Tagovi

Okupljanje mazohista

Zagovornici slobodnog, nereguliranog tržišta su sadomazohisti koji uživaju u boli i u nanošenju boli.- John Maynard Keynes

Da budemo jasni kao što naslov govori ja se ne slažem s Keynesom pošto smatram da su zagovornici slobodnog tržišta mazohisti koji uživaju u nanošenju boli putem koje se oni bogate.

Danas pišem ovaj dnevnik pošto sam potpuno slučajno otkrio da se ove dane praktički u tajnosti održava u Londonu okupljanje neoliberalista Europske unije. Ovaj dnevnik je moj maleni pokušaj da obavijest Hrvatsku javnost o tom sastanku.

Pan-European Conference for EU Reform

Osnovna cilj sastanka je dogovor o ukidanju socijalnih prava građana EU jer po zagovornicima toga Europska Unija ima 7 % stanovništva svijeta i 50 % svih socijalnih prava. Ti postoci se po njima trebaju izjednačiti što prije jer su sada stanovnici EU svjesni situacije pa se poboljšavaju uvjeti za provođenje "reformi".

Na sastanku će biti prisutni predstavnici svih 28 EU država kako bi zajedno pozvali da drastične reforme (ovo je citat).

Open Europe Chairman Lord Leach: We can't do nothing. Only #EUReform will work

Reforme o kojima će moćni mazohisti pričati na tom sastanku su one o stvaranju slobodnog tržišta, stvaranju "realnih" radničkih prava, ukidanju EU subvencija za poljoprivrednike itd....

Po njihovim riječima kada se sve to učini mi ćemo početi uživati u neslućenom blagostanju :)

U priči o ovom zasjedanju meni bi bilo najzanimljivije čuti tko će tamo predstavljati Hrvatsku. Da li će tamo biti Linić, Vrdoljak,Dalić, Milošević ili samo predstavnici naše financijske industrije ????

Bio bi red da ako netko od Vas otkrijemo tko je iz Hrvatske tamo putovao da nam javi !!!

Komentari

Nisam gledao detaljnije ali

Nisam gledao detaljnije ali po onome što si napisao zvuči kao dobra ideja.

Stvarno nije pravedno da 7% stanovništva planete ima 50% socijalnih prava...

Naravno, bilo bi dobro kad bi je pratila masovna deregulacija i opće smanjenje poreznog opterećenja ali bojim se da se to ipak neće dogoditi jer vlast je preslatka a porezna iznuda najveća industrija u svakoj zemlji...

Tko je glasao

Stvarno nije pravedno da 7%

Stvarno nije pravedno da 7% stanovništva planete ima 50% socijalnih prava...

u pravu si, treba početi dizati prava i ostatku stanovništva. rješenje su veći porezi i jače države.
u globaliziranom svijetu možda treba početi i globalizirati radnička prava. recimo da tekstilni radnici imaju zajamčenu minimalnu plaću od npr. 2 dolara po satu.
to ne bi puno diglo cijenu odjeće a podiglo bi životni standard ljudi.

neoliberali žele urevnoteženje plaća i prava na globalnoj razini, ali oni to žele da ide prema dolje, radnici ujedinjeni u siromašvu i obespravljenosti, a ljevica bi onda trebala isto ići na ujednačavanje ali prema gore. možda neka nova internacionala. da se sindikati oslobode državnih i sektorskih granica.

http://www.youtube.com/watch?v=suVB3YGIUk0

Tko je glasao

a ljevica bi onda trebala

a ljevica bi onda trebala isto ići na ujednačavanje ali prema gore. možda neka nova internacionala. da se sindikati oslobode državnih i sektorskih granica.

Eh, ovo nas dovodi do nekoliko zanimljivih pitanja.

Evo čuo sam prije nekoliko dana da se Nijemci (a i Britanci) što im Istočnoeuropčani dolaze i uzimaju socijalnu pomoć. Ne bi li im, zapravo, trebalo biti drago zbog toga što pomažu drugima. Bi li ti imao išta protiv da se u Hrvatsku naseli 200,000 Somalijaca i da se svi prijave na socijalu?

Proširimo, zaista, ovu ideju i dalje. Je li pošteno da države same propisuju socijalu samo za svoje stanovništvo? Smijemo li hrvatski proračun sebično trošiti samo na sebe? ;-)

Na kraju krajeva, što je s onim kad se domaći sindikati boje jeftine radne snage iz stranih zemalja. Ta nisu li i oni radnici?

Ili je socijalizam u pravilu ipak samo nacional-socijalizam?

Tko je glasao

A, evo ja cuo prije par dana

A, evo ja cuo prije par dana da Istocnoeuropljani i u Njemackoj i u Engleskoj placaju desetak puta vise u porezima nego sto uzmu socijalne pomoci. A usto sam i cuo da i Njemacka zbog slobodnog protoka robe i kapitala u EU ima ogromne viskove na bilanci placanja.
Imigranti su za tvoju vrstu gustera bogom dani- s jedne strane spustaju cijenu rada i posljedicno povecavaju dobit, a s druge strane sluze kao babaroga za zaglupljene mase kojima ce trebat jos neko vrijeme za shvatit da im place realno nisu porasle od sedamdesetih ne zbog imigranata nego gustera .

Tko je glasao

pitanja su odlična, zato i

pitanja su odlična, zato i kažem da se u borbi za radnička prava treba gledati šire od uskih granica firme, pojedine grane privrede ili države (zajednica država). kad se ide u kolektivizam, ali kolektivizam koji nije univerzalni već se tiče samo pojedinih grupa ljudi vodi ravno u fašizam i nacizam.

borba za radnička prava i strah od stranaca se ne rješava mržnjom rema strancima "koji nam uzimaju poslove", već borbu za univerzalna prava te za prava radnika u svim zemljama.

Tko je glasao

Nedavno na fejsu...

dolutala jedna od onih "misli dana", koja je glasila ovako nekako: "Ako te ugrožava netko tko nema doma, nema posla, nema obrazovanja i ne zna jezik - onda si već govno!". Mislim da je ovime sve posve jasno i lijepo rečeno.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Stvarno nije pravedno da 7% stanovništva planete

ima 50% socijalnih prava...

Sve se to može riješiti, ako se riješi onaj nesrazmjer po kojem 1% drži 40% svjetskog bogatstva.

Tko je glasao

Čekaj, ja sam mislio da drže

Čekaj, ja sam mislio da drže 99%... tako se barem priča u 1:99 taboru...

:-D

Tko je glasao

meni se ipak cini da je to

meni se ipak cini da je to sve samo priprema za federativnu europu, koja se sprema i koja je podrzana od raznih politicara, politickih asocijacija i pojedinaca iz dansnjeg europskog vrha..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ovi neoliberali što ukidaju

ovi neoliberali što ukidaju prava, pronalaze u onima koji nisu bogatuni samo lijenčine i parazite te propovjedaju radnu etiku, dapače protestantsku radnu etiku (možda bi trebali imati i sekularnu državnu etiku).
e pa svi oni mi liče na francuskog plemića grofa frufru iz serije "crna guja" gdje kad frufrua crna guja pita želi li zaraditi neke novce, fru fru mu odgovara: "ne bih, volio bih da narod zaradi novce pa da ih da meni ...".

http://www.dailymotion.com/video/xvlysm_blackadder-season-03-episode-03-... (12. minuta)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci