Tagovi

Oni su ustaše? Pa odnosimo se onda prema njima kako zaslužuju!

U današnjoj Hrvatskoj, državi koju prema njenom „tvorcu“ odmila zovemo Tuđmanistan, nema okupljanja, bilo kada, bilo gdje, bilo kojim i bilo kakvim povodom, osim onih zaista rijetkih, poput obilježavanja Dana antifašističke borbe, Dana ustanka naroda Like i komemoracije u Jasenovcu, na kojima se naveliko ne ustašuje u čemu prednjače članovi opskurnih proustaških stranaka, članovi braniteljskih udruga i to ne isključivo i samo bivših pripadnika HOS-a i katoličkog klera.

A ako se tko ponaša kao ustaša, odijeva se kao ustaša, govori kao ustaša, pozdravlja kao ustaša, slavi 10. travnja, mrzi Srbe i pjeva ustaške budnice i poskočnice, onda je on bez svake sumnje ustaša.

Zašto bi itko želio biti ustaša, je već drugo pitanje, jednako onome ima li itko pametan, a da želi biti ustaša?

Ali da ima onih koji žele biti ustaše i to njih ne tako mali broj, to valjda ni za koga u RH, osim za „europejce“ tipa Plenkovića, više nije sporno.

Zato osobno mislim da se ne smijemo ponašati kao da ustaša među nama nema, već da bismo kao društvo/država trebali svima koji žele biti ustaše dopustiti da to budu, kad to već tako silno žele, ali ih onda i tretirati kao ustaše, a to znači jednako kao što u Njemačkoj tretiraju neonaciste, naravno uz prethodno kriminaliziranje negiranja holokausta, promociju fašizma uz zabranu veličanja ustaškog režima i tzv. NDH. Najbolje bi bilo preuzeti zakonska rješenja SR Njemačke, jer su i ishodišta neprihvatljivih ponašanja antidemokratskih snaga u jednoj i drugoj državi vrlo slična.

Važno je napomenuti da je potrebno, jednako u stranačkim vrhovima, ali i vrhovima vlasti, prestati lupetati o svojim „antitotalitarističkim opredjeljenjima“ osudi „svih totalitarizama“, bez izričite osude ustaštva, jer doslovno ništa što se događalo u bivšoj državi nije usporedivo s monstruoznim ustaškim režimom, a kamoli da je isto ili jednako onome što se zbivalo u tzv. NDH.

Ja pritom ne želim reći da u Njemačkoj nema pojava neonacizma, pa i marševa neonacista, kad pokušavaju „pokazivati mišiće“, što je uvijek popraćeno, ne samo time da i policija provodeći zakon „pokaže mišiće“, štiteći demokraciju i državu vladavine prava, nego i masovnim okupljanjem onih koji za naciste i nacizam ne pokazuju nikakvo razumijevanje.

Kod nas na ustaške „nestašluke“ ne reagira policija, a i masovni protuprosvjedi antifašistički opredijeljenih građana izostaju.

Važno je napomenuti da niti njemačka stranačka scena, a pogotovo njemačke vlasti, nemaju razumijevanja niti se blagonaklono i poticajno odnose prema ispadima neonacista, za razliku od RH gdje na takve pojave ne reagiraju niti iz stranačkih struktura, niti iz struktura vlasti, a nažalost rijetko i mlako se reagira i iz Lige antifašista i još nekih tobože antifašističkih udruga, plašeći se reakcija moćnih i utjecajnih braniteljskih udruga, čiji članovi su uvijek u prvim redovima prilikom ovih ustaških performansa, a „Splitskom rivom“ „čekićanjem“ dvopismenih ploča u Vukovaru, „logorovanjem“ u Savskoj, „maršem s plinskim bocama“ i drugim manifestacijama „raspirivanja demokracije“ su pokazali i na što su sve spremni.

Ishodište veličanja ustaštva i tzv. NDH, kao i gotovo sve negativno što se u Hrvatskoj događalo, posebno od HDZ-ovog preuzimanja vlasti, valja tražiti u malignom karakteru ličnosti Franje Tuđmana, koji je već puno prije nego se nezadovoljan svojim statusom i odnosom vlasti u SRH prema njemu, ozbiljno sukobio s tim vlastima, on je naime smatrao da bi trebao u sustavu vlasti biti visoko pozicioniran. Kako vlasti nisu pokazivale nikakvo zanimanje za tog nasrtljivca, naprosto su ga ignorirale, Tuđman kreće u sukob sa SKH, koji mu „nestašluke“ ne oprašta, kažnjava ga i isključuje iz članstva. Tako je Franjo Tuđman postao „disident“.

Već i prije nego se ozbiljno sukobio s vlastima, Tuđman landra po svijetu, obilazi hrvatsko iseljeništvo, uglavnom onaj njegov segment koji je kontrolirala ustaška emigracija, posjećuje ustaške prvake u emigraciji i sastaje se s njima, pa se tako posredstvom Vinka Nikolića sastaje i s Maksom Luburićem u Španjolskoj i od njega preuzima ideju o „pomirbi sinova partizana i ustaša“, ideju samu po sebi potpuno besmislenu, ali koja je trebala poslužiti tek za davanje legitimiteta ustaštvu i njegovom izvođenju na hrvatsku javnu i političku scenu.

Ilustrativno je kako Franjo Tuđman zaobilazi „Hrvatsku bratsku zajednicu“, najveću, najorganiziraniju, najbogatiju i dotad sa „starim krajem“ najpovezniju organizaciju hrvatskog iseljeništva, koja ali nije dopuštala penetraciju ustaštva u svoje redove, ekstremna ustaška emigracija pokušala je radi toga čak 16 atentata na dugogodišnje njene predsjednike Johna Badovinca i Bernarda Luketicha. Dakle Tuđman se ne vezuje uz najrespektabilniju organizaciju hrvatskog iseljeništva, on bira opskurne ustaške punktove poput onog u Norvalu, tamo dogovara daljnje aktivnosti i utanačuje međusobne obaveze prema kojima će ustaška emigracija promovirati Tuđmana i financijski pomagati njegov uspon na vlast, a on preuzima obavezu provedbe procesa „pomirbe sinova partizana i ustaša“, rušenje Jugoslavije svim sredstvima i lustraciju Srba a ne komunista.

Ta Tuđmanova „slizanost“ s ustaštvom dovela je do masovnog dolaska ustaša i neoustaša u Hrvatsku i njihove penetracije u sve segmente vlasti, čime je onemogućena kriminalizacija ustaštva i zabrane djelovanja onima koji ne samo što promoviraju zločinačke ideologije i režime poražene u 2. Svjetskom ratu, nego i negiraju holokaust i pokušavaju revidirati, neću reći povijest nego prošlost, pokušavajući je promijeniti i učiniti je neizvjesnom.

Od samih početaka punu podršku Tuđmanovom usponu na vlast i ustašama daje većina klera Stepinčeve crkve, zaglušna propaganda iz HDZ i crkvenih redova nameće temu „Bleiburga“ odnosno svih događanja krajem 2. Svjetskog rata i neposredno po njegovom završetku kao za Hrvatsku sudbinsko pitanje, koje ima jednu jedinu svrhu; relativiziranje kvislinških zločina, odnosno umanjivanjem njihovog obima i svireposti, prikazujući „antifašističke zločine“ većim i po hrvatski narod pogubnijim od onih ustaških.

Danas je svakom iole politički pismenom jasno da bi usprkos svima koji su se angažirali na rušenju Jugoslavije i tako Tuđmanu izravno i neizravno pomagali pri njegovom usponu na vlast, od stranih tajnih službi, KC, pojedinaca iz struktura vlasti i SK SRH, “spavača“ SDS, koje je navodno angažirao Josip Manolić, bez pomoći Ivice Račana njihov trud bio uzaludan, Račanova pomoć bila je presudna.

Taj deal koji su imali Tuđman i Račan s jedne je strane otupio otpor prema jačanju ustaštva i njegovog kriminaliziranja, a s druge uz proces pomirbe onemogućio provođenje lustracije na kojoj je posebno inzistirao katolički kler.

Nasilno rušenje Jugoslavije nije se moglo provesti mirnim putem, a jednako tako se nije moglo ni „lustrirati“ Srbe, zato je Tuđman pokrenuo rat koji je imao sva obilježja fašističke kontrarevolucije, tako da su silno ojačale snage okupljene oko ideologije ratnih gubitnika iz 2. Svjetskog rata koji su krenuli u osvetničke akcije prema ratnim pobjednicima.

Otud tvrdnje da su ustaše bili borci za Hrvatsku, imenovanja vojnih postrojbi po „ustaškim vitezovima“, imenovanja ulica i trgova po ustaškim „velikanima“, pa i podizanje spomenika ustaškim „zaslužnicima“, rušenje spomenika i drugih spomen-obilježja antifašističkoj borbi, proglašavanje antifašizma zločinačkom ideologijom, omalovažavanje boraca NOR-a, umanjivanja i relativiziranja ustaških zločina, negiranja holokausta i veličanja ustaškog režima i tzv. NDH.

A da to sve nije nimalo smetalo ivici Račanu pokazuje i ona sramotna Deklaracija usvojena na 1. Konvenciji SDP, „hodočašće“ prvog Račanovog suradnika, Zdravka Tomca, na Blajburško polje, te kupnja tamošnjeg terenu obavljena za vrijeme Račanovog mandata ...

Ništa manje karakteristična nije bila ni Račanova gromoglasna šutnja kojom je popratio najprije diskriminacijske postupke, a potom i mjere državnog terora Tuđmanovih vlasti prema Srbima u Hrvatskoj, premda je dobro znao da su na prvim višestranačkim izborim Srbi većinski glasali za SKH – SDP.

Što reći na ova najnovija lamentiranja oko ove spomen-ploče poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu, kao tamo „nije mjesto za ZDS.

Nigdje u svijetu, a ne samo u Jasenovcu, ne bismjelo biti mjesto za ZDS, jednako kao što to nije ni za „Sieg! – Heil!“

U današnjoj Hrvatskoj nema jednog jedinog razloga radi kojeg bi trebalo provoditi lustraciju, osim ako pod tim pojmom ne podrazumijevamo detuđmanizciju i deustašizaciju.

Komentari

Andrej Plenković jeste fašist

‘Ovo je bitka za jačanje političkog mainstrema’, kazao je Plenković u emisiji Nedjeljom u dva HTV-a, referirajući se na pitanja voditelja o ustašlucima pripadnika HOS-a u Jasenovcu. Pozdrav ‘Za dom spremni’, prema njegovu sudu, ‘ima dvostruku konotaciju’: prva je konotacija na ustaški režim i ‘to u Jasenovcu može vrijeđati obitelji žrtava’ dotičnog režima, no druga je vezana uz činjenicu ‘da je spomen ploča podignuta hrvatskim braniteljima’, te je u tom smislu ona potpuno neupitna.

Taj sladunjavi i općeprihvaćeni mit – mit da su se pripadnici HOS-a u zadnjem ratu borili ‘za hrvatsku slobodu i demokraciju’ – ugrađen je kao kanonski vrijednosni sud u sasvim aktualnu bitku: u ‘bitku za jačanje političkog mainstreama’, kako ju je definirao premijer Andrej Plenković. U tome leži srž problema, a da bih ga zaoštrio, mogu to sažeti i ovako: ozbiljan moderni fašist nije onaj koji truje javni prostor ustaškim pokličima, uključujući mramornu psovku u Jasenovcu, već onaj koji tim pokličima pridaje ‘dvostruku konotaciju’ i na taj način osigurava normalizaciju abnormalnog.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/viktor-ivancic-da-plenkovic-je-modern...

Tko je glasao

Vi jugoslavenskovelikosrpski nacisti i fašisti ne volite kad

se netko drugi igra sa fašizmom, vi volite da ste samo vi fašisti, a drugi imaju biti kuš i ne koketirati sa onim što je vama pod dobar dan, e pa neće da može sestro srpkinjo. Bit će to sve zanimljivije vjeruj mi, a onoliko koliko vi daleko odete ići ćemo i mi, drukčije jednostavno nije moguće.

Ako želiš zaustaviti spiralu zla zaustavi svoga gazdu Pupavca, jer je on stožerni igrač druga Sotone, bar na ovim prostorima.

Da si imalo pametna i ti ti i tvoji drugovi jataci već biste odavno zaustavili Pupavca, ali ne, ne. ne ne kužim ja ništa, jelda, ja ne kužim da je veća igra u pitanju i da uporno lopatanje ugljena na vatru sa vaše strane ustvari je samo dio jedne veće igre.

Ali moram te upozoriti, sa smiješkom, izjalovit će vam se igra svih igara i Oluja će vam se činiti kao osvježavajući lahor kako ćete izgubiti u ovoj igri koju upravo igrate i zbog koje ložite peći do usijanja.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Magarčino ustašuljačka, nenačitana

Magarčino ustašuljačka, nenačitana.

Ti ustašuljak koji drkaš na plišanog zeca i mamu ppetru a misliš da pišeš historiju, ajde pa otvori link (iznad kojeg je samo Bog) onda bi i ti, čak i kao odlikovani branitelj znamenjem 14-og reda, mogao, uz nemali trud doduše, pročitati i shvatiti pročitano o čovjeku, znanstveniku, Srbinu, trajno upisanom u povijest ove ‘nove’ države Hrvatske, zastupniku tog poddbožjeg Sabora RH od 5.-9. saziva, koji se zove Milorad Pupovac, glupane ustašuljački:

Zastupnici 9. saziva Hrvatskoga sabora

MILORAD PUPOVAC

SDSS

     Rođen je 5. studenoga 1955. u Ceranju Donjem, Benkovac. Doktorirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (VSS – profesor filozofije, profesor lingvistike; doktor znanosti; sveučilišni nastavnik).

Kontakt:

Klub zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke
Telefon: +385 1 6303 511
Faks: +385 1 6303 798
e-mail: klub.sdss@sabor.hr

O zastupniku

Stranačka pripadnost:
Samostalna demokratska srpska stranka

Klub zastupnika:
Klub zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke
Klub zastupnika nacionalnih manjina

Početak obnašanja zastupničkog mandata:
14. listopada 2016.

Dužnosti u Saboru:
- voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju
- član Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav
- član Odbora za vanjsku politiku
- član Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina
- član Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu
- član Odbora za međuparlamentarnu suradnju
- predsjednik Kluba zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke

Zastupa manjinu:
- srpsku

Izabran:
- kandidat Samostalne demokratske srpske stranke

Izborna jedinica:
XII. izborna jedinica

Prethodni mandati:

8. saziv

7. saziv

6. saziv

5. saziv

Dakle kretenčino ustašuljačka, drkadžijo na plišanog zeca i na mamu ppetru– njegovo ime, prezime i titule su  dr.sc. Milorad Pupovac, izv. prof.,  saborski zastupnik u pet (brojkom 5) saziva.

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu studirao je filozofiju i lingvistiku, te 1979. godine diplomirao na obje studijske grupe.

Na čemu si ti, osim na ppetri, diplomirao? (vidi ilustraciju)

-----

http://www.ffzg.unizg.hr/oling/?page_id=91

http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=7025

http://www.gpedia.com/hr/gpedia/Milorad_Pupovac

Tko je glasao

Dvostruki četnički brat -Milorad Pupovac

Dr, prof . sci je dvostruki četnički brat koji se nije ispričao hrvatskom,ali i svom srpskom narodu u RH za četnikovanje iz svoje obitelji, onaj koji svojom nakaradnom politikom održava četničku pobunu velikosrba i aboliranih Srba , protiv Hrvatske, te onaj kojega su, manipuliranjima Hrvatskim ustavom, jugonacistički političari iz HDZ-SDP-a, postavili za nadglednika i upravitelja RH, ali to nadgledanje vrlo brzo će im se obiti o glavu, jer narodu ej dosta te kreature.

Tvoje pisanje, bube, zaslužuje ban.

Nije ti dovoljno što si doktorirao na bežaniji, pa bi da ti omogućimo još jednom potvrđivati taj tvoj vojno-specijalistički doktorat!?.)))

Sigurno ti je profesor bio, onaj srpski genijalac koji je provozao srpske tenkove po srbima u traktorskoj koloni.

Onaj donji magarac- traktorska kolona, a gornji, slavna JNA u tenkovskom proboju "preko srpskih civila, do bosanskog azila".

Milorad Pupovac u Hrvatskom saboru -je pojava koja pokazuje da su jugonacisti unakazili Božićni ustav, i zauzeli Ustavni sud kojime su spriječili zakoniti narodni referendum, za koji je skupljeno daleko više potpisa , nego je to potrebno.

Sve ovo što si naveo o dvostrukom četničkom bratu, koji se nije ispričao za zlodjela iz kruga njegove obitelji, govori da je mnogima uzaludno svako obrazovanje, jer im je obiteljski odgoj bio daleko jači od svake znanosti, civilizacijskih normi i morala.

Ovaj tvoj komentar ocrtao je svu primitivnost i bahatost karakterističnu za jugovelikosrpske oficirčine , koji su nedovoljno dobili po tamburi, pa traže još!

Pogledaj svoje drugare koji su se vozali tenkovima po vašim civilima i shvati dubinu jada i zla koje niste okajali, nego se i dalje bahatite, rastežete niti, dok ne prijeđete granicu elastičnosti hrvatskih živaca,a onda bežanija i kuknjava!

Tko je glasao

magarice ustašuljačka

u italiku je ono što piše na stranici Sabora.

Ostalo je moj komentar na tvog pollitičkog nedonoščeta (nisi na vrijeme abortirala).

Obrazovanje je ono što nas čini boljima, i kad sviraju tamburu. Posebno moji Slavonci.

PS. da te na znanstvenoj osnovi pitam: jebeš li štogod, idu praznici !?

Tko je glasao

Zaslužio si ban odavno i dalje od Mađarske

Četničko obrazovanje u obiteljskom domu na Pupovca je ostavilo neizbrisiv trag. Takav da je u po-četnika pretvorio i prijedorskog učenika.

Obrazovani četnik gori je od neobrazovanoga, a visoko obrazovani je najštetniji po društvo. Ove smo riješili traktorima, a ovaj je toliko prijetvoran da čim zine slijedi četnička propaganda umotana u medenje o pravima Srba na povlaštenost, kao mjerilo demokracije za Hrvate.
Svakim takvim anastupom razvija kod Hrvata animozitet i gađenje prema dubini pokvarenosti koju širi oko sebe. Da ima morala ispričao bi se u ime svoje braće i večine srpskog naropda koji se u RH priklonio agresorima i nasrnuo na živote i domove Hrvata. I sada bismo njima za volju valjda morali biti nespremni za obranu svoga doma. Ali u njemu caruje velikosrpska podlost jer se nije ispričao za četnikovanej svoje rođene braće.

Vulgarni čovječe, samo dokazuješ da su u pravu Hrvati koji se pozdravljaju najljepšim hrvatskim pozdravom Za dom spremni!

Svakim danom dokazujete da ste nedostojni života s dobrim, poštenim, časnim i moralnim ljudima kao što su Hrvati, jer ste duboko pokvareni, nepošteni, lažljivi, kukavički i zločinački usmjereni.
Hrvatski narod neće prihvatiti ono što ucijenjeni hrvatski političari prihvaćaju!
Dosta je!

http://direktno.hr/en/2014/direkt/71543/Bulj-%C5%BEestoko-napao-Kolindu-i-Stiera-zbog-pregovora-sa-Srbijom!.htm

Tko je glasao

Agit-pope, zaboravih ti reći da je tvoj mali kradljivi zamorčić

koji se odaziva na Pupi kradem đe stignem bio kondukter, a onda se tast sažalio pa platio da mali ne štanca karte pa je postao veliki lopina i najveći među vama jadnicima, a opus mu je za kuac, da prostiš, jadnik bio i ostao. Usput tvoj mali glofavac ima hrpu kaznenih prijava za pljačke, pa sačekaj malo da vidiš kako će završiti svatko tko krade. I da, nikad nije ni na kakvim izborima dobio nikakav glas čak ni Srba, kamoli Hrvata, nikad ništa, a u Saboru je bio kao Tuđmanov mali od palube pa ga je svima pokazivao kao primjer kako on postupa sa glodavcima, a poslije je i maleni sam počeo trčkarati i osnovao ono čudovište koje nitko ne zna ni definirati što je, zna se samo da pošteni Srbin nikad od toga nije imao koristi, a maleni je oprao milijarde, no sve mu malo bilo pa je i Tesla banka poklekla pod teretom malih lopovskih mozgića.

Vi majke mi niste normalni, Maratonci trče počasni krug su goli kuac za vas pajace. haha

Pametno bi vam bilo da priprmite ono koferče sa gaće i slanina, jer ćorka neće još dugo da čeka.
postimage

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Kad vec pitas sta se prca, ja

Kad vec pitas sta se prca, ja prcam radoznale

Tko je glasao

Ppetra, ne sekiraj se, pa vidiš da je dimljeni traktorist

ošašavio od jada. Svjedočimo potpunom raspadu agit-popa zvanog bube. A ono magare Pupavac, ne znam samo je li gornji ili donji, haha, e ono magare bi trebalo ovo magare zamoliti da ga više ne brani i ne sprda.

Agit-pope, ne daj se, ostani pseto, haha...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ko si ti a ko Pupovac na

Ko si ti a ko Pupovac na gornjoj slici?

Tko je glasao

Skviki, zatukao si magare samo tako, haha

Svaka čast.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

cede treba tretirati

cede treba tretirati tretmanom

Tko je glasao

Was fuer ein ...

... beispielsloser Idiot!

Tko je glasao

Kme, kme, kme... :-)

Kme, kme, kme... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@juzr

A nad čim ti to trijumfiraš, nesretniče?
Ili ćeš mi to reći kad Hrvatsku dovedete do toga da ima isti broj stanovnika i bude na istom stupnju društvenog i gospodarskog razvoja i pismenosti stanovništva kao 1945.

Tko je glasao

Tebe čovjek da zaleuši vjerojatno bi duže od tebe plakao

koliko si jadan. Jesi ti prirodno glup ili si cijeli život vježbao? A brate, džaba ti cjeloživotna vježba, džaba... I lignja i Rebel te šiju za dva koplja, tek si treći, a imaš bar dvajs godina više staža? Pa bogamu nije to normalno druže Pfenikse, morat ćeš početi raditi sa dvije malo veće lopate, malo je jedna ma koliko široka bila.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Anto Nobilo za N1: "Nije bit

Anto Nobilo za N1:
"Nije bit NDH u tome što je bio totalitaran, što je nedemokratski došao na vlast ... nego je bit što je to bio fašistički zločinački sustav koji je imao svoje rasne zakone, koji je zbog pripadnosti jednoj rasi li naciji istrebljivao cijele narode u logirma smrti ..."

Ovom rečenicom Nobilo je komentirao Plenkovićevo i predsjedničino kontinuirano preseravanje o osudi svih totalitarnih režima. Dakle, priglupi desničari čija je intelektualna perjanica svojevremeno bio mutavi Karamarko, naglasak su stavili na totalitarizam koji su i sami zagovarali (čuvena Karamarkova ideja o tome što će se smjeti govoriti u vlastita četiri zida), a ne na fašizam kao ideologiju i provedbu čistog zla. To je i inače uobičajena desničarska praksa: uvijek jedno sranje pravdaju drugim, bez iskrene želje da se svih sranja jednom za svagda riješimo. Pa će tako reći: aha, bunite se protiv vjeronauka, a prije ste imali marksizam ... i sve po tome modelu jer njihove dvije ganglije ("za" i "protiv") ne mogu shvatiti da mogu postojati ljudi kojima je pun kurac i vjeronauka i marksizma. I da postoje ljudi kojima je pun kurac i komunista i fašista.

A Plenković, koji je izgledao pametnije (što vjerojatno i je, ali nema muda), sada opet lamentira o totalitarizmima. Pa dobro, ako ćemo mjeriti današnjim metrom o ljudskim pravima i demokraciji i zakonski to regulirati, onda bi trebalo dobro promisliti. Npr. jesu li Tomislav, Zvonimir, Domagoj i ostala ekipa bili demokrati ili su bili totalitaristi još gori od Tita? Jesu li se provodila pravedna suđenja ili su se odsjecale glave po kratkom postupku i po volji vladara? A ako nastavimo baš jako promišljati na taj način, mogli bismo doći i do katoličke crkve koja je stoljećima prakticirala najgori totalitarizam i činila neopisive zločine i to ne čak ni zbog verbalnog delikta nego zbog pretpostavljenog delikta mišljenja (krivovjerja). I gle čuda, nju nitko zbog toga ne proziva i ne zgraža se nad njenim "Hudim jamama".

Tko je glasao

Anto Nobilo za

Anto Nobilo za N1:
--------------------------------

ahahahahahah hahahahahahahahahaha ahahahahhhhhahaahahah hahahah ahahahahhhaha

Tko je glasao

Nasilnik Anto Nobilo nije mjerilo ni za koga osim za

UDBAške manijake, to prvo. Drugo, sve i jedna Europska država imala je rasne zakone koji su bili nametnuti od strane Njemačke htjele to ili ne jedna Francuska, Norveška, Belgija Češka, Srbija ili Hrvatska.

Ali, kraljevina Jugoslavija imala je bez ikakve prisile i prije Hitlerovog uspona rasne zakone, ohooooo, ničim izazvana, ljudi moji.

I dok je Eichmann slao komisije u Hrvatsku da istraže zašto Hrvati štite Židove i ne provode nametnute zakone, dotle je Srbija sa osobitim žarom i veseljem klala svoje Židove, pa je tako oko 17 tisuća židova pobijeno prije nego su Njemci stigli poslati pokretne plinske komore na kamionima. Nešto je Židova ostalo i za kamione, ali ne puno jer vrijedni srpski narod voli vlastoručno da kolje. Pa su bili prvi u Europi, a i jedini, koji su riješili još 42. židovsko pitanje u Srbiji. To su male i navažne činjenice manijacima i ubojicama, ali normalni ljudi znaju da Hrvatska nije bila gora od drugih u Europi, dapače, pružali su otpor i na taj način da su uveli status "Zaslužni građanin", pa se u taj zakon pokušavalo spasiti maksimalno koliko se moglo Židova, to je bio jedan od razloga za slanje komisije iz Reicha drugi put, kako piše i svjetski poznata Hannah Arendt koja je pratila suđenje Eichmmanu. Ona još navodi da je nalaz komisije bio šokantan, od Pavelića naniže oko 1500 dužnosnika bilo je rodbinski povezano sa Židovima, opala...

Sve u svemu, povijest je povijest, a antifa povijest je govno nad govnima i istinu ne možeš pronaći ni u tragovima, takav je to mentalni sklop.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Nemoj zaboravit tlačenje

Nemoj zaboravit tlačenje Makedonaca, nasilno preimenovanje, masovna ubojstva Kosovara, ubijanje muslimana i Hrvata i to za vrijeme stare Jugoslavije.
Rumunje i Bugare sam zaboravil spomenut i progone tih istih.

Tko je glasao

Evo kako je glupan ekspresno

Evo kako je glupan ekspresno potvrdio moju tezu o desničarskom mentalnom sklopu. Hvala! ;-)

Tko je glasao

Majmune, jesam dobro razumio da ti predlažeš da

baš kod antifa stanemo sa totalitarizmima, odnosno osudama svih totalitarizama, a onda po potrebi opet uvedemo taj pojam kako bi se možebitno opet uklopila Hrvatska, jel to bit tvoga polupismenog i poluinteligentnog švrljanja po tipkovnici?

Rupert-majmun poučak: Prestanimo osuđivati totalitarizme da ne bismo otišli predaleko u povijest, zaustavimo se samo na NDH, pa isključimo komuniste-Jugoslaviju i teroriste iz tzv. Krajine, pa onda opet uvedimo osudu za neke možebitno buduće Hrvatske nestašluke i naravno za Oluju, odnosno osudimo selektivno i prema krvnim zrncima.

Hm, kako ono ide fašistička mantra?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Tupsone, antifa nije

Tupsone, antifa nije totalitarizam. Antifašizam uopće nije ideologija. Anti znači da si protiv nečega, a ne govori za što si. Jesi li shvatio, maloumno govno fašističko?

Tko je glasao

U jednom si u pravu: da, ja

U jednom si u pravu: da, ja sam majmun i idiot. Zato što se uopće upuštam u rasprave s ovakvim šljamom kao što si ti. Da umjesto govna u glavi imaš i malo mozga, morala i savjesti, ne bi relativizirao najveće zlo i najvećeg izdajnika, smeće i psihopatu (Pavelića) koji je provodio genocid, poklanjao teritorije i dugoročno osramotilo Hrvate, Za takvo što stvarno trebaš biti ili debelo malouman ili još deblje pokvaren ili si četnik. Kao što je jučer rekao Bauk poručujući onima što mu u inboxu prijete i ostavljaju ZDS: oni što su postavili izložbu o Vukovaru u Novom Sadu su moji, a oni koji su je razbili su vaši.

Tko je glasao

smrade koljački fašističko nacistički

Ja nikad niti u jednom svom postu ili uživo nisam rehabilitirao Pavelića niti fašizam ili bilo što drugo, ja sam smrade nacistički krvoločni bio pred puškama svojih jer sam čovjek i nisam dao po cijenu svog života da se s ljudima postupa nehumano. Šljame nakazni dok si ti širio terorističko fašističko nacističke pobune i poticao mržnju ja sam se borio protiv vas fašista gnjido i ti meni kanalizacijski štakore ovo pišeš, smeće civilizacije.

Smeće civilizacije tvoj odnos prema milijunima pobijenih od strane kurvnog sina i smrada Tita i njegove zločinačke partije određuje te kao neljudsko štakorsko smeće koje nema pravo na slobodu među ljudima, a ti to štakore podržavaš, shvaćaš. Shvaćaš li koliko si duboko nečovjek.

Ja kanalizacijski štakore osuđujem svako uojstvo, svaki nacizam, svaki fašizam, svaki teror, svaki komunizam, svakog ubojicu i svaku nakazu koja opravdava ubojstva. Možeš li ti tako štakore?

Ne možeš, shvaćaš li koliko sam ja veći čovjek od tebe, shvaćaš li da prema mjerilima ljudskosti ti i tebi slični uopće niste ljudi.

Ja time što sam dokazao da Je Ban Jelačić uzvikivao Za dom, a vosjka odvraća la Spremni umrijeti nisam rehabilitirao Pavlića imbecilu neobrazovani. Otiđi kod bilo kojeg profesora logike i pronađi da se to iz toga može iščitati. Vi ste partijski štakori dobivali sve na pladnju pa ste završili te školice bar srednje kao kakvi idoti bez ikakvih saznanja ili shvaćanja, uzalud vam je bilo izlaziti u susret kad ste glupi.

Šljamu civilizacije odreci se masovnih ubojica ako si čovjek, to ne možeš i tu padaš, gnojiš budalo i nikad neće biti čovjek.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Laganini dlaku mijenja ali

Laganini dlaku mijenja ali čud nikada !

Tko je glasao

Nikada, do smrti ću braniti istinu i slobodu i boriti se

protiv ubojica i manijaka svih fela, amen. Smrt ubojicama, sloboda istini.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Okej Smrt ustašama i

Okej
Smrt ustašama i partizanima, četnicima, amerikancima, japancima, vijetnamcima, šiptarima i svim ubojicama koje sam preskočio !!
Jel smo sad gotovi sa tim ?

Tko je glasao

Ubojica je ubojica, amen.

Ako si slučajno čitao ispovjesti Wilima Karlovića vidio bi što su ona dva Srbina Kinez i Mare riskirali da ga spase, to su ljudi za koje bih ja bio ponosan da su mi prijatelji bez obzira što je bio rat, ljudi su uvijek ljudi, ubojice ubojice, posebno u ratu kad se ide do krajnosti, i baš onda. A posebno me takve priče pogađaju jer sam sam nešto slično prošao i znam što čovjek riskira kad do ruba smrti ostaje čovjek i milimetri na nečijem okidaču te djele od smrti, ali ne popuštaš. A onda dođu ovi štakori ko onaj gore i mene prozivaju za fašizam ili nacionalizam, nacizam, fuj.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Lagani

Imam knjigu Vilima Karlovića sa posvetom.
U svezi Kineza evo ti jedan link:
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=384771

Tko je glasao

E jbga

Čitam ove ispovjesti u nastavcima i čitavo me vrijeme kopkalo da nije u pitanju nekakva njihova propaganda, ono vidiš kako nas ima i dobrih, a onda mislim, ma nije to, ionako će on onda ispričati koliko su i kako naših pobili, pa opet mislim možda su stavrno dobri ljudi, a onda opet vidim da su ubojice bez ikakvih skrupula? I sad je samo pitanje zašto su riskirali da spase samo Vilima???

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

A onda i ovo

Samo nas istina može izmiriti

Broj 624

Tagovi: Vilim Karlović
Datum objave: 03.12.2011. Piše: Saša Kosanović

Život Vilima Karlovića najbolji je dokaz da je stvarnost nekad luđa od mašte: zagrebački dečko, jugoslavenski reprezentativac u full-kontaktu, nošen rodoljubljem i osjećajem dužnosti 1991. ostavlja trudnu suprugu i malog sina i odlazi u Vukovar, o kojem nije znao ništa. U toj je klaonici svjedočio najboljim i najgorim ljudskim osobinama. Kad je grad pao, promatrao je pijani četnički pir i sramotu nekad slavne armije. Preživio je Ovčaru, skladište Veleprometa i logor u Srbiji zahvaljujući čudnim okolnostima i spasiteljima, kojima se zahvalio kad je bio svjedok na suđenju za Ovčaru u Beogradu. Umirovljen je 2003. kao časnik HV-a, nakon čega osniva građevinsko poduzeće koje upada u probleme, pa je prisiljen posuditi novac od svog kuma, kamatara i lihvara koji, nezadovoljan vraćenim, prijeti Karlovićevoj obitelji, pa Vilim uzima stvar u svoje ruke i sam mu presuđuje u listopadu 2008.

Otac šestorice sinova sada na slobodi čeka pravomoćnost presude kojom je osuđen na 4,5 godine zatvora. U pritvoru, za trajanja istrage, počeo je pisati knjigu “Preživio sam Vukovar i Ovčaru”, koja je sada u prodaji. Za “Novosti” smo razgovarali nakon promocije knjige.

U uvodu knjige pozivate čitatelje da je prihvate kao ljudi, tek potom kao Hrvati ili Srbi. Koji je tome razlog?

– Razlog su moje emocije, tragedije koje sam preživio. Čita li se jednostrano, može izazvati kontraefekt. Moj put je bio težak, ali neke stvari koje su mi napravili oni s druge strane, moji neprijatelji, dale su mi pravo na takav uvod. Zato je poruka knjige da čovjek prvo mora biti čovjek, a tek onda ono što je naslijedio i na što nije mogao utjecati. Jedni drugima možemo napraviti puno zla, ali i dobra, a to dobro koje sam doživio motiviralo me da odaberem ovakav pristup.

Bog ih je poslao

Jedan ste od rijetkih koji su preživjeli Ovčaru. Što se točno dogodilo?

– Na Ovčaru sam, kao i ostali, doveden iz vukovarske bolnice: i ja sam pretučen u špaliru na izlasku iz autobusa. Dok smo u redu čekali ulazak u hangar na batinanje, oko nas je bilo dosta vojnika koji su nas ispitivali tko smo i što smo. Do mene je došao jedan s nadimkom Štuka, vjerujem da to nije bilo slučajno, da ga je poslao dragi Bog: spomenuli smo Rumu, gdje je živio i moj obiteljski prijatelj kojeg je poznavao! Zamolio sam ga da me spasi, rekao je da je to nemoguće, no uskoro je, kad sam već bio u hangaru, došao s nekim kapetanom i izveo me van.

Otkrili ste kasnije da je čovjek koji vas je spasio pobio mnoge branitelje i civile, ne samo na Ovčari nego i na drugim vukovarskim lokacijama. Zašto je vas spasio?

– Doista vjerujem da ga je poslao dragi Bog! Što se tiče svega drugog što je napravio, pokušavam to gledati realno i pravično, to je za svaku osudu i on treba odgovarati. Nažalost, iako jedan od najvećih zločinaca, na beogradskom ga je suđenju Tužiteljstvo iskoristilo kao svjedoka-pokajnika i nije kažnjen. A lagao je, sada to sigurno znam, i lažno optužio druge. Bez obzira na to što me spasio, želim da za zločine odgovara.

Na Ovčari je ubijeno oko 260 branitelja i civila, spasilo vas se manje od desetero. Što se dalje događalo?

– Spasilo nas se sedmero. Odvedeni smo u neko skladište, pa na Velepromet, odakle su stalno izvodili i ubijali ljude. Nekoliko pijanih četnika – jednog su zvali Belgija, drugog Čiča – došlo je i po mene. Odveli su me u neku kuću, gdje su se na meni nesmetano iživljavali, rezali me noževima, palili mi dijelove tijela, tukli me bez prestanka, prijetili klanjem… Govorili su da će me silovati i odrezati mi genitalije, na to ih je stalno poticala neka žena. A onda se opet umiješao dragi Bog i u tu rupu poslao moje spasitelje, Marka Ljuboju Mareta, koji je doveo Predraga Milojevića Kineza. Repetirali su puške na dvadesetak pijanih, nevjerojatnom mržnjom ispunjenih uniformiranih ljudi i izveli me van. Da nisu, siguran sam da bih uskoro bio ubijen.

Nakon višemjesečne torture u srpskim logorima, 1992. vraćate se u Zagreb, da biste za nekoliko godina bili pozvani u Beograd da svjedočite na suđenju za Ovčaru. Kako ste se osjećali kao svjedok obrane?

– Godinama sam imao strašnu želju upoznati Mareta i Kineza. Nijednom nisam dvojio trebam li otići u Beograd, znao sam da sam bio častan vojnik i nisam se bojao prelaska granice. Na suđenju sam opisao kako su me Mare i Kinez spasili, ali i shvatio da ih najteže tereti Spasoje Petković Štuka, moj prvi spasitelj! Žao mi je što se nisam smio suočiti s njim, jer je on negirao da me spasio: htio se prikazati osobom bez ovlasti, a to bi mu srušilo priču. Sretan sam što je moje svjedočenje dijelom oslobodilo Mareta, a nesretan što nisam uspio spasiti Kineza.

Pravi krivci nisu kažnjeni

Razočarani ste što se na tom suđenju nije sudilo nikome iz JNA, a mislite da su osuđeni neki koji su nevini?

– Najjednostavnije, to je suđenje prevara! No, nije lako to objasniti, čovjek mora imati neko predznanje, znati kako je funkcionirala JNA, kako KOS i tajne službe Jugoslavije, pa Srbije. Ništa se tamo nije dogodilo slučajno i suđenje nije samo prevara, nego nastavak zločina, jer pravi krivci nisu kažnjeni. Prema brojnim dokumentima i svjedocima, četnici i paravojne postrojbe bili su pod komandom JNA. Od 21 optužene osobe, većina je sudjelovala u zločinu, ali nije samo Kinez osuđen nevin. Brojne greške u postupku nisu bile slučajne: primjerice, Kinez je terećen da je ubijao određenim oružjem, a na Ovčari nije nađen nijedan metak tog kalibra. Ni vještak iz Hrvatske, koji je istraživao Ovčaru, nije prihvaćen na beogradskom suđenju.

U čemu je, vezano uz Ovčaru, odgovornost JNA?

– JNA nas je odvela iz bolnice, organizirala autobuse i pratnju, prevezla nas do vojarne, pa na Ovčaru, gdje je puno vojnika JNA osiguravalo prostor. Vojnici JNA su nas batinali, a oficiri su u hangaru vodili ispitivanja. Bilo je, naravno, puno teritorijalaca i četnika, ali u organizacijskom je smislu glavnu ulogu odigrala JNA, oni i četnici bili su jedna vojska. I Štuka, moj spasilac i zločinac, bio je vojnik JNA. JNA je odgovorna za Ovčaru, tu nema dileme.

Što mislite zašto Srbija još štiti vrh JNA odgovoran za Vukovar?

– Zato što ne želi priznati agresiju na Hrvatsku, to bi povuklo ratnu odštetu, kažnjavanje zločinaca i puno toga na što nije spremna. Mnogi se ne slažu s jednom od glavnih poruka moje knjige, a to je oprost: moramo oprostiti jedni drugima. Ali, dok se istina krije, ostaju repovi. Možda sam utopist, ali se nadam da će doći dan kad će se naša dva naroda pomiriti na osnovi istine o onome što je bilo.

Koliko vas pogađa izostanak optužnice za Vukovar od strane Haškog tužiteljstva?

– Iskreno, nemam o tome punu sliku, ne mislim da je Sud antihrvatski ili antisrpski, ali očito ima neke interese, meni nedokučive. Ako je interes da se krivnja raspodijeli, to nije dobro, jer ne odgovara činjenicama. Mislim da se nije vodio načelima pravde no, ponavljam, nemam dovoljno podataka o radu Suda.

Šešelj s Ovčarom nema veze

Razočarani ste i odnosom Hrvatske prema Vukovaru, pravosuđem koje nije ni pokušalo procesuirati sve zločine?

– Što se tiče Ovčare, ni naše pravosuđe nije napravilo dovoljno. Neki su ljudi optuženi, ali Ovčara je s hrvatske strane trebala biti puno temeljitije istražena i naša je vanjska politika trebala utjecati na proces u Beogradu.

Jedan od kontroverznijih dijelova vaše knjige nekoliko je pozitivnih rečenica o Vojislavu Šešelju?

– Nedavno me jedna gospođa prozvala zbog toga. Istraživao sam gotovo dvije godine i kad vidite tko je sve osuđen u Beogradu – Milan Lančužanin, Predrag Milojević… – jasno je da je glavna namjera bila optužiti Šešelja i njegove. Tu su veliku ulogu imale tajne službe. Ja ga ne aboliram od zločina, on je jedan od najvećih hrvatskih neprijatelja, no za Ovčaru je kriv vrh JNA, Šešelj s tim nema veze, što ne znači da nije zločinac.

Kako su vaši suborci i rodbina ubijenih na Ovčari primili vaše svjedočenje u korist obrane?

– Nisam doživio javnu osudu, možda mi to što sam prošao i preživio daje za pravo da se nekih stvari ne bojim. Nemam problem s tim tko sam i što sam i kakav sam bio. Očekivao sam reakcije, ali to treba primati individualno. Tko je bio u redu, bio je, a tko nije, neka odgovara, to je moja osnovna poruka. Kad sam ulazio u sudnicu, bilo je nelagode, s galerije te gleda rodbina ubijenih, a ti si svjedok obrane. Bilo mi je teško, htio sam im mahnuti… Nadao sam se da će me shvatiti, Mare i Kinez su me spasili riskirajući svoj život i moja je dužnost bila da kažem istinu. Osim toga, nijedan Srbin ne smije nevin biti osuđen: dok je takvih, pravi će krivci biti na slobodi.

Ostali ste u HV-u do kraja rata i godinama poslije, do umirovljenja. Tada ste upali u ralje kamatara i počinili ubojstvo, zbog čega ćete u zatvor. Zašto o tome niste više pisali?

– Presuda još nije pravomoćna, pa nije primjereno pisati o svemu tome. Nisam to htio ni iz pijeteta prema obitelji ubijenoga. Sutkinju je zanimalo jesam li potražio pomoć kad sam došao do zida; rekao sam da sam znao da je pokojni imao nekih problema sa zakonom koji se nisu rješavali. Borio sam se dugo s tim, plaćao sam i plaćao i nisam kontaktirao policiju, jer sam mislio da mi neće htjeti pomoći. Nakon prijetnji obitelji, više nisam mogao, došao je trenutak kad više nije bilo povratka. Više od toga vam ne mogu reći.

Šest posto branitelja Vukovara bilo je srpske nacionalnosti

Imate li kakvu poruku za mlade ljude u Vukovaru, danas duboko podijeljenom gradu kojeg se vlast sjeti jednom godišnje, kad njime prodefiliraju političari?

– Moja knjiga završava idejom oprosta. Šest posto branitelja Vukovara bilo je srpske nacionalnosti, dakle ljudi nikad nisu razmišljali isto. Grad je danas podijeljen između Hrvata i Srba, koji se moraju suočiti sa svojom prošlošću, ali je teško naći način da to nikoga ne pogodi. Dok Hrvati na dan pada grada slave svoje žrtve, Srbi se ne osjećaju ugodno; je li to radi nekog osjećaja krivnje ili zato što se optužuje cijela zajednica, teško mi je dokučiti. Bilo bi mi žao da Hrvatska prestane obilježavati taj dan, mislim da se to radi dostojanstveno. A mladima i svima poručujem da ih vodi srce i neka postupaju po osjećajima. Za to je potrebna vjera i da dragi Bog otvori ljudska srca, da jedni u drugima vidimo prvo ljude.

Link:

http://arhiva.portalnovosti.com/2011/12/samo-nas-istina-moze-izmiriti/

Tko je glasao

Ma ne čovjek ... ljudina!

Samo kreten može ostavit trudnu suprugu i malo dijete i otići ubijati.
Naravno, sve Božjom voljom i u Božje ime!
Da je mobiliziran, još bih razumio ...

Pa onda posuđuje novac koji i ne kani vratiti, pa ubija onog tko mu je novac posudio.
I taj i takav bi trebao biti uzor?
Kome?
Pa samo takvima koji su kao i on.
Dobri ustaše!

Tko je glasao

druže Feniks

Za prvo dite su mi javili da je rođeno dok sam bio na čuki.
A samo nekoliko sati prije toga sam dobio dopuštenje za biti doma uz ženu.
I došao sam doma, nisam se niti skinio. Odrišija sam špigete na postolama kad su mi pokucali na vrata,
Idemo grdi, probili crte.
Žena u suzama.
(govorim joj da je na kratko, da neće rodit za još koji dan, na brzinu joj ljubim suzama okupane obraze)
Ostavljam isprid vrata par ribljih konzervi (od vojnog obroka) za skotnu mačku.
Trčim u kombi.
Sutra u jutro me bude i govore aj doma, dobija si ćer.
JEBA SAM IM SVE PO SPISKU.
Al tako je bilo.
A rođenje drugog (94 godine) sam uspio dovesti ženu do bolnice. Jedva.
Fenikse krepaj u svojoj zloći.

Tko je glasao
Tko je glasao

Fenikse, samo da znašda je ovaj što pjeva nemilosrdno razguzivao

tvoje zvezdaše u DR.. Zakopavaš se sve dublje, al to je ok, jer zemlji treba... :)

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Čovjek se odlično zajebava ...

... razguzujući herojstvo onih koji su se onako herojski probijali kroz kukuruze bježeći iz Vukovara.
Svojim herostvom i razguživanjem doveli ste u pitanje teritorijalnu cjelovitost RH, jer da je onaj kreten Martić potpisao Plan Z-4, RH bi bila teritorijalno "uža" za otprilike 10.000 km2 u odnosu na SRH.

Tko je glasao

Samo se čovjek bez kompleksa može zaebavati sam sa sobom

Mi Hrvati nemamo kompleksa u svezi sa hrabrošću. Ja se niti u jednom trenutku nisam osjećao povrijeđenim pjesmama Vatrogasaca, kao ni jedan hrvatski ratnik, to je zajebancija koja nas ne pogađa.

No vi Efijalti i Srbi nikad ne bi prihvatili ovakvu zajebanciju jer bi bila sol na ranu kukavnoj duši štakorskoj.

Što se tiče Vukovara, Srbija je pokrala sve naoružanje i sa tisućama artiljerijskih cijevi nasrnula i sa najmanje 60 tisuća najelitnijih postrojbi napala Vukovar u ravnici, Hrvatska je čak i mogla obraniti Vukovar, no uz cijenu gubitka nekoliko desetaka tisuća elitnih vojnika koji ne bi imali u onoj ravnici niti deseti dio topničke podrške kakvu su imali Srbi. A tu je i 60 aviona. Dakle, vojni strategu iz štakorske rupice, najbolje o hrabrosti neke vojske i nekog naroda uvijek će izreći upravo neprijatelj, a evo što je vrhovni komandant neprijateljske vojske rekao za Hrvate i HV:

Milošević: Molim vas, 6 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine; napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin, kojem se može prići samo iz tri pravca; nisu ga mogli braniti ni 12 sati!?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Elitna vojska ...

... koju su na Haaškom suđenju neki promatrač UN opisivali riječima da su "neke jedinice HV prije sličile razbojničkim družinama nego orgniziranoj vojsci"? Zato valjda i nismo mogli pratiti tok suđnja Čermaku, Gotovini i Markaču.
To prvo, drugo, Milošević u vrijeme bitke za Vujovar nije kontrolirao JNA, on je preuzeo kontrolu tek nakon Kadijevićeve ostavke, a od tog trenutka više niti jedan vojnik nije iz Srbije prešao u Hrvatsku.
Treće, grad koji se brani iz grada je unaprijed pao, ne može se obraniti. To kaže vojna doktrina, ne ja.
Četvrto, tko je Blagi Zadri zapovijedio da napadne one regrute JNA u pošti, a tri-četiri dana potom i tenkovsku kolonu JNA, koj nie bojevo djeloval, ako takvu zapovijed nije dobio niti iz Zapovjedništva operativne zone niti iz GS ZNG?

Peto, nikakvu vojsku vi niste tukli niti ikoga spomena vrijednog pobijedili, u "veličanstvenoj VRO "Oluja" slomili ste paravojsku 5 % pobunjenih hrvatskih državljana. I to niste znali učiniti na dostojanstven način, već uz nečuvene zločine, pljačku, palež i razaranje
I još nešto, žar kojim ste razarali i pljačkali svoju vlastitu državu normalnom čovjeku nije niti može biti razumljiv,

Tko je glasao

Tko gubi ima se pravo ljutiti, a ti si izgubio, i to ružno, pati

Ne znam što da ti kažem osim da citiram poslovicu: Ako se s budalom raspravljaš ljudi sa strane često neće vidjeti razliku, pa se ja odbijam raspravljati s tobom, hehe, ali to ne znači da ti ne mogu staviti odgovor:

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Lagani

ma pusti feniksa, što se tiće ovih tema. Zgazili su ga više puta na više portala. Pa na forumu,hr mu je zabranjeno pisati već godinama. Dakak da on to zloupotrijebava. Non stop se registrira pod novim nadimcima. Tako je bilo i ovdi. Nidi mu nije bila dopuštena sloboda pisanja kao ovdi. Pa je i to stara magaretina iskoristila.

A što se tiče kukurznoga puta, spičija bi mu klip u gubicu pa sa gubicom u mikrovalnu.
Feniks pop corn.

Tko je glasao

Je, je, mene su jako "zgazili" ...

... kokošari i jajare, koji sami sebi tepaju da su bili nekakvi vojnici.
Gdje su ti ti što su meni zabranili pisati na forum.hr?
Gdje supermodertor, gdje administratorica, a Anderlonu sam skinuo stotine tisuća kuna godišnje od reklama.

Tko je glasao

Feniks lažo

Pa ja ti znam tvojih desetak nadimaka posli baniranja na forumu.hr. I to samo što se tiče na temu politike.
I ovde si to radio.Istina, u manjoj mjeri.

Tko je glasao

Zanima me, stalkerska pederčino, ...

... što se to svge tebe tiče?
Uostalom menije @Vienna pričo koje ste cirkuse i kojimpritisk n njeg radili da mi zabrani pisanje.
I on je podlegao tome i banirao mi nick @Glas razuma, a onda smo se nas dvojica našli sa @soylentom gdje sam mu j dokzao i pokzao i što radite i kako lažete.
Dogovorili smo se da ja nastavim pisati ne više kao @Glas razuma, nego @Feniks, pa su banovi počeli "dolijetati" vama, jer vi ste vbrijeđali, ne imajući argumenata onda kao što ih nemate ni danas,
A onda je @Vienna otišao, a došao onaj bijednik i nesretnik @Simba OS i administratorica, koja mi se osvećivala zato što sam je odbio, pa je @Feniks zabranjen. Standardno, nemaš kontrargumenata, pa ond problem riješiš tako da oponentu zabraniš pisati.
Htjeli biste biti važni, htjeli biste biti netko, htjeli biste da vas ljudi poštuju, a doživljavate prezir, jer svojim postupcim samo prezir i zaslužujete.
Vi ste najgora fukara koju je hrvatski narod iznjedrio, a od fukare nikad čovjeka.

Tko je glasao

druže Feniks

Oša si na maravan.
Ja ne pišem na forumu. hr. To sam ti već više puta napisao.
Čitam.
Analiziram. (bez uvlačenja u analne otvore tebi tako drage).
Činjenice su da si ti trajno baniran sa foruma.hr.
Za vjeke vjekova bez obzira tko bio administrator.
I stalno se prijavljuješ pod drugim nadimcima. Meni je potrebno pročitati par komentara da shvatim tko piše. Nikada nisam podnio ni jednu prijavu bilo kome na forumu hr.
Pa sada imaš novu ekipu moderatora, administratora itd za svaku temu.
Pa zašto te sada ti ljudi opet baniraju (bez obzira što si prijavljen pod drugim nadimkom)?
Ne baniraju te oni više radi tvoga imena, niti radi IP- adrese, niti radi nekakvih prijava.
Baniraju te jer si manipulator, prava agenda onih koji trebaju lagati. Lažov, Patološki. I PLAČENI.
Da znaju ovdi ljudi o kome se radi. Pa ako kome bude upitna moja tvrdnja nek mi se javi.
Prije toga provjeriti Imbeks i ostaale portale.
Feniks ništa se ne boj jer ti nisi za boj.

grd & lin

Tko je glasao

Najprije lažeš da te nije nitko banirao, a onda ispričaš

čitavu priču i dokažeš da te svi s gađenjem odbacuju, dokažeš dakle Grdilinovu priču i sad si ti kao pametan i sve dokazao.

Kad po tebe dođe ona gospođa u crnom i kad ti sveže jezivu crnu dušu svijet će definitivno postati bolje mjesto za život, je r si ti nešto najcrnje i najporemećenije na svijetu. Kraj tebe Bube izgleda kao blaženik, ali to je tako sa izdajnicima za lovu. Nitko te ne podržava čak ni ovdje na ovom portalu, a kad te ovdje nitko ne podržava gdje si kao među svojima,onda znaš tko si i koliko vrijediš. Ni oni ne vole bolesne plaćene izdajnike, jer kako radiš i blatiš svoj narod tako ćeš sutra njihov, samo da ti netko plati 35 srebrnjaka.

Žalostan je tvoj život, a to najbolje ti znaš kad ostaneš sam sa sobom.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Otkud i otkad ste to vas nekolicina ...

... propaliteta, stalkera, kokošara i jajara svi?
I kad i gdje sam ja tvrdio da me nisu banirali?
I kad i gdje ste to vi nesretnici argumentirno oborili ijednu moju tvrdnju?
Lunjali ste i lunjate zamnom po netu poput gluhih kuja i na svakom sajtu vršili pritisak na admine i modove da mi zabrane pisati.

To ste vi, "domoljubi", koji ste razorili i samu dušu hrvatskog naroda, radi vas, a ne radi mene, je Hrvatska "muljevito dno Evrope" i zemlja koja se vraća u prošlost.

Mene neća, a ja sm bio na desecim okupljanja forumaša, sa brojnih sajtov na kojima sam pisao, pa i sa ovog sajta. Kako to da od vas tako željenih je dolazio samo @Skviki i nijedan od vas "teškokategornika"?

Tko je glasao

Ti si sam na svijetu u svojoj bolesti

Uzalud ti je objašnjavati da si sam na svijetu i potpuno poremećen.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

nisu oni ustaše.....

@Feniks
Ne, nisu to ustaše. To su nitko i ništa.
Oprosti ali mislim da si malo pretjerao. Možda bi ovi htjeli da ih se tretira kao ustaše. Osobno vjerujem da bi završili u Jasenovcu i to zatvoreni od ustaških vlasti.
Ovi naši su samo jadni izgubljeni, prevrtljivi, lažni, domoljubi, koji nastoje na portalu pollitika.com steći pozornost. Sve izbore su izgubili, svi ih se odriču i sada samo jadikuju i urliću. Živjeli su lijepo u svim sistemima i sada od obijesti seruckaju.

Tko je glasao

Ne, nisu to ustaše. U pravu

Ne, nisu to ustaše.
U pravu si 100%, jer da su ovi ustaše onda ti i @Feniks sigurno nebi pisali ovdje.... :):):):)

No, prizivanje vraga nije baš pametna zanimacija, pa čak ni četnicima ni jugoslovenima.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci