Tagovi

Odgovor na privatne poruke

Glede cinjenice sto su brojni privatnim porukama apelirali na me da ne odlazim sa Pollitike, zato cu im svima, umjesto pojedinacno, odgovoriti ovako.
Najprije cu ih podsjetiti da u predhodnom dnevniku nisam najavio definitivni odlazak, nego sam rekao: "Buduci sto Pollitika postaje kupleraj sa sve vecim brojem kurvi, stoga je vrijeme prekinuti ili barem prorijediti izlaske na nju.
Dakle, postoji vjerojatnoca da cu i nadalje ukrstati i lomiti koplja sa herostratima i quazidemokratima. Pa sto god se dogodi, neka se dogodi.
Takodjer cu svima naglasiti i ovo: Ne pripadam ja takvima koji se olako predaju, ali s obzirom sto uistinu ne vidim izlaza iz dzungle kroz koju Hrvatska baulja, sve cesce zakljucujem da je pametnije promatrati je iz prikrajka.
I medju vama, ljudi moji, ima takvih s kojim sam po nekim pitanjima posve suglasan, po nekim manje, po nekim nimalo. Primjera radi, a u povjerenju: (nemojte to, molim vas, na glas pricati da i oni cuju) nekada zubima zaskripim na Frederika i naseg suca, ali kako obojica po mnostvu subjekata nastoje biti maksimalno objektivni , a nadasve su oplemenjeni domoljubljem i postenjem, radi toga je ugodjaj slusati njihove diskusije ili im se suprostaviti s protuargumentima. Prvoga sam, on se toga sjeca , na jednom forumu usporedio s legendarnim dinamovim nogometasom Belinom. Belin je naime posjedovao vrhunsku tehniku, ali je u duelima bio njezan, "gosposki se ponasao".
Osim njih, s Gal-om se na primjer cesto ne slazem, a za njega bih jedino rekao: Mlado, ludo! Sazret ce. Ma i Gale zna da sam u pravu.
Mene su, svjedoci ste mi, mnogi promovirali u ustasu. No, niti sam bio ustasa, a niti sam. Ali kad god itko iz podlackih razloga napada ustase, spremno cu ih braniti. Isto tako cu nesebicno braniti i postene hrvatske (medjutim, ne i jugoslavenske) partizane. S osobitim razumijevanjem gledam na istarske. Neki pak misle da sam desnicar. Ni govora. Dvanaest godina sam bio clan New Democrat Party of Canada. Napustio sam je 2000-te s mnostvom drugih kada smo primjetili njezino skretanje udesno. Usto, drazi americkog kapitalizma sam dobrano osjetio na svojoj kozi. Pa kada sam ovdje bio lijevicar, kako bi u Hrvatskoj mogao biti desnicar. Medjutim, doklegod hrvatske lijevicarske stranke posve ne odbace jugoslavenstvo, nije mi mjesto u njima. Ipak priznat cu vam, Jeste prema ideoloskoj provijenciji sam lijevicar, a prema nacionalnoj desnicar.
Kada vam vec zborim o kojekomu, prozboriti cu i onima cija me stajalista, najblaze receno, zgrazaju. Diskutirati s takvima je gubljenje vremena.
Dokazano je da neke osobe dok su jedne strane pokazuju natprosjecnu intelektualnu profiliranost, s druge pokazuju retardiranost. Najocitiji primjer mojoj tvrdnji je Ostric. Tko god ne prihvaca njegova stajalista je ustasa, ustasoid, ustasonostalgicar, ekstrem, nacist. Dok svakomu pripisuje sirenje mrznje, mrznjom sikce na svakoga tko god mu proturjeci. Prema njemu je "Crkva u Hrvata bastion ustasonostalgije". Zaboga, pa takvu tvrdnju ni retardi ne sire. Moze se o Crkvi govoriti da je i ovakva i onakva, no sto je previse, previse je. Na koncu konca, zar bi drug z(l)oostric htio da Crkva bude bastion jugoslavenstva, komunizma? To sto smo uspjeli do danasnjih dana opstati kao narod, sto smo sacuvali kakvo-takvo zajednistvo i nacionalni identitet, kako u domovini tako i u izvandomovinstvu je ponajvise zasluga Crkve. . A da je biskupa i svecenika bilo svakakvih, tu nema dvojbe.
Z(l)oostricevi omiljeni izraz je "ustaski zlocinci".
Znaci, ja kao sto rekoh, nisam ustasa, prema tomu ni zlocinac, nego sam samo, prema z(l)ostricu sin zlocinca. Pa dosta sam zbog toga bio sikaniran, diskriminiran i ponizavan u drzavi koju nisam smatrao svojom. Zar moram biti i u ovoj?
Novijih dana ovdje nam se pridruzio z(l)oostricev pajdas feniks. U jednom komentaru mu je prigovorio da nije dovoljno ostar. Tko zna, mozda ce nas pacifist, povjesnicar, filozof, humanist postati radikalniji, jer je, eto, za mlakost poceo primati packe iz svoje celije.
Osvrnut cu se rijecju-dvije i o slijedecem: Eto, cak je i albanski parlament izglasao zakon o lustraciji. Jedino hrvatski nije. Opet mu se protive pseudoaltruisti. Izmisljaju i navode stotine razloga protiv. Cekam da nam kazu: Nismo dotle dosli da se povodimo za Albanijom, mi pripadamo Europi. Premda nam ona porucuje: Batalite price, dokazite se djelom, provedite lustraciju.
Hm, neki ce reci, ni Slovenija ju nije provela. Jeste, ali u Sloveniji nije bilo toliko licemjera i hostaplera koji su radili protiv interesa svojega Roda i Doma.
Hrvatskoj, tvrde jadnici, ne treba lustracija. A treba li joj da, recimo, upravitelj bivseg starogradiskog kazamata Stevo Grbic stric Gordane Grbic i brat Cede Grbica posjeduje u Zagrebu luksuznu kucu, peterosobni stan, vikendicu u Kostreni, kucu u Lipiku, a njegov dugogodisnji rob Marko Veselica dvorisni stan. Ali dobro, Marko ima barem stan, a brojni su bivsi zatvorenici koji ni njega ne posjeduju. Nije im omogucivano zaposlenje pa ni stjecanje stanarskih prava.
Kad sam vec kod Marka, napredni narodi bi ga izdignuli na pijedastal ljubavi i zrtve za Hrvatsku, a u Hrvatskoj se, Boze moj dragi, i ne zna za nj.
Ne, ne treba nam lustracija, neka nadalje u ugodnosti uzivaju svi koji su u zatvorima trovali i otrovali : Vladu Gotovca, Branka Pericu, Zlatka Tomicica, Hrvoja Sosica napravili invalidima: Djuru Pericu, Josipa Oblaka, Drazena Tapsanija, autora ovog dnevnika, ni oni koji su u emigraciji likvidirali: Franju Mikulica, Brunu Busica, Stjepana Djurekovica, te mnostvo drugih.
Oprostite mi, htjedoh vam se javiti sazetijim izneskom. Da, htjedoh, ali ne uspjedoh.

Poradi toga sto sam vam prije uz prosli dnevnik iznio nekoliko stihova, izvolite i uz ovaj.

PROGNANIKOV BOZIC

Dok nocas sjedim pored bora,
ne spava mi se, a vec ce zora,
slusam hucanje Jadranskog mora,
cvrkute ptica s istarskih gora.

Osjecam miris lickih borika,
primorskih cempresa i omorika,
lijepih dalmatinskih maslinika
i palmi s otockih krajolika.

Na mome boru kuglice sjaje,
tuzan ih gledam uz uzdisaje.
Grc me steze, tesko mi postaje,
vino me krijepi, snagu mi daje.

Umor me hvata i san mi prijeti,
pogled mi luta, kroz Zagreb leti.
Zora je svanula, blagdan je sveti,
u mislima su mi zagorske kleti.

Kroz prozor zurim u daljinu,
mislim na Medjimurje i Moslavinu,
prkosnu Bosnu i Hercegovinu.
Uzimam u ruke violinu.

Htio bih svirati, al' ne znam kako,
strune su stegnute prilicno jako.
Ipak cu pokusati kako-tako
pa makar bilo naopako.

Dok violina tuzno cvili
uza me vjetric s Korduna mili,
cijeloga su me natkrilili
mirisni prigorski karanfili.

Moradoh odustati od sviranja,
crkveno zvono glasno odzvanja.
Na vidiku mi slika izranja,
na njoj su Konavli i Baranja.

Potom milujem na ormaru
crven-bijelo-plavu zastavu staru
Suze mi cure, ruke ih taru,
ja nizem pozdrave Gorskom kotaru.

Svijeca na boru svecano gori
kao da s njim nesto zbori.
Premda me zalost pritisce mori,
zapjevao sam o Zagori.

Onda sam otis'o malko napolje,
ne bi l' mi mozda bilo bolje,
pogledao sam gore-dolje
pa ugledao Turopolje.

Prosetao sam oko kucerka,
jer su mi trebala dva-tri iverka.
Sjetio sam se lijepog Zumberka,
tog dragocjenog naseg primjerka.

Osjetio sam potom silnu tremu
misleci nesto o ravnom Srijemu,
zacudio se kojcemu,
postao bijesan prema svemu.

Ali nikoga strah mog bijesa nije,
zato nitko i ne razumije
koliko tugujem zbog Banije
i moje viteske Slavonije.

Dan je odmak'o, spusta se vece,
duboki uzdasi kroz sobu jece,
kuglice na boru tiho zvece!
Jos jedan Bozic, eto, protece.

P.S.

- Bosanceros, jednom zgodom si me upitao: Poznajes li Radu? Mislim da sam Ti odgovorio da nisam siguran. No, upoznao sam ga.
- Jelenska, cut cemo se uskoro. E-mailom ili pak telefonski
- Rmarino, dobro se odmori sa suprugom i djecicom.
- Rush, prekjucer sam razgovarao sa Blazom. Iznenadila me i zadivila njegova vitalnost. Nekoliko puta sam telefonirao Tapsanija, nije bilo odgovora. Cuo sam da je prilicno bolestan.

Komentari

(No subject)

Opinioiuris

Tko je glasao

Drago mi je bilo procitati

Drago mi je bilo procitati kraj Vaseg pisma. Moj dodatak:

U Zagrebu mirno zive i oni koji naredili ubojstvo Brune Busica - cak ni imena im se neznaju, kao.
U Zagrebu mirno zive i oni koji su dva desetljeca zabranili pjevati pjevacu koji se pojavljuje samo jednom u stoljecu - profinjenom, kulturnom Vice Vukovu - samo to je strasan zlocin protiv ljudske i hrvatske kulture
Vlado Gotovac je za svoju cestitost "zaradio" na robiji smrtonosni oblik zutice - od koje je umro, toliko prerano

No kada sam o tom pozelio pisati gdin "Mrak" mi je izbrisao dopis, kao i jedan kasniji (ne engleskom) jer da krsi pravila.

Tko je glasao

E, moj prijatelju, zalosno

E, moj prijatelju, zalosno je sto je to tako. Danas se neki, naglasavam, jadnici dice sa Vladom, premda su ga je rijetki medju njima sazalijevali dok je bio ziv? Da, Vlado je zaradio zuticu u starogradiskoj stolariji, radi toga sto su mu smisljeno uskracivali zastitna sredstva pri obavljanju posla u prevelikoj prasini. Marko Veselica je jednom bio kaznjen sa mjesec dana samice zato sto je sa nekim surobijasem mijenjao nekoliko saka duhana za nekoliko litara mlijeka. Mlijeko mu je trebalo takodjer zbog toga sto je radio u prasini. No, sefovi (tako smo ih oslovljavali) su Markovo djelo okvalificirali nedopustenom trgovinom.
A glede Mraka, ta ni njegova bahatost nece bit zavijeka. Bas zato, izgleda da nam ne preostaje drugo nego objavljivati tekstove na stranim jezicima kojim se sluzimo, kako bismo sto detaljnije upoznali strance sa susretljivoscu koju nam razni egzibicionisti i elitisti poklanjaju.

Tko je glasao

Ja sam jedan od onih koji je

Ja sam jedan od onih koji je poslao privatnu poruku s željom da ostaneš na ovim stranicama znajući da svatko od nas ovdje donosi neko svoje iskustvo koje je ponekad jasno čitljivo, a ponekad duboko skriveno, a svako iskustvo je nesumnjivi doprinos svima. Bez obzira na ovu svinjariju, s kojom se nikad neću složiti, i dalje sam uvjeren da trebaš ostati na ovim stranicama i biti predstavnik onih koji govore "odjebi", ako baš hoćeš, ili biti predstavnik nečeg drugog, što ja mislim da bi mogao i zapravo jesi.

Uvijek se možemo pitati kome su sve otvorena vrata hrama, da li svi mogu ulaziti ili tu postoji netko tko će nekoga zaustaviti i reći mu "odjebi"? Tko je taj kome je dana ta moć ili to pravo da prosuđuje i koje to znanje treba posjedovati da bi to smio raditi?

leddevet

leddevet

Tko je glasao

"Hm, neki ce reci, ni

"Hm, neki ce reci, ni Slovenija ju nije provela. Jeste, ali u Sloveniji nije bilo toliko licemjera i hostaplera koji su radili protiv interesa svojega Roda i Doma." po meni je ovo jako bitno. Btw imamo samolusteriranog "Slovenca" Aleksandra Bajta (Bio sam četnik) koji je otvorio dusu - treba li Slovencima lustracije vise od te!

Po meni glavni krtki spoj sa Slovencima (mislim na rivalstvo Slo komunista i Hr komunista) je u biti to da su raspad docekali na nacin da su najvisi Jugo Slovenci ipak potajno doturili vazne informacije svojima u Sloveniji dok nasi Jugo Hrvati to nisu i ispali su pizde koje ni opetovana retusiranja nece oprati. Prije svega mislim na razoruzanje TO, pa Vukovar, ... to su nasi Jugo Hrvati morali nekako sprijeciti, ako nista onda kad je otpocelo.
Bitka za Vukovar toliko je perfidno vodena da je to upravo zastrasujuce. Ona se odvija na nacin da je to ustvari lustracija ili ta linija lustracije koja je presudno vazna. Milosevic bitku za Vukovar koristi na nacin da "lustrira" i cisti svoju vojnu masineriju, Hrvatska pak takoder na toj strasnoj liniji doziva svoje zabludnjele sinove i to je lustracija bez presedana.

Vazno:
http://rnz.hrt.hr/view_file.php?dat_id=22684
http://rnz.hrt.hr/view_file.php?dat_id=22848

Tko je glasao

"na nacin da su najvisi Jugo

"na nacin da su najvisi Jugo Slovenci ipak potajno doturili vazne informacije svojima u Sloveniji dok nasi Jugo Hrvati to nisu "

Točno, i onda je upravo takve Jugo Hrvate i provjerene komunjare, Tuđman delegirao u Županijski dom Sabora i Sabor, jer je s takvim kadrovima bilo lakše opljačkati državu.

Takvi su nam kadrovi još uvijek u institucijama i strukturama vlasti ili su mentori novih HDZ-ovih naraštaja, pa je zato i jasno zašto nije donesen zakon o lustraciji.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

osrednji flounce, ocjena

osrednji flounce, ocjena 3/10

http://encyclopediadramatica.com/Flounce

Opinioiuris

Tko je glasao

Mislio sam ti odgovoriti na

Mislio sam ti odgovoriti na prethodni članak.
Meni je u stanovitom smislu žao jednog broja ljudi koji su 1990. godine stvarno živjeli i dušom i tijelom za Republiku Hrvatsku, da bi se nakon, evo gotovo dva desetljeća suočili s činjenicom da Hrvatska postoji - ali da postoji u onom smislu u kojem su oni, tada, mislili da nikada ne će postojati.
A postoji kao bankrotirana država, postoji kao depresivna država, postoji kao država golemoga prikrivenoga siromaštva i velikog javnog siromaštva, postoji s građanima treće životne dobi koji su prije dvadeset godina bili (brojni) u najvećoj životnoj snazi, i postoji u cjelini u stanovitom smislu čak i u težem položaju (ako se "izuzme" rat) nego li u onom u kojem je bila prije toliko godina.

Nije dvojbeno da su potrebne promjene. Postavlja se jednostavno pitanje: Kako?
Moj je odgovor. N I K A K O !!!

U čemu je očevidni problem kada odgovaram na takav način?
Nije uopće problem pronaći kvalitetna rješenja izlaska iz postojećeg "sranja", ispričavam se pogreška u pisanju - postojećeg stanja. Međutim, rješenja se ne mogu definirati a ni ostvariti kada se u analizi uzroka ne slažemo.

Prema tome, kako odrediti "terapiju bolesniku" koji "rikava", rečeno popularnim ali i posprdnim rječnikom. Naime, i koliko sam mogao uočiti ovdje na pollitika.com pojavljuje se dio jednih te istih liječnika koji ovisno o varijantama u biti "liječe" na jednaki način jer je za njih "uzrok bolesti" već gotovo 20 godina - identičan.

Naravno, i za mene je uzrok bolesti 20 godina identičan - i jasno sam ga predočio: politokracija i svevlast političkih elita, kod njih proizvedena podobnost s izravnom posljedicom korupcije!
A da bi se to likvidiralo tada se mora početi s likvidacijom početka bolesti - a to je Franjo Tuđman, odnosno izvršiti detuđmanizaciju i dekardeljizaciju o kojoj govori @ap.

No to se neostvarivo, oprosti, domoljubnim stihovima koji su, dapače - lijepi.
Naravno, jasno mi je da Zagrebački treći put "brojnima ne sviđa" :)))

Tko je glasao

Ovo je naraslo preko granica

Ovo je naraslo preko granica komentara i zapravo bi se moglo malo preformulirati u poseban dnevnik. Ali kako si radi o "odgovorima na privatne poruke", neka ovako ostane.

Najocitiji primjer mojoj tvrdnji je Ostric. Tko god ne prihvaca njegova stajalista je ustasa, ustasoid, ustasonostalgicar, ekstrem, nacist.

Moja iskustva u diskusijama u fizičkom i virtualnom prostoru čine da sam spreman povjerovati da ti zaista vjeruješ u ovo svoju konstrukciju - koja s mojim načinom razmišljanja nema veze (u najmanju ruku - stalno ističem da sam dijalektičar).

Dok svakomu pripisuje sirenje mrznje, mrznjom sikce na svakoga tko god mu proturjeci.
Ti si jednom ustvrdio, u stihu još k tome, da imaš pravo mrziti - one koji su te progonili, a onda i bilo koga tko ti nešto prigovori, koji je naravno automatski isti kao oni koji su te progonili. (Ja osobno, recimo, nisam nikad bio član SKJ niti bio na bilo kakvoj funkciji u komunističkom sustavu - bio sam disident i sudjelovao u borbi da se on sruši - nikada ni poslije nisam bio na nekom položaju gdje sam mogao nekoga "uništiti" ili mu uopće naškoditi - sve što činim, jest da iskazujem svoj stav o raznim temama - ali, naravno, takvi detalji tebi nisu bitni.)


Jelovic ima pravo bljuvati mrznju,
Jer su ga unistili mangupi tvoje vrste, (...)

Kardinal Kuharić je jednom ,1993. govorio protiv mržnje (ne: nitko nikada nema pravo bljuvati mržnju, pa je odgovor tebi sličnih, oličenih u Mati Bobanu, bio: "Što ti tu pope nama sereš." (Nije naravno dosljedni citat, ali je to bio smisao.)

Meni, iako se ne smatram kršćaninom (jer sam u univerističim načelima poopćio poruku ljubavi - jer ne mogu zamisliti da bi Boginja mogla dozvoliti postojanje Pakla), to je strašno, i tužno: Pavle, koji je napravio korak natrag i ponovo postao Savle. Ja sam onda odgovorio stihovima, kasnije malo sređenima u pjesmu Pacifistova himna bogu osvete. A nedavno par stihova: Jedna pacifistička pjesmica u predblagdanskom ugođaju.

To je tragična dinamika, dijalektika, spirala nasilja: mržnja zaziva osvetu, osveta stvara nepravedu, nepravda rađa novu mržnju. (E, ovo liči na nešto što bi Yoda rekao. :))

Isus iz Nazareta dao je naputak, koji nikako nije dovoljan, ali do danas ništa bolje nije smišljeno: jednostavno, osobno odlukom, iskoračiti van. (Prije njega razni, recimo Gautama Budha, ali on malo preradikalno odbacuje cijeli svijet.) Zato sam na tvoje lijepe želje (koje su se uostalom već djelomično ispunile, jer su mi lomili kosti):

Dabogda i tebi "poispravljali" kosti.
I kad ti stradanja budu teska i vjecna,
Komu god hoces - ti oprosti.

Odgovorio:
Od Boga osvetu svi zazivaju, vikom:
nek pati vječno neprijatelj gadni!
uzvratit mogu samo nijemim krikom:
nemojte me svetit' - neka budem zadnji.

(Glede vječnih stradanja: kako napisah - ne mogu zamisliti da stvarno postoji tako nešto kao pakao. Ako postoji - ne mogu zamisliti da bih osobno mogao biti sretan u Raju dok znam, da u Paklu neke duše pate. Dakako ne vjerujem ni u Sotonu, Nečastivog.)

Međutim, ni samo "opraštanje" još nije dovoljno jer pretpostavlja opasno samopripisivanje moralne nadmoći. A i "ljubav" je opasna riječ, pa ju nastojim zaobići. Ali - sve što imamo na raspolaganju, tek su šibice u mraku. Jednu ta takvu šibicu pokušao sam zapaliti i razmišljajući o Branimiru Glavašu , u doba kad je štrajkao glađu.

Čak i ako su njegovi zločini stvarno deset puta veći nego oni za koje je optužen, čak i ako se ne kaje, moje se suosjećanje sada, dok pati, s njim. Ne želim da umre ovako. Želio bih da uzme hranu. Neka živi, i neka se brani na sudu. Smrtnu kaznu Hrvatska nema, a čak i u zatvoru čovjek može naći mir. Pa čak i slobodu.
A njegova muka, bio kriv ili ne, nije samo njegova. Taj raskol između heroizma i zločinstva rastače, još uvijek, Hrvatsku cijelu.

Vjerujem da si u Kanadi sposoban racionalno razmišljati i djelovati, ali glede naših tema moć tamne strane te je progutala. Ja nažalost, nemam laserski mač - samo šibice.

Prema njemu je "Crkva u Hrvata bastion ustasonostalgije".
Točno. Iznio sam vrlo jednostavan razlog za tu tvrdnju - i vrlo jednostavnu stvar, koju Crkva u Hrvata može učiniti, da svoju optužbu povučem. Sasvim normalno da se ti nikada na moju argumentaciji nisi ni osvrnuo, nego samo ponavljaš zgražanje. A istovremeno, kako sam gore upozorio, pljuješ po osnovnoj kršćanskoj poruci.

Na koncu konca, zar bi drug z(l)oostric htio da Crkva bude bastion jugoslavenstva, komunizma?
To je način zaključivanja, koji meni podmećeš gore: u proturječenju jednom ekstremu, možeš zamisliti samo suprutni - a srž onoga što Crkvu čini Crkvom jednostavno zaobilaziš - jer ona naravno nema nikakve veze s državama ni narodima.

Znaci, ja kao sto rekoh, nisam ustasa, prema tomu ni zlocinac, nego sam samo, prema z(l)ostricu sin zlocinca
Ne sjećam se da sam nekada spominjao tvojeg oca - najzad, ne znam ništa o njemu.

Karakteristično je k tome da si uspio ne primjetiti kako sam se ja feniksu usprotivio. On sasvim sigurno nije u "mojoj ćeliji".

Zoran Oštrić

Tko je glasao

Zoki....Bod je za otvorenu

Zoki....Bod je za otvorenu raspravu...

Možda steknete bolje razujrvanje za određene stavove, i ako ne vidim kompromisa...vidim bolji dijalog!

Korak po korak... i PoLLitičari pokazuju da su ipak bolji od oni političara!

Jakša.

Obrisan

Tko je glasao

Mogao si ovaj svoj odgovor

Mogao si ovaj svoj odgovor na privatne poruke privatno proslijediti onima koji su ti pisali. Javni prostor pripada svima i zato ga je neprilično, čak i nepristojno, koristiti za privatne prepiske.

nemesis

nemesis

Tko je glasao

Neka, ako kolega misli da je

Neka, ako kolega misli da je ovako bolje ne vidim problem u tome da složi odgovore u vidu dnevnika.

Možda ga budemo i malo bolje skužili po pitanju njegovi komentara u buduće!

A naravno što možemo kada je Pavao kao i večina nas koji smo bili ili smo u tuđini za njihove pojmove 'lijevi' a za RH pojmove ultradesničari! Možda u tom slobodnom svijetu Kanade, Australije, SADa, Novog Zelanda itd.... nemaju pojma što je to bitno u životu pa zato žive tako loše!

Možda ipak mi 'Aboriđini' bolje shavačamo svoje 'nacionalizirane' građane bolje nego neki domaći svoje vlastite domorodce! naravno čast izuzecima!

Nema to Pavao u sebi da se samo tako preda... ali ima onaj desničarski 'inat' onaj desničarski 'krarkter' po kojem ide do kraja ako u nešto vjeruje... naravno ovo je desničaraenje po klasifikacijama u RH... pogotovo ako se doda malo ljubavi prema svom Narodu ili domovini RH... u SADu npr. je ta ljubav i izraz ljubavi sasvim normalna stvar... pa čak i u nekim drugim zemljama di je demokracija i sloboda normalna... čak ju ne moraš ni izražavati... razumije se!

Pavao.. desničaru jedan... de mi recite kako je to biti ljevičar u slobodnom svijetu?

Jel se može usporediti sa ex-SRH i današnjom RH?

Di je lakše biti čovjek sa svojim vlastitim mišljenjem?

Zašto se ne vratiš ovdje i ne nastaviš tamo di ste prestali 1995 god. ipak je rat prešao samo u novu dimenziju?
(Nije valjda vrag da ste se predali?)

:)

Sve najbolje svima u ovom Božićnom razdoblju!

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Jaksa, prije nekoliko

Jaksa, prije nekoliko mjeseci sam se upoznao s jednim canadskim Indijancem pa me upitao:
-What is your nationality?
-Croatian
-But you must be a Croatian native?
-Definatly

Bas upravo tako mi stari Hrvati smo tretirani od novih Hrvata isto kao Indijanci u anglosaksonskom svijetu. Ali ja ipak racunam da ce se novokomponirani zajebati, iako su nam odredili rezervate, nece nas uspjeti u njih strpati. Brojniji smo, nego li su oni. Jednom su nas zajebali, nece vise.
Uz pozdrav i ponovne cestitke Tebi i obitelji.

Tko je glasao

Uhhhuuu, a što si mi ga ti

Uhhhuuu, a što si mi ga ti pristojan/a....ježim se od finoće......pusa

“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.”

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

Nemesis, da li si bila tako

Nemesis,
da li si bila tako brza kad je npr. @tyche ili nešto što se tako zove slala svoje putopisne crtice po US. Te kada su se neki sa njom raspitivali o zdravstvemnom stanju njena kućnog ljubimca i što je pila i što će jesti i di će biti i sl.......
Što ti to ovdje zasmeta???? Ili si ti Bog???!!! Ili si samo običan papak kao i svi mi???!!!!

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

@rmarino69 ili nesto sto se

@rmarino69 ili nesto sto se tako zove

obzirom da zadnjih tjedana dosta putujem, dosta radim i usljed ostalih obveza nemam vremena cesto dolaziti na pollitiku - na zalost - nisam u mogucnosti pratiti sve dnevnike, napise i komentare. Na ovaj sam slucajno naletjela.

U komentaru pri navedenom postu i pratecem threadu sam ti odgovorila zasto i kako je nastao napis koji ti je zapeo u oku i da je trebao biti uvod u seriju od tri posta o USA izborima / serija se nije nastavila jer mi radni dan traje 13 sati i nemam vremena pisati niti na svom vlastitom blogu.

Private rasprava i komentari - uopce me se tvoj protest ne dotikavlje, ne vidim zasto ljudi koji su mi dragi i ja ne bismo raspravili privatnu stvar i ovdje, tako dugo dok to nikoga ne vrijeda i ne predstavlja mentalno zagadenje za okolinu - ako ti se ne svida - nemoj citati, PRESKOCI.

I opcenito - MOLIM TE ne spominji ime moje uzalud. Budem li ovdje boravila samo zbog tvojih komentara glede moje osobe, nece ti se to svidjeti.

Tko je glasao

Pišem i pisati ću na

Pišem i pisati ću na javnom blogu svoja mišljenja i stavove sukladno pravilima bloga dokgod imam account.
Osobno te ne znam i ne interesiraš me, ali sam te spomenuo (kao što uvijek radim govorim o imenima i prezimenima konkretno, pa tako i o nickname-u) u kontekstu.
Btw. uopće me nije briga koliko radiš, ali primjetih da ćeš sa osobitim zadovoljstvom odvojiti nešto od 11 sati slobodnog i dragocjenog vremena za "bavljenje" sa mnom. Interesantno. I usput prijetiš. Virtualno.
Moj komentar (ukoliko imam pravo na njega): jadno.

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

@rmarino69 - da znas - kad

@rmarino69 - da znas - kad malo bolje razmislim, i nakon tvoje privatne prepiske - ovo je smijesno.

Posve si u pravu!

Nije vrijedno trositi vrijeme na bavljenje tobom.

Neke stvari, ljude i pojave je pametno ignorirati, to je bolja polovina mudrosti.

Tko je glasao

ne vidim zasto ljudi koji su

ne vidim zasto ljudi koji su mi dragi i ja ne bismo raspravili privatnu stvar i ovdje

Tu ste u pravu, ali niste sto ste komentar adresirali na pogresnu adresu. Trebali ste ga adresirati nemesisu, jer njojzi to smeta. Ona tvrdi da to nije pristojno.

Tko je glasao

Oprosti @rmarino69 što se

Oprosti @rmarino69 što se petljam ali ona nije "običan papak"; ona Ti je - lakirani papak!

Tko je glasao

@nemesis nemoj biti tako

@nemesis nemoj biti tako zločesta i ne koristi svoje profesinalno znanje i diplomu na krivi način.
Ti jako dooobro razumiješ o čemu čovjek priča i zašto.

Tko je glasao

Ti jako dooobro razumiješ o

Ti jako dooobro razumiješ o čemu čovjek priča i zašto.

@jelenska

Za ocjenu dnevnika nije potrebna niti diploma niti profesionalno znanje. Dovoljno je pročitati pravila korištenja ovog kolaborativnog bloga. Bez održavanja minimalne razine pristojnosti, postajemo smrdljiva špelunka u kojoj pripadnici polusvijeta jedni na druge laju "odjebi". Nekima je to prirodno stanište, ali pollitika.com to ne bi trebala postati, bez obzira što za takve možemo imati više ili manje razumijevanja.

nemesis

nemesis

Tko je glasao

Polusvjet ili ne ali na

Polusvjet ili ne ali na 18.11. mi ni Sveti Otac Papa ne dijeli lekcije kako oni baš i nisu mislili poklati taj Vukovar ali eto - desilo se.
Nemoj me tjerati da Ti na vrata dovedem dvadesetero vukovarske djece iz 1991. koji više nisu djeca...

Pa da ti @nemesis njima objasniš što je polusvijet, a?

Mene taj tvoj fini i elitistički svijet uopće ne zanima. Bio sam, silom prilika u njemu nazočan neko vrijeme, upoznao domaće i svjetske face koje Ti jedino na TV možeš vidjeti.
Dvorske igre, elitu i sve to kuda Ti sebe kao ubrajaš ja prezirem iz dna duše. Nigdje nema veće pokvarenosti, laži, malograđanštine, kurvarluka, krvoloka i ubojica nego li među vama.

Vi, koji ste uvijek poput tepiha prostirali se pred svakim strancem i novom političkom i inom "modom", od stoljeća sedmog do danas - vi ste u stvari veće i za Hrvatsku opasnije smeće nego li svi satrapi ovih prostora u povijesti.
Vi ste zločinci - "izdigli" ste iznad vlastita naroda na njegovom znoju, trudu, muci i krvi.
Vama zapravo treba suditi.

"odjebi" si dobila jer si zaslužila, i vjeruj - odlično si prošla!

I zaobiđi Ti mene u velikom luku, lijepo Te molim!
Vjeruj mi, korisno Ti je da mi uslišiš molbu.

Tko je glasao

@Jelenska: Za ovaj ispad

@Jelenska: Za ovaj ispad "histerija" je riječ koja se nameće. "Vukovarska djeca", "smeće", "zločinci"... povodom čega? Da li si nekad pokušao izbrojati do 10.000 prije nego reagiraš?

Zoran Oštrić

Tko je glasao

Žao mi je Zorane ali ja Ti

Žao mi je Zorane ali ja Ti uopće neumijem brojiti do 10.000. Nisam nikada imao potrebu da to naučim da bih primijenio u svrhu koju za koju mi to savjetuješ.
Šest okvira=180; + dva u "puški" ... sve skupa je 240. To mi je sve brojenje koje sam trebao da Ti stvorim državu u kojoj po meni možeš sr..i a ja bi kao trebao šutjeti i biti fin; ... klanjam se gospon Oštrić, kako Vi kažete gosn Oštrić, kako ste to lijepo učeno štreberski rekli i kak ste jaaaako pametni, joj kak ste Vi puno za svoj narod napravili gosn Oštrić, ...
Klanjam se gospon Oštrić!

Pitam se učeni moj urbani čobanine ( Zeleni.. ne?) jesi li tako hrabar bio i 1971., 1980., jesi li "zgazio" javno Gazimestan, jesi li pljuvao tako po JNA časniku koji je tenkom krenuo na Sloveniju, pa na Hrvatsku ?Jesi li tako javno pljunuo na njih kao što po HRVATSKOM časniku i po najmanje 3/5 naroda pljuješ koji misli i glasuje upravo obrnuto od tvojih umotvorina za koje si umišljaš da su filozofija i politika čak?
Mi, ovakvi kao ja i moji suborci smo tebi i tebi sličnima donijeli slobodu Zorane, SLOBODU!
Slobodu koju koristite protiv nas!
Razumijete li po kojoj vi uskoj stazici hodate uz sam rub ponora? Sumnjam; za to treba pamet a ne nabifljano filozofsko onaniranje.

Dovoljno!

Za NEKE na ovim stranicama nije potrebno znati ni cijelu abecedu - pročita vas čovjek već kod: A=antifašisti; B=boljševici; C=cincari; Č=čopor; Ć=ćirilica;D=dvolični; Dž=džumbus; Đ=đavao; E=eurofili; F=fukara; G=gamad; H=huškač; I=idiot; J=jegulja; K=klaun;L=laž;LJ=ljigav; M=majušan;N=nitkov…

Evo, dovoljno mi je samo dio abecede.

Tko je glasao

@jelenska: Ja sam te bio

@jelenska: Ja sam te bio pitao čime te je nemesis toliko raspigala - zaista ne vidim povod da na njenu kratku primjedbu povlačiš "vukovarsku djecu" itd.. Ti si pak na moje pitanje nastavio u istom stilu.

Kako si postavio nekoliko pitanja - odgovorit ću koliko mogu. (Generalna opaska: ne smatram sebe naročito hrabrim, a ni kukavicom. Ponajviše sam svojeglav, naprosto slijedim ono, u što vjerujem - i svoju strast za spoznavanjem, koja strukturalno uključuje slobodu misli i govora. Bivalo je naravno i to, da iz određenog oportunizma - šutim.)

jesi li tako hrabar bio i 1971.
Tada sam imao 14 godina i nisam nimalo kužio politiku. Prvo moje političko iskustvo datira iz 1973., kad je bio zabranjen jedan broj školskoga lista u kojem sam surađivao. Ja sam tada pisao sasvim benigne članke o astronomiji, ali sam dao podršku tadašnjoj redakciji, koja je bila smijenjena; rekao sam da mi razlozi za smjenu izgledaju sasvim neuvjerljivi. Onda je direktor gimnazije pozvao u školu mog tatu, s kojim se slučajno poznavao s fakulteta. :-P

1980.
Te sam godine služio vojni rok u JNA. Ne znam zašto si upravo ovu godinu spomenuo? Tada je umro Josip Broz Tito - plakao je, recimo, cijeli stadion na Poljudu. Ja nisam - ali nisam ni slavio. Inače, bio sam bijedan vojnik, a imao sam između ostaloga problema, da ne povjeruješ, zbog sumnje na hrvatski nacionalizam. :/

jesi li "zgazio" javno Gazimestan
Jesam. Vrio jasno i višestruko ponovljeno. Od 1985. sam bio društveni i politički aktivist, od 1987. slobodni novinar. Godine 1989. prvi put sam događanja u Srbiji nazvao "nacional-socijalizmom" - ali je u objavljenom članku to bilo izostavljeno. Tada sam radio kao novinar (ali i kao politički aktivist za demokraciju - razgovarao s Franjom Tuđmanom prvi put 3. ožujka 1989. itd.), bio dopisnik slovenske "Mladine", a također pisao za razne novine i časopise, uključivo one u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Kragujevac); ta je suradnja bila prekidana onda, kad je "antibirokratska revolucija" otpuhala manje-više liberalne redakcije s kojima sam bio surađivao.

jesi li pljuvao tako po JNA časniku koji je tenkom krenuo na Sloveniju
Itekako. Bio sam u gomili ispred "Maršalke" kad su tenkovi krenuli na Sloveniju krajem lipnja 1991. - sada već ne kao novinar, nego kao obični sudionik prosvjeda. Da su nam tada rekli "legnite na zemlju ispred tenkova", napravili bismo to. Zapravo smo očekivali da će slična zapovijed doći...

Sve u svemu, iako nisam ratovao, smatram da sam borbi za slobodu dao svoj doprinos. Možda se ti s time ne slažeš - moram reći: baš me briga. Kad umremo, Boginja će izvagati naša srca.

Zoran Oštrić

Tko je glasao

@nemesisi točno zna čime

@nemesisi točno zna čime me raspigala, ali to nije za javne stranice.

@Zorane, vjerujem Ti da je točno ovo gore što si dao kao odgovor na moja, eto usudih se, postavljena pitanja.
Prema tome, onaj prvi vikend i u onih najmanje 25 moraš biti i Ti. Kao što vidiš, nisam baš toliko tupav i uopće nisam slučajno i tebe naveo kao sudionika, baš kao što ni one druge.
Tvoj je jedini problem što nisi jednako indiferentan na "djeda ustašu" i na "djeda partizana". Nemaš ekvidistancu. Kada to budeš, kao što ja jesam jer su to poražene i potučene i vojske i ideologije, tada si tek spreman za krenuti stvoriti nešto radikalno novo i bolje.
Ovako si samo jurišnik mrtvih brigada!
Tako sadašnja Hrvatska baš nikakve koristi od tvog znanja i sposobnosti nema.
Postani igrač i prestani biti dodavač. Gradi i projektiraj, ostavi neka drugi mjese blato za malter.
Za koju si Božju mater pročitao dva vagona knjiga?
Od tebe se očekuje više i bolje, tj. - djela! Egzaktna, vidljiva i mjerljiva.
Ništa filozofija, poezija... proza moj Zorane, nešto životno i čvrsto.
Tako ja to gledam. Takav je trenutak koji nas na DJELA sili.

P.S. 1980. sam spomenuo zbog Tita - naravno. Ja sam bio u trenutku objave njegove smrti u "selu mojem malom", kod svojih roditelja. Utrpao sam na brzinu ženu u "bubu" i pravac u moj mali podstanarski stančić. Nisam slavio ni otvorio šampanjac, još manje plakao - izvadio sam uniformu JNA, namazao i izglancao čizme...
Bio sam tada u nekakvoj elitnoj rezervnoj postrojbi biranoj prije svega po psihofizičkikm sposobnostima- 7. banijska udarna.

Očekivao sam mob poziv i "vježbu" od 2 mjeseca baš kao što je bila i 1968. ("drang" na Mađarsku).

Još jedan dodatak: Uopće ne mislim da su svi morali uzeti pušku 1991. i juriš na tenkove. Ne! Poznajem puno ljudi koji su značajno puno odradili bez puške i poštujem te ljude. Niti su svi spremni ubijati i biti ubijeni niti je to trebalo i bilo moguće.
Ti mi posebno dižeš tlak jer si prokleto i (oprosti) glupo pristran a upotrebljiv bi bio da nisi toliko dječje prgav bez ikakava razloga i u svemu vidiš nekakve "aveti" i reinkarnacije ustaške Hrvatske.
Bolje od tebe znam da je to bedastoća a znao sam to i početkom 1991. kada me HOS zvao na obuku izvan zemlje.
Odbio sam - previše isključivosti i znakovlja koje bi (i je) Milošević odlično koristio za denunciranje Hrvatske širom svijeta. Bio sam protivnik stvaranja vojske unutar stvaranja vojske. Dvostruko zapovijedanje - katastrofa!
Inače, HOS-ovci su bili odlični borci i branitelji bez greške ... ali krivo vođeni politički i krivo "obilježeni".
poslužili su Beogradu odlično.
Da je Parađik preživio sve bi sa njima bilo drugačije. Zato i nije preživio.
Vidiš, ipak nam treba lustracija!!??

Tko je glasao

@jelenska: Kad ovaj

@jelenska: Kad ovaj posljednji post pročitam i malo razmislim - ima sličnosti između onoga što ti misliš o meni, i onoga što ja mislim o tebi.

Glede nemesis, pišeš: @nemesisi točno zna čime me raspigala, ali to nije za javne stranice. E pa izvini, ako te raspigala nečim osobnim - onda ni ona tvoja prethodna reakcija nije za javne stranice.

Otkuda međutim taj besmisleni utisak da ja "u svemu vidim nekakve aveti ustaške Hrvatske"? Mislim da je stvar u tvojoj selektivnoj percepciji, naime napise koji se ne tiču tih tema - uopće ne percipiraš. Pogledaj ovdje teme mojih dnevnika, pogledaj teme na mom blogu - malo se tim temama bavim, a kada se bavim - činim to prvenstveno kao povjesničar, ne političar - uvijek ponavljajući da je uloga povijesne znanosti razumjeti, a ne suditi.

Ali nije ta percepcija samo tvoj problem: činjenica je da se oko tih tema ljudi snažno uzbuđuju, da ih percipiraju kao značajne. Moj najuspješniji dnevnik po broju bodova, čitanja i komentara je Nulta tolerancija? Pogledajte kako "domoljubnih" fašističkih facebook grupa ima.... Teme o globalizaciji i globalnoj ekonomiji, izborima u SAD, klimatskim promjenama, energetskoj strategiji, devastaciji parkova u Zagrebu, studentskom prosvjedu protiv komercijalizacije obrazovanja, NATO-u itd., koje su meni važnije, privlače mnogo manje pažnje. (I kao povjesničara, recimo, jako me zanimaju stare civilizacije III-II. tisućljeća p.n.e., ali tko će to čitati? Povremeno nešto spomenem u drugim diskusijama.)

Zoran Oštrić

Tko je glasao

Bravo jelenska! Nit bi rijec

Bravo jelenska! Nit bi rijec nadopisao Tvojemu komenteru, niti iz njega izbrisao. A kad smo vec kod Zokija, kapu mu skidam sto je doslijedan, ali ga ne razumijem sto je dosadan. Svakomu loncu mora biti poklopac. I posebno, zamjeram mu sto je pristran. A zasto je, da li zbog pokvarenosti, brzopletosti ili potkupljivosti, doista ne znam. Koliko je i kakvo je njegovo poznavanje povijesti, najpoznatije je njemu. Medjutim, ni jedan nas povjesnicar nije zabiljezio trajniju validnost istovremenim glorificiranjem jedne, a demoniziranjem druge zaracene strane. Svi takvi su proglasavani rezimskim. A Hrvatska danas vapi za objektivnim.
Vratit cu se opet svojemu pok. ocu. On je bio domobran, pa ustasa, potom, sa Lovricevim ocem, krizar. Nisu oni mojom i Antinom voljom odabrali vojsku koju su sluzili, a niti smo ih ja i Anto mogli sprjeciti, jer nas uopce nije bilo tada, ali nama je uzasno tesko kad citamo Zoranove tvrdnje: "Ustase su zlocinci", "quislinzi". S druge strane, svi partizani su "osloboditelji', "stvaratelji Hrvatske drzave". Ma, zaboga.
Sto god se dogadjalo od 41.- 45. dogadjalo se, takvo je bilo vrijeme i gotovo je s njim. Te dogadjaje treba hladnokrvno promatrati. Eh, ali Zoran to ne moze iliti nece.

Tko je glasao

@Pavao Jelovic: nama je

@Pavao Jelovic:
nama je uzasno tesko kad citamo Zoranove tvrdnje: "Ustase su zlocinci", "quislinzi".
Žao mi je što je vama osobno teško. Ali to je povijesna istina: ustaški pokret bio je zločinački i kvislinški. Ne znači da su svi (desetine tisuća ljudi) koji su mu pripadali osobno bili zločinci. Gdje će tko osobno završiti moglo je biti stvar svjesnog izbora, ali često i stjecaja okolnosti. Tvoj je otac bio domobran pa ustaša - desetine tisuća drugih bili su domobrani pa partizani.

S druge strane, svi partizani su "osloboditelji', "stvaratelji Hrvatske drzave".
Ja osobno nisam tako pisao, jer istina je složenija; ali i ovo što si napisao - dio je istine (koji stoji i u preambuli Ustava RH i sumnjam da bi neka "lustracija" mogla to promijeniti). Oni su također počinili masakr nad zarobljenicima (Bleiburg) i političkim protivnicima (Daksa), provodili teror i uspostavili totalitarni sustav. Možda misliš na moja objašnjenja doživljaja Drugog svjetskog rata u Istri, gdje je to zaista točno tako; ali ja sam samo objašnjavao ono što je sociološka činjenica.

Zoran Oštrić

Tko je glasao

Ne znam da li si cuo da su

Ne znam da li si cuo da su se i partizani i ustase pri mobiliziranju sluzili istom krilaticom: "Il' ces Anti ili Titi, al' kod kuce neces biti." Zbilja nisam cuo da im je itko ako su mu partizani uz nju banuli u kucu rekao; ja cu Anti, ili obratno.
Nadalje, i u Hrvatskoj i u emigraciji sam znao razgovarati sa ustasama i partizanima pa sam u njemu od njih obadvojih znao cuti istu tvrdnju. Ona je ova: I mi i partizani (odnosno, ustase) smo se natjecali tko ce napraviti gnjusnije zlocine. Takodjer sam od brojnih ustasa cuo: "Ja nisam branio Antu Pavelica i njegovu vladu, nego hrvatsku drzavu. A od brojnih partizana: "Ja sam mislio da se borim za samostalnu hrvatsku drzavu, tako su me moji uvjeravali."
I jedan slucaj iz mog rodnog mjesta: Odveli su partizani jednog mjestana, inace naprednog i radinog Roma. Proveo je dvije-tri godine s njima. Ranih godina nakon zavrsetka rata isao je u uobicajenu kradju drva u sumu. Uhvatili ga sumari pa s njime u milicijsku stanicu. Tamo ce im on ovako: "Drugovi, kad sam prije par godina isao s vama u sumu govorili ste mi: Ako pobijedimo u ratu, ova suma ce biti nasa, tvoja, zasto mi sada zabanjujete ici u nju?"

Tko je glasao

Sada gledaj kada ti filozofi

Sada gledaj kada ti filozofi odgovore 'azbukom'!

:)

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Prevrsila si ti sa

Prevrsila si ti sa bezobrazlukom jos kad si bila grgo.
I nemoj mi molim te govoriti sto bih ja trebao ili ne bih trebao. Zar bih trebao misliti, govoriti i ciniti samo to sto bi ti htjela?
Jesam li pripadnik polusvijeta, nije ni bitno, bitno je da ne pripadam tvojemu svijetu. Amen!

Tko je glasao

Sto je bila i grgo??? Pa to

Sto je bila i grgo??? Pa to je onda remuda oliti ...fuck it, nisam akademski obrazovan... ono ni musko ni zensko....maa, znasss!!

“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.”

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

Tebi i takvima kao ti

Tebi i takvima kao ti ponavljam: Odjebite!

Tko je glasao

Lijepo! Baš u Božićnom

Lijepo! Baš u Božićnom duhu.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Interesatno, kako nisi nisi

Interesatno, kako nisi nisi bio tako hitar kad su pripadnici tvojih upotrebljavali gore izraze za me?

Tko je glasao

Da, i inače sam poznat po

Da, i inače sam poznat po tome što ne znam stati na loptu i minuse dijelim isključivo po političkoj opciji kojoj pripada neki komentator.

Sretan Božić i tebi!

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Vjerovao mi ili ne vjerovao,

Vjerovao mi ili ne vjerovao, uistinu mi je zao sto ti nisam ranije cestitao Bozic. Ipak, nije ni sada kasno. Dakle, Sretan Bozic Tebi i Tvojoj obitelji!
Medjutim, glede moje vulgarnosti, ne cjepidlaci. Nikada ni na ciji pristojan komentar nisam nepristojno odgovorio. Uvijek se sluzim geslom: "Na srdacnost uzvrati srdacnoscu, a na grubost gruboscu." Tu nema uzmaka.
Sto je to damin problem komu sam se javio, zasto sam se javio, gdje sam se javio i kako sam se javio. Nisam maloljetan, ne trebam tutore.

Tko je glasao

Čekaj @Pavao, znam da dugo

Čekaj @Pavao, znam da dugo živiš vani... očito si nešto malo pobrkao, - o kojoj Ti DAMI govoriš, gdje Ti tu vidiš damu?

Probaj analizirati taj njezin "nik"? Što on govori? Ona nečega nema, čega?

Zato još često opraštam nervozu!

Tko je glasao

Pavle, Puno tvojih stihova

Pavle,

Puno tvojih stihova sam pročital no ovi, u ovom dnevniku su vrhunac.

Hvala!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci