Tagovi

Odgoj ljudi, odnosno zombija

Može li se neka populacija ljudi proglasiti svetom za cijelo čovječanstvo? Liječnička struka je oličenje plemenitosti, ali koliko li je samo prožeta tipovima poput Mengelea! Vjerski uglednici su uglavnom fenomenalni, ali i ovdje nailazimo na more kukolja. Međutim, možemo jednu grupaciju proglasiti svetom, a to su - djeca!

Današnja civilizacija kroz obrazovni sustav i nametanjem abnormalnog ponašanja kao društveno prihvatljivog vrši teror nad djecom, a to su u prilici činiti nakon što su rasturili obitelj kao nukleus svake zdrave zajednice.

Ljudski mozak se sastoji od lijeve i desne polovice, a on se intezivno razvija samo kod djece, tako da psiholozi u tom kontekstu o devetogodišnjacima govore kao o definitivno formiranim ličnostima.

Dijabolični likovi koji kreiraju zapadno društvo uzeli su si u zadatak razoriti jednu polovicu dječjeg mozga u kojem su smješteni centri za kreaciju, ljubav i empatiju. Uspjeli su - današnja djeca su isprogramirana da postanu poslušni i bezosjećajni roboti.

Slab sam vjernik, ali Isus je ovako nekako govorio: "Bog može oprostiti i najteži zločin, ali zločin nad djecom... On je suprotnost od brutalnosti, ali prema takvima On je upravo brutalan!".

No, pustimo Bibliju. Ako već uspjevamo razviti u sebi senzibilitet prema ugroženim životinjskim vrstama onda možemo i prema svojim potomcima, a spomenuti teror ne vide samo najveći slijepci.

Školstvo muči djecu do besvjesti s nekakvim datumima beznačajnih pljačkaških pohoda, a o jednoj krucijalnoj i delikatnoj disciplini - ni riječi! Djevojke i mladići postaju roditelji s mozgovima nafilanim Napoleonima i Decartesima, no kako se odgaja dijete nitko ih nije uputio! Amerikanac Spock i slični su danas na spisku proskribiranih, jer ako bi budući roditelji bili upućeni u njihov rad svojim potomcima bi pružili optimalni odgoj i razvoj, a upravo toga se užasavaju vlastodršci.

Tagovi

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci