Tagovi

Oni se ne šale: proleteri će opet raditi u fabrikama u metalnoj i strojarskoj industriji

Stvarno sam zabrinut - crveni se ne šale, oni stvarno misle vratiti proleterijat u fabrike da u plavim kutama s crnim flekama od nafte i motorne masti šarafe po tehnologiji 19. stoljeća. A sve će početi u polaznoj točci, Đuri Đakoviću u Slavonskom brodu, i tako do tvornice Rade Končar (koja se zove Konačar ali partizani i dalje misle da je to fabrika Rade Končar!) i neimenovanih 200 poduzetnika (to nije onih 200 obitelji, veći drugih preferiranih 200, čak i 300 koji će dobiti dio injekcije od 15 milijardi kuna kako bi mogli postati SDP-ovi industrijski tajkuni.)

Dakle kaže SDP na webu....

15 milijardi kuna za razvoj strojarstva i energetike u prve dvije godine mandata SDP-ove Vlade

Razvoj strojarskog i energetskog sektora, za kojega Vlada SDP-a izdvaja u prve dvije godine mandata injekciju od 15 milijardi kuna, trebao bi nakon uklanjanja svih organizacijskih prepreka rezultirati povećanjem sadašnje hrvatske proizvodnje za najmanje 20 posto. Na novoj decentraliziranoj industrijskoj liniji u sektoru strojarsko-metalske industrije, od Đure Đakovića u Slavonskom Brodu kao polazne točke do tvornice Rade Končar u Zagrebu, po modelu regionalnog razvoja "4x4" računa se na još najmanje 200 do 300 poduzetnika. Hrvatskoj su hitno potrebne nove mjere ekonomske politike koja počiva na brzom industrijskom razvoju i brzom uvođenju novih tehnologija, rekao je Jurčić.

Moram priznati da me više uopće nije briga što nam studentska inteligencija brine samo za tople obroke, njima se ne piše dobro anyway jer proleterijat će opet vladati. Čuvajmo vratove, giljotina se smiješi neprijateljima re-industrijalizacije!

Dodatak,
Ovo samo za Cerovca. Zoran Zmijske oči Milanović objašnjava narodu tko je Potemkin
(evo sad znam čak i ako onda kada si me ti pitao nisam znao :)

pazite ovo, Zoki nudi cestu hrvatima u Hercegovini (umjesto Pelješca), a ne da im glasati. Ja bih da mi glasamo da li da Hercegovcima damo cestu. To su naši novci, od kuda Zokiju pravo da ih troši u drugoj državi... Svašta... Ajme, kavka jadna prezentacija, loša stand-up komedija.... Pa o čemu bi taj tip u dvoboju sa Sanaderom. To će biti pokolj, smijeh od emisije...pogotovo kad Zoki kaže gledateljstvu "Znate li tko je Potemkin? Znate to vam je onaj.... E sad, taj isti Potemkin je...." Pa on si misli da je u kazalištu... A evo i novog naslova za dnevnik "SDP lobira kod mrtvih da glasaju za SDP" (pogledajte video zbog čega ovo predlažem). Mislim da je ovo još gore od onih koji glasaju mrtvi... Ajme smijeha za kraj dana... Ludnica, od sada idem svaki dan na YouTube SDP-a

Komentari

Pelješki most –

Pelješki most – renomiranija stručna branša od nerenomiranog Jure Radića i njegovog kuma Žderića Konstruktor inženjering nudi bolja rješenja za bitno manje novaca za vezu preko Pelješca.

Od sedamdesetih na ovamo mi velike projekte i poslove u drugim zemljama izvodimo tako da ih mi financiramo, a onda se za kliring i slično dobiju robe koje nisu na redovnom tržištu (dakle, ne struja, plin, nafta itd.) za cca 50-60 % toga nakon 1-20 godina ili djelom nikad. Već od cca 2002.g. naši se po sličnom principu, da mi financiramo sve, pokušavaju ubaciti u auto-ceste i ceste u BiH, kroz Crnu Goru, ali ide sve slabije, jer imamo jaku konkurenciju i jer nas znaju, pa se je zato izvršila izmjena glavnih glumaca, ne bi li sada Jure radić uz pomoć Miomira Žužula šta napravio. Vjerojatno će biti nešto kad je osobno Putin došao kod Mesića u vezi usklađivanja svih tih poslova, a i Čačić i Čehok su bili u Kazahstanu, pa će nakon što malo isfinanciramo Rusiju i BiH, Crna Gora i Albanija malo popusiti i dati nam bar djelove, da isfinanciramo i njima. Dakle, puno manji trošak i za tkavu praksu bi bilo idelano kad bi se sve svelo da isfinanciramo i izgradimo auto-cestu kroz Hercegovinu, do granice Crne gore. Ali to neće ići, na to nitko neće pristati, čak i ako im dodatno napravimo kanal Dunav-Sava i luku u Brčkom te dionicu koridora auto-ceste kroz Slavoniju i cca 500 km auto-puta negdje u Rusiji i Kazahstanu, vjerojatno ni Žužul neće uspjeti to postići.

Zato će se stvari vjerojatnije odvijati uobičajeno. Morati ćemo isfinancirati cca 35 mlrd kuna nečega da bi dobili Pelješki most, auto-cesta će morati ići kroz Hrvatsku i zaobići Hercegovinu, a kanal i razno u BiH ćemo i onako morati isfinancirati i još puno toga. I mi ćemo nešto dobiti, koji polovni helihopter i iskustvo uspjeha.

Ako obnove proizvodnji ne uspiju, uvijek se možemo vratiti navedenim građevinskim uspjesima, financijskim poslovima i sličnom. Bitno da imamo dosta novca, kao i svih ovih desetljeća pa i sada.

Tko je glasao

Pelješki most –

Pelješki most – renomiranija stručna branša od nerenomiranog Jure Radića i njegovog kuma Žderića Konstruktor inženjering nudi bolja rješenja za bitno manje novaca za vezu preko Pelješca.

I ti vjeruješ ekipi koja se pojavi s plaćenim tekstom u Business.HR da sve što tamo kažu je stvarno istina i to n ema nikakve veze s njihovim pokušajem i PR kampanjom da dobiju posao

Skoro pa se bave humanitarnim radom i nude se svim srcem da dođu kod nas i zgrade naš most... Još će nam i platiti

Jadan si ako te fore pušiš...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Jure Radić je negdje

Jure Radić je negdje 1984.g. kao mlad preuzeo katedru za mostove na središnjem fakultetu. Od osnovne škole je kontinuirano u vrhu partije, sekretar do sekretar Sveučilišta, zatim bez prekida kontinuiteta dalje. Uz to i desetke drugih čelnih pozicija nije uspio položiti obvezni državni stručni ispit, pa nije ovlašten ni za šta, a od mostova je jedino treći, formalni projektant Masleničkog mosta, koji je armirano-betonski a ne logični za te ratne prilike i mirnodopske čelični baš zato što je on specijaliziran za armirano-betonske, pa bi bila blamaža da je formalno supotpisao čelični.

Najbolje kontraprijedloge daje prof.dr.sc. Jure Radnić, šef katedre za mostove i konstrukcije splitskog fakulteta, koji je bitno renimiraniji projektant i znatno renomiraniji profesor i stručnjak, nešto kao Tomislav Ivić i Canjuga za nogomet.

Uz to, obzirom da Jure Radić nije položio taj stručni ispit, on nezna a izgleda i drugi da je sve u vezi mosta nezakonito - bez plana, dozvola a time je i javna nabava nezakonita, neutemeljena na zakonu.

Pelješki most je dio dugog i sustavnog takvog klizanja, višedesetljetnog. Sada je bio jedna pokušaj uvođenja reda s rušenjima bespravnih građevina, ali sa rušenjem jedne kuće površine 28 m2 u uvali kod Milne i legalizacijom Vira i raznog smo definitivno ušli u jedno razdoblje duljeg i širokog klizanja. Bez obzira šta tko radio, kroz nekoliko godina će se urušiti moćna inercija od više desetljeća. Kad su puno uglednije i moćnije strukture Njemačke proklizale na urednijem stanju istočnih djelova, nema sumnje da će naše klizanje na bitno zahtjevnijem naslijeđu i sa tako impresivnim likovima kao Marina MD, Jure Radić, Čačić, Bandić, partijama, IGH, akademicima Kinclom i raznima proklizati jako.

To je već krenulo. Pelješki most bi mogao biti u svemu klizavica. Kad se takvoj eliti dešava Kupska (Tehnika, IGH, Građevinski fakultet, Interkonzalting, CONEX, HEP), ama baš ni jedan dio stabilan na splitskoj rivi (Konstruktor inženjering - treba raditi Pelješki most i drugi), kad ne mogu sastviti ni jedan posao u BiH ni Rusiji, kad tonu impresivni Čačićevi biznisi u surdanji s istima, kad ni jedan veliki projekt u Zagrebu kroz 20 godina nema glavnu ni rep, nema sumnje da više ništa ne može zaustaviti jače klizanje.

Držite se Jure Radića i drugih, sve najbolje želim i sretan put.

Tko je glasao

S Milanovićem se u ovom

S Milanovićem se u ovom njegovom nastupu ne slažem samo u jednoj stvari, a to je da on ne misli da se Pelješki most treba izgraditi, upravo zato jer su ove najnovije "balvanizacije" od strane hercegovačkih Hrvata pokazuju do kakvih problema može doći, a i razni potezi vlasti u BiH (to jest odluke koje su donijeli i predstavnici ostala dva naroda) ukazuju na potrebu da se to izgradi pod svaku cijenu kako bi naše ozemlje bilo uvijek izravno povezano ma što oni radili i odlučili.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Ako je gore navedeni citat

Ako je gore navedeni citat g. Jurcica dobro prenesen,onda se moram zacuditi tom profesoru na ekonomskom fakultetu u Zagrebu na inzistiranju na razvoju strojarske i energetske proizvodnje.
Pogotovo uzevsi u obzir da su nasi najvrijedniji strojarski kapaciteti unisteni u privatizaciji, a situacija u citavoj Europi je takva da se strojarska proizvodnja gasi i seli u udaljene istocne zemlje sa jeftinom radnom snagom. I nasa brodogradnja morat ce se najvecim dijelom ugasiti. Nasi strojarski kapaciteti su danas mali, tehnoloski zaostali i svedeni na najjednostavniju strojarsku proizvodnju i montazu.
Umjesto da zbog preuzetih obaveza prema EU o ocuvanju okolisa, pokrenemo razvoj, ili licencnu proizvodnju opreme za preciscavanje vode i dimnih plinova, mi uvozimo i te, relativno jednostavne strojarske proizvode sa zapada. Ipak, kad se vidi ukupan iznos koji cemo morati uloziti u tu opremu ( radi se oko 7 milijardi Eura u desetak godina), mozda je to pravi pravac za dugorocni angazman nasih strojarskih kapaciteta. Tu je pak najveci problem provizija koju proizvodjaci te opreme isplacuju posrednicima u kupnji, a to je kolac kojeg se nasa politika nece tako lako odreci.

Tko je glasao

@anon, imaš link na

@anon, imaš link na originalnu objavu na SDP-ovom webu pa pročitaj. Oni valjda nisu manipulirali porukom koju premijerski kandidat želi reći, a ja sam samo izbacio zadnji odlomak koji nije bio vezan uz temu...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Ideja o autocesti kroz

Ideja o autocesti kroz Hercegovinu (ali uz brzu cestu preko Pelješca do malo iza Dubrovnika) do Crne Gore i dalje nije nimalo loša, naime, Kod gradnje auto-ceste se izvode veliki zahvati, a i, s obzirom da bi ta autocesta (kao najkraća poveznica) preuzela većinu prometa prema nama bliskim istočnim državama poput Crne Gore, Albanije, Makedonije, Bugarske, Grčke, Turske i Srednjeg (Bliskog) istoka, toliki bi promet zagušio područje Dubrovnika, donio velika zagađenja i tko zna što još ne. Da ne spominjemo kako je taj teritorij jako uzak, a kad se napravi auto-cesta (vožnja kojom se naplaćuje) mora se napraviti i alternativna cesta kojom se može besplatno voziti, a tamo za takve zahvate nema mjesta bez velikih narušavanja krajolika. Autocesta bi, znači, došla do Dalmacije i to je za naše potrebe i promet koji je lokalnog, hrvatskog karaktera, dovoljno, a dalje bi se jako brzo moglo stići do Dubrovnika, Cavtata i Konavala brzom cestom koja bi išla preko Pelješca i ne bi je mogla "balvanizirati" naša braća iz Hercegovine.
Jasno, ne bi se smjelo dopustiti da mi to u potpunosti gradimo svojim novcem, nego bi i BiH to trebala barem dijelom sufinancirati jer je i to donekle u njenom interesu, a i zbog skraćivanja puta prema prije spomenutim državama na istoku, kao i otvaranja alternativnog puta u tom smjeru, za to bi se mogla zainteresirati i EU, jasno, uz dobru prezentaciju i lobiranje kod Grka, Albanaca, Bugara...

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Naravno, naše financiranje

Naravno, naše financiranje Hercegovačke dionice bi moralo biti više na simboličnoj razini, a više bi morali lobiranjem zainteresirati EU i Tursku za tu ideju, no do BiH granice bismo je svakako morali izgraditi.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

pazite ovo, Zoki nudi cestu

pazite ovo, Zoki nudi cestu hrvatima u Hercegovini (umjesto Pelješca), a ne da im glasati

u odnosu primjerice na HDZ koji se zalaže do zadnje kapi krvi da dijaspora smije glasati (ne svoje krvi naravno), ali će zato hercegovinu zaobići u širokom luku ako može

to je licemjerni stav

Tko je glasao

Iz kojeg razloga bi trebala

Iz kojeg razloga bi trebala Hrvatska u BiH gradit cestu?

Tko je glasao

gle bez industrije nema

gle bez industrije nema nicega.. nicega bez proizvioodnje.. pogle sam u dezelu.. rade renaulte (prije par godina su bili i najkvalitetniji po izlaznom proizvoidu u cijeloj renault grupaciji), pa onda pogledaj gorenje, pa tomos pa njihov konzorcij celicana... a gdje smo mi tehnosloksi s tom industrijom? pa mi nemamo celicanu koja bi brodogradilista opskrbljavala celikom... da o ostalih elementima izgradnje jednog broda kao takvog ne spominjemo ili da pricamo o drvnoj industriji gdje znamo samo posjeci drvo pretvoriti ga u trupac izvesti i oda se divit talijanskim kuhinjama ... a nije takav kunt napraviti kuhinju i jos k tome da lepo izgleda.... a sve ti je to bazirano na osnovnoj primarnoj industriji ... tak da drugi puta malo promisli prije neg sto pocnjes s nebulozama

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Gle shvatite da industrije

Gle shvatite da industrije kod nas nema,nema strojeva,odneseni su, ostali su prazni pogoni i kranske dizalice, nema strucnjaka, najureni su, dokumentacija je pokradena i koristi se u privatnim, uglavnom neuspjesnim biznisima.
Mi imamo male zanatske strojarske radionice, rasparcani Koncar, pokradeni Djakovic gdje radi uglavnom montaza i nekoliko raspadajucih brodogradilista.
Kad se prica o novim tehnologijama, onda to sigurno nije strojarska proizvodnja koja svuda u Evropi bjezi na istok. Samo totalne neznalice prodaju price kao Jurcic.
sa lovom koju smo ulupali u brodogradnju, mogli smo napraviti sigurno nekoliko green field investicija najmodernije svjetske tehnologije i zaposliti domace strucnjake i mnogo kooperanata.Ovako, ulupavamo novac gradjana Hrvatske u brodogradnju koja nije u stanju nista, a ne samo brod proizvesti bez gubitaka, ali su u brodogradnji uhljebljeni politicki podobni ljudi koji namjestaju poslove privatnim firmama raznih Zuzula i sl. zna se likova. Nije jasno od toga imun ni SDP. Radi se dakle o organiziranom potkradanju gradjana ove zemlje.

Tko je glasao

Sunčica dobro jutro, Za

Sunčica dobro jutro,
Za takav učinak u poslovanju treba imat radnog morala.
U tom moralu se treba biti ustrajan, bez obzira na loše i dobre dane. Nekad sije sunce a bogme i kiše ima.
Ima puno ljudi koji su spremni u Hrvatskoj tak radit, ali im se ne omogučuje i još im se delaju i poteškoče.
Onda imamo i takve koji ugovoriju posel, u naprjed hočeju novce i onda zahebavaju da ti dojde zlo.
Onda cjene naših proizvoda su skuplji od stranih i kvaliteta im je upitna.
U zadnjih 16 godina sam obnavljal vočnjak iza kuče četri puta. Sve vočke su prešle vrit.
Pozovem ove godine čovjeka od struke i on pogleda situaciju.
Njegova ocjena situacije: Idealna zemlja, na pitanje od njega kak sam sadil i brinul se o voču mi veli da baš nije optimalno ali ide. Kad sam mu pokazal šljivu koju sam donesel iz Njemačke, dobim odgovor: Znate ta vočka ima porjeklo i zato je tak zdrava, kod nas su sami muljatori i sve se svodi na brzu zaradu bez puno truda.
Onda razgovor s jednim čovjekom koji ima vočnjake i bavi se profesionalno s proizvodnjom voča.
On mi veli u povjerenju: Znate kaj, ak hočete dobre i zdrave sadnice kupite ih u Sloveniji. Kod nas nikad nemrete znat kaj ste dobili. I na kraju mi veli da je puno novcih popušil s našim sadnicama.

Tko je glasao

gle bez industrije nema

gle bez industrije nema nicega.. nicega bez proizvioodnje

Sunčeko, bez industrije ima proizvodnje, samo druge vrste. I usluge se "prozvode", znanje se "proizvodi" a za to ti ne trebaju fabrike i proloterijat.

Od temeljne industrije nema velike dodatne vrijednosti (dakle mala profitablinost, male plaće, mala snaga akviziranja i osvajanja novih tržišta),samo za ovih odabranih 200-300 obitelji iz industrijskog/strojnog miljea...

a nije takav kunt napraviti kuhinju i jos k tome da lepo izgleda....a sve ti je to bazirano na osnovnoj primarnoj industriji

Ništa ti ne kužiš, čak niti Jurčića nisi dobro slušao kod Stankovića... Drva za kuhinju je jeftinije kupiti od neke siromašne zemlje (neka oni sjeku svoje šume), a umjijeće je OSMISLITI, izdizajnirati kuhinju i naravno prodati je. Ako čak i brandu uspiješ napraviti od svoje kuhinje onda si korak izvan tisuća kuhinja koje se proizvode na svijeti. Čak je ne moraš napraviti, to npr fizički možeš odraditi u BiH gdje će ti njihova drvna industrija to napraviti za malo novaca , samo im daš skice...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

boze mili, boze mili... kak

boze mili, boze mili... kak ti jadan ne kuzis da bez bazicne industrije nemas nicega, nemres bez potpre skicirat kuhinje i onda traziti tamo negdje daleko nekog tko ce ti ih raditi.. kak ne kuis da imas po tvom sistemu posla za jedno cca 10% pucana u hrvatskoj, a da ostali mogu prositi jer nece imati posla niti ce biti osposobljeni za poaso?? kako ces konkurirtai s brodogradnjom na svjetskom trzistu, kada doma nemas potpratnu indutriju?? reci primjera radi sangaj je do 2030 zakupio 75% svjetske proizvodnje celika.. i sada se ti cudi kad nasa brodogradilista nemogu doci do sirovine jer sangaj ima zakupljeno, a ostalo ce pokupiti oni bogatiji... kaj cemo onda tankere raditi od hrastovine? mozemo tako nabrajati do besvijesti.... od samo usluzne djelatnosti drzava nemre zivjeti jer nije recimo linhestajn, san marino, andora ili neka mikro drzava gdje mozes napraviti porezni raj i zivjeti od donacija ili od toga da cijelu drzavu pretvoris u banku i onda zivis od nakanada.. al ocigledno lakse je betonskom zidu nesto objasniti nego tebi

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Pokušati ću formulirati

Pokušati ću formulirati odgovor na tragu mog stava, naravno ako uspijem, dakle ako meni treba visokosofisticirani instrument tipa recimo kirurškog peana ili recimo pozlaćenog iglodržaća sa recimo nazubljenim dijelovima titana, ili još bolje treba mi igla koja može podnijeti držanje konca za šivanje recimo oka ( to Vam je oznaka 6-0) koji se praktićki ne vidi, onda mi to treba netko proizvesti ( strojarstvo-finomehanika, u slućaju konca tekstilna industrija u kombinaciji sa biomehanikom), međutim netko to treba nacrtati (opet strojarstvo), ali taj isti mora napraviti alat koji proizvodi alat za proizvodnju mog alata ( puno alata), e sada ukljućujemo crtaće, industrijski dizajn, alatničare, i još podosta operative nakon recimo to ovako projektne dokumentacije. Za sve to treba imati kadar ( sada smo ukljućili sveućilišta) koji mora biti specijaliziran za gore spomenuti posao, dakle sada imamo ZNANJE koje možemo prodavati ( inaće bijes2 znanje se stiće u praksi dok ti teorija pomaže da to cilja stigneš brže - iskustvo), ali sada imamo još nešto --- USLUGU koju također možemo prodavati, a uz to sve to lijepo reklamira NAŠ proizvod. Ovo , barem je moje mišljenje takvo, vrijedi za sve industrije od IT-a, papira, do tenka !?

SADA je situacija sa gore spomenutim instrumentima takva da ju trgovac od Haupthnera uveze digne maržu za 60-80% i prodaje ju unutar RH i tako podiže cijenu onih istih usluga i dakle znanja o kojima bijes2 govori. Inaće Haupthner je jedna od najvećih, kako ti ono kažeš, fabrika u Njemačkoj.

Slušaj ne može se prvo napraviti krov kuće bez temelja i zidova i oćekivati da stoji, kada tada će se srušiti i to uopće ne ovisi o tome koja je politička opcija na vlasti krov će se srušiti ukoliko se brzo ne shvati da mu trebaju temelji sa stupovima a za to isto treba imati znanje i sve ono gore spomenuto koje se isto tako može prodati nekome.

savjesni

Tko je glasao

Posljednjih dana sam se

Posljednjih dana sam se dvoumio oko moje odluke da na izborima glasam za SDP.Tvoj post me je podsjetio na neke od razloga zbog kojih sam se i bio odlučio za njih,a saznao sam i par novih informacija koje su me uvjerile da je glas za SDP pravi potez.

Zbog toga sam tvoj post ocijenio pozitivno.
Hvala na informacijama.

Tko je glasao

Kaj se nadaš da ćeš ti

Kaj se nadaš da ćeš ti biti jedan od 200, 300 industrijskih tajkuna koji će umočiti prste u 15 milijardi kn subvencija?
Ili si nešto drugo pozitivno uočio u ovome, ako jesi molim te podijeli sa svima nama i ja se dvoumim oko glasa pa bih rado dobio nit vodilju koju si ti viduo u mojem postu. Hvala puno, i hvala na bodu...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Pa na primjer raduje me da

Pa na primjer raduje me da Milanović Hrvate u BiH ne vidi kao glasački stroj već ljude kojima treba pomoći izgradnjom infrastrukture i drugim oblicima pomoći.Da im se tako omogući bolji život u mjestima gdje žive.

Što se tiče industrije,ne želim nikakve novce.Želim da oni koji nisu ili neće završiti fakultete imaju šanse zposliti se i postati majstori svogea zanata.Ako se orijentiramo samo na uslužne djelatnsti kakve će poslove moći raditi oni bez fakulteta?Koja je njihiva perspektiva?Konobar?Spremačica?Škovacin?Vozač?I to bi bilo otprilike to.Nekih drugih poslova za njih baš i ne bi bilo.A upoznao sam vrijedne majstore bez velike škole koji su sposobni stvoriti puno veće vrijednosti i imaju više znanja od mnogih naših fakultetski obrazovanih ljudi.

Tko je glasao

Molim, ako već Cerovac,

Molim, ako već Cerovac, onda gospodin Cerovac.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci