Tagovi

Oluja svih oluja 2011.

U posljednje vrijeme zaredali su dnevnici u kojima se diskutanti bave sami sobom ili jedni drugima, uglavnom reklamirajući vlastite prekomjerno napuhane egoe i s obožavanjem se gledajući u zrcalima svojih piskaranja. Pa pomislih, zašto ne bih i ja malo..?

Evo Feniks, jedan od glavnih lokalnih prepisivača srpske ratne propagande (znate ono ofucano: Srbi ugroženi, Hrvati genocidni ustaše, Hrvatska započela rat, Hrvatska napala JNA, Milošević samo branio srpsku nejačad itd), načinio je popis svojih dnevnika, redom lelekanja, kuknjave, naricanja i cijukanja nad tužnom sudbinom i propašću Velike Srbije, čitaj Jugoslavije.

To mu nije bilo dosta, pa su mu i Milanović i Josipović ubrzo postali ustaše i klerofašisti, jer iako je prošlo već preko mjesec dana od promjene vlasti, ne samo da još nikog nisu ni zaklali, ni bacili u kakvu jamu, ni objesili na prvu banderu, nego su čak otišli u crkvu na katolički Božić. Koji užas! Heretici, pardon, jeretici! Lomača, pardon, drugarska kritika! Istinabog, duo agnostikus bio je u crkvi i na pravoslavni Božić, ali Feniksu to, naravno, ne smeta. K'o što ceo svet zna, to je jedna prava anacionalna, antinacionalistička, univerzalna i miroljubiva hrišćanska vera, bre.

Feniksu, eto, valjaju samo dvije vrste Hrvata: pod 1) mrtvi, i pod 2) militantni orjunaški Jugoslaveni, pardon, Jugosloveni. Primjerice, slično tako "Srpskim Novostima" (bivši "Feral Tribune") ni Milanka Opačić nije dovoljno Srpkinja, jer žena radije hoda okolo dotjerana i uljudno govori, nego da nosi šubaru i kamu u zubima.

Feniks čak nije ni ekvidistantan, kao neki Srbi iz Srbije, nego otvoreno kaže da je srpska tužba za genocid osnovana, a naša nije. (Nažalost, komentar mu je izminusiran i nečitak, ali moj citat je odmah ispod.)

Zato nije ništa čudno da je ispljuvao i jednu našu mekšu jugofilno orijentiranu gospođu, drugaricu Fomu Fomič, na pasja kola, i to toliko da je sirotica o tome napisala i cijeli dnevnik. Ali vidi čuda, ispada da joj nije kriv Feniks, nego - Ppetra. Ma bravo Fomo, samo ti Feniksu hrabro reci što ga ide, daj mu po nosu jedan pravi neustrašivi, šuvarovski "popu pop, a bobu bob".

Dobro, dakle, kud' Pollitičari, tud' i mali MKn. Evo što sam vam radio u prošloj godini.

Prvo sam nakon proljetne objave sramotne "presude" Gotovini i Markaču lijepo sjeo, pročitao i prebrojio koliko je haaški "sud" utvrdio srpskih žrtava ratnih zločina u "Oluji":

HHO laži o “civilnim žrtvama” nakon Oluje

Vjerovali ili ne, svega 44 - manje nego u bukvalno svakom drugom imalo poznatijem hrvatskom selu ili gradiću koje su tijekom Domovinskog rata poklali, popalili i popljačkali Miloševićevi četnici, to jest Feniksova "ugrožena srpska nejačad". Kako su ankete pokazale, oko 9/10 hrvatskih ljudi haašku "presudu" smatra smećem i ne vjeruje u njezine teze.

Taj moj prvi dnevnik potaknuo je mnoge reakcije, pa je čak i "Jutarnji Srbobran" morao objaviti barem dio onoga što kaže altera pars. Na Pollitici je dnevnik izazvao žestoku raspravu i, naravno, zaradio brdo minusa od lokalnih filosrpskih navijača, ali ga nekim čudom ipak nisu uspjeli obrisati. Ilustriran je pravom poslasticom. Uživajte.

Nakon toga, pisao sam o Šešeljevom odvjetniku Inoslavu "Oliveru" Beškeru, koji je po starom opernom zadatku istjerivao lisicu "vekovne hrvatske genocidnosti", ali je istjerao vuka velikosrpskih laži o broju žrtava Jasenovca:

Jutarnji list širi velikosrpsku propagandu

Ne, do dnevnika ne možete, obrisan je minusima onih koji se na Pollitici trude održavati Feniksove dnevnike i komentare vidljivima. Zato, pročitajte ga ovdje.

Zatim sam rekao par riječi o debaklu hrvatske pameti na i nakon homo povorke u Splitu:

Nevjerojatna glupavost hrvatskih “katolika”

Potom sam se primio Mesića:

‘Ko to kaže, ‘ko to laže…

Kako je to lijepo, što kažete? Čovjek je načinio dijametralnu transformaciju, od "Tuđmanovog ustaše" do savoštrbačke krtice, haaškog doušnika i dostavljača tajnih dokumenata. U normalnom društvu bio bi predmetom kaznenog postupka, a ovdje ima doživotne državne jasle od oko 800.000,00 kn godišnje. Prvi dio dnevnika je obrisan minusima, ali drugi je nekako preživio.

Zatim sam se fino zezao na račun silne šuvarovsko-fomafomičke hrabrosti našeg tekućeg predsjednika:

Prijateljska šamarčina na Dan… hm, nečeg

Većina je skužila, pa na kraju i nije bilo tako puno minusa. Samo je Oštrić šizio i pjenio se u komentarima, onako u svome stilu, pritupo i dosadno, pa još i offtopic. Dnevnik je i na mome blogu, opet prigodno ilustriran.

E sad, slijedeći članak nije objavljen na Pollitici. Više se ne sjećam zašto. Mislim da sam ga prvotno napisao kao komentar nečijem dnevniku, a potom doradio i stavio na svoju stranicu samostalno:

“Šuvare ustašo!”

Stariji među vama sjetit će se tko je kome ovo vikao, gdje i kada, a vi mlađi, pročitajte. Opet su tema razni domaći feniksi kojima je samo ne-Hrvat dobar Hrvat, a neposredni povod je bila pljuvačina "Srpskih Novosti" po Josipoviću nakon polaganja vijenaca na Oltar domovine i interviewa "Večernjim novostima". Tekst je i tu ilustriran da si prste poližete.

Nakon toga, pisao sam o Butkoviću i Kuljišu koji, opet slično kao i Feniks, po novinama lešinarski razvlače nekrofilne slike mrtve male djece i prepisuju četničku ratnu propagandu:

Miloševićeva “Politika”? Stojanovićev “Srbobran”? Ma kakvi: “Jutarnji list”

Dnevnik je, naravno, obrisan. Okej, tekst jest malo, kh-khm, žešći, ali bolje riječima, nego čime drugim. Ipak, unatoč svemu, kontroliram se, znate? Borio sam se s oružjem u rukama za slobodnu Hrvatsku, za slobodu govora, pa makar i takvih što žive ispod kamenja.

Potom sam bio okrutno realan o izgledima žalbi naših generala na haaškom "sudu":

Žalbe neće uspjeti

Jednostavno, da se radi o sudu, instituciji pred kojom su bitne činjenice i pravo, a ne o parapolitičkoj sramoti i farsi koja pokušava "popraviti" recentnu lokalnu povijest, takva presuda nikada ne bi ni bila donesena. Dakle, žalbe su uzalud - svi mi "znani i neznani" osuđeni smo još u kolovozu 1995. godine, kad je žgoljavi patuljčić s dvije lijeve noge Tuđman u manje od tjedan dana naguzio, nakantao i deklasirao supermensku englesko-srpsko-balkansku nogometnu reprezentaciju... ne, čekaj, to je bio Bilić. Ili sam nešto pomiješao? Dnevnik je i na mome blogu, a poprilično bogohulnu ilustraciju baš nitko se nije usudio komentirati.

Potom sam se zezao na račun brijunskog derneka Josipovića, Angeline i onog bradatog tipa što je glumio oficira JNA na svježim vukovarskim leševima:

Bridžunska winyeta

Jaca je tražila autogram i od Obame, sjećate se? Bah, većina nije skužila, opet hrpa minusa. Ili možda jesu skužili, pa baš zato. Jednu sličicu vrlog oficira JNA iz filma pogledajte na mome blogu.

Zajebancije na račun jugo-pljugo karikatura nikad dosta, pa je na red došao i jedan od direktora tvrtke "Feral projekt d.o.o.":

Rješenje

No, infantilni staljinisti na Pollitici nemaju smisla za humor, osim ako se radi o njihovim političkim neprijateljima, pa je dnevnik obrisan u svega par sati. Tja...

Potom sam pisao o neviđenom velikosrpskom bezobrazluku, JNA optužnicama iz 1991. godine:

Borise pošalji salate

Zamislite, recimo, da je Njemačka 1965. poslala Francuskoj hitlerovske naci-optužnice protiv članova francuskog pokreta otpora, i zatražila da se po njima postupi? Samo zamislite. Ali, u post-Tuđmanovskoj Hrvatskoj to je ne samo moguće, nego kritike "hrvatske javnosti" pogađaju sve one koji se tome protive, a hrabri i nadasve pametni predsjednik traži ocjenu ustavnosti zakona kojim se tome, iako s debelim zakašnjenjem, stalo na kraj. Kako, zašto? Pa jednostavno, pogledajte ovdje. To je naša stvarnost. Usput, tekst je prilično dugačak.

Dohvatio sam se i otužne "zločinačke organizacije":

Tko s vragom tikve sadi…

Članak govori o reliquiare reliquiarum najveće hrvatske političke stranke, nekad uspješne, jake i ponosne, koja se u međuvremenu odrekla i svoga tvorca, i svoga smisla. Ilustracija je još jednom pravo uživanje.

Potom povodom Boljkovčevog uhićenja:

U ime naroda Jugoslavije

Samo da malo vidite kako su to Boljkovčevi "antifašisti" radili na "sudu", na "suđenju", a o onom drugom, što znaju svi, a rijetki se usude javno, ne vrijedi trošiti riječi.

I na kraju, pisao sam o Šprajcu, Vukovaru i Tuđmanu mlađem:

Smrtni strah od Tuđmana

Čim joj je dogorjelo do nokata, "zločinačka organizacija" pokušala se prisjetiti slavne prošlosti, stavila sina Oca domovine visoko na listu i na kraju odnijela daleko više glasova negoli su im predviđali. Na sreću, ili nažalost, popušili su ukupno, ali nisu propali. Tja. Uz prigodnu ilustraciju, prisjetite se još jedne znakovite ankete, samo onako usput.

To je to. Trinaest dnevnika objavljenih na Pollitici, četiri obrisana, golema količina bijesnih i impotentnih filosrpskih jugoslavenskih minusa. Nije loše, što kažete?

Dobro, dobro, znam da biste vi još, ali naći slobodnog vremena vrlo je teško. Nisam ja nikakav feniks, pa da me hrane i poje "Opera" & Savo...

[ Lux Veritatis ]

Komentari

Ispravak netočnog navoda:

Netočan navod.

Hvala.

Tko je glasao

Minus zbog notorno lažnog pozivanja...

... na jednu presudu Međunarodnog tribunala za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, jer tamo navedene 44 žrtve NISU ukupan broj civilnih žrtava za vrijeme I NAKON "Oluje". Tu se radi o očitoj činjenici - ponavljati to kao da se time obara popis HHO-a, puka je propaganda. Ostalo mi se nije dalo čitat, ispričavam se!

Tko je glasao

...

Stvar je malo kompliciranija od ovoga Zoki, i na žalost u hrvatskoj se o ovoj temi (broju Srpskih žrtava), piše i govori isključivo na propagandni način, dok je ozbiljna rasprava (kao i o mnogo toga) potpuno nemoguća.

Slažem da se u presudi govori o najmanje 44 žrtve, ali puno važnija od te brojke je jedna druga, o kojoj nažalost ni desnica u RH nije sposobna ozbiljno prodiskutirat. A radi se o tome da je u optužnici spomenuto 350 žrtava zločina koje su počinile Hrvatske snage, (U HHO se spominje gotovo 700 žrtava, pa pretpostavljam da je tužiteljstvo izabralo 350 najsigurnijih, odnosno 350 osoba za koje mogu dokazat da su ubijene od pripadnika HV-a).

Sudsko vijeće je prvih 700 strana presude analiziralo svaki pojedini slučaj, te je donijelo zaključak da za oko 300 osoba ili ne postoji dokaz da su ubijene ili ne postoji dokaz da je HV izvršila te zločine ubojstva, dok za njih 44 ili oko 12 posto postoje dokazi.

Samim time čista logika kaže da je HHO a i neki mediji (iz raznih razloga, o kojima ne bi) jako pretjerivali i manipulirali sa brojem žrtava nakon oluje.

Dakle od brojke od 44 žrtve, puno je važnija sudska odluka da za 300 (ili 88%) slučajeva ne postoji dokaz da su počinitelji pripadnici HV-a.

Tko je glasao

Jesu li među tih 300 osoba i onih 81osoba za koje se ZNA ...

....da su ih pogazili srpski tenkovi, te sve one ubijene osobe u Dvoru na Uni za koje se ZNA da su ih ubile srpske snage?

te je donijelo zaključak da za oko 300 osoba ili ne postoji dokaz da su ubijene ili ne postoji dokaz da je HV izvršila te zločine ubojstva, dok za njih 44 ili oko 12 posto postoje dokazi.
Jesu li među tih 300 osoba i onih 81osoba za koje se ZNA da su ih pogazili srpski tenkovi, te sve one ubijene osobe u Dvoru na Uni -za koje se također ZNA, da su ih ubile srpske snage?

Ili za te zločine i dalje NE pokazuju interes: ni hrvatsko pravosuđe, ni srpsko pravosuđe, ni Veritas i Savu Štrbca, ni Haaški sud, a možda ne zanimaju ni njihovu vlastitu rodbinu, jer se to ne može politički upotrijebiti protiv hrvatskih vojnika.

Srpski vojnici i njihovi zapovjednici, koji su ubili sve te srpske civile, pa čak i hendikepirane civile iz Dvora na Uni među njima, možda su dobili oprost za te svoje zločine, od svih nabrojanih, pa čak i obitelji žrtava, jer njihove smrti ne mogu optužiti hrvatske generale, vojnike i hrvatko političko i vojno rukovodstvo, te pridonijeti umjetnoj politički forsiranoj konstrukciji ZZP-a.
Ili možda baš za te zločine NE vrijedi: "Zločin je zločin", a "Žrtva je žrtva"?

Tko je glasao

opet tenkići...

Ah opet ti imaginarni tenkovi koji jure 100 na sat kroz kolonu svojih izbjeglica, opet fantastične profesionalne snimke, opet osobe spljoštene u tenkovima kao palačinke koje misteriozno nestaju... sad su već tu i hendikepirani, ideš...imaš paranormalne sposobnosti? Glupo pitanje, naravno da imaš...

Tko je glasao

hopla, ajmo...

Evo, i Skviki je bio kod Dvora, vadio je palačinka-ljude, njih 127484723842 pa zna... a jeste zezanti :)

Tko je glasao

Na traženje:

Kada baš inzistiraš, nisu bili baš "tenkići" prema svojim žrtvama, iako će prema tebi i nekima to uvijek i biti:

http://www.youtube.com/watch?v=uFS8PICXpms&feature=related

Tko je glasao

tenkići tenkićiiii....

Daj molim te, s tom snimkom se sprda cijeli internet, pa Zločesta djeca sa Radija 101 su imale bolje snimke...

To je jedini "dokaz" tog gnjusnog zlodjela koji si uspjela pronaći? Dušebrižnice...

Tko je glasao

samo za ppetru...

Možda ne znaš uopće s čim te uspoređujem, pa si možeš pogledati, vrlo poučno:

"teror nad srpskim narodom u brazilu"
http://www.youtube.com/watch?v=J4ksTMYh1rM

Tko je glasao

@zaphodu je važnije ruganje, nego istina o zločinima

Samo se ti nerviraj.
Neugodna istina, tako djeluje!

Neki su se i na pollitici izjasnili kako su svjedočili tome događaju, kada već i oni iz kolone, od srama, a i svi ostali, također uporno šute- ne zanima ih ono "Zločin je zločin".

Što misliš na ovakav način postići?

Izbrisati istinu, nikada viđenu u povijesti ratovanja?

Možda ovakvim svojim stupidnim komentarima, postići da zbog ponavljanja činjenica, tvoje izrugivanje "tenkići, tenkići, opet tenkići" (koje bi najradije zakopao da se nikada ne spomenu),natjera druge da povjeruju kako je važnije rugati se nekoj ppetri, nego ozbiljno istražiti zločin i kazniti krivce?

ps. rugaš se samome sebi

Tko je glasao

je, sav se sramim...

Tebe nije sram po stoti puta linkati i tvrditi nešto što još nije dokazano niti u šali? Izjave "Uh, gazili su ih, baš su ih jako gazili" su fakat ono... ostao sam šokiran...Kao i količinama rasutih ljudi po toj cesti... bokte, sve ostalo se vidi - ljudi nestali...

Toliko su se spljoštili da su se postidjeli... daj molim te, pa podnesi već jednom prijavu DORH-u pa nek ozbiljno traže krivce, što mene daviš s tim i glumiš nešto što nisi?

Tko je glasao

Bežanija

Obzirom da nešto o tome znam jednostavno jer sam to vidio (bar dio blizu Gline) priča je malo drukčija:

Radi se o povećoj koloni Srba koji su krenuli negdje iz Gline prema Petrinji ne znajući da tamo više ne vladaju njihovi. Kad su to shvatili više nisu mogli ni naprijed ni natrag pa su ostavili sve što su imali sa sobom i pobjegli prema Dvoru na Uni i prema Uni općenito. Obzirom da su to većinom bili civili naši su ih pustili da pobjegnu i žrtava tu nije bilo nikakvih.

Iza njih je ostala gomila deka i posuđa i raznih kućnih potrepština, a bilo je tu i podosta vojne opreme, pogotovo šinjela jer su se ovi u panici oslobađali vojnih uniformi bez obzira da li su bili vojnici ili samo civili kojima je to bio prigodan odjevni predmet budući na opću nestašicu svega i svačega koja je kod njih vladala.

Prizor je bio prilično strašan, ali ne zbog tenkića nego jer je to bila slika jedne velike ljudske tuge i bijede. Bez obzira što se tu radilo o Srbima i što god mislili o njima (pogotovo u ono vrijeme) to je bila samo ona jednostavna raja koja u pravilu uvijek nastrada u svim ratovima, što zbog vlastite gluposti, što zbog opće gluposti.

leddevet

Tko je glasao

Lažeš led9

Obzirom da o tome znam puuuno više od tebe jer sam bio među onima koji su ih tjerali (izraz je ružan ali jest tako bilo).

Od Gline prema Petrinji nije bilo nikakve bežanije nego baš obrnuto,Petrinja je osvojena prije Gline i cestom Petrinja Glina su se kretale hrvatske snage,pa ne bi im išli u susret osim ako se žele predati.
Predali su se tek kad je zaprijetila opasnost po njih da im Peti korpus Armije BiH odsječe odstupnicu,jer su izbijali na prolaz koji su im hrvatske snage ostavile da izbjegnu efekt poznat kao-ranjena ili uhvaćena zvijer.

Kada su shvatili da će ostati u okruženju,pala je naredba da se tehnika,oklop izvuče "po svaku cijenu".
Njihova vojna policija nije uspijela raskrčiti cestu Glina - Dvor i pala je komanda- Gazi.
Važno im je bilo da oklop ne padne u ruke neprijatelju ,željeli su se povezati sa snagama vojske Republike Srpske u čemu su uspijeli.
Onda, kada su ih tenkovi gurali sa ceste,narod se sklanjao,a na okolnim čukama ( tko želi neka ode na Google Earth i vidi kakav je to teren,usjeci i brda) su sve posmatrali vojnici Petog krpusa,kao u kazalištu.

Nešto su zgazili tenkovi,a nešto pobili ovi iz petog,dok nisu pristigli Gromovi i upozorili ih da se radi o hrvatskom teritoriju.
Znači,da nije bilo naših,žrtava među Srbima bi bilo mnogo više.

Znači,ne zna se točan broj stradalih,ali ih je bilo u svakom slučaju-puno.

Podržavam Ppetrinu priču zbog toga što je u pravu s pitanjem: Zašto se to ne istraži,ono,do kraja,a može se jer ima puno preživjelih na svim stranama koji su bili tamo.

Stoga led9 ,ako nisi nasjeo na propagandu koja ide u prilog Srbima,jednostavno lažeš,a to nećemo dopustiti,jel.

sve dobro...

Tko je glasao

Točno

Sad, kom se sviđa kom ne, al sve je točno. I nisu bili tenkići, nego 12 tenkova za koje nije cijelom linijom izvlačenja bila napravljena trasa. Civili su tu nastradali a i 5. korpus je pripomogao. I bilo je gadno samo za gledati da i ne radiš ništa drugo.

sic est in fatis

Tko je glasao

ppetrin govor mržnje i širenje lažnih i uznemirujućih vijesti

Video koji je ppetra linkala već jedno pedesetak puta je tipični šagoljevski video - od debila za debile! Takvih na žalost ima puno i ppetra s pravom računa na pažnju, ali je malo promašila stranicu, jer ovo (ipak) nije stormfront...

Osim što je širenje ovog videa kao i svaki ppetrin popratni tekst tipični govor mržnje i širenje lažnih i iznemirujućih vijesti, što je samo po sebi kažnjivo po zakonu, a na što se ppetra svjesno i učestalo oglušuje pljujući po vlastitoj zemlji, njezinim zakonima i tekovinama, ono je i uvreda za svakog poštenog Hrvata i građanina RH, a posebno uvreda za žrtve, te sve sudionike tragedije koja se od milja među takvima kao što je ppetra naziva "bežanijom", a kojom je na Hrvatsku bačen anticivilizacijski krimen bez presedana od kojeg se dugo nećemo oporaviti niti kao narod, niti kao država.

Netočno je da se ovom krvavom epizodom iz tzv. "bežanije" nitko nije pozabavio, a to je prije svega bio ICTY, u što se može svatko uvjeriti ako prouči javno dostupne dokumente na ICTY webu. Za razliku od zapjenjenog mahnitanja mržnjom opijenih likova poput ppetre koji su živi samo onoliko koliko je živa njihova mržnja i koji se realiziraju jedino multipliciranjem vlastite mržnje, pa makar i širenjem lažnih i uznemirujućih vijesti, ICTY je ispitao sudionike događaja čiji se iskazi dobrim dijelom poklapaju s ovim što je citirao grdilin, ali se cijelim slučajem potom nisu baš "detaljnije" bavili.

Kažeš, podržavaš ppetrinu priču, tj. "Zašto se to ne istraži,ono,do kraja,a može se jer ima puno preživjelih na svim stranama koji su bili tamo." Tako da ne znam jesi li lud ili ti noge smrde, jer ppetrina priča nije "Zašto se to ne istraži,ono,do kraja,a može se jer ima puno preživjelih na svim stranama koji su bili tamo.", ne, ppetrina je priča: "oni, kukavni i bijedni u toj svojoj bežaniji za koju izmišljaju zzp, oni su GAZILI SVOJE, tj. gazili sami sebe!" Petru ne zanima nikakva istina, i ti to vrlo dobro znaš, samo se praviš naivan i kao neki vjerodostojni insajder koji govori samo točno onoliko da se ne kompromitira, ali da ipak podrži ppetrinu odvratnu konstrukciju.

Da nije među onima koji ppetru čitaju toliko onih koji žarko žele vjerovati u svaku priču o podmuklim, lažljivim Srbima "pobeguljama" koji eto ne prezaju niti od toga da sami sebe gaze, tj. da gaze "svoje", vidjeli bi i sami da je u tom ravničarskom i geografski pitomom kraju vrlo jednostavno zaobići kolonu i probiti se pored nje, izbjegavajući vožnju cestom (prepunom civila) za koju tenk nije niti namijenjen, već baš naprotiv... Ali ne, i njih hrani mržnja, pa makar i ppetrina, pa makar i protivno svakoj logici, jer ih zanima jedino sladostrasna perverzija svršavanja nad jednim od najužasnijih epizoda Domovinskog rata.

Njima preporučam ozdravljenje misli , kao i kraj patnji, jer - "Ne pati onaj koga se mrzi nego onaj tko mrzi!".

A ppetri svakako preporučam da napokon začepi!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Za "dobricu"- Dobrica

Osim što je širenje ovog videa kao i svaki ppetrin popratni tekst tipični govor mržnje i širenje lažnih i iznemirujućih vijesti, što je samo po sebi kažnjivo po zakonu, a na što se ppetra svjesno i učestalo oglušuje pljujući po vlastitoj zemlji, njezinim zakonima i tekovinama Koje lažne vijesti?

Pogledaj i pročitaj iz teksta, s linka:
http://www.nacional.hr/clanak/27011/krvavi-obracuni-zbog-video-snimke, iz grdilinovoga komentara:http://pollitika.com/oluja-svih-oluja-2011#comment-346366
“Ako, kojim slučajem, Štrbac posjeduje neke snimke na kojima se možda vide pregažena kola, traktori i ljudi u koloni prema Dvoru onda bi se trebao obratiti umirovljenom krajinskom generalu Sekuliću autoru knjige “Knin je pao u Beogradu” koji izričito navodi kako je krajinska elitna gardijska oklopna brigada iz sastava Korpusa specijalnih snaga u bijegu od hrvatskih postrojbi s tenkovima gazila srpske izbjeglice kako bi spasila tenkove i prebacila ih na sigurno u Republiku Srpsku”
Na Savetu odbrane se donosi najgora moguca odluka - o evekuaciji stanovništva. Pokazace se da je to bilo gore cak i od odluke o kapitulaciji.

A iz Sekulićeve knjige, evo odlomka:
”Sve samo deo scenarija
Da ce narod i vojska napustiti zapadni deo RSK, znalo se u vrhovima Republike Srpske i Srbije i pre pocetka agresije na RSK. U Srbiji je posredstvom organa vlasti i Ministarstva unutrašnjih poslova vec unapred bilo pripremljeno više centara za prihvat izbeglica iz RSK. Pristizanje izbeglickih kolona i u Republici Srpskoj docekano je organizovano. Od jedinica Srpske vojske Krajine zahtevano je da predaju sve naoružanje i druga materijalno-tehnicka sredstva. Insistiralo se da vojnici i starešine Srpske vojske Krajine što pre nestanu iz RS. Posle dva dana Glavni štab Vojske Republike Srpske promenice odluku. Zahtevace se mobilizacija pripadnika Srpske vojske Krajine, i njihovo ukljucivanje u redove Vojske Republike Srpske. Bio je to samo dokaz nekih naglih promena i potpunog odsustva sinhronizacije u delovanju celnika srpskog naroda s jedne i druge strane Drine.”

I nakon toga svega, ti tvrdiš:
ono je i uvreda za svakog poštenog Hrvata i građanina RH, a posebno uvreda za žrtve, te sve sudionike tragedije koja se od milja među takvima kao što je ppetra naziva "bežanijom", a kojom je na Hrvatsku bačen anticivilizacijski krimen bez presedana od kojeg se dugo nećemo oporaviti niti kao narod, niti kao država.
Radilo se o organiziranom bijegu i za to ima gomila dokaza koje ne uvažavaju Haaški sud, @Bigulica i &, jer im se istina ne sviđa.
"Bežanija" je pojam koji je koristio njihov voljeni vožd:
http://www.jutarnji.hr/transkripti-slobodan-milosevic-se-rugao-krajinski...

Srpski anticivilizacijski činovi ubijanja,paljenja, pljačkanja, razaranja hrvatskih gradova i sela neselektivnim granatiranjem, silovanja, protjerivanja, mučenja u srpskim logorima, su bili neviđeni do tada od ww2, na europskom tlu.
Također je anticivilizacijski krimen bez presedana, da Haaški sud optužuje državu koja se branila i oslobađala u izmišljenom pojmu ZZP-a, vađenjem riječi iz konteksta vremena i zbivanja sa sastanka na Brijunima, a prave zločince udružene u ZZP, protiv Slovenije, RH , BiH i Kosova, pokušava tim izjednačavanjem krivnje rehabilitirati, zbog politike njihovih pokrovitelja.

"oni, kukavni i bijedni u toj svojoj bežaniji za koju izmišljaju zzp, oni su GAZILI SVOJE, tj. gazili sami sebe!" Jesu!
Gazili su svoje, a ti pročitaj opet gore s linka i potrudi se naći tamo navedenu knjigu.
Također izmišljaju i ZZP, a radi se o organiziranom bježanju. Ima toliko dokumenata za to, da su svi koji tvrde, poput tebe, da nije tako, stvarno smiješni i bezobrazno lažljivi.

Tvoje negiranje toga gaženja, bez obzira na svjedoke s jedne i druge strane, te pisane izvore, čak i poput ovih gore navedenih, je stvarno fascinirajuće, a mržnja koja probija iz tvoga upisa, ne može pokriti tvoju želju da laž postane istina.

Svakako da mi je žao tih ljudi i voljela bih da se kazne krivci, a ne da još i mrtvi budu žrtve srpske politike, kao što su bili za svoga života.

Uz to, bilo bi dobro i za buduće naraštaje da se kazne njihovi krvnici, kao i krvnici onih hendikepiranih osoba u Dvoru na Uni, zločinci nad Vukovarom i svim ostalim hrvatskim gradovima i selima.

A što se tebe tiče: "dobrice", citirat ću ti Dobricu Ćosića:
“Mi Srbi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja, lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno."

Tko je glasao

Posljednji citat

ne treba prečesto koristiti. Mogao bi poslužiti kao dokaz da su Srbi i Hrvati ipak.... braća. :)))

Tko je glasao

Ne treba!

Ne treba!

Tko je glasao

ppetra & Vožd

Riječ bežanija obično je koristio Vožd. A koristi je i @ppetra.

Vrlo lako mogu zamisliti osobu kao ppetra koja gleda snimak nečeg takvog i govori "Što je, bežanija, ha? Zgazli vas vaši? E pa, neka su! Evo vaš za Vožda, evo vam za sve!" - Iz tih riječi se, naravno, vidi velika tuga zbog stradalih civila.

Osim toga - opet lažeš!

U citiranim dokumentima se baš ne spominju svjedoci tog čina (dok recimo ispada da postoje svjedoci svega drugoga, svakog presvlačenja vojnika u civila i slično) - eto, ovdje baš nemamo svjedoke. Imamo izjave koje se pozivaju na tuđe izjave, a ti si u svom citati zaboravila boldati početak rečenice koji počinje s "Ako..."

Dakle i dalje ostaje teza da na snimku koju toliko voliš linkati - može "pasti" samo netko s mozgom veličine lješnjaka. Odnosno netko tko ne gleda stvari da bi nešto saznao, već ih filtrira po kriteriju "uklapaju mi se u priču ili se ne uklapaju".

p.s. Dao sam ti link na pdf autoriziranu verziju jednog od učesnika - koji je bio prilično blizu (iako ni on nije vidio to gaženje) - pa bi bilo pristojno da pročitaš, možda ti bude jasnije da pričaš čudesa.

Tko je glasao

Nije bio 1.travanj

Vrlo lako mogu zamisliti osobu kao ppetra koja gleda snimak nečeg takvog i govori "Što je, bežanija, ha? Zgazli vas vaši? E pa, neka su! Evo vaš za Vožda, evo vam za sve!" - Iz tih riječi se, naravno, vidi velika tuga zbog stradalih civila.@zaphod:
Samo ti umišljaj, utvaraj si da si vidovit, a napisano nije daleko od onoga citiranoga na kraju moga komentara za @dobricu, od Dobrice.
Valjda zaključuješ prema samom sebi.
Narod u takvom slučaju kaže: svaki..., po sebi sudi".

Osim toga - opet lažeš! Ne lažem ja, ja samo prenosim i vjerujem izvorima, a pogotovo ovome "Knin je pao u Beogradu", već bi lažovi bili "Nacional" , te general Sekulić.
Nisu mi baš jasni motivi toga tzv. laganja.
Lijepo napiši da oboje lažu i tuži ih, te istjeraj svoju istinu, baš onakvu kakva ti se sviđa.

U citiranim dokumentima se baš ne spominju svjedoci tog čina (dok recimo ispada da postoje svjedoci svega drugoga, svakog presvlačenja vojnika u civila i slično) - eto, ovdje baš nemamo svjedoke. Imamo izjave koje se pozivaju na tuđe izjave, a ti si u svom citati zaboravila boldati početak rečenice koji počinje s "Ako..."Koje bukva-lnosti su tebi mjerodavne. Kako nema svjedoka? Ta na Haaškom sudu je nadređeni Šljivančaninu rekao da je ovome rekao,... i to je dokaz.
Evo general Sekulić je rekao nešto, a ti ga tuži da to potvrdi na sudu i dobit ćeš ono što se smatra svjedokom, čak i na Haaškom sudu.

A tko tebi brani da pročitaš neboldani "Ako", ta napisan je.
U ovom slučaju važno je što tvrdi general Sekulić, a ne ovo "ako" o Savi, jer je taj istovremeno bio svugdje, vidio sve, zapisao koga mu se snilo, taman taj bio i među živima,... i sve dokazi i istine mjerodavne za Haag: ovaj rekao, ovaj vidio, ovaj izjavio...?

Dakle i dalje ostaje teza da na snimku koju toliko voliš linkati - može "pasti" samo netko s mozgom veličine lješnjaka. Odnosno netko tko ne gleda stvari da bi nešto saznao, već ih filtrira po kriteriju "uklapaju mi se u priču ili se ne uklapaju".Ti si očito "pao" i isfiltrirao u "ne uklapa mi se u priču"

možda ti bude jasnije da pričaš čudesa.Jesu čudesa, jer to prije njih još nitko nije uspio napraviti i svi se tome mogu samo čuditi.

A ti sada brzo trč´ do generala Sekulića, pa se dogovori s njime što treba promijeniti u sljedećem izdanju svoje knjige "Knin je pao u Beogradu", i usput ga tuži , ako ne napiše upravo onako kako ti misliš da se dogodilo, jer si autoritet koji je vidio neke tenkove 5 godina prije toga događaja i znaš "kako ima svjedoka i za presvlačenje svakoga vojnika" ..

Samo se ništa ne zna za onih preko 1000 hrvatskih "nestalih". Očito ima jakih svjedoka koji svjedoče da se baš ništa ne zna.
Autobus im je valjda propao u crnu rupu Svemira.
Jesu li nestali, osim hrvatskih putnika, i autobusi i njihovi vozači, ili ih je "crna rupa Svemira" ispljucnula nazad?

ps.Pogledala sam datum članka s @grdilinovoga linka, i vidjela da nije bio 1. travanj, neke godine.

Tko je glasao

što sam naučio od ppetre...

Kad se izjavi "bila je tolika bežanija da su tenkovima gazili svoje" - to je ppetrin način iskazivanja sućuti civilnim žrtavama.

Kad se izjavi "tenkovima su zgazili 81 osobu u koloni" - to zapravo znači "pa nećemo o brojkama" i "preskočit ćemo autorizirani dokument u kojem čovjek spominje točno kako se događaj dogodio, točan broj žrtava - i gdje se navodi nešto kao - tenkovi su gazili po tim leševima".

Naučili smo i da svaki pokušaj rasprave s tobom o predmetu A (svejedno koji je) naglo biva obogaćen ZPP-om, ZERP-om, HEP-om, Ćosićem, nestalima, logorima u Srbiji, srpskim amebama.

Naučili smo i da su Kitz i Skviki očigledno cura i dečko :)

Tko je glasao

I takvi nešto pričaju o dosljednosti i sućuti

naučili smo i da svaki pokušaj.....
naučili smo i da su Kitz i Skviki...
Iz ovoga se može naučiti kako je @zaphod dosljedan kao vjetrokaz:)).
Uvijek pokazuje isti smjer.)))
Omalovažava druge zbog pisanja u množini, a sebi to dozvoljava, kada mu odgovara ili kada tako želi pokazati snagu "njihovih argumenata".
I takvi bi nekoga učili dosljednosti!

Osoba koja je spremna prihvatiti napisano u komentaru, kako su pregaženi, možda već bili mrtvi, jer je tako netko izjavio, smatra to olakšavajućom okolnošću, dovoljnom da se o tome zauvijek šuti.
I takvi bi nekoga učili o sućuti!

Morbidno i perverzno je gaženje tenkovima, i po živima, i po mrtvima.

Jesu li se prije toga uvjerili da je baš svatko bio mrtav?

Ako jesu, zašto ih iz poštovanja, prema svojim mrtvima, nisu sklonili s ceste i onda prošli?

Prema izvorima, jasno je kakvi su bili zgaženi - onakvi kakve opisuje i general Sekulić, a oni koji su gazili-upravo onakvi kakva je bila "vojska" nad Vukovarom i Srebrenicom.

Tko je glasao

a što SMO zaključili...

Zaključak je da ppetrino višegodišnje linkanje "bežanije u kojoj su Srbi tenkovima izgazili 81 osobu u koloni vozila" ne podržava ama baš nitko od svjedoka, sudionika - a ne prolazi niti osnovnu logičko-tehnički provjeru...

Cijela ova rasprava je i dobar pokazatelj zašto se u vojskama (i diplomaciji) NIKADA ne daje vođenje propagandno-obavještajne službe ostrašćenim osobama - zato jer takvi (kao ppetra) nanesu više štete negoli koristi vlastitoj strani - jednostavno je teško izgledati suvisao sugovornik (a kamoli sabran) dok ti slina sladostrasti curi niz bradu - pogotovo dok pričaš "o jadnim ljudima stradali u bežaniji"...

... stoga, mala slatka žabice, možeš odskakutati u svoju učmalu baruštinu i nastaviti se hraniti samoniklim i samodopadnim maštarijama i izmišljotinama, za mene je ova basna završena.

Tko je glasao

Laž i pjena

Opet se pjeniš, ali ništa ti ni to ne može pomoći da istinu, preokreneš u laž koja ti više odgovara.

Cijela ova rasprava je i dobar pokazatelj zašto se u vojskama (i diplomaciji) NIKADA ne daje vođenje propagandno-obavještajne službe ostrašćenim osobama - zato jer takvi (kao ppetra) nanesu više štete negoli koristi vlastitoj strani - jednostavno je teško izgledati suvisao sugovornik (a kamoli sabran) dok ti slina sladostrasti curi niz bradu - pogotovo dok pričaš "o jadnim ljudima stradali u bežaniji"... Baljezgaš, po običaju, kada nemaš argumenata, te ogovaraš, pokušavaš vrijeđati, omalovažavati, ...

... stoga, mala slatka žabice, možeš odskakutati u svoju učmalu baruštinu Čak nisi ni originalan, već kopiraš ono što je kao odgovor dobio @3103.:)))
http://pollitika.com/tone-zbog-sudara-diktature-i-demokracije#comment-34....)))

za mene je ova basna završena. Nabajao si svašta, ali od tužne ratne priče i zločina, ne može nastati basna, već samo priča o ratnom stradanju i okrutnosti zločinaca i prema vlastitim ljudima.

Tko je glasao

Krivi smjer

Lažeš led9

Dobro, ovo Petrinja - Glina sam vjerojatno pobrkao te se ispričavam radi krive informacije. Ono što je bitno u svemu je da priča o stotinama zgaženih ne stoji, a o tome je bilo riječ. Vidim, odnosno ne vidim da si potvrdio taj dio priče. Pretpostavljam da se ipak možemo složiti da istjerati ljude s ceste ili zgaziti ljude nije baš isto, pogotovo ako su bili sklonjeni na okolnim ćukama, kako ti kažeš:

Onda, kada su ih tenkovi gurali sa ceste,narod se sklanjao,a na okolnim čukama

Mora da su ti tenkovi bili stvarno moćni kad su se njihovi morali skloniti čak na "okolne ćuke". (Osim toga dok se izgurani narod sa ceste sklonio na okolne ćuke tenkovi su vjerojatno već bili u Paraćinu.)

Jasno, bio je kaos, panika, dezorganizacija. Da nije bilo tako sigurno ne bi ostavili svoje traktore i sve što su imali na cesti je bi imali osiguran smjer povlaćenja. No ta sam i napisao ili nalagao kako ti kažeš. Svakako ono što sam ja vidio nije bilo izgaženo tenkovima, no i to vjerojatno po tebi lažem. Lažem naravno i ono što nisam rekao da li je istraženo ili nije jer puno stvari koje su se dešavale tih dana nije istraženo i upravo zbog te neistraženosti "Oluja" ima tu nepotrebnu mrlju. No i to lažem vjerojatno jer ISTINA je samo jedna kao što smo nas dvojica već zaključili na ovim stranicama, jelte?

leddevet

Tko je glasao

Led

Oprosti ali mislim da nisi dobro pročitao Drvetov komentar.
Na okolnim čukama su kao prethodnica petog korpusa izbili mislim njihovi izviđaći. Sa lakim naoružanjem.
Oni su napravili paniku u koloni.
Boječi se dolaska težeg naoružanja tenkovi su krenuli naprijed.
Tko se sklonio dobro se skloniio.
Ono što Drvo veli od HV im je ostavljen prolaz kroz koji su morali što prije prijeći.
O broju ne mogu nagađati.
Postoje različite informacije koje možemo svesti na to da je jedan dio nastradao od pješačkog naoružanja vojnika petog korpusa, a dio od samog gaženja kolone.
Drvo može reći više ako hoće.

Tko je glasao

Isprika

Oprosti ali mislim da nisi dobro pročitao Drvetov komentar.
Wups, previdio sam zarez. Eto isprika Svima i @drvosjeku na krivoj reakciji i krivom čitanju.
Stvarno ne valja stvari raditi na brzaka.

leddevet

Tko je glasao

vojničke pričetine...

A jel bi mogao neko od gospode koja su tako dobro upućena IPAK objasniti sugovornici @ppetri da baljezga kada tvrdi da je TOČNO 81 osoba stradala pod gusjenicama tenkova, i da snima koju linka neprestano - ne odgovara njezinom navodu?

Igrom slučaja sam skoro cijelu 1990. bio na Kosovu gdje su tenkovi JNA itekako pokazivali svoje tehničke mogućnosti na civilnim ciljevima, svakodnevno. I tvrdim da je nemoguća da tenkovska kolona u punoj brzini (T84 postiže cca 60 km/h u idealnim uvjetima) "prođe kroz kolonu vozila" - a da rezultat bude samo ono što se vidi na ppetrinoj snimci.

Da ne spominjem kako izgleda vozilo koje je udareno tenkom i izgurano sa ceste, a kako izgleda proces "penjanja tenka na prepreku", kojom brzinom se odvija, i kakve su posljedice... A da zatupim do kraja - za "izgaziti 81 čovjeka" - trebalo bi totalno spljoštiti 20 vozila sa četiri putnika... I to bi sve trebao napraviti prvi tenk, jer ostali ne mogu proći od njega...

Slobodno me demantarijte - ali ne bajkama, nego činjenicama o tom slučaju...

Tko je glasao

Zap

Ma to sa tenkovima zaista bi jednom trebalo raščistiti.
Ne bih o brojkama

Pogledati svjedoćenje Puhovskog u Hagu.

Prporuka pročitati svjedočenje Žarka Peše u slučaju Praljak.
Adresa:
[PDF]
ŽARKO PEŠA

Neke događaje o svemu spominje i Ivica Đikić.
Evo kopija teksta:
Klaonica na rubu rata
Autor: Ivica Djikic, Feral tribune, Split 2006-08-11
Ubojice banijskih Srba, i oni koji su ubojicama zapovijedali, moraju biti kažnjeni, koliko god motivi puštanja snimki u optjecaj bili sumnjivi i koliko god su – kako je napomenuo Žarko Korać – pobijeni hrvatski Srbi, sudjelujući u pobuni protiv države u kojoj su živjeli, doprinijeli vlastitoj tragediji.

Hrvatska državna tijela zatekla su se u priličnom raskoraku nakon što su dvije srbijanske televizijske stanice emitirale video snimku likvidacije jednog srpskog zarobljenika tokom operacije Oluja u kolovozu 1995., likvidacije za koju se tvrdi da se zbila drugog ili trećeg dana rečene akcije na području između Gline i Dvora na Uni. Njegujući svoj ignorantski i površni pristup glasnogovornik Vlade Ratko Maček izjavio je, naime, da snimka nedvojbeno potvrđuje da na njoj nisu pripadnici Hrvatske vojske i da je nedvojbeno da je snimka nastala negdje u Bosni, a već je od ranije poznata javnosti. Hrvatsko Državno odvjetništvo saopćilo je, pak, da je pregledalo snimku koja prikazuje ratno djelovanje 505. viteške bužimske brigade Petog korpusa Armije BiH na području sela Gornji i Donji Žirovac u blizini Dvora na Uni, te da traži kriminalističku obradu tog slučaja zato što postoje sumnje o počinjenju kaznenih djela ratnih zločina protiv civilnog stanovništva, eventualno i ratnih zarobljenika na tom području, i to od za sada nepoznatih pripadnika Armije BiH.

Snimka o kojoj je ovdje riječ, dakle, zasigurno nije nastala negdje u Bosni, jer se Gornji i Donji Žirovac nesumnjivo nalaze na teritoriju Republike Hrvatske, s tim da je Mačekovo pranje ruku dodatno nerazumljivo ako se zna da je onaj ubijeni Srbin sa snimke bio hrvatski građanin, kao što su hrvatski građani bili i svi oni deseci Srba koji su pobijeni u selima između Gline i Dvora na Uni tokom zbjega prema Bosni: prema operativnim planovima Oluje, Dvor na Uni smišljeno je bio ostavljen kao koridor za odlazak srpskog stanovništva iz Hrvatske, ali se onda dogodio prodor jedinica Petog korpusa Armije BiH na hrvatski teritorij – koji je, po svemu sudeći, bio planiran u Glavnom stožeru u Zagrebu, ali se nije očekivala iskazana svirepost – i u tom je kratkotrajnom zadržavanju bosanske vojske u Hrvatskoj, po onome što je Feralu kazao jedan umirovljeni visoki časnik HV-a, likvidirano – najčešće zaklano – dvjestotinjak građana srpske nacionalnosti koji su u značajnom broju slučajeva bili civili.

Priča o pobijenim banijskim Srbima koji su pred hrvatskom ofenzivom pokušali pobjeći u Bosnu u ovdašnjoj je javnosti aktualizirana u drugoj polovici 2000. godine, a razlog njezinu tadašnjem aktualiziranju bio je sadržan u zanimanju haaških istražitelja i tužitelja za ratni put ondašnjeg načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske generala Petra Stipetića: tada je Feral boravio u Gornjem i Donjem Žirovcu, te okolnim selima, o čemu možete čitati na stranicama koje slijede. U svakom slučaju, Stipetić je u razgovoru s istražiteljima iz Haaga sa sebe uspio skinuti odgovornost za ubijanje Srba na potezu Glina-Dvor na Uni, no odgovornost do ovoga časa formalno nije prešla ni na koga, a što se tiče Haaškoga suda, to se neće ni dogoditi, jer je taj sud završio sve istrage koje je mislio voditi. U razgovorima s nekolicinom nekadašnjih visokih vojnih i civilnih dužnosnika, koji su bili izravno uključeni u provođenje Oluje i koji su zahtijevali anonimnost zbog neugodnih iskustava s bosanskom tajnom službom kad je posrijedi javno svjedočenje o zločinima Armije BiH tokom spomenute vojne operacije, Feral je u glavnim crtama rekonstruirao što se događalo drugog ili trećeg dana Oluje na području između Gline i Dvora na Uni.

Usporeni prodor

S obzirom da je prodor hrvatskih trupa na petrinjskome pravcu išao sporije nego na tzv. južnim pravcima napada, a razlog tome ležao je u samovoljnim izmjenama plana što ih je poduzeo general Ivan Basarac koji je ubrzo zamijenjen generalom Stipetićem, oko podneva 7. ili 8. kolovoza 1995. – naši sugovornici u većini misle da se radilo o 7. kolovozu, no ograđuju se nepouzdanošću sjećanja – u Glavni stožer HV-a u Zagrebu stigla je poruka Promatračke misije UN-a da na području Gornjeg i Donjeg Žirovca traju brutalni zločini nad Srbima, te da zločine čine pripadnici Armije BiH koji su prešli državnu granicu. Uz tu alarmantnu poruku, promatrači su tražili da hitno uspostavimo vezu sa zapovjednikom Petog korpusa Armije BiH generalom Atifom Dudakovićem i da od njega zahtijevamo da svoje jedinice, a riječ je bila o 505. bužimskoj brigadi, odmah povuče natrag u Bosnu, kaže jedan od naših sugovornika. Ubrzo smo uspostavili vezu s Dudakovićem i njegove su se jedinice povukle nakon tri-četiri sata.

Ovaj naš sugovornik tvrdi da je rečena postrojba bosanske vojske iza sebe ostavila masakr: dvjestotinjak ljudi, često s prerezanim vratom, ostalo je ležati na cesti, a Feralov izvor kaže da su nakon toga po leševima gazili srpski tenkovi pod komandom generala Novakovića, koji su se povlačili istim koridorom što je bio ostavljen civilnom stanovništvu. Nepobitno je da su te ljude ubili pripadnici Armije BiH, koji su dugo vremena bili u okruženju i koji su iskoristili prvu priliku da krenu u žestoki i osvetnički pohod, ne koordinirajući svoje djelovanje s Glavnim stožerom HV-a, govori naš sugovornik i nastavlja: Uostalom, u Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru morao bi postojati dosje o tom zločinu, jer pouzdano znam da je opsežan dosje, s pratećom fotodokumentacijom, napravljen, kao što pouzdano znam da je Hrvatska vojska sahranjivala ubijene po svim pravilima. Isto tako znam da naše trupe koje su probijale taj pravac nisu činile zločine, odnosno nisu činile zločine većih razmjera, a nepoznato mi je zašto nikad nije procesuirano ono što su učinili pripadnici 505. bužimske brigade.

Zaboravljeni zločin

Taj moment – naime, zašto nikad nije procesuiran zločin velikih razmjera između Gline i Dvora na Uni – sasvim je misteriozan, a još zagonetnijim postaje ako se zna da je hrvatska policija sredinom 2000. godine saslušavala izravne očevice ubijanja Srba u Žirovcu i okolnim mjestima, te prikupljala i analizirala materijalne tragove o zločinu. Kad se ima u vidu da je istraga vođena prije šest godina i da je – prema našim saznanjima iz policijskih krugova – u potpunosti rekonstruirano kako je došlo do zločina i tko je odgovoran, pomalo apsurdnom zvuči rečenica iz saopćenja Državnog odvjetništva, u kojoj se traži kriminalistička obrada slučaja što se iznova zakotrljao po objavljivanju televizijskih snimki u Srbiji, te MUP-ova najava da će se smjesta pozabaviti tužiteljskim nalogom. Zašto optužnica nije podignuta još prije pet godina? Zašto još prije pet godina nije zatraženo izručenje ubojica iz 505. bužimske brigade i njihovih zapovjednika, jer žrtve zločina bili su – kako rekosmo – hrvatski građani koji su pobijeni na hrvatskom teritoriju, odnosno zašto optužnica nije proslijeđena na daljnji postupak bosanskohercegovačkom pravosuđu?

Vjerojatno ima više odgovora na ova pitanja, ali se najuvjerljivijim čini onaj koji kaže da su rezultati istrage zaboravljeni i pospremljeni duboko u ladicu onoga časa kad je minula haaška opasnost za generala Stipetića i kad je postalo više-manje jasno da se Carla del Ponte ne kani baviti leševima srpskih civila za čiju smrt ne može optužiti neku velevažnu personu iz tadašnjeg hrvatskog vojnog vrha, a domaća istražna i pravosudna tijela nemaju običaj baviti se ubojstvima hrvatskih građana srpske nacionalnosti ako ih na to ne natjeraju tzv. međunarodni faktori. Postoji, usto, i jedan dodatni jako dobar razlog zbog kojeg je Hrvatska propustila procesuirati zločine u Gornjem i Donjem Žirovcu, te Rujavici i susjednim selima uz hrvatsko-bosansku granicu: general Atif Dudaković, komandant Petog korpusa bosanske armije i čovjek do kojeg bi se nesumnjivo morala protegnuti linija odgovornosti za zvjerstva nad Srbima u rečenim selima, bliski je prijatelj generala Marijana Marekovića, trenutačnog zapovjednika Hrvatske kopnene vojske i čovjeka koji je u Oluji bio komandant pravca Dvor na Uni i koji bi, također, mogao podosta znati o banijskom likvidiranju civila i zarobljenika, kao i o hrvatskim zločinima na Baniji kojih je zasigurno bilo, iako nisu bili masovni i brutalni poput onih u izvedbi Dudakovićevih ratnika.

Zataškavanje masakra

Ako je mogao, a činjenica je da mu nije manjkalo moći i utjecaja, Mareković je sigurno pomogao u zataškavanju masakra što ga je osvetnički Peti korpus Armije BiH počinio u Hrvatskoj i nad hrvatskim državljanima, no sad će teško biti zaustaviti progon Dudakovića i onih kojima je zapovijedao, s tim da je u hrvatskim medijima već sad primjetna tendencija da se priča o zločinima sasvim prebaci u Bosnu i Hercegovinu i da se potpuno zanemari udio Hrvatske u nasilnoj smrti dvjestotinjak njezinih građana: ako ništa, Hrvatska je debelo odgovorna zbog toga što nije inzistirala na traganju za ubojicama svojih građana. A da je Atif Dudaković osoba od posebne važnosti za ovdašnju vojnu elitu, svjedoči i informacija što je početkom ove godine objavljena u bosanskohercegovačkim novinama i koja kaže da se dotični bosanski general u prosincu 2005. sastao s generalom Marekovićem i odvjetničkim timom haaškog optuženika Mladena Markača. Dudaković je tada novinarima potvrdio da je s Marekovićem razgovarao o Oluji, ali je opovrgnuo da će biti svjedok obrane u procesu što će u Haagu biti vođen protiv Markača, Čermaka i Gotovine.

ZLOČIN JE ZLOČIN

Naravno da nema sumnje kako objavljivanje snimki egzekucija nad banijskim Srbima pogoduje nacionalistički nastrojenim političkim snagama u Srbiji i Republici Srpskoj, i vjerojatno je točno da je puštanje snimki u optjecaj tempirano za obljetnicu Oluje, kao što je vjerojatno točno da se ovim video materijalom nastoje ublažiti određeni pritisci da se ukine Republika Srpska, ali je krajnje nemoralno ubijanje ljudi smještati isključivo u kontekst političkih ciljeva i obračuna, što je slučaj u dobrom dijelu hrvatske i bosanske javnosti, te u izjavama Atifa Dudakovića: ubojice banijskih Srba, i oni koji su ubojicama zapovijedali, moraju biti kažnjeni, koliko god motivi puštanja snimki u optjecaj bili sumnjivi i koliko god su – kako je napomenuo Žarko Korać – pobijeni hrvatski Srbi, sudjelujući u pobuni protiv države u kojoj su živjeli, doprinijeli vlastitoj tragediji.

Hrvatska i Srbija su tek pred mučnim i dugim, ali nužnim suočavanjem s Olujom. Svaka sredina će to sama morati učiniti. Međusobni diplomatski odnosi Hrvatske i Srbije će se i dalje poboljšavati, ali za pravu budućnost naših društava bit će nužno i stvarno suočavanje s naličjem Oluje, izjavio je Korać, ali nesreća ovih dviju, ili čak triju, zemalja sastoji se u tome što na vlasti nemaju, i vjerojatno još zadugo neće imati, ljude poput njega, Žarka Koraća.

U Nacionalu je izašao jedsn članak koji bi mogao biti interesantan:

http://www.nacional.hr/clanak/27011/krvavi-obracuni-zbog-video-snimke

Onako, po svemu sudeći bilo je tu svega.
Panika civila.
Panika vojnika.
505 Bužimska brigada

vrijedi sve to pročitati.

grd 6 lin

Tko je glasao

hvala na trudu

Ovaj naš sugovornik tvrdi da je rečena postrojba bosanske vojske iza sebe ostavila masakr: dvjestotinjak ljudi, često s prerezanim vratom, ostalo je ležati na cesti, a Feralov izvor kaže da su nakon toga po leševima gazili srpski tenkovi pod komandom generala Novakovića, koji su se povlačili istim koridorom što je bio ostavljen civilnom stanovništvu.

Svjedočenje Puhovskog sam prije čitao, a sve linkano se uklapa u priču - totalni kaos. Možda moje inzistiranje izgleda kao neko - relativiziranje - ali ne razumijem zašto bi jedan loš događaj pretvarali u još lošiji. Zbog kojeg cilja? Da bi naglasili monstruoznost neprijatelja? Taj neprijatelj je napravio sasvim dovoljno "maštovitog" zla - da mu stvarno ne trebaju imptovizacije ala ppetrine - koje padaju na svakom logičkom testu, jer se time radi totalno suprotna stvar.

Kad netko glupost pretvori lažima u još veću glupost - i onda netko obori to - onda ispada da se ništa nije dogodilo. Pokušavam reći da se pretjerivanjem i laganjem radi šteta - puno veća od "koristi" koja de dobiva takvom propagandom.

Tko je glasao

Zap

Potrudi se naći na linkanoj adresi svjedočenje Žarka Peše.

grdi

Tko je glasao

zašto se mučiti...

Postoji autorizirani razgovor s Žarkom Pešom - evo, kome se čita, nije veliko:

http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJALI/ISKAZI/ZarkoPesa.pdf

Na decidirano pitanje (str. 8. i 9.) - što dotični odgovara? "Pregazili! Kako ne?"

Mislim...:) A kako se spetljao s onim "Praljak je tamo bio dobrovoljno, Praljak je postrojio ljude..."

Ali - ovo ode u krivom smjeru (po meni) - samo pokušavam objasniti da je laganje u stilu "ma što 100, ubili su 1000" - kontraproduktivno.

Tko je glasao

Najjači argument :"@zaphod je vidio svojim očima,na Kosovu 1990.

.. kako izgleda...tenk..."

jel bi mogao neko od gospode koja su tako dobro upućena IPAK objasniti sugovornici @ppetri da baljezga kada tvrdi da je TOČNO 81 osoba stradala pod gusjenicama tenkova, i da snima koju linka neprestano - ne odgovara njezinom navodu?
Sada ćemo se prepucavati oko broja!?
Nećemo!
Srbi su tenkovima pogazili svoju kolonu civila, i ne žele da se to zna. Pokušao je @led9 tvrditi kako su to laži, a onda kada ga se uhvatilo u laži: "Izvin´te, pokušao sam" .
Slično je rekao onaj skladištar, sada u Haagu, ali samo bez "izvin´te".

A sada pokušava @zaphod s "Nije baš 81", skrenuti ...
Nećemo,
ali ipak malo za @zaphoda, da mu trud ne bude totalno uzaludan (..))) kada već inzistira i izruguje im se "tenkići, tenkići, samo tenkići":

Možda ih je bilo 0, 0009!?

Nema točne brojke jer "Veritas" još nije prebojao srpske tenkove u hrvatske.
Tada bi žrtava, vjerojatno, bilo na tisuće, ili više. Bilo bi i dokazano živih među njima, a ako ih ne bi bilo dovoljno i koji mrtvi Hrvat dobro biim poslužio, kada se već broji.
Zna Savo brojati!

Slobodno me demantarijte - ali ne bajkama, nego činjenicama o tom slučaju...Pričaš svoje bajke i svoje viđenje tenkova koji su udarili na Kosovu civilne ciljeve: što kuće ili traktore ili prepriječena vozila, kao nekakve "jake" argumente?
Najjači argument je valjda: "@zaphod je slučajno bio na Kosovu 1990. i vidio kako izgleda...".
Ha, ha, haaa, koji argument: zaphodovo viđenje na Kosovu!

Kolona s linka ne izgleda ti dovoljno strašno?
I slučajno si prošetao do Kosova?

Tko je glasao

samo za poluretardirane tipa ppetra...

Služio sam vojsku cijelu 1990, JNA, Kosovo, Priština... Lokaciju ne smijem odati jer je tajna :) Iako više nije toliko tajna nakon nekoliko direktnih pogodaka - ima snimka na youtubu...

Tenkova je bilo toliko da se nakon svakog "svečanog" postrojavanja na platou moralo asfaltirati ponovo... Tako da sam se tenkova, niških, beogradskih i zagrebačkih "specijalaca" nagledao poprilično... A kako to već ide, dva frenda iz najbliže škvadre iz Zagreba su u isto to doba bili tenkisti dolje...

No, pustimo sjećanja iz mladost - dakle ti LAŽEŠ. Niti imaš apsolutno ikakav dokaz osim blentave snimke gdje tip tvrdi nešto iz glave - niti znaš uopće ikakav broj žrtava - osim što znaš da ih 81?!?!?

Ok, ajmo, ima li netko bolji argument od ppetrinih izmišljotina?

Tko je glasao

Svatko uvažava sebi slične

možeš se ti iživljavati i divljatisamo za poluretardirane tipa ppetra...
LAŽEŠ, ali istina te pobija.

Tvoji upisi sve govore -najviše o tebi samome!

Ok, ajmo, ima li netko bolji argument od ppetrinih izmišljotina?Nisu izmišljotine, a tvoji "argumenti" da se nije dogodilo što se dogodilo, potkrijepljeni vojničkom pričom s Kosova su jako mjerodavni za istinu na cesti kod Dvora na Uni..)))

Mogu te u obzir uzeti samo oni kojima od tvoje riječi "poluretardirani" nedostaju prva 4 slova, jer svatko uvažava sebi slične.

Tko je glasao

bla bla...

OK, ako zanemarimo osobna vrijeđanja, tvoju uobičajenu retoriku,pjesničke figure i sl. - imaš li još neki dokaz u vezi "najvećeg zločina u povijesti ratovanja" ili smo završili s tom tvojom laži?

Tko je glasao

Ppetra, Problem ti je u tome,

Ppetra,

Problem ti je u tome, da se nemre taj zločin prepisat Tuđmanu.

a) Nisu to naši učinili

b) pre mali je broj žrtava, da bi se nama pripisali

Tko je glasao

@Skviki,

s ovime pod a) , se slažem, a
ovo pod b) bih malo ispravila i dopunila:
premali, prema onome tko je stvarno izvršio zločin očito je bio premali broj žrtava da bi se to spominjalo, ali da je to učinila HV, onda bi to bio genocid .

Kako nisu odgovorni Tuđman, Gotovina, Markač i ostali?

Ta zato im i sude u Haagu.
Krivi su zbog zločinačke "Oluje", a najveći zločin u "Oluji", bio je upravo opisani "tenkovski proboj" srpskih tenkova po vlastitim civilima.

Da su Tuđman, Gotovina, Markač i ostali, dogovorili s Miloševićem da Milošević pobijedi u ratu u Hrvatskoj, a ne obratno, onda ne bi bilo ZZP-a nad tim civilima iz povlačeće kolone i civila i traktora. Krivi su jer su se baš tako dogovorili, a Milošević nije kriv, jer je bio pijan.)))
Mora da su neki Miloševića napili kada je išao na dogovor.)))
Vole oni tako, malo šale s Miloševićem,...malo s kraljem, malo...sa samima sobom.)))

Tko je glasao

Vizualno

Pokušao je @led9 tvrditi kako su to laži, a onda kada ga se uhvatilo u laži: "Izvin´te, pokušao sam"
Svakako bilo bi bolje da čitaš s razumjevanjem, no to nije za očekivati.

Možda možemo stvari pojednostavniti i pitati drvosjeka, koji je bio tamo, koliko je pregaženih ljudi vidio? Naravno mislim na stvarno osobno vidio a ne na čuo, "pa svi to znaju" ili vidio na TV. Mislim da je svima jasno da se tragovi takve strahote teško pokrivaju, a pogotovo ako ih je bilo tako puno kako ti navodiš.

Dakle gospon drvosjek, volio bih čuti odgovor na gornje pitanje pa da stvar zaključimo, pogotovo što se mene proziva da lažem?

leddevet

Tko je glasao

@drvosjek trebao je prevrtati traktore da odgovori @led9

Hrvatskoj vojsci, u tim trenutcima bilo je bolje, biti malo dalje od "srpskih zlodjela" prema njihovim vlastitim civilima. Već bi se tu stvorio Savo Štrbac, zvani "Haaška Istina".

Sva sreća da su i u Dvor na Uni navratili dovoljno kasnije da ih ne uspiju optužiti za svoja zlodjela.
Znaš da i sami kažu da vole lagati.
Sjeti se one priče o "zaklanoj djeci" u vukovarskom podrumu, pa onih guma koje su paljene u Dubrovniku, pa genocida od bježanja,...

Dakle gospon drvosjek, volio bih čuti odgovor na gornje pitanje pa da stvar zaključimo, pogotovo što se mene proziva da lažem?
Dakle, gospodine @led9, koliko je točno žrtava stradalo u Jasenovcu?
Koliko ih je točno vidio onaj koji tvrdi da ih je bilo 7oo ooo?
...
Lijepo to pitanje uputi srpskoj vojsci i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj. Oni bi to trebali znati, a i tražiti da se taj zločin ispita. Ni hrvatsko pravosuđe ne bi se trebalo ponašati ovako nezainteresirano, po obrascu "srpska posla"- i "nije naše da se miješamo, jer ionako nećemo morati nikoga zbog toga izručiti Haagu".

Koga je u trenutcima, najžešćih borbi u Oluji trebalo opterećivati što su Srbi napravili svojima i koliko su ih pogazili, osim onih iz kolone, jer su to bili njihovi sugrađani, prijatelji, rodbina.. i onih u tenkovima- a ti su imali svoju zapovijed i tako očistili savjest- kod onih koji su je još imali?
Naša vojska, je išla dalje, pravac Banja Luka i moralo se žuriti dalje.
Misliš li da je @drvosjek trebao prevrtati traktore i tada brojati žrtve ispod njih, jer je trebao pretpostaviti da će ga @led9, baš to pitati, budući da je pobrkao događaje iz Gline, s ovima, a @zaphod je vidio tenkove na Kosovu 1990.?

Ma daj @led9, da sam ja bila u toj koloni i čula da su u nekoj drugoj koloni moji gazili moje, popela bih se na Mount Everest da im se uklonim i ostavila sve za sobom, osim vlastite djece.
Tako je valjda bilo u Glini.
Ako nije daj dokazuj,... ionako se voliš baviti rubovima hlača i gristi ih!

Tko je glasao

Ma pusti

@Ppetra

Na navedenom području je bilo jako puno mrtvih Srba,što vojske,što nekih koji su se netom presvukli,što zaista civila (starije osobe,žene pa i djeca).

Naravno da nisu svi ti civili doslovce završili pod gusjenicama,ali su ih gazili i gurali sa ceste u kanale ,prevrtanja niz strmine i sl.

Onda,nije to bila jedna kolona jer oni nisu imali kada formirati urednu kontrolu,to je bilo povlačenje u neredu kako se to vojnički kaže,slijevali su se iz više pravaca,već gdje se koja jedinica nalazila,prođu 3-4 tenka,pa dva kamiona koji vuku topove,pa opet nekoliko tenkova i prateća vozila, pa samohodke,BVP-i,prage,pa baterija minobacača 120 zakvačena za kamione itd.,

Isto tako su na tu prometnicu stalno (noć i cijeli dan) pristizali civili iz raznih pravaca,kako već tko iz svog sela,mnogi bi ostali kod kuća,ali su ih martićevci doslovce tjerali od kuća,neki su ostali jer su se skrili od martićevaca i nije im se ništa dogodilo,na tom području nije bilo odmazde.

Na okolnim brdima u rejonu tzv "Suve međe" gdje se granica sa BiH odvaja od rjeke Une i nastavlja se kopnom kretale su se tzv. "Hamze",najžešća i elitna postrojba Petog korpusa Armije BiH ( usput ima i njih na internetu pa koga zanima....)

Broj mrtvih uzrokovan "gaženjem" procjenjuje se otprilike tom brojkom kojom i ti barataš,ali baš zato podržavam tvoje inzistiranje,jer...da je poštenja i da nema politikantstva ,broj bi se mogao pobliže utvrditi i kladim se da bi ,ukupno gledano bio znatno veći , a pada na dušu vojnom zapovjedništvu vojske "rsk",jer da nisu nastojali izvući oklop,da su Gromovi i spec.pol.izbili na "Suvu među" ni Hamze ne bi bili u poziciji da djeluju,kao što su kasnije spriječeni,tj.potjerani na bosansku stranu.

Znači,da se nije pružao toliki uzaludni otpor,da se predalo cca 12 sati ranije, ( strateški-već su bili u obuhvatu) srpskih žrtava bi bilo kudikamo manje.

Što se tiče ove snimke,tvrdim vam da je stvarnost bila mnogo ružnija,jer ovi snimatelji su prošli vozilom ,a još uvijek se gdje-gdje puškaralo po okolnim brdima,tako da im se baš nije detaljno snimalo jer bi to pretpostavilo zadržavanje,izlaženje iz vozila i sl.,rizik.

Žao mi je što neki ovdje to-relativiziraju.

sve dobro...

Tko je glasao

Procjena

Broj mrtvih uzrokovan "gaženjem" procjenjuje se otprilike tom brojkom kojom i ti barataš
Da, procjenjuje se. Volio bih samo znati tko to procjenjuje i što to procjenjuje jer to očito nisi ti procjenio, a izgleda da baš nisi vidio žrtve kolone tenkova. Čak i sam u svom tekstu kažeš da nije bilo kolona nego su bježali neorganizirano u malim grupama po nekoliko vozila.

Svakako nisam dobio odgovor na moje pitanje o tome da li si ti vidio te silne pregažene ljude. Nešto mi govori da nisi jer bi to sigurno rekao.

Mislim da je svima jasno, i to je puno puta ponovljeno, bio je rat, bio je kaos, bila je noć bez ikakve rasvjete i jasno da su ljudi u tom kaosu stradavali, ali između takvih logičnih činjenica i toga da je kolona tenkova pod komandom Mile Novakovića zgazila masu civila je poprilična razlika.

U tom ratu smo se nagledali snimki unakaženih ljudi i svakavih grozota i naprosto je nevjerojatno da nas se tu odjednom zaštitilo od tih užasnih snimki kojih sve do sada nema nigdje. No bitno da se meni imputira da lažem kad tvrdim da sam vidio hrpe raznorazne robe uz cestu ali ne i žrtve gaženja tenkovima, a čisto sumnjam da se tako nešto lako moglo očistiti. No istina je da netko od nas dvojice laže, jelte?

leddevet

Tko je glasao

Previše tražiš led9

Ne pada mi na pamet šire argumentirati,a već sam na jednoj ranijoj temi sličnoj ovoj sve opisao.

No dobro,vas par ovdje to relativizirate,nedostaje vam općeljudske sućuti,tražite od nas koji tvrdimo i potkrepljujemo koliko možemo istinu o tom događaju da vam podastremo nekakve dokaze,cjepidlačite, inzostirate na detaljima maltene kao na istražnosudskom uviđaju,pokušavate izvrći podsmjehu i sl.

Klasična propaganda. E sada da zaista nije utvrđeno da hrvatske snage s tim nemaju ništa,osim naravno samog započinjanja oslobađanja, okupiranih prostora,trubili bi i višestruko uvećali broj stradalih samo da se može pripisati Hrvatima kao zločin.

Javio si se na temi sa laži.

Ta epizoda se jednostavno ne uklapa u tezu: jednako smo krivi,pa nekima ne paše.

Ta epizoda zaista pokazuje,ono do gola svu bestijalnost srpske vojske krajine,sakrivanje među civile u zbjegove i sl.

Onda,ta epizoda govori nešto o junaštvu i viteštvu srpskog ratnika koji nije konsolidirao redove,napravio odsudnu obranu dok se bar žene i djeca ne izvuku kada su ih već natjerali u zbjeg.
Junak koji se krije iza starca,iza suknje, to je srpski junak opjevan u tolikim junačkim pjesmama.

Junak tenkista koji se toliko žuri da mu traktori i prikolice sa civilima smetaju jest srpski tenkista sposoban samo iz sigurne udaljenosti pucati,a kada se protivnik približi-na rezervne položaje u Bosnu ,pa Srbiju.

Vi koji relativizirate i umanjujete ovu epizodu,cjepidlačite iako se sve zna iz samih srpskih izvora,isti ste junaci kao i ovi o kojima je riječ.

Vjerovatno vam je krivo što žrtava nije bilo i više i što niste to uspjeli pripisati hrvatskoj strani u prilog teze o genocidu nad Srbima.

Naravno da lažeš bezobrazniče.

sve dobro...

Tko je glasao

Vidi bezobrazluka

Naravno da lažeš bezobrazniče.
Na moju tvrdnju da nešto nisam vidio ti mi uzvraćaš da lažem što je nadasve zanimljiva logika. Što da radim kad to nisam vidio? Mogu samo lagati da sam vidio kako bi ti i PP mogli ustvrditi da ne lažem. Eto, još zanimljivija logika.

Kad te ja pitam da li si ti osobno vidio išta od tog ppetrinog gaženja odgovaraš mi čitavim litanijama ispremeženim svakakvim uvredama. Meni se čini da je tu odgovor jednostavan, ili si vidio ili nisi, jelte? To koliko su ovi bili ovakvi ili onakvi ne mijenja ništa obzirom na postavljeno pitanje nego je samo skretanje s teme i "bežanija" kako dotična pp vidilica voli stvari definirati.

Mogu samo zaključiti da nisi ništa vidio i da ti je to teško priznati obzirom da si se upetljao u tu ppriču. To me podsjeća na onaj naš prvi sukob kad nisi bio sposoban priznati da ne znaš kad se piđe "s" a kad "sa" i umjesto da jednostavno to priznaš krenuo si cijelim paketom uvreda i pokušao naći spas u pronalaženju mojih grešaka. Problem je samo da niti jedna moja greška, kojih sigurno ima, ne opravdava tvoje greške jednostavno jer nas dvojica nemamo nikakve veze, na sreću ili nažalost.

Tužan si ti lik drvosjeku, tužan i u toj tuzi bezobrazan, da ne kažem nešto bezobraznije.

leddevet

Tko je glasao

Što bi tebi značilo@led9

da ja napišem da sam baš to sve vidio,kada ti nije dosta to da sam ,mislim, argumentirao da sam bio na tom terenu. Iz tog kraja sam,45 minuta vožnje . Jedno vrijeme živio u tom kraju,npr. sa Paspaljem ( koji je bio jedno vrijeme predsjednik skupštine sao u Kninu se znam od mladosti). Poznajem na desetine ljudi, nekim Srbima dolazim u kuću kao dobrodošao prijatelj, nekima su bliski rođaci stradali,ali jebe se tebi za to,licemjeru.

Želiš li da se ovdje hvalim koliko sam mrtvih vidio,naravno i Srba,zašto da pothranjujem tvoju morbidnost.

Napisao sam i opisao da je to bila ružna slika,ružnija nego na snimci.
Što hoćeš,moj ratni put. Napisao sam da sam " tjerao" krajišku vojsku.

Zašto tebi i takvima davati više argumenata jer onda onako šeretski prelazite na zajebanciju.

Činjenica je da je tu i tada,pored svega ostalog i osramoćena ideja nekakve srpske države u Hrvatskoj.

Eto,pokušao si lagati na Ppetrin upis i samo zbog istine sam se umješao,a vas par me pokušavate sada razapeti,uvrijediti i ismijati.

Ne samo da nemate empatije i humanosti,nego ste i podli.

sve dobro...

Tko je glasao

Laganje

Mislim da tebi riječ "laganje" nije jasna i bilo bi dobro da provjeriš pravo značenje.

Inače nisi ti meni ništa dužan odgovoriti, no kad nekakav razgovor već kreće onda nema smisla ne odgovarati. Također nema smisla krivo čitati ono što piše i dodavati stvari koje nitko nije rekao niti mislio. Ova rasprava je bila puna takvih "nebuloza" u najvećoj mjeri zahvaljujući ppetri koja ima očiti komunikacijski kuršlus pogotovo kad je tema DR. Nažalost tvoj doprinos u dodavanju nerečenog je također nezanemariv i u tom smilsu diskusija je standardno izgubila svaki smisao.

Apsolutno mi je blesavo tumačiti cijelo vrijeme da nešto nisam rekao da bi u sljedećem komentaru došlo nešto drugo što nisam rekao i tako bez kraja i konca. Mislim da je na tvojoj strani više nego očito pomanjkanje sposobnosti komunikacije, govorim o pravom razgovoru a ne površnom brbljanju zatvorenom u masu frki i nesigurnosti.

Utoliko ostajem pri svojoj ocjeni da si tužan lik. Eto stvarno mi je žao što je to tako bez ikakve tebi toliko drage podlosti.

leddevet

Tko je glasao

hulje & nikogovići...

...na koga li me podsjeća ovaj rječnik...

Tko je glasao

Na koga

dragi,ne hvataj se u kolo ako nisi za kolo,ovo su preozbiljne stvari da bi ti dokazivao svoj mainstream smjer.

sve dobro...

Tko je glasao

Nisam te pitao za savjet...

Ili će biti - što?

Da si neka faca (muška, vojna solidarnost štogod, hehe) - onda bi na početku napisao, onako frajerski, u stilu tate od Robi K. "kolegica ppetra, ovaj, he he, priča ti imalo malo logičkih i tehničkih rupa, ajde, ono, kužim namjeru, ali ovako kako ti ispričaš jednostavno glupo zvuči, mani temu ako ćeš je ovako obrađivati..."

Ali jok - ti si hrabro i nepokolebljivo stao na njenu stranu zbog? Da pokažeš Zaphodu koja si ti upućena faca? Što?

Tko je glasao

lijepo...

... slatko je vidjeti odraslu osobu kako se pjeni ovako... ili prijetnje ili vrijeđanje ili omalovažavanje... i ti to zoveš razgovorom? argumentima?

Tebi je sućutno prema žrtvama - koristiti ih samo i isključivo kao dokaz "eto, takvi su vam srpski junaci"... to što priča nije istinita, to te očito ne smeta... ovdje niti sam govorio o "srskom čojstvu i junaštvu" niti o ičemu osim da neke stvari u ppetrinoj priči ne stoje...

Lijepo potvrđuješ onu - sačuvaj me bože srskog herojstva i hrvatske kulture...

Kao sudionik i Oluje - teško da mi može biti krivo ovo što mi ti imputiraš, ali mi je krivo što sam s takvom osobom ikada razgovarao ozbiljno.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci