Tagovi

Novo otvoreno pismo lesarovih oponenata!

Kuda idu laburisti?

Na žalost, sudeći prema minulom „radu“ predsjednika i predsjedništva, u ovih gotovo četiri godine postojanja laburista, te sudeći prema novoj konstelaciji snaga u tzv. „trećem“ političkom prostoru, laburistička stranka neminovno klizi prema svojoj političkoj marginalizaciji, te će u hrvatskom političkom sjećanju ostati poznata jedino po tome što u periodu svjetske, a još više.. naše gospodarske krize (kad u pravilu slabi politički bipolarizam) nije znala sačuvati politički prostor koji joj je ta kriza jednostavno darovala.

Bipolarizam (izmjenična vlast dvije jake političke stranke) je politička realnost u gotovo svim modernim političkim sustavima, pa tako i u našem.

Izmjenična vlast socijaldemokrata i demokršćana ostavlja uski politički prostor za tzv. "treće političke pozicije“, u kojemu su sve do ove krize mahom politički poentirale liberalno građanske ili „zelene“ političke opcije.

„Razlika“ između socijaldemokrata i demokršćana uglavnom se svodila samo na razliku pojedinih kulturoloških stavova (odnos prema crkvi i sekularizmu, istospolnim zajednicama.. etc) u kojima su socijaldemokrati bili ponešto liberalniji u odnosu na demokršćane.

Prema svemu ostalom (odnosu prema krupnom kapitalu i neoliberalizmu, te prema socijalnoj državi i pravima radnika) od kraja osamdesetih ( početka svjetske ekspanzije „novog“ neoliberalizma) i jedni i drugi su do ove krize imali gotovo identičan stav.

Tu harmoniju političkog bipolarizma naprasno je srušila globalna ekonomska kriza u kojoj se nenadano proširio prostor za neke nove i treće političke opcije.

Shvativši tu opasnost od osipanja biračkog tijela , europski socijaldemokrati su naglo iskazali interes čak i za Karla Marksa (politički nonsens!) kako bi sa tom farsom sačuvali simpatije svih onih koji su u njima do tada naivno gledali kao na neku radikalniju političku ljevicu, a demokrščani su iz istih pobuda skrenuli malo desnije kako bi zadržali svoje radikalnije biračko tijelo.

Međutim, u mnogim državama ni taj lažni manevar bipolarista nije spriječio artikulaciju nekih novih lijevih i desnih političkih opcija, a u Italiji je taj politički prostor preuzeo čak i komičar Beppe Grillo čiji je jedini politički uradak bila sprdnja sa do tada aktualnim „vladarima“.

No, vratimo se ipak na Hrvatsku, jer našeg kolegu Lesara izuzetno nervira svaki intelektualizam, pa iako posvjećuje punu pažnju ovim našim pismima, ipak postoji bojazan da ga zbog intelektualnih „pizdarija“( kako on to već voli kazati) ni ne pročita do kraja.

A bilo bi i za njega šteta da to ne napravi.

Globalna ekonomska kriza koja se u Hrvatskoj manifestirala na nagori mogući način, iznjedrila je širi politički prostor za afirmaciju neke nove „treće političke opcije“, tim više što je HNS kao nekad vodeća stranka te „treće alternative“ ušla u koaliciju sa SDP-om, pa tako sama napustila taj svoj dotadašnji politički prostor.

Laburistima se nasmiješila nenadana politička šansa, a pogotovo nakon prvih parlamentarnih izbora i uspjeha sa naših šest zastupnika u Saboru.

Najvećim dijelom za taj (laicima neočekivan) uspjeh laburista bila je zaslužna ekonomska kriza i slabljenje političkog bipolarizma, odlazak HNS-a sa njihove pozicije vječne opozicije u vladajuću poziciju, a svakako je svoje zasluge za taj uspjeh imao i Dragutin Lesar koji se sa svojim dotadašnjim radom u Saboru profilirao kao novi „pučki tribun“.

Međutim, nakon tog prvotnog uspjeha pa sve do izbora za EU ParlAment, za laburiste (pogotovo za Lesara i predsjedništvo) je sve izgledalo kao lijepa politička bajka.

Politički rejting je sve više rastao, a neposredno pred EU izbore bio je na najvećoj razini (13% po Crobarometru).

Nakon prvog šoka zbog dobivanja samo jednog mjesta u EU parlamentu (od nerealno očekivanih 3) krenulo se u racionalizaciju tipa „male izlaznosti birača“, „rezignacije birača prema EU“ i etc.

Novi udar za laburiste su bili lokalni izbori na kojima smo doživjeli fijasko i nakon kojih se više nije moglo racionalizirati sa tom „malom izlaznošću“ i „rezignacijom birača“, pa su se krivci pokušali naći u lokalnim stranačkim organizacijama, sve u pokušaju da za to odgovornost ne preuzme predsjedništvo i Dragutin Lesar.

Kolega Lesar, jasno nam je da se u svakoj stranci, pa i u našoj potajno kadrovira ( kao što su Maja Ilčić i Zvonimir Međeral to odrađivali utječući na izbor delegata za prošlu izvanrednu izbornu skupštinu zagrebačke Podružnice kako bi se u konačnici odabralo „prave“ kandidate za IO Podružnice, Predsjednika i tajnicu.

Uredno su pritom i djelili svoje šalabahtere sa imenima poželjnih kandidata), ali kad netko javno na web stranici stranke napiše zaključke Nacionalnog vijeća u kojima se navodi da je za loš izborni rezultat kriva „loša kadrovska politika u Zagrebu“, tad to graniči sa političkom glupošću?

Napisati javno da se u stranci kadrovira, može napisati jedino politički diletant (da ne upotrebimo neki gori izraz za to)?!

U strankama koje hine demokraciju se potajno kadrovira (a javno demokratski bira!).

Nitko (politički) normalan neće priznati da se u njegovoj stranci kadrovira i to još javno objaviti!?

Nakon katastrofalnih izbornih rezultata, u stranci se ništa bitno nije (na bolje) promijenilo.

U stranci se na žalost ništa nije promijenilo, ali se na političkoj sceni sad mnoge stvari mijenjaju i one će imati dalekosežne posljedice na našu daljnju političku sudbinu.

Na uskom političkom području tzv. „treće političke opcije“ uskoro dobivamo jednog ozbiljnog konkurenta.

Nacionalni forum Nikice Gabrića.

ORAH nam i nije toliko ozbiljna konkurencija, jer će ta stranka uzeti samo manji dio našeg biračkog tijela i to pod pretpostavkom da i oni krenu u područje ljevije od SDP-a, što za Holy neće biti teško ostvariti.

Ta stranka kao sinteza socijaldemokracije i pokreta zelenih ima svoje stabilno političko mjesto koje će se kretati negdje oko 5-6%, sasvim dovoljno da već na slijedećim izborima (izravno) postane nova parlamentarna stranka i kao takva interesantna nekoj novoj koaliciji.

Laburistima će politički prostor najozbiljnije ugroziti Nacionalni forum Nikice Gabrića, a pogotovo ukoliko vladajuća koalicija u ove dvije godine ne napravi kvalitetni gospodarski pomak.

U kriznim situacijama (uz jačanje krajnje desnice i dijelom radikalne ljevice) stvara se vrlo pogodan politički prostor za tehno-menadžersku vlast stručnjaka, što je uostalom na zadnjim zagrebačkim lokalnim izborima jasno demonstrirala Skupštinska lista Milana Bandića.

Po našem mišljenju, laburisti na sljedećim izborima neće osvojiti niti jedan mandat u EU Partlamentu.

Ne samo zbog toga što je Lesar neodgovorno izveo svoj igrokaz sa mandatom nove zagrebačke Podružnice i tako onemogućio ozbiljniju stranačku promidžbu u Zagrebu, ili zbog toga što je Vuljanić svojim načinom formiranja „svog“ EU-ureda uvrijedio laburiste govoreći da laburisti nisu Zavod za zapošljavanje (što pretpostavlja da nisu ni bedaci koji bi po zagrebačkim ulicama besplatno štandarili da bi Vuljanić ostvario još jedan, samo „njegov uspjeh“!?), već zbog toga što u novim konstalacijama snaga (smanjeni mandati za EU parlament sa 12 na 11) laburisti (uz Nacionalni forum) nemaju nikakvih šansi osvojiti bar taj jedan mandat.

Uz ORAH i Nacionalni Forum Nikice Gabrića ne smije se zanemariti ni stranka Milana Bandića koja će također pretendirati na taj „treći“ politički prostor.

Poštovane kolege, mislimo da je krajnje vrijeme da se politički uozbiljimo i da se jasno profiliramo kao ozbiljna politička stranka.

Stranka koja nema svoje stručne odbore (koji bi asimilirali, aktivirali i motivirali stručne ljude), u kojoj ne funkcioniraju ni ti Lesarovi famozni „Savjeti“, koja se tek u zadnje vrijeme stidljivo deklarira kao politička „ljevica“(iako sam Lesar još nije sa tim raščistio), u kojoj se sav saborski rad svodi na jeftino kritizerstvo, u kojoj se samo štandari i tambura u lonce po ulicama, u kojoj nema političke dosljednosti (Lesarov šuplji igrokaz sa „neposrednom demokracijom“ i ustavnim odredbama referenduma) nema svoju političku budućnost.

Ukoliko ne sačuvamo svoju poziciju treće političke stranke koja bi mogla participirati u nekoj novoj (lijevoj?) koaliciji, daljni proces naše političke marginalizacije je neminovan.

Mnogi poduzetnici sanjaju o malom poduzeću koje bi im ostvarilo ugodan život i slobodne dane, međutim..konkurencija ih tjera da se ili uozbilje (okrupne) ili ih ta konkurencija jednostavno proguta.

Kolega Lesar, takva želja pogotovo u politici ne prolazi..

Večeras će Crobarometar (Nova tv u 19.30) dati svoju prognozu i ako Nacionalni forum ne bude uvršten u to istraživanje, Lesar bi olako mogao zaključiti da pišemo „pizdarije“, međutim..valja pričekati da i ta stranka postane dio takvih istraživanja, što će mnoge (pa i njega) neugodno iznenaditi.

Laburistički sjaj će ipak konačno pasti na sljedećim EU izborima, a kad tad krene naš ozbiljan pad, ni mnogo sposobniji od Lesara taj trend više neće moći zaustaviti.

Pretjerujemo?

Bumo videli!

Komentari

Otvoreno p9ismo nepoznatog pošlljatelja? :-(

Po mom sudu, pojam "Otvoreno pismo" podrazumijeva da autor(i) nastupaju otvoreno, a ne skrivajući se iza pseudonima. Jer ipak je važno i tko govori, a ne samo što govori. Ovako, nema kedibiliteta. To može biti i posve neutemeljena pljuvačina naručena od nekoga izvana, tko nema veze s "Hrvatskim laburistima - strankom rada".

Tko je glasao

Oštriću od tebe sam očekivao

Oštriću od tebe sam očekivao bolji komentar, a ne ovakav kojim su se koristili u totalitarizmu?
Da, autori tog teksta su plaćeni vanjski neprijatelji koji ruše jedinstvo našeg samoupravnog socijalizma, kao što su to bili Tonči Majica, Nenad Dragaš i preko tisuću onih koji su u ove četiri godine napustili laburističku stranku.
Evala majstore, možeš ti i gore!:)

Tko je glasao

Ako iza ovoga stoji Tonči Majica...

... kojeg poznam i cijenim, onda bih želio vidjeti njegov potpis. I onih tisuću drugih.

U totalitarizmu se može shvatiti anonimni napis, jer autori riskiraju robiju, pa i gore. Ovdje ne. Razni glupi nickovi na netu mogu svašta pisati.

Tko je glasao

Oštriću, zašto se ne baviš

Oštriću, zašto se ne baviš sardžajem ovog pisma, već se u totalitarnoj maniri baviš kredibilitetom autora tih pisama?
Link na ovaj dnevnik je poslan na adrese stotine laburista (uključujući Lesara i predjedništvo), pa ako imaju hrabrosti ili argumenata, neka demantiraju napisano?
Pogledaj koliko ovaj dnevnik ima čitanja, a jedini Bosančero ima hrabrosti reći svoj stav?

Tko je glasao

Zelena Akcija se upravo

Zelena Akcija se upravo kompletna priključila Mireli Holy, a gospodin Oštrić je tako i po treći put ostao bez stranke, tako da...

timashine

Tko je glasao

A toliko sam se godina trudio da ljudi nauče razliku... :-(

Zelena Akcija se upravo kompletna priključila Mireli Holy, a gospodin Oštrić je tako i po treći put ostao bez stranke
ZELENA AKCIJA je udruga, koja uskoro slavi 24 godišnjicu postojanja. Sudjelovao sam u osnivanju. To nije stranka.

ZELENA LISTA je stanka, osnovana 2004.. Nije moja stranka od 2010.. O toj temi već sam objavio komentar: Zelena lista prestaje postojati, a ja se upisujem u HDZ!

A veza tih događaja s temom dnevnika je....? :-/

Inače, vidim dolje da se javio i Tonči, i to je respektabilno, iako ne vjerujem ni njemu 100% na riječ, ali stoji javno iza njih i to je važno. O laburistima nemam dobar gut feeling od samog početka, ali znaš, u politici, nikad ne možeš biti siguran, pa je onda važno znati TKO govori. Ako na netu diskutiraš općenito, OK, kao da pisac piše knjige pod pseudonimom. Ali ako ideš ovako otvoreno protiv konkretnih ljudi, onda molim konkretno ime pisca! Anonimne denuncijacije se u koš bacaju!

Tko je glasao

Teško je biti veći titoist

od Milanovića i ( ili ) Josipovića a više gay-friendly od Vesne Pusić kao i veći detuđmanizator od recimo Stipe Mesića.

Na tim temama su oni visoko podigli ljestvicu. U lovištu gdje su takvi oni su već postavili mreže i na tim temama njima oduzimati glasače je - nemoguće.

Ako zbog ničeg drugog - oni već imaju svoje uhljebe, svoje medije i daleko razvijeniju stranačku infrastrukturu.

Budući glasački laburista se nalaze desno a ne lijevo. Međutim što... odbija ih tih nekoliko svjetonazorskih a zapravo irelevantnih pitanja.

Ako padnu na nekim idućim izborima ja razloge prepoznajem u ovom gore navedenom a ne u tome što je autor dnevnika sugerirao.

Što se tiče unutarnjeg funkcioniranja stranke, ni u drugim strankama nije bolje- naprotiv.

Potreban je blagi zaokret udesno kad su svjetonazorske i nacionalne teme u pitanju, a zadržati kurs ili ga još zaoštriti kad su socijalne teme u pitanju.

Da pojednostavnim: veli meni jedan kojeg sam animirao da se upiše u laburiste:" mislio sam da se budemo zalagali za prava radnika i sirotinje a ne za prava pedera i da ostane ime maršala Tite na trgu"

sve dobro...

Tko je glasao

Drvosjek, očito si fulao

Drvosjek, očito si fulao stranku na koju češ tipovati!
A i grdo si zajebao frenda!:)

Tko je glasao

ma znaš stari

od 87 nisam bio u nikakvoj partiji, stranci i kad sam otišao u penziju, vidim, Sanader na vlasti a to je govno trebalo srušiti...pa rekoh da pomognem..

okolo još veća govna pa rekoh... da malo zalijem novu biljku...

međutim, nismo se vjenčali...jel tako..
ukoliko nastave ovako ovo im je limit...što je dobro možda za njih dvojicu -trojicu i to je to..

ti si očito samo jedan od nezadovoljnika koji nisi ostvario ono što si očekivao, dok ja nisam ništa ni tražio ni očekivao za sebe

jer sam se ostvario na neke druge načine

ps. glupo ti je ići na Lesara jer laburisti su bar za sada- Lesar

sve dobro...

Tko je glasao

Bipolarizam (izmjenična vlast

Bipolarizam (izmjenična vlast dvije jake političke stranke) je politička realnost u gotovo svim modernim političkim sustavima, pa tako i u našem.
Izmjenična vlast socijaldemokrata i demokršćana ostavlja uski politički prostor za tzv. "treće političke pozicije“, u kojemu su sve do ove krize mahom politički poentirale liberalno građanske ili „zelene“ političke opcije.
„Razlika“ između socijaldemokrata i demokršćana uglavnom se svodila samo na razliku pojedinih kulturoloških stavova (odnos prema crkvi i sekularizmu, istospolnim zajednicama.. etc) u kojima su socijaldemokrati bili ponešto liberalniji u odnosu na demokršćane.

Komplet neistina.

Budem dalje čitao kad se oporavim.

Tko je glasao

Samo se ti oporavi i skuhaj

Samo se ti oporavi i skuhaj sebi čaj, pa će valjda i neki suvisli demant stići?

Tko je glasao

Nema svlačenja mantije,

Nema svlačenja mantije, citirana tri pasusa su mi izokrenula blagdanski želudac, evo i sad kad pročitam nemam snage za dalje.

Ali, velim, budem... Kad tad...

Tko je glasao

Globalna kriza mačji je kašalj za domaće predatore

"Tu harmoniju političkog bipolarizma naprasno je srušila globalna ekonomska kriza u kojoj se nenadano proširio prostor za neke nove i treće političke opcije."

Mislim da je globalna kriza tu čak i sporedna. Hrvatska je u ekonomskoj krizi još od osamostaljenja (teret jugoslavenkog zaduženja, ratna šteta, ratni profiteri i ostali prevaranti svih fela ugrozili su, ako ne i nadmašili, utjecaj globalne krize).

Tko je glasao

Kuda idu laburisti? Kamo idu

Kuda idu laburisti?

Kamo idu laburisti ?

Laburisti, "obiteljski projekt" ... I meni se tako učinilo još pred god. i više, pa sam se lagano distancirao ... godine lete, energije sve manje i ne mogu si dozvoliti trošenje iste uludo ...

Pozdrav, i gledajte oko sebe !

Tko je glasao

Na žalost, nizanje otvorenih

Na žalost, nizanje otvorenih pisama čini medijima, ali i članstvu cijelu stvar nezanimljivima.

Kada je svojevremeno preko petstotina članova zajedno s predsjenikom NV, potpredsjednikom, glavnim tajnikom, nekoliko predsjednika podružnica i još više čelnika ogranaka te stranci prilično važnih osoba/osnivača napustilo stranku ništa se posebno nije dogodilo. Ona preostala nekolicina koja je još vjerovala u ideju radničke stranke sada je premala i preslaba za neke pozitivne zaokrete.

Da je ovim otvorenim pismom članstvo javno pozvano na izvanrednu Skupštinu stranke, a Lesara prozvano na neopozivu ostavku zbog evidentno loših rezultata na posljednjim izborima (EU, lokalni), možda, možda bi od toga bilo nekih pozitivnih rezultata. Kada članstvo zatraži obračun s liderom jedne parlamentarne stranke, ma kako ona marginalna i mala bila, onda je to vijest. Ovako, ovo je samo ponavljanje i prežvakavanje pojmova koji su ionako već svima u stranci i izvan nje poznati.

U svim je strankama isto - svi su isti, pa i laburisti.

Iskreno, ne znam tko je još preostao u stranci koji bi se javno mogao suprotstaviti Malom Dragom Vođi, pa čak ni Vukšić koji evidentno ima te aspiracije (čujem od zagrebačkih laburista da su njih dvojca "na nož" i da uopće ne komuniciraju). Bez smjene Lesara i njegovih bliskih istomišljenika stranka će ostati to što jeste, a članstvo u njoj samo gubljenje vremena i gomilanje osobnih frustracija. Ta je stranka obiteljski projekt i tako je za sada treba shvatiti.

Dragutin Blesar, podržavam vaša nastojanja u borbi za spas jedne izvrsne ideje (i za sada) jedine radničke stranke (koja je to samo po imenu), ali se bojim da ste preslabi i neorganizirani za veće unutarstranačke promjene na bolje.

Do tada, nisu loša ovakva pisma, no ona samo tjeraju vodu na Lesarov mlin; mediji ga očigledno i zasluženo izbjegavaju, pa mu je svaka "reklama", negativna ili pozitivna, nasušno potrebna. A on sa svojim marginalcima i neobrazovanim stranačkim kadrom to nikako ne zaslužuje.

timashine

Tko je glasao

timashine, svi pokreti protiv

timashine, svi pokreti protiv totalitarnih sustava započeli su u ilegali!:)
Sigurno je da ona ne idu u prilog Lesaru, jer se zbog njih izuzetno nervira!

Tko je glasao

Zanimljiv i nadasve poucan

Zanimljiv i nadasve poucan dnevnik. Koliko je utemeljen u stvarnosti vidjet cemo. No obzirom na upucenost u unutarstranacka previranja vjerojatno se radi o osobi koja je insajder u redovima laburista te koja je osjetila potrebu javno obznaniti svoje dvojbe glede daljnje sudbine stranke u koju sam i sam ulozio podosta.

No iz cega izvire nezadovoljstvo jos do sada nisam dokucio ili iz prema misljenju autora teksta smjera kuda ide stranka ili zbog neostvarenih osobnih ambicija. No u slucaju i jednog i drugog bilo bi dobro znati tko u stvari objavljuje ovaj dnevnik. Ili je ovdje politicki pramatizam toliki te se u srahu od posljedica unutar stranke ne zeli javno izlagati pod imenom i prezimenom.

Izgleda da laburisti krecu prema pubertetu svojeg politickog bivstvovanja te su ovakve eskapade odraz odrastanja stranke.

Tko je glasao

Bosancero, koliko mi je

Bosancero, koliko mi je poznato, nije samo jedan autor tih pisama već više njih.
Za razliku od prethodnog pisma koje je bilo dosta napadački nastrojeno, ovo ima svoj dublji analitički smisao, jer se bazira na analizama hrvatskog bipolarnog političkog sustava i perspektivom laburista unutar političkog prostora koji kolokvijalno možemo nazvati "treći politički prostor", ili "međuprostor" bipolarizma.
Činjenica je da su laburisti u četiri( tri) godine svog postojanja taj prostor imali samo za sebe i da će nova konstalacija snaga u tom prostoru (Nacionalni forum, ORAH, Bandić) također svoju poziciju tražiti u tom prostoru.
SDP-u i HDZ-u se teško više može oduzeti (SDP-u rejting samo može rasti ukoliko u sljedeće dvije godine uspije pokrenuti gospodarski rast). Ukoliko se to dogodi, uz rast rejtinga SDP-a dogoditi će se i rast podrške HNS-u i svim strankama koalicije koja je na vlasti.
I u jednoj i drugoj varijanti (ne izlaska iz krize, ili konačnog gospodarskog rasta) održanje rejtinga laburista je teško ostvariti, tim više što se u ove četiri godine nismo konstituirali kao ozbiljna politička stranka.
Ako si i ti uložio toliko truda u stranku, tad sigurno znaš o čemu govorim.
Kako i jedan i drugi znamo dosta o laburistima, možemo i pretpostaviti da se iza ovog pisma ne krije netko tko nije ostvario svoje sinekure, već netko tko upozorava na mogući loš scenarij za laburiste u ove dvije godine.
Činjenica je da se ove stvari trebaju rješavati unutar stranke, jer od javnih objava stranka ima političku štetu.
Međutim kako i ja znam da je untarstranačka demokracija nepoznanica kod laburista, ne čudim se što su autori tih pisama posegnuli i za ovakvim rješenjima, jer i to je jedan način vanistitucionalnog pritiska koje je pojava interneta omogućila i ovakvo djelovanje je bila do sada nepoznanica u politici.

Tko je glasao

To se zove politicki

To se zove politicki pluralizam. Svi imaju pravo pokusati zauzeti politicki prostor a kome ce uspjeti to ce odluciti oni koji ce zaokruzivati listice. Kako cemo se mi u svemu tome snaci vidjet cemo. Takodjer je zanimljivo zbog cega unutarstranacke stvari izbijaju van na povrsinu? je li to znak nedovoljnog demokratskog dijaloga unutar stranackih tijela ili je to znak straha za svoje pozicije unutar stranke a zeli se na ovakav nacin razrijesiti neka razmimolilazenja koja se na tijelima nisu razrijesavala. Osobno smatram da za koheziju i jacanje stranke treba biti razvijen unutarstranacki dijalog i brainstroming te iz toga onda izvlacenje najboljeg prema dalje. Ako se recimo na predsjednistvu ili nacionalnom vijecu suti a onda se pise na pollitika.com-u to nije dobro. Svoju nehrabrost u suceljavanju tamo dje treba pokazujete "hrabroscu" istupa pod pseudonimima i to jos prilicno diskutabilnim.

Tko je glasao

U laburistima nema nikakvog

U laburistima nema nikakvog untarstranačkog dijaloga, jer se on ne tolerira.
Ako si dulje vremena u stranci, sigurno znaš za sudbinu Nenada Drašaša i Tončija Majice koje je Sud časti izbacio iz stranke, jer su se sukobili sa Lesarom radi njegovog autokratizma i kršenja Statuta stranke.
Uostalom, oni su tu na Pollitici i o tome su mnogo puta ovdje sami pisali.
Dali si ti hrabar ili kukavica zato što na Pollitici pišeš pod pseudonimom, a ne sa punim imenom i prezimenom?
Zašto se ankete ne rade na način da se anketirani pod anketna pitanja potpisuju punim imenom i prezimenom, već su oni anonimni?
Vrlo dobro znaš da se autori tih pisama potpišu pod njih da bi istog trenutka završili na Sudu časti i bili izbačeni iz stranke?
Ako bi ih Sud časti i abolirao (suspenzijom ili nekom blažom mjerom kazne) tad bi ih predsjedništvo (koje ima ulogu Vrhovnog suda) pod Lesarovim diktatom izbacio iz stranke.
Dali su autori tih pisama kukavice koje nemaju hrabrosti, ili pametni ljudi koji znaju sa kim imaju posla, te na ovaj način pokušavaju spasiti jednu ideju koja nije samo Lesarova i na koju on nema autorsko pravo?
Na ovo zadnje pitanje mi odgovori tek nakon onog u kojem sam te pitao..zašto ti na benignoj Pollitici skrivaš svoj indetitet?

Tko je glasao

U laburistima nema nikakvog

U laburistima nema nikakvog untarstranačkog dijaloga, jer se on ne tolerira.
Opcenito u laburistima? U predsjednistvu? Na nacionalnom vijecu? Osobno znam da tamo gdje ja sudjelujem ima dijaloga i da otvoreno raspravljamo po mnogim pitanjima. Tamo gdje ne sudjelujem ne znam pa ne mogu reci.
Ako si dulje vremena u stranci, sigurno znaš za sudbinu Nenada Drašaša i Tončija Majice koje je Sud časti izbacio iz stranke, jer su se sukobili sa Lesarom radi njegovog autokratizma i kršenja Statuta stranke. U sranci sam negdje od rujna - listopada 2010 godine. Tonci Majica je sam izisao iz stranke. Zbog cega? Ne znam jer do suda casti nikada nije doslo. Sto se tice Dragasa o tome znam prilicno jer sam i spominjan u njegovoj knjizi tako bar kazu. Ono sto on stalno pokusava reci je da sud nije imao legitimitet jer je zasjedao sa dva clana. No na toj jednoj od sjednica suda casti a bilo ih je ako se ne varam vise Dragas je pristao da se tako odvija sjednica. No nakon toga kao i u mnostvu drugih stvari pocinje izvrtanje cinjenica i iznosenje manipulacija sto je njegovu vjerodostojnost potpuno srusilo. No to je proslo svrseno vrijeme a vidim da je Dragas jos uvijek s time opterecen. Mogao bih iznositi neke detalje ali mislim da nema potrebe.
Dali si ti hrabar ili kukavica zato što na Pollitici pišeš pod pseudonimom, a ne sa punim imenom i prezimenom?
Naravno da je moj javni rad jasno oznacio tko sam i sto sam te je nick ili pseudonim sada potpuno nevazan jer svi jako dobro znaju tko sam i sto sam.
Vrlo dobro znaš da se autori tih pisama potpišu pod njih da bi istog trenutka završili na Sudu časti i bili izbačeni iz stranke?Vrlo dobro znas da ovakav nacin ne pridonosi jacanju stranke nego naprotiv.
Ako bi ih Sud časti i abolirao (suspenzijom ili nekom blažom mjerom kazne) tad bi ih predsjedništvo (koje ima ulogu Vrhovnog suda) pod Lesarovim diktatom izbacio iz stranke.
Hoces reci da u predsjednistvu svi misle istom glavom i rade po nalogu jednog covjeka bez zauzimanja svog stava?
Dali su autori tih pisama kukavice koje nemaju hrabrosti, ili pametni ljudi koji znaju sa kim imaju posla, te na ovaj način pokušavaju spasiti jednu ideju koja nije samo Lesarova i na koju on nema autorsko pravo?
Ovo mi je tesko procijeniti samo znam da se na ovakav nacin ne rjesavaju unutarstranacke stvari. No ova recenica u stvari najavljuje nekakav puc unutar laburista ili tako nesto? Jos uvijek mi nije potpuno jasna nakana ovih tekstova.

Tko je glasao

Politička karijera ili škola?

Pred Vama je velika karijera Gospodine Bosancero.
Vaše zalaganje, svakako će biti uočeno od "vođe" i imate izglede stavljanja na kandidacijsku listu za Sabor.
Kao što su stavili "Seneku" na drugo mjesto, iza Branka Vukšića, bez ikakvog izgleda za osvajanjem mandata. :-)

Tko je glasao

Poštovani Siniša Bosanac aka bosancero

Vašu vjerodostojnost ruši upravo to što ste vi bili jedna od one DVIJE osobe koja je činila Sud časti HLSR-a. U Ilici 108, u prostorijama stranke toga dana sjedili ste vi kao tajnik i predsjednica Valentina Kučić. Nikoga tamo osim vas dvoje više nije bilo, a Kodeks stranke propisuje TRI člana za pravovaljanost svih odluka. Uostalom, za nagradu što ste Lesaru obavili posao sa izbacivanjem podosta nepočudih članova preko Suda časti još i danas tamo sjedite.
Sve o tome opisano je u knjizi "Laburisti: Dijagnoza" (http://laburist.wix.com/dijagnoza#!b/cy2g), a na toj stranici objavljeni su nebrojeni dokumenti i pisani argumenti onoga što obitelj Lesar radi u svojoj privatnoj stranci. Naravno, to se radi u svim strankama, nije Lesar pametni izuzetak. Tako je izbačena Kosor i sada Kolarić. Sve je to samo jedna uhodana špranca :)

timashine

Tko je glasao

Da, primjetio sam i opasku

Da, primjetio sam i opasku bosancera da si ti timashime pristao da svega dvoje članova suda časti donese presudu u tvom slučaju i po tome ispada(po bosanceru) da je to to!?
Smiješno, jer po statutu i pravilniku laburista, mora biti najmanje tri člana suda časti da bi suđenje bilo pravovaljano, jer u protivnom..sud nema pravni legitimitet da donese tu presudu.
Zamislite da ista pravila vrijede kod Općinskog suda i da članovi tog suda uz pristanak optuženog pristanu da se suđenje provede u nelegitimnoj formi samo zato što je i optuženik na to pristao!?
Bosancero znaš li što bi bilo sa takvom presudom i sucima koji bi tako presudili?
Presuda bi bila poništena, a suci zbog neozbiljnosti protjerani sa tog suda!
Imate li vi pravnu struku, iako je za ovo dovoljna i obična logika?

Tko je glasao

Svašta

To da sam pristao na odluku dvoje članova - to je obična bedastoća, laž i zlonamjerna izmišljotina Siniše Bosanca. Kakav je to častan sud u kojem on sjedi, prosudite sami. Bljak.

timashine

Tko je glasao

Uostalom, o čemu uoće pričamo

Uostalom, o čemu uoće pričamo kad je na zadnjoj izvanrednoj sjednici zagrebačke podružnice koju je vodio sam Lesar ( do sada neviđeno u političkoj praksi) on progurao odluku ogranaka (koji btw. nisu tijelo podružnice) da mandat novoj podružnici traje samo sedam mjeseci?
Tijelo koje nije dio podružnice (ogranak) donosi odluku o trajanju mandata potpuno drugog tijela (podružnice)!?
To je nešto slično kao da županija odlučuje o trajanju mandata Sabora?
Takvo što jedino Lesaru može pasti na "pamet", ali je fascinantno da je ta budalaština prošla a da nitko od stotinjak delegata te skupštine nije uopće na to reagirao?
Kreteni, ili poltroni...jer trećeg nema?
Sad zamislite da ta ekipa dođe u poziciju da preuzme vlast i da trgovac cipelama preuzme da vodi državu?

Tko je glasao

A ovo je još i dodatni biser

A ovo je još i dodatni biser te lakrdije!
Kako su ogranci donijeli odluku da mandat podružnice traje sedam mjeseci?
Tako što je Lesar (a ne predsjedništvo) odlučio da ukoliko svi ogranci ne donesu odluku (jednoglasno!) da podružnici traje četiri godine, tad ta odluka ne vrijedi (jer nije donesena aklamacijom), već samo sedam mjeseci?
Treba li naglasiti da je samo jedan zagrebački ogranak bio za to da mandat nove podružnice traje sedam mjeseci, pa je trgovac cipelama (Lesar) odlučio da on toliko i traje!?
Da nije žalosno, bilo bi smješno!?
Bosancero, zar ti kao član suda časti nebi trebao prijaviti Lesara tom istom sudu radi grubog kršenja statuta i pravilnika stranke?

Tko je glasao

Bosancero, unutarstranačkog

Bosancero, unutarstranačkog dijaloga u laburističkoj stranci nema.
U podružnici se raspravlja jedino o komunalnim i lokalnim temama, a kad se netko usudi raspravljati o nacionalnim temama ili organizacijskim, koje donosi predsjedništvo (čitaj Lesar) tad je izložen verbalnom šikaniranju i optužbama o destrukciji i uništavanju stranke.

http://zagreb.laburisti.com/vijesti/anonimni-spasitelji-s-drustvenog-dna...

Nije li sramota za stranku da Maja Ilčić (politička tajnica stranke i članica predsjedništva) na web. stranici stranke objavi ovakav odgovor nakon prvog anonimnog pisma?
Uskoro ću (kad dobijem sve te mailove) objaviti na Pollitici sve odgovore članova predsjedništva od trenutka kad je poslano prvo pismo u kojemu se upozoravalo da dr. Željko Klisović koji ima pravomoćnu presudu zbog seksualnog zlostavljanja pacijentica ne može biti izabran za povjerenika zagrebačke podružnice, pa do sada..pa neka polliticari sami procjene kakva je unutarstranačka demokracija u laburističkoj stranci.
Klisovića je na prijedlog Lesara jednoglasno izabralo predsjedništvo, bez obzira što su bili upozoreni da će takav izbor naštetiti interesima stranke.
Što se na kraju dogodilo?
Tek kad su mediji objavili video sa striptizom koji je Klisović sam stavio na svoju facebook strancu i kad su pročeprkali po njegovom krivičnom dosjeu, Lesar je suspendirao tu osobu.
Da slučaj bude apsurdniji, suspendirao ga je tek nakon što je on sam dao ostavku?:))
Zašto je Lesar forsirao Klisovića?
Zbog toga što mu je sredio u Dubravi operaciju za njegovog sina?
Kakva stranka kakvi bakrači, trebalo je gurati takvog čovjeka pod svaku cijenu, pa makar i na štetu stranke.
Zadnje ustavne odredbe o referendumu kojima je onemogućen bilo koji referendum, a koji su podržali laburisti, samostalno je (ne)djelo Lesara, a poslušno predsjedništvo ga je šutke podržalo.
Nakon ostavke Branka Vukšića koji je jedini imao hrabrosti otvoreno se suprotstaviti Lesaru, predsjedništvo je samo demokratski paravan za Lesarovu autokraciju.
Stanje će se možda jedino popraviti kad se Vuljanić nakon izbornog debakla (EU izbora), ponovo vrati u Sabor i predsjedništvo.
Od ovih pisanja se ne može naškoditi stranci( jer tu štetu najbolje radi Lesar i predsjedništvo), već se može jedino prisiliti Lesara da laburističku stranku više doživljava kao ćaćinu prćiju, jer sve to može izaći u javnost.
Laburistička stranka nije samo Lesarov projekt i kad stvari krenu naopako sigurno da će se tražiti njegova odgovornost i odgovornost predsjedništva za pad rejtinga te stranke?
Dali je to puč, to sam zakljući!?
Na žalost, kad krene nizbrdo ni mnogo pametniji od Lesara tu više neće moći pomoći, jer je stranka poput prazne ljušture (kadrovski i programski), pa će se nakon pada Peppe Grilla ona jednostavno sama urušiti.
Na žalost svih nas (i tebe) koji smo potratili svoje vrijeme i novac vjerujući da će taj projekt uspjeti!

Tko je glasao

Cini mi se da skaces s teme

Cini mi se da skaces s teme na temu. To mi je tesko pratiti a ako bih isao o svemu ovome sto si dodatno nabacao raspravljati bojim se da bi otisli u spamanje.
Stoga bi se trebali koncentrirati na nekoliko pitanja koja se ticu unutarstranackog pluralizma.
Nekada za vrijeme vladavine saveza komunista postojalo je ono sto se zvalo demokratski centralizam. Sto je taj demokratski centralizam znacio?
Znacio je da se unutar stranke moglo prilicno siroko raspravljati ali je odluka bila na onima od gore. Oni koji nisu tako mogli funkcioniati nuzno su otpadali. S time je partija imala dojam pluralnosti s jedne strane a s druge cvrstinu izricaja kojoj su se ovi prvi morali povinovati.
S druge strane imamo pluralnost izricaja koji se ocituje u takozvanim unutarstranackim frakcijama to jest osnovna ideologija je jedinstvena no dolazi do raznih razmimolilazenja oko smjera rada, otklona lijevo ili desno i stosta drugog sto se onda kanalizira s mogucnoscu stvaranja frakcija.
S trece srane imamo zamisao potpune slobode misli i izricaja sto bi znacilo nekakvu vrst anarhoidnog djelovanja pri cemu svaki pojedinac u stranci ima mogucnos iznosenja svojeg stava bez obzira na proklamirani stav stranke.

Sad ostaje pitanje na koji ustrojbeni nacin od ovih ponudjenih a vjerojatno ih ima i jos podoblika bi trebalo ustrojiti stranku da bi mogla znacajnije politicki djelovati?

Tko je glasao

Demokratski centralizam je

Demokratski centralizam je blasflemična složenica totalitarizma u kojoj drugi dio te složenice (centralizam) poništava onaj prvi (demokratski) i o tom totalitarnom anakronizmu ne treba trošiti previše rijeći:
Zanimljivo da su svi totalitarni sustavi u svom nazivu koristili izraz demokratski, tako da smo imali (i još uvjek imamo) Demokratsku Narodnu Republiku Sjevernu Koreju u kojoj pomahnitali diokatator ubija čak i vlastite stričeve.
Iako je pitanje namjenjeno meni, mislim da se taj model najviše dopada Lesaru kojemu je to politički atavizam iz njegove komunističke prošlosti.
Lesar upravo tako vlada laburistima.
Demokratska tijela formalno postoje, postoji statut, a pravilnik i statutarna komisija( koja uopće ne radi!), a Lesar u skladu sa centralizmom provodi svoju samovolju.
Pluralizam je više politička kategorija i primjerenije je govoriti o različitosti u stavovima.
Po definiciji demokracije, pravo na razliičitost mišnjenja i njegovu artikulaciju je temeljno osnovni postulat demokracije koja se po tome najviše i razlikuje od totalitarizma (jednoumnja).
Iluzorno je očekivati da političke stranke koje se zaklinju u tu demokraciju, isti princip poštuju i u svom unutrašnjem ustroju, međutim.. u pojedinim strankama se ona velikim dijelom provodi, a rijetke su stranke (poput laburista) u kojoj se ne poštuje statut i pravilnik stranke, a još je tragičnije kad ih predsjednik te stranke sam bezočno krši.
Znači, najbitniji problem je sustavno (i javno) kršenje statuta i pravilnika (temeljnih demokratskih akata u stranci) od strane predsjednika.

Tko je glasao

Znaci vladavina dragutina

Znaci vladavina dragutina Lesara u laburistima obiljezena je autokratijom i krsenjem statuta i pravilnika? Sve to pod demokratskim centralizmom koji je on bastinio iz doba socijalizma.
Ostaje pitanje jeste li Vi gdje na unutarstranackim tijelima progovorili o tome? Jeste li mozda podnijeli prijavu sudu casti? Taksativno naveli sto je i kako krsio?
No vratimo se raspravi o ustrojstvu sranke. Iz vaseg odgovora vidim da vam demokratski centralizam kao ustrojbeni oblik nije odgovarajuci. Zanima me na koji nacin bi po vasim gledistima trebala funkcionirati politicka sranka?

Tko je glasao

Bosancero, zašto se javno

Bosancero, zašto se javno sramotiš?
Bio si član suda časti koji je svojim nelegitimnim sastavom presudio da se Nenad Dragaš izbaci iz stranke!
Sad javno pozivaš da autori anonimnih pisama podnesu prijavu protiv Lesara sudu časti, sudu u kojem se ti još uvjek nalaziš iako si grubo prekršio statut i pravilnik stranke o radu tog stranačkog tijela?
Što, da oni prijave Lesara sudu časti i da presudu suda časti nakon Lesarove žalbe rješava (pravomoćno) predsjedništvo koje je kontrolira Lesar?:))
Da ti simplificiram.
Zamisli državu koja se zaklinje u triparitet vlasti, a da svaku pravomoćnu sudsku presudu donosi vlada?
Složiti ćes se da bi to bio politički anakronizam.
Kako se može dogoditi da u laburističkoj stranci, u kojoj se govori o autonomiji suda časti, svaku konačnu presudu donosi predsjedništvo?
Idemo hipotetički, što bi se dogodilo da je u svojoj tužbi protiv Lesara Dragaš tužio i cijelo predsjedništvo?
Tko bi tad donio pravomoćnu presudu?
Bosancero, nebi bilo loše da laburisti, bar za početak, uozbilje svoj statut i pravilnike, da Lesar i predsjedništvo bez sankcija njih ne krše, a sve te rasprave o demokratskom centralizmu ili plenumima, ostavimo ipak za neke ozbiljnije stranke ili neki drugi dnevnik na Pollitici, jer za laburiste je i samo puko poštivanje vlastitog statuta i pravilnika "španjolsko selo".

Tko je glasao

Bosancero, zašto se javno

Bosancero, zašto se javno sramotiš?
Mislite li da je Dragaseva / Prangerova / papuanceva /thimashine istina jedna jedina i neprikosnovena pa onda manipulacijama pokusavate izvrci ono sto se dogadjalo na sudu casti. Pored toga ne znam zasto se kaze da me Lesar drzi u sudu casti jer me Lesar ne moze drzati jer me Lesar nije birao u sud casti. No hajdemo sad malo rasclaniti vase pisanje. Dakle prvo pozivate laburiste da dadu nekakvo misljenje i da izraze svoj stav oko toga onda kad se pojavi laburista koji bas ne govori onako kako bi vas smjer htio cuti oduzimate mi kredibilitet da ista kazem i zelite me usutkati te naravno predmnijevate nekakvi moj interes u svemu tome. Da se umilim Lesaru? Da budem na listi za sabor? Mozda za EU parlament? No zasto su takve vase pretpostavke? Zato jer vas mentalni sklop tako funkcionira i ne moze dokuciti da je netko prisuan u politickoj mocvari zbog nekih drugih interesa osim svojih osobnih. No sto je tu je ja vas mentalni sklop ne mogu promijeniti niti mi je to namjera. Za sada imam nekih drugih briga cisto lokalne prirode o kojima sada pisem u nekim drugim dnevnicima te sam mozda bez veze uvucen u ovu raspravu koja na kraju osim pisanja hrpe razlicitosti nece u stvari nista promijeniti. zasto?

Razlog je jednostavan. Politicko udruzivanje je dobrovoljno i svatko moze negdje biti ili ne biti svojom voljom isto kao u klubu ljubitelja ptica pjevica. Naravno ako prekrsi odredjene norme ponasanja onda postoje odredjeni mehanizmi sa kojima se to regulira. No kako vidimo nekima je ono sto su u svemu tome dozivjeli prije vise od dvije godine i danas izvor frustracija te onda s nekima drugima koji su nedavno postali frustrirani sire frustracije bespucima internetske svarnosti. No to je svakako legitimno. U situaciji kad se nema drugih mogucnosti.

No sto sad ostaje? Pa odgovor je vrlo jednosavan. Gospodo draga ako imate viziju i imate ideju kako ju pretociti u stvarnost te na koji nacin provesti ideju u djelo imate vrlo veliki spektar mogucnosti javnog djelovanja ako niste zadovoljni ovim u kojem ste sada a ostali ste zahvaljujuci "poltronima" i "klimoglavcima" u manjini. Ako smatrate laburiste lesarovom prcijom i ne vidite mogucnost daljnjeg rada u stranci onda izidjete iz stranke osnujete novu te na osnovi vasih ideja i vizija koje su prema vasim rijecima bolje od lesarovih i nadmecete se u politickom ringu. Eto vec sad ovdje imate dovoljnu kriticnu masu osoba koje mozete ukljuciti u projekt i dokazati da je vasa ideja bolja od Lesarove i da je vas laburizam prihvatljiviji sirem broju ljudi od Lesara i dokazati da ste vi u pravu a ne Lesar. Ili mozete ostati u sranci i u unutarsranackoj borbi pokusati mijenjati neke svari i promovirati svoje ideje svjesni da cete ponekad biti nadglasani. dakle ima mnostvo mogucnosti javnog politickog djelovanja i na svakome je da izbori nacin na koji ce djelovati.
Bosancero, nebi bilo loše da laburisti, bar za početak, uozbilje svoj statut i pravilnike, da Lesar i predsjedništvo bez sankcija njih ne krše, a sve te rasprave o demokratskom centralizmu ili plenumima, ostavimo ipak za neke ozbiljnije stranke ili neki drugi dnevnik na Pollitici, jer za laburiste je i samo puko poštivanje vlastitog statuta i pravilnika "španjolsko selo".

Dakle prvo se kaze da satut i pravilnici ne valjaju i da ih se treba uozbiljiti (btw zanima me tko je pisao Statut i eticki kodeks?) a onda se prigovara sto se tako neozbiljni dokumenti koje treba uozbiljiti krse. to je ovako vrlo zanimljivo stajaliste.
Pored toga raspravu o ustrojstvenim oblicima politickog djelovanja bih rado nastavio ali predmnijevam da ste u svemu prilicno tanki te zato izbjegavate pricu o tome. No upravo je to osnova svih nesporazuma te kad prvo razrijesimo taj dio mozemo razgovarati o drugim stvarima.

Tko je glasao

Gospodine Siniša Bosanac aka bosancero

U osnivanju stranke Statut, Pravilnik o ustroju stranke i Kodeks stranke bili su različiti odo ovoga što laburisti imaju danas. Dragutin Lesar je potpuno izmijenio sve članke koji se tiću unutarstranačkog demokratskog ustrojbenog sustava i sada je stranačkim aktima predsjedniku i Predsjedništvu (kojim on apsolutno vlada) njemu omogućena potpuna kontrola. Lesar u svojem džepu ima sva stranačka tijela, od Suda časti, Statutarne komisije i Nacionalnog vijeća, do Predsjedništva u kojem sjede ljudi koje je on tamo postavio. Ovo ne pišem zbog vas, naravno, nego kao lijep primjer zbog javnosti i onih koje zanimaju unutarstranački sustavi koji u svim strankama djeluju istovjetno. Oprostite, vi ste se toliko sami kompromitirali i diskvalificirali svojim istupima da bilo što napišete to ne smatram istinom.
A to da, ako se ne slažemo i imamo različito mišljenje od Malog Dragog Vođe uvijek možemo potražiti drugu stranku - to okačite mačku o rep. To je isto kao kada neki danas javno predlažu manjinama - ako vam se nesviđa u Hrvatskoj - odlazite. Lesar nije stranka laburista niti je stranka laburista Lesar. Mi porezni obveznici itekako moramo i trebamo držati pod povećalom stranke pogotovo one parlamentarne koje nam kroje život jer ih mi i financiramo, a jedna od tih je sada i Lesarova stranka. Sviđalo se to vama, odnosno njemu ili ne.

timashine

Tko je glasao

Ko član suda časti bi trebal

Ko član suda časti bi trebal preispitati svoj odnos spram socijalnog sistema.

Tko je glasao

Gospodine Siniša Bosanac aka bosancero

Sudu časti Hrvatskih laburista kojeg ste vi tajnik (i danas) podnio sam prijavu protiv predsjednika Lesara (http://www.box.net/shared/x65tju4e7rxcd5ykomh0), a tu možete pričitati, ako onda niste, i dopuna prijave (http://www.box.net/shared/isb3o58azcsz0htloevp), sa svim dokazima za njegovo sankcioniranje (http://www.box.net/shared/gyl1gv8o614nzncpc0en). Po dobrom satom običaju, na sjednicu "časnog suda došli ste samo vi i jedan član. Predsjednica je "bila bolesna", pa su sve odluke te farse bile nestatutarne i suprotne stranačkim aktima. Prijavio sam i potpredsjednika Međerala (http://www.box.net/shared/yi1xde0gqxeb0yk3upgj) koji je na tri mjeseca suspendiran (http://www.box.net/shared/a75etilm2es8uqhqkyaa) sa svoje dužnosti, a "kaznili" ste ga tako da je svojim Mercedesom vozao predsjednika Lesara po Hrvatskoj dok je lobirao u podružnicama i ograncima za izbacivanje Tončija Majice iz stranke.

Nakon ovoga gospodine Bosanac, bosancero ili kako već, mislim da ste izgubili svaki kredibilitet u raspravi i obrani svoje stranke, a kad ste spremni za svoj cilj još i bezočno lagati - izgubili ste svaku vjerodostojnost komentirati bilo što. Sve što ovdje iznosim je argumentirano originalnim dokumentima postavljenim na internetu, dakle ja JESAM poduzeo sve, ali vi niste poduzeli NIŠTA. Protiv mojih argumenata vi imate samo svoje laži i zamagljivanje. Eto, to je laburistička stranka i to su joj dužnosnici.

timashine

Tko je glasao
Tko je glasao

Jedan Papuanac, puno Bosancerosa.

Jedan "Papuanac", puno "Bosancerosa".

Tko je glasao

Gospodine Tonci Majica.

Gospodine Tonci Majica. Cijeneci vas napor da se u jednom gradu provodi zakonitost mislio sam da ce vas nastup biti lisen prizemnog sarkazma te podcjenjivanja na osnivi izrazene pripadnosti odredjenoj skupini. No kao sto vidimo svi smo mi ljudi sa svojim vrlinama i slabostima pa tako i vi. No nakana mi je da probamo razbistirti kako to politicke stranke trebaju djelovati te vas pozivam da dadete svoj doprinos u promisljanju djelovanja u spektru izmedju demokratskog centralizma i anarhije te dadete kao uvazeni pravnik i poznavatelj politickih sustava svoje cijenjeno misljenje. Prizemnosti ostavimo za druzenja u kafanama uz pokoju casicu rakije ili nekog drugog pica.

Tko je glasao

Oblik komunikacije

Slažem se da "prizemni sarkazam" nije prihvatljiv, a nije ni meni svojstven u javnom ophođenju.
Ali, kad netko radi osobne pozicije, dodvorava se "vođi" rušeći pri tom sve standarde demokracije i poštovanja elementarnih odredbi od pravilnika do Ustava, nemam veliki izbor.
Što mu reći?
Da je budala?
To bi bilo neprimjereno.
Zato se služim jezikom Kišona, ponekad i Dobrog vojaka Švejka.
To je jednostavno obrambeni mehanizam.

Tko je glasao

Istina

Istina.

Tko je glasao

Poštovani Siniša Bosanac aka bosancero

Vašu vjerodostojnost ruši upravo to što ste vi bili jedna od one DVIJE osobe koja je činila Sud časti HLSR-a. U Ilici 108, u prostorijama stranke toga dana sjedili ste vi kao tajnik i predsjednica Valentina Kučić. Nikoga tamo osim vas dvoje više nije bilo, a Kodeks stranke propisuje TRI člana za pravovaljanost svih odluka. Uostalom, za nagradu što ste Lesaru obavili posao sa izbacivanjem podosta nepočudih članova preko Suda časti još i danas tamo sjedite. Sve o tome opisano je u knjizi "Laburisti: Dijagnoza" (http://laburist.wix.com/dijagnoza#!b/cy2g), a na toj stranici objavljeni su nebrojeni dokumenti i pisani argumenti onoga što obitelj Lesar radi u svojoj privatnoj stranci. Naravno, to se radi u svim strankama, nije Lesar pametni izuzetak. Tako je izbačena Kosor i sada Kolarić. Sve je samo dobra stara uhodana špranca... :)

Tko je glasao

Demanti!

Nije istina!
1.) Mene nitko nije izbacio iz stranke, a najmanje sud časti.
2.) Sva glasanja unutar Stranke, kad se odlučivalo o mom statusu - Lesar je izgubio,
3.) Lesar nikad nije u Stranci dosegnuo autoritet kojeg sam ja imao.

I konačno najvažnije. Napustio sam Stranku u trenu kad to nitko ne bi učinio.
Kao predsjednik Nacionalnog vijeća.
Radi očuvanja osobnog ugleda.

Tko je glasao

Demanti #2!

Odluku o mojem isključenju donijelo je "vijeće" Suda časti od samo dvije osobe, a za pravovaljanost iste bila su potrebna tri glasa. Dakle tehnički, Sud časti Hrvatskih laburista nikada se nije ni sastao, a ja sam i dalje član stranke jer je Odluka nestatututarna baš kao i moje brisanje iz članstva. odgovorno tvrdim da je u vrijeme mojeg mandata kao predsjednika Statutarne komisije Dragutin Lesar je sa svojim potpredsjednicima u više od pedeset posto slučajeva donosio odluke suprotne Statutu i Pravilniku o ustroju stranke. Neke od njih bile su suprotne važećim zakonima i Ustavu RH.

timashine

Tko je glasao

Oprosti Tonči, nisam tad bio

Oprosti Tonči, nisam tad bio član laburističke stranke i ovo sa sudom časti je bila moja kriva pretpostavka.
Pročitao sam Dragašovu knjigu i znam za svu lakrdiju koju je Lesar izveo na toj zadnjoj sjednici Nacionalnog vijeća kojoj si ti predsjedavao.

Tko je glasao

Prihvaćam ispriku!

Ne poznajem Vas. Vidim u Vama prisutno ogorčenje. Inače ne bi ste napisali ovaj članak.
Dovoljno je stvarnih strahota unutarstranačkog života, a da bi ste pretpostavljali:
- Molba za posudbu 8.000 € u kontekstu stavljanja na kandidacijsku listu,
- Fingiranje telefonskog razgovora sa Don Ivanom Grubišićem (a mobitel mu blokiran),
- Iznenadni dobitak na lotu za radnice Kamenskog,
- Preobučen mobitel u spravu za snimanje razgovora.
Sva ljudska bijeda ispoljava se danas u bitkama za pozicije.

Tko je glasao

Predložak političkog morala

Nisam shvatio članak usmjeren ka lesarističkoj stranci, već kao opis predloška djelovanja svih stranaka.
I zaista je tako.
Sve su iste u tehnologiji djelovanja.
"Vođa" sa instrumentima kao Tito ili Staljin.
Hrpe uvlakača, koji podaništvo vide kao sredstvo postizanja pozicije.
Nesretnici bez škola i osobnog autoriteta.
Spremni da odlučuju o vašem životu.
Mene je strah takvog smeća u društvu.
Zato pružam otpor.

Tko je glasao

izraz znanstvenog pristupa certificiranih političara politici:

"...ma udri, ...dok je omamljeno,
za čas će neki izbori i neće moći bez našeg glasa...
...a možda će i pajdo pašenog
mog kuma postat´ župan il´ nešto...".

Tko je glasao

Indian, a da ipak skineš tu

Indian, a da ipak skineš tu vreću sa glave, pa bi možda govorio suvislije?

Tko je glasao

Tehnološki višak

lako za vreću.
Čovjek se boji.
Možda ga neće staviti na kandidacijsku listu neki "lider", ako otkrije identitet.
A možda ga stave na listu tehnološkog viška u nekoj tvrtki uzdanica i perjanica.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci