Tagovi

Obranimo HEP, ne dajmo naše svjetlo onima koji bi ga odnijeli drugima!

Predsjednik Vlade namjerava se sastati sa sindikatima HEP-a. Između ostaloga izjavio je da je vlasnik HEP-a država , te da ga Vlada ima pravo prodati, da Vlada odlučuje, a ne sindikati HEP-a, ili hrvatski narod kroz referendum. Plenković je uz već izrečene izjave o referendumima i odricanju prava na referendume drugim narodima, pa i narodu Velike Britanije (pri Brexit-u), pokazao da ne shvaća svoj politički položaj, demokraciju, te da naginje diktaturi i diktatorstvu, po uzoru na bivše komunističke diktature u kojima su sve demokratske institucije bile samo dekor.

Da prvo razjasnimo sljedeće:

A. Plenković je samo upravitelj u RH , na rok od 4 godine, kojega je u sklopu izbora HDZ-a (a ne njega osobno) za tu ulogu izabrao hrvatski narod kao vlasnik Hrvatske, vlasnik HEP-a, vlasnik Hrvatskih voda, vlasnik Hrvatskih šuma, vlasnik hrvatskog mora, vlasnik hrvatske zemlje, vlasnik hrvatskih rijeka, vlasnik..., koji mu nije dao pravo da zadire u njegovo vlasništvo, bez svoje suglasnosti. Zato A. Plenković ne može zabraniti narodu obranu svoga vlasništva, preko , u krajnjem slučaju , narodnog referenduma. Budući su uvjeti pri stupanju Plenkovića u taj radni odnos bili točno takvi, Plenković i tripartitna vlast nemaju pravo naknadno i samovoljno mijenjati ugovor o njegovu radu (Ustav) , nego bi mogao takav ugovor dati vlasniku na ovjeravanje- dakle narodu , preko narodnog referenduma.

Svjedoci smo Plenkovićeve hitnosti izvršenja pljačke RH, preko planiranja prodaje četvrtine HEP-a i ostalih hrvatskih resursa, te kupovine INA-inih dionica u vlasništvu hrvatskih privatizacijskih pljačkaša dionica iNA-e, na kojima piše MOL, a kojima su nas opljačkali za prodaje INA-e 2003. Za dodatne dvije milijarde kuna opljačkali su nas, kada se Kukuriku koalicija odrekla tog novca za proračun RH i prepustila ga MOL-u . Zašto bi to napravili? Jasno je : zato da bi MOL dijelio dobit, pa da bi je, baš ONI koji su džepove natrpali MOL-ovim dionicama pri pljački INA-e, dobili kao dividendu. Boli njih briga što su Hrvatskoj zaklali kravu (2 milijarde kuna) da bi dobili svoje šnicle (tko zna koliko od tih 2 miljarde kuna).

Plenković tvrdi da je njegov „plan na stolu „i da je najbolji. I ja tvrdim da je najbolji za pljačku HEP-a, za privremeno zadovoljenje njemu nadređene samoprozvane EU-carice A. Merkel, koju priznaje kao nadređenu, dok hrvatskom narodu tu nadređenost odbija i unaprijed zabranjuje referendum. Razumljivo je i da su zadovoljni MOL-ovi dioničari, zato što im je Badnjanskom Obznanom nabrijao cijenu dionica INA-e. 2014. su zbog mizerne vrijednosti te dionice izbačene s Londonske burze , te su nakon toga i dalje tonule.

Ali, time nisu zadovoljni oni koje planeri misle opljačkati. U prvom redu radnici HEP-a i cijeli hrvatski narod, a koje bi kao i nekada radnike INA-e i ostalih propalih firmi , doveli pred privatizacijski streljački vod uvijek sastavljen od neke „Hrvatske“ vlade, a ovaj puta sastavljen od političarskih „tripartitaša“, od Plenkovićeva Povjerenstva za „kupovinu“ propalih INA-inih dionica, od medijskih ubojica-HRT-a i ostalih „javnih medija“, od goebelsovskih medijskih stručnjaka i analitičara, od sindikalista na marionetskim koncima tripartitne bande, od „branitelja poput Klemma i Đakića“ na marionetskim koncima DORH-a ili partijske stege,.. kojima mediji lažno pripisuju podršku svih branitelja u prodaji HEP-a:
http://www.dnevno.hr/domovina/maks-cujem-trazite-neke-dionice-u-moje-ime...

Narod se već nagledao leševa nakon tih „streljačkih vodova“. Predugo mu je smrad tih koljačkih zlodjela „streljačkih vodova“, koji ubijaju radnike i pretvaraju ih u „privatizacijske leševe“ (nezaposlenost, ovrhe, iseljavanje ,širenje mržnje prema onima koji još rade i dobro zarađuju u realnom gospodarstvu...), smrdio državom, da ne bi bio spreman suprotstaviti se njihovim „ streljačkim vodovima“- ekonomskim ubojicama Hrvatske.

Pokušali su HEP opljačkati preko ubacivanja Trojanskih konja-drugih opskrbljivača el. energijom. U tu svrhu napravili su zakone za dolazak novih opskrbljivača el. energijom koji su se nakon toga pojavili na tržištu. Krenula je teška agenda preko medija, a onda je čak i Hrvatska vlada (Kukurikaška tada, ali i ova kukuriče jednako) iako je država RH vlasnik HEP-a, sve državne institucije prevela slovenskom GEN-I-ju na opskrbu. To je napravila kako bi narodu svojim primjerom pokazala da treba podržavati slobodno tržište i prihvaćati „jeftinije“ opskrbljivače el. energijom.
http://www.narodni-list.hr/posts/1821002

Isti scenariji vozanja „EU- njemačkog vozila“-gaženja po narodima i državama jugoistoka Europe, provodi se i u drugim zemljama. Vidi čuda: dok slovenski GENI opskrbljuje el. energijom Hrvatsku vladu i njene državne institucije, HEP istodobno opskrbljuje Slovensku vladu i njene institucije. Sve se odrađuje planski da bi građanima doveli istu maglu koja će zamagliti pljačku državnih energetika zemalja Jugoistoka Europe u ruke Velike Angele.

Međutim, hrvatski narod podržava svoje HEP-ovce, koji ih nisu iznevjerili niti u najgorim danima velikosrpske agresije, te su se pod granatama penjali na stupove, spajali žice i omogućavali nam koliko-toliko normalan život.
Hrvatski građani nisu nasjeli na agende svih bivših vlasti, koje vjerne EU-njemačkom vozilu žele potrpati građane kao asfalt na njemačkoj cesti, za njemačku budućnost, predajući im HEP, te je narod ostao vjeran HEP-u. Stoga ogromna većina hrvatskih građana nije prihvatila strane opskrbljivače, kao prethodnicu pljačkaša, u oduzimanja HEP-a iz vlasništva naroda RH.
U Merkelice je nervoza sve veća, te želi brzinsku privatizaciju HEP-a:
http://www.poslovni.hr/vijesti/njemacka-bez-nuklearne-energije-od-2022-g...
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/samo-sto-se-nije-probudio-supervul...

Zato Plenkovića gura u pljačku kroz Velika vrata koja je otvorio i pridržava ih B. Petrov i MOST: kroz vrata koja vode preko Hrvatske vlade, Povjerenstva, Sindikata na marionetskim nitima političko-zakonodavne mafije, braniteljaša na nitima DORH-a ili stranačkostegovnim poslušnicima, javne HRT,..., i RH je pretvorena u jednu veliku pljačkaško- političku arenu, u kojoj na prijašnjim pretvorbama izvježbana banda naoružana svim oružjima, napada HEP i narod, napada Predsjednicu i RH

Ali, ne prolaze više štosovi „ prodat ćemo četvrtinu HEP-a da bi HEP postao „Lider“ ne samo u RH, nego i u BiH, Makedoniji,..“ (izrekao lider B. Petrov, koji je liderski Hrvatsku već „orobio“ za 5 milijadi kuna i postao liderski gubitnik svjetskih razmjera za zemlju koju predstavlja.,), jer stvarnost pokazuje da pravi Lideri u elektroenergetici ne rasprodaju svoje resurse, nego kupuju tuđe, te ne planiraju elektroenergetsko ropstvo svome narodu.

Primjer Grčke pokazuje tko su lideri, a tko gubitnici.
http://www.energetika-net.com/vijesti/energetsko-gospodarstvo/grcka-prod...

Mađarska je (prije Orbana) prodala svoju elektroprivredu Francuzima. Svim silama Orban i nacionalno suverenistička Mađarska vlada su željeli vratiti je, ali kada predator ugrabi blago, svjestan je vrijednosti toga blaga, dobro je naoružan i zna znanje pljačke drugih (prošlost kolonijalnih gospodara),te taj to blago ne ispušta.

I zbog te žudnje Mađarske za elektroenergetikom, Plenković je tako uvjeren da će MOL prodati svoje dionice INA-e. Zna on da Mađarska silno želi elektroprivredu, svjesna koliko je izgubila prodajom svoje, te da neće propustiti jeftinu ponudu pljačkaša iz RH. Orbanu za tu kupovinu ne treba zamjerati, jer on se bori za interese Mađarske, a ove što nam misle upropastiti HEP, prodajom za dionice INA-e treba onemogućiti svim sredstvima obrane od agresije od organizirane pljačke.

Dakle, HEP, uz branitelje, Generalski zbor, svoje sindikaliste, protiv udružene tripartitne bande i njenih filijala, ima svoj narod koji ga je i do sada štitio svojom voljom izraženom i kroz nepristajanje na druge opskrbljivače.

Zadaća je HEP-ovaca da taj narod pozovu na aktivnu obranu i pomognu im spasiti to strateško blago Hrvatske-HEP, kao i vlastita radna mjesta. Proći će i vrijeme ove Vlade, ali nitko nema pravo dopustiti i omogućiti im da posljedice njenih zlodjelovanja ostanu zauvijek, jer ono što oni namjeravaju je zauvijek nepopravljivo.

Kao jedno od oružja protiv HEP-a, političari preko medija razvijaju mržnju osiromašenih ljudi prema „privilegijama“ HEP- ovaca pa nabrajaju : kako HEP-ovci „imaju prevelike plaće“, „malo rade“, „previše ih je“, „HEP služi za uhljebljivanje...“,.

Ali, upravo ti koji to govore imaju daleko veće plaće, previše ih je, daleko manje rade a mogu i ne dolaziti na posao, imaju ogromne povlaštenosti, imaju slobodnih dana koliko žele, radni uvjeti su im idealni, a rad im se, vidljivo i na HEP-u, svodi na nanošenje nepopravljive štete vlasnicima u čijoj firmi rade –narodu države RH.

HEP-ovci su ove godine donijeli oko 2 milijarde kuna RH i njenom narodu. Uz to su sačuvali dio hrvatskog naroda od bijede, nezaposlenosti, iseljavanja, ... dok su protivnici HEP-a i RH, koji bi prodavali HEP, tako malobrojni u odnosu na radnike HEP, i u to malo vremena na vlasti, donijeli, samo za sada, štetu veću od 5 milijardi kuna. Takvim štetočinama dati da se približe HEP-u, isto je kao dati vatri da se približi skladištu benzina i eksploziva.
http://pollitika.com/parada-hrvatskoga-ponosa-hep-energetika-hs-hv-h2o-h... )

HEP-ovci bi trebali (oni koji vode obranu HEP-a) poduzeti niz akcija kojima će aktivirati svoj najveći „resurs“ u obrani HEP-a- hrvatski narod:

1. na razne načine aktivirati sve radnike HEP-a, a pogotovo HEP-ove umirovljenike koji imaju vremena i volje: za dijeljenje letaka , ..., pripremanja za referendum,..., pripremanja prosvjeda,...
2. obratiti se dijelu naroda -organiziranim navijačima svih hrvatskih klubova, Torcidi, Bad Blue Boysima,Kohorti, Armadi, ..., navijačima rukometaša, košarkaša,... da vješaju transparente u svrhu obrane HEP-a,..
3. prosvjedima HEP-ovaca i ostalih pred HRT-om koja ih namjerno opstruira u pristupu javnosti,
4. obraćanjem svim braniteljima i posebno udrugama koje nisu na marionetskim nitima tripartitaša,
5. otvaranjem računa za obranu HEP-a od privatizacijske pljačke na koji bi narod uplaćivao za razne prosvjedne aktivnosti,
6. obraćanjem KC (neka se pokažu koliko su uz narod svoj),
7. obraćanjem Generalskom zboru, koji se već izjasnio protiv prodaje HEP-a i traženjem sastanka s njima, te pozivanjem medija za sve te akcije,
8. obraćanjem hrvatskoj Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović da sazove sastanak VONS-a po pitanju HEP-a, jer je to pitanje državne i nacionalne sigurnosti,
....
9. dijeljenjem ili prodajom prigodnih kapa, majica, transparenata s natpisom: „ Obranimo sebe- obranimo HEP-obranimo RH“,
10. na računima HEP-a treba otiskati isti natpis „Obranimo HEP- obranimo RH“,
11. zamoliti neku pjevačku zvijezdu da napravi pjesmu i spot u obranu HEP-a,
...
Druge mjere, u skladu sa znanjem i mogućnostima, vjerujem da će HEP-ovci znati poduzimati, jer pokazali su i u najtežim vremenima da se znaju nositi s agresijama.

HEP-ovci su nam doveli svjetlo u domove prije više od 100 godina, čuvali to svjetlo i u ratu. Vrijeme je da i mi pomognemo njima u očuvanju našega svjetla,jer time zajednički čuvamo hrvatsku državu i demokraciju.

Obranimo HEP, ne dajmo naše svjetlo onima koji bi ga odnijeli drugima!
http://pollitika.com/nema-nafte-nema-rudaprevise-je-mlijeka-ima-ljudi?pa...

Komentari

Dobar

dok slovenski GENI opskrbljuje el. energijom Hrvatsku vladu i njene državne institucije, HEP istodobno opskrbljuje Slovensku vladu i njene institucije

Da taj je dobar.
Cilj EU je da nitko ne proizvodi za sebe nego da svi međusobno trgujemo pa da svi postanemo ekonomski povezani. Kada se to dogodi onda ne možeš napustiti Europsku uniju.

Evo ovaj tjedan su rekli Italiji da treba platiti 380 milijardi eura ako želi napustiti eurozonu.

Tko je glasao

Evo ovaj tjedan su rekli

Evo ovaj tjedan su rekli Italiji da treba platiti 380 milijardi eura ako želi napustiti eurozonu.
Maa daaaj?
Pa naši su EUrofili tvrdili prije našeg "referenduma" !!??? o ulasku da možemo izaći kad to poželimo?
Kaj je sad pak to?
Nekaj novoga ili je navek taki bilo?

Hrvati su politički idioti!

Tko je glasao

Bit će rata, ako "Švabe" ne smijene Merkelicu!

Britanci su se izvukli bez rata (Brexit), a ukoliko "Švabe" ne smijene Merkelicu, bit će novog rata za osamostaljenje Italije, Francuske, Mađarske, ... Hrvatske,...

Trebalo bi se držati dalje od tonućeg EU-Titanika.

Tko je glasao

E pa hebiga .. Kad se

E pa hebiga ..
Kad se Hrvatska i Slovenija nisu mogle osamostaliti bez rata nemre ni Italija
ali sad smo i mi opet u govnima Beogradskim, pardon, Briselskim
opet rat za osamostaljenje Hrvatske, ma dajte najte, samo se ratuje a ništ ne dela
to ne dobro biti.

Tko je glasao

Što prije raspad EU

Srećom zemlje u EU nisu tako čvrsto povezane pa bi raspad mogao teći i mirno. Sve su države ušle s definiranim granicama pa će tako izaći.

Njemačka kancelarka EU shvaća upravo onako kako je Trump rekao- kao njemačko vozilo koje može gaziti sve ostalo i donositi direktive. Ništa oni nisu više uložili nego li su dobili.

Nadam se da će Francuska odustati od EU i tako redom pa da ćemo se izvući bez rata.

Tko je glasao

Cijenim tvoj optimizam

Cijenim tvoj optimizam @ppetra, ali bez rata neće ići. Preveliki su ulozi u igri.

Osim toga, 1. svjetski rat još nije završen pa ga tebaa završiti. Konačno!

Tko je glasao

cijena izlaska iz eurozone

Vidiš potpuno se slažem da bi se trebali držati dalje od tonućeg EU-Titanika.

Europska središnja banka je izašla u javnost s izjavom u kojoj govore da svatko može napustiti eurozonu, ali da prije toga mora platiti "račune".
U prijevodu ako Italija želi napustiti eurozonu tada ona treba drugim članicama eurozone platiti 360 milijardi eura odštete (sorry za raniju grešku u cifri)

S druge strane ako Njemačka želi napustiti eurozonu tada njoj druge članice trebaju platiti 754 milijardi eura odštete.

To su brojevi za siječanj 2017.

ps. to je službeni izračun EU financijaša

Tko je glasao

Njemačka je imala bezcarinski

Njemačka je imala bezcarinski izvoz svojih automobila, svoje robe, nametala kroz zakone EU pravila i direktive za obveze koje su rezultirale obveznim uvozom njihove tehnologije,...,preuzimanje iškolovanih kadrova iz siromašnijih zemalja, bez odšteta,...
Trump je EU najbolej okarakteritirao: EU je njemačko vozilo.

Tko računa koliko je tko imao koristi?
Merkelicini stručnjaci?
Nije niti čudo, da su svi njima dužni.
Valjda smo im dužni i što njeni potrčci poput Plenkovića i Orepića zbrinajvaju goste koje ej pozvala, pa ih sada "lifruje" nama, aktiviranejm Dublinskog ugovora, koji je ona deaktivirala, kao da je carica EU,a ne Njemačke.

A koliko bi svima morali platiti što su im prodavali automobile s lažiranim softwerom?Za sada su platili SAD-u.
...

O svemu tome sam pisala PRIJE ulaska RH u EU, a toliko su mi se mnogi pollitičari izrugivali. Posebno na zapisima o NIgelu Farageu,a gle: čovjek je izvukao V. Britaniju iz EU. I to prije pobjede D. Trumpa. Pravi vizionar. Mislim N.. Farage, a malo i ppetra u pisanju o njemu kao važnom političaru:)))
http://pollitika.com/ukrcavanje-na-titanic-anschluss-hrvatske
http://pollitika.com/tone-zbog-sudara-diktature-i-demokracije
http://pollitika.com/zbogom-o-lijepa-o-draga-o-slatka-slobodo

Tko je glasao

Zlatno doba kap... vidim da

Zlatno doba kap... vidim da si u tijeku tih muljaža unutar EU.
Ja ih pratim samo "ovlaš" jer za mene je to uvijek bio samo novi europski nacifašizam i ništa drugo. Uvijek sam tvrdio da je to samo i jedino diktatura i napisao dnevnik prije nekih 8 - 9 god s tim naslovom. Uvijek sam bio i ostao zadrti protivnik našeg ulaska u EU.

Daklem,
kako objašnjavaju tu groznu hrpu love kojom te "penaliziraju" ako želiš otići?
Hvala!

P.S.
Imam u Britaniji dobre i pouzdane izvore. Tamo sada čak i vođe onih koji su bili protiv izlaska Britanije iz EU zagovaraju izlazak!!??
Međutim, Britanci u samim vrhovima vlasti daju sve više i više podataka kako su oni zapravo na prevaru uvučeni (sic) u EU!!!!! (Isto kao i Hrvati - kod nas je lažiran referendum a kod njih je složeniji projekt prevare...)
Očito, pametni Britanci neće ni centa platiti Švabama za izlazak iz te "kancerogene" zone, možebit ubrzo i ratne zone.

Uostalom, davno sam napisao da će se EU raspasti "u krvi do koljena" kao što se raspala Napoleonova i Hitlerova EU.

Rimsko carstvo više nitko nikada obnoviti neće! Nikada!

Tko je glasao

muljaza

Strogo pojednostavljeno govoreći taj novac predstavlja dug koji je Italija skupila tijekom ovih 15 godina prema drugim članicama eurozone putem trgovine i financijskih muljaža.

Kada Hrvatska nešto uvozi (ili izvozi) tada se vrši konverzija kuna u dolare/eure. Unutar eurozone nema te konverzije nego se sve vrši putem "papira" u koji se računaju dugovi i zarade. Na osnovu tih "papira" Italija je skupila dug unutar eurozone jer je više kupovala nego prodavala, a Njemačka zaradu jer je više prodavala nego kupovala.

ps. moj cilj ti je što bolje znati kako sistem funkcionira

Tko je glasao

OK! @Zlatno doba kap... Eh,

OK! @Zlatno doba kap...

Eh, zadnji podatak koji sam upamtio od prije pae godina je kako je Italija 11 zemlja na planeti po ekonomskoj snazi.

Kada njih mogu tako samljeti, možeš li uopće znati i izračunati koliko smo mi njima dužni?

Naše Eurofile treba malo prikupiti na hrpu... recimo na Goli otok....
.. kao i ove luđake, sotonske plaćenike što demonstriraju i kod nas protiv Trump-a

Tko je glasao

nismo

Mi njima nismo ništa dužni.

Ovaj prikriveni dug koji ima Italija se stvara samo kada dvije ili više država imaju zajedničku valutu. Kažem prikriveni jer se on formalno ne računa u državni javni dug. On će se računati samo ako Italija napusti eurozonu. To ti je jedna vrsta ucjene.

Ako hoćeš primjer sranja u Italiji dovoljno je reći da je njena industrija uništena.
Ne znam da li si ti (ili tvoji) ikad kupovao Zanussi, Candy i slične talijanske frižidere, mašine za prat robu i slično. Italija je po tome bila poznata.

2007 godine Italija je proizvela 24 milijuna primjeraka frižidera, mašina za prati robu i sličnih stvari.
2012 godine Italija je proizvela 13 milijuna primjeraka frižidera, mašina za prati robu i sličnih stvari.

To ti je primjer što je euro učinio talijanskoj industriji.

Lp

Tko je glasao

Tko je prije otvoreno pisao protiv ulaska u EU?

Tko je od nas dvoje prije napisao dnevnik protiv ulaska u EU?

Tko je glasao

A pisao sam i ja bogumi

I o referendumu koji to nije, i o tomu kako je Sabor uzurpirao ovlasti i umjesto da s narodom raspravi pitanje referunduma jednostavno narod izbacio iz Ustava, nelegalno i kriminalno.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Nemam pojma @ppetra a nije ni

Nemam pojma @ppetra a nije ni važno.

Evo, mislim da je to moj prvi o EU:

Diktatura EU

Dnevnik jelenska - Čet, 31/07/2008 - 09:45
Glasujte
Komentari 99 dodaj komentar

http://pollitika.com/diktatura-eu

Tko je glasao

Pisao je pisao... @jelenska a

Pisao je pisao... @jelenska a danas @otpisani...
i to žestoko, vrlo žestoko...

Tko je glasao

nekidan je na trećem programu

nekidan je na trećem programu radia bila tribina o obnovljivim izvorima, sučelili su jednog novinara, nekog doktora znanosti, predstavniću obnovljivog lobija, predstavnike energetskog sektora, pa je palo zanimljivih izjava. novinar, ne mogu mu se sjetiti imena je rekao u svezi ine dobru stvar, ako je ina tržišno zanimljiva, zašto bi je mađari prodali, a ako nije zanimljiva zašto bi je mi opet kupili. ina je odavno prošla zenit, i sada je to samo sjena stare kompanije, mitologizirane i precjenjene važnosti za hrvatsku. sa druge strane, hep je uspješna firma, uspješna jer prodaju skuplje ono što relativno jeftino proizvedu, i jeftino kupe na međunarodnom tržištu. za razliku od ine, hep je perspektivan i ukoliko se pametno vodi njegova će vrijednost rasti. u emisiji je spomenuto kako je projekcija mol-a da će sa proizvodnje i distribucije ugljikohidrata polako preći ulaganjima u elektroenergetski sektor, vjerojatno očekujući za nekih 40-tak godina potpunu tranziciju od vozila na pogon sa motorima na unutarnje sagorijevanje na električni pogon...
hep je "vertikalna" firma, jer proizvodi i distribuira ono što proizvede, dakle ostvaruje zaradu na proizvodnji, kao na prijenosu i distribuciji. sa druge strane eu potiče privatizaciju elektroenergetskog sektora, tako da u v.britaniji, francuskoj, švedskoj nekih 10% vlasništva nad drž. energetskim tvrtkama je u rukama privatnih investitora. bugarska, rumunjska i makedonija su privatizirale cjelokupnu distribuciju, dok hrvatska, srbija i bih tek ulaze u te procese, premda, privatizacija ne mora biti nužno zlo, no poznavajući hrvatski mentalitet, bojim se da bi to moglo završiti kao sa bankama i telekomom. najveći problem, kao i u svemu u hrvatskoj je nedostatak kvalitetne i dugoročne strategije, i provođenje zacrtanog u djelo.

Tko je glasao

Kao da SAD-u neki političar upropastio preko 30 milijardi $

Za sada je Petrov i MOST napravio štetu po RH od preko 5 miljardi kuna. To otprilike vrijedi kao šteta oko 30-tak milijardi dolara ( kada se uzme usporedba po broju stanovnika) za SAD.
Zamjenjivati dio HEP-a, dobit HEP-a, novac RH, ..., za "povraćotine" Ininih hijena (MOL-ove dionice), samo za omogućavanje zaštite plijena privatizacijskih hijena na INA-i, je čista veleizdaja i ekonomski terorizam kroz najviše institucije državne vlasti.

Službe za zaštitu države bi se morale aktivirati.
Ali, tko?
DORH?- Ne daju da se smijeni ta filijala zaštite plijena INAinih hijena , uz pomoć i preko MOST-a (jer nisu nikada podigli optužnice potiv onih koji su INA-u prodali po bagatelnoj cijeni).

MUP?
I to drži MOST.

Pravosuđe?
I to drži MOST.

Energetika?

I to su prebacili u ruke MOST-a.

Sada je jasno i zašto.

Jednostavno je: stvorili su MOST, kao polugu za posao koji je u glavnini odrađivao B. Petrov.
Sad ga štite od odgovornosti za štetu od 5 milijardi kuna koju je prouzročio RH. To je jednako zlodjelo, kao da u SAD-u institucije koje bi trebale štititi SAD, štite onoga tko je "orobio" državu za preko 30 milijardi dolara $, a i više s obzirom na broj stanovnika.

MOST , posebno B. Petrov, točno odrađuje po planu taj "zloplan", ali i moralizira, prebacuje krivnju na domoljubni dio HDZ-a oko Karamarka, a u tom poslu pomaže im nametnuti vrh HDZ-a, te najviše Plenković kao njihov vođa. Plenkovićeva pomoć ogleda se u tome što: :
http://pollitika.com/vrh-hdz-a-onemogucava-hdz-u-preuzimanje-vlasti

Zato je vrijeme da ostali dio HDZ-a odradi suprotno, ili će im uzalud biti čiste ruke. Prekrit će ih krivnja Plenkovića i njegove ekipe unutar HDZ-a.

Dužnost domoljuba je spriječiti ovaj terorističko-financijski udar na RH, preko INA-e.

INA-u ne treba vraćati u hrvatske ruke, jer je to apsolutno neisplativo, nego novac koji je zaradio HEP, treba upotrijebiti za razvoj RH i samoga HEP-a.

Može se samo obećati oprost od kaznenog progona svima onima iz RH koji vrate kriminalom stečene dionice MOL-a- INA-i. Naknada će im biti neodlazak u zatvore.

Tko je glasao

INU treba vratiti, pa makar i

INU treba vratiti, pa makar i ne bila "tržišno zanimljiva", jer se Hrvati moraju osloboditi kolonijalnog kompleksa. Ideja nije moja, čuo sam je od jednog Finca, koji je tvrdio za svoju zemlju da mora proći fazu dekolonizacije u glavi, da bi mogla uspjeti, jer Finci su stoljećima bili švedska kolonija, i još se nisu riješili tog kompleksa.
Dakle, INU treba vratiti, mi moramo steći samopouzdanje i vjeru u svoje resurse, riješiti se pozicije u kojoj jedna sasvim prosječna naftna špelunka vuče za nos jednu državu, i dovodi cijelu državu u status kolonije.
Ostalo je tehnika. Ne vjerujem da za takvu operaciju treba HEP. HEP još dugo neće biti spreman za IPO, jer ni izdaleka nisu raščišćene neke dileme oko korištenja vodnih resursa za proizvodnju struje, a sama kompanije je prilično daleko od reorganizacije koja bi trebala omogućiti konkurentnu tržišnu utakmicu, bez stranačkih intervencija u određivanju monopolskih cijena.
HEP je klasični yugo relikt vertikalnog mastodonta u republičkim okvirima, koji je de facto u stranačkom vlasništvu, sa ogromnim brojem zaposlenih i malom proizvodnjom. INA ima daleko veći potencijal kao plinska, naftna i petrokemijska baza, ali normalno, nakon malo žešće analize što je ostalo nakon mađarske epizode.
Nadam se da je ipak neka korist ostala i od te promašene "privatizacije", ako ništa drugo, barem saznanja da strani investitori nisu filantropske ustanove. Oni imaju imaju svoje dioničare, a dioničari žele samo svoj profit, njima se zdravo fućka za "nacionalne interese", "obiteljska zlata i srebra" i takve stvari.....

Tko je glasao

@hlad, prije svega, a u duhu

@hlad, prije svega, a u duhu nakane tvog komentara, treba prije svega ustanoviti tko je stvarni vlasnik INA?
MOL ili možda netko(i) drugi!!??

Tko je glasao

INA-u može vratiti DORH, tako da pokrene postupke protiv svih

... koji su pljačkom namaknuli silne dionice INA-e, pri kriminalnoj privatizaciji, te da im se sudski oduzmu te protuzakonito i kriminalom stečene dionice.

To je jedini ispravni put za vraćanje INA-e u hrvatske ruke.
Ali, DORH i hrvatsko pravosuđe to neće napraviti, jer vjerojatno i na njih imaju utjecaja isti ljudi kao i na one koji su odlučili da objavom kupnje povećaju vrijednost MOL-ovih dionica.

Kupovina MOL-ovih dionica je zapravo spašavanje dionica onim ljudima koji su vjerojatno popljačkali INA-u i u kriminalnoj pretvorbi došli do ogromnog broja dionica INA-e, (ali se vode kao MOL-ove). Zato su takvi i osnovali MOST, smislili tripartitnu vlast, da bi ista odradila ovo što odrađuje.

Kupovina INA-e, je skandalozna odluka koja je usmjerena protiv nacionalnih interesa RH, a za interese privatizacijske bande, koja bi INA-om po drugi puta opljačkala RH.

Tko je glasao

Danas se zarađuje

Danas se zarađuje distribucijom. Nek pustiju da propadne INA, a ne da ju kupuju i spašavaju od propasti.

HEP može uložiti novce u prodaju plina i trgovinu nafte. Nama je tak i tak dosta jedna rafinerija, a drugu si može MOL prenesti u Mađarsku, no ko će ulagati u postrojenja koja su skoro propala.

Mi ulažemo mnogu truda i novaca u ono što crkava i samo zagađuje zemlju i podzemne vode.

Tko je glasao

Plenkovića treba

Plenkovića treba otjerati!
Plenkovića treba smjeniti, maknuti, neutralizirati. onesposobiti...
Za početak!

Tek nakon toga treba ostalom šljamu kazati da je HEP vlasništvo Hrvata i kako sam već kazao - dragog Boga;

u-s-mol-om-da-bi-krivnju-za-5-milijardi-kuna-gubitka-svalio-s-most-a-i-bpetrova-na-hdz#comment-523521

- jer on nam daje kišu iz koje dobivamo lavovski dio kwh električne enrgije.
Možda je vojna lekarka gnjecavoga naučila da ne postoje Hrvati i Bog ali ja mislim da prvenstveno njemu najprije moramo pokazati boga mu njegova.

Tek onda sve ostalo.

Svakako ću se još vratiti komentiranju ovog dnevnika; - ovo je samo za početak!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci