Tagovi

O banalnosti zla / Bernardić: SDP-u je mjesto na proslavi genocida nad Hrvatima

boricevac-ivezic487i

“Predsjednik najveće opozicijske stranke kazao da je SDP-u mjesto na obilježavanju Dana ustanka naroda Hrvatske u Srbu te da on osobno odlazi u katedralu na božićnu polnoćku.
– Pa koga smeta jedno ili drugo, neka ga smeta – rekao je.” Priznajem.hr

Svojedobno je Hannah Arendt prateći suđenje Adolfu Eichmannu zaključila da su duboki nedostatak mišljenja i suđenja zlo samo po sebi i da ne zahtjevaju nikakvu posebnu zloću i pokvarenost. Nedostatak mišljenja i suđenja navodi pojedinca da dragovoljno sudjeluje u kriminalnim aktivnostima režima i on sam sebe smatra oslobođenim bilo kakve odgovornosti za svoje posupke. Tako posloživši stvari pojedinac se izbjegava suočiti sa bilo kakvim propitkivanjem etike i moralnosti svojih postupaka. Zaključak: Gdje je režim zločinački, demonski karakter nije niti potreban.

No, je li to baš tako?

Od ww2 je prošlo 70 godina, mnogo se toga zbilo, navodno smo napredovali civilizacijski, ali gle čuda!!!

Ne samo da ne poštujemo zakone i povelje, nego unatoč poveljama, neki čak i slave nesporni i brutalni genocid!

Jesmo li civilizacijski napredovali ako smo došli u fazu da ne samo da se ne gnušamo genocida nego dopuštamo nekima da slave genocid, plešu na kostima nevinih civila, djece, žena, staraca i muškaraca, da se opijaju i lupaju floskulama o borbi protiv zla slaveći najveće od svih zala – Genocid?

I još bi bilo razumljivo, ne shvatljivo, ali na neki način razumljivo da je čovjek ipak zvijer bez morala i karaktera i da slavi kad pobije narod koji mrzi pa mu sve još popljačka i nikad ne vrati, ali koliko je potrebno klonova Hannah Arendt da shvate um onih koji zajedno sa onima koji su genocidom istrijebili tvoj narod i sa njihovim nasljednicima slave ničim izazvane pokolje vlastitog nenaoružanog i nevinog naroda?

Kakva je analiza potrebna da se utvrdi što se krije u Bernardićevom umu kad se ničim izazvan javlja da mu je mjesto na slavlju u čast genocida na hrvatskom narodu?

Ustanak u Srbu, epilog: Počelo je u Brotnju gdje su pobili sve mještane, zatim Boričevac gdje su također pobili sve koji nisu uspjeli pobjeći u Kulen Vakuf, nakon pokolja u Boričevcu nacisti i fašisti su stigli i do Kulen Vakufa gdje su pobili nekoliko stotina izbjeglih žitelja Boričevca. Pazite, oni su lovili izbjeglice kao životinje i klali ih u stotinama, to je SDP-u predvođenom Bernardićem svakako vrijedno divljeg i nezaboravnog slavlja. Jesu li to ljudi?.

U istoj akciji u čiju će slavu Bernardić povesti SDP-ovce pobijeni su i svi žitelji svih okolnih sela Gornji i Donji Lapac, Mišljenovac, Poljice, Oraovac i stotine drugih sela i gradova.

Ukratko, pobijeni su i protjerani svi Hrvati na prostorima na kojima su Srbi bili većina.
Bespredmetno je dokazivati da NDH još nije bila potpuno uspostavljena i da se ovi pokolji ne vode kao borbe nego najobičniji pokolji čak i u njihovim verzijama događaja, osim što oni dodaju da je tamo negdje daleko Maks Luburić pobio neke Srbe pa su oni zauzvrat potpuno genocidom očistili sve Hrvate. To ide slaviti Bernardić?

Udbinski dekanat bilježi nestanak oko 15 000 Hrvata sa ovih područja između 1941. i 1945. Većinom 1941. i 1942.

O pokoljima više na narod.hr

O namjerama i stvarnim ciljevima ovakvog tzv. ustanka bivši francuski predsjednik G. B. Clemenceau:

“Strvinarski imperijalizam”

„Strategija i taktika Srba je naseljavanje u susjedne zemlje, a zatim destabilizacija tih istih zemalja, terorizam i provociranje međunarodnih sukoba u regiji, zatim agresija i okupacija susjednih zemalja, ubojstva, prisilna mobilizacija, silovanja i terora nesrpskog pučanstva na okupiranom teritoriju, genocid s karakteristikama „etničkog čišćenja“ i progon nesrpskog pučanstva iz te druge zemlje, koje se tako destabiliziraju radi novih dugoročnih srpskih osvajanja, te doseljavanja srpskih kolonista u svrhu proširivanja „Velike Srbije“…“
… Agresivna politička taktika“ strvinarskog imperijalizma“ sastoji se u tome da se u cikličkim razdobljima, otprilike svakih 20 godina, terorizmom destabiliziraju susjedne zemlje ili pojedine regije, a zatim se agresijom priključe Velikoj Srbiji. Pučanstvo se genocidom očisti i protjera u sljedeće zemlje koje se kane destabilizirati, a na „neočišćena“ područja nasele srpski kolonisti.“ Benedict.hr

Možemo zamisliti “slavne bitke” u Brotnju, Boričevcu i svim drugim mjestima, možemo samo zamisliti, ako smo ljudi, ljudskom poimanju neshvatljivu bol kad te probiju nožem i više ne možeš govoriti niti plakati, a imaš samo 5 godina, možemo zamisliti nijemi krik mame koja to gleda također umirući probodena vilama, krik zaleđen u vječnosti, ja ga čujem kroz desetljeća, ubija me.

Možemo zamisliti očaj i bol oca kojemu iz ruku otimaju sina od 12 godina i sjekirama sjeku u komade, možemo zamisliti oca i majku kako gledaju dok ih “slavni ustanici” drže i siluju majku dok im vilama probijaju svih petoro djece, a poslije sve bacaju u kuću i pale. Možemo li to zamisliti? Možemo zamisliti kako su i koliko dugo umirala djeca bačena u Dabinu jamu, možemo li? Jesmo li ljudi ili tzv. antife koji su djecu bacali u jame, desetke tisuća nevinih zazidavali u rudnike i davili trudnice u osmom mjesecu trudnoće? Može li to zamisliti Bernardić kad sa svojom hordom ode u Srb slaviti ove pokolje?

Možemo samo zamisliti muke pokojnog svećenika Juraja Gospodnetića dok svezan za ražanj počinje gorjeti i u mukama moli Svevišnjega da ga što prije oslobodi života, no smrdljivi “slavni ustanici” polako lože vatru i blaženik izdržava u agoniji i očaju možda i satima između života i smrti? Može li to zamisliti Bernardić kad ode sa svojom jezivom hordom u Srb slaviti ovaj veličanstveni čin pečenja svećenika na ražnju?

Kaže Bernardić da ide na polnoćku? Pa i nije baš neki veliki čin vjere, al dobro, ali bih ga molio kad ode na tu polnoćku da dobro gleda svećenika ili svećenike i neka zamišlja kako ih se peče na ražnju i kako vrište, stenju, mole za milost, ali milost osim prekasne smrti ne dolazi od onih koje Bernardić ide slaviti. Zamoljavam i svećenike koji drže misu kad vide Bernardića da pokušaju zamisliti neljudske muke njihovog brata po vjeri Juraja i da pokušaju shvatiti zašto Bernardić sjedi ispred njih i istovremeno ide slaviti čin pečenja njihovog brata po Kristu.

Molim sve skupa da razmisle što je bila krivica Kristova mučenika pokojnoga Juraja Gospodnetića osim što je bio Hrvat i katolik, neka također razmisle svi skupa o banalnosti zla onih koji slave što je poklano tisuće nedužnih Hrvata samo zbog “Strvinarskog imperijalizma”.

Ustanak U Srbu nije završena priča jer Bog vjerojatno nije odlučio da je završena. Kad odluči, ubojice i oni koji slave genocid, svi će gorjeti u Paklu. Ustanak u Srbu je kao lampa na koju lete moljci i prže se.

Srb je otvoreni portal između dimenzija Kraljevstva Božjeg i Carstva Nečastivog i svatko tko dođe u Srb na proslavu ili kontra ulazi u jednu ili drugu dimenziju.

Bernardić kaže da vodi SDP-ovce u Srb da slave genocid nad Hrvatima, on to zove Ustanak u Srbu, ali je istina nepobitna, neporeciva i Božjim pečatom zapečaćena: Ustanak u Srbu samo je i jedino genocid nad Hrvatima, ništa više i ništa manje. Bernardiću i njegovoj hordi su vrata carstva Nečastivog širom otvorena i samo je formalnost da prođe kroz ta vrata.

Neki drugi prolaze kroz ta vrata i na daljinu, jedan je ministar unutarnjih poslova, koji one koji prosvjeduju protiv, po svim svjetskim i hrvatskim zakonima, nezakonite proslave genocida, naziva fašističkim elementima?

Ustanak u Srbu nalazi se u opisu sve i jednog članka Kaznenog zakona, Glava 13, KAZNENA DJELA PROTIV VRIJEDNOSTI ZAŠTIĆENIH MEĐUNARODNIM PRAVOM, odnosno krši na najokrutniji način sve i jedan zakon, ali to nije dovoljno da se ta morbidna i suluda proslava genocida i brutalne strvinarske otimačine osudi nego se one koji pozivaju na zakon i apsurdnost ove animalističke pojave proziva da su fašistički elementi.

Dakle, svatko svojim putem, dobri dobrim, zli zlim. Sretno vam bilo u Paklu.

S obzirom da nikako ne možemo stati na kraj ovom ludilu i slavlju ovih što pobiše tisuće obitelji pozivam svekoliko pučanstvo Hrvatske da dođe na sljedeću proslavu u što većem broju i da povedu i djecu, neka svi budu obučeni u bijelo i sa sobom ponesu crvene boje kojom će se polijevati i leći pred ostrašćene slavljenike genocida te tako uveličati proslavu antifa manijacima, najmanje 15 000 bi bilo minimum.

Svećenike molim da također uveličaju proslavu genocida na način da jedni druge svežu za ražanj i okreću, bez vatre naravno, ali bar neka izgleda točno onako kako je bilo pa da se stalni manijaci, te Bernardić i njegova horda, oduševljeno raduju kazališnom prikazu muka i agonija katoličkih svećenika i 15 000 hrvatskih žrtava, kad već ne mogu zaozbiljno, bar ne još, dok otadžbina ne nabavi više oružja i završe remont aviona.

Mlade svećenike hodočasnike, njih najmanje 350, također molim da dođu i održe performans “Kako smo skinuti s vlaka, mučeni i poklani”, prema predlošku iz vremena Ustanka u Srbu, tako da veselje onih koji veličaju one koji genocidom istrijebiše Hrvate bude potpuno.

Može se također izvesti točka paljenja papira o vlasništvu i igrokaz kojim se sva zemlja, sva stoka, sva pokretnina i nekretnina dodjeljuje smrdljivim ustanicima, pardon, hrabrim ustanicima koji hrabro pobiše sve civile na tom području.

Eli, Eli, lama sabaktani?

Komentari

Teodor Popović zvani Tešo iz Pakraca

Kakva je analiza potrebna da se utvrdi što se krije u Bernardićevom umu kad se ničim izazvan javlja da mu je mjesto na slavlju u čast genocida na hrvatskom narodu?Možda ti odgovor na to pitanje može dati ovo ime: Teodor Popović zvani Tešo.
http://www.jutarnji.hr/life/zivotne-price/potresna-obiteljska-prica-novo...

SDP je sljednica zločinačke SKJ-SKH, a to je jasno potvrdila i za vlasti Kukuriku koalicije kada je u njenoj režiji izvršeno strašno ubojstvo- ubojstvo D, Pajčića hrvatskog branitelja, rukom sina agresorskog vojnika u hrvatskoj policijskoj odori,

Kako Davor Bernardić ne bi podržavao slavljenje genocida nad Hrvatima, kada je zajedno sa SDP-om hrvatskom Vukovaru nametao ćirilične svastike- agresorsko osvastičeno i okrvavljeno pismo korišteno kao simbol širenja Velike srbije, zbog kojih je Ostojićev policajac Saša Sabadoš-sin agresorskog vojnika, nanio Pajčiću smrtonosne ozljede.

Bernardić je vjerojatno i to ubojstvo shvatio jednako kao i sva ubojstva agresorskih bandi u Srbu-kao dozvoljeno ubojstvo, kao ubojstva u Hudoj jami, Teznom, Pečovju: ubojstva koja se ne kažnjavaju zbog ideje jugoslavenstva ili Velike Srbije.

Zašto se Bernardić u ime SDP- i osobno ne ispriča hrvatskom narodu, a pogotovo rodbini D. Pajčića, zato što je njegova stranka, kojom sada predsjeda, ubila hrvatskog branitelja? Zašto se ne ispriča hrvatskom narodu za napade na HRVI u Crkvi sv. Marka?

SDP treba biti na taj dan u Srbu, a HRT bi trebala prikazivati emisije o stvarnim događanjima u Srbu, ISTINU o genocidu nad Hrvatima, u udarnim terminima. Citati iz tvoga dnevnika trebali bi imati značajno mjesto u takvoj emisiji, a pogotovo ovo:

Strvinarski imperijalizam”
„Strategija i taktika Srba je naseljavanje u susjedne zemlje, a zatim destabilizacija tih istih zemalja, terorizam i provociranje međunarodnih sukoba u regiji, zatim agresija i okupacija susjednih zemalja, ubojstva, prisilna mobilizacija, silovanja i terora nesrpskog pučanstva na okupiranom teritoriju, genocid s karakteristikama „etničkog čišćenja“ i progon nesrpskog pučanstva iz te druge zemlje, koje se tako destabiliziraju radi novih dugoročnih srpskih osvajanja, te doseljavanja srpskih kolonista u svrhu proširivanja „Velike Srbije“…“
… Agresivna politička taktika“ strvinarskog imperijalizma“ sastoji se u tome da se u cikličkim razdobljima, otprilike svakih 20 godina, terorizmom destabiliziraju susjedne zemlje ili pojedine regije, a zatim se agresijom priključe Velikoj Srbiji. Pučanstvo se genocidom očisti i protjera u sljedeće zemlje koje se kane destabilizirati, a na „neočišćena“ područja nasele srpski kolonisti.“

Dok HRT ne proširi istinu iluzorno je očekivati veće prosvjede, te je zato i drže pod kontrolom SKJ- jugopata.

Narod bi se prvo trebao pokrenuti na ono što se sada događa, jer s time je više upoznat-na problemu ministrice kulture Obuljen. Ona je surađivala u kriminalu u HAVC-u, štitila taj kriminal i napadala onoga koji je razotkrio kriminal. Osim toga naše novce je opet namijenila takvim kriminalnim antihrvatskim mrežama koje šire specijalnortatovske laži, poput te u Srbu. Zatim i na smjeni D. Cvitana i suradnika mu u DORH-u, koji nisu radili na zaštiti pravne države, nego na zaštiti kriminala i kriminalaca, te specijalnoratovskih agresorskih filijala po RH, mahom iz redova sljedbenika SKJ-SKH, tako što nisu radili po kaznenim prijavama protiv njih, po nalazima državnih revizija, po prijavama zlostavljanih žena (A. Lalovac).

Zašto hrvatski učenici ne uče o genocidu nad Hrvatima u Brotnju, Borićevcu,...?
Zato što su nam reforme obrazovanja radili srpski stručnjaci kojima je i DR bio građanski rat, a Oluja zločinački poduhvat,...koji ustraju na širenju LAŽI, jer LAŽ je njihovo najjače oružje.

Zato je Jokić bio glavni za "kurikularnu reformu",a razni jugopati glavni stratezi te reforme. Zato su organizirali skup "Za bolju Hrvatsku"- po mjerilima onih koji slave genocid nad Hrvatima u Srbu, ...
Zato YU-RT, a ne HRT.

Radi povijesne istine o SDP-u , Bernardiću i je mjesto u Srbu, kao i da se ISTINA o Srbu toga dana vrti na svim hrvatskim televizijama, ...

Tko je glasao

Sve je ovo dio šire slike tog strvinarskog imperijalizma

SDP je nešto kao Pribičevićeva stranka SDS, koja okuplja Srbe prečane (većinu), Hrvate plaćenike, izdajnike, budale i svakoga tko može pridonijeti projektu Velika Srbija, prvi korak je bila unitarna i centralistička Jugoslavija za koju se zalagao.

S tim ciljem u mislima njima niti jedna žrtva nije uzaludna, Hrvatska naravno, odnosno niti jedan zločin nije zločin pa ni genocid, tako neke sitnice poput genocida ne mogu čak ni zagrebati savjest ili poljuljati njihove planove.

Još jedna šala sudbine je Pribičevićev totalni zaokret, na kraju priče, kad je ili ogorčen što je izdan od Satrapske otadžbine ili što je stvarno shvatio, na kraju totalno i bizarno promjenio mišljenje. Povijest se ponavlja u liku Milanovića i šake jada.

Dakle, istina je da onaj tko ne zna svoju povijest osuđen je da je ponavlja.

U tom duhu pišem sljedeći dnevnik. Narod mora doznati povijest i skinuti okove, jer ovo što se sada događa nimalo se politički ne razlikuje od djela povijesti između 1918. do ww2.

Povijest i istina će nas osloboditi.

Ponekad i sam razmišljam kako se nikako izvući iz te povijesti, ali na kraju krajeva shvatio sam da povijest određuje budućnost i da se iščupamo sa ovog smjera kojim nas vodi lažna povijest moramo se vratiti na raskršće na kojem smo se izgubili i prokrčiti put u nekom drugom smjeru.

O tom više uskoro.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ne zaboraviti- upravo je u tijeku najveća pljačka Hrvatske

Fascinira kako čak i neka djeca hrvatskih branitelja,Bernardićev otac bio je Hrvat i hrvatski branitelj,jednako kao i otac Bojana Glavaševića, postaju oružje neprijatelja protiv naroda vlastitih očeva.

Takva djeca priklanjaju se onima koji su im ubili oca čak i na stravičan način (Sinušu Glavaševića), ili onima protiv kojih im se borio otac- agresorima na RH (otac D. Bernardića) i političkim sredstvima pokušavaju život svojih očeva pretvoriti u uzaludan.

Ovo je fenomen ili krivog odgoja, ili krive okoline, u kojoj su odrastali, a nekima su oba uzroka bila aktivna.

Dok ne vratimo stotine tisuća mrtvih Hrvata iz Slovenije, koje su poubijali politički prethodnici današnjih SDP-ejaca i ne spriječimo da nam na tlu genocida nad Hrvatima - u Srbu, igraju kolo njihovi ideološki nasljednici, nećemo se riješiti bande, koja ih drži i mrtve u izgnanstvu, te slavi i štiti njihove ubojice.

To se neće dogoditi dok ne krenemo u oslobađanje HRT-a, a iz ministarstva antihrvatske kulture ne maknemo zaštitnicu kriminala i antihrvatske specijalnoratovske djelatnosti HAVC-a- Obuljenku. Da bismo se pokrenuli nužno je smijeniti zaštitnike svih lijevih kriminalaca u DORH-u, pa čak i nasilnike nad ženama: D. Cvitana i cijelu njegovu mrežu u DORH-u, te postaviti istinske hrvatske kadrove, umjesto jugopata.

Morali bismo se ugledati na Rumunje i tražiti smjene u DORH-u, ministarstvu kulture, te na HRT-u, a ako ne budu to odradili onda i ostavku ove Vlade.

Uz te povijesne i ideološke teme, nužno je kroz tu "dimnu zavjesu", voditi računa da ne dozvolimo pljačku nad pljačkama u RH preko specijalnoratovske akcije pljačkaša u akciji-"100% INA" jer je to "100% najveća pljačka RH", koju predvodi MOST-ov B. Petrov , ali i protuhrvatski dio HDZ-a.

Upravo je grad Koprivnica prodao Komunalno poduzeće u Koprivnici , a kome nego Merkelicinoj RWE, opskrbu plinom i el. energijom,. Kreće zločinačko-pljačkaški stroj u energetsku pljačku RH :

http://www.dnevno.hr/novac/u-gradsku-blagajnu-sjeli-deseci-milijuna-kuna...

Tko je glasao

Laganini, tko je pročitao i

Laganini,
tko je pročitao i proučio knjigu: Svetozar Pribićević - DIKTATURA KRALJA ALEKSANDRA;
Tome je jako jasan tvoj komentar.
... a naročito ako se uz gornju knjigu pročita i slijedeća:
Ivana Meštrović „Uspomene na političke ljude i događaje"

No, čita li itko danas knjige uopće?
Ovo je civilizacija nepismenih i neobrazovanih, nenačitanih ljudi...
Uglavnom!

To se savršeno vidi na ovom portalu!!!!!

Tko je glasao

27.07.1941. su četnici i

27.07.1941. su četnici i Srbi, ničim ugrožrni i ničim izazvani počeli pokolje na tom području i šire. "Slavljenje" nekog ustanka u Srbu je direktno podržavanje četnika i četništva u Hrvatskoj.
Tko na taj dan tamo dolazi je četnik i samo četnik!

Početkom 1942. god. NDH je imala ovoliku "oružanu silu":
Početak 1942.
Postrojba Stožer Brojno stanje
Poglavnikova tjelesna bojna
Zagreb
1000 ljudi
I. djelatna bojna Sarajevo
1100 ljudi
II. djelatna bojna Sarajevo
600 ljudi
III. djelatna bojna Brčko
550 ljudi
IV. djelatna bojna Jasenovac
Bosanska Gradiška
500 ljudi
V. djelatna bojna Glina
600 ljudi
VI. djelatna bojna Bosanski Novi
900 ljudi
VII. djelatna bojna Dvor na Uni
1000 ljudi
VIII. djelatna bojna Banja Luka
700 ljudi
IX. djelatna bojna Zagreb
600 ljudi
X. djelatna bojna Slunj
700 ljudi
XI. djelatna bojna Vrginmost
700 ljudi
XII. djelatna bojna Kostajnica
600 ljudi
Crna legija
Istočna Bosna
1500 ljudi
Obrambena bojna
Jasenovac
600 ljudi
I. željeznička bojna
Zagreb
600 ljudi
II. željeznička bojna
Sarajevo

III. željeznička bojna
Osijek

Ustaško-domobranska pukovnija "Dr. Ante Pavelić" 1800 ljudi
Bojna ustaških domobrana Zagreb

Pripremna ustaška bojna Zagreb

Bojna Njemačke momčadi
800 ljudi
_____---------------------------
Kada gornje brojke zbrojite - to nije ni jedna jedina brigada!
Prema tome, sve što su četnici u "sadejstvu" sa petokrakom i komunistima činili u Državi jest samo i jedino zločin.

Tko je glasao

Ovo je napisano u :,,,Daily

Ovo je napisano u :,,,Daily Telegraph“ i to godine 1913. ,,,,,zvjerski pokolj srbijanskih postrojbi nad albanskim muslimanima. Članak je napisan po iskazima, austrijskim,engleskim i norveškim žurnalistima. Po njihovim iskazima su srbijanci između Kumanova i Üsküb-a 3000, kod Prištine 5000 poubijali i to ne u normalnim borbama nego na najsstrašniji način. U puno sela su kuče zapalili i kad su ljudi bežali van ubijali su ih ko žtakore. Žene i djeca su s bajonetama doslovno raskomadali.Ulice od Prizrena za Ipek su bile s vješalima okvirene. Kod Đakova je general Stefanović po iskazima jednog Dr. crvenog križa dal poredat u duple redove Albance i s mitraljezima dal poubijat.Tolko o humanitarcima iz Srbije.

Tko je glasao

27.07.1941. su četnici i

27.07.1941. su četnici i Srbi, ničim ugrožrni i ničim izazvani počeli pokolje na tom području i šire. "Slavljenje" nekog ustanka u Srbu je direktno podržavanje četnika i četništva u Hrvatskoj.
Tko na taj dan tamo dolazi je četnik i samo četnik!

Početkom strong>1942. god. NDH je imala ovoliku "oružanu silu":
Početak 1942.
Postrojba Stožer Brojno stanje
Poglavnikova tjelesna bojna
Zagreb
1000 ljudi
I. djelatna bojna Sarajevo
1100 ljudi
II. djelatna bojna Sarajevo
600 ljudi
III. djelatna bojna Brčko
550 ljudi
IV. djelatna bojna Jasenovac
Bosanska Gradiška
500 ljudi
V. djelatna bojna Glina
600 ljudi
VI. djelatna bojna Bosanski Novi
900 ljudi
VII. djelatna bojna Dvor na Uni
1000 ljudi
VIII. djelatna bojna Banja Luka
700 ljudi
IX. djelatna bojna Zagreb
600 ljudi
X. djelatna bojna Slunj
700 ljudi
XI. djelatna bojna Vrginmost
700 ljudi
XII. djelatna bojna Kostajnica
600 ljudi
Crna legija
Istočna Bosna
1500 ljudi
Obrambena bojna
Jasenovac
600 ljudi
I. željeznička bojna
Zagreb
600 ljudi
II. željeznička bojna
Sarajevo

III. željeznička bojna
Osijek

Ustaško-domobranska pukovnija "Dr. Ante Pavelić" 1800 ljudi
Bojna ustaških domobrana Zagreb

Pripremna ustaška bojna Zagreb

Bojna Njemačke momčadi
800 ljudi
_____---------------------------
Kada gornje brojke zbrojite - to nije ni jedna jedina brigada!
Prema tome, sve što su četnici u "sadejstvu" sa petokrakom i komunistima činili u Državi jest samo i jedino zločin.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci