates selflessness and love – the very best of human nature that is still struggling to re-emerge victorious in our region. Because there is one thing I am sure about: at the end of the day, politics and extreme nationalism never win. Love does.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Panonicus

Svatko koga napadaju "branitelji" i portali poput govno.hr zavrijeđuje poštovanje.

Tko je glasao

Nina kobna ne samo za Plenkovića, nego za cijeli HDZ

Niana će pogubnije djelovati ana cijeli HDZ, nego an Plenkovića, jer se taj lako opet uhljebi u EU.

I neka im tako bude, jer su dosta njih ili iz Nininog jugokomunjarskog, memoranudmaškog i udboiidnog ideološkog "kružoka" antihrvata, ili su uhljebi koji bi i rođenu majku utopili zbog povlaštenosti i barem "malo stranačkog masla".

Tko je glasao

Stvarno ste dosadili i bogu i

Stvarno ste dosadili i bogu i vragu s otvorenim pismima potpore Nini gosp. Ministar.

Stalno isto, reciklirano, pa u krug. Sto je jos bizarnije od samog protestta je ocigledna poanta, ideoloska pozadina protesta. Naime, stupidno je ideoloski sukob s evidentno desnom politicarkom zbog nedovoljnog radikalizma pravdati nesuvislim financijskim obrazlozenjima.
Hasanbegovic je naprosto zlo za hrvatsku kulturu, mali dr. Flick koji unazaduje ionako osiromasenu zdravu pamet prosjecnog gradanina. Pljuvanje po vlastitoj opciji, desnoj, ravno je idiotizmu rusenja vlastite Vlade. A kad jos svi znamo da se po novoj ministrici kulture pljuje iskljucivo zato sto gospon Flick nije vise u mogucnosti zagadivati scenu do koje mu uopce nije stalo, u koju nikad nije spadao, bas kao ni ti i ostatak skrabala o "zlodjelima" Nine Obuljen stvar je jos bizarnija.

U ovoj zemlji ima mnogo budala, previse slabica koji sebe zele dokazati maltretiranjem drugih, bilo kojih gradana samo da bi opravdali svoje postojanje i to iskljucivo samima sebi. Samodokazivanje je potreba covjeka u razvoju, da vidi svoje mogucnosti, a ovo sto pokusavate proizvesti nikad vam nece donjeti zadovoljstvo koje covjek osjeca kad nesto dobrog napravi, kad zna, kad je uspjesan u osobnom pogledu.

Naprosto mi se gadi ta kolicina idiotizma i nadasve metoda kojima neuspjesni i nekvalitetni radikali zele doci u centar paznje i naredivati boljima od sebe.

Bljak..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Zbig Plenkovića, HDZ je otpisan i narod čeka svoju opciju

Nina Obuljen je nagore političko smeće koje se doklataralo do hrvatske vlade, zahvaljujući udboidima unutar HDZ-a- ljevičarsko-memorandumaške orijentacije,a kojoj nije mjesto niti u HDZ-u, a pogotovo u Vladi iz HDZ-ove kvote ministara., kao niti u bilo kojoj javnoj službi od interesa za RH.
Možda bi Obuljenka bila idealna za ministricu u vladi Srbije, kada je već sklona fianciranju srpskih kina i srpskih memorandumaških i lažljivih uradaka protiv RH. Nekako mi uz nju bolje "paše" 4C, nego hrvatski grb, te bi joj idealnos tajala srpska šajkača, kada se u obzir uzme sve što ej odradila protiv RH.

Nakon njene specijalnoratovske djelatnosti u HAVC-u , protiv Hrvatske, u zlodjelu pripisivanja srpskih zločina u Dvoru na Uni, hrvatskim braniteljima, i nakon svih nezakonitosti, podvala hrvatskom generalu Praljku, ta prosrbofilna i jugoudbofilna političarka, zaslužila bi u svakoj državi koja je pravna država, samo zatvor, a ne ministarsko mjesto.

Plenković je njenim postavljanjem HDZ-u nanio daleko više štete, nego Sanader,
Zato se Plenković uspaničio u pitanju Gorana Marić, pa ga podmićuje ministarstvom.

S Plenkovićem se dogodila perverzarija koju bi mogla opisati obrnuta situacija :
da je pobijedio SDP, recimo s Piculom, pa da je Picula za ministre postavio Tepeša i Božidara Alića, to bi bila analogija ljevičarima, upravo onoga što je Plenkoivć napravio svojoj stranci- rastjerao joj je birače i ugrozio joj opstanak, s time da Tepeš i Alić, nisu napravili kazneno djelo specijalnog rata protiv RH, kao što ga je s "15 minuta :Dvor na Uni" napravila Obuljenka.

A namještanje Dalićke u Vladu bilo bi analogno namještanju Ž. Markić za ministricu obrazovanja u SDP-ovoj vladi.

Plenković se nada da će biti "psi laju, a karavane prolaze", međutim, ono što je napravila Obuljenka narod neće oprostiti nikada niti njoj, a niti cijelom HDZ-u, a onda će , iako prekasno HDZ-ovci reagirati, što će konačno dovesti do lustracije jugokadrova u samom HDZ-u. Opet prekasno, jer su napravili ono što je neoprostivo i nezaboravljivo.

Jasno je da se sva ljevičarska kamarila, kao i ti lunoprof, upregla dokazivati kako je Plenković baš to što je trebalo RH, ali tako većina Hrvata ne misli,. Zato je i dalje u vama ogromna agresija, jer se bojite kamo će poći preko milijun bivših HDZ-ovih birača. Jasno je da će se okrenuti opciji koju čekaju, a čiji su osnovni elementi ono što zastupaju Glasnović, Hasanbegović, Esih, ...

Hrvati su već odbacili Plenkovića i HDZ, te samo čekaju da se pojavi prava hrvatska stranka, slobodna od udboida i besprizornih uhljeboida , koji prodaju vlastitu državu, zbog osobne koristi.
U svakom slučaju to što je napravio Plenković bit će dobro za RH, jer više HDZ neće moći svojim podrivanjem kočiti domoljubnu opciju!

Tko je glasao

A kud si

zametnula Tepeša? :)

Tko je glasao

Bivši HDZ-ovi birači žele novu stranku Glasnovića,Hasanbegovića,

Esih, možda Kirina, a za Tepeša ne znam,...

HSP-ove treba pustiti da propadnu, jer su ispremreženi, od samog starta, osobama koje su u HSP ušle da bi odrađivale ono što je Brkić sada odradio HDZ-u: unutar stranke stvarali su udbosnage koje su stranku razarale iznutra.

HDZ je to prošao i sa Sanaderom, sada s Brkićem i Plenkoviće, a ovaj drugi puta narod neće HDZ-u oprostiti i idealna je prilika za hrvatsku stranku bez udbokomunjara.

Nova politička opcija s ljudima zbog kojih su birači ipak glasovali za HDZ, ako želi nešto napraviti za RH , mora se izdvojiti od HDZ-a i preuzeti odgovornost i bivše birače HDZ-a, koji jedva čekaju da se oni odvaže, na taj korak. Glasnović se odvažio, a očekujem da to naprave još mnogi ljudi, a posebno hrvatski branitelji poput Culeja,..., ( nei tipovi ZZP-aških jugokomunjara kaonekih s ovog portala, ili zoranercegovanskih Mladićevih suradnika i saradnika))

Iz mojih dnevnika vidljivo je da sam podržavala da Hasanbegović i Petir također izađu s neovisnim listama, ali očito eje da nisu imali hrabrosti. Uskoro su novi izbori, pa , ako sada imaju hrabrosti, mogli bi se pridružiti Glasnoviću, Kirin i mnogi slični također. G. Marić je podmićen ministarstvom, pa vjerojatno neće,...

Mogli bi iz HSP-ova pokupiti nešto uglednih ljudi, ali svaki od njih bi prvo morao proći dobru analizu da im se iz HSP-ova, ne uvuče koji udbomaher, jer takvih je itekako puno u desnim strankama.
U svakom slučaju bivše HDZ-ovo biračko tijelo jedva čeka da se takva stranka osnuje, te da otkače HDZ zajedno s udbokomunjarama koje su se nahrpile u HDZ, jednom zauvijek.

Takvi rade po receptu iz jugoslavije: uvuku se među Hrvate , kao sigurni, provjereni, djeca i rodbina onih koje je udba poubijala- jer u njih nitko ne sumnja, a onda ti isti pomažu ubojicama tih Hrvata, da ubiju i ostale.

A ti se brini što i kako će SDP.

Tepeš?

Nitko od HSP.ovaca nije pouzdan, ali neki dobro zvuče, poput Kirina i sličnih , koji ako išta vrijedi, također bi trebao otići iz HDZ-a u jednu takvu hrvatsku opciju.

Svakako je nužna detaljna provjera svih koji dolaze iz HSP-ova, bilo kojih!

Tko je glasao

čuj me dobro ludo dijete

@ppetra
Molim te da imenom i prezimenom naprojiš "jugoudbaše" u HDZ-u.
Ukoliko to ne učiniš zašuti zauvijek.
A te tvoje stranke iz "snova" predvođene Glasnovićem i Hasom su običan jad i čemer.
Sramota Hrvatske.

Tko je glasao

Štose tako panično bojite hrv. stranke bez kontrole jugoudboida

Zašto bih ih ja nabrajala? Tako je jasno tko su te osobe. Jednu je Tuđman otjerao, a ona se vratila i postavila Saanadera, a sada Plenkovića.

Ako bi ta stranka bila "jad i čemer" , što je se tako panično bojite?

Star si, a još braniš zločince koji su zakapali žive ljude.
Sramotno od tebe!

Gdje si izgubio ljudskost i savjest?
Jesi li je ikada imao, ili oduvijek podržavaš najgore ubojice i sadističke zločince iz komunističke partije jugoslavije?

U Kumrovečkoj školi ispiranja mozga?

Tko je glasao

Stranka snova

Esih, možda Kirina, a za Tepeša ne znam,..
Ma sve +5, no zanima me da li postoji i jedna stranka u RH koja zadovoljava tvoje kriterije.

Pitanje je posebno zanimljivo ako znamo da dana u RH je registrirano prema Registru političkih stranaka ima 154 aktivne stranke.

leddevet

Tko je glasao

Kriterij je jasan:osobine

Kriterij je jasan:osobine Esih, Hasanbegovića, Glasnovića,ppetre, SOVH-a, ...
Bez jugoudbaša!
Do sada nismo imali stranku bez jugoudbaša, a takvu hrvatski narod očekuje- pravu modernu hrvatsku stranku, suverenističku i nacionalno osviještenu!

Najviše HSP-ova osnovano je zbog jugoudbaša koji su tako lomili i uništavali hrvatsku opciju i podvaljivali kukavičja jaja!

Tko je glasao

ČHS

Nisam to pitao već sam pitao da li ijedna od tih 154 registrirane stranke zadovoljava tvoje kriterije. Meni se čini da bi bilo jako zabrinjavajuće da pravi i pošteni Hrvati nisu uspjeli u više od 25 godina formirati nekakvu Čistu Hrvatsku Stranku koja nema udbaškokomunjarske temelje.

leddevet

Tko je glasao

Ne, nijedna nije prava i zato nova-bez jugokomunjara

Namjerno zanemaruješ moć onih koji su 70 godina vladali i koji su i Plenkovića namjestili u vrh HDZ-a.
Ljudi su bili emocionalno vezani za HDZ, zbog DR i dr, F. Tuđmana. Postojao je način da se ta situacija sredi, ali Tuđman joj nije bio sklon, jer sve do 1998. nismo oslobodili sve dijelove RH. I sada bi se to vrlo brzo i za kratko vrijeme napravilo, ali smo demokratskih opredjeljenja, sve dok neka kap ne prelije čašu!

I zato je bolje antifoidima ne lijevati u punu čašu, s jugopolitičkim smećem tipa Obuljenke i nasrtajima na hrvatsku demokraciju preko zamisli- zadnje rupe na svirali-obrazovanja i oonog londonera Jokića, a svaki puta kada dođu na vlast glupim prosvjetarima spuštaju plaće! i dalej SDP podmejšta u svoj program srbizaciju i dehrvatsizaciju hrvatskog obrazovanja stvarajući od ispraznog teoretičara i brblajtora Jokića nekakav autoritet.

"Politička krastača" još se usuđuje govoriti kako nije niti pogledala film za koji je dala hrvatski novac i tako sudjelovala u specijalnoratovskoj djelatnosti protiv RH, a ista namjerava i dalje financirati te memorandumaše i specijalni rat protiv RH. Živjeli su oni predobro producirajući za agresorsku državu, s našim novcima.

Budući da se nismo razračunali s jugoudbašijom, a oni , takvi kakvi jesu- bez ljudske savjesti-žive dulje od nekog očekivanog života, potrajalo je.

Sada kada istina izlazi na vidjelo , političari zaštitnici još živih zločinaca, izbacuju floskule kojima pokušavaju opravdati neprocesuiranje još živih ubojica i komunističkih zločinaca nabacujući kako je to potrebno za zajedništvo i ostale floskule.

Nikada nije dobro zajedništvo sa zločincima, nego baš obratno.- potrebno je zločince imenovati, procesuirati i osuditi.

Da, HDZ s Karamarkom, pokazivao je da bi se HDZ mogao odvojiti od jugoudbaškog dijela HDZ-a i biti što je narod očekivao od njega. Zbog toga se od njegova dolaska u vrh HDZ-a vodila nesmilljena dugogodišnja haranga na njega, od strane svih onih koji sada hvale Plenkovića, jednako kako su hvalili Sanadera.

HDZ s Plenkovićem je postao političko smeće- partija - partija koja nas je vratila desetljeće i po nazad i zato je napušta oko milijun birača i čeka svoju hrvatsku stranku.

Lice današnjeg HDZ-a i Plenkovića, razotkrilo se na N. Obuljen i njenom specijalnoratovskom djelovanju protiv RH i hrvatskih branitelja na HAVC-u., te preko M. Dalić.
I politička "debeloobrazna krastača" ponovo misli naš novac dijeliti takvima!

Sve vlasti nakon Tuđmana, radile su protiv branitelja. SDP otvoreno, a HDZ podmuklo i podrivački i jasno je da se to toliko razgolitilo s Ninom Obuljen da HDZ više neće dobivati glasove te populacije i njihove djece., i svih domoljubnih Hrvata.

Da ne bi lutali između tih 150 stranaka, vrijeme je da se branitelji ( neZZP-aški, i zoranecegovanski suradnici R. Mladića, te slični) ) pridruže političaru Glasnoviću.

Ne , niti jedna dosadašnja stranka ne zadovoljava kriterije, a baš one najekstremnije , većinom su plod službi bivše države, zadužene za kompromitiranje i zločiniziranje hrvatske političke opcije.

Tko je glasao

CMYK Vragovi

Ne , niti jedna dosadašnja stranka ne zadovoljava kriterije
Ne čini li ti se to tragično poražavajućim za tvoju političku viziju koja, kako ti tvrdiš, je većinska hrvatska? Zar je moguće da svi ti pravi domoljubni Hrvati, koji su apsolutna većina u ovoj državi, nisu u tih 25 godina uspjeli oformiti vlastitu politiku i materijalizirati je u nekoj političkoj stranci? Na kraju kakav su to narod Hrvati koji kontinuirano dozvoljavaju da njima netko drugi vlada, bili to Austrijanci, Mađari, Francuzi, Talijani, Srbi, Englezi te na kraju anacionalne jugoudbaškekomunjare i raznorazne babaroge koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima...(a nije bilo crvenih?)?

Eto, kao što sam ne jednom rekao, najlošije mišljenje o Hrvatima imate upravo vi, najveći domoljubi!

leddevet

Tko je glasao

Bojite se istinski hrv, stranke, a takvu čekaju milijuni birača

KPJ je stvorila toliko udboida da je nužna deratizacija svih političkih stranaka od toga šljama.

Vaš strah od hrvatske stranke sve govori!
Kada izađe na izbore, a nadam se da hoće, dobit će i moj glas i glasove branitelaja širom RH, te većine HDZ-ovih birača. Udboidi će ostati u HDZ-u, koji će se urušiti pod njihovim teretom.

HDZ je do sada štitio vas i borio se za jugoudboide,a protiv branitelja. Vrijeme je da se branitelji okrenu od njih, jer je istina izašla na vidjelo!

U tome najveću zaslugu ima Plenković i njegovo postavljanje političke jugokrastače-N. Obuljen!

Ne "jedi" se, tvoaja politička opcija je uvijek i zauvijek antihrvatska. Samo pristalice zločina mogu i dalje podržavati one koji su napravili genocid nad Hrvatima. Ako među takvima ima Hrvata, onda su ti Hrvati gori od najgorih i najbestijalnijih četnika i trebalo bi ih zatvoriti u Hudu i slične jame na nekoliko dana- da uživaju u djelima svojih heroja i uzora!

Tko je glasao

Pravi 'rvati a la ppetra

toliko vole Hrvate da bi njihovu sudbinu najradije prepustili ovima koji su se povratili u Hrvatsku i otkad su se povratili iz dana i dan po njoj sve više povraćaju.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Zlatno tele

Ma problem je tog mentaliteta a la ppetra da očekuju prikazanje mesije božanskih sposobnosti koji će razdvojiti jugoudbaškokomunističko more i provesti ih do obećane nezavisne države Hrvatske u kojoj će svakodnevno padati mana s neba, nekima, a traktori drugima. Problem u problemu je da takva božanska osoba ne postoji, osim F.T., naravno, koji kako ide vrijeme poprima sve božanskije konture iako realno bi ga tebalo poistovjetiti sa "zlatnim teletom" kao biblijskim simbolom iskrivljene vjere i rješenja "odmah sad".

No obzirom da je navedeno "zlatno tele" već neko vrijeme napustilo ovu napaćenu zemlju i preselilo se u stoljeće sedmo imamo potragu za novim "zlatnim teletom" čije su se konture možda mogle nazreti u Alahovom sljedbeniku Hasanbegoviću ili, možda još bolje, u najnovijem sljedbeniku boga Marsa Glasnoviću. U svakom slučaju je jasno da potraga za "zlatnim teletom" i čiste nepatvorene figure Velikog Oca nije mogla dati za rezultat nesretnu Ninu jer nitko ne želi umjesto "zlatnog teleta" imati "zlatnu kravu".

leddevet

Tko je glasao

Da uživate u Titinim zločinima!

Ako tko žali za Velikim ocem, onda su to nekrofini titoljubci i njegovi zločinoljubci. Među takvima zauzimaš počasno mjesto, kao i podosta jugoljevičaroida koji mu se i danas klanjaju i slave njegove zločine.

Sve vas treba u samice u Hudu jamu, i slične, na nekoliko dana, uz svu hranu koja vam treba, da uživate u djelima svoga heroja!

Tko je glasao

Zltana kravica

Ako tko žali za Velikim ocem, onda su to nekrofini titoljubci
Da, zanimljivo da oni koji vole ili cijene Tita su "nekrofini titoljubci", a oni koji vole i cijene Franju su iskreni domoljubi. Najzanimljivije u svemu tome da su to zapravo isti ljudi koji su bez ikakvih problema ljubav prema Titu zamijenili ljubavlju prema Franceku, zatim Iveku, zatim Jaci, zatim Tomislavu i sad prema Andreju i takvim preobrazbama redovito dokazivali svoju beskrajnu domoljubnost, jedino bitno u svemu tome da je Tata dovoljno velik.

Doduše sada se desila neka tumba jer im je očito od Franceka na ovamo ljubav prema velikom tati bila baždarena na 4 godine i ova prijevremena ejakulacija omiljene partije, kao očita posljedica pretjerane upotrebe desnice, poremetila mir. No ne treba paničariti i vjerujem da nakon par mjeseci će se svi mali sinovi velikog oca vratiti u svoje tople brlogiće i biti će veliki gušt izvlačiti i stavljati vam pod nos sve ove pamflete kontra nove ministrice kulture.

I onako uz put da se ne zaboravi tko je tu nekrofilni ljubitelj velikog tate, tekst adekvatan sastavu južnokorejskog pučkoškolskog pionira s temom koliko volim pokojnog vođu i koliko više život nema smisla bez njega:
http://pollitika.com/milijun-puta-su-ga-ubili-a-ostat-ce-zivjeti-zauvije...

leddevet

Tko je glasao

Prijevremena ejakulacija

Prijevremena ejakulacija omiljene stranke zbog pretjerane upotrebe desnice.

Ovo je najjači komentar na recentna previranja u hdz-u koji sam čuo.
Hvala za ovo!
Vrhunska zezancija

Tko se mača laća, sam u nju upada a ćud nikada

Tko je glasao

Ppetra, Zamisli si samo na

Ppetra,

Zamisli si samo na šta su oni koji zagovaraju zakapanje živih ljudi spremni.

Mene spopada jeza i strah za moju djecu i svu onu djecu koja neće biti njihovih mišljenja.

Tko je glasao

Kaj tvoja deca nisu u Švabiji?

Bolje bi im bilo da jesu, onak iskreno! To kaj si otišel ti je bil najbolji ulog u smislu izbjegavanja hrvatske sadašnjosti. Može se reč da si bil pravi vizionar!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Moja djeca su u EU, no geni

Moja djeca su u EU, no geni svaki čas dolaze do izražaja. Čak imaju i planove, no ja se ne miješam.

Tko je glasao

Na žalost

vi peronospora uspješno susprežete gene tam u EU i šire (kak i treba, neee), a pustite ih da se raspojasaju tek kad se povratite u Hrvatsku. Umjesto da donesete to kaj ste naučili u belom svetu, vi se ovde furate na svinjac koji niste zaboravili. Šteta.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bez brige ti budi. susprežal

Bez brige ti budi. susprežal nisam niš i uvijek sam bil svoj. Kaj se tiče donašanja naučenog doma, pa nemreš ti nešto posadit na neplodno tlo.
Prvo kaj se čuje: Pa vi kaj dojdete samo sve po koncu, kod nas nejde tak.

Tko je glasao

Prenijeli su svoju mržnju pream Hrvatima na svoje potomke

Tek na pollitici spoznala sam koliko jugonekrofili mrze Hrvate.

Njihova mržnja ravna je mržnji ovih ubojica koji su žive ljude zakapali.

Pogledaj samo te ljevofašističke face udrugaša koji sikću i kojima se vilice tresu od mržnje (onaj Bosanac iz neke udruge, koji samo što ne poleti na krilima svoje mržnje i agresije prema Hrvatima kada god ga pozovu u neku emisiju.

Svoju djecu moramo odgajati da preuzmu vlast u ovoj državi i djecu ovih mrzitelja tako udalje od upravljačkih poluga u RH, jer su im roditelji usadili u dušu, svoju vlastitu mržnju., preama ovoj državi i Hrvatima.

Tko je glasao

tja...

... uvijek možeš pitati u Glavnom Stanu kako su prema zakonu završavali oni koji drukčije izgledaju ili imaju kriva krvna zrnca ili krivu visinu i krivu boju kose...

Tko je glasao

Pital sam moju bolju

Pital sam moju bolju polovinu. Rekla mi je: Kakav ti to debil piše. Znaš ona izgleda drukčije ima i neka druga krvna zrnca, niža je od mene, a i drukčiju boju kose je imala (nakon 48 godina braka imamo istu boju kose)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci