Tagovi

Ona će kao Lenjin: Raditi, raditi i samo raditi!

Neću prodavati floskule, izigravati profesora, ja sam Kolinda, žena iz naroda, ja sam vaša i bit ću vaša predsjednica, od prve sekunde ću samo raditi, raditi i raditi, neću šutjeti, za dobrobit Hrvatske kojoj ne trebaju stranci da ju pokrenu nego svi mi - poručila je Kolinda Grabar Kitarović otvarajući i službeno svoju predsjedničku kampanju.

Slučajno ili namjerno, upotrijebila je inačicu gesla kojim se u komunističko vrijeme slavilo rad i oca sovjetske oktobarske revolucije, Vladimira Iljiča Lenjina. Više ne čudi već jedino fascinira količina gafova koje su počinili HDZ-ova predsjednička kandidatkinja i njezin izborni stožer. Kandidatkinja političke stranke čiji je predsjednik veliki dio predizbornog programa utemeljio na izrazitom antikomunizmu, jednostavno, ne smije koristiti koristiti slogane koji u sekundi asociraju birače na komunizam.

Koji su išli u osnovne i srednje škole prije devedesetih godina prošlog stoljeća, svega je tridesetak godina prošlo od tada, sjetit će se svečanih akademija povodom Dana Republike i velikih većinom bijelih stiropornih slova kakvima su se ispisivale tadašnje parole. Socrealistička scenografija nikako nije mogla bez njih. „Raditi, raditi i samo raditi“, pisalo je iznad pozornica, na pročeljima nekadašnjih kombinata i škola, a isto je geslo mnogome roditelju i nastavniku bilo poštapalica pri objašnjavanju važnosti rada vlastitoj djeci i učenicima. Nejasno je, s toga, što je izborni stožer HDZ-ove kandidatkninje nagnalo da ju pošalju u službenu kampanju upravo s tom parolom na usnama. Kao da se natječe za mjesto direktorice kakve organizacije udruženog rada (OUR) u bivšoj nam državi Jugoslaviji a njezin stranački šef se "ubio od muke" i borbe protiv neokomunizma i "prikrivenog jugoslavenstva".

Za razliku od nje, Ivo Josipović je planski i namjerno zaigrao na kartu nostalgije. U kampanju je krenuo sa zagrebačkog Trga maršala Tita. On je to drukčije objasnio, ali izabravši trg nazvan po imenu jugoslavenskog maršala, Ivo Josipović je podvukao jasnu ideološku razliku između sebe i onih koji bi rado revidirali antifašističku povijest Hrvatske. S obzirom na to da ga njegovi kritičari u svakoj prilici, a pogotovo sad u kampanji, nastoje povezati s komunizmom, aktualni hrvatski predsjednik time nije ništa izgubio. Sasvim suprotno, dobio je kod onih birača koji Tita smatraju važnom povijesnom ličnošću kojom se Hrvati pred svijetom mogu samo ponositi. Što je i koliko dobila kandidatkinja Tomislava Karamarka sloganom aludiravši na Lenjina, otkrit ćemo ubrzo.

Sljedeći nevjerojatan gaf izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović i nje same, jer morala je znati u što se i gdje upušta, sažetak je i najava njezine kampanje - Ja sam Kolinda, žena iz naroda, bit ću predsjednica.

Kad je uhvaćena u laži, kako je ostavila posao u NATO savezu i vratila se u Hrvatsku da joj pomogne, javnost je upoznata sa, za hrvatske prilike, basnoslovnim primanjima koja je Grabar Kitarović ostvarila radeći za taj vojno-politički savez. Štoviše, hrvatska javnost sada zna da ne uspije li u utrci za Pantovčak, HDZ-ova kandidatkinja se vraća u briselsku hladovinu i nastavlja primati dvadesetak tisuća eura mjesečno, plus ostale benefite. Malo je vjerojatno da će ušavši jednom u visoku međunarodnu politiku, Grabar Kitarović više ikada imati egzistencijalnih problema. I onda ju netko ne osobito politički mudar pošalje pred hrvatske građane i birače koji svakodnevno strepe za radna mjesta, ukoliko ih uopće imaju, da se predstavlja kao "žena iz naroda".

Stvarno je u pravu Aleksandra Kolarić kad kaže da Kolinda Grabar Kitarović vodi užasno lošu predizbornu kampanju, slikovito se izrazivši njezinim pucanjem u vlastito koljeno, ponekad i dvaput u istome danu. Nastavi li Karamarkova uzdanica s gafom do gafa, izgubit će priliku i za drugi krug, a kamoli za, prisjetimo se još jednom Vladimira Iljiča Lenjina, „raditi, raditi i samo raditi“.

Komentari

"Crvena guja" s dobrom kampanjom i analitičarka Kolarić

Stvarno je u pravu Aleksandra Kolarić kad kaže da Kolinda Grabar Kitarović vodi užasno lošu predizbornu kampanju, slikovito se izrazivši njezinim pucanjem u vlastito koljeno, ponekad i dvaput u istome danu. Nastavi li Karamarkova uzdanica s gafom do gafa, izgubit će priliku i za drugi krug, a kamoli za, prisjetimo se još jednom Vladimira Iljiča Lenjina, „raditi, raditi i samo raditi“.Stvarno je ta Kolarićka niškoristi - lošom proglašava kampanju koja je donijela pobjesu.

"E, moj saša, gdje je sada".... "Crvena guja" s dobrom kampanjom!

Tko je glasao

Mislio sam da je Lenjin rekao

Mislio sam da je Lenjin rekao Uciti, Uciti i samo uciti!

http://mastarije.iza-ogledala.com/index.php?option=com_content&view=arti...

No i ova krilatica bi bila dobra za KGK. Naime kad bi ucila, ucila i samo ucila ne bi joj se dogadjali ovakvi gafovi. Pored toga krajnje je nepristojno ne doci na suceljavanje sa svojim protukandidatima kako od nje tako i od Josipovica. Narod bi htio cuti i vidjeti medjusobni sraz sva cetiti kandidata i na osnovi dojma odabrati koji je najbolji. Ovako i Josipovic i Kolinda idu po onoj uzrecici dok si sutio izgledao si kao filozof.

Tko je glasao

Hrvatska jugoRuglotina od Televizije, još umišlja da je nešto

Tko je glasao

A čemu odmah izvrtanje i laž?

Pored toga krajnje je nepristojno ne doci na suceljavanje sa svojim protukandidatima kako od nje tako i od Josipovica

Prvo je Josipović mudro (mudro, ako si gnjus i nečovjek) izabrao ne doći, Kolinda je tek naknadno odustala i s pravom, a trebali su i ova dva.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Eliminacijski izbori

U biti mislim da je potpuno svejedno što koji kandidat talambasa na pozornici obzirom na opće nevjerovanje političarima koje je uvriježeno u narodu. Ne ulazeći koliko je takav stav opravdan i smislen posljedica toga je ono što svi dobro znamo, glasa se u pravilu po predefiniranim stavovima i glasa se protiv. Tako postoje oni koji ne mogu smisliti HDZ ili desnu retoriku i njihov izbor će silom prilika biti Josipović. S druge strane postoje oni koji ne mogu smisliti komunjare i ti će glasati za Kolindu ili eventualno za Kujundžića. Zapravo glasanje će biti po nekoj inerciji i sumnjam da su moguća ikakva iznenađenja sad kad je Rude otpao a Sinčić suviše mlad.

Utoliko ove analize su ugodne jednima, a iritantne drugima, no sumnjam da će itko promijeniti svoj izbor. Kolinda je već davno pokazala svoje sposobnosti i niti u jednom trenutku nije odala da nije onakva kakav je prvi dojam ostavila. Obzriom da za Josipovića vrijedi isto identično očito ostajemo gdje jesmo, a u svemu je najzanimljivije da najveća stranka u RH ne može pronaći suvislog obrazovanog i elokventnog kandidata. Doduše to im je u tradiciji i svi su im takvi bili, od prvog do zadnjeg.

leddevet

Tko je glasao

Pristojno se suzdržavajući od

komentara o Josipoviću, jer sam na prošlim izborima glasala za njega, moram reći da je ovo što Kolinda radi - totalni blam! Da "žena iz naroda"!.....

Tko je glasao

(I kud smo mi to slali

te "žene iz naroda"? U veleposlanice!!!! U NATO!!!!! Zašto te "žene iz naroda" ne dolaze pred birače sa zlatnim medaljama iz mužnje krava, s kolekcijama paških čipki ili ličkih čarapa - pa da možemo povjerovati u to "narodsko podrijetlo"???.... Ili da je barem ikada vukla konop u "Jadranskim susretima"!.....)

:)))))

Tko je glasao

Vraćanje u prošlost i uvažavanje totalitarističkoga zločinca

Tko je glasao

"I zbog njega nas EU drži na tihim sankcijama?"

@ppetra đaba je tebi ponavljati da se tvoje gluposti vide čim se dotakneš tipkovnice!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao
Tko je glasao

"Opet ovaj sm spamira po CK SK Kukuriku direktivama"

@ppetra budi sretna da se idiotarije koje pišeš zarolavaju!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Ne, Petra, ne!

Ne moraju "sve žene iz naroda biti pletilje čipki i čarapa", nego - Kolinda Grabar Kitarović je "žena iz naroda" točno toliko koliko je i Ivo Josipović "muž iz naroda"! Ni manje, ni više!

"Žena iz naroda" ne mora biti samo pletilja čipki i čarapa, ali - ipak nešto mora biti da bi se mogla nazvati "ženom iz naroda"! I mi bismo to "nešto" morali moći lako izdvojiti iz "kolektivnog iskustva" da tako kažem......

Kolinda je "žena iz naroda" upravo toliko koliko sam ja "žena iz svjetskog jet-seta"!

Mudroseriju o njegovom logu sam i ja pročitala..... Pa zar se baš moraš prilijepiti za svaku budalaštinu koju će izgovoriti umjetnici ili kvazi umjetnici dizajna i sličnih disciplina? Tko ti je to rekao da je krug - "povratak u prošlost"? Jel to isto vrijedi i za sve one koji "sjedaju za okrugli stol", na primjer? Jel to isto vrijedi i za onaj čuveni jin-jang krug? Jel to isto vrijedi i za slavni olimpijski krug?.....

Za Tita sam "vezana i ja", ali to nije bitno - tko sam ja? Međutim, mnogo je bitnije da je za Tita bio vezan i vaš idol Franjo Tuđman!

I bilo bi pametnije da se bavite rješavanjem tog svog unutarnjeg konflikta: što ćete izmijesiti od lika i djela Franje Tuđmana ukoliko poništite Tita? - nego da se ovako diletantski baviš tumačenjem simbolike kruga, o čemu si nekidan nešto pročitala u novinama!

Tko je glasao

Međutim, mnogo je bitnije da

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@MKn izvini, ali nebi se

@MKn izvini, ali nebi se složio s tobom da je Tuđman savršeno znao s kim i s čim je sve bio okružen dok je stvarao i u ratu branio neovisnu hrvatsku državu. On je ipak bio samo Titin general koji svoj čin nije stekao znanjem i inteliencijom, a kamo li vojnim zaslugama, već Titinim dekretima, a tako je i maknut iz vojne hijerarhije u kojoj nije nikada dokazao bilo kakve vojne, ili strateške sposobnosti pa mu se prema tomu mišljenja sam sasvim nezasluženo pripisuju vojno-stratešeke pobjede hrvatskih dragovoljaca i branitelja. Upravo zato što su se svi uspjesi hrvatskih branitelja pripisivali Tuđmanovoj vojnoj "mudrosti" mi nemamo heroja Domovinskog rata, ali zato inflaciju generala i "činonoša" koji nisu omirisali baruta a kamo li ispalili metka s prve linije obrane. Nebi se sada osvrtao na transkripte i tužna sjećanja o padu Vukovara, ili podsjećao na masovne transporte tenkova oklopnjaka oružja, municije i drue vojne opreme i ratne tehnike odmetnute JNA iz hrvatskih vojarni.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

A što komentirate na dnevnicima ovog smeća i dnevnicima za

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ako ti nešto znači:

jučer, 10. 12., uredno sam, pristojno i s dužnim pijetetom odstajala minutu šutnje u spomen na pokojnog Franju Tuđmana. Mogla sam to i ne učiniti! Mogli smo svi mi, koji nismo zaljubljeni u njega, ostati sjediti na stolicama, dok su ostali sudionici skupa stajali. Mogli smo i fućkati.... No, na minutu šutnje nas je pozavo HDZ-ovac, pa smo se tome odazvali.....

To je stvar građanske pristojnosti. Pristojan građanin zna da se život sastoji od kompromisa i od nužne mjere tolerancije.

Imati drugačije mišljenje o Titu nije zakonom zabranjeno. To znači da je dopušteno. To znači da bi građanski pristojno bilo da se u ime zajedničkog života u sadašnjosti suzdržite od ovakve mjere divljeg bijesa, zato jer tolika mjera divljeg bijesa sasvim prirodno navodi čovjeka na misao: "E, baš se kajem što sam odstajala onu minutu šutnje! Sljedećom prilikom neću! Ostat ću sjediti na stolici, i fućkat ću, pa nek se sablažnjavaju koliko ih volja!"

Ja bih, dakle, u ime koliko-toliko zdravog suživota, Tita i Tuđmana ostavila povijesnoj znanosti i budućim generacijama na ocjenu.

A Petri bih, koja se tu negdje dala u diletantsko tumačenje "Josipovićevog kruga" predložila da se osvrne oko sebe i pogleda kako je veliki dio građanske Hrvatske shvatio bijeli križ na crnim majicama branitelja koji su jučer marširali Zagrebom...... Ako Josipovićev krug znači "povratak u prošlost", ja bih za te križeve rekla da predstavljaju "povratak u jednu sasvim zastrašujuću budućnost".....

Tko je glasao

Fomo, nisi ti problem. Ali

Fomo, nisi ti problem. Ali bojim se da bi slijepo odbijanje objektivne ocjene Tita kao povijesne osobe moglo dovesti - zapravo već je i dovelo - do toga da se "lijevi" počnu pozivati na Tuđmana u čistoj panici. Ili kako bi to vjerojatno rekao Drvosjek, nije vam valjao Tuđman, pa dobro, evo vam Brkića :-)

A Petri bih, koja se tu negdje dala u diletantsko tumačenje "Josipovićevog kruga" predložila da se osvrne oko sebe i pogleda kako je veliki dio građanske Hrvatske shvatio bijeli križ na crnim majicama branitelja koji su jučer marširali Zagrebom...... Ako Josipovićev krug znači "povratak u prošlost", ja bih za te križeve rekla da predstavljaju "povratak u jednu sasvim zastrašujuću budućnost".....

Ne čitam, znam što je Petra napisala o Josipovićevom krugu (vrti se u krug?), ali ovo s križevima ti je totalni promašaj. (Dobrohotna sugestija: baci Jutarnji i Novi list, škode emocionalnom zdravlju.) Naime, u tih nesretnih 15 godina detuđmanizacije oko 2000 branitelja je počinilo suicid - ljudi su se ubili, i ti su križevi i taj prosvjed bili njima u spomen, to je jasno rečeno. Svatko imalo normalan nad tom strahovitom, jezivom brojkom će se dobro zamisliti...

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

strahovita, jeziva brojka...

Imamo paradoks... prema riječima Jadranke Kosor (koja je time dokazivala dobru skrb za branitelje) - stopa suicida među hrvatskim braniteljima (to je izrekla kao ministrica) je niža od stope suicida prosječne muške populacije u RH.

Zaključak (pomalo čudan) - ljudi s križevima (koji su predstavljali cca 2500 suicida od kraja rata) - to objašnjavaju i prezentiraju ljudima - koji imaju VEĆU stopu suicida.

E sad, tko je tu lud, bešćutan i isključen od stvarnosti - neka pokaže povijest. No, to su brojke.

Tko je glasao

Jebate led kako si ti glup, to postaje naporno...

Gle, pa ne mogu ja tebi s toliko godina držati ovdje osnove matematike, mislim mogu, al mi je neugodno, al ajd.

Vako momčino:

4.284.889 Prema popisu 2011. broj stanovnika RH

500 000 Branitelja, navodno, ne znam samo gdje su bili 91. Al nema veze, bitno da su na platnom spisku, blago nama.

4.284.889 - 500 000 = 3.784.889

Recimo da se ubije 1000 ljudi iz jedne i iz druge skupine:

1000 od 500 000 = 0.2%

1000 od 3.784.889 = 0.026%

A sad recimo da se iz druge skupine ubije

7569 ljudi

7569 od 3.784.889 = 0.2%

Dakle, da bismo došli do podjednakog broja u odnosu na skupinu ovo bi bili traženi brojevi. To da se ubije, recimo, 1600 branitelja i 1700 civila uopće ne znači da se civili ubijaju češče nego sedam puta rjeđe, otprilike.

Ne znam koliko kužiš matematiku ali ću pretpostaviti da bar možeš shvatiti kad imaš rješenje.

Matematika je opasno oružje u rukama budala. I poruči Kosorici da joj se popišam na školu koju je ona završila.

Je li ti uopće shvaćaš o kakvim odnosima se radi i koliko je Kosorica blesava?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

matematika za špricane retardantom...

1) Branitelji

Procjena 500.000 članova, broj samoubojstva godišnje cca 110 (x 20 godina) = 2200 osoba
Postotak u 20 godina = 0,44%

2) Populacija RH

cca 4.300.000 (tvoja brojka), godišnji broj samoubojstava (1992. = cca 1150, 2011. = cca 700)... neki prosjek recimo 900 osoba... - za 20 godina = 18.000 osoba
Postotak u 20 godina = 0,41%

Dakle - iz "odokativnih podataka" ispada da je postotak identičan.

p.s. Znaš ono... MIOC... pa ETF... jesi bio? kolege smo?

Tko je glasao

Matematika za one koje je drug Tito špricao u krilu

Prvo, znam da ne shvaćaš da si u ukupnom broju dodao i branitelje, shvaćaš li? A ne možeš ih dodati i ovdje i tamo, jer... ma nema veze... hoćemo se igrati žmire?

Jesi ti prirodno glup ili vježbaš?

Drugo, i tako blesavom matematikom nisi uspio dobiti veći postotak, kako to, pa ti si klatio oko MIOC-a, ETF-a???

Treće, ovo je svakako imbecilna rasprava, pomalo i morbidna, no nije ni čudo da je morbidna, vi ste je započeli.

Četvrto, nije isto kad se ubijaju starci, kad tradicionalno postoje neki postotci samoubojstava među starijom populacijom i kad se počnu ubijati ljudi od 30-40 godina ili kad se počnu ubijati maloljetnici. Znam da ne shvaćaš i da nemaš moć shvaćanja različitih nivoa ove priče, znam i žalim te.

Peto, ja i ti ne bismo bili kolege i da smo jedina dva astronauta na ISS-u. Jednostavno, da bi mi netko bio kolega mora zadovoljavati neke minimalne etičke norme, žišku? hehe

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

hehe

Da znaš čitati onda bi vidio u citatu da se uspoređuje "stopa suicida branitelja" s "prosječnom stopom suicida u RH" - zato branitelji nisu izuzeti.

Ako znaš brojati do 10, izuzmi ih - pa ćeš dobiti isti pototak.

Brojke sam istresao iz glave, na temelju gugla i prosjeka. Valjda su stručnjaci koji su prisustvovali tom skupu imali preciznije brojke (osim toga, skup je bio 2005. godine... a zadnjih 10 godina prosječna stopa suicida stalno pada, sada je već na nekih 700 - dakle, da se skup danas održava, možda ta tvrdnja ne bi bila točna, tada je očito bila).

Etičke norme su lijepa stvar - ali nemaju nikakve veze s ovom raspravom. Naime - nisam JA povukao argument "mi predstavljamo 2000 (ili 3000) branitelja koji su digli ruku na sebe".

Samo sam rekao da je situacija nakaradna... tisuće ljudi u crnim majicama s križevima "prezentiraju" strahotu suicida... a prezentiraju je ljudima koji imaju barem jednaku stopu (civilima koji čekaju tramvaj zbog blokade).

Ako tebi to nije nakaradno - što da ti radim. Kupi si humor pa si ga instaliraj.

Tko je glasao

Phthiraptera vulgaris

"Stopa sucida"? Dvije tisuće branitelja se ubije, a vi nakon 15 godina detuđmanizacije to opravdavate postotkom? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

još jedan paradoks...

... kada se krene "napadati" braniteljske povlastice - često je odgovor, helou, pa stani - neke "povlastice" imaju samo invalidi, ostatak tj. ogromna većina nema nikakvih povlastica, radi, plaća poreze i sve ostalo.

Dakle - iz toga bi se dalo zaključiti da su branitelji samo po tome što su bili u ratu (kao ja recimo... od "povlastica" sam imao par godina oslobađanje od participacije, nešto gledanja kroz prste na faksu i udio u braniteljskom fondu).

Međutim, kada se sada krenulo sa suicidima - odjednom se branitelji izvlače iz svojih sredina - gdje normalno rade, žive i plaćaju porez - i postaju nekakva "moneta", nešto čime se maše. Odjednom više nisu normalni građani bez povlastica - već postaju branitelji (a od rata je prošlo 20 godina).

Ajde se dragi "desničari" dogovorite - jesu li branitelji nekakav izuzet dio građanstva, neko plemstvo, nešto ekstra - ili ne. Mislim - da postanem i ja plemić, jelte.

Tko je glasao

10.000 "pišljivih" se ubije

a vi to opravdavate .... bilo čime. Zna se da "vaših" 2000 vrijedi više i od 1000000, a kamoli od pišljivih 10000.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/u-deset-godina-ubilo-se-10000-hrvata-710230

Samo da rezimiramo:

- jel' imate penzije duplo veće od prosječnih - imate!
- jel imate pravo na invalidska pomagala i terapija više od "pišljivih" invalida - imate!
- jel vam djeca imaju privilegije u odnosu na "pišljivu" djecu, čak i onu bez roditelja - imaju!
- jestel' imali privilegije za uvoz automobila, za razliku od "pišljivih" građana - jeste!
- jel' imate preko 1300 udruga preko kojih dodatno cijedite "pisljive" građane - imate!
- " preko 1000 sportskih udruga " " " - imate!
- jel' ćete sad dobiti i posebnu bolnicu, dok djeca oboljela od raka ne mogu niti odjel - hoćete!
...

Ovom zadnjom predstavom prestravili ste sav pošten svijet i zato - odjeb (vam) je lansiran!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Helou Bitango

Jel pričaš o invalidima?

Penzije nisu duplo veće od prosječnih, glupačo glupa. Penzije najvećih invalida jesu oko duplo veće od prosječnih,a li ne i od prosječnih partizanskih i udbaških majmune, to sigurno znaš samo se praviš blesava, ma ne praviš se, jesi.

HRVI 100%-nih I kategorije ima 825, partizana 100%-nih I kategorije 602, što veliš na taj podatak mudra spodobo? A što veliš na podatak da i ovi partizani imaju duplo veće penzije od prosječnih ha mudrproljeva. A što veliš na podatak da ovi prosječno žive 400 godina, a da HRVI prosječno umiru sa 49.5 godina? Ha spodobo?

2. Imamo čipku materinu, sad ću ti ispričati proceduru za obične čarape za protezu
Ideš kod liječnika opće prakse po uputnicu, pa kod specijaliste da ti da doznake, pa doznake nosiš... kako se ono već zove, onda se sastaje komisija da ti odobri 12 šugavh čarapa godišnje, komisija mora odobriti jer to pravo imaš, al komisija mora odobriti, jer je netko retardiran pa ne zna smanjiti proceduralne gluposti, na kuac ih nabijem Biguljačo. Nakon tjedan-dva ideš po doznake, pa onda po šugavih 12 čarapa, a tako je i za gume za kolica, za bilo što.

Kreme za bolove sam kupujem,a jedna voltaren krema košta 100 kuna i kad mi i oči ispadaju od bolova ne da mi nitko ništa, draga Biguljačo.

Djeca nam nemaju nikakve privilegije, ako su i postojala takva prava ja sam zakasnio, ali mislim da nisu i da su ta prava imala samo djeca 100%-nih, udovica i zarobljenih, tako da ja nemam, ali zato Fred Matić ima, jebem im svima koji rade zakone mater bezobraznu!

Povlastica na aute je bilo, no što mi to vrijedi uz ženu kojoj ne mogu naći normalan posao (jer nismo manjina i nemamo protekcije) i dvoje djece, jedva kraj s krajem, kakvi auti, a što je najsmješnije, bili smo oslobođeni poreza na aute, no samo ako ih uvezemo, dakle kuac od ovce, kužiš ti to moja Biguljačo pokvarena???

Kakve udruge Bog te mazo? Ne znam doslovno nikoga tko je ikad imao ikakve koristi od ikakve udruge, a znam stotine invalida? Kakve udruge pliz mi reci da se i ja okoristim najdraža Biguljice!

Sportske udruge imaju branitelji? Jel se ti drogiraš? Nisi normalna majke mi? Ajd provjeri da ti nisu vrane popile mozak? Samo kucni tintaru, ako tupo zvuči, a zvuči, nije dobro?

A ovim zadnjim si stvarno zasrala i šefa i stanicu, kakve veze morbidna životinjo ima jedno s drugim, znači ljudi u kolicima su jedini krivci što ova oligarhijska gamad ne da ono nešto malo novaca za djecu u Kljajićevoj, jel to hoćeš reći bolesna i morbidna životinjo?

Onu bijedu od siće, pa onih dvadesetak milijuna ova govna ulupaju u kupatila za svoje ljubavnice, pa toliko šegon digne preko noći ili onaj ministar što je zaradio preko noći 25 milijuna kuna pa morao odstupiti. Da ne pričamo o svakovrsnim drugim iživljavanjima ovih skorojevića, a onda ti prljava gnjusobo kažeš da je bolnica za veterane uzrok što djeci ne daju tih pišljivih par milijuna, pa da hoće toliko bi im Josipović mogao dati., Fuj, fuj kako si odurna, fuj.

Vi pošten svijet, vi koji ste pobili 30 000 Hrvata, vi koji ste ugasili preko 400 dječjih života i nijednom tom djetetu ne znate ni ime, vi koji ste pobili Bog te pitaj koliko Bošnjaka, ranili pola milijuna, razorili trećinu Hrvatske i čitavu Bosnu i sve i svakoga opljačkali, vi pošteni, jebem vas i vaše poštenje.

I da, koliko treba biti retardiran da ne shvatiš da prosvjed branitelja i invalida nema veze sa Srbima, ima li kraja vašem idiotizmu???

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Piškit-kakit

Penzije nisu duplo veće od prosječnih, glupačo glupa. Penzije najvećih invalida jesu oko duplo veće od prosječnih,a li ne i od prosječnih partizanskih i udbaških majmune
Ajde se odluči, jesu li duplo veće od prosječnih ili nisu?
Nadalje, jel ti to izjednačavaš branitelje s partizanima i udbašima?

P.S. ovo s majmune je ponešto nejasno i čini mi se da bi trebao poraditi na interpunkciji kako bi mogao jednoznačno vrijeđati sugovornike.

leddevet

Tko je glasao

Retardinjo

Dakle, ako je vama, koji:

- jel' imate penzije duplo veće od prosječnih - imate! (sad sam provjerila, imate i više od duplo veće)
- jel imate pravo na invalidska pomagala i terapija više od "pišljivih" invalida - imate!
- jel vam djeca imaju privilegije u odnosu na "pišljivu" djecu, čak i onu bez roditelja - imaju!
- jestel' imali privilegije za uvoz automobila, za razliku od "pišljivih" građana - jeste!
- jel' imate preko 1300 udruga preko kojih dodatno cijedite "pisljive" građane - imate!
- " preko 1000 sportskih udruga " " " - imate!
- jel' ćete sad dobiti i posebnu bolnicu, dok djeca oboljela od raka ne mogu niti odjel - hoćete!
...

dogorjelo do noktiju, onda si možeš misliti kako je "pišljivim" građanima.

Znam da se ne borite protiv Srba, stvar je još gluplja - vi se borite protiv Jugoslavena!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Znam da se ne borite protiv

Znam da se ne borite protiv Srba, stvar je još gluplja - vi se borite protiv Jugoslavena!

Zašto bi to bilo glupo? Srbe smo pobijedili, sad su "Jugoslaveni" na redu. Sve u svoje vrijeme :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Srbe smo pobijedili, sad su

Srbe smo pobijedili, sad su "Jugoslaveni" na redu.
... a poslije njih Klingonci.

Tko je glasao

Srbe smo pobijedili, sad su

Srbe smo pobijedili, sad su "Jugoslaveni" na redu.
----
... a poslije njih Klingonci.

Teško. Klingonci, naime, imaju osjećaj časti.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

a kada pobijede "Jugoslavene"...

... tada nastupa opće blagostanje.

U međuvremenu će KGB "mahati pesnicom", Kujundžić oponente zvati "maleni", a svaki će sastanak "ujedinjeni pravaši najzad zajedno" završavati šaketanjem.

Ono, čisto da pokažu kapacitet :)

Tko je glasao

Pišuljo

A što da ti kažem, mi se borimo protiv zla. Kroz čitavu povijest jedino smo se borili protiv zla i oličenja istog, tako da.... šta da ti kažem... E, jesi kuckala tintaru?

Helou Bitango

Jel pričaš o invalidima?

Penzije nisu duplo veće od prosječnih, glupačo glupa. Penzije najvećih invalida jesu oko duplo veće od prosječnih,a li ne i od prosječnih partizanskih i udbaških majmune, to sigurno znaš samo se praviš blesava, ma ne praviš se, jesi.

HRVI 100%-nih I kategorije ima 825, partizana 100%-nih I kategorije 602, što veliš na taj podatak mudra spodobo? A što veliš na podatak da i ovi partizani imaju duplo veće penzije od prosječnih ha mudrproljeva. A što veliš na podatak da ovi prosječno žive 400 godina, a da HRVI prosječno umiru sa 49.5 godina? Ha spodobo?

2. Imamo čipku materinu, sad ću ti ispričati proceduru za obične čarape za protezu
Ideš kod liječnika opće prakse po uputnicu, pa kod specijaliste da ti da doznake, pa doznake nosiš... kako se ono već zove, onda se sastaje komisija da ti odobri 12 šugavh čarapa godišnje, komisija mora odobriti jer to pravo imaš, al komisija mora odobriti, jer je netko retardiran pa ne zna smanjiti proceduralne gluposti, na kuac ih nabijem Biguljačo. Nakon tjedan-dva ideš po doznake, pa onda po šugavih 12 čarapa, a tako je i za gume za kolica, za bilo što.

Kreme za bolove sam kupujem,a jedna voltaren krema košta 100 kuna i kad mi i oči ispadaju od bolova ne da mi nitko ništa, draga Biguljačo.

Djeca nam nemaju nikakve privilegije, ako su i postojala takva prava ja sam zakasnio, ali mislim da nisu i da su ta prava imala samo djeca 100%-nih, udovica i zarobljenih, tako da ja nemam, ali zato Fred Matić ima, jebem im svima koji rade zakone mater bezobraznu!

Povlastica na aute je bilo, no što mi to vrijedi uz ženu kojoj ne mogu naći normalan posao (jer nismo manjina i nemamo protekcije) i dvoje djece, jedva kraj s krajem, kakvi auti, a što je najsmješnije, bili smo oslobođeni poreza na aute, no samo ako ih uvezemo, dakle kuac od ovce, kužiš ti to moja Biguljačo pokvarena???

Kakve udruge Bog te mazo? Ne znam doslovno nikoga tko je ikad imao ikakve koristi od ikakve udruge, a znam stotine invalida? Kakve udruge pliz mi reci da se i ja okoristim najdraža Biguljice!

Sportske udruge imaju branitelji? Jel se ti drogiraš? Nisi normalna majke mi? Ajd provjeri da ti nisu vrane popile mozak? Samo kucni tintaru, ako tupo zvuči, a zvuči, nije dobro?

A ovim zadnjim si stvarno zasrala i šefa i stanicu, kakve veze morbidna životinjo ima jedno s drugim, znači ljudi u kolicima su jedini krivci što ova oligarhijska gamad ne da ono nešto malo novaca za djecu u Kljajićevoj, jel to hoćeš reći bolesna i morbidna životinjo?

Onu bijedu od siće, pa onih dvadesetak milijuna ova govna ulupaju u kupatila za svoje ljubavnice, pa toliko šegon digne preko noći ili onaj ministar što je zaradio preko noći 25 milijuna kuna pa morao odstupiti. Da ne pričamo o svakovrsnim drugim iživljavanjima ovih skorojevića, a onda ti prljava gnjusobo kažeš da je bolnica za veterane uzrok što djeci ne daju tih pišljivih par milijuna, pa da hoće toliko bi im Josipović mogao dati., Fuj, fuj kako si odurna, fuj.

Vi pošten svijet, vi koji ste pobili 30 000 Hrvata, vi koji ste ugasili preko 400 dječjih života i nijednom tom djetetu ne znate ni ime, vi koji ste pobili Bog te pitaj koliko Bošnjaka, ranili pola milijuna, razorili trećinu Hrvatske i čitavu Bosnu i sve i svakoga opljačkali, vi pošteni, jebem vas i vaše poštenje.

I da, koliko treba biti retardiran da ne shvatiš da prosvjed branitelja i invalida nema veze sa Srbima, ima li kraja vašem idiotizmu???

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

"Pišuljo"

@laganini zar ti tako majci ppetri?

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Uzmemo li u obzir...

A što veliš na podatak da i ovi partizani imaju duplo veće penzije od prosječnih ha mudrproljeva. A što veliš na podatak da ovi prosječno žive 400 godina,

Kako je drugo definitvno žalosno tj. kako su udovice/djeca nasljedili nešto što ne bi trebali. Možemo li pričati o prvoj činjenici? Kako su "ovi partizani", za razliku od branitelja, odradili cijeli svoj radni vijek (cca 45g ili manje) svog posla i tek tada su dobili "dodatak na mirovinu" zbog "zaluga" u ratu.

Tko je glasao

Bigulice, je li ti dobro?

Bigulice, je li ti dobro? Malo me je strah za tvoje zdravlje, jer ja, naime, uopće nisam u mirovini. Niti sam ikad imao ikakve koristi od rata. Niti bih htio imati. Smiri se, duboko diši... još će te trefit' šlog, pa ćeš reći da si ugrožena nejač, protjerana u Oluji, ili tako to :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ozbiljno?

Sad mi je laknulo - s obzirom na insajderski žar pobojala sam se da si možda među ovih 2000 što se ubilo...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Drago mi je da ti je lakše.

Drago mi je da ti je lakše. Jesi već upalila traktor? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ti si jadnik zbog kakvih je odjeb i lansiran

Ostao si bez teksta, bez argumenata, pa posegnuo za knjižicom s uputama iz "stana".

Nije mi samo jasno zašto vam već normalni branitelji nisu odvalili nogu u guzicu, s obzirom da im nitko nije do sad nanio veću štetu od vas hrpice iskompleksiranih debila...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bogme i tebe drug Tito našpricao u krilu

Biguzačo

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

ne persiraj mi, hvala

Jel ti znaš brojati?

Što te muči u tom postotku? Obično se taj podatak navodi kao podatak uspješne skrbi o braniteljskoj populaciji?

A što su bili "križari" - predstavnici svih branitelja? Eto, ja sam ih gledao na Trgu, iskaznica u džepu, udio u fondu prodan. I ja sam taj.

No i gomila ljudi oko mene koji nisu branitelji. Ali su građani fantastične suverene RH. I oni imaju VEĆI postotak suicida od branitelja.

Tebi je to normalno?

Tko je glasao

A tebi je normalno civilni

A tebi je normalno civilni suicid uspoređivati s vojnim, ratnim? E, branitelju moj, da nam je bar više takvih bilo, gdje bi nam bio kraj, Hrvatska bi sigurno bila barem do... onog što se vidi s katedrale. Po mraku :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

???

Ajde čitaj - pametnjakoviću.

Na početku rasprave sam napisao da sam negdje pročitao taj podatak i pitao - zna li netko nešto o tome.

Pošto nije bilo odgovora, gugle je odgovorio da je podatak iznijela Jadraka Kosor, kao službena osoba Ministarstva obrane. Ona je to uspoređivala. Koliko sam shvatio - to je standardna procedura da se vidi - djeluje li braniteljska skrb (budući da nismo prva zemlja na svijetu koja se susrela s PTSP-om).

Budući sam shvatio da su se branitelji (pa i ja) borili za suverenu, slobodnu RH ravnopravnih građana (bez vječitih subnor-ovaca, majki neznanih junaka i sl.) - da, mislio sam da se borim za ravnopravnost.

Pa stoga usporedbu samoubojstva branitelja i ne-branitelja gledam jednako. Ti ne?

Tko je glasao

zlonamjerna statistika

@zaphode..meni se čini da ti zlonamjerno ili nesmotreno interpretiraš matematičke činjenice i od tuda nekuženje s jedne i druge strane

...može branitelj prokockati kuću i zbog toga se ubiti..on je znači kockar i civil..ali je i bivši ratnik tj. veteran...

..možda ne bi kockao da nije ratnik...ili da je negdje solidno uposlen

sve dobro...

Tko je glasao

Zijev

Pa stoga usporedbu samoubojstva branitelja i ne-branitelja gledam jednako. Ti ne?

Naravno da ne. Kažeš da si punoljetan, da si bio branitelj i da radiš. Pogledaj u radnu knjižicu. Što ti piše pod ratni staž, koliko vremena? E, vidi sad čuda i silne neravnopravnosti iz Jutarnjeg lista i Modre laste - taj ti se staž računa dvostuko, u odnosu na obični.

Štoo? Jao! Kuku majko, kakva je to država! Neravnopravnost ratnog i običnog staža! Rata i mira, ratnih i civilnih invalida, neba i zemlje, pametnih i budala! Sramota! Ustaše, klerofašisti! Di su tu ljudska prava..? Odma' mi zovite HHO, Documentu, Butkovića, Savu Štrbca, Dežulovića i Feniksa :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Što je, Zaphode, branitelju?

Što je, Zaphode, branitelju? Maca popapala jezik? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

???

Ne, bilo mi je preblesavo odgovarati. To je subvencionirani staž - ništa drugo, postoji za dosta djelatnosti, ne znam zašto bi sudjelovanje u ratu bilo toga izuzeto (iako mislim da je uvijek pogreška ljude prerano slati u mirovinu).

Uglavnom - ne vidim vezu između tvog upisa i teme.

Tko je glasao

Kao što znaš,

izbjegavam se pretjerano "mešati" jer mislim da od toga nema puno koristi, ali -

imam neku potmulu misao o tome, pa evo da je i izgovorim:

Što ako bi se svi ti suicidi mogli svesti pod jednu temeljnu ideju, koja glasi: "A za što smo se, zapravo, borili?"

Kome svi ti suicidi, zapravo, idu na dušu, ako su počinjeni zato jer se nije dobilo odgovor na pitanje: "Za što sam se, zapravo, borio?"

Zar ovima od "srbočetničke", "jugoslavenske" ideje?

Ili onima od "hrvatske" ideje?

Kome se upućuje takvo pitanje: "Za što sam se borio?", pa se onda zbog jezivog izostanka odgovora - počini suicid????

PTSP je prvotno bio spoznat kao "vijetnamski sindrom"......

Laički opisano, "vijetnamski sindrom" je bio jezivi problem jedne generacije američkih domoljuba koji su vjerovali da njihov dobrovoljni odlazak u rat ima neki visoki smisao..... A kad su se vratili - dogodilo im se da su žestoko posumnjali u taj smisao!......

I zbog toga su oni, koji više nisu mogli normalno prespavati noć, normalno čekati na semaforu zeleno svjetlo, normalno stajati u redu u samoposluzi itd. - krenuli ubijati..... Nekog prolaznika na parkiralištu - ili sebe!......

"Lovac na jelene"...... Nije to neka priča jako daleka od hrvatske priče.... To je, zapravo, svaka ratna priča.....

Hitler se izrodio iz jedne PTSP priče......

Tko je glasao

Foma, pojma nemaš o čemu pričaš

Ali nisi sama, malo tko ovdje zna što je stvarni PTSP osim onih koji ga imaju ili su ga imali, ili su ga imali a da nisu ni znali da ga imaju.

Moj ujak nije imao nikakvih materijalnih problema, moglo bi se reći da je bio imućan, godinama radio u Njemačkoj, on i žena, poslije u Iraku, pa jedno vrijeme rat, onda opet vozio kamione za dobru lovu, ogromna kuća, uza sve što su imali od poljoprivrede i tako to. A onda jednog dana obukao odijelo, platio sve račune, pozdravio se sa susjedima, nas je izgleda izbjegao da ne skužimo, kao da ide u Njemačku, ujna na poslu, on lovačku pušku u usta i užas. I da, nikad nije imao problema sa pitanjima poput: zašto sam se borio? Politika ga nije zanimala, veseljak, nitko nije ni mogao pomisliti da bi on to učinio!

A reći ću ti nešto i iz vlastitog iskustva, nisam ni znao šta je to no krajem 90-ih sam imao dvije godine probleme sa živcima. Naravno svi mislite da se to manifestira drekom, galamom, živčanošću, no ne, ni blizu. Zamisli da te svako jutro u 3 sata probudi osjećaj kao da imaš tisuće mrava u tijelu, kad te nešto stisne da ne možeš disati i doslovno se boriš za dah, ta fizička bol je neopisiva, živi se sekunda za sekundu. Svako to jutro sam gledao sa svog kata dolje i razmišljao da kad bi zvizno dolje da bi taj užas izašao iz mene, a nda sam išao šetati oko kvarta i tako oko dvije godine. To stanje traje po nekoliko sati i doslovno živiš usporeno i tražiš razloge da to ne prekineš. Tek sam godinama poslije shvatio da je to PTSP, no prošla baba s kolačima :) a i nije mi ni trebao (službeno), jer sam ionako gadno nastradao pa mi ništa ne bi ni značilo.

Uglavnom, ni ja nisam imao problema s pitanjem zašto sam se borio? Znao sam ja zašto sam se borio i znao sam da je sve više manje pogrešno, no ti neopisivi bolovi nemaju veze s politikom, ubijaju se ratnici i u bogatim i sređenim državama.. Skoro svi koji pričaju o PTSP-u misle da je PTSP nekakva bolest razočarenja, ovoga, onoga, naravno, može to pospješiti donekle bol, no zanemarivo, inače bi se svi ubili.

Uglavnom, jasno mi je Foma da ni ti, niti većina ostalih nemate pojma što pričate kad pričate o PTSP-u, no svejedno mi je naporno čitati ove Miki Maus opise PTSP-a.

I ne Foma, nisu se ni vijetnamski veterani ubijali zbog razočarenja, nemoj precjenjivati inteligenciju dvadeset i nešto godišnjaka, čim bi oni bili razočarani? Imali su mirovine, zdravstveno, frajeri,Amerika bogata zemlja, hebe se mladićima tko je pobijedio, a na kraju znaš li ti tko je pobijedio, nitko, pobjedilo je ludilo. No svejedno, nije njih ubilo ništa slično tome kako to ti zamišljaš. U ratu ljudi svašta dožive, pokopaju desetak prijatelja, vidiš mozak, pluća, crijeva, čovjek drži ruku u drugoj ruci,, bježi i urla "otpade mi ruka", to ja doživjeh, a i još puno većih grozota. Onako u ratu i navikneš se na to, ako ti nije netko jako blizak, no u duši ostaje trag koji neki mogu izbrisati samo tako da izbrišu sebe.

To ti je moja Foma ukratko, ovakva tema zahtjeva puno više, ali mislim da ćeš pohvatati bit i da nikad više nećeš misliti da se ljudi ubijaju zbog politike ili neimaštine, naravno da ima i toga, no to su izuzetci.

Sad sam i sam shvatio da je nešto duboko pogrešno u pristupu PTSP-u. Jučer sam pročitao i ono da se najviše ubijaju HRVI bez PTSP-a.

Naravno da postoji i PTSP kao izvor zarade, a gle čuda, najmanje se službenih PTSP-ovaca ubije, a opet, možda i liječenje pomaže? Tko će ga znati?

Eh da, navodno se i vraća, da navodno hehe... vraća se, ne tako često i sve kraće traje, no onaj osjećaj očaja i kad traje sat vremena čini se kao da traje čitav dan, neopisivo je to stanje. Zato me malo iritira kad se na ovaj način priča o tome.

A to što netko misli da zna kako se osjeća majka kad zaklapa mrtvom sinu oči ili otac svojoj kćeri, to neka okači mačku o rep, nitko to ne zna, tko nije doživio. Tako i za PTSP, samo što se od PTSP-a ljudi ubijaju tisuću puta češće od onih koji sahranjuju svoju djecu. I to nešto govori o snazi toga poremećaja.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Pogrešno si shvatio moj upis!

Ja nijednom riječju, a bogme ni mišlju, nisam uputila na materijalnu situaciju kao uzrok suicida, pa ne znam zašto o tome uopće razglabaš.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci