Tagovi

Oni "znaju kako" provesti "promjene"

Koliko jučer su najavljivali “promjene”, koliko jučer su nas uvjeravali da imaju “Plan 21” i da oni “znaju kako” promijeniti stvari nabolje ... ili je to bilo samo u predizborne svrhe sa željom da se doćepaju vlasti.

U tom “sveznanju” i “svemoći” posebno je kurčevit bio današnji ministar financija g. S. Linić, koji, kako vrijeme odmiče, postaje sve manje kurčevit, a sve više nas plaši daljnjim potonućem u recesiju, najavljujući ponovo svespašavajuću promjenu Zakona o radu, jer to kao od nas traže međunarodne financijske institucije, što je ordinarna laž, osim toga vrli ministar zaboravlja da se koliko jučer zgražao nad HDZ-ovim izbjegavanjem da se, usprkos 700.000 prikupljenih potpisa, raspiše referendum o promjenama Zakonu o radu.

HDZ vlasti su to opravdavale visokim troškovima, a onda ipak ne imajući kuda predlažu da se, budući da se u dogledno vrijeme planira održavanje referenduma o ulasku Hrvatske u EU, o istom trošku održi i referendum o promjenama Zakona o radu, na održavanje kojeg su prikupljeni potpisi obavezali vlasti.

Sindikati su, uz uvjet da se u međuvremenu ništa u Zakonu o radu ne mijenja, prijedlog ocijenili prihvatljivim.

Tako, gledano iz opozicijskih klupa, socijalno “neosjetljiva” Vlada Jadranke Kosor.

A danas eto na našu sreću znamo da ćemo 22. 01. 2012. izaći na referendum kako bismo se izjasnili o našem ulasku u EU, ali, vidi vraga, sa stanovišta vlasti, socijalno “osjetljiva” Vlada Zorana Milanovića referendum o promjenama Zakona o radu više i ne spominje, nju kao 700.000 prikupljenih potpisa ni na što ne obavezuje!?

Ona ima posebno senzibiliziranog S. Linića koji bezobrazno najavljuje daljnje kresanje radničkih prava, opravdavajući to tobožnjim zahtjevima međunarodnih financijskih institucija.

Odgovor na taj bezobrazluk trebao bi biti samo jedan – generalni štrajk.

No zasad iz meni nepoznatih rzloga sindikati šute, a trebali bi nadati dreku do neba.

Situacija traži akciju bez ikakvog oklijevanja ili odustajanja od referenduma.

Prije toga trebalo bi tražiti da nam g. Linić objasni kako on to misli kresanjem radničkih prava smanjiti proračunski deficit?

Bi li možda trebalo Zakon o radu promijeniti na način da jedino radničko pravo bude pravo na minimalnu plaću i to uz uvjet da mu je poslodavac želi isplatiti, a da nema nikakvih drugih prava, kao što je recimo socijalistička izmišljotina, pravo na godišnji odmor, otkazni rok, otpremnine i slično.

Jel' vrlom ministru jasno da čak ni u tom slučaju ne bi bez proračunskog deficita mogao financirati nezajažljive braniteljske apetite?

Jel' vrlom ministru jasno da braniteljske privilegije i “respektabilne mirovine” uz mega-kriminal u MIORH-u doslovno proždiru Hrvatsku.

Ali ne, ovi koje smo doveli na vlast dajući im svoje glasove zato jer su nas uvjerili da oni znaju kako, o toj kategoriji, svođenja braniteljskih prava na prava boraca NOR-a, uopće ne razmišljaju, jednako kao što ne razmišljaju o reviziji sramnih ugovora sa Svetom stolicom i uvođenju crkvenog poreza iz kojega bi se finacirale vjerske zajednice ili možda o promjeni teritorijalnog ustrojstva države kroz dokidanje apsurdne situacije da pojedine općine nemaju dovoljno prihoda ni da osiguraju plaće svojih načelnika.

Ne razmišljaju niti o onim milijardama kuna koje se iz državnog proračuna kroz kojekakve poticaje slijevaju u džep Todoriću ali i nekim drugim tajkunima.

Ako je tko iz bijelog svijeta prigovarao neodrživoj visini mirovina u RH, onda su se ti prigovori odnosili isključivo na visinu braniteljskih mirovina, na to je tokom pregovora upozoravala i EU, ali Kosorica je navodno uspjela obraniti svoje remek-djelo.

Ne, ništa od toga, oni će se, ovako odgovorni za sudbinu države i naroda, a ništa manje socijalno “osjetljivi”, okomiti na one najugroženije i najsiromašnije.

Zbog toga što nisu krenuli riješavati problem ili su ga krenuli rješavati na način kako je poblem nastao, što do rješenja dovesti ne može, ne treba im dati poštedu od sto dana, treba ih početi gristi odmah.

Komentari

...znaju, znaju, he, he.....

...znaju, znaju, he, he, novi ministar unutarnjih poslova imanuje savjetnicima one koji su mi radili o glavi, a sretan je što su ga pustili u zgradu, pa im se mora nekako odužiti.....

Tko je glasao

..usput....

...oni koji su mu radili o glavi, a ne oni koji su mi radili o glavi, iako prolazi i jedno i drugo. Usput, izbora nije ni trebalo biti, ako se uzme u obzir da su oni prije silovanjima zakona načelo legaliteta digli do savršenstva. Deplasirano se je pozivati na legalitet prema takvima, ali dobro......

Tko je glasao

E moj grofe ...

... a samo je trebao V. Fabera imenovati ravnateljem policije i unaprijediti onog inspektora što je svojedobno krenuo hapsiti Thompsona.

Tko je glasao

feniks. jalovo kritiziranje

......... treba ih početi gristi odmah."

tako ti svega, daj reci KAKO ih to treba gristi!

i dokazi se da ozbiljno mislis tako sto ces ih ti poceti gristi!

pa ce se mozda i drugi pridruziti.

treba POCETI ciniti, a ne samo govoriti, zar ne!

Tko je glasao

Bez lustracije nema

Bez lustracije nema demokracije!
Sad su samo djeca nostelja socijalistickih tekovina i polozaja sve do visestrukog bakrota SFRJ, presvuceni u Kurtu pa takvi mijenjaju Murtu uz potporu dezurnih ulizica.
Sve drustvenjaci i streberaj politickih nauka, koju su po defaultu paraziti ali sa i lijepim partijskim karakteristikama koje im ne mogu zamijeniti nepostojece iskustvo u trzisnoj utakmici.
Od onih koji ne znaju gori su samo oni koji ne znaju i ne zele to priznati.

Tko je glasao

i ja sam za lustraciju!!

Odmah treba lustrirati sve članove HDZ-a i zabraniti ne samo stranku, nego i svima koji su bili članovi zabraniti javnu djelatnost.

Tko je glasao

@žaki

Nemoj zezati, pa zar sve to nakon što su ti "stvorili državu", jer da nije bilo njih i Josipovićevog "ponosa", ti bi bio i bez države i još bi morao pisati ćirilicom. Nisi to znao?

Tko je glasao

meni su stalno stvarali države

Mene stvaranje države ne uzbuđuje. Rodio sam se u Kraljevini Jugoslaviji, a onda su me odmah preselili u Banovinu Hrvatsku. Pa su me "oslobodili" u Nezavisnu Državu Hrvatsku, a malo poslije i u Federalnu Narodnu Jugoslaviju. I tek što sam se navikao na SFRJ, opet su me oslobodili u Republiku Hrvatsku. Nemam još dugo, ali se nebi iznenadio da me opet netko oslobađa. Na primjer Evropska Unija. Pa sam već toliko oslobođen da to boli.

Tko je glasao

@žaki

Ups, pa ti si i matoriji od mene ...
Ti onda sigurno morao ćirilicom ne samo pisati nego ćirilicu i govoriti.
Da ti nije branitelja i danas bi bio neslobodan.
Jesi li vidio kako su @krsnika oslobodili, slobodan je da ode u Zavod u Popovaču.

Ipak su nam oni "vražji komunisti" najduže sjedili na grbači, samo su oni ponešto radili i gradili, valjda samo zato da bi ovi današnji imali što privatizirati ili dati na koncesijsko upravljanje.
Ma ne bi oni, ali što će kad znaju da je država "loš gospodar", pa moraju.

Tko je glasao

@G-news

Bezvezno lupetanje ti je uvijek dobro išlo, sigurno si završio školu po programu za one posebnim potrebama.

Tko je glasao

milijarde i mačke

tko i što stoji na putu "ekonomske" lustracije?

jedna od ideja je sigurno i obećanje da milijarde leže negdje i samo čekaju da ih nova vlast pokupi
- milijarde koje je spominjao mesić
- milijarde koje spominje feniks
-milijarde koje je spominjala sadašnja vlast dok je bila oporba, kao ukradene u javnoj nabavi

nema milijardi, osim milijardi duga

milijarde treba stvoriti, radom, idejama, poduzetništvom
na državi je da to omogući

prvi korak je da uopće podrži ideju rada, zarađivanja, poduzetništva, štednje
nije važno koje je mačka boje nego lovi li miševe

luka

Tko je glasao

@luka

Samo milijarde koje proždire Josipovićev "ponos" su stvarne milijarde.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci