Tagovi

O kriminalu u ACI-ju svjedoči Vedran Guteša

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Zapisnik s kolegija društva ACI marine

Nakon našeg teksta o kriminalu u ACI marini Trogir, javio nam se gospodin Vedran Guteša koji je spreman svjedočiti o događajima i nezakonitim radnjama u ACI marini Trogir. Svoju priču gospodin Guteša potkrijepit će i dokumentima koji ukazuju da se za kriminal znalo, ali i da se radilo na zataškavanju. Prvi dokument je zapisnik s kolegija uprave društva ACI marine održanog 26. 11. 2005. Kojeg je organizirao novo ustoličeni predsjednik uprave Anto Violić. Iz tog zapisnika vidljivo je da je Guteša upozorio sve prisutne na nezakonite radnje u marini, te navodi slijedeće:

Iako sam nastupio s argumentima, svima nazočnima ukazao na nepravilnosti i dostavio im svu onda relevantnu dokumentaciju u posjedu, daljnji slijed događaja i zbivanja ništa nije promijenio na terenu niti je to koga zabrinulo. Prema mojim informacijama, daljnji postupci uprave nikad nisu zaživjeli. Nikad se nije uspjela ili htjela oformit ni barem interna kontrola da sagleda samo jednu točku moje prijave upravi.

Direktor Brodarić je nakon toga još dvije godine nesmetano radio po svome, naglašavam, izvan zakona , struke i komercijalnih uvjeta što će se kasnije i dokazat. Njega prijavljujem upravi i doživljavam ''likvidaciju'' načinom “…da on krade i poradi toga je još i nagrađen za svoja djela o p o m e n o m“. Kako je rekao Violić: „Ako se primijete nepravilnosti u radu, da će (Guteša op. a.) dobit drugu opomenu, kad ga se uhvati da krade...!"

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Dopisi iz Državnog inspektorata

Iako je kolegij organiziran od strane Violića, imao sam priliku razgovora u njegovom uredu u ''4 oka''. Ono što je obećao nije ispoštovao do kraja. Moja je obaveza bila prestat s pisanjem mjerodavnim tijelima i vlasniku da, kako sam kazao, ''ima velikih problema''.

Vjerujem da se i iz ovog priloga mogu sagledati „načini poslovanja, preporuke i beneficije“ rada u marini Trogir pod okriljem Ante Brodarića i kako je postojao, a i danas postoji cijeli niz dokumenata koji nikako ne govore u njegov prilog.

Ako se već meni ne vjeruje, zašto se onda ne vjeruje ni Državnom inspektoratu da se poduzmu mjere i radnje barem u sprječavanju stjecanja velike nelegalne količine novca, kao i bruka narušavanjem ugleda svih poštenih djelatnika ACI-ja, djelatnika u nautici, pa i ugleda države? Vjerujem duboko da je Ante Brodarić ''izdvojen''slučaj.

Vedran Guteša

cnn.blog.hr

Komentari

Sutra je novi dan, a Trogir

Sutra je novi dan, a Trogir se još jednom potvrđuje kao grad slučaj. Zar to nije onaj grad u kojem je prije nekoliko dana zaskočen vlasnik privatne mjenjačnice koji je usprkos hitnboj dojavi policiji i jurnjave za napadaćem ostao bez veće svote novca. Naime policiji treba tek nešto više od minute da blokira sve ulice u tom malom gradiću, ali nje,... a kako i zašto, ne zna se.... Oko ove priče oko ACI marine nisu točne i gospodin Guteša laže onda će on lijepo u bajbuk jer širi dezinformacije, no a ko j etočno tošto navodi (a izgleda da jeste) onda opet po tko zna koji put pitamo DORH za njihovo junačko zdravlje. Ako ih nema dovoljno neka zaposlenove istražitelje, a ako ih ima dovoljno onda netko ne radi svoj posao jer ne može netko godinama raditi kriminalne aktivnosti a da nitko od nadležnih ne reagira.
A ko zna možda će upravo taj Guteša ispasti pedro i na**bati jer se izgleda nekom grdo zamjerio. Gospodine Guteša ima valjda još dovoljno hrabrih ljudi u vašem gradu,... udružite se i samo naprijed jer svakom zlu ima lijeka.

Tko je glasao

Blago rećeno DORH ne radi

Blago rećeno DORH ne radi svoj posao, a Sabor je Bajićevo Izvješče o radu jednoglasno prihvatio?
Hrvatska pravna država?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci