Tagovi

Objavom registra branitelja do novih podjela, strahova i progona

Kukuriku koalicija je očito zbog nesposobnosti da riješi barem jedan gospodarski ili socijalni problem odlučila zaigrati na posljednju preostalu im kartu. Naime jedino što će se objavom registra branitelja Domovinskog rata postići, i to nakon 17 godina od njegova završetka, jest zlonamjerno, a potencijalno i vrlo opasno stvaranje novih podjela, straha i razdora među građanima republike Hrvatske, Hrvatima posebno.

Da je netko prije dvije godine rekao da će se Kukurikavci dolaskom na vlast pokazati baš toliku nesposobnost koju su oni iskazali u prethodnih godinu dana svoje vladavine ne bi smo mu vjerovali, a još manje da će nas isti zbog vlastite nedoraslosti rješavanju gospodarskih problema pokušati vratiti u prošlost, u ratne devedesete. Je li moguće da ne vide što se oko njih zbiva? Zar do njihovih ušiju i moždanih vijuga nije doprlo da je i nakon desetljeća proganjanja i utamničenja čak i general Gotovina stigavši na hrvatsko tlo poručio svima kako je rat iza nas, da je to dio povijesti koji pripada prošlosti, te da se svi skupa trebamo okrenuti budućnosti, izdignuvši se tako daleko iznad svih politika, a podjela posebno. Ako je ove riječi izgovorio čovjek čije patnje zasigurno nitko ne bi želio proživjeti onda se moramo upitati što se to dogodilo u glavama Kukurikavaca kada su se odlučili na ovaj korak. Žele li to oni možda neko ponavljanje povijesti?? Priznaju li oni konačno ovime kako osim sipanja verbalnih uvreda i stvaranju podjela ni za što drugo nisu ni sposobni?! Obrazloženja kako će se tek objavom registra doći do preciznih podataka o pravom broju branitelja, što je navodno i svrha objave, su u najmanju ruku smiješna jer bi time Vlada potvrdila da ni ona sama kao ni institucije pravne države nisu u stanju odraditi svoj posao, posao traženja lažnjaka koji bez zasluga žive na teret proračuna odnosno nas svih…..

U traženju te istine bilo bi dobro da pođu odmah od svojih redova i kažu priznaju li oni ovim igrokazom i da osoba sa visokim stupnjem PTSP-a kojoj su povjerili ministarstvo Hrvatskih branitelja jest potpuno zdrava osoba koja je prvo „sredila“ invaliditet, a onda mu se nakon izbora ponuda za ministarsku plaću ipak malo više dopala. Dakle kako osoba sa teškim oblikom PTSP-a uopće može doći u priliku da zasjedne u ministarsku fotelju?? Nije li ono čak i dokazano da se PTSP u mjeri kojoj je obolio ministar Matić ne može izliječiti pa je u najmanju ruku čudna njegova izjava kako je naglo ozdravio od kada je postao ministar. Netko stručan bi u ovom slučaju jasno trebao kazati da li je dotični lažnjak ili ipak osoba sa PTSP-om. Što god da bude odgovor jasno je da gospodin Matić ministar ne može biti….. osim naravno u ovoj i ovakvoj Kukuriku Vladi.

Ono što posebno zabrinjava jest činjenica da će eventualnom objavom registra mnogi ljudi, sudionici Domovinskog rata kao i njihove obitelji moguće je biti dovedene u opasnost čega su zacijelo svjesni i pobornici objave. Tko ignorira prethodno navedeno taj se svjesno poigrava i sa sudbinom mnogih časnih branitelja kojima ne treba ovakva čast „objave“ jer će u stvari značiti početak otvorenog lova na mnoge branitelje koji se zbog „časti“ koju im Kukuriku Vlada želi ukazati vjerojatno više neće usuditi ni priječi državnu granicu.

Rat je iza nas, ostavimo ga poput naših generala u svijetloj i časnoj prošlosti, tamo gdje mu je mjesto, a mi se konačno okrenimo budućnosti. Narod bez prošlosti nema ni svoje budućnosti kao što je jasno da budućnost nema ni onaj koji se stalno vraća u prošlost.

Komentari

Tko je glasao

Plus da dnevnik

ne potone.

U NN -novinama ukazom predsjednika su objavljena sva odlikovanja.

Bez lažne, skromnosti svoje ime nalazim na nekoliko mjesta.

Još davno, kada su ukinute vize s BiH ,otvoreni granični prelazi ,išao sam u Bos. Dubicu,Bos. Kostajnicu, Prijedor ,Banja Luku ,bio u Sarajevu i sl.
Išao u Srbiju u lov.

Nikakvih problema nisam imao.

Za neke četnike u mom kraju bio sam "ustaša s imenom".

Na petrinjskom ratištu s mojom jedinicom u jesen 91 . plašili su malu djecu tj. novomobilizirane ili novopridošle pripadnike tzv. VRSK.

Govorili su stražarima, da ako zaspi na straži ,doći ćemo MI i odvesti ih sa sobom.

Međutim,nisam ubijao babe i djecu niti sam dopustio ni da se šamaraju zarobljenici ,a kamo li nešto gore.

Poznat mi je pun qrac onih koji danas uzimaju beriva od države-nepripadajuće.

Korumpirani su im napisali da su bili,podmićeni doktori dali šifru invalidnosti.

HDZ djelio činove tako da imamo inflaciju činova.

Sve po zakonu.

Ništa se neće postići objavom registra. Ni štete ni koristi.

Ja sam za objavu samo zato što je Đakić protiv.

Treba zatamniti imena naših ljudi u njihovim redovima i-ništa više.

Pa sve je već objavljeno.

sve dobro...

Tko je glasao

Ujedno, vrlo je dobra ideja

Ujedno, vrlo je dobra ideja objaviti i popis korisnika partizanskih mirovina. Da vidimo je li točna informacija da ih ima na desetke tisuća - još uvijek, gotovo 70 godina poslije II. svj. rata.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

za ožujak 2009. (isplata u

za ožujak 2009. (isplata u travnju 2009.)
Sudionici NOR-a : 44.674
Pripadnici Hrvatske domovinske vojske od 1941. do 1945. : 20.919

Tko je glasao

za ožujak 2009. (isplata u

za ožujak 2009. (isplata u travnju 2009.)
Sudionici NOR-a : 44.674
Pripadnici Hrvatske domovinske vojske od 1941. do 1945. : 20.919

Dakle, još uvijek, gotovo 70 godina kasnije, imamo preko 65.000 korisnika mirovina iz II. svj. rata. Jebote... a mi pričamo o reviziji branitelja iz DR :-(((

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Dakle, još uvijek, gotovo 70

Dakle, još uvijek, gotovo 70 godina kasnije, imamo preko 65.000 korisnika mirovina iz II. svj. rata. Jebote... a mi pričamo o reviziji branitelja iz DR :-(((

Ako ne budemo pričali onda će se naša djeca 70 godina kasnije jednako tako čuditi.

Tko je glasao

Dakle, ovih 70k "partizana" i

Dakle, ovih 70k "partizana" i "ustaša" nisu problem?

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Boktemazo...

dobro se drže te žilave udovice s obiteljskim boračko-domobransko-ustaškim pemzijama...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bigi

Lako im se dobro držat kad su neke mlađe od tebe ili mene:):):)

Tko je glasao

Jedan stariji

Jedan stariji clanak:
http://www.vecernji.hr/vijesti/tko-je-popisu-bebic-2-mjeseca-ratu-sef-op...

U Koprivnici je još 2002. oko popisa branitelja izbila afera, koja je dobila i svoj pravosudni epilog. Kaznena prijava podignuta je protiv general bojnika Marinka Krešića, koji je potpisao odluku o braniteljskome statusu za 58 osoba, mahom poznatih imena iz političkog i gospodarskog života. Popis je predložio bivši HDZ–ov koprivničko-križevački župan Nikola Gregur, a na njemu je i Josip Friščić (HSS), njegov kasniji nasljednik na mjestu župana. U Registru branitelja pronašli smo jučer imena uz koja umjesto naziva postrojbe samo stoji "prijedlog župana koprivničko-križevačkog", što je jedini takav prijedlog u cijelom Registru.

Na prijedlog župana

Navedeni su Friščić, Zdravko Dimač, bivši direktor Bilokalnika, Dinko Vrgoč, bivši direktor poslovnice Croatije osiguranja te tadašnji predsjednik Županijske gospodarske komore, Vlado Marić, bivši član Podravkine uprave, Zdravko Mikotić, ratni koprivnički gradonačelnik, te sam Nikola Gregur, svi redom istaknuti članovi HDZ–a. Priznat im je status od srpnja ili kolovoza 1990. godine do siječnja 1992. godine. Takvih je popisa, kažu branitelji, još.

Tko je glasao

Vjerojatno je to

Vjerojatno je otpor HDZ-ovaca za objavu popisa branitelja iz razloga koji si Ti bosancero gore naveo. No, nije mi jasno koji je stvarni cilj objave od strane SDP-a, osim konstantnih aferica i razvlačenja lažnjaka po novinama, jer vrana vrani ne kopa oko.Znači žločin bez kazne, osim političkog interesa ostajanja na vlasti.

Tko je glasao

Plus s gnušanjem

@ DEMOS
Stavio sam + s najvećim gnušanjem i ogorčenjem. Da vidimo svoju sliku.
Zar se nitko od onih koji se protive objavi registra nije upitao : " Što bi rekli oni koji su zginuli pošteno na braniku domovine". Protivili bi se oni objavi registra. Pa zar smo toliko naivni da nemremo skužiti da svaka tajna služba od srpske, njemačke, američke, ruske, imenom i prezimenom zna branitelje DR.
Zar se toliko bojite da se objavom registra ( ili kako gospodin Nikola Vuljanić u Saboru reče) ne uzburka voda i na površinu ispliva smeče.
Zar je mnoge strah da se prepoznaju po tome što su poput onih iz II. Svjetskog Rata uz dva svjedoka ili svjedoćenje zapovjednika nekih domobranskih ili drugih postrojbi postali branitelji.
Samo smutljivcima i nećasnima smeta objava registra. Naivno to pravdaju s pokretanjem međunarodnih tjeralica od strane Srbije, zaboravljajući da od Nikolića pa na dalje i Hrvatska može učiniti to isto u daleko većem broju, izuzimajući abolirane.
To me podsjeća na ono da pred svake izbore smijemo se brojci od 4.500.000 glasaća. Tražimo popis. Objavite ga jednom.
Objavite i taj registar na čast i ponos istinskih branitelja.

Tko je glasao

Jos jedan komentar koji su

Jos jedan komentar koji su pisali Karamarko i Kosor vjerojatno zajednickim snagama.
Sve to napisano jednostavno nije tako.

Tko je glasao

Kako su svi hrvatski

Kako su svi hrvatski branitelji junak do junaka sa kako bi to Robi K. reka "bojišlise". Časni vojnici koji su tretirali srpske zarobljenike po svin ženevskin konvencijama i civilizirano postupali sa civilima. Zasluženo primaju svoje mirovine i povlastice. Nevidin u čemu je problem kod objave.

Tko je glasao

Baš ovi linkovi meni paridu

Baš ovi linkovi meni paridu ka neko trkeljanje da ne rečen srpska propaganda.
Objava bi bila štetna za Hrvatsku?! Ma nije moguće! Veličanstveni obrambeni rat civiliziranih Hrvata protiv agresije krvoločnih Srba štetan za Hrvatsku??!!! Čekaj malo, kako san uspija zaključit iz ovih linkova nešto u tome registru niti je časno, hrabro, ženevski niti civilizirano ili kako si ti napisa bez kompleksa?

Tko je glasao

@Kurir, meni se čini da ti

@Kurir,
meni se čini da ti imaš nekih problema... ali doista problema....
Nitko normalan u ovom slučaju nije na starni lažnih branitelja ili korisnika nekih braniteljskih beneficija kojih nota bene ima na žalost lijepi broj, niti je to uopće bila tema ovog dnevnika....

U ovom dnevniku sam želio upozoriti da postoji "lijepi broj" branitelja Domovinskog rata koji su sudjelovali u nizu "dejstvovanja" o kojima se ne može (niti smije) spikati (posebno radi sigurnosti onih koji su ....jelte ... tamo...) ali i jer se službeno nikada nisu ni dogodili..... što naravno ne znači da se ne daj bože radilo o nečemu što se protivi bilo kojem opće međunarodnom pravilu u svezi ratovanja,... naravno i ženevske konvencije.....

Toliko o tome, a tko ne razumije o čemu spikam neka i dalje podržava objavu registra, ali i neka bude spreman na moguće posljedice.....

Ja sam ovim komentarom o ovoj temi rekao sve što sam mislio da treba. (točka)

Tko je glasao

Moj jedini problem za danas

Moj jedini problem za danas je bija šta neću moč obrat ono maslin šta mi je još ostalo radi ove velike mokrine. Zato šta trenutno neman pametnijega posla i nemogu vanka svratija san do politike i to ne radi sebe. Kako mi izgleda po ovome dnevniku i komentarima tvoji problemi su puno ozbiljniji a ja ti ih nisan natovarija.

Tko je glasao

buz

ponukan vašim nedavnim uvlačenjem HDZ-u u guz, osjećam potrebu da popljujem i vašu stranku i ovaj odvratno licemjerni dnevnik.
sviko sam na nadrealne razmjere bezobrazluka u zadnjih par godina, tj. desetljeća u rvackoj, ali svejedno me ponekad neugodno iznenade ljudi i stranke poput vaše. vi ste dno dna. dno dnuce. ne samo u političkom smislu, već čisto ljudskom.
koaliranjem s hdz-ovskom kugom, jebenim rakom koji je izjeo ovo društvo, vi gubite bilo kakav kredibilitet i respekt od svakog iole normalnog čovjeka. vi ste najobičnije prostitutke, političke kurve, zapravo kontejner veneričnih boleština.

o kakvom to lovu na branitelje trabunjate? pa jeste li vi jebeno normalni? u kakvim su opasnostima njihove obitelji objavom registra? eventualno mogu biti u opasnosti od toga da se skinu s moje grbače i osjete potrebu da rade za život, umjesto da sišu abnormalno velike penzije na račun sumnjivo dodijeljenih statusa.

još bih toga napisao ali ne mogu, najradije bih povratio po tipkovnici.

ovaj veleumni završetak dnevnika o prošlosti i budućnosti vam je upravo dirljiv. nadam se da vaša stranka, kao i svaki satelit hdz-a dosad, nema budućnosti. dakle ostati će vam samo sramna prošlost, kmečanje i lajanje na mjesec. to bi bila kozmička pravda i kakva-takva zadovoljština rvackom narodnom korpusu.

sve najgore,
lignja

Tko je glasao

@lgnj, htn ptrž

@lgnj,
htn ptrž @snk..... mžd t jš m sps.....

Tko je glasao

kud braco i seka tu i DEMOS i BUZ!

@lignja naravno da stranka nema budućnosti, a to je i DEMOSU jasno. Zato se i jesu orbitirali kod HDZ-a, jer će se za par čelnika BUZ-a naći izgledna mjesta na izbornim listama! Računaju bolje je biti nečiji satelit, nego se izlagati riziku neuspjeha i one narodne uzdaj se u se i u svoje kljuse!

Pa i braco i seka su po istom sistemom završili u saboru, zar ne?

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica, nemoj molim te

@kukljica,
nemoj molim te vrijeđati zdrav razum????

Tko je glasao

@DEMOS ma dobro vas kolo ne

@DEMOS ma dobro vas kolo ne vode braco i braco!

A što se zdravog razuma tiče, uvjeren sam da ga umirovljenici imaju dovoljno da prepoznaju da je BUZ kukavičje jaje HDZ-a.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Prica o objavi registra

Prica o objavi registra branitelja je potpuno lazna dvojba. Najbolje o tome govori da ce je mozda sprovesti bivsi PTSPovac i bivsi RVI, a o ostalim ad hominem sumnjama&primjedbama bolje da se ne govori.

Tko je glasao

Da se mene pita, a na žalost

Da se mene pita, a na žalost ne pita se, uz registar branitelja bi bio objavljen i registar svih onih koji dobivaju od države iti jednu lipu na ime braniteljskog statusa.
Pa je onda usporedbom ta dva registra lako doći do podatka je li među braniteljskom populacijom pravedno raspoređeno ono što je proračunom braniteljima namijenjeno.
A u tom grnu i leži zec. U lovi!

Ali da se ne bi razgovaralo o novcima ajmo onda politizirati, pa recimo da se branitelji trebaju bojati ići preko granice. A koga bi se to trebali bojati!? Koga!

Narod bez prošlosti nema ni svoje budućnosti kao što je jasno da budućnost nema ni onaj koji se stalno vraća u prošlost.
Ima i ona: Čist račun, duga ljubav!

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Primjer

A koga bi se to trebali bojati!? Koga!<\cite>

Trebaju se bojati srpskog tužilaštva;
naime oni mogu samo pročitati popis branitelja i protiv svih (ili jako puno njih) podići kaznene prijave i raspisati međunarodne tjeralice; nakon toga bilo koja druga zemlja (npr BiH) dužna ih je (npr Marić i Purda) izručiti Srbiji.

->Pointer

Tko je glasao

Ovo je glupost malo

Ovo je glupost malo žešća.
Isto tako mogu uzeti i telefonski imenik i pisati prijave i raspisivati međunarodne tjeralice.

Srbija, kao ni bilo koja država na svijetu ne može dizati prijave za zločine protiv ljudi koji nisu njihovi državljani i koji nisu počinili zločin na njihovom teritoriju.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

UniverzalnaNadležnost

Ovo što si napisao je potpuno netočno, nisam stigao prije do foruma pa me čudi što nitko od pravnika nije reagirao.

Sva moderna zakonodavstva poznaju univerzalnu nadležnost.<\strong>

U Hrvatskoj članak 14 kaznenog zakona glasi:

Kazneno zakonodavstvo Republike Hrvatske primjenjuje se prema strancu koji izvan područja Republike Hrvatske prema stranoj državi ili prema strancu počini kazneno djelo za koje se po tom zakonodavstvu može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna.

Dakle i u Hrvatskoj možeš podići tužbu protiv recimo zločina u Ruandi.

Dao sam ti i praktične primjere Purde i Marića, slično je i s
http://hr.wikipedia.org/wiki/Nikola_Jorgi%C4%87
Nikolom Jorgićem.

->Pointer

Tko je glasao

Pointer i ostali

Prvo ću reči svoje osobno stajalište.

Osobno nemam ništa da SE MOJI podaci objave u Spisku Branitelja.

Međutim ima tu jedna druga stvar o kojoj razmišljam.
Za takvo nešto mora postojati neki zakonski okvir.
Nisam siguran u to da postoji,
Ova Vlada pa ni neka druga ne smije sebi dozvoliti da se objavljivanje tih podataka prekrše zakoni npr: o zaštiti osobnih podataka.
Ova Vlada pa ni koja druga ne smije sebi dozvoliti na osnovu toga moguče tužbe zbog objave takvih podataka.
Kako ja nisam siguran, a baš i nisam u zadnje vrijeme to pratio volio bih da mi netko napiše jesu li stvoreni zakonski okviri na osnovu kojih se smiju objaviti ti podaci, a da se onemoguće tužbe.

Druga stvar o kojoj možemo pričati je to pozivanje HDZ-a i oporbe na moguće spiskove na kojima se našao i Purda.
Pa ja sam objavio taj spisak branitelja optuženih za ratne zločine.
Po objavi tog spiska tada vladajući HDZ se svim silama trsio i govorio da spisak nije autentičan i da on nema veze sa uhićenjem Purde.
E sad pjevaju drugu pjesmu i pozivaju se upravo na taj spisak i na ono što se dogodilo Purdi.
Tada su svi od reda u Vladi LAGALI.
Uz ovo ću napomenuti da ono nije konačan spisak ma koliko i mi i Srbi govorili.
Postoji još jedan spisak naših boraca koji nisu bili na onom spisku.
Osobno ih poznajem nekoliko.
Više im i tako ne pada na pamet prelazak granice.
A pogotovo sada.
Zato je i vrijedilo objaviti onaj spisak.

Ovdje je već pisano, a i prije da se svi podaci znaju i da njima raspolažu kako druge zemlje tako i tajne službe.
Tako je.
Međutim objavom tog registra država Hrvatska će sada stajati iza toga.
Moguće da i to povuće neke implikacije.

Dakle da se vtarim na drugu rečenicu iz kometara:
Nemam se što bojati, mogu napisati sve moje podatke pa i ratni put ali isto tako zaista ne bih želio da zbog toga netko najebe.

Ovdje moram napomunti da se sa spiska branitelja i danas u Srbiji i BiH nalaze ljudi sa svojim obiteljima.
Nek su bili obični vojnici, a neki su radili i druge stvari.
Fred Matić ne smije dopustiti ikakvu ugrozu tih ljudi.
Moraju pronači način da ih se zaštiti.

Tko je glasao

Ja sam iz nekog nacela protiv

Ja sam iz nekog nacela protiv objavljivanja bilokakvih spiskova jer ti spiskovi obicno zavrse kao nekakve liste za odstrijel. I ne znam sto netko iz npr. Rijeke dobija informacijom da je neki Jozo iz Imotskog na toj listi ili obrnuto. Nije mi jasno kako ce sama objava smanjiti broj raznih dragovoljaca ili boraca ili laznoga bilokoga. Na kraju ce opet neko drzavno tijelo nekim putem morati na neki nacin odluciti jeli je taj Jozo lazni ili pravi dragovoljac, borac, invalid ili bilo sto. Zato ne vidim sto se samom objavom postize.
A opet mi nije ni jasan taj argument da ce netko biti uhicen u Srbiji ili BH zato sto je na toj listi. Pretpostavljam da u tom slucaju Srbija ima nekakvu svoju listu (a sigurno je i da ima vec i ovu) i da ako zeli nekog uhiti kad udje u Srbiju, to ce i napravit neovisno o tome bude li ta osoba na ovom registru ili ne.
Ali samo objavljivanje bez ikakve akcije u smislu pronalaska onih koji su u registar zalutali (a sto mogu napravit i bez objavljivanja) je cisti populizam i samo skretanje pozornosti sa vaznijih tema.

Tko je glasao

grdi,

Kako ja nisam siguran, a baš i nisam u zadnje vrijeme to pratio volio bih da mi netko napiše jesu li stvoreni zakonski okviri na osnovu kojih se smiju objaviti ti podaci, a da se onemoguće tužbe.

evo što kaže fred...

– Objavom registra neće biti narušena sigurnost pojedinaca ni ugroženi nacionalni interesi zašto smo dobili sve potrebne suglasnosti i očuvanja nadležnih ministarstava, ureda i agencija, a ova Vlada ispunit će jedno od svojih predizbornih obećanja na radost i ponos svih časnih i poštenih hrvatskih branitelja – zaključio je Fred Matić.

http://www.vecernji.hr/vijesti/matic-objavljujemo-registar-ponos-svih-ca...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Janus hvala

Janus hvala na linku.
Neke stvari sam znao, a ovo sam ćuo na Tv:

"Ako bilo koji hrvatski branitelj zaglavi na granici, bilo kojoj, samo zato što je hrvatski branitelj, ja ću otići u zatvor umjesto njega, budite sigurni – poručio je Fred Matić."

Ovakva izjava je krajnje glupa.
Nitko nikoga ne može zamijeniti u zatvoru.

Fredu bi bilo bolje da pazi što govori.

Tko je glasao

Fredu bi bilo bolje da pazi

Fredu bi bilo bolje da pazi što govori.

Zvuči efektno, nekome se može i dopasti a to što je izjavio glupost, nema problema, za populizam se ionako uvijek optužuje druge.

B-52

Tko je glasao

@Pointer, ma zanju to

@Pointer,
ma zanju to oni...... zato i navijaju za ove koji bi nas izgleda ponovo željeli vratiti u krvavo razdoblje.... ili stvarno nisu pri sebi pa ne znaju što lupetaju..

Tko je glasao

Ili možda neki drugi

Ili možda neki drugi pokušavaju opet sakriti se iza svih branitelja sijući strah među njima.
Kao i one "junačine" zbog kojih je Gotovina bio u Haagu.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Blok umirovljenici zajedno, ili pale su kameleonske maske!

@DEMOS prikladniji naslov ovog šupkanja HDZ-u bi bio: Blok umirovljenici zajedno, ili pale su kameleonske maske!

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/HDZ-i-Blok-umirovljenika-zajedno...
http://www.portal53.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/103-hrvatska-i-svijet/6...

Kao što vidimo umirovljenici koji su najbrojnija biračka skupina nemaju sreće u izboru svojih predstavnika. Stalno im u gnjezdo podmeću kukavičja jaja!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica, jeli to znači da

@kukljica,
jeli to znači da si lupio minus dnevniku radi osobnog stava prema HDZ-u koji usput kazano sa dnevnikom nema ama baš nikakve veze izuzev što su nam stajališta glede objave registra gotovo isti, i ne bez razloga..... ili se možda sa onim što sam napisao ne slažeš...
... a kažeš kako su pale kameleonske maske.... a čije to @kukljice, čije?? ... i "šupkaš" li se možda ti svojim komentarom nekome???

OK, a sada lijepo reci sa čime se to ne slažeš iz sadržaja dnevnika....

Tko je glasao

@DEMOS pa ti bar znaš da sam

@DEMOS pa ti bar znaš da sam još od samoga početka prozreo igru i put koji su BUZ-ovci izabrali nebi li se dočepali blagodati visoke politike! Već tada sam namirisao novu prevaru umirovljenika i to sam tadašnjem predsjedniku BZU-a i tebi jasno i glasno, bez dlake na jeziku rekao!!!!!!

Pale su kameleonske maske vas koji ste izvisivši u HSU, osnovali svoju prćiju nazvanu BZU i time krenuli u nove prevare penzionera. Danas je jasno da ste to učinili gledajući svoje osobne interese, a da bi ih lakše ostvarili kao što sada vidimo stavili ste se pod okrilje HDZ-a, jer da ste časni, pošteni i istinski borci za interese umirovljenika nebi se prodali nijednoj parlamentarnoj političkoj opciji, a kamo li HDZ-u koji je opljačkao i pokrao obiteljsko srebro i umirovljenike.

DEMOS pale su kameleonske maske vas koji ste ulaskom u koaliciju sa HDZ-om pokazali da vam je jedini interes domoći se neke političke zobnice oko vrata. To je izdaja umirovljenika, koji nisu trebali tebe, penzića i ostale muktađije iz vodstva BUZ-a, jer za HDZ su mogli glasovati i bez da vama padne žlica u politički slador.

Protiv objave registra branitelja može biti samo onaj tko je na bilo koji način prolio sirće, jer braniti časno Domovinu i biti javno za to prozvan nije sramota.

Samo objavom registra branitelja se može saznati imena onih rekao bi dvijestotinjak prekobrojnih i lažnih branitelja! Samo se objavom registra branitelja može odstraniti kukolj iz njega, a to najbolje znaju oni koji su ga falcificirali i oni prekobrojni na spisku koji se sada protive njegovom objavljivanju!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica, na žalost tvoja

@kukljica,
na žalost tvoja patološka mržnja prema HDZ-u ti očito pravi velike probleme i u rasuđivanju, naravno onom racionalnom.....

@DEMOS pa ti bar znaš da sam još od samoga početka prozreo igru i put koji su BUZ-ovci izabrali nebi li se dočepali blagodati visoke politike! Već tada sam namirisao novu prevaru umirovljenika i to sam tadašnjem predsjedniku BZU-a i tebi jasno i glasno, bez dlake na jeziku rekao!!!!!! Asti,.. a što si to rekao??? i to "tadašnjem" predsjedniku?! Dakle kome si ti to nešto rekao???

Pale su kameleonske maske vas koji ste izvisivši u HSU..... aloooo @Kukljica.... kojih to nas???? eto ja nikada nisma bio član HSU-a!?

DEMOS pale su kameleonske maske vas koji ste ulaskom u koaliciju sa HDZ-om pokazali da vam je jedini interes domoći se neke političke zobnice oko vrata. To je izdaja umirovljenika, koji nisu trebali tebe, penzića i ostale muktađije iz vodstva BUZ-a, jer za HDZ su mogli glasovati i bez da vama padne žlica u politički slador. Ma nemoj..... a čime ovo što si naveo potkrijepljuješ??? Zar bi trebali stajati sa strane i gledati umjesto nešto poduzeti.... Zar smo trebali podržati Kukurikavce koji kane smanjiti i ovako bijedne mirovine??? Ma daj @kukljice izgleda da imaš problema sa logikom... zar je koalicija politički potez apriori negativnog predznaka???
Očito je da pojma nemaš što mi radimo.....

Protiv objave registra branitelja može biti samo onaj tko je na bilo koji način prolio sirće, jer braniti časno Domovinu i biti javno za to prozvan nije sramota. Ovo će kazati samo onaj koji očito nije shvatio što sam i zašto napisao.... ili još jasnije oni koji bi možda iz nekih razloga sutra željeli stotine ili tisuće slučajeva "Purda".... Razumiješ li ti uopće što nam ovi žele uraditi ovom objavom????

Samo objavom registra branitelja se može saznati imena onih rekao bi dvijestotinjak prekobrojnih i lažnih branitelja! Ma jesi li vidio... a zašto to ne rade one službe kojima je to posao....

@kukljice,.... razočarao si me...

Tko je glasao

@kukljice,.... razočarao si me...

@DEMOS znam da sam te razočarao jer sam tebi i bivšem predsjedniku penziću od prvoga dana rekao da sumnjam da ste kukavičje jaje HDZ-a.

Ti i penzić dobro znadete zašto sam sumnjao u to. A onda ste počeli lizali skute Bandiću, čime ste se pokazali kao maramica sa dva lica. Tada je i sljepcu sa štapom bilo potpuno jasno da ste kameleoni koji ne biraju način kako se dočepati vlasti.

Nkada tebi i penziću da trebate podržavati kukulele koaliciju, niti spočitavam BUZ-u da to ne čini, ali koliko se sjećam bili ste svojevremeno treća politička opcija.

Naravno bili, kratko vrijeme, ili sve dok javnost nije prepoznala da je vodstvo BUZ-a ni vrit ni mimo, suncokret koji se okretao suncu koje će grijati njegovo vodstvo, a ne umirovljenike čijim su se predstavnicima proglasili.

Da DEMOS svojom ste neprincipjelnošću i čijukanjem sa HDZ-om, strankom koja je sinonim za sve loše što se je dogodili hrvatskoj državi i njenom narodu dokazali da ste samo sitni, nedozreli politikanti i kokošari u predizbornom cirkusu, željni vlasti.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica, čini mi se da ti

@kukljica,
čini mi se da ti uopće ne znaš što si kome kazao.....

glede Babndića smo ti pojasnili (i ne samo tebi) mali milijun puta... a što se može kada j eklapna ispred očiju...

I što je to loše surađiavti sa jednom od hrvatskih stanaka??? ako imaš nešto protiv novog vodstvas HDZ-a onda lijepo piši i piši... ali n epljuj po ljudima koji nemaju tvoje mišljenje.... I da išli samo samostalno na parlamentarne izbore i prošli kako smo prošli..... a da smo tadas išli u koalicju sa nekom ozbiljnom opcijom danas bi umirovljenici imali još nekoliko svojih zastupnika u Saboru.... ali nismo @kukljice ....na žalost nismo.... Stogas takvu avanturu više ne bumo ponavljali... Ako ti smatraš da je to nešto drugo doli pokušaj dolaska u poziciju da se nešto napravi onda je to tvoj stav i sve OK.

I budemo mi opet treća opcija.... a ti ćeš i dalje ostati tu gdje jesi... ali i to je Ok... ta to je tvoj izbor koji ja poštujem.

Tko je glasao

@DEMOS sada sam tek kapirao

@DEMOS sada sam tek kapirao da ste vi ne koalirate sa HDZ-om, već sa crnim Markom. Sada je HDZ kao puj pik ne važi i što je napravio, važno je da vas je posvoji i da braco i bracani izbjenu opasnost da prođu kao što su prošli na zadnjim izborima.

Lukavo nema što, samo postavlja se pitanje što će od toga imati umirovljenici ako glasuju za luzere, ili kako ti reče avanturiste prošlih izbora, koji nisu u stanju vlastitim snagama osvojiti neki mandat????

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Razrada

ali koliko se sjećam bili ste svojevremeno treća politička opcija.<\cite>

Jesu li baš treća opcija?

suncokret koji se okretao suncu koje će grijati njegovo vodstvo, a ne umirovljenike čijim su se predstavnicima proglasili.<\cite>

Jesu li baš vođe BUZa dobili neka visoka mjesta?
Nisu su oni samoproglasili predstavnicima umirovljenika, već su izašli sa programom i listom na izbore i dobili određeni broj glasova i predstavnika, dakle birači (od kojih vrlo vjerojatno su većina umirovljenici) su ih proglasili svojim predstavnicima.
Što se tiče interesa umirovljenika, čim imaju predstavnike na mjestu odlučivanja njihov status se poboljšao (na mirovine će iz aktualnog proračuna biti izdvojeno 36 milijardi kuna) a također vidljiva je razlika između statusa "novih" i "starih" umirovljenika.
Također od takvih interesnih stranaka (što nije diskvalifikacija) i očekuje se da se priklone vlasti i većini.

->Pointer

Tko je glasao

Koalicija sa zločinačkom

Koalicija sa zločinačkom organizacijom je kakvog predznaka?

Tko je glasao

@acinum, jel to misliš na

@acinum,
jel to misliš na fašističke, komunističke ili neke druge "organizacije" sa nizom dokazano počinjenih zločina.....

Tko je glasao

Da , HDZ je sve to i još

Da , HDZ je sve to i još treba dodati pljačku Hrvatske.

Tko je glasao

Prokletstvo rvatsko

Mnogi na ovom portalu mašu izrazom UZP (udruženi zločinački poduhvat) kao potka na kojoj je nastala ili nije nastala ili se u nju razvila državna politika.
Još prije par godina sam elaborirao tu temu s argumentacijom koju do danas nitko oborio nije osim onih kojima je argument; ti si idiot, komunjara, četnik, jugonostalgičar i bla, bla...
Naravno da ja taj UZP doživljavam puno šire i kompleksnije od ovih koji preko pečenih volova šire bratstvo i jedinstvo hrvatskog populusa. Da je tome tako dokaz je činjenica da je Hrvatska na koljenima - gospodarski, mentalno, biološki. I to nije slučajno po nekakvoj inerciji nesposobne politike već planski i sistematično upravo onako kako je i predviđeno protokolima dinarskih mudraca. To je teška tema, mučna - i zato je lakše lamentirati o četnicima i partizanima jer u toj temi nemaš nikakvu odgovornost za današnje stanje, uvijek je to neki onaj tamo - nisam ja! Zato kao društvo definitivno idemo mazohistički u samouništenje sa visoko podignutom nacionalnom zastavom i himnom ko na titaniku.
Već sam se pobojao da ću umrijeti bez opuštajuće glazbe orkestra!!!
Objava registra (osobno mi je svejedno) je školski primjer onog mazohizma s početka. Kome se objavljuje, hrvatima - jok, dakle interes je vanjski i nekako kopletna ekipa koja to gura i odobrava mi liči na trojanskog konja...

Tko je glasao

Sa objavom registra se slažem

Sa objavom registra se slažem , sa svime ovime što se događa oko te trivijalne stvari se uopće ne slažem. Ljudi se navikli živjeti od nerada , pa se boje da će netko komentirati ko je koliko dobio love i ko je kome omogućio mirovinu. Uslijed tih stvari mladi bi se mogli pobuniti i zatražiti novi rat da i oni odu u mirovinu kako bi mogli gukati kako su ONI branili Hrvatsku.

Sjetiti ću se jednog ranjenog Osječanina koji spava ko beskućnik po Osijeku , a sudjelovao je u Domovinskom ratu i uz to ranjen je. Nije tražio mirovinu ni išta drugo jer smatra da nije ratovao za lovu već za domovinu. Danas po svemu sudeći mnogi smatraju da su ratovali za razne beneficije. Realno cijena "branitelja" je ogromna i veliki uteg mladosti i budućnosti Hrvatske , jer npr. prosječna braniteljska mirovina je veća od prosječne plaće , sa tim da polovica tih mirovina je zasnovana na PTSP-u...

U Hrvatskom ratu je ranjeno 37.190 ljudi (ne vojske nego civila i vojnika...) , a broj ljudi koji primaju mirovinu invalidsku vojnu je gotovo dvostruko veći od ovog broja... To sve dovoljno govori kolika je to mužnja i prijevara. UZ to dodaći i ogroman broj još uvijek "partizana i domobrana" koji si prebacuju prava sa jedne na drugu osobu gotovo u beskonačnost...

Sve ovo je jedan od najvećih biznisa u RH , žalosno i vrlo istinito.

Justice for all !

Tko je glasao

Tvrdnja da se sa objavom

Tvrdnja da se sa objavom slazu svi posteni branitelji je suluda.
Kad se sa takvom tezom pocinje i zavrsava rasprava onda je to vise nego sumnjivo. Ja se gnusam nacina razmisljanja i morala koji ovakvo sto uopce moze javno govoriti.
Time se u startu one sto se evenutalno ne slazu proglasava nepostenima jer ako su posteni onda bi se kakti trebali slagati sa prijedlogom.
To je jedan iz arsenala self sealing argumentacije http://ezinearticles.com/?Self-Sealing-Arguments-and-Learning-to-Fight-Fair .
Prijedlog je u tom smislu potpuno nepotreban jer se posve jasno ne ostavlja prostora postenim koji se ne slazu.
Uvijek uz ovakve konstrukcije slijedi red moralnih i gadljivih primjera iz kojih se ne ostavlja prostora da treba "posteno" odvagnuti.
Orwelizirano drustvo (drustvo totalitarnog iskustva) cija je glavna karakteristika da za bilo koje pitanje ima spremno nekoliko medusobno posve razlicitih istina koje se u ovisnosti od prigode mogu braniti do kosti je plodno tlo za ovakve konstrukcije.

Svi se "srame" posumnjati u notornu cinjenicu da "se sa objavom slazu svi posteni branitelji" jer su automatski sta - ono sto obicno potkrepljuje ovakve konsturkicje - obican mulj. Tko pristaje na ovakve principe ne treba nista drugo ni ocekivati.
To je princip koji se raskrinkava u prici "Carevo novo ruho" kada se na kraju veli - car je gol (kod nas se to najcesce tumaci potpuno pogresno prema kljucnim rijecima car, gol, car, gol, car gol,...).

Tko je glasao

Više put ponovljena laž nije istina

Realno cijena "branitelja" je ogromna i veliki uteg mladosti i budućnosti Hrvatske , jer npr. prosječna braniteljska mirovina je veća od prosječne plaće , sa tim da polovica tih mirovina je zasnovana na PTSP-u...

Prosječna braniteljska mirovina nije veća od prosječne plaće, ali prosječna mirovina HRVI jest. Stoga dobijem ospice kad se brka i podvaljuje svim braniteljima status HRVI-ja i parazitiranje na "bonusu". Ja sam kao DVO i branitelj otišao u mirovinu po odluci predsjednika 2001.g. s mjesta visokog časnika i današnja mirovina od početne 3675,00 Kn je usklađivanjem narasla na 3.845,00Kn.
Daklem kada govorite o nekoj temi nemojte generalizirati stanje već treba iznositi fakte. To često rade još neki sudionici na ovom portalu kaj im ne ide na čast. Prema tome neke "pogodnosti" u smislu rente beru neki pojedinci iz točno definirane skupine - HRVI i molim ako imate bilo koji primjer da to netko radi nepripadno možete slobodno meni poslati podatke i budite sigurni da ću ga ja sigurno kazneno prijaviti DO, a što u konačnici možete i vi učiniti što vam i je građanska dužnost. Velika većina branitelja ne vuće uopće nikakve benefite po pitanju sudjelovanja u DR ćak ni po pitanju kupnje lijekova.
Ali ima tu jedna kvaka 22 zbog koje se vi dežurni moralizatori ne bi šteli mešati u možebitne prijave. Najveći korisnici onih novčanih dodataka po osnovi HRVI jesu generali posebice oni koje je meske nasilno umirovio zbog lomatanja jezikom i koji su dežurni promotori velikog hrvatsva. A oni su kao naši te zbog toga nećemo dirati u osinjak. Stoga gospodo, dosta je licemjerja o brizi za domovinu - imate ime i prezime zlorabitelja mirovine izvolite ga prijavite državnom odvjetništvu ili meni dostavite na pp. Ja s njima nemam kompleksa bez obzira na ime ili čin. Točka!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci