Tagovi

O moralnosti u politici: povodom ostavke predsjednika gradskog vijeća grada Vukovara iz moralnih razloga

Na današnji dan, 8. siječnja godine Gospodnje 2013., Hrvat i katolik, branitelj i stanovnik grada Vukovara, predsjednik suda časti HSP-a dr. Ante Starčević na nivou države i predsjednik gradskog vijeća grada Vukovara podnio je ostavku iz moralnih razloga na navedenu dužnost.

Tronut, dirnut i potresen stojim pred praznim ekranom i gledam u trepčući kursor. Slovo nikako da krene, osjećam se kao da pišem nekrolog. Politička ostavka iz moralnih razloga? Zar je nastupila smrt politike kako je percipira narod, a u djelo provode ljudi poput Tomislava Džanka?

Sabravši se, nabrzinu sam preletio u mislima politički put našega bivšeg predsjednika gradskog vijeća grada Vukovara, te sam odlučio staviti sve na papir. Izgleda da je politika ostavila i u ovom slučaju nedirnutu auru moralnosti. Naš je bivši predsjednik GV samo i jedino politički trgovac. A ja definiram političku trgovinu na sljedeći način: osoba koja svoje političke stavove mijenja nekim drugim za određenu svotu, ili neku dodanu vrijednost.

Gospodin Moralni imao je zanimljiv politički put. Rekao bih razvoj kada bih smatrao da je padanje sve niže i niže također neki razvoj. 2009. godine bio je jedan od glavnih aktera potpisivanja široke koalicije HDZ-a, HSP-a, SDSS-a i ostalih poltrona koja je za cilj imala održati župana Božu Galića na mjestu, a poltrončićima Peri Čoriću dati mjesto savjetnika župana, Tomislavu Džanku mjesto podpredsjednika gradskog vijeća grada Vukovara, Toniju Žagaru mjesto predsjednika županijske skupštine itd. Nažalost, Željko Sabo pobjedio je na izborima za gradonačelnika. Mjesta poltrončića postala su jako bitna, tj. jako skupa.

Gospodin Džanak voli tenis. Toliko puno da je dotični predsjednik teniskog kluba Borovo. Koje je prije, dok nije bio u krugu vladajućih, za svoj klub iz gradskog proračuna dobijao 30 000kn. Apanaža od 2009. do danas raste. 2009. 150 000kn, 2010., 170 000kn, 2011. 200 000kn, 2012. 220 000kn. Što je sa 2013. Zar nije čovjek dao ostavku? Zar nije to moralni čin?

Jest, 100%. Čovjek je kao pravi moralni lik dao ostavku, iz principa, kada je prošao proračun za 2013. koji mu i za ovu godinu jamči 220 000kn. Više nije važno tko je predsjednik, apanaža je tu.

Međutim, ja sam toga gospodina, sasvim slučajno uhvatio da laže. Da laže potpuno i jasno, bolno i strastveno, toliko predano, da mu je poput šamara sjela slika koju sam objavio i demantirao njegove laži. Tada nije dao ostavku na mjesto predsjednika, jer pravi moralni političari to ne čine. Naime, kada je koalicija za REKOM došla prikupljati potpise u Vukovaru, i Tomislav Džanak je potpisao tu peticiju. Na što on ima potpuno pravo jer je ovo slobodna država. Međutim, kada sam ja istaknuo da je on to potpisao, a njegova stranka je izdala proglas protiv REKOM-a, on je rekao da nije istina da je on to potpisao, te da će me tužiti, jer sam ja lažljivac.

Ta mni trakavica je završila na način da sam ja objavio fotografiju na kojoj se vidi da čovjek potpisuje peticiju, na što opet ponavljam ima potpuno pravo, pa je onda napisao - da su ga prevarili, jer nije znao što potpisuje.

Povjerovao sam mu. Jer čovjek je dosljedan u potpisivanju onoga što tvrdi da ne čita. Poput Statuta grada Vukovara u kojem se uvela ćirilica u Vukovar. Ali on će to priznati tek kada ga uhvate u laži. Ne prije. Prije nije moralno.

Skoro sam zagoravio reći što je navelo predsjednika gradskog vijeća da da ostavku iz moralnih razloga. Naime, on se protivi uvođenju ćirilice u grad Vukovar. Toliko jako se protivi da više e želi biti predsjednik vijeća kada se provede ono što se pred zakonom mora učiniti.

Srećom, moral se ne mora crvenjeti pred politikom. I ovaj je politčar, predsjednik suda časti, s moralom na Vi.

Komentari

Treba promijeniti Statut, Ustav, a ne nagrađivati manjinu

koja je stala uz agresora dok je ovaj ubijao Vukovarce, rušio Vukova, odvodio Vukovarce i Vukovarke u logore u kojima su ih ubijali, mučili i silovali

Ne mora se uvoditi nikakava ćirilica.
Dovoljno je promijeniti Statut grada Vukovara i ne nagrađivati srpsku manjinu za povećanje njihova postotka koji su ostvariliubijanjem i protjerivanjem Hravata Vukovaraca.

Da bilo tko ima malo zdrave pameti, ne bi se o tome uopće ni govorilo.

Ovako, hrvatska politika podržava Tomislava Nikolića u njegovim izjavama. "Vukovar je srpski grad".

Dakle, neka mijenjaju Statut, Ustav ili što već treba, jer je nemoralno na genocidu zasnivati neka prava manjine koja se priklonila agresoru i ubijala, protjerivala Vukovarce.

To što su pojedinci bili neodgovorni, politički nedorasli problemima kojima bi se trebali baviti na dobrobit građana RH, a pogotovo Hrvata iz Vukovara, ne smije svojim posljedicama opterećivati same Hrvate u Vukovaru, već treba promijeniti akte koje su ovi u neznanju,nebrizi ili pak sa zlom namjerom donosili.

Tko je glasao

Hm, hm, hm

Dovoljno je promijeniti Statut grada Vukovara i ne nagrađivati srpsku manjinu za povećanje njihova postotka koji su ostvariliubijanjem i protjerivanjem Hravata Vukovaraca.

Kaj smo se opet vratli na sistem kolektivne krivice?

B-52

Tko je glasao

Ne davati "kamate" Srbima za velikosrpske zločine u Vukovaru

Kaj smo se opet vratli na sistem kolektivne krivice?Srpska manjina ne može dobivati "kamate" od uloženih srpskih zločina nad Hrvatima u Vukovaru.
To nije vraćanje na kolektivnu krivnju, već traženje privilegija na račun koristi od velikosrpskih i četničkih zločina učinjenih u Vukovaru.

Da imaju i malo obzira i ljudskosti ne bi podizali kamate na uloženi im dijelom i njihov zločin.

RH ne smije isplaćivati "kamate" srpskoj manjini na uložene zločine, protjerivanja, granatiranja, silovanja, mučenja u logorima, jer su to tako propisali pokvareni "bankari".

Treba mijenjati Statut i Ustav i onemogućiti nemoralnu naplatu "dividende" na zločine nad Vukovarcima i Vukovarom!

Tko je glasao

Hrvatski zakoni su jasni i

Hrvatski zakoni su jasni i moraju se postivati.

Tko je glasao

Umjesto prilagodbe Vukovaraca lošim zakonima,

treba mijenjati loše zakone, koji nagrađuju genocid nad Hrvatima

Hrvatski zakoni su protiv interesa Hrvata u Vukovaru i nagrađuju genocid, ubijanja i protjerivanja nad Vukovarcima.

Dakle, ti zakoni se moraju mijenjati, jer ne valjaju, ne uvažavaju Hrvate u Vukovaru, nagrađuju etničko čišćenje i genocid nad Vukovarcima.

Umjesto da Vukovarce prilagođavaju lošem i nemoralnom zakonu, treba Zakone prilagoditi Vukovarcima i njihovoj žrtvi i stradanju.

Hrvatska se ponaša sasvim apsurdno, puna je nepoštivanja i prezira prema žrtvi vlastitoga naroda i herojstvu Vukovara i stalno vrijeđa Vukovarce, počevši od prikazivanja uradaka "Vukovar je izdan" , do ovoga apsurdnoga i amoralnoga najavljivanja dvojezičnosti u Vukovaru, ostvarenoga prema glupim odrednicama Zakona koji uvažava genocid i etničko čišćenje nad vlastitim narodom.

Kada se doda činjenica da mnogi prijavljeni uopće ne žive u Vukovaru, nego u Srbiji, samo zbog materijalne koristi od Hrvatske, a koje plaćaju svi hrvatski građani, onda sve postaje još bizarnije.

Pa ovako čega nema ni u ludnici!

Takvo što niti jedna iole normalna država ne bi napravila svojim građanima.
Ovakve slike izazvat će zlu krv:

http://www.vecernji.hr/regije/vukovar-pa-zar-jedino-hrvati-hrvatskoj-ne-...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci