Tagovi

Od Crnoje preko Hasana do Tome

Na temi o zgodnoj Ani, drugoj supruzi našeg PPV RH Tome Karamarka koja se pokazala kao Tomina slaba karika, naš kolega suzborištar @sm kao druker za sdp je spamirao i zatvorio neke moje upise, onako čist bezveze iako se tiču teme i nisu "psovački" e da bi vrijeđali tankoćutne dušice, pa sam eto prisiljen napisati dnevnik na istu temu.

Gubitnici izbora su našli neku sitnicu Crnoji i pokazalo se da se on ni ne zna nositi s time. To je dobro. Zato opozicija i služi. Nije on nešto gadno ukrao, ali je bilo očito da nije dorastao situaciji. Branio se tako da se ukopavao.

Onda su napali Milijana Brkića od milja zvanog Vaso. Njemu naravno ne mogu ni perce odbiti jer se on baš ni ne gura.

Rekli bi da je samozatajan. Onda su napali iz svih mogućih oruđa Hasanbegovića, ali on je očito malo viša klasa intelektualca. Ne mogu mu ništa i ti su mu napadi samo povećali popularnost.

Onda se ide "u glavu" na Karamarka koji ima uteg na nogama tj. prošlost..s jedne strane mu potpuno neopravdano predbacuju da je "hapsio Gotovinu" što je obična glupost, do dugogodišnje veze s Mesićom, što je već malo teže.

Lijevi drže medije pa se teško probijaju ozbiljne afere koje bi njima nanijele političku štetu kao npr. ono oko Ljubljanske banke i Kreše Milanovića. Vrdoljakove (hns-ovske ) muljaže oko Elektre.

Radi ravnoteže sam napravio nekoliko osvrta koje mi je @sm zatvorio ( sram ga bilo) )), po običaju jer je obični propagator.

Ivana Podgajac Vrdoljak supruga bivšeg ministra i današnjeg predsjednika HNS-a, Pusićkinog potrčka i Čačinog izdajnika , koja je do udaje radila kao nastavnica u osnovnoj školi, vlasnica je tvrtke Visan. Ta je tvrtka registrirana za široki spektar djelatnosti, među ostalim i za proizvodnju, dobavu i prodaju plina, proizvodnju opreme za distribuciju električne energije, te organiziranje tržišta električnom energijom. Tvrtka je upisana u Sudski registar točno mjesec dana prije nego što će Ivan Vrdoljak 16. studenoga 2012. biti izabran za ministra.
Ivan Vrdoljak bio je suvlasnik tvrtke ATO Inženjering u dijelu od 16,67 posto. Sada je suvlasnica te tvrtke njegova bivša supruga, Tatjana. Tvrtka ATO Inženjering, koja radi velike poslove s HEP-om, prema izvještaju Fin-e iz prošle godina ostvarila je dobit od 8,815.756 kuna.
Jebote patak. Te žene su sposobne u MP3. Moja je isto nastavnica. U ratu je bila novinarka ratnog radia, nešto poput Siniše Glavaševića samo eto mjesto nije palo.
Osim nastave jedino što joj dobro ide je pečenje kolača i uzgoj mačaka, ne računajući jedan izlet u kinologiju kad mi je napravila problem i nabavila Engleskog buldoga.
Morat ću je zamjenit sad kad smo djecu rastjerali za neku koja ima filing za biznis ;-)))

Opozicija ima legitimno pravo kopati po utrobi i to, koliko vidimo radi sve u 16.
Crnoju su odstrijelili. Brkića kako tako, Hasanbegu ne mogu ni pera odbiti, a Tomo je vrh vrhova i nedostižan.

Naravno , ide se na kratko pamćenje i neupućenost prosječnog birača.
Medijski se stvara slika kao da je on osobno prodao INU mrskim Hunima.
Trolovi toliko pretjeruju da će Tomo još postati simpa.

Karamarkov najveći grijeh je bi što je bio s Mesićem.

Najvećim lažovom RH.

Pitanje je koliko je uzeo učešća u veleizdaji a koliko je bio obični administrator za vrijeme detuđmanizacije.

Mislim da je donekle držao Mesića pod nadzorom.

Po do sada pokazanom bio je na liniji domoljubnoj. Hrvatskoj.
Ukinuo je Mesiću apanažu i time je dao svoj doprinos detitoizaciji i dekomunizaciji za kojom Hrvatska vapi. Nema nama napretka dok titoisti imaju pravo građanstva.

Pila je okrenuta naopako. Da li je Mađarska u EU i da li smo jedno jedinstveno tržište.

Da li je slobodan protok ljudi, roba i kapitala.

INA je oduvjek bila leno politike. Za Juge tu su radili djeca crvene buržoazije, od Titinih do Špiljkovih, a za radno mjesto prodavača na pumpi morao si podmititi.

Zbog INE se ubijalo, kao npr. Đurekovića kojeg je udba smakla iako je bio partizan.

Za Juge se u Sisku znalo da ti treba 5 000 DEM da se zaposliš u INI ili neka jaka preporuka odozgo.

Ovo što je Tomina Ana poslovala s tim nekim MOLovim čovjekom u hrvatskim redovima je uobičajeno.

Naravno da ne bi došla u tu poziciju da se ova dvojica ne poznaju od ranije preko košarke ili već čega.

Postavljam pitanje sam sebi a i ostalima. Koji interes na kraju bude prevladao.

Koliko se kužim, a priznajem ne baš puno, ne možeš gospodariti onim što si prodao, a pola INE su prodali.

Sad se medijski spina da je Karamarko preko žene prodao INU.

Poznavajući metode i način rada obavještajnih dvostrukih igara, od kuda znamo da i taj Petrović i Karamarko ne rade u interesu RH.
Mogućnost je pola pola. Treba vidjeti krajnji rezultat.

Priča se da je onaj šmrkavac ( šmrkavac jer stalno šmrca zbog kokaina) svoju znao isprešamarati kad mu nanese političku štetu.

Ti Tomo nemoj svoju tući. Nema smisla, baš je zgodna a i voli psiće pa mi je još više simpa.

Osobno znam način rada Tome Karamarka. Bio mi je ministar i šef. Tvrdim da je bezuvjetno Hrvat i da mu je interes RH na prvom mjestu.

S ovim jugonacistima i jugošljamom se treba boriti svim, pa i njihovim sredstvima.

Osobno smatram da bi to Vasinim metodama bilo učinkovitije, ali to se uvijek stigne.

Tagovi

Komentari

Tomo K. u raljama života

I malo dijete koje ne dopušta da mu Kukuriku mediji peru mozak može vidjeti da je "afera konzultatntica" šuplja i nepostojeća, slično kao četničke propagandne izmišljotine tipa "200 obitelji" ili "slučaj Zec". Sama kronologija događaja je demantira - Šarićka je ugovor s Petrovićem potpisala prije negoli se udala, prije negoli je Karamarko postao šef HDZ-a i najvažnije, prije negoli je Milanović pokrenuo arbitražu s MOL-om.

Međutim, ja se jednostavno ne mogu natjerati da branim Karamarka. Za mene je on i dalje Mesićev čovjek - činjenica da se možda odmetnuo i okrenuo protiv njega ne znači mi baš ništa, jer još uvijek nije rekao ni jedne jedine riječi o sramotnom razdoblju od 1994. do 2001, dok je Mesiću nosio kavu, čistio cipele i držao haaške ljestve.

Ukinuli Mesiću ured, pa što? Mesić je veleizdajnik koji će prije ili kasnije morati kazneno odgovarati, baš kao i svi ostali koji su u tu prljavu rabotu bili uključeni. Zašto bi se mene ticalo što se Karamarko zaratio s jugoslavenskim posrbicama, svojim dojučerašnjim dobrim pajdašima? Pobogu, čak i Šarićka dolazi iz toga istog kruga (vidi: Zarez). To je njihovo staro društvo, dobro su znali tko su ti ljudi i o čemu se radi.

I još, ne mogu ne primijetiti da se u ovoj silnoj Kukuriku medijskoj halabuci Karamarko ponaša navlas jednako kao u predizbornoj kampanji: krije se.

Molim..? Da mene mediji tako razapinju, da me tako keveću i vrijeđaju, ja bih ih, za početak, sve redom tužio. Svaku pljuvačku bih kontrirao i doveo pred sud. A što radi Karamarko? Šuti. Samo primjerice, notorna SDP-ovka na HRT-u Maja Sever kaže da ga je višekratno zvala, da mu je slala poruke, ali se ne javlja, ni on ni HDZ, nitko. Moram podsjetiti da Karamarko pred izbore nije imao hrabrosti izaći na javno sučeljavanje s Milanovićem, a danas, kad mu vlada visi o koncu - "slavi rođendan". Pobogu, što da o tome misli prosječni HDZ-ovac, neki od onih preko 90.000 koji su za njega glasovali nedavno? Još važnije, što da o tome misli prosječni neodlučni hrvatski birač..?

Da pokušam, jasno i glasno: Karamarko ili nema muda, ili je nesposoban... ili čak možda u svom tom Kukuriku dimu ipak ima i neke vatre. Da, znam, zvuči jako ružno, ali kako predsjednik najveće hrvatske stranke očito nema svog Alexa Browna da mu takve stvari kaže u lice, moram ja.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

ok komentar i dobrim dijelom

ok komentar i dobrim dijelom točan

I ja imam dojam da je afera Konzultantica do zla boga napuhana i doslovce se iz komarca cijedi slon.

No pošto je riječ o ljudskoj i političkoj lignji, nečovjeku, oportunisti...ko ga jebe.

Tko je glasao

Napuhana?????

Lik je tražio prekid arbitraže! A potpredsjednik je Vlade! Kako misliš da je to "napuhano"????

U kojem trenutku više neće biti "napuhano"? Kad u ime interesa MOL-a potpišu novu "Hrvatsko-ugarsku nagodbu" i narede nam da u školama učimo mađarski????

Kad se samo sjetim kako je Kolinda odlepršala u Mađarsku opanjkavati vlastitu državu.......

Tko je glasao

da, mislim da se na osnovu

da, mislim da se na osnovu tankih i krhkih indicija stvara priča o veleizdajimza koju TK evidentno intelektom nije sposoban, on je čmar vulgaris, štetočina uličarskog tipa

Tko je glasao

Nešto u tom stilu oni

govore ovih dana: "na osnovu neutemeljenih napisa po medijima"....... Međutim, kakvih "neutemeljenih napisa", ako su Ana i Tomislav Karamarko PRIZNALI dotičnu suradnju i dotični ugovor???? Što je tu "krhko", zaboga??? Uzimao je novac od MOL-a, a sada kada se dočepao mjesta potpredsjednika Vlade zahtijeva prekid arbitraže!

Tko je glasao

pa krhko je to što je

pa krhko je to što je činjenica da ona NIJE bila njegova supruga u to vrijeme

Krhki su iznosi kojima se barata, velim navlači se slon iz komarca. Niti približno isti tretman medija nema puno veća afera Milanovićevog brata Kreše.

Sakloni bože da ja branim Karamarka, ali neke stvari valja primjetiti a ne samo vući poput vola u svoju stranu.

Tko je glasao

Kaj je Milanovićev brat

uzimao honorare od MOL-a????

Mogu razumjeti da Milanović ima za brata nekog luftiguza i žmuklera, ali ne mogu razumjeti da ne razlikuješ levele.... "Mali biskviti" i MOL...... ?!?.... Gdje si pronašao da se Milanović okoristio isturajući brata? Ako je nešto činio s bratom, onda je to, po svemu sudeći, bio napor da sanira štetu koju mu kao premijeru čini brat.....

Milanović je popriličan dio svoje vlasti profućkao na nepotrebne budalaštine, previše vremena je smisao svoje političke karijere nalazio u tome da svakom Jacinom loncu bude poklopac i slično - ali, danas je on najsuvislija politička pojava u Hrvatskoj!

... I možda to nije nikakav dokaz njegove "veličine", nego samo dokaz bijede u koju je Hrvatska zapala s Oreškovićem, Karamarkom, Petrovim i Kolindom, ali svejedno - levele treba znati razlikovati, Rebel!

Tko je glasao

je li krhko?

Daj, Rebel, o čemu mi tu pričamo?

Iako stoji činjenica da ona u tom momentu nije bila Karamarkova supruga, činjenica JE da su već bili u vezi. Iznos je krhak (barem ovaj koji imamo prilike vidjeti, nemamo pojma što je moguće leglo na neke tajne račune ili kakva bi nagrada bila za "dobro" obavljen posao), ali to je nebitno.

Koliko treba biti naivan?

Nakon svih indicija (posao dobije Ana koja nikakva iskustva s naftnim poslovima nema, mađari navijaju da na vlast dođe Karamarko, Karamarkovo inzistiranje da preuzme policiju, obavještajce i zalaže se za trenutni prekid arbitraže s MOLom...), čak i ako nema izdaje stvar smrdi do neba. Dakle, ili je Karamarko kolosalno glup ili je najveći izdajnik Hrvatske i hrvatskih interesa od Sanadera naovamo.

Biraj.

Tko je glasao

pričam o medijskom tretmanu

pričam o medijskom tretmanu slučaja i činjenici da u kvarnoj i izdajničkoj politici oko INE prste imaju gotovo SVI službeni predstavnici vlasti od 2000 na ovamo.

Tko je glasao

Medijski tretman???

Što ti je to? Kakav je to faktor u svemu tome? Radi li se o tome što će biti s INOM, ili se radi o tome kakav će biti medijski tretman toga što će biti s INOM????

Jebote, "medijski tretman"!!!! Je li to ono kako će Mislav Bago o tome govoriti, za razliku od toga kako će Hrga o tome govoriti, ili kako će o tome govoriti neki pop u direktnom prijenosu nedjeljne mise na HRT-u?

Tko je glasao

eh...

... medijski je tretman takav kakav je. Možemo sad nagađati, postavljati pitanja zašto se prije nije reagiralo, ali je to zapravo nebitno. Istina je, ima i afera koje se (naizgled) vode oko puno većih iznosa, ali što to znači?

Da pustimo Karamarka da nastavi dalje mutiti oko Ine jer, eto, i netko drugi negdje drugdje krade?

Tko je glasao

ne nikako, ali uhvatiti miša

ne nikako, ali uhvatiti miša Sanadera dok mačka tipa Franje Gregorića prede na otuđenom kapitalu naroda, nije moja vizija prava i pravde, to mi više liči na priču o Pedru

Tko je glasao

Rebel, to

"ali" ne funkcionira vječno!

Tko je glasao

:)

Slažem se ja s tobom, iako nikako ne bih Sanadera nazvao mišem. Gregorić je očito bio dovoljno pametan da se drži po strani i ne talasa. Sanadera je glave došla bahatost i neumjerenost, kao što će Karamarka njegova glupost. Uostalom, ako se nešto i desi nastradaju u trenutku kad je to politički oportuno, pri tome se pazi da se ne ide full forcom (Sanader, Nadan, Mamić, Bandić... svi su vani), već se sudstvo koristi za opomenu.

Pec, pec.

Ali, nije samo kod nas tako. Da je bilo Haške pravde, ne bi Gotovina tamo gubio godine, već bi još danas ne tvrdim klupama guzice žuljali Jarnjak i onaj ljigavac Radić.

Politika.

Što i dalje ne znači da Karamarka treba pustit da INU preda Mađarima.

Tko je glasao

inu su mađarima

prodali hns i sdp da se ne lažemo ...nije mi Karamarko nešto drag, ali sad je on kao mađaron

klasični medijski spin i zamjena teza od strane medija pod kontrolom jugošljam ljevice

Bilo koji smjer bolji je od smjera koji vodi prema Beogradu.

Trebat će očito provesti vruću a ne hladnu lustraciju. Politika "mi ili oni" bi neke mogla skupo stajati.

Bezobrazno se narušava i ovako krhka demokracija.

sve dobro...

Tko je glasao

Za koliko auta,

satova, slika i odijela su hns i sdp prodali INU?.... Gdje je mito koje je primio Račan?.... Ako su "HNS i SDP prodali INU Mađarima", zašto su uspjeli ostvariti samo dva bijedna četverogodišnja mandata na vlasti, umjesto da godinama i desetljećima neprikosnoveno vladaju Hrvatskom?... Zašto je Sanader, po Vašem mišljenju, pokušao bez ikakvog obrazloženja podviti rep i zbrisati, što je vjerojatno nezabilježena pojava među hrvatskim pohlepnicima za vlašću od stoljeća sedmog?...

O čemu govorite? Kakvu vrst utjehe tražite u takvom sustavno reduciranom viđenju stvari?

Ako "HNS i SDP" i jesu "prodali INU", očigledno je da je nisu prodali s istim naumom s kojim ovu zemlju prodaju Sanaderi, Karamarci i kompanija!

Ta očiglednost je dokazana redoslijedom vlasti u Hrvatskoj, pa redoslijedom one "paralelne vlasti" koju svi osjećamo, i svime ostalim...

Tko je glasao

"nisu prodali s istim naumom"

u naume se ne kužim tj. ne čitam misli. HNS i SDP, Savkin zet Dragičević, Mesić,Linić, Jurčić su prodali INU. Donijeli Zakon o privatizaciji INE.

Tuđman ju nije dao kao zlatnu koku i nešto od nacionalnog interesa.

Imate problem s faktima i nije vam prvi put.

sve dobro...

Tko je glasao

Vjerujem da imam

problem s faktima, ali ajmo onda poći od temeljnog fakta s kojim Vi imate problem: naime, Franjo Tuđman je taj koji je jednim samovoljnim potezom pera ono što je bilo "društveno vlasništvo" pretvorio u "državno vlasništvo"!

Razlika je ogromna, i tek kad shvatite tu razliku, shvatit ćete i to da je upravo Tuđman tim potezom omogućio da garniture koje drže vlast mogu prodavati nacionalno blago kako im se sprdne!

Vaše društvo bjesomučno poriče onu Tuđmanovu ideju o "200 bogatih obitelji", ali to se ne može poreći: naime, način na koji je osmišljen sustav prelaska na privatno vlasništvo dokazuje tu ideju!

Dakle, bezočno negiranje "društvenog vlasništva" (što je bio zbiljski sustav), i njegovo potpuno svjesno prevođenje u "državno vlasništvo", te sustav privatizacije - to su bili okidači, a autor toga je bio Franjo Tuđman!

Sve ostalo su samo logične posljedice, Drvo!

(Postoji svjedok - ne želim sad pogađati tko je to, da ne bi ispalo da imam problema s faktima, ali se dobro sjećam izjave - kojemu je Franjo Tuđman, na prijedlog da svaki hrvatski građanin dobije svoju dionicu od te društvene imovine, proporcionalnu vlastitom doprinosu u toj imovini prema nekim jasnim i poštenim kriterijima - doslovno odgovorio da "to nema smisla jer će većina građana svoje dionice ionako prodati i zapiti"!

Eto, mislim da su to "fakti", a sve ostalo su efemerije! "Savkin zet" i svi ostali koji su "donijeli zakon o privatizaciji INE" - to nipošto nije isto što i gamad koja je UZIMALA MITO od MOL-a, a na izravnu štetu hrvatskih interesa! Svaki "doneseni zakon" je donesen u nekom kontekstu, u nekim okolnostima, pa treba taj kontekst i te okolnosti imati u vidu, a tek potom, eventualno, donijeti zaključak o nečijoj političkoj kratkovidnosti, ili gluposti, ili izravnoj odgovornosti...... Ali svaki obavljeni koruptivni čin, svako utrženo mito - tu nema nikakvog "konteksta" i nikakvih "okolnosti", nego je to naprosto kriminalno djelo!...... I zato mi nemojte soliti pamet s time "tko je INU prvi prodao" tako što je "donioo zakon o privatizaciji", nego se zadržimo na pitanjima izravnog kriminala: mita, korupcije, protuzakonitog pogodovanja, obiteljskog biznisa nauštrb nacionalnog interesa itd.....

Fućka mi se za Savkinog zeta! Tražite da mu se sudi! Sudite i Savki, briga me! Nisam joj ja pjevala da je "ruža hrvatska", nije ona meni bila "hrvatska kraljica" - ja sa svime time nemam ništa osobno!

Ali, nemojte se, zaboga, sramotiti time da mizeriji zvanoj Tomislav Karamarko nalazite olakotne okolnosti tako što ćete se pozivati na Savkinog zeta!)

Tko je glasao

Svi putevi vode u Rim...

... a u ovom, našem slučaju, u pravu si Foma, svi putevi i tragovi neumitno vode k ocu nacije, nikad prežaljenom doktoru, koji je, kako smo na ovom forumu bezbroj puta zaključili, amaterski i nekompetentno se petljajući u ono o čemu pojma nema usput usrao sve što je mogao.

Pa je tako stvorio uvjete za perpetualnu pljačku Hrvatske, u čemu, vidimo, i dalje prednjači njegov HDZ.

Ono što je meni paradoksalno kod te tvrde desnice, koja toooooliko pizdi na razne "jugošljamere", "komunjare", "orjunaše", "jugonostalgičare", "izdajice" itd, da je istovremeno posve slijepa kad zaista vidi izdajice naroda svoga. Dovoljno je da neka budala poviče "jugočetnik" ili "nenarodna vlast" ili već neku sličnu besmislenu parolu i gotovo je. Iste sekunde ovi naši vrli čuvari ognjišta dozvole da ih se zaslijepi jeftinim hrvatstvom, prizemnim parolama, patetičnim busanjem u domoljubna prsa i onda gledaju u stranu dok im raznorazne hrvatine pred nosom pljačkaju, uništavaju, obezvrjeđuju i demontiraju domovinu. Ili, još gore. Gledaju u hrvatinu koja pljačka domovinu, al jebi ga, neka ga. Naš je. Bolje da on uzme nego tamo neka komunjara.

To mi nije jasno.

Kako ta desnica, tako punih usta i glasna kad se treba obrušiti na nekog mrskog "udbaša" itaj sti grijeh oprašta Karamarku? Kako ti pobožni vjernici opraštaju Karamarku preljub, pa i novi brak? Kako i zašto ti dušebrižnici, čuvari svehrvatske časti i poštenja omalovažavaju evidentan pokušaj Karamarka da izda interese republike Hrvatske i Mađarima preda najjaču firmu u Hrvatskoj?

Tko je tu lud?

Tko je glasao

Oni su ludi

a usput su i šupci!

Dežulović je to odlično pobrojao, možda je ponešto i zaboravio - http://www.portalnovosti.com/upaka-hrvatska.

Imamo (barem) četiri HDZova izrazito šupačka ministra - to su ovaj od zdravlja, pa od obrazovanja, socijale i kulture. Oni su u par mjeseci nanijeli ovoj državi nemjerljivu, ali i mjerljivu štetu, mjerljivu u milijunima eura.

Stoput bi bilo bolje da je totalna kriza vlasti, te da ovi ne rade - ništa!

Usput imamo i šupačku Crkvu, koja dozvoljava da im Opus Dei sekta preuzima kormilo.

Dakle, kad govorimo o današnjoj desnici, treba imati u vidu da se tu ne radi o konzervativnim i tradicionalnim nacionalistima, već o totalnim mahnitim šupcima.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Šupci prodali Končar :(

Sve, ali baš sve što se rasprodaje, nastalo je i ispješno poslovalo u SRH (tj. u Jugi).

Ovi su gori od tsunamija, nikad još nismo imali ovako zlopaku i destruktivnu vladu...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Biga

Aj ne zajebaji (da ne velim-ne pizdi)
Znam kakva si i na što misliš.
Al neke firme su postojale i prije SRH.
Samo se posli nacionalizacije nastavilo tamo raditi.
Al ok. Unosila se nova vridnost itd itd.
Ono najvažnije su prirodni resursi.
To nije ni od Rh ni od SRH, ni od SFRJ.
A ni od NDH, Kraljevina i pizdi materina.
To je od ovoga naroda.
(tu Foma ima pravo)

Tko je glasao

Koju pizdu materinu si ti sad reko

Eno ti se sprema završna rasprodaja ACI-ja (to ste zakuhali još vi kukurijekavci) i šuma, za početak....

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Perutnino

Nisam ja ništa REKO nego REKA.
Rasprodaja je davno počela.
Kulminacija za vrime Sanadera. (osim one za vrime ratne pretvorbe)
Sada se dovršava.
I sve političke strukture imaju prste u tom.
Ne bižim od odgovornosti.
Osobno radim što mogu i koliko mogu.
Al umorio sam se.
Eto viruj.

Umorio sam se.

Tko je glasao

Nije čudo da si umoran, puno ste i napravili

Uvijek se prodaju dobre i perspektivne tvrtke, koje se onda "smanje na razumnu mjeru" radi eliminacije konkurencije, a tvrtke s problemima se prvo (možda) beskrajno saniraju, potom dokrajče da bi se razgrabile nekretnine.

Končar su za 47 milijuna kupile strane banke novcem od penzija.

Tko ima dionice Končara, nek ih brzo proda, jer će sad pasti. Mirovinci uvijek kupuju kad je dionica najskuplja.

Da se vratim na početnu tezu - upravo je nevjerojatna količina šupaka prodefilirala vladama odkako nam je neovisne i slobodne...

Jel se kaže BIDAN ili BIJEDAN?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Čudesa prodaje

Naravno da se prodaju samo dobre i perspektivne tvrtke. Pa tko će kupiti šrot? Najbolje mi je kad kažu kako treba prodati sve što nije od strateške važnosti... pa jebem mu mater, ako donosi lovu, sve da proizvode tamagoćije, od strateške je važnosti. Od onog što eventualno nosi gubitke A OD STRATEŠKE JE VAŽNOSTI, to držiš, a ostalo, ako ne prodaš (a nitko gubitaša neće kupiti) - gasiš.

Poi svemu sudeći, samo idiot bi danas prodao "Končar".

Tko je glasao

Biga

Jel si ti mene ovdi našla zajebavat?.
Oš moje dionice?
Il od mojih?
Aj ptico leti.

Tko je glasao

"društveno vlasništvo" @Foma

kao bivši samoupravljač, dio struktura , radničkih savjeta i to...

moram Vam reći da je taj izraz oksimoron, drveno željezo

Kod toga nema odgovornosti a mogućnosti za malverzacije su ogromne.

Vlasništvo mora imati titulara. Može država,županija, općina, mjesna zajednica itd, a može privatnik. Privatnik može od države dobiti koncesiju tj. pravo raspolaganja uz neki državni interes. Zajednički interes.

Ostalo? Zašto Vam Ana Šarić nije interesantna kad je radila za EPH tj. za Pavića i brinula se za njegove reklame tj. poslovanje.

Pavića koji je sa Sanaderom plovio na "Malo vitra".

U to vrijeme je Tomo bio šef obavještajaca i ostalo je : Špijun koji me volio.

Sanki je prošao kako je prošao i prolazi.

Ne pristajem na harange i histerije, pogotovo ako su umjetno izazvane.

Zanemarit će te veleizdaju i milijarde, a uhvatiti će te se ( kao ) za 60 000 E)

Ajte, molim Vas.

sve dobro...

Tko je glasao

Pa da, Drvo, da!

U sustavu tog "drvenog željeza" INA je bila vlasništvo onih koji su u njoj radili i stvarali neko blago!

Da, dragi Drvo, to je bio sustav "drvenog željeza", ali u tom sustavu se ono što je bilo naše nije prodavalo Mađarima!

Yebo Vas titular, da oprostite na izrazu! Što je veći, jači, i za nacionalni interes važniji titular od DRUŠTVA, od tog NARODA?

Vi Kutlu, Tutlu i Mutlu možete razumjeti kao "titulare", a svoj vlastiti narod ne možete????

Kad je taj titular Vaš vlastiti narod, Vi onda taj sustav nazivate "drvenim željezom"!

Isuseeeeee!

Titular je bio NAROD, i taj NAROD je, prilikom napuštanja sistema "drvenog željeza" trebao dobiti SVOJU DIONICU od narodnog bogatstva!

Autor te temeljne prevare i pljačke je Franjo Tuđman!

Tko je glasao

"INA je bila vlasništvo"

crvene buržoazije i tatinih sinova crvene buržoazije.. Titini sinovi, Špiljkov sin Vanja i dr. opet dolazimo do Savkinog zeta Dragičevića, Linića, Jurčića itd...., Špiljkovog sina...

Sad bi eto @klipan gore više i dolje niže i Vi željeli mene uvjeriti da je Karamarko kriv i za ubojstvo onog Đurekovića kao "ustaše" iako je bio partizan iz Vojvodine.

Sad je Tuđman kriv..haha.. meni nemojte imputirati hadezejstvo, ja sam osnivao laburiste kad je Sanader bio pemijer a Marina Lovrić županica mi.

Društveno vlasništvo jest drveno željezo jer pojam "društveno" isključuje pojam " vlasništvo".

Kutle je imao ugostiteljski objekt na aerodromu u V. Gorici za Juge, a to nije baš mogao svatko.

Autor ideje o 200 obitelji je Vesna Pusić i to se podmeće Tuđmanu.

nadalje, narodnu vlast imate u S. Koreji....

Ovo s INOM vam je jednostavno, sve vlasti su se prikapčale kao pijavice na INU. Sad i Petrov traži svoj dio kolača a Kotromanovićev momak se poziva na domoljublje,,,,haha...

Bez demagogije, molim

ps. važi i za @klipana

sve dobro...

Tko je glasao

Ajd ne seri, drvosjek

Nitko tebe ne želi uvjeriti da je Karamarko u ikakvoj vezi s Đurekovićem. Prođi kroz moje (pa i Fomine postove) nigdje ni naznake ovog tvog usranog spina.

I jebo te HDZ, sam (cijeli ti je dnervnik tome posvećen) braniš Karamarka koji evidentno radi na predaji INE Mađarima. Ne pravi se blesav i ne muljaj. Zajebi ideološke predznake, pogotovo kad su samo deklarativni i imaj muda pa bez obzira na politička presravanja osudi frajera koji evidentno radi za Mađare, a protiv mojih, tvojih, otpisanog, Fominih, ppetrinih interesa... protivc interesa SVIH građana Hrvatske.

Jebo te Crnoja, jebo te Šuster, jebo te Hasanbegović. jebali te svi Karamarkovi priguzi i poripuzi koje tako vatreno braniš... pa onda besramno sereš kako ti mi, kao, impututramo hadezejstvo.

Tko je glasao

Jedino što crvotočnog zanima

je stupanj krezubosti dotičnog. Krezubost je jedina legitimacija za takve, i jedina kvaliteta. Ništa drugo nije bitno.

Tko to shvati, shvatio je hrvatsku desnicu. Nema ona veze s konzervativnim tradicionalnim vrijednostima, a kamoli s domoljubljem.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Svima koji sve znaju o INI

Svi ste se raspisali o INI... To je dobro, međutim, kratko vam je pamćenje.

Pamtite li vrijeme kada je Ante Marković u ASaveznoj skupštini u Beogradu izvukao nekoliko novih novčanica dinara iz kaputa i pred začuđenim "kupštinarima" mahao njima sa govornice uz onaj njegov poznati debilni osmijeh?
Sjećate se toga, nešto godina pred Domovinski rat?
Pamtite neki? Odlično!

Eh, sad što mislite otkud mu ti neinflatorni dinari i čime je garantirao onima koji su "pokrili" štampanje neinflatrornih dinara u pokušaju spašavanja njihovog čeda SFRJ??

Kakav Tuđman, kakva Savka (makar je i ona dobro nagrađena za najveću prijevaru Hrvata ikad izvedenu), kakav Sanader.... - pikzibneri.
INA je davno prije Tuđmana "bezecirana", i ne samo INA..

Rat na ovim prostorima počinje u trenutku kada se raspao financijski sustav SFRJ a tada još ni 2% ljudi nisu znali tko je Tuđman, Milošević ili Izetbegović... da ostale liliputance uopće ne nabrajam.

Tko je glasao

Broj jedan i njegove priče

I tako... Marković, kažeš, prodao INU?

Pa koj kurac onda sad Karamarko radi s MOLom?

Tko je glasao

Betonira stanje zanavijeke

Betonira stanje zanavijeke vijekova.

Tko je glasao

Odgovornost...

Dragi drvosjek, misliš na odgovornost kakvu danas imamo? I na malverzacije kakve, za razliku od dana društvenog vlasništva i samoupravljanja, danas nemamo?

Daj, ne pravi se blesav.

Danas je manje odgovornosti i više malverzacija no ikad. Ono što se u jugi događalo kamilica je u odnosu na razinu pljačke koja se događala i koja se događa od osamostaljenja Hrvatske.

Ana Šarić, dok je bila kod Pavića, nije bila u prilici činiti takvu štetu kakvu može danas. Zapravo je i danas nebitna, osim kao "gospođa ministarka". Što se tiče milijardi (izravnih i onih neizravnih) ZNA SE tko je učinio veći dio pljačke, dapače, ko je uopće omogućio i institucionalizirao mogućnost pljačke, pa nas do dovodi danas do ovoga sa MOLom i INAom.

Mali novci za koje znamo da su u igri ne mijenjaju činjenicu da se Karamarko svim silama trudi INU predati Mađarima.

Tko je glasao

to je samo dojam

"ljudskoj i političkoj lignji, nečovjeku, oportunisti."

@Rebel

Tražiti među političarima sveca je prenaivno. Što nam se nudi pitanje je.

Slijedi vic.
Došla majka Tereza u raj i pita Boga. Vidim Bože kako oni u paklu i čistilištu imaju bolju hranu nego mi u raju. Kako to ?

Bog joj odgovori; ma ne da mi se kuhati samo za nas dvoje.

sve dobro...

Tko je glasao

Dojam? Ne, to je balavi trag

Dojam?

Ne, to je balavi trag koji ostaje iza Tomislava Karamarka, nadam se da razumiješ pojam oportunizma, ako Karamarko svojim dosadašnjim djelovanjem nije sinonim za isti...onda neznam tko jest.

Tko je glasao

kako misliš da bi čovjek

mogao biti godinama u vrhu obavještajnog sustava da nije oportunist

zašto misliš da je biti oportunist nešto negativno, da čovjek- humanoid nije bio oportunist i pragmatičan ne bi se izdigao dalje od prvobitne zajednice

mi ( ti i ja ) kad biramo i zaokružujemo na glasačkim listićima smo oportunisti

kad ideš u lokal gdje je roba jeftinija ili kvalitetnija samo si praktičan i oportunist si

prilagoditi se situaciji je normalno i pametno, pa onda pokušati upravljati procesima

za mene osobno u političkom smislu, zaustavio je Milanovića i jugošljam i to mu je +

sve dobro...

Tko je glasao

biti detuđmanizator pa

biti detuđmanizator pa tuđmanizator je za mene oportuno s obzirom na razdoblja u kojima je to bio i to se ne može usporediti s mojim oportunim kupovanjem sladoleda u Lidlu jer je jeftiniji a dobar u odnosu na Ledov u Konzumu

Tko je glasao

prva žena mu je bila muslimanka

valjda su ga Mesić, Manolić i kompanija ubijedili da je Tuđman kriv za rat s muslimanima u BiH. Ne znam.

Činjenica je da su i Mesić i Manolić bili u vrhu hdz-a do 94-te.

Činjenica jest da sve što je hdz radio nije bilo dobro.

Činjenica jest da se odvojio od njih. Sad ga pratimo i prema njemu smo rezervirani baš zbog te veze s Mesićem veleizdajnikom.

Uostalom, možda je u ime hrvatskog dijela udbe nadzirao Mesića i ekipu.

Ne znamo. Kad jednom u starosti napiše memoare možda saznamo.

sve dobro...

Tko je glasao

Nije imalo smisla

Moram podsjetiti da Karamarko pred izbore nije imao hrabrosti izaći na javno sučeljavanje s Milanovićem,U Milanovićev HRT? Stvarno ne bi imalo smisla. Ta što su radili sadašnjoj predsjednici na inauguraciji?

Imalo bi smisla da je to bila neka normalna javna televizija, ali ova huškačka, možda bi baš donijela prevagu Milanovića.

Ako ćemo po tvojoj logici i Tuđman je bio u blizini onih koje je kasnije porazio. Moraš im biti blizu da ih upoznaš i da iskoristiš to poznavanje u svojoj taktici.

Sve ovo oko predsjednika HDZ-a pokazuje da smeta upravo onima koje navodiš da se družio s njima .To je znakovito i ohrabrujuće.

Kada se HRT oslobodi SDP-ovskih kadrova, neka onda dođe Milanović!

Tko je glasao

U Milanovićev HRT? Stvarno ne

U Milanovićev HRT? Stvarno ne bi imalo smisla. Ta što su radili sadašnjoj predsjednici na inauguraciji?

Koliko Milanović ima putra na glavi i koliko je gluposti i štete napravio u 4 izgubljene Kukuriku godine, mislim da ga od toga ne bi mogli spasiti ni svi stankovići, šprajcovi, severice i trbojevićke zajedno. Sve što je Karamarko trebao je uporno ponavljati par najvećih i najgorih stvari: jugočetničko ukidanje bleiburške komemoracije, nasilno uvođenje rodno-ideološkog zdravstvenog odgoja, nametanje ćirilice u Vukovaru, udbaška sramota Lex Perković.

Imao je izobilje političkog streljiva. Mogao je dodati i npr. Kukuriku uništavanje i podjarmljivanje legislativnog okvira s kojim smo završili pregovore s EU, Kukuriku pljačku putem predstečajnih nagodbi, sline SDP-ovce i HNS-ovce koji su završili pred sudovima zbog lupeštva, katastofalni Kukuriku poraz na referendumu o braku...

Ali nije. Nije učinio ništa od toga. Nije ljudima pokazao ono što svaki vođa oporbe u svijetu jednostavno mora - da je u stanju stati pred šefa vlasti Milanovića i uništiti ga na njegovom terenu. Odbijanjem sučeljavanja Karamarko je ostavio dojam slabosti, straha od izravnog testa javnosti. Po mom mišljenju, HDZ je velikim dijelom zato i prošao na izborima kako jest: glasovi neodlučnih otišli su Mostu.

Što god tko o tome mislio, u predizbornoj utrci najvažniji je - dojam, a odmah poslije toga dolazi inicijativa. SDP-ovci su to shvatili, pa su angažirali stranca da im oblikuje kampanju i spasi ih od izborne propasti. Sjeti se, recimo, one tragikomedije sa skandiranjem "Hrvatska!" i masom hrvatskih zastava na Kukuriku skupu. Misliš da se toga dosjetio Milanović?

Pobogu, na svim njihovim skupovima u zadnih 25 godina ukupno nije bilo toliko hrvatskih zastava, kao na tom... i što se dogodilo? Farsa je uspjela. SDP je preuzeo inicijativu. HDZ je šokiran i zbunjen šutio, a budale popušile Kukuriku "domoljublje".

Sve ovo oko predsjednika HDZ-a pokazuje da smeta upravo onima koje navodiš da se družio s njima .To je znakovito i ohrabrujuće.

S ovim se slažem, ali meni to nije dovoljno. Imperativni korak mora biti optužnica protiv Mesića, za cijeli niz kaznenih djela iz glave XXXII. Kaznenog zakona. Ako ja znam, a znam, jer je javno poznatih dokaza sasvim dovoljno, Karamarko mora daleko bolje i detaljnije znati što je sve i s kim veleizdajnik Mesić radio. Sve to mora saznati i hrvatska javnost.

Bez toga, samo će se ponoviti situacija kao sa Sanaderom - pričam ti priču, ali detuđmanizcija i posrbljivanje se nastavljaju. Meni to više nije moguće prodati.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Za nastavak detuđmanizacije i posrbljavanja-kriv je MOST

"Bez toga , samo će se ponoviti situacija sa Sanaderom-pričam ti priču, ali detuđmanizacija i posrbljavanje se nastavljaju."- Samo jedna riječ to objašnjava: MOST!
da
Izgleda da tom MOST-u i Boži Petrovu dolazi skori kraj i slijede novi izbori.

Tko je glasao

Slažem se @MKn

Postavljaš toliko pitanja na koje nema odgovora. Očito u tim krugovima treba znati igrati i da, trebao bi zaboraviti da je obavještajac i dio neke izvršne vlasti. Početi se ponašati kao državnik. Valjda još nije sazrio ;-)) ili nije, a nije kapacitet.

Što se tiče svakog novinarskog šteneta, ograđujem se, tu mislim da se ni ne treba odazivati svakoj flundri koja si umišlja da je nounarska veličina.

Bio je na tri nac.tv i rekao je što je imao za reći, ali radi se o histeriji, harangi u cilju difamacije gdje se Petrov pokušava igrati velikog igrača.

Aquila non capit muscas

Mi ne znamo sve detalje, ali nećemo valjda gristi mamac ko somovi.

Nek izglasaju ustavne suce ( primjeti da su tu zaobišli mostovce) i ide se dalje.

Ovi iz mosta su svaki dan na tv svi pojedinačno pa se stvara dojam da su neki kurac, a nisu.

Ucjena može ići do neke mjere.

Ide malo sporije, ali stvari se događaju. Kako na svjetonazorskom tako i na materijalno- financijskom planu.

Mostovci, mora se priznati nemaju svoju infrastrukturu pa koriste ovu ljevičarsku.
No svejedno odluke donose u skladu s desnim konzervativnim načelima, što pozdravljam.

Recimo odjebaše Jokića. Predložiše i ukinuše apanažu Mesiću. I sl.

To da malo drže našpanane hadezovce, a čuj to uopće nije loše.

Nekako sam siguran da recimo Bulj neće ići s Pupovcem.

sve dobro...

Tko je glasao

Postavljaš toliko pitanja na

Postavljaš toliko pitanja na koje nema odgovora. Očito u tim krugovima treba znati igrati i da, trebao bi zaboraviti da je obavještajac i dio neke izvršne vlasti. Početi se ponašati kao državnik. Valjda još nije sazrio ;-)) ili nije, a nije kapacitet.

Iskreno, briga me. Karamarko djeluje kao osoba nesvjesna stanja i činjenica, evo dvije relativno najvažnije: 1) otprilike 90% domaćih medija drže SDP & prirepci, i 2) u "hrvatskoj" diplomaciji situacija je posve ista - "hrvatski" Mesićevi i Kukuriku veleposlanici ne samo da ne reagiraju na laži koje se u svijetu pišu i šire o Hrvatskoj, nego služe kao izvor informacija. Čitaj, vode i podržavaju međunarodno sramoćenje i vrijeđanje vlastite zemlje. I nikom ništa.

U takvom apsolutno neprijateljskom okruženju, bilo kakvu aferu je moguće ne samo izmisliti, nego i natjerati ljude - u ovom slučaju najvažnije, Mostovce - da djeluju na temelju izmišljotina. Protiv toga se HDZ mora boriti, svakodnevno, organizirano, koncentrirano, kontinuirano. Ako Karamarko ne zna kako, nek' pita nekog tko zna. Ako ne može, nek' se makne i pusti one koji mogu. A što on radi..? Koliko ja vidim, ništa.

Što se tiče svakog novinarskog šteneta, ograđujem se, tu mislim da se ni ne treba odazivati svakoj flundri koja si umišlja da je nounarska veličina.

Ne mora on osobno, ali reagirati mora. Kukuriku mediji su od njega napravili novog Sanadera. Ako to ne vidi, onda je slijep.

Bio je na tri nac.tv i rekao je što je imao za reći, ali radi se o histeriji, harangi u cilju difamacije gdje se Petrov pokušava igrati velikog igrača.
Aquila non capit muscas
Mi ne znamo sve detalje, ali nećemo valjda gristi mamac ko somovi.

Oprosti, ali jedini hrvatski orao je bio Tuđman. On se, odista, nije bavio sitnišem... no orlova više nema. Jedino što ja danas vidim je očerupani HDZ pijetao koji se besmisleno šepuri s nekih 30%, dok mu pročetnički SDP pod kontrolom drži cijelo dvorište daleko glasnijih medijskih kokoši. U takvoj situaciji, bogami, svaka muha dobro dođe.

To da malo drže našpanane hadezovce, a čuj to uopće nije loše.

S tim se nije teško složiti, ali mi se čini da je ovo što se sada događa davno prestalo biti "špananje". Ako je ikad i bilo.

Nekako sam siguran da recimo Bulj neće ići s Pupovcem.

Ja nisam. HDZ i Most se ponašaju slično kao bosanski Hrvati i Muslimani u sukobu 1993: drže se za vratove i kolju, a SDP četnici i njihovi nozemni sponzori plaču od sreće. Podijeli glupe Hrvate, pa vladaj...

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Kako mali Božo zamišlja politiku

Bio sam u pravu, pa ću citirati sam sebe:

"...U takvom apsolutno neprijateljskom okruženju, bilo kakvu aferu je moguće ne samo izmisliti, nego i natjerati ljude - u ovom slučaju najvažnije, Mostovce - da djeluju na temelju izmišljotina..."

A sad Božo:

Petrov: Karamarko mora otići iz Vlade. Most će glasati za SDP-ov prijedlog u Saboru!

Dakle, Most čak nije htio čekati ni odluku saborskog povjerenstva, nego je očajnički zagrizao udicu Milanovićevih Kukuriku medija i svoj tonući rating pokušava nabildati preko leđa "partnera" HDZ-a. Čijeg predsjednika želi natjerati da se povuče iz vlade.

Iskreno, s jedne strane, pomalo mi je drago da je bivši Mesićev potrčko Karamarko doveden u ovakvu situaciju. Pod Mesićevim skutima je proveo duge olovne godine najgore detuđmanizacije - iako se prometnuo u konvertita tuđmanovca, ni o tome ni protiv Mesića nikad nije rekao ni jedne jedine riječi - a sad mu se to posredno sve vratilo u lice.

No, s druge strane, ipak se radi o predsjedniku HDZ-a koji je nedavno dobio preko 90.000 glasova podrške članova, pa stvarno ne vidim kako bi ga bilo moguće zamijeniti i kako bi vlada ovo mogla izdržati.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Još manji pišo

otprilike 90% domaćih medija drže SDP & prirepci
Meni ste vi Tuđmanoljupci posebno mili kad ovako kmečite jer vas nitko ne voli, niti doma niti vani i svi su protiv vas, i doma i vani, gotovo isto kao Mujo na autobahnu.

Oprosti, ali jedini hrvatski orao je bio Tuđman.
Je to je apsolutna istina:

leddevet

Tko je glasao

otprilike 90% domaćih medija

otprilike 90% domaćih medija drže SDP & prirepci
---------
Meni ste vi Tuđmanoljupci posebno mili kad ovako kmečite jer vas nitko ne voli, niti doma niti vani i svi su protiv vas, i doma i vani, gotovo isto kao Mujo na autobahnu.

Ma kakve emocije, to su gole, neporecive činjenice - 15 i više godina Mesić & Kukuriku kadroviraju u medijima i u diplomaciji. S druge strane, detuđmanizirani HDZ-ovci su se uporno nadali da će se četnicima umiliti ako im daju hrvatski proračunski novac, financiraju udruge, načine privatne novine... nećete, glupani, nikad. Kad im je jugoslavenčina Šuvar bio ustaša, zamislite što ste im onda vi? Da je Slobo živ, i za vas bi ga tražili da pošalje salate.

Je to je apsolutna istina:

Hvala, odlična ilustracija. Savršeno podsjećanje na vremena ponosa i slave. Molim, pokaži to Karamarku.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

36 tjedana +

Hvala, odlična ilustracija
Hm, uspio si vidjeti ilustraciju?
Svakako zanimljivo jer to nedvojebeno znači da si se već okrenuo i da Karamarkova analna trudnoća dobro napreduje.

Molim, pokaži to Karamarku.
Kao prvo nisam si baš dobar s Tomekom i za razliku od tebe teško ću uspjeti doći do njega, a kao drugo sumnjam da će on shvatiti ovu ilustraciju kao što ni ti nisi shvatio jerbo znamo svi da ste vi desna bratija cijepljeni od duhovitosti obzirom da za duhovitost treba imati barem neki minimum inteligencije.

leddevet

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci