Tagovi

ODO Zagreb; Sineva Vukušić i Željka Pokupec po političkom nalogu štite kriminal?!

Podnositelj:
Mislav Šutalo

Tijelo javne vlasti:
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić
Gajeva 30a

O ovome obavijest:

Republika Hrvatska
Predsjednik gospodin Ivo Josipović
Pantovčak 241
10000 Zagreb

Vlada Republike Hrvatske
Predsjednica gospođa Jadranka Kosor
Trg svetog Marka 2

Sigurnosno-obavještajna agencija
Ravnatelj Josip Buljević
Savska cesta 39/1

Ministarstvo unutarnjih poslova
Ministar Tomislav Karamarko
Ulica grada Vukovara 33

U Zagrebu, 13. srpnja 2011. godine.

PRITUŽBA
TEMELJEM ČLANKA 46. USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE

3. lipnja 2011. godine uputio sam Vam pritužbu temeljem članka 46. Ustava Republike Hrvatske na postupanje institucija koje bi trebale štiti interese Republike Hrvatske.

U svojoj pritužbi izjavio sam da dijelim mišljenje Transparency Internationala objavljene 19. travnja 2011. u Bruxellesu , da postoji selektivnost istražiteljskih i tužiteljskih postupaka, odnosno da postoji politička pristranost policije i ureda tužitelja.

Jedan od razloga mojih uvjerenja je način na koji se postupa u predmetu K-DO-2524/10 Općinskog državnog odvjetništva.

Zahtjevam:

1. Da mi se omogući uvid u spis K-DO-2524/10

Obrazloženje:

A1.

Kao indikator kako je Državno odvjetništvo podleglo protuustavnom utjecaju, javnost sam upoznao s kaznenim predmetom koji se vodi kod ODO Zagreb pod brojem KDO-2524/10.

Pod brojem KDO-2524/10 formiran je predmet protiv člana uprave Hrvatskih Telekomunikacija (u većinskom vlasništvu Deutsche Telekoma AG) Božidara Poldrugača zbog sumnje da je počinio kazneno djelo utaje poreza i drugih davanja članak 286. stavak 1 i 2. Kaznenog zakona na način da je lažno prijavio prebivalište u mjestu s manjim prirezom.

A2.

Predmet KDO-2524/10 koristim kao indikator upravo zbog činjenice da se zbog istovrsnog kaznenog djela vodi kazneni postupak protiv Tomislava Dragičevića.

Javnosti je poznato da se protiv gospodina Dragičevića nisu pokretali kazneni postupci dok je obnašatelj dužnosti predsjednika RH bio Stjepan Mesić.

Gotovo svi analitičari suglasni su da je gospodin Dragičević, kao i gospodarski kriminal vezan uz Inu uživao zaštitu od kaznenog progona dok je dužnost predsjednika RH obnašao Stjepan Mesić.

Iz tiska je poznato koji su se sve dokazi izvodili u sudskom postupku protiv gospodina Dragičevića .

A3.

Svoja uvjerenja da su institucije koje trebaju štititi interese Republike Hrvatske pale pod protuustavan utjecaj političkih poruka iznio sam na dva portala kroz dvadesetak tekstova.

U proteklih godinu dana na portalu Pollitika.com tekstvi su imali ukupno oko 75.000 čitanja, a na papar.blog.hr oko 30.000 čitanja.

Tekstove su prenosili i drugi internetski portali Dnevno.hr, HRsvijet.net te brojni blogeri i forumi.

O temi su pisali mediji Novi list, Index.hr, Monitor.hr, Net.hr, Danas.net.hr, Business.hr, Poslovni.hr, Slobodna Dalmacija..itd....

Kolumnist Jutarnjeg lista Jurica Pavičić temi je posvetio cijelu kolumnu. Svoja uvjerenja sam podijeli s čitateljima Objektiva i Hrvatskog lista koji su razgovor najavili na naslovnicama svojih izdanja.

S gledateljima TV Jabuke uvjerenja sam podijelio u polusatnoj emisiji „Bujica“.

Dakle postoji javni interes da se moji navodi ako su netočni ospore.

A4.

17. lipnja 2011. godine dobio sam poštom, nepreporučeno, bez povratnice, obavjest da je 10. lipnja 2011. donijeto rješenje o odbacivanju kaznene prijave u predmetu KDO-2524/10.

20. lipnja 2011. godine predao sam zahtjev da mi se omogući uvid u spis i dostava rješenja.

12. srpnja 2011. godine dobio sam obavijest Općinskog državnog odvjetništva (potpisano od Željke Pokupec) da se mojim zahtjevima neće udovoljiti jer nisam zahtijev obrazložio opravdanim interesom zbog kojeg mi se može dati uvid u spis.

Izjavljujem da ovo nije praksa odvjetništva. Izjavljujem da mi je u rujnu 2009. godine USKOK omogućio uvid, ali ne i kopiranje spisa koji se vode kod njih. Izjavljujem da mi je Županijsko državno odvjetništvo također omogućilo uvid u spis koji se vodi kod njih.

Stoga ovakav postupak ODO Zagreb baca sumnju da se nešto skriva odnosno učvrščuje moja uvjerenja da je došlo do protuustavnog utjecaja na nezavisni položaj odvjetništva.

A5.

12. srpnja 2011. godine preko Općinskog kaznenog suda uspio sam doći do kopije rješenja o odbacivanju kaznene prijave u predmetu KDO-2524/10. Nažalost to rješenje samo je dodatni argument mojim uvjerenjima.

U obrazloženju stoji da iz prikupljenih podataka proizlazi da je u IS MUP-a evidentirano da Božidar Poldrugač ima prebivalište u Sv. Ivanu Zelini, Mate Žigrovića 14. Nadalje iz podataka dobivenih od Ministarstva financija proizlazi da je poslodavac „T-mobile Hrvatska“ d.o.o. obračunavao prirez prema mjestu prijavljenog prebivališta u Sv. Ivanu Zelini.

Terenskom provjerom i obavljanjem obavjesnih razgovora utvrđeno je da obitelj Poldrugač ima u vlasništvu četverosobni stan s garažom u Zagrebu, Ulica Dobri dol 40.

Međutim kaznena prijava je odbačena obrazloženjem da nisu prikupljeni konkretni dokazi da su se u ponašanju prijavljenog ostvarila obilježja kaznenog djela iz članka 286. Kaznenog zakona.

Sineva Vukušić, zamjenica općinske državne odvjetnice u dva kratka pasusa obrazlaže svoju odluku nekakvim sumanutim obiteljskim prilikama obitelji Poldrugač koja je vlasnik stana čitavo desetljeće, ali iz tih sumanutih obiteljskih prilika u stanu nema prebivalište.

Budući da se u obrazloženju rješenja zamjenica oćinske državne odvjetnice koristila obiteljskim prilikama obitelji Poldrugač i da se u njima spominje maloljetni sin prijavljenog Božidara Poldrugača ja ih neću prenositi.

Samo ću iznjeti tvrdnju da te sumanute obiteljske prilike koje se spominju u obrazloženju rješenja nisu istinite. Da je to ne samo laž i krivotvorina kojoj je jedini cilj zaštita počinitelja kaznenog djela od kaznenog progona nego da nitko normalan ne može povjerovati da bi nešto takvo moglo biti istina.

Tvrdim da je dojam kojeg sam imao nakon čitanja obrazloženja rješenja, da se Sineva Vukušić, zamjenica općinske državne odvjetnice ruga zdravom razumu.

Iz javno dostupnih podataka u slučaju gospodina Dragičevića vidimo da se i gospodin Dragičević na sudu branio obiteljskim prilikama, navodnoj zavadi sa sestrom svoje supruge zbog koje se pod okriljem noći tajno tuširao na bazenima.

U obrazloženju odluke se ne spominju dokazi poput podataka o kretanju mobilnog telefona osumnjičenika koje je isto to državno odvjetništvo izvodilo na sudu u postupku protiv gospodina Dragičevića . Budući da član uprave T-Mobila ima službeni mobitel konkretni dokazi su se morali moći prikupiti.

A6.

Ovim postupkom Općinskog državnog odvjetništva moje uvjerenje da su postupci odvjetništva i policije pristrani i selektivni samo je ojačalo stoga je moj zahtjev glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću da mi se omogući uvid u spis K-DO-2524/10 utemeljen.

Izjavljujem da neću iznositi obiteljske prilike, ali da ću javno i odgovorno iznjeti svoje uvjerenje da li se rješenje temelji na stanju u spisu.

Odnosno izjavljujem da ću ako uočim da je bilo propusta u donošenju odluke moći upozoriti na njih ili možda pribaviti dokaze koji nedostaju.

Dakle postoji opravdani interes da mi se omogući uvid u spis i iz razloga brige nadležnih državnih institucija za prihode Republike Hrvatske.

S poštovanjem,

Mislav Šutalo, dipl. inž. elektrotehnike

Blogovi u kojima se objavljuju činjenice o povezanosti visoke politike i Balkanske Telekom Mafije:

Pritužba:Ivo Josipović, Jadranka Kosor, Mladen Bajić, Josip Buljević, Tomislav Karamarko, (734 milijuna kuna)
Ivo Josipović, Ivica Mudrinić, Ninoslav Pavić, Vladimir Smolec
Mladen Bajić, Pritužba, Ivo Josipović, pet milijardi kuna
734 milijuna kuna, Ivo Josipović, Ivica Mudrinić, Gašper Gaćina
Demonstracija moći Mudrinićeve mafije
Kaznena prijava Ivica Mudrinić – 417 milijuna kuna
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića (drugi dio)
DORH mi želi oduzeti računalo zbog bloga o Josipoviću
Hrvatski Telekom, kaznena prijava, član uprave
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije (drugi dio)
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije
Balkanska Telekom Mafija pred istragom
Josipović i udar na ustavno-pravni poredak
Ivo Josipović, Mudrinić, HUP, Varšavska, spletkaroši i prevaranti
Ivo Josipović poslijednji Šuškov prijatelj
Veliki majstori prevara
Utjecaj korupcije na konkurentnost gospodarstva (Internet-turizam)

Komentari

Cemu gluposti, da je sutnja zlato svi bi bili sardine

Ako je dr.Ivo Josipovic sef RH kako narod ne uvidja da Europa i cijela Zemaljska kugla rade na tome da se ujedinimo i da jedino zlo bude izdaja zla ili grijeha drugoga. Cemu toliko sitnicarenje ili se radi samo o parama, razumije se na sto se misli - a to je mili moji onda KORUPCIJA!

Tko je glasao

usput (šerano po faceu)

"Znate li da svako uključenje sekretarice na vašem mobitelu plaća pozivatelj? Na taj način operateri zarađuju masne novce na pozivima koji zapravo nisu uspostavljeni. Isključite sekretaricu na ovaj način: T-Mobile - #70#, VIP - ##002#, Tele2 prepaid - *134*0# Jednostavno otipkajte i POZOVITE! Kada ste zadnji puta preslušali poruke na sekretarici? Vjerojatno nikada."

Tko je glasao

@papar Balkanska tele-mafija....

Dao sam ti plus, jer ne vidim zašto ti priječe uvid u spis? Uz to, ogorčen sam na jednu drugu telekom firmu koja me odrapila teškim računom za korištenje Neta, pozivajući se na roaming usluge. Nisam bio u inozemstvu, no u naš sustav upala je jedna mađarska firma - priključen sam bežično na Vip.net - koji tvrdi da su me obavijestili kada je račun počeo divljati, sitnu obavijest od nekoliko sekundi dolje u kutu monitora nisam primijetio, dobio sam šesterostruko veći račun od uobičajenog. Nakon mučnih pregovora i dopisivanja, umanjili su mi račun za nekih 600 kuna, no kada su me isključili, platio sam umanjeni račun...Da imam pri ruci ugovor s Vip.netom, nastavio bih spor, no ne mogu ga naći, a u posredniku mi kažu da ne mogu dobiti kopiju, jer sam ugovor sklopio prije više od dvije godine i nemaju ga više u memoriji!? Naime, postoji "štos" da sam navodno potpisom ugovora pristao i na plaćanje roaming usluga!! Iako ja tvrdim, i mislim i dalje, da tu uslugu ne moram platiti jer je izričito nisam ni tražio!
Ti imaš iskustva, da li recimo da Vip.net tražim kopiju ugovora?? Htio sam i pisati posebno o cijelom slučaju, ali nemam nerava po ovoj vrućini povećavati si šećer i tlak... Slažem se s tobom da u području telekomunikacija treba napraviti reda, ali i dalje mislim da predsjednik Josipović ne "pokriva" Mudrinića.
Kada dobijem na uvid od nekoga vjerodostojan dokaz, sklon sam promijeniti mišljenje.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Plus!

Dragi Ljubo, ma znao sam da ću kad tad i od tebe dobiti plus druže moj! Hvala!

Tko je glasao

Pazi ovo!

U obrazloženju piše:

"to se ne može sa sigurnošću zaključiti da prijavljeni u Zagrebu boravi dulje od 183 dana....pa tako nisu niti prikupljeni konkretni dokazi da su se u ponašanju prijavljenog ostvarila obilježja kaznenog djela"

U slučaju Dragičević su utvrdili gdje se kretao prema podacima s mobitela, kolika je potrošnja vode i struje itd...

Ovdje se to nije moglo već se povjerovalo u suludu priču osumnjičenika kojem valjda četverosobni stan služi u rijetke "obredne" svrhe.

Opći porezni zakon

Prebivalište i uobičajeno boravište
Članak 37.

(1) U smislu ovoga Zakona smatra se da porezni obveznik ima prebivalište ondje gdje ima stan u vlasništvu ili posjedu neprekidno najmanje 183 dana u jednoj ili u dvije kalendarske godine. Boravak u stanu nije obvezan.

(2) Ako porezni obveznik u Republici Hrvatskoj ima u vlasništvu ili posjedu više stanova, prebivalište mjerodavno za oporezivanje utvrđuje se prema mjestu prebivališta obitelji, a za poreznog obveznika samca prema mjestu u kojem se pretežno zadržava ili prema mjestu iz kojeg pretežno odlazi na rad ili obavljanje djelatnosti.

(3) Ako porezni obveznik ima prebivalište u tuzemstvu i inozemstvu, smatra se tuzemnim poreznim obveznikom.

(4) Uobičajeno boravište u smislu ovoga Zakona ima porezni obveznik u onom mjestu u kojem se zadržava pod okolnostima na temelju kojih se može zaključiti da on u tom mjestu ili na tom području ne boravi samo privremeno. Uobičajenim boravištem u smislu ovoga Zakona smatra se stalan ili vremenski povezan boravak u trajanju od najmanje 183 dana u jednoj ili u dvije kalendarske godine. Za određivanje uobičajenog boravišta nisu važni kratkotrajni prekidi boravka koji ne traju dulje od jedne godine.

Tko je glasao

pa jasno da se štiti mafija

pa jasno da se štiti mafija (telekom, građevinska, farmaceutska, hranom, dijagnostikom...)- ona je osnova "gospodarstva"

elegantno reketarenje građana monopoliziranim impulsima i izvlačenje (pranje) te love preko ho-to gradnji (ako nisi upratio, gradnje su tu popratna vječna pojava baš zbog lakše pljačke, da li su "privatne" da li državne, svaka gradnja se troškovnički prikazuje u prosjeku 3 do 10 puta skupljom - impulsima reketarenje je direktno za privatno preusmjeravanje naše love) - to i jeste sustav, da ipak sustav ali onaj koji sustavno štiti pljačku i krimainal

ujedno se povlače hypo i drugih banaka krediti, odnosno uvlače se EU zemlje u hypoteku Lijepe (sad već, odnosno trenutno, njihove)

Mi smo zanimljivi jer smo vodeći u tome kako lako prolazi ta cijena i uvećavanje cijene gradnje (i po EU se to radi, ali se svi porezni obveznici dignu na noge ako je nešto 20% skuplje. Dakle pitanje je mjere - kod nas ide glatko kao i nabijanje kamata i zato se odugovlačilo sa ulaskom Hr u EU jer je stanje nesvjesti većeg dijela građanstva svima odgovaralo. Sad je pak hitan ulazak u EU jer kao takvi bedaki moramo spašavati tonuću EU - a to neće ići). Stanje nesvjesti građana i nije potpuno ispravna tvrdnja, bolje je reći stanje kooperiranja odnosno sudjelovanja građana u podržavanju toga - kupljeni jer im se omogućilo jeftino otkupljivanje društvenog i nezarađenog, omogućile su im se divlje gradnje, divlja iznajmljivanja, ne plaćanja poreza .... zato je kod nas izuzetno složena ova tvoja bitka, i po tome smo u puno gorem položaju od Grčke)

na žalost preko Grčke i Španjolske je jasan interes jakog bankarskog lobija - kakti pomažu da odobravaju kredite sa još jačim kamatama...oprostite na izrazu ali to je kurčevo pomaganje, odnosno obrnuto - cijeđenje oniog dijela stanovništva koji je na dnu i jako vrijedan i radi, a ne kako ovdje zagovornici kriminala, masona ili koje već umrežene mafije pokušavaju pokazati kako ovdje nitko ne radi: rade radnice po centrima i dućanima i svetkom i petkom bez stolice, rade građevinski radnici od 6 do 18, kod ho-to i dulje, rade radnici u brodogradilištima, radnice Kamenskog, Željezara .... samo ih sustavno umrežene mafije po dogovoru pljačkaju.

izgleda sve izvjesnije je da će doći do krvavog pira ako se pod hitno taj smijer ne preusmjeri

Tko je glasao

Svaka čast kolega.

Stvarno imaš "muda" i čelićne volje.
Ne posustaj. Zapravo i nemožeš više. Ako staneš, zgazit će te. Prema tome drži inicijativu.
P.S. Čim sam napisao da ima par odličnih tekstova, uprkos datumu i temperaturi, pala je "Pollitika.com". Neko je opasno popizdio i "roka" po stranici. Sva sreća da je Mrak zakupio novi server. Makar ja sam malo ratoborniji i zamolio bih Anonimmyse za pomoć. Kada bi se jedanput napravio kontra napad, ne bi im više palo na pamet zajebavati se.

Tko je glasao

Kao što sam u nizu svojih

Kao što sam u nizu svojih javnih napisa i nastupa otvoreno ustvrdio, Mladen Bajić i Dinko Cvitan su peti ortaci političke mafije i organiziranog kriminala. Ruku pod ruku s njima idu korumpirano hrvatsko pravosuđe i policija.

Dodamo li tome da su hrvatski mediji, posebno državna televizija u rukama lupeža i mafije koja je umjesto naroda dobila državu, jasno je da te i takve institucije pravne države ne rade svoj posao po Ustavu i zakonu, već u interesu onih koji su ih postavili u te institucije da štite njihove, a ne narodne i državne interese.

Tako će to ostati toliko dugo dok o tome što će i koga će procesuirati Državno odvjetništvo i USKOK odlučuju oni koji su pokrali i opljačkali narod i državu.

Tako će to ostati toliko dugo dok god Banski dvori i Markov trg budu najpoznatije hrvatsko javno stanište i okupljalište mentora, pripadnika, zaštitnika, i petih ortaka mita, kriminala, korupcije, organiziranog kriminala i sveg onog zla koje pod patronatom političke oligarhije koja obnaša vlast u Hrvatskoj.

Zato su peti ortaci i potrčkarala koje je banda lopovska postavila u Ustavni suda ostavili na snazi odluku kojom štite sigurnost iinterese lupeža ostavila na snazi zabranu okupljanja na Markovom trgu, tom najvećem stratištu hrvatske demokracije!

Bandi lopovskoj s Markovog trga je jasno da bi ukidanjem zabrane okupljanja taj bastion mita, kriminala, korupcije, političkog kupleraja i organiziranog kriminala pao kao kula od karata.

Zato su Šeksovi aparatčiki u Ustavnom sudu ostavili zabranu okupljanja. Jednoglasno kako se navodi, čime je potvrđeno da je Ustavni kao i drugi sudovi samo karika u lancu institucija koje ne štite interese opće dobro i javni interes, već mafiju koja je opljačkala i rasprodala državu, a narod odvela u dužničko ropstvo.

http://www.glasistre.hr/hrvatska/vijest/339724
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=8BA9B09C-80F9-45EC-96B7-DF1B8C72E96A
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ustavni-sud-ostavio-zabranu-prosvjeda...

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Postovani kolega kukljice

Postovani kolega kukljice nemojte se uzalud izlagati rizuku. Cast iznimkama ali drustvo na pollitica.com to ne zasluzuje! Kukavicluk izlaska ulicu je je jednako zlo kao kukavicluk ne pruzanja podrske ovakvim komentarima koji izrazavaju gradansku hrabrost

Tko je glasao

@Anonimni korisnik slažem se

@Anonimni korisnik slažem se u potpunosti i dijelim mišljenje o Cast iznimkama.

Upravo mi je privatna poruka koju sam primio prije par minuta s izvjesnom prijetnjom daje naslutiti da se kako ono narod kaže "nešto iza brda valja".

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Pa sad evo ja po prvi put

Pa sad evo ja po prvi put nisam upro prstom ni u koga. Samo tražim uvid u spis za što nema nikakvih zakonskih zapreka da mi se to zapriječi.

Svaki državni službenik mora raditi na svoju odgovornost. Ne može ga spasiti od odgovornosti nikakva politička poruka. To ne znaći da i političari koji su bili svjesni da neki njihovi postupci mogu za posljedicu imati pristranost sustava nisu odgovorni, ali odgovornost je u prvom redu na službeniku koji donosi rješenje.

Do pravne države možemo doći samo napornim i sistematskim radom.

Nije upitno da li ću uspjeti pokrenuti ovaj konkretan postupak. Na ovaj ili onaj način. I da će ovo na kraju ipak završiti na sudu.

Rezultat ovih mojih sistematskih postupaka mora biti da i državni činovnici koji su zloupotrebljavali sustav da na svaki mogući način odgode uvođenje reda u državi također kazneno odgovaraju. Dakle ja sam uvjeren da će se korištenjem svih raspoloživih mogućnosti koje jamče Ustav i zakoni doći do jasnog niza zatvorenih indicija tko je sve u sustavu od državnih službenika do dužnosnika bio sudionik udruženog zločinačkog poduhvata.

Jer očito je da se ovakva razina kriminala nije mogla dogoditi bez pristranosti sustava.

Tko je glasao

4. Razgledavanje spisa i predmeta koji služe kao dokaz

Članak 183.

(1) Svakomu, u čijemu je to opravdanom interesu, može se dopustiti razgledavanje, prepisivanje i preslikavanje pojedinih kaznenih spisa u skladu sa zakonom.

(2) Zakonom se propisuje tajnost u postupku. Razgledavanje, prepisivanje i preslikavanje spisa u kojima je postupak tajan dopušteno je u skladu s ovim Zakonom, samo osobama koje mogu sudjelovati u tom postupku. Podaci o maloljetniku koji sudjeluje u postupku, osobni podaci okrivljenika, žrtve, oštećenika ili svjedoka predstavljaju tajnu. Tijelo i osoba koja je upoznata s tim podacima dužna ih je čuvati kao tajnu.

(3) Ako postoji bojazan iz članka 294. stavka 1. ovog Zakona sudac istrage će na odgovarajući način (prijepisom zapisnika ili službene zabilješke bez podataka o istovjetnosti osobe, njihovim izdvajanjem u posebni omot i slično) zaštititi tajnost podataka o osobama čije se izjave ili iskazi nalaze u spisima.

(4) Osoba koja je dopustila razgledavanje spisa upozorit će osobu kojoj je razgledavanje spisa dopušteno da je dužna čuvati kao tajnu podatke iz stavka 1. i 2. ovog članka i upozoriti je da je odavanje tajne kazneno djelo. To će se zabilježiti na spisima koji se razgledavaju, uz potpis osobe koja je upozorena.

(5) Kad je postupak u tijeku, razgledavanje, prepisivanje i preslikavanje spisa dopušta tijelo koje vodi postupak.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci