Tagovi

Okovane istine tuđmanizma: e - ili U - enciklopedija??

Kome treba Hrvatska wikipedija, kome trebaju amateri umjesto znanstvenika i kompetentnih, čestitih, preciznih i neanonimnih poznavalaca tema, kome treba politikanstvo umjesto koliko - toliko objektivne informacije? I glavno pitanje – čemu sada, 2013, čuđenje što ovakva zaglupljujuća hrtvatska U – wikipedija postoji?? Zar stvarno mislimo da je takva U -enciklopedija pala s Marsa, ili je samo logičan slijed višedesteljetnog pranja mozga, otpočetog s „povjesničarom“ dr. Franjom Tuđmanom?? I za punu pohvalu je inicijativa da se razotkrije intelektualni škandal koji potresa hrvatsku javnost, ali nije li to samo vrh sante leda, koja ogromna pluta ispod površine i na koju nailazimo već desetljećima, i za koju zna iole pismeniji ćovjek, intelektualac, ali za koju ne zna i neće da zna zaigrana hrvatska pseudoelita i na stotine salonskih hrvatskih mudraca koji se ne bi šteli mešati u to pitanje, uz opravdanje da ne treba dirati u drek, jer što ga više prevrćeš to drek više smrdi, kaj ne??

I ne mislim da je to sada najvažnije pitanje Hrvatske, kao što to nisu mnoga sporedna a u prvi plan dospjela pitanja koja zaigrana hrvatska pseudoelita producira nevjerojatnom brzinom, ne bi li se pokrila istinska, ozbiljna priča – Hrvatska je na putu da doživi definitivni moralni, socijalno -ekonomski i možda, politički slom. NIJEDAN , baš nijedan ekonomski indikator u već pet godina mučne krize u Hrvatskoj, dijelom kao i posljedica duboke svjetske ekonomske krize, nije pozitivan, strmoglavi pad se nastavlja, nezaustavljivo… Mijenjaju se crveni i crni blok na vlasti, ali u osnovi vlast umjesto da sanira krizu, samo je produbljuje. Nijedan od mega – spinova neće pokriti prazne novčanike većine građana Hrvatske, što ne znači da i o svim ovim pitanjima ne treba raspravljati.

TUĐMAN I DRUGI REVIZIONISTI POVIJESTI

Iznenađuje čuđenje što takva ustašoidna e-enciklopedija postoji i što je KONAČNO došlo do bune – nikakva razloga nema za čuđenje, dok za zgražanje ima. Dakle, ako je dr. Franjo Tuđman i prije 1991. predvodio krug POVIJESNIH REVIZIONISTA, kako ne bi od 1991., dolaskom na vlast dezinformirao javnost, uz pomoć svojih trabanata, društvene, posebno povijesne znanosti pretvorio u sluškinje politike. Nekolicina nas upozoravala je na to štetočinsko djelovanje Tuđmana (“Tuđi ste mi Tuđmane”, esej objavljen početkom 1990. u “Borbi”, kada F.T. još nije bio predsjednik). Ponudio sam ga jednom od naših povjesničara , - zašto ne reći dr. Tvrtku Jakovini – ali jednu jedinu riječ nije napisao o tom eseju, nije ni odgovorio na e-mail poruku. A da apsurd bude veći dr. Tvrtko Jakovina spada u srednju struju povjesničara, iako ga neki smatraju zapravo, estradnim povjesničarom. Naravno u hr. wikipediji nećete naći riječ o mojoj personi i tom eseju, esej je jednostavno prešućen, i prešućuje se i dalje kao i na tisuće sličnih tekstova i materijala iz devedesetih godina kada je ipak postojao stanoviti otpor gospodarima rata. Upozoravalo se na poplavu neoustaške i neonacističke literature, protestiralo se zbog prijevoda i distribucije Hitlerova Mein Kampfa na hrvatskom jeziku, Protokola sionskih mudraca… Kao što je arhiv Tuđmana u stvari blokiran i njemu se nema pristup jer sadrži kompromitirajuće materijale o Tuđmanu, ali vjerojatno i dokumente i zapise o tim otporima. Ima li u arhivi Tuđmana traga da li je čitao tekstove opora?
Ovaj projekt razotkrivanja gluparija u hrvatskoj wikipediji valja podržati, uz ogradu BOLJE IKAD, NEGO NIKAD! Ali, ispravljati krivu Drinu zamalo je nemoguće – trebat će bar 10 – 15 godina da se omađijane glave i isprani mozgovi oporave i počnu razumno, racionalno suditi o novijoj povijesti, zapravo o 100 zadnjih godina. Obrazovnim sustavom i medijima (najveći trovač i revizionist povijesti je zapravo TV kalendar HRT-a, koji ne mijenja bitno postav ekipe koja ga uređuje), na stotine tisuća, posebno mladih, misli naopako, zatrovano nacional-šovinizmom, i ne shvaća kakvoj su mega-manipulaciji bili – i još jesu – izloženi! Naravno, povijest je trebalo osloboditi ideoloških stega, nekih pogrešnih i krivih, tendencioznih interpretacija ali da će njihalo koje jest od 1945. do 1990. ipak otklonilo se od zlatne sredine, otići u nevjerojatnu krajnost, posve suprotnog predznaka, i to sve nastojati držati pod strogom kontrolom, ipak nije se moglo predvidjeti.
Ne radi se samo o spaljivanju „Feral Tribune-a“ na splitskoj rivi, uništavanju na stotine tisuća „nepoćudnih“ srpskih i drugih knjiga, crnim listama… radi se o SAMOPROGLAŠENIM I OKOVANIM ISTINAMA TUĐMANIZMA, drage gospođe i gospodo, obrani lika i djela svojevrsne kompilatorske doktrine dr. Franje Tuđmana, priučenog povjesničara i nažalost, antisemite. I ono što sada razočarava je argumentacija obrane urednika U-wikipedije, koji, upravo onako kako su je pisali - politikantski, sada se i politikantski brane. Tko njih želi smjestiti na Goli otok, poput „informbirovaca“ iz 1948. i kasnijih godina?? Oni, umjesto svjesnosti o ipak amaterstvu i manipulaciji zahtijevaju, o apsurda, od Facebooka i uklanjanje stranice „Razotkrivamo sramotnu hr.wikipediju“ zbog govora mržnje!!

POVIJESNI MITOVI
Kao da njihovi kritičari, a ne oni, neki elektrotehičar na čeku ekipe, nisu dizali u nebesa negativce iz Drugog svjetskog rata i prikazuju se sada žrtvama – staljinističkog progona?! A zapravo nema dvojbe da se radi o proustaški, endehazijski, nacionalistički nastrojenoj ekipi, koja je i sama zapravo žrtva dr.Tuđmana i tuđmanizma. Jer, što su oni radili nego razrađivali ključnu Tuđmanovu tezu, a to je da NDH nije bila totalitarna, da je NDH bila izraz povijesnih težnji hrvatskog naroda, a žrtve u Jasenovcu zamalo da su bile u radnom logoru, u odmaralištu, da su tamo Židovi bili privilegirani, umalo da sami sebi nisu zatočenici Jasenovca (po hrvatskoj wiki je prvo općina u Hrvatskoj, a tek nakon „razdvojbe“ sabirni logor, a logor smrti naznačen tek po stranim izvorima!!) oduzimali živote – maljem, nožem, metkom u potiljak… Bilo bi nepošteno previdjeti da je uistinu o Jasenovcu, od nekih srpskih povjesničara, pa i pseudoznanstvenika stvoren mit, da je broj žrtava preuveličavan, ali da je i drastično smanjen u Tuđmanovo vrijeme (nalazi Vukojevićeve komisije!).

Pričaju gluposti u svojoj „obrani“ jer ne kritizira ih se prvenstveno zbog desničarenja, nego zbog neznanja, amaterizma i pristranosti u povijesnim i političkim temama vezanim uz Drugi svjetski rat i gušenju suradnika koji ne misle kao oni. Neke, pro forma ograde ne umanjuju njihov grijeh NEZNANJA, i NEDEMOKRATSKOG VOĐENJA PROJEKTA i što se, među ostalim, upuštaju u političke analize trenutne situacije u Hrvatskoj, a sve optužbe na svoj račun nazivaju “degutantnim besmislicama i klevetama”.
U dijelu demantija pak tvrde da nemaju odgovornost za sadržaj Wikipedije, da su volonteri koji se trude smanjiti broj sukoba suradnika i da je njihova uloga tehnička.
Uređivanje ipak utjecajne hrvatske wikipedije otvara još jedno važno pitanje funkcioniranja Interneta, društvenih mreža, osnivanja Internet grupa itd. Može li se to raditi anonimno, ili pod nekim nickovima, mogu li takve zahtjevne poslove raditi baš neki Gonzalesi, brzi ili spori, svejedno. Darko Čokor, jedan od glavnih birokrata na hr.wiki poznatiji pod nadimkom SpeedyGonsales. od Facebooka će tražiti, kaže, uklanjanje stranice “Razotkrivamo sramotnu hr. wikipediju” jer smatra da je riječ o “govoru mržnje, proganjanju normalnih ljudi zato što su stali na žulj nekolicini revizionista i ekskulpatora jugokomunizma”.

A što misli o zločinima u Drugom svjetskom rata i njihovim počiniteljima? “Zločini tijekom rata bez obzira tko ih počinio ne mogu se opravdati, jednako komunistički kao i ustaški. Svim zločincima se mora suditi i mjeriti istom mjerom”. Znači li to i fašistima, i antifašistima, bez ikakve razlike? Jednako partizanu-osvetniku i koljaču u Jasenovcu??

Ovo zamalo izjednačavanje zločina komunizma i nacizma, otpočeli su njemački revizionisti povjesničari, pridružili im se i neki u svijetu, a na jugoslavenske i hrvatske prilike primijenio dr. Franjo Tuđman u „čuvenim“ Bespućima povijesne zbiljnosti.
Stoga zadnji je čas donošenje zakona koji bi regulirali divlje područje Interneta, zabraniti bi trebalo pseudonime na Netu i lažne profile na Facebooku! Može li se išta vjerovati aktivnim administratorima hrvatske wikipedije koji su E.coli, Flopy, Fraximus, Jure Grm, Kubura (eh, ovaj ili ova mi je posebno vjerodostojna!), Lasta, Maga Maya, SimFan, Roberta, Vodomar…Osobe iza tih pseudonima zloupotrijebile su zapravo hrvatsko ime wikipedije, skrivajući se iza pseudonima, tajeći svoj identitet i kvalifikacije. I naravno, bilježili su po njima, ključna sporna politička stajališta i kontroverze Miljenka Jergovića, Igora Mandića, Predraga Matvejevića, Georgea Sorosa…

O HRVATSKIM ŽIDOVIMA – NEZNALAČKI, TENDENCIOZNO
Bavim se već više od 40 godina židovskim temama i vidim da Hrvatska wikipedija sadrži i tezu o Srbima i Židovima kao kroatofobičnim, - između ostalog! Upravo je nevjerojatno koliko je tendenciozno i krajnje problematično obrađeno sve što se odnosi na Židove u Hrvatskoj, posebno tretiranje pojedinih osoba, kao primjerice Branka Lustiga koji je prvi Hrvat, dobitnik Oskara za producentski rad, da bi se usput spomenulo njegovo židovsko porijeklo, Alfi Kabiljo je hrvatski kompozitor, uz usputnu napomenu da je sefardskog porijekla, no zato je Jakov Bienenfeld dobio panegirik s naglaskom da je nepotrebno graditi sinagogu u Praškoj 7 u Zagrebu. Osnivača te “enciklopedije” te administratore trebali bi tužiti, da je funkcioniranja pravne države u Hrvatskoj, Koordinacija židovskih općina Hrvatske i Bet Izrael! Puno je poluistina, ali preciznog brojanja krvnih zrnaca, tračeva, kurioziteta i prešućivanja u mnogim dijelovima “enciklopedije” kada je o tzv. židovskom pitanju i osobama riječ. Pristup temama je klasični REVIZIONISTIČKI i s pozicija hrvatskog nacional-šovinizma i doprinosa hrvatskih Židova Tuđmanovoj politici. Nijednom riječju , koliko sam uspio pregledati, ne spominje se povrat imovine hrvatskih Židova, niti kritički glasovi koji su dolazili iz židovske zajednice Hrvatske. Jedinicu npr. o Slavku Goldsteinu, jednoj od ključnih osoba hrvatskog židovstva, treba tek urediti, ali zato ima pohvala dvorskim Židovima, primjerice, Nenadu Porgesu zbog srbofobne izjave i Slobodanu Langu, ekscentričnom humanitarcu, a zapravo slugi jednom od gospodara rata. Svi Židovi koji se spominju su židovskog podrijetla ili porijekla, nerijetko s malim početnim slovom, Branko Lustig je prvi hrvatski oskarovac, Rajko Grlić je za vrijeme velikosrpske agresije odselio u SAD itd. Izrael je hebrejska država, a kod Adolfa Eichmanna je jako važno da je „prije vješanja popio pola boce Carmela, vrste suhog izraelskog vina i nije pojeo zadnji obrok.“ Kako je sramotno definiran antifašizam već je uglavnom poznato – umalo da nije izjednačen sa samim fašizmom!

O ovom “projektu” trebali bi se oglasiti HAZU, Rektorati Sveučilišta, Matica hrvatska, društva književnika, odgovarajuće udruge… I Ministarstvo kulture i ministrica Andrea Zlatar-Violić! Zanimalo bi vjerojatno javnost što o svemu ima za reći Slavko Goldstein, specijalni savjetnik Zorana Milanovića za kulturu??? Dr.Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta označio je stidljivo ovaj nesuvisli projekt falsifikatom i ne preporuča hrvatsku wikipediju učenicima i studentima.

Santu leda ispod površine mora, nemoguće je izmjeriti. No, nju otprilike naslućuju pojedinci u Evropi, svijetu i ako Hrvatska i hrvatski narod uistinu žele da se ona smanji, onda nam treba ekonomsko-socijalni prosperitet i suočavanje s istinama, sviđale nam se ili ne. S povezom na očima i okovanim istinama tuđmanizma osuđeni smo, kako je to davno ustvdio George Santayana, američko-španjolski filozof, ponoviti zlo koje nam se u povijesti dogodilo.

Napomena: Ovo je neznatno skraćena kolumna s portala www.tacno.net, objavljena 14. 09. 2013. I sada, čitajući o ovom škandalu pitam se što bi na sve ovo rekao ili napisao - Miroslav Krleža, hrvatski književnik i enciklopedist?!
Molim ovdje za komentiranje sadržaja ovog dnevnika, a ne moje persone!

Komentari

Samo pripomena

Želim samo napomenuti da hrvatsku inačicu Wikipedije ne smijemo u cjelini promatrati kao produkt amaterizma i šovinizma. Osobno i posve neskromno smatram da moj doprinos Wikipediji nije neuk, površan ili isključiv. Mada osuđujem one suradnike koji to čine te ujedno pozivam sve one koji su navikli samo tražiti crne rupe da pomognu toj hrvatskoj Wikipediji da postane kvalitetnija. U Hrvata, nažalost, samo kuknjava prevladava. da bolest ima razum, pobjegla bi od njih.

Tko je glasao

Fraise

Postoji nešto u svakom društvu što je relativno dobro i nešto se ne može popraviti. I Staljinovo i Hitlerovo društvo je funkcioniralo, ali obilježili su ga zločini.. Tako je i tvoj trud otišao u vjetar, jer je nekim jedinicama wikipedija dovela u pitanju cjelokupni sadržaj! Ili, izbaciti sve sporne neoustaške i slične jedinice a to je nemoguće bez smjene cijele ekipe administartora, ili bar većine!!
Ne molat, rušiti i ponovo graditi!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

SVE DOBRO?????

Ovaj upis nisam uspio odspamati - nek se vidi, nek se zna...! I tip ima obraza potpisati upis porukom "sve dobro"!????
----------------------------------------------

drvosjek — Sub, 14/09/2013 - 21:27.
Gospon Ljubo
Vaše vrijeme je naprosto- prošlo.

Druga vremena , tehnologija zdaj.

Vrijeme kad ste bili privilegirano piskaralo jer ste bili na liniji je prosto svršeno.

Vi ste pisali i dijelovali protiv Hrvatske u njenom samom nastajanju i borbi za samostalnost.

Otišli ste u Beč.

Vidite, nitko za vama nije poslao plaćenog ubojicu. Kao npr. za Đurekovićem.

Mislim da nije ni trebalo jer naprosto nemate težinu da bi se morale poduzeti tako drastične mjere.

To će reći da niste bili vrijedni ni metka. Ni danas niste. Podsjećate na staru kurvu, prostitutku koja više nema mušterija.

Kužite razliku.

Priviđaju vam se ustaše.

Ni prvi ni zadnji koji u Hrvatskoj pokušava živjeti od antihrvatstva.

Uglavnom, takvi završavaju na smetlištu povijesti i uz spomen njihovog imena obično se pljune u stranu.

sve dobro...
--------------------------------------------------------

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Prebroj gore

koliko imaš puta slovo " U" , izraze ustaški i sl.

na Krajina force i www. tačno. net i sl. ti možda podilaze jer izdajice su svuda dobrodošle gdje ih se može iskoristiti.

Što sad želiš- sažaljenje. Ma daj...

Navlačiš animozitet na Židove jer negativno prikazuješ i napadaš Židove koji su i politički Hrvati, tj. kojima je stalo do Hrvatske kao primjerice časnog Slobodana Langa.

Djeluješ antihrvatski s orjunaških i velikosrpskih pozicija od kad si javna osoba.

Zbog takvih kao ti ljudi zamrze Židove, naravno neosnovano jer ima i časnih ljudi.

Među Židovima u Hrvatskoj si zapravo bez specifične težine, zapravo nitko i ništa.

U Virovitici te uzimaju za redikula koji si je umislio da je sedma sila.

Djeluješ ala Mladen Schvartz samo sa suprotnih poziciji ili zapravo ližete ruku istog gospodara samo on potajno a ti javno.

U svakom slučaju u korist hrvatske štete. On ih kao producira ( ustaše) da se kaže da ih ima a ti ih onda kao napadaš.

Zar mislite da niste prozreni ( i prezreni). Ta je tehnologija subverzivnog djelovanja i specijalnog rata odavno prepoznata.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek Krivo se počelo, i krivo nastavilo!

Mogu biti ovo ili ono, ali potpisujem svoje tekstove, dok se ti kukavički, iz busije obrušavaš na mene kao javnu osobu. A što ti misliš da nisi odgovoran za ove paranoične i agresivne upise??
Da, ni Mladenu Schwartzu ne vjeruješ, zanimljivo!!??? Ime tvoje na sunce, onda nastavljamo...Pa ti čovječe nisi ni bio u Domovinskom ratu, jer ne da nemaš muda pušku držati, ti nemaš muda predstaviti se pa da vidimo braniteljski staž??? Ti si, dotle, za mene, nitko i ništa, KUKAVICA...!
I drži se teme - samoproglašenih istina tuđmanizma! Kakva Hrvatska u Evropi?? Mi smo koka za kljucanje u EU dvorištu...Krivo se počelo(Tuđman) krivo se nastavlja (Sanader, Kosor, Milanović).

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Znam Ljubo

da bi ti najrađe da je Savo Štrbac premijer u Hrvatskoj.

ps. nemam ambiciju živjeti od pisanja, ne treba mi, a da mi treba vjerujem da bih zarađivao pisanjem više nego ti. Zato pišem pseudonimno kao i većina ovdje.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Dok ne napišeš ime i prezime, i mjesto gdje si, NIŠTA ti ne vjerujem. Misliš li ti da je pisanje, pisanje postova?? Mislim da si AUTOMAT!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Automat

ovaj

https://www.google.hr/search?q=automat+za+kovanice&tbm=isch&tbo=u&source...

ili ovaj

http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://www.dubrovniknet.hr/data/12363...

onda su mnogi ovdje automati po tvome

ps. ako me put nanese, možda na neku izložbu pasa u Mađarsku preko Virovitice baš ću stati da se upoznamo, popijemo nešto i vidjet ćeš da sam ja jedan sasvim ok tip i tvrdim da ću ti se dopasti

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Moram te razočarati - dopadaju mi se lijepe i pametne žene. Možda mi se dopadne i pas kojeg povedeš sa sobom, na izložbu. No, vidim Jafica već oštri nokte na šapama, pa ne znam kako bi prošao taj susret...!?? I ne znam, nosiš li onaj poluautomat sa sobom??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

kojibmiqrac

poluautomat ( radi se o automatu, strojnici- to sam razdužio )

za tebe

na tebe i takve idem perom tj. tipkovnicom i

vidim po pjeni na ustima

poprilično uspješno

sve dobro...

Tko je glasao

dopast ću ti se :))))

Mislim... ovo iz pristojnosti neću komentirati :D Konvertiti su uvijek lako dopadljivi :)

Tko je glasao

pa pogledaj svog idola

zoksa kako je postao veeeliki nacionalist

u zaštiti hrvatskih građana pred pravosudnim tijelima i čak im ne da šansu da dokažu svoju nevinost

isti je kao i oni koji su onomadne nagovorili Gotovinu na bijeg

Gledaj, konvertitstvo ti je prilagođavanje situaciju jer samo idiot- suočen s činjenicama ne mijenja mišljenje.

Ja najbolje znam da mi je hrvatska IDEJA uvijek bila na prvom mjestu jer sam je pokupio s majčinim mlijekom.

Apatrida mi je žao, kao ljudi.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek Zid!!!

Ti koji ideje piju s majčinim mlijekom, a ne učenjem, i razmišljanjem doveli su nas u zamalo bezizlaznu situaciju, slijepu ulicu!
Na glasu smo u svijetu kao kradljiva i lažljiva država i nacija! Tko nas je proslavio?? I oni koji ideje piju s majčinim mlijekom!
Ima li išta gore od toga??
Ima: glad i rat!
Ali, drvo, kao da govorim i pišem zidu, sorry...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

loš ručak?

Volim ljude koji drugima objašnjavaju tko je čiji idol? Možeš li mi komentirati ijedan komentar ikada gdje sam spomemuo Milanovića u pozitivnim kontekstu, a kamoli da mi je - idol?!

Meni je drago da si tako opisao konvertitstvo. Ideali nula, ideja nula - samo se prilagodiš.

Ah, da su Srbi tj JA pobijedili ti bi bio... što? Šešelj? :)

A tu tvoju "IDEJU" ne bi znao suvislio opisati niti da ti dovedem 180 konja na potkivanje. Ne, nemoj niti pokušati, molim te... jer ako se ideja svodi na davanje plusa tipusu koji napiše "tko napadne Crkvu, taj napada Hrvatsku", onda me niti ne zanima.

Tko je glasao

Dobio sam te

da kažeš da ti Milanović nije baš i neki, hehe

Bio si se spreman potući braneći neke budalaštine koje dolaze iz NJEGOVOG kabineta.

Jebote patak, da mi je netko rekao da će mi u ovoj vladi još Slavko Linić ispasti najkompetentniji i simpa rekao bih mu da je lud.

Kako bi ti objasnio konvertitstvo a kako nagon za preživljavanjem. Što je po tebi ideja a što ideal.

Ajd zap ne kaki kad znam da isto kao ni ja nemaš pojma o Kantovom kategoričkom imperativu.

hehe

Da su Srbi i JA pobijedili ja bih bio ili mrtav ili u Australiji gdje bih dizao u zrak birtije gdje se četnici okupljaju dok me ne bi uhvatili ili ubili.

Nastavio bih se boriti za Hrvatsku svim sredstvima jer....učio sam od najboljih.
Poslije jednog obračuna s četnicima u kukuruzima kod rijeke Kupe u blizini Gavrilovićeve tvornice 91. sve dalje što živim smatram darovanim, poklonjenim.

Crkvu u Hrvata napadaju onda kad izgube na svakom drugom polju ili kao poslije WW2 zbog straha od reakcije.To što ti ne razumiješ specijalni rat simbolima , vicevima i propagandom- tvoj problem.

Zadovoljan odgovorom.

sve dobro...

Tko je glasao

drvi drvo po drvu...

Kako god želiš. Meni je legitimno da kao građanin ove zemlje SMIJEM reći nešto protiv Crkve, a da me se ne napadne argumentom - napadaš Crkvu, dakle napadaš i Hrvatsku.

Ti trenutno "napadaš Vladu", znači li to da ne voliš Hrvatsku? Ne, izražavaš svoje mišljenje - želim da društvo bude bolje, lud si, pijan, svejedno... no to je tvoje pravo. Pravo na kritiku i mišljenje je ljudsko pravo. A onaj tko si uzme za pravo da to ljudsko pravo kod drugih (kod sebe, naravno, ne) proglašava ovakvim i onakvim - je prasac. Pa je po meni prasac i Fantom47 s komentarom na dnevniku o svećeniku. A pogotovo je praseće odmah pucati na - ni manje ni više - nego - neprijatelj Hrvatske.

Ako to nije ostatak komunjara, ako to nije tipičan boljševički pristup - onda ne znam što je. Il' si s nama il' s protiv nas. Pa nismo u ratu... te dokone pošalice nisu dobre ni za seosku birtiju, a kamoli za raspravu. Eto, ubij me, ne kužim taj komentar niti tvoj plus tome. Pogledaj koliko je (i od koga) sve taj dnevnik dobio plus. I uvijek se nađe netko tko će dobru stvar podebljati glupošću.

Tko je glasao

Kad saznaš @zap

koliko je po komunistima i velikoSrbima ubijeno pripadnika katoličkog klera ( svećenika, fratara, časnih sestara), koliko ih je bezveze robijalo osuđeni po kratkom postupku, neke odgovore na svoja pitanja sam ćeš dobiti.
Naravno, ispaštali su samo zato što su bili Hrvati, bez ostatka.

crtica--

Godine 90. prošlog stoljeća, jedan moj pajdo

(koji je nekoliko godina, jedan ugovor odslužio u legiji stranaca i čak je jedno vrijeme u Libiji čuvao Gadafija dok je isti bio u modi a Gadafi je to Francuzima plaćao u nafti)

pao je u Italiji s punim kombijem oružja kupljenim od talijanske mafije, a što je želio dovesti u Hrvatsku za obranu i rat, dok su " naši" komunisti još bili protiv demokratskih izbora, dok je još milicija u Hrvatskoj nosila zvijezdu, dok su udbaši i kosovci u Hrvatskoj radili za Jugoslaviju, znači prije nego što su promijenili košulju i pobijegli pod Franjine skute da prežive.

Znači, kombi su 3 Km prije granice opkolili s četiri vozila iz kojih su iskočili karabinjeri s dugim cijevima.

Završio je u pržunu.

Normalno, prvi razgovor. On traži da mu kao Hrvatu i katoliku u ćeliju pošalju Hrvata franjevca svećenika jer se želi ispovijediti.

Istom kaže telefonski broj kojeg treba nazvati i samo reći gdje je. Lova je odradila posao.
Za 24 sata je bio pušten. Normalno, oružje je ostalo u Italiji ali on je eto bio završio kao na nekom liječenju.

Izbjegao je istragu i suđenje, pržun. Vratio se kući. Doslovce zbrisao i to ga je medicinska sestra prošvercala preko grane s lažnim papirima u invalidskim kolicima

Mogao bih o tom slučaju napisati roman jer sam u istom sudjelovao na neki način, djelatno, ali sam izbjegao klopku.

Znači, kad netko ničim izazvan napada katolički kler i Crkvu u Hrvata ( osim ako se radi o devijacijama poput pedera, pedofila i ubačenih špijuna što se preuveličava jer većinom vole ženskinje)

odmah ga na nivou simbola prepoznajem kao neprijatelja i Hrvata i Hrvatske.

S tim treba biti oprezan.

Onda, na političkom i svjetonazorskom nivou....

Od Hrvata katolika se traži da svi budu Majka Tereza i samo takvi su onda kao dobri, takvi mogu proći , a to je nemoguće.

Taj pristup sam primjetio recimo kod tebe, @Bigi i još nekih.

Međutim, nisu svi Isus, neki su i Baraba.

Neki ne pristaju na križ, neki su za mač.

sve dobro...

Tko je glasao

Dakle, kažeš, valja cijeniti

Dakle, kažeš, valja cijeniti organizaciju koja potpomaže međunarodno krijumčarenje oružja.

Vrijedi li taj vrednosni sud i danas?

Tko je glasao

Ako to tako gledaš Arguse.

ja pak mislim da je to samo brat pružio ruku bratu u nevolji.

Što misliš za što su ono Hrvati Australije skupili novce i dali Mesiću ćekove od kojih je neke i zagubio, za koju svrhu.

Gdje ono završiše automatske puške iz Hrvatske

http://www.jutarnji.hr/transfer-hrvatskog-oruzja-pobunjenicima-u-siriji-...

Oružje samo po sebi nije ni dobro ni loše. Politike mogu biti ovakove ili onakove a stvar je stvar.

Moj odgovor na tvoje pitanje je NE, švercere oružja treba pozatvarati.

Oružje se ne traba krijumčariti nego ga treba legalno kupovati i prodavati.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Pa što ne predložiš taj "bussines" Liniću da nas spasi "prekomjernog deficita"!?? Lova do krova!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubane

Hrvatska proizvodi i izvozi oružje i vojnu opremu od čega Linić uredno ubire porez

Eto, ja bih to samo još potakao i legalizirao

Pogledaj kako SAD, Izrael i druge zemlje koje se ne boje oružja u rukama svojih građana napreduje.

Naoružani narod, oružje kod ljudi je garant da će političari paziti što rade.

Švicarska npr. vojni obveznici doma drže vojno oružje.

sve dobro...

Tko je glasao

Poveži se s braćom Srbima

Oni isto, eto, nikako da se dogovore jesu li im komunisti pobili 50 ili 150 tisuća Srba u posljeratnom periodu (u Srbiji, da se razumijemo). Paralelno rehabilitiraju četnike, kralja, a sveštenici im se šeću po Skupćini, saplićući se o bradurine. Imate toliko toga zajedničko.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Da, i...

to je potpuno u redu što se oni u Srbiji vraćaju svojim korijenima, svome srpstvu i svojoj vjeri.. Čestitam.

Kad se okrenu prema nama daš im po pički i dalje gajimo dobre susjedskokomšijske odnose.

Još da onog satrapa Titu iskopaju i bace zvjerima u ZOO bili bi vrijedni poštovanja. Ovako još uvijek nisu.
To što drže do sebe i svojega je za poštovanje. Ne kao ove neke naše pičkice.

Više cijenim pravog Srbina, Srbijanca koji se zalaže i bori za svoje ideje i ideale nego izdajice i komuniste koji će na uštrb svog naroda i prolijevajući krv svoje nacije zadobivati nečije simpatije.

Pa takav ti je bio Sanader zbog kojeg se skoro Jelena Lovrić upisala u HDZ.

Da ti Bigi nisi Jelena...!!???

Bigi, što ti imaš protiv naših susjeda Srba, njihove vjere i kulture da bi im ti nametala politiku i kako da žive.

Pa dosta su jadni trpili onu svinju Broza koji ih je podjarmio pa su se devedesetih krenuli osvećivati na Muslimanima , Albancima, Hrvatima i ostalim.

Samo ste vi bratsvojedinstveni cool, a mi svi drugi smo go qrac, el tako.

sve dobro...

Tko je glasao

potvrda davno rečenog

Nema većeg četnika od ustaše.

Tko je glasao

Takoeeee, druže drvo!

Takoeeee, druže drvo!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Komunjare i dalje žele

piti krv i Srbima i Hrvatima i živjeti na njihov račun kao lišajevi na stablu.

Jebajga, izgleda da neće ići...

sve dobro...

Tko je glasao

Ima li, ima...?

Ima li itko objašnjenje da ovaj isti tekst, samo s drugim naslovom, na www.tacno net je ovako ocijenjen:
LikeLike
210
Hm, hm?????

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

To je stoga @Ljubo

što je to www.tAcno.net.

Da je www.tOcno. net

zasigurno ne bi bilo tako.

Znaš ti to zasigurno, ali se eto malo praviš

sve dobro...

Tko je glasao

Da sve se menja na Balkanu samo da se ne dira nacionalni junak!

kako to gordo zvuci na balkanu, Janez Jansa, Izedbegovic, Milosevic, Tudjman, Djukanovic, sve samo velika imena ljudi koji su zavili balkan u crno. Ubili su mladost mladim generacijama, a druge napravili necim sto nikade nije bilo medju intelektualnim svetom. Zar nam nije dosta ratova mrtvih, zar nije lepse citati Krlezu, Matu Lovraka, Andrica i gledati glumce u dobrim pozorisnim komadima koji su nas nasmejavali.
Ne to nije ono nije ono sto su nam levkovima usuli u glavu i klonirali da mrzimo sve koji nisu iste narodnosti, kako bi se na nasim mukama obogatili i napravili svoj uspeh, zar nema sada nekog mislioca koji ce pokrenuti ljudskost na ovom krvavaom Balkanu kao Ljubo koji kaze istinu i tada bude stavljen na rub provalije.

Tko je glasao

@Anonimni korisnik

Ne zam tko si, ali znam da si za ove koji bi još pucali, "s druge strane" (zaključujem to po jeziku).
Da, kao klonirani su neki da mrze, i da u mržnji nalaze smisao života. Za žaliti ih je.
Dok svijet, i Evropa polako izlaze iz krize, znajući da je ekonomija temelje naših života (kao i društava, država) ovima nabrojanima temelje je bio i jest - vlastiti interes i interes njihovih klika.
Nijima nije do Andrića,Krleže, Lovraka... jer da su ih čitali i ozbiljno shvatili, ne bi pamet svoju nalazili - u topuzu!
Pozdrav nepoznatom ili nepoznatoj!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Gospon Ljubo

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Pročitaj još jednom što si napisao:
.... To će reći da niste bili vrijedni ni metka. Ni danas niste. Podsjećate na staru kurvu, prostitutku koja više nema mušterija.
Rado bih zarolao tvoj upis, ali ostavljam ga da se vidi koji si divljak i bolesnik! da li si stigao do kraja teksta?? Pogledaj još jednom "napomenu"!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Tekst je velikosrpsko smeće,

Tekst je velikosrpsko smeće, i prouzrokovao je savršeno opravdanu Drvosjekovu reakciju. Kako siješ... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ma dajte, ono...

pokrijte se ušima!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Na ovakvo sranje

što si napisao Ljubo

nema u rukavicama.

Napomena kažeš. Znači, pisati ćeš kojekakve lagarije i pamflete a treba te štediti.

Imaš nešto protiv kritike.

pa čuj, svaki tekst je podložan kritici

Vidim, tebi i još nekima je odmah " U" čim se napiše nešto suprotno bratstvojedinstvenim istinama iz titovine

sve dobro...

Tko je glasao

Kritika a la drvo

Kao i obično, kritiku nisi u stanju uobličiti, polemizirati ne znaš niti imaš čime - niti vještine niti činjenica, a ponajmanje kulture, a znadeš samo što si oduvijek znao - potegnuti ispod opasača.

Ima već neko vrijeme da si i s time grdno pretjerao pa ti preporučam da se više baviš bacanjem gnoja po njivama, a ne po pollitici, dakako, kad prođe nedjelja :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Samo mi ti @Bigi

nemoj o kulturi.

S ovim pamfletom i gomilom laži polemizirati ????- jalov posao.

Ljubomir bi malo cenzure. Od 45-90 naslušali smo se laži na koje se nije smijelo odgovarati niti ih se smijelo razotkrivati.
Odmah si u zatvoru.

E sad kad imamo svoju državu zar trebamo dopustiti velikosrpske, yugonostalgičarske i antihrvatske pamflete da prođu bez odgovora.

Uglavnom, detuđmanizacija i nije baš urodila plodom.

Jalnuških diletanata i stoke sitnog zuba je bilo i bit će.

hehe.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Kada se predstaviš imenom i prezimenom možemo dalje razgovarati! Do tada si za mene anonimna kukavica! S rukavicama, i bez rukavica!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Baš stoga što pišeš

pod imenom i prezimenom , javna si osoba. Javne osobe su podložne kritici. Pogotovo ako zarađuju novce pisanjem i javnim djelovanjem.

Činjenica jest da su za Đurekovićem ( i mnogima drugima) poslali ubojicu, a za tobom eto nisu.

Ma koliko ti se priviđale ustaše. Živiš i djeluješ slobodno, a pišeš eto to što pišeš.

To govori da tvoje pisanije i nisu baš nešto. Ono o psima i karavani.

Eto.

Za usporedbu sa starom kurvom koju više nitko neće priznajem da je preteška.

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci