Tagovi

Novinari (opet)

Čudi me da nitko nije komentirao, pa ću par riječi:
-dvije naizgled nepovezane vijesti koje pokazuju svo blato hrvatskog novinarstva iz iste kuće:
-prva:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/suspendirani-cico-senjanovic-otkriva-...

Ćićo, kolumnist Slobodne, koji je doduše sa svojim kolumnama na tragu Smoje, no daleko daleko od ironije i duhovitosti starog mačka. Premda su i jedan i drugi povremeno znali pljucnuti iz kotla iz kojeg kusaju. Ćićo je pljunuo izgleda malo više (možda je pronašao angažman u konkurencije...)
"
malo higlighta iz indeksovog članka:
............."Kada sam ja to pročitao, takvu mi je muku učinilo, jer ja ne mogu pisat ako nisam čist ispred sebe. Jer novinari su tu da i pišu o nepravilnostima, dičimo se istinoljubivošću, a kad se neka šporkica dešava u našem okruženju onda moramo šutit, a pisat sve što se događa okolo. Ponukani tim napisali smo pismo, i umjesto da se zamisle nad tim pismom oni smjenjuju ljude sa položaja. Mene nemaju odakle smijeniti, meni su već ukinuli Pomet. Također u znak odmazde, to je učinio Mladen Pleše, sada je urednik Jutarnjeg lista", kaže Senjanović.
I u Jutarnjem i u Slobodnoj te dočeka neki Pavić
"Tuga hrvatskog novinskog prostora je što ga je njegov veliki dio zaposjeo EPH, pa kada ideš u Jutarnji ili Globus, opet te dočeka neki Pavić, ili nekakav (direktor EPH Stipe, op.a.) Orešković ili nekakav njihov poslušnik. Tragedija Slobodne Dalmacije je što je za urednika dobila čovjeka koji je pao iz aviona, izbacila ga je poplava. On ni po čemu ne zaslužuje voditi Slobodnu Dalmaciju, on je tu doša kao prijatelj Oreškovićev i takav čovik kroji nam neku politiku, i ja se njega moram strašit, ja o njemu moram ovisit, to je da čovjek izgubi pamet", kaže kolumnist o Krželju.
Slobodna prodala 1100 metra kvadratnih Ulici Ruđera Boškovića Todoriću
Plus toga, kaže Senjanović, "stalno govore kako nema drugih solucija osim odlaska u Dugopolje. Upravo je sada u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu Slobodna Dalmacija prodala 1100 kvadrata direktoru Konzuma, Todoriću, od čega 800 kvadrata u prizemlju što je dovoljno za kompletnu redakciju, a nama pričaju bajke i sele nas 20 kilometara od Splita, preko dvije općine".
Aluzije na Pavića i Todorića su nedopustive
"A onda kada se čovjek pobuni, onda je državni neprijatelj, glavu pod stol i moraš se patiti i mislit jesi rekao nešto da se gospoda ne uvrijede. I onda, krivi smo mi, koji smo reagirali, a ne ovi koji su nas doveli u ovu situaciju. Sve, što god čovik napiše, što bi se ticalo aluzije na Todorića ili Pavića, urednik koji je postavljen prvi čuvar, sa sjekirom sve baca vanka i nema šanse da išta napišete u svome listu", progovara kolumnist.
Tuga je, kaže on, kada apel pedeset novinara ne može izaći, ali zato Uprava preko svoga namjesnika može ubaciti što god želi, pa čak i vrijeđati te novinare koji se osjećaju loše.
Glavna caka preseljenja- prodaja prostora
............
onda se spominju par poznatih imena, od kojih je jedno osvjedočeni borac protiv svih negativnosti društva, doduše na platnoj listi EPH-a, malo u Partiji, piškiću-kakiću Ostojić....
........................
"Mi smo njih dočekali kao spasitelje. I stvarno su nas spasili jer unutar Slobodne su bile lijeva i desna strana, i doša je Pavić i dočekali smo ga k'o Boga. Sada ga doživljavam kao našeg okupatora. A domaće izdajnike, tu je Krželj, tu je Ranko Ostojić - oni rade za svoje plaće i interes, oni su goniči robova, oni su kapo u logoru. Tu je samo biznis i ja ne vidim nikakve druge razloge, samo nekretnina. Neka štamparija i distribucija budu u Dugopolje", preporučuje im.
...............................

Što reći nego, molim kesu za povraćanje....doduše razumijem Pavića, tko je vidio da uredništvo i centrala novina radi u gradu, malo ih treba prebaciti na dugopoljsku farmu, a u centru treba što više shopping centara, hotela, i stambenih objekata. Nedavno je izašao članak kako se bune u splitskom mupu da im nedostaje prostora, pa će se prebaciti u bivšu vojarnu na Dračevcu, a tamo je slučajno zamišljen projekt Splitska banka-Paraziti (županija-poglavarastvo), podzemne garaže i vjerojatno neki trgovački centar.

Priča broj dva:

-http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/8166/Default.aspx

Vrsna novinarka se pridružila tradiciji poznatog hrvatskog istraživačkog novinarstva i u kratkom ali nadasve informativnom članku je donijela par odličnih zaključaka:
"
Jedna od amaterskih pogrešaka koje su napravili svi sudionici bila je korištenje mobitela koje su imali i prije pljačke te koje su zadržali nakon pothvata.

Da su za dogovore o prepadu u poštu i komunikaciju na sam dan pljačke kupili desetak mobitela sa SIM-karticom i odmah ih se riješili tako da nitko brojeve ne može povezati s njima, policija bi imala nemoguć zadatak rekonstrukcije mreže počinitelja i pljačkaša.
"

kopirat ću komentare čitatelja koji su pokazali veći stupanj građanske odgovornosti, morala i etičnosti:

Komentar od: kanjac @ 21. svibanj 2008 14:58
*a cerce di ti je pamet?! jel tebi jadnoj palo na pamet da puno toga sta si napisala nije za javnost? i kako ti sve to znas? i dobro je neko napisa, ima li ova novina nekog urednika, i di je njemu pamet??? odma in smanjit honorare i naplatit porez na glupost!
a ovi nas navodni branitelj-da ti pamet stane. mos mislit sta je onda u ratu radija?

Komentar od: spaa @ 21. svibanj 2008 14:31
*kakva sramota, da se otkrivanjem ovakvih detalja školuju budući pljačkaši... I tko će odgovarat kad nastupe nove pljačke bez traga

Komentar od: morski pas @ 21. svibanj 2008 12:25
*Lip clanak! I nadasve informativan. Za one madje "poduzetnike" iz ove branse. Lipo im je novinar objasnija di su ovi "glupani" falili, cak im je dao i savjet sta nesmiju napravit ako ne zele bit uhvaceni. Da ponovimo gradivo: prije nego sto krenete planirati i izvrsiti pljacku kupite druge mobitele koje poslije bacite. Dobar savjet zlata vrijedi. Jedino neznam ko je veci kreten : policijski izvor koji otkriva tajne zanata ili novinar koji ih javno prezentira. Pozdrav i glavnom uredniku...

Što reći o "novinarki", koja je mogla usput napisati kratki priručnik o izvedbi pljačke u 10 lekcija, i dati primjer budućim generacijama srpskih kriminalaca neka dođu pljačkati hrvatsku imovinu, ali da malo pripaze na izvedbu...
A da su momci iz Srbije postavili auto bombu (kao što su smaknuli Mačara na Palama) u centru Splita, bili se dična novinarka divila kvaliteti eksploziva i efektima...Sramota.
Pitam se koji su motivi pisanja ovakovih tekstova, i ljudi koji to dopuštaju...tko se sve danas naziva novinarom...

Komentari

Takva galama oko blentavog

Takva galama oko blentavog clanka gdje je novinarka napisala zakljucak kojeg ce jos dodatno i kvalitetnije argzumentirati klinac iz cetvrtog osnovne koji tri puta dnevno iz dosade mijenja serijski broj svog GSM-a ?

Tko je glasao

Ne budimo djeca, na

Ne budimo djeca, na internetu postoje specijalizirane stranice, alati i objašnjenja kako promijeniti imei telefonskog broja, na koji se način funkcioniraju gsm uređaji čak i wikipedija o tome piše :)))
http://en.wikipedia.org/wiki/GSM_localization
, no iritantna je činjenica da je neki majmun diktirao kaznenu prijavu tom piskaralu, a on je (kao i mnogi prije, mogao bih navesti desetke primjera) iznio po tisuću puta prije ZAVRŠETKA kaznenog postupka, prije pravomoćne presude činjenice koje mogu naškoditi ljudima koji se navode u članku.
Kada je htjela biti toliko hrabra i informativna zašto nije malo istraživala i recimo utvrdila kako je Jozo Certa postao invalid domovinskog rata, čime se istinski bavi, sa kim je povezan... To je puno interesantnije od činjenice od savjeta kako počiniti kazneno djelo i kako sakriti dokaze. Samo što naše "novinarke" nemaju muda razotkriti mafiju kao one dvije cure u Beogradu koje su Džaju odvele u apsanu i otkrile pipke nogometne mafije, već pišu o kriminalcima afirmativne članke...

Tko je glasao

tako ti je to... preporučam

tako ti je to... preporučam Kerumu da proizvede vlastiti neovisni dnevni list, svi normalni novinari će prijeći kod njega...

u EPH ipak ima izuzetnih novinara kojima gazde ne mogu zabraniti istinu, jer se boje da im padne tiraža, napr Bešker... Željko je prenio odličan njegov članak :

ZAKONITO BESPRAVLJE OPASNIJE OD NEZAKONITA
Inoslav Bešker, Jutarnji.hr, 14.05.2008
Stanje je znatno opasnije negoli sam se bojao: neki sasma nedopustivi postupci u Hrvatskoj nisu nezakoniti, nego su posve zakoniti.
Kršenje ljudskih i profesionalnih prava kršenjem zakona svakako je opasno, ali sustav ima ugrađene mehanizme kojima se tome opire i kojima procesuira počinitelje. Kršenje ljudskih i profesionalnih prava u skladu sa zakonom mnogo je opasnije, jer to pokazuje da sustav ima ugrađene mehanizme koji tome pogoduju. Kao u Stalinovu Sovjetskom Savezu koji je imao jedan od najliberalnijih ustava na svijetu, ali nije bilo nezakonito trpati u logore ljude, mahom komuniste, niti ih je bilo protuzakonito trpati u ludnice, mahom one pametnije među njima.
Slučaj Peratović: Vijeće za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija ocijenilo je da je, u smislu članka 113 Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, posve zakonito građanina, pritom novinara, zatvarati, šikanirati, oduzeti mu na dulje vrijeme sva osnovna sredstva za rad, poput računala i u njima pohranjene arhive, neosnovano ga sumnjičiti za odavanje državnih i vojnih tajni, te da je, u tome istom smislu, posve neosnovano sumnjati da su time narušena njegova temeljna ljudska i profesionalna prava. Dakle, u Hrvatskoj ne pripada u osnovna ljudska i profesionalna prava raditi vlastitim sredstvima za rad, držati vlastitu arhivu i njome raspolagati, ako se državnim činovnicima ne sviđa ono što radite ili kako to radite.
Riječ je, da podsjetimo, o predstavci Željka Peratovića, novinara istraživača, Vijeću za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija i saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, u kojoj traži da zaštite njegova ljudska i profesionalna prava. Predstavka je, kako vidjesmo, odbačena.
Pritvaranje Peratovića je u izvijesti Freedom Housea bilo navedeno izrijekom, uz provalu u stan Gordana Malića i uz prijetnje smrću Robertu Valdecu, kao razlog što je Hrvatska svrstana tek na 78 mjesto svjetske tablice medijskih sloboda. Spomenimo i da je Hrvatsko novinarsko društvo podržalo svog člana Peratovića u njegovoj predstavci. U HND-u kažu da je objavljen navodni dokument SOA-e iz kojeg proizlazi da SOA inkriminira Peratovića zbog pisanja.
Željko Peratović je, naime, profesionalno istraživao dosad neprocesuirano ubojstvo svjedoka ratnih zločina Milana Levara i opstrukciju istrage nad Levarovim ubojicama, za koju on sumnjiči baš pripadnike sigurnosno-obavještajnog sustava.
Usput, objavljena je i nedemantirana analiza koju je SOA provela baveći se Peratovićevim radom i u kojoj se priznaje, ne bez hvale, da SOA “smanjuje štetu” ubacujući se u obavijesni prostor, komentirajući po blogovima i inim internetskim mjestima. Naravno, nije prvi put da neka državna tajna služba ciljano širi (dez)informacije - to se zbiva i u Italiji, gdje je vojna špijunaža imala poseban odjel u svrhu dezinformiranja i difamiranja - ali to jamačno nije svrha radi koje građani tu službu plaćaju. U pristojnom svijetu to bi bila sramota, a ne razlog za stjecanje plaće i odlikovanja.
Slučaj Pukanić: Državna policija i njezina unutrašnja kontrola, te jedan saborski odbor, utvrdili su da nema ničega nezakonitoga da se građanina, koji poziva novinare da im nešto rekne, u tome spriječi tako da policija toga građanina, primjenom sredstava prisile uključujući i lisice, odvede iz njegova doma u psihijatrijsku bolnicu, u koju teritorijalno ne pripada, bez uredne liječničke procedure, bez ikakva medicinskog osnova (kako je utvrđeno naknadnim specijalističkim pregledom), i ondje se tog građanina drži prisilno danima.
Riječ je, da podsjetimo, o Mirjani Pukanić.
Pitanje je kako bi ona prošla da se nije angažirao Hrvatski helsinški odbor, dakle nevladina organizacija, za razliku od državnih organa koji su postupali, čuli smo, posve zakonito.
Sloboda informiranja je, naravno, glavni cilj tih zakonitih a nedopustivih postupaka, ali ona nije glavna žrtva. Još je ugroženija sama građanska sloboda. Ako je vjerovati nadležnim organima da zakon u Hrvatskoj omogućava i opravdava pritiske i ugroze slobode koje su pretrpjeli građani Željko Peratović i Mirjana Pukanić - to znači da se u istoj situaciji može posve zakonito naći svaki od vas, građanke i građani, koji ste glasali na izborima za donositelje takvih zakona i koji iz svojih poreza to financirate.

Tko je glasao

Bešker je oduvijek faca.

Bešker je oduvijek faca. Baš smo se danas dopisivali i rekao sam mu da ga čitam od srednje škole. Ako pravi novinar ima išta od novinarstva, onda je to ime. Uvijek sam išao čitati prvo tko piše, pa tek onda što.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Čićo Senjanović i sve

Čićo Senjanović i sve ostalo smeće unutar "Slobodne" Dalmacije i EPH su režimski novinari, koji su pisali ad1) O ćemu smiju pisat, ad2) Što moraju pisat. Govoriti o grupici ljudi koja se pobunila nakon što ih je vlasnik sasvim legitimno zamislio premjestiti u Dugopolje je bespredmetno. Ovdje se može govoriti o tome kako su Pleše, Senjanović i ostala bagra doveli tzv. Slobodnu do katastrofalnog pada tiraže baš zbog svoje nedosljednosti, radeći usput za svoje mentore , vlasnike, younameit...... što god je trebalo. Međutim kad je trebalo maknit guzicu i početi "raditi" 15 minuta od Splita, onda je nastao problem. O tim ljudima mislim sve najgore i čisto me boli pišo hoće li ili neće raditi. Ako se mene pita tu tzv. novinu je mogao komodno ugasit.

Tko je glasao

Što se Čićo Senjanović

Što se Čićo Senjanović buni protiv Ranka Ostojića, a sam je pisao laude SDP-u za Račanove Vlade, i Rankova policjotstva, da mi je to bilo bljak za čitat. Pisao je reportažu o nekakvom SDP-ovom pikniku u Zagori: ono kako je s njima ija, pija i piva.

A još mi je smješnije što pljuje po Paviću kao da nije čitao novine prije nego je saznao da Pavić kupuje Slobodnu, odnosno kao da nije znao što
Pavića najviše zanima u životu: moć i novac/nekretnine.
Još je luđe što se tek sad sjetio Stipe Oreškovića kojega bi morao poznavati iz omladinsko-partijskih struktura, tzv antifašističkog kruga kojem i sam pripada.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Ne vjerujem da je uzrok

Ne vjerujem da je uzrok pobune novinara slobodne puka činjenica da ih se prebacuje 20 minuta dalje od sadašnje pozicije (doduše naš narod je naučio za vrijeme radnog vremena prošetat' do peškarije, popit kaficu, obavit privatne poslove, i povremeno radit'), a gore imaju izbor u 2 robne kuće i pržionicu kave :))).
Senjanović je neosporno duhovit, no kao i većina današnjih novinara je sette bandiere (kao ona priča o Napoleonovom iskrcavanju na kopno i tonu pisanju novina kako se približavao Parizu),i prvenstveno je nekompetentno za pisanje o materiji koju ne poznaju. Crna kronika je postala okosnica novina, i sa naslovnica nas bombardiraju slikama pasa koji proždiru nevinu dječicu, ludih ubojica, smrskanih automobila, nasmješenih dealera, i ako dodate turbo folk-farma-celebrity nije ni čudo gdje se nalazimo. Kolumnisti novina su novinari koji su do jučera pisali o cijenama paprike i srdele na pazaru.
Manje više svi novinari su izletili iz istoga ili sličnoga gnijezda (Heni Erceg, Ivančić, Dežulović (Omladinska iskra, Crveni Radio Split, pa nadalje...)... su do jučera pisali o dočeku štafete mladosti u Prgometu, a sada su "nezavisni" opinionmakeri. Volio bih vidjeti momke iz Ferala da su pravili foto montaže sa Titom u Omladinskoj iskri, kao što su radili (gnjusne, i ispod razine dobrog ukusa) sa Francekom. Jedini koji su imali muda to raditi, doduše debelo na kraju Juge su ludi Slovenci iz Mladine. I sada velika većina njih "ljevičara" su sada pod kapom kapa di tuti kapi novinara don Pavića. Lidera nezavisnog novinarstva u Hrvata.
Sada premisa za razmišljanje: ako novinarka Katarina BB piše da je policija uhitila zločince "prisluškujući" telefone to podrazumijeva uporabu posebnih mjera koje su u ovakovim slučajevima najčešće pod direktnom nadležnošću Uskoka, kako se može desiti da iznosi toliku razinu detalja koji su poznati samo onima koji su čitali/radili kaznenu prijavu. Ako jedna prosječna quasi novinarka može doći do takovih podataka što onda mogu pravi kriminalci, tipa Petrač, Jelavić, Pripuz. Kako onda netko može dati izjavu i teretiti nekog kriminalca kada će ovaj čitajući novine znati koga treba "pritisnuti"?

Usput, vidim da nitko nije napomenuo, a ja ću završiti počašću pravom Novinaru gospodinu Draženu Vrdoljaku. Da nije bilo njega vjerojatno bih i ja slušao Daru Bubamaru, Severinu i Cecu.....

Tko je glasao

Sada premisa za

Sada premisa za razmišljanje: ako novinarka Katarina BB piše da je policija uhitila zločince "prisluškujući" telefone to podrazumijeva uporabu posebnih mjera koje su u ovakovim slučajevima najčešće pod direktnom nadležnošću Uskoka, kako se može desiti da iznosi toliku razinu detalja koji su poznati samo onima koji su čitali/radili kaznenu prijavu. Ako jedna prosječna quasi novinarka može doći do takovih podataka što onda mogu pravi kriminalci, tipa Petrač, Jelavić, Pripuz. Kako onda netko može dati izjavu i teretiti nekog kriminalca kada će ovaj čitajući novine znati koga treba "pritisnuti"?

Novinarstvo nam je 0. Policija još nije završila obradu nada mnom, odnosno uopće nisu ni započeli pretragu kompa i Cd-ova, a novinarka "Slobodne" Jasna Babić objavi da su mi pronašli audiomaterijale s kojima sam mislio ucjenjivati kolege novinaree i političare.

Ne samo da je gnjusna laž da sam nekoga snimao da bih ga ucjenjivao već je taj tekst i dokaz da je novinarka dobila informaciju od SOA-e koja mi je i montirala cijeli proces.

Ili, tip koji je objavio povijest bolesti Mirjane Pukanić, stanoviti novinar-kriminalist Berislav Jelinić, nakon mog uhićenja objavi iste one lažne konstrukcije na moj račun kakve je SOA-a postala u komentarima na mome blogu, a što je sama priznala u dokumentu koje je objavio cnn.blog.hr

Dakle, ja to sve priložim, i predložim spomenute novinare suradnike SOA-e, u predstavci Vijeću za nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija, od kojeg mi stigne odbijenica:

A o odbijenici izađe kratka crtica u Noveme listu i od abiesa spomenuti tekst kolege Beškera, a HND koji je isprva podržao predstavku Vijeću, iako sam ih obavijestio o odbijenici, ni a ni be.

Zaključak, bolje je biti novinar suradnik policije, tajnih službi i mafije nego samo novinar ;) Ovo potonje, ne samo da se ne isplati nego će vam cijeli život jašiti na grbači represivni sistem, mafija i novinari-suradnici.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Ovo što se dešava u našem

Ovo što se dešava u našem novinarstvu danas je davno viđeno u filmu "TV Mreža" sa genijalnim Finneyem. Trash, pa informacija, pa trash i tako unedogled. Teško je razlučiti gdje je trash, a gdje je informacija.
Recimo, nedavno je u Globusu ničim izazvan, višecijevni bacač model Kuljiš izbljuvao poduzetnika građanina K., koji je doduše u naletu kreativnosti jednu pitomu Bračku uvalu pretvorio u Golansku visoravan, no takovih primjera ima na našoj obali za ispuniti sve američke kazamate, no iz nekih samo njemu poznatih razloga dohvatiše ga se i lik je podvijena repa odšlepao natrag u svoju rupicu lizati rane, do neke nove prilike. U novinama je izašlo prije svega artiljerijska priprema kako ga krim.-policija treba obraditi-pa da ga obrađuje, zatim ga je malo Slobodna provukla kroz blato, i na kraju Kuljiš finiširao, sa glazurom u njegovom stilu.....Lik je slobodni strijelac, i kao takav je najebo, a čim si u nečijem jatu, radi, šuti i ne boj se medijskog linča. Mislio je da će mu prijatelj inače Veliki Mali arhitekta Velikog Vezira Iznoguda provući projekt, ali avaj...
Zanimljivo je da u susjednoj vali postoji jedan krasni ljetnjikovac koji je iznikao u tišini čiji je vlasnik sami hrvatski Foster Kane, a kupovinu zemljišta osobno proveo Mr. Eliot Ness.
I što na kraju reći već: Rosebud.....

Tko je glasao

Ima dojam da nisi gledao

Ima dojam da nisi gledao "Smisao života" Monty Pytona, dio kada majstor znalački obrađuje debelog gosta restorana, sa ribicom kao završnom scenom.

Izvjesni lik (i likovi) su krajem sedamdesetih uspješno u živo po Zagrebu razjurivali svu mladu i staru medijsko-novinarsku bulumentu, tako da im je bjeg od prve ili druge često bio jedini način izražavanja u komunikaciji sa tim građanskim aktivistima, uključujući Jasni Babić na početku karijere, zajedno sa njezinim tadašnjijm boy friendom, također nekim publicistom.

Obzirom na razvitak i protek, stvar se i nehotice odvija kao u filmu "Smisao života" Monty Pytona, samo što se sve puni sve više a ne sa mo jedan lik, kao sanirani Jakuševac koji se propinje u valovima višim od 10 m, pa je na raznim točkama i točkicama blizu čin oslobađanja materije, da li prsnućem da li kao PUTO da li kao Kupska da li estetsko-celebrity eskplozijama (npr. blizu je masovno javno pušenje jedni drugima, naravno na račun države/grada jer se radi o javnim poslovima i interesima).

Tako da stvari ipak napreduju, samo je način izražavanja napretka odavno puno razvijeniji nego što diletanti misle. O tome je već jako dobro pisao Bulgakov, a prof. Solar jako dobro proanalizirao,a i sada je počeo iznositi javno obrade sadašnje iznimne postmodernističke faze.

Profesor Milivoj Solar analizira suvremeno društvo i budućnost umjetnosti riječi: Kult potrošnje nagriza književnost
http://www.vecernji.hr/newsroom/culture/3053280/index.do

Tko je glasao

@ap, ne radi ti link. Da

@ap, ne radi ti link.

Da parafraziram slavnoga Čeha: "Osnujmo Stranku neumjerenog napretka izvan granica zakona."

Nije smiješno, ali je istinito i dosadno.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

PRAVDA JE SPORA ALI ...

PRAVDA JE SPORA ALI ...

Tko je glasao

...i slijepa. silverci

...i slijepa.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Hehe, možda je spora jer je

Hehe,

možda je spora jer je slijepa ;)

Nemojte razumjeti kao politički nekorektan komentar, ali čini se da bi "toj i takvoj pravdi" (da citiram PHP-a) umjesto psa vodiča, trebao pas gonič ;)

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Slijepa pravda tumara u

Slijepa pravda tumara u mraku hodnika hrvatskih sudova.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci