Tagovi

O Dežuloviću i gnjidama 2

Kao prvo: jedno je imati pravo na mišljenje, a drugo je imati pravo na vrijeđanje, omalovažavanje ili pak klevetanje. Tko to ne razumije - njegov problem.
A sada malo pojašnjenja o zakonima, slobodi i etici.
Na nivou društva se donosi legislativa koja bi trebala važiti za sve, a između ostalog ima osnovu u etici - vrijednosnom sustavu sa kojim se većina slaže ili smatra da je dobar.
Da vidimo iz nekoliko najnovijih primjera kako se neki odnose prema zakonima.
1. Branitelji u šatorima smatraju da su iznad ili mimo zakona.
2. Karamarko smatra da su branitelji iznad zakona.
No najgore stojimo sa pojedincima koji pretendiraju na naslov intelektualne elite a istovremeno ne priznaju zakone jednako kao šatoraši ili Karamarko.
Dežulović je neke pojedince sa čijim stavovima se ne slaže (bogami ni ja) nazvao gnjidama. To je uvreda, vrijeđanje i sankcionira se temeljem zakona. I što tu ima biti nejasno?

Braneći Dežulovića (koji je inače dobar novinar) i ovaj njegov istup branimo divljaštvo i uvrede i praktički ne priznajemo (indirektno ) zakon i etiku koja nam kaže da nije u redu vrijeđati ljude koji drugačije misle.
I tako se neki naši „intelektualci“ svjesno ili ne svrstavaju uz bok šatoraša i Karamarka.

Ovo nije prvi slučaj. Sjetimo se Matvejevića i njegova vrijeđanja kao i presude. Neki pojedinci koji se smatraju intelektualnom elitom očito misle da sloboda govora podrazumijeva i slobodu vrijeđanja, iznošenja neistina, klevetanja i slično.
Gospodo „intelektualci“ dajte se malo saberite i upristojite. I naučite se odgovarati za svoje tekstove. Malo elementarne građanske pristojnosti nikome nije na odmet.
N. Bezerić

Tagovi

Komentari

1. Branitelji u šatorima

1. Branitelji u šatorima smatraju da su iznad ili mimo zakona.
2. Karamarko smatra da su branitelji iznad zakona.

Ništa od ovog nije točno.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Intelektualac?

N. Bezerić

A mi to nismo: ne želim ni biti
Buntovnik
Nikada ne dajem minuse
Omaklo mi se
oprostite
V. Rošić

Tko je glasao

S tim u svezi

I gnjide tužile Dežulovića: ‘Ne želimo da nas se uspoređuje sa skupinom splitskih intelektualaca’
Nakon što je grupa splitskih intelektualaca dobila spor protiv Dežulovića jer ih je u jednoj svojoj kolumni nazvao gnjidama, i grupa gnjida odlučila je tužiti Dežulovića jer je splitske intelektualce usporedio s njima.

...

- Mi gnjide i uši jesmo odvratna bića koja parazitiramo na vašim vlasištima i genitalijama, izazivamo vam svrabove i osipe, pa morate kod doktora zbog nas, ali čak i takvi imamo jednu dozu dostojanstva. Stavljati nas u kontekst grupe intelektualaca koja preko usta prevali kako je "Antonija Bilić neizravna žrtva lanjskog Gay Pridea u Splitu, jer su tisuće policajaca povučene iz potrage za nestalom djevojkom zbog osiguravanja parade na Rivi", tako nešto je nedopustivo.

...

http://news-bar.rtl.hr/vijesti/hrvatska/i-gnjide-tuzhile-dezhulovia-ne-z...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

podržavam

dežulovićevo prskanje po licu raznoraznih krezubaša, nacionalista, hdz-ovaca i ostalog šljama koji izjeda preostalo zdravo tkivo ove države. izrazom gnjida zapravo je komplimentirao šljamu o kojem je pisao.

već dvajspet godina dežulović stoji na braniku razuma, a val za valom napada krezubih krepilčina se razbija o zidine njegove Istine. hvala ti borise, lučonošo pravde i dosljednosti.

Tko je glasao

novinar o kojem govorimo

možda je dobar novinar , ali je obični orjunaški pamfletist koji se osokoljen atmosferom u društvu koju generira ova nesposobna vlast..previše zaigrao..pa je malo dobio po prstima..i sad ga se pretvara u žrtvu države tj. sustava...opijen antihrvatstvom misleći- e sad su moji na vlasti..prešao je granicu uljuđenog komuniciranja u javnosti...iako je profesionalac ..a ne neki amater kao ja....npr.

Ovo o braniteljima ne stoji...mirno prosvjeduju i odoljevaju neofašističkim napadima kojekakvih novinarskih i dr. falangi i provokatora koji su u sprezi s trenutnom pozicijom..koja se ...ponaša kao fašistička... ide na razbijanje mirnih demonstracija nezadovoljne skupine građana.

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci