Tagovi

Novi velikosrpski ispad Milorada Pupovca: U Hrvatskoj postoje Srbi, ali ne i Hrvati

Saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac već notorno poznat po širenju velikosrpske ideje u Hrvatskoj dao je novi prilog toj njegovoj protuhrvatskoj politici. Govoreći u Karlovcu uoči izbora za gradsle četvrti na kojima se natječe i njegova stranka SDSS, Milorad Pupovac je rekao kako je „smisao postojanja SDSS-a i njegove građanske politike upravo to da nitko ne bude marginaliziran, ušutkavan, da se stvori društvo u kojem će svi građani imati podjednak osjećaj slobode i odgovornosti i podjednak osjećaj da sudjeluju u javnom životu“.
Već u ovoj rečenici na njemu perfidan način izbjegava, ne prvi i posljednji put, precizirati u kakvom to „društvu u kojemu će građani imati osjećaj slobode i odgovornosti“ žive pripadnice srpske manjine u Republici Hrvatskoj. Iako je zastupnik u Hrvatskome saboru koji predstavlja sve hrvatske građane, uključujući i pripadnike nacionalnih manjina, Milorad Pupovac uporno izbjegava identificirati sebe kao političkog Hrvata što je samim činom državljanstva svaki građanin ove države. Ali kako je Milorad Pupovac samozvani predstavnik velikosrpske „pete kolone“ u Republici Hrvatskoj, on bez obzira na dnevno politička zbivanja koja potenciraju njegovu ulogu i odgovornost, dolijeva ulje na vatru međuetničkih odnosa i u širem smislu odnosa između Hrvatske i Srbije.
U tom smislu nikako se drukčije ne može tumačiti njegova sljedeća izjava: „"Riječ je o odgovornosti da zajedno gradimo slobodu, mi Srbi i naši sugrađani, većinski, hrvatske nacionalnosti, da nitko ne pristaje na to da bude marginaliziran, da živi u društvu u kojem je normalno da netko ne može sudjelovati u javnome i političkom životu". Spominjući odgovornost da se zajedno gradi sloboda on, govoreći o pripadnicima srpske etničke zajednice u Hrvatskoj, kaže „mi Srbi i naši sugrađani, većinski, hrvatske nacionalnosti“. To je ozbiljna uvreda čelnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj upućena Hrvatima, jer ne govori o „hrvatskim Srbima“, ili o srpskoj nacionalnoj manjini, što ona faktički jest, nego izravno o Srbima kojih u Hrvatskoj jednostavno nema, jer oni žive u Srbiji i Bosni i Hercegovini, gdje su konstutivan narod kao uostalom i Hrvati. I štoviše u ovoj rečenici on stavlja Srbe iznad Hrvata koje uopće i ne spominje, nego su oni tek „hrvatske nacionalnosti“. Da bude stvar još gora, on ističe kako nitko ne pristaje da bude marginaliziran, a upravo takvim odnosom prema Hrvatima Milorad Pupovac njih marginalizira na izravno uvredljiv način.
Ni u jednoj državi Europske unije nacionalne manjine, pa tako i srpska manjina ne uživaju tako velika prava kao u Republici Hrvatskoj. Čak 12 zemalja Europske unije uopće ne poznaje institute ustavnog pogodovanja nacionalnim manjinama, kao što je u Hrvatskoj slučaj. To naravno Milorad Pupovac dobro zna, ali on je kao zakleti velikosrbin na privremenom radu u Hrvatskoj kojemu je po vlastitoj izjavi glavni grad Beograd stalno na frontu tobožnje ugroženosti Srba u našoj državi.
Podsjetit ćemo saborskog zastupnika na govor što ga je u ruskoj Dumi u veljači 2013. godine održao ruski predsjednik Vladimir Putin: "U Rusiji žive Rusi. Bilo koje manjine, u bilo kojem mjestu, ako žele živjeti u Rusiji, raditi i jesti u Rusiji, trebaju govoriti ruski, i trebaju poštivati ruske zakone. Ako oni vole šerijatsko pravo, onda ćemo ih savjetovati da idu na ona mjesta gdje je to državni zakon. Rusija ne treba manjine. Manjine trebaju Rusiju, a mi im nećemo dati posebne povlastice, ili pokušati promijeniti naše zakone kako bi odgovarale njihovim željama, bez obzira kako glasno viču 'diskriminacija' .Na nama je da se naučimo, gledajući samouništenje u Americi, Engleskoj, Nizozemskoj i Francuskoj, ako želimo preživjeti kao nacija. Ruski običaji i tradicija nisu kompatibilni s izostankom kulture ili primitivnih načina života u većine manjina. Kada časno zakonodavno tijelo razmišlja o usvajanju novih zakona, mora prvenstveno imati na umu nacionalni interes s obzirom da manjine nisu Rusi.“ Zastupnici su u Dumi priredili Putinu petminutne ovacije.
Nažalost u Hrvatskoj nema političara od formata koji bi u Hrvatskome saboru trebao održati ovakvu lekciju otvorenom zastupniku velikosrpstva u Republici Hrvatskoj i predsjedniku Srpskog narodnog vijeća Miloradu Pupovcu.
.

Komentari

Prijetnje

Nevjerovatna je želja ovih "turbo Hrvata" da uvijek stvaraju neke strane neprijatelje kako bi očuvali svoje tzv. jedinstvo i zatvorili se u sebe.
Građane ove države više zabrinjavaju velikohrvatski ispadi od onih izjava Pupovca gdje autor ovoga članka u svojoj mašti vidi nekakve izjave opasnih namhera.

Tko je glasao

Srpska manjina trebala bi Tuđmana slaviti više nego sv. Savu

Građane ove države više zabrinjavaju velikohrvatski ispadi od onih izjava Pupovca gdje autor ovoga članka u svojoj mašti vidi nekakve izjave opasnih namhera.Građane poput Pupovca, Teršeličke, Pusića, Štrbca i ostale velikograđane -kreature memorandumaškoga scenarija!?

Svakako da to njih zabrinjava, kao i njihove "demokrate od velikosrposkoga zanata"!

A manjinski Srbi nisu neki "strani neprijatelji"!?

Dokazali su i pokazali devedesetih da su upravo oni (oko 90% te populacije, zagriženi neprijatelji Hrvata. U njima je bilo toliko zvjerske mržnje da su se pokazali dokazali kao odvratni zločinci koji su ubijali, palili, rušili , silovali, masakrirali- kao najgore razularene besprizorne koljačke i mrzilačke "životinje".

Događaji u Vukovaru, u Srebrenici, Škabrnji, Petrinji, Voćinu, Kostrićima,... su valjda izmišljeni?

A toliko su lagali, na tone, megatone, gigatone, teratone, zetatone laži su Srbi iz RH i braća iz Srbije te njihovi manjinski političari poput Pupovca i ostale bratije, da bi Oluju i Hrvate proglasili zločincima prema Srbima.

Da nije bilo Tuđmana, manjina bi vidjela što znači pravednost -jer uvijek je agresor dobio odgovarajući odgovor.

I da imaju i malo ljudskosti i pravednosti u sebi, da i same sebe nisu nalagali do kosti, onda bi srpska manjina u RH slavila Tuđmana više nego svetoga Savu.

A ti si "demokrat" po laganju i ničemu drugome!

Tko je glasao

@ppetra

Kazat ću vam ukratko jer nemam volje diskutirat sa vama.
Zločin ima svoje ime i prezime,a ne narod kao kolektiv.

Tko je glasao

Srpsku manjinu treba izlustrirati i odmaknuti sve pobunjene

Zločin ima svoje ime i prezime,a ne narod kao kolektiv.A tih imena i prezimena na srpskoj strani koliko god hoćeš. Oko 90% pripadnika srpske manjine sudjelovalo je u oružanoj pobuni protiv RH, a još više u gradnji ZZP-a Hrvatskoj- ZZP-a za čije građenje su korištene tone i tone srpskih laži, podmuklosti, prijevare, mržnje prema Hrvatima, odnosno ZZŠ je građen na velikosrpskim lažima i umijeću laganja toga maloga "remetilačkoga naroda" na Balkanu!

Srbi, kao kolektiv, su narod sklon zločinima kako bi širio granice svoje državice na susjedne granice, a to potvrđujui dalje biranjem četnika za svoje vodeće političare.

Nama je, u cjelini, taj narod duboko neprijateljski: mrze našu vjeru, mrze našu naciju, mrze naš grb, našu zastavu, našu povijest, ... mrze Hrvate, ali nas svojataju (pokatoličeni Srbi, kradu naše znanstvenike, umejtnike, književnike, sportaše,...) ne bi li preko toga svojatanja posvojili našu zemlju.

Zločin ima svoje ime, a ono je "pobunjena i neprijateljska srpska manjina" u broju oko 90%.

I još se nisu otrijeznili, nego i danas rade isto, pa i ti- koji popuješ o demokraciji, a služi ti kao pomagalo za srpske bezočne laži.

Ni od koga tko je iz srpske manjine na vlasti u RH, nismo dočekali nikakvo dobro, nego baš naprotiv- trude se dokazati nam da su nam i dalje neprijatelji, da nam rade "o glavi", da se ne mire s hrvatskom državom i bezočno koriste poluge vlasti na koje su došli preko hrvatskih jugoslavena i komunista, u SDP-u i HNS-u, ali i HDZ-u, HSS-u,..., da bi nam štetili, da bi nam branili legalne referendume i obranu od njihovih velikosrpskih podmuklosti.

Jednostavno: oni su samo naši neprijatelji koji su dočekali svoju priliku da nam pakoste i da nam štete s pozicija vlasti, a sada se grčevito trude svim sredstvima, pa i neustavno, okupiranjem i zlouporabom medija, napadima na Hrvate, na branitelje, na HRVI, zlouporabama psihijatrije i pravosuđa ,.. održati u toj poziciji na koju su ih doveli u višestruko većem broju nego im je postotak u stanovništvu.

Vrijeme je odmaknuti ih od vlasti do maksimalno udjela u stanovništvu, ali i tu paziti na glavne resore u državi, jer su se pokazali opasnima po Hrvate i Hrvatsku.

Prema njima treba se odnositi onako kako bi se Židovi odnosili prema njima, da su im napravili ono što su napravili nama Hrvatima.

U cjelini ne zaslužuju naše povjerenje, zbog povijesnoga iskustva s njima, jer ih je manje od 10% ostalo vjerno svojoj domovini RH i ti nisu bili pristalice zločinaca.

Moramo izlustrirati one koji su sudjelovali u pobuni i surađivati s onima koji su ostali vjerni svojoj Hrvatskoj, ali i biti na oprezu.

Ti vjerojatno nisi takav, po onome što pišeš!

Tko je glasao

bolesnica

tebe treba pod hitno u umobolnicu

Tko je glasao

Komunjarske psihuške i dalje provode nad Hrvatima

Dosta još Hrvata držite u umobolnici, a držali ste i M. Franciškovića, jer ste sami umobolni od mržnje prema Hrvatima i RH.

Potrebno je defašizirati srpsku manjinu, ili će i dalje biti prijetnja za mir u ovome dijelu svijeta.

Što ste Hrvatima radili sva ova desetljeća: od ubijanja širom svijeta, zatvaranja u ludnice, po zatvorima,...
Bilo bi rpavedno da vam se sve zlo vrati.

Za sada je Kosovo otišlo, ali zaslužili ste da države nemate, budući je toliko zločinački želite širiti. Zadesilo vas ono što ste drugima radili!

Tko je glasao

zaostali velikosrbin iz Splita

demokrat,

znate li uopće značenje riječi demokrat iza koje se krijete sa svojom velikosrpskom politikom. U Hrvatskoj nema nikakvih "turboHrvata", ali ima i te kako turbočetnika kakvih je do 1990. bila sva sila u Splitu. Kako vidim nešto je i ostalo.

Odakle vama pravo da govorite u ime građana ove države koje po vama više zabrinjavaju kako kažćete velikohrvatski ispadi od ovih Pupovčevih. Stvarno govorite gluposti, jer vi turbočetnici svako ispoljavanje hrvatstva smatrate turbohrvatstvom. A vaš Milorad Pupovac već dvadesetak godina lažno se predstavljajući kao čelnik a u stvari četnik sprske manjine u Hrvatskoj rovari na čelu pete kolone protiv hrvatskih državnih i nacionalnih interesa.
Ne bih se iznenadio da iza ovog nicka stoji izvjesni drug Markovina kojemu smeta sve hrvatsko, pa tako i ovaj dnevnik u kojemu se raskrinkava velikosrpska politika Milorada Pupovca.

Tko je glasao

@vkrsnik

Vaše etiketiranje je dokaz kako niste sposobni normalno razgovarat,a i sumnjam da bi rasprava sa vama nešto inteligentno iznjedrila osim nekolicine patetičnih fraza o hrvatovanju i raznim unutarnjim remetilačkim faktorima.
LP

Tko je glasao

kobajagi demokrat

Demokrat,
kretenu, počeli ste s etiketiranjem upotrebljavajući izraz "turbohrvat". I kad vam se odgovori istom mjerom,. onda ste kobajagi demokrat.
Prema tome vaše etiketiranje dokazuje da niste sposobni normalno razgovarati, jer branite Pupovca a napadate mene koji ga po vašemu kao "turbohrvat" argumentirano raskrinkvam kao osobu koja širi mržnju.

Tko je glasao

@vkrsnik

Zaključio sam da ste "turbohrvat" po vašem tekstu i vidim da nisam pogriješio.
Kažete da ste raskrinkali osobu da mrzi državu na temelju teksta u kojoj govori "mi Srbi i naši sugrađani, većinski, hrvatske nacionalnosti".
Ističete gluposti tipa "politički Hrvat" što ste valjda pokupili od poglavarice u štiklama,a onda govorite kako je problem što se ne izjašnjava kao"hrvatski Srbin"(???).
On može biti jedino državaljanin Hrvatske koji je pripadnik srpske nacije kao što si ti državljanin Hrvatske koji pripadaš hrvatskoj naciji.
Postoji razlika između državljanstva i nacionalnosti iako u vašem slučaju sve je to bio pokušaj diskriminacije Srba u Hrvatskoj.

Tko je glasao

turbohrvat

neDemokrat

vidite koliko ste ne samo glupi nego opsjednuti velikosrpskom mržnjom prema Hrvatskoj i Hrvatima. U Hrvatskoj žive Hrvati a ne turbohrvati kako vi nazivate Hrvate. Vi ste očigledno velikosrbin koji brani jednako takvog velikosrbina Milorada Pupovca, pa je normalno da ništa loše ne vidite u njegovoj izjavi "mi Srbi i naši sugrađani, većinski, hrvatske nacionalnosti". Glupane, možete li zamisliti da netko od čelnika hrvatske nacionalne manjine u Srbiji obraćajajući se toj manjini kaže "mi Hrvati i naši sugrađani, većinski, srpske nacionalnosti" To je naravno teško i pomisliti, a kamoli izgovoriti.
Za vas zaostalog velikosrbina u Splitu u Pupovčevoj izjavii ne vidite ništa sporno i jer sam je raskrinkao kao izraz mržnje prema hrvatskom narodu. S tim izrazom se vi dakle slažete, dakle izražavate mržnju prema hrvatskom narodu.
I nek vam bude jasno, u Hrvatskoj nema Srba nego hrvatskih Srba. Ako vam se ne sviđa, slobodno iselite u Srbiju gdje možete biti Srbin, velikosrbin i četnik. Ali ako ste u Hrvatskoj, onda vas velikosrbe stalno treba raskrinkavati počevši od Milorada Pupovca koji je na čelu takve "pete kolone".

Tko je glasao

Za desničarskog redikula

U Hrvatskoj ne žive samo turbohrvati nego srećom ima još normalnih građana.Na žalost ljudi provincijalnih i retrogradnih svijesti kao što se vi i vaša neoustaška bratija dosta ste glasniji od ostalih pa zato i imate nezasluženu pozornost.

Vi niste ništa raskrinkali već iskazujete svoju ksenofobiju. Očito je da vi imate osjećaj kako se morate nalaziti u jednom obliku izolacije i jedinstva s vašim istomišljenicima kako bi se obranili od tzv. stranog neprijatelja.
Stvorili ste vaše duhovne granice da vas obrane od vanjskog neprijatelja.
Da nema neprijatelja onda bi vaše granice nestale i vaše imaginarno jedinstvo bi se raspalo kao skup ionako nepovezanih individua,

Sad slobodno nastavi s tvojim lupanjem o tzv. petoj koloni i veikosrbima.

Tko je glasao

glup gluplji

neDemokrat

Ako tko što iskazuje onda ste to vi i vaša mržnja prema Hrvatima koje nazivate "turbohrvati" a oni ostali po vašim mjerilima nisu Hrvati nego "normalni građani", baš kako ih je titulirao vaš četnički čelnik, Milorad Pupovac. Morate shvatiti da ste vi u manjini, ne samo kao pripadnik sprske nacionalne manjine, nego ste i u toj nacionalnoj etničkoj skupini u manjini.
Možete se uprezati koliko vas je volja, ali je gola činjenica da je vaš čelnik Milorad Pupovac na posljednjim izborima dobio samo 7,9 posto glasova na listi Srpske nacionalne manjine. Drugim riječima velika većina hrvatskih Srba smatra Hrvatsku svojom domovinom i ne pristaju da ih Milorad Pupovac predstavlja. Možete trabunjati štogod hoćete, ali vi ste u tom krugu gubitnik. Uzalud vam trud svirači.

Tko je glasao

Za desničarskog redikula

Po vašem etiketiranju vidim da ste vrlo površni.Pokušavate uvjeriti ostale da sam nekakvi četnik i delegitimirati me kao sugovornika. Nemate namjeru ozbiljno razgovarat već se postavljate kao da su vaši argumenti jedini točni i nedodirljivi.

Tko je glasao

kmečavi Srbin

Demokrat

Vi ste tipični Srbin po reagiranju. Prvo vrijeđate, a kad vam se odgovori pravom mjerom onda kmečite.
Jeste li u prvom komentaru napisali da je "nevjerojatna želja ovih 'turboHrvata' da uvijek stvaraju neke strane neprijatelje kako bi očuvali svoje tzv. jedinstvo i zatvorili se u sebe". Jeste li to napislai? Jeste.
I kad sam vam odgovorio da je to rezoniranje jednog četnika jer tako na ovaj dnevnik ne bi reagirao običan Hrvat, pa ni normalan i lojalan hrvatski Srbin, onda se gosp. drug Demokrat osjetio uvrijeđen.
Ja tvrdim da su argumenti u ovom dnevniku točni a moje ocjene tih argumenata su moje, ali vi niste iznijeli ni jedan protuargument nego ste se po staroj navadi srbofilskih pollitičara uhvatili etiketiranja s "turboHrvatima", koji se zatvaraju u sebe i stvaraju strane neprijatelje, iako Pupovac svojim istupima stvara neprijatelje. Išli ste čak toliko daleko da govorite u ime "građana ove države" i čak optužujete da veću zabrinutost izazivaju velikohrvatski ispadi, a mene optužujete da ja u mašti vidim "nekakve izjave opasnih namjera". Glupane na kvadrat, to nije bila moja mašta to je bila i te kako uvredljiva izjava Milorada Pupovca s karakteristikama govora mržnje.
Prema tome bolje vam da je šutite, jer svakim idućim komentarom pokazujete da osim etiketa ne možete suprotstaviti bilo kakav protuargument.

Tko je glasao

Za desničarskog redikula

Protuargumente sam iznio,ali vaš kapacitet nije sposoban prihvatiti to. Bit je u tome što sam ja vas nazvao turbohrvatom iz činjenice kako od jedne jednostavne izjave nastojite stvoriti nekakvu tobože opasnu prijetnju i to iz razloga koje sam naveo u jednome prijašnjem odgovoru,a i to što pokušavati delegitimirati svakoga tko izrazi kritičko mišljene na vaše poglede.Tako pokušavate stvoriti od sebe jednog "nepogrešivog Hvata".
To su ta površnost i neobrazovanost kod vas kada nastojite mene učiniti četnikom i tako svaki budući razgovor sa mnom okarakterizirati kao nebitnim jer sam eto četnik.

Vi se sasvim točno uklapate u tzv. "jedinstvo i izoliranost" o kojemu sam govorio.

Tko je glasao

opasni četnmik

Demokrat

Napisali ste da "od jedne jednostavne izjave nastojite stvoriti nekakvu tobože opasnu prijetnju", a to odnosi na izjavu Milorada Pupovca.
Drugim riječima podržavate pročetničku politiku Milorada Pupovca koji već dvadesetak godina truje međuetničke odnose u Hrvatskoj. Glupane, to nije ni jednostavna izjava i to nije nekakva tobože opasna prijetnja, to je ozbiljna izjava u kontekstu njegove protuhrvatske politike i nije nikakva "tobože" nego izravna prijetnja. Ili to ne razumijete ili se pravite lud, ali bez olbzira kako to okvalificirali vi niste jedan običan četnik, nego opasan četnik.
Ipak bi vam bilo bolje da iselite u Srbiju gdje možete četnikovati koliko vam drago. U Hrvatskoj je to nedopustivo i to treba stalno raskrinkavati. Zato sam i ušao u polemiku s vama da čitatelji Pollitike vide kakvih sve četnika ima još uvijek u Hrvatskoj. Naravno, to se ne odnosi na ne mali broj onih koji na ovom portalu misle i djeluju kao i vi, pa će i ovaj komentar obasuti minusima dokazujući da su i oni četnici.

Tko je glasao

Za desničarskog redikula

Trebam li uopće više napominjati da sve moje teze o tebi se pokazuju točnima sa svakim tvojim odgovorom?

Tko je glasao

teze

Demokrat

Gospoin drug četnik, prije svega sve vaše tzv. teze proizlaze iz četničkog pogleda na Hrvatsku.
Prema tome one su sa stajališta hrvatskih državnih i nacionalnih opasne. Vidite li koliko ste glupi i ograničeni, jer te ocjene proizlaze iz pozicije bratstva i jedinstva koje je Hrvate držalo utamičeno u bivšoj Jugoslaviji. Zaboravite već jednom da ćete vi kao Srbin ili velikosrbin, odnosno četnik nametati Hrvatima koje vi ne zovete imenom nego posrpdno "turboHrvatima" svoju politiku
Vaše je pravo da me nazovete redikulom, ali moje je pravo da raskrinkam tu vašu četničku politiku i da vas nazovem četnikom, a uz to ste komunikološki k tome i glupan. Ne mogu vam pomoći i četnici koji me minusiraju. Uzalud vam trud svirači.

Tko je glasao

vkrsnik

hi vijeko ustaso.ma kakav ustasa.komunjara najobicnija.jednom udbas,uvijek kosovac.i obratno.

Tko je glasao

Papagaj

primjećujem @tenor da u zadnje vrijeme ( i kod tebe) postaje popularno nazivati neistomišljenike udbašima i kosovcima, hehe... to je dobro..valjda si ( ste ) skužili da se ne isplati pokušavati vrijeđati nazivom- ustaša.

No dobro...pošto držim da imaš nekih veza u Bgd.-u..daj molim te povuci te veze, pa da Beograd objelodani...lustrira..sve Hrvate udbaše i kosovce..pošto oni tamo imaju sve dosjee..jer je jedan primjerak svakog akta, spisa..morao završiti u Beogradu po pravilu službe...

Znači, u Beogradu postoje svi dosjei svih službenika ( operativaca) ozne, udbe, sdb-a..svih agenata, suradnika, informatora, provokatora, krtica... isto tako i vojne tajne policije tzv. bezbednjaka kos-a...

eto, povuci veze da Srbijanci to objelodane..a ne da preko istih tih dosjea ucjenjuju braću Hrvate...

Ova naša trenutna vlast u Hrvatskoj ponaša se kao da su , skoro svi ucjenjeni od strane Beograda..pa daj..pomozi.

sve dobro...

Tko je glasao

Inače, vkrsniče, notorno udbaško podmetalo

Vidim da su se desničarski govnomediji nakon Pupovca uhvatili i Grčića i to posredstvom generala Marka Lukića, koji je jedan od brojnih generala s izrazitim smislom za biznis, kako se već od hrvatskih generala i očekuje - http://www.tportal.hr/biznis/politika-i-ekonomija/371407/Tko-je-general-....

Pa tako, jel' da podsjetim kako ste svojevremeno i vi širili klevete i objede na račun Grčića, ili su to notorno poznate činjenice iz vašeg udbaškog job descriptiona?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

četnikuša

Bigulica,

Glupačo, jedino što vam preostaje nakon otkrića četničkovanja Branka Grčića je da vrijeđate i da lažete. Ali što ćemo, to je vaš nivo i vama sličnih na ovom portalu. Ali kako vas je malo to postajete sve glasniji. Uzalud vam trud svirači

Tko je glasao

Jugonostalgičar vkrsnik

Znam da vam se previše zavuklo pod kožu podmetanje, laganje i klevetanje koje ste usavršili u svojim krugovima još za vrijeme Juge, a sudeći po prestižnoj karijeri u ustaškoj emigraciji, te falsificiranoj akademskoj diplomi iz bivše vam prijestolnice, to vam je dobro išlo.

Mogu zamisliti vaš žal za tim vremenima, ali tako vam je to vkrsniče, trebali biste biti još malo bliže kopanji da bi vam se to isplatilo. Međutim, premda pokušavate već godinama do nje dogmizati, izgleda da ste i već okupljenima pregadljivi.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

biti podozriv prema Srbima

nije ksenofobija..nego iskustvo..

uostalom, hrvatski Srbi nisu stranci... povijest je pokazala da će se oni urotiti kontra Hrvata i s crnim vragom..a i s najgorima među Hrvatima tj. izdajicama..

sve dobro...

Tko je glasao

Demokrat, Ma nemoj, a si

Demokrat,

Ma nemoj, a si siguran da tvoj prvi komentar na pillitika.com obecava normalnu komunikaciju.

Tko je glasao

Ja sam napisao ukratko moje

Ja sam napisao ukratko moje viđenje društva,a u odgovoru sam etiketiran kao velikosrpski četnik iz Splita.
Otvoren sam za svaku normalnu diskusiju,ali sve ima svoje granice.

Tko je glasao

Prijetnje

osjećaš li se ugroženo ili "ugroženo".

sve dobro...

Tko je glasao

Čitaj sa razumijevanjem

Od koga da se osjećam ugroženo?
Zar ja pišem idiotarije o nekakvim velikosrpskim ispadima i ostalo?

Tko je glasao

Psi laju...

Pupovca treba jednostavno ignorirati. On živi od izazivanja etničkih sukoba i provokacija.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

mediji

Mkn,
slažem se da ga treba ignorirati, ali ga nimalo ne ignoriraju, nego štoviše potenciraju vodeći mediji na čelu jugoregionalnom Hrvatskom radiotelevizijom.
Samo jedan primjer, Intervju s njim na Hrvatskom radiju koji je bio sinkroniziran s četnmičkom retorikom iz Beograda, Jasmina Popović koja je najblaže rečeno otvorena jugonostalgičarka postavljala jetakva pitanja Miloradu Pupovcu koja su samo omogućavala da on i dalje prodaje uvijeno velikosrpske ideje. Nije bilo ni jednog pitanja o tome kako svojom politikom ugoržava državne interese Republike Hrvatske koja ga debelo plaća i kao zastupnika i kao predsjednika Srpskog narodnog vijeća.
Zbog svega toga Milorada Pupšovca treba stalno raskrinkavati kao čelnika "pete kolone"

Tko je glasao

MKn

a od cega ti (i tvoja bratija)zivis nego od izazivanja etnickih sukoba i provokacija.

Tko je glasao

Ne radi se ni o kakvom

Ne radi se ni o kakvom "ispadu". Puno je podmuklije i daleko složenije, što i sam znaš. Kako bi moj komentar ovog i nekih njegovih drugih "isapa" prerastao opseg jednog komentara - možda ću ipak morati napisati dnevnik koji će svakako u zaključku imati kako Hrvatska traba obrisati Ustavni Zakon o nacionalnim manjinama i spriječiti "profesionalne manjince" manipulacija, kako je Pupavca krstio i sam prof.dr.sc. Ivo Josipović!

Svima koji danas slave Uskrs (jeel danas?) - sve najbolje.

Tko je glasao

Manjinofobija

Puno je podmuklije i daleko složenije, što i sam znaš.
Kao prvo teško da autor ovog dnevnika išta zna, no pustimo ovu deklariranu polupismenu budalu, i on je božje stvorenje što je dokaz da Bog može biti duhovit.

Kao drugo bi svi vi manjinofobi trebali biti svjesni da manjine imaju onolika prava kolika im daje većina i ne postoji ništa izvan toga. Ono čega niste svjesni je da prava manjina, bilo koje vrste, etničke, vjerske, seksualne itd, najbolje govore o stupnju demokracije odnosno nazadnosti pojedinog društva i žalosna je istina da kad god se neko društvo krene iživljavati na nekoj manjini to je znak da u tom društvu postoje ozbiljni problemi. Kod nas smo imali prilike se osvjedočiti kod onog nesretnog referenduma o istospolnim zajednicama (ili kao se već zvao) gdje je toj minornoj i apsolutno nevažnoj grupaciji nešto nije dano samo zato što je rabijatna većina bila u situaciji da im to onemogući. Posljedica toga je da niti su takvi ljudi nestali niti su se ovi drugi ičim obogatili osim uživanja u vlastitoj moći i tuđoj nevolji.

Posebna priča je ona o nacionalnim manjinama, iako bi tu puno bolji naziv bio nacionalne zajednice, koji se bore za neke svoje ciljeve i u kojima imamo profesionalne političare isto kao što imamo svugdje i puna je RH nekih "nepotopivih", pogotovo na lokalnom nivou. Dakle kod manjina situacija nije niti bolja niti lošija nego je kod "pravih Hrvata". Nadalje, govoreći o manjinama treba biti svjestan da njihovi predstavnici se bore za prava onih koji su ih izabrali, osim za svoja prava kao što rade svi političari. Također treba biti svjestan da sve manjine na neki način koketiraju sa svojom matičnom državom i potpuno je logična želja da su što povezaniji s njom. To nije specijalnost samo Srba u RH nego je to svojstvo svih manjinskih grupacija na ovom svijetu (da, postoje i manjine koje nisu Srbi i postoje druge države koje imaju manjine). No kao što nikad nešto nije samo loše tako je i kod manjina koje su u dobroj situaciji idealna spona s njihovom matičnom državom i način da se s tom državom imaju dobri odnosi što je danas o ovom ispremreženom svijetu neophodnost.

Ovdje apeliram sve manjinofobe da se sjete da postoji nemali broj Hrvata koji su manjina u nekoj drugoj državi i da prava manjina u pravilu funkcioniraju po načelu reciprociteta, koliko daješ toliko dobiješ. Naravno to vrijedi za sve one koji imaju ikakve osjećaje prema tim ljudima koji žive gdje žive, a kod Hrvata je to vrlo često znajući kako su se državne granice pomicale i države nastajale i raspadale.

Svakako ova larma koja je nastala nakon što je Pupovac nešto rekao je samo pokazatelj debele primitivnosti našeg društva, nažalost, i isto tako dobar pokazatelj nedoraslosti gdje nam je za sve kriv netko drugi. No bitno da se mi borimo protiv Jugoslavije i Jugoslavena koji su vjerojatno najrjeđa etnička grupacija na kugli zemaljskoj.

leddevet

Tko je glasao

leddevet, S takvim četnikom

leddevet,

S takvim četnikom kakav ste vi koji smatrate da u Hrvatskoj još uvijek ima Srba a ne srpske nacionalne manjine ne može postojati "idealna spona s matičnom državom" i da se s tom državom imaju dobri odnosi.
Ako želite biti Srbin otiđite bre u Srbiju pa tamo prodavajte te četničke fore ili se jednostavno pridružitie Voji Šešelju.

Tko je glasao

Zenit

Vjerojatno ne postoji kretenskija pojavnost od komunjatskih prebjega. Ima ih ovdje nekolicina i svi briljiraru egzaltiranim domoljubljem.

Eh, što ti je šporka savjest!

leddevet

Tko je glasao

kreten

leddevet

ako je tko kreten onda je to vaša četnička visost jer kad nemate argumenata, po obićaju onda prelazite na osobne uvrede. U ovoj priči glavni je argument ima li u Hrvatskoj Srba, što vi kao četnik tvrdite, a moja hrvatska malenkost tvrdi da poslije Domovinskog rata kojega ja rađe nazivam Srpsko-hrvatski rat u kojemu su Srbi popušili, u Hrvatskoj više nema Srba nego samo pripadnika srpske nacionalne manjine ili specifično "hrvatskih Srba".
Ali kako vi ne želite biti pripadnik manjine koja je do 1990. vladala nad Hrvatima, a još manje "hrvatski Srbin" nego velikosrbin koji smatra da je Srbija svugdje gdje ima srpskih grobova, vi jednostavno ne želite prihvatiti tu golu činjenicu. A kako nemate pravnih argumenata da potvrdite kako u Hrvatskoj i dalje ima Srba, onda vam ne preostaje ništa drugo nego da napadate i vrijeđate osobno, ne prvi put. Kad vam je odgovorim ne etiketiranjem nego argumentom da u Hrvatskoj više ne možete biti Srbin onda posežete za vrijeđanjem.
Je li vam to jasno, osim ako ne spadate u onu kategoriju Srba kakvu je procijenio vaš dr. Jovan Rašković.

Tko je glasao

Blentosaurus

ako je tko kreten onda je to vaša četnička visost
Ja sam mislio da smo to davno raspravili i da se ne trebamo vraćati na tu temu, no očito vašoj ekscelenciji nije bilo dovoljno. U svakom slučaju samo da podsjetim da sam sve priznao i pohvalio važu fascinantnu visprenost u prepoznavanju neprijatelja svehrvatskih kretena i teških budala. Eto, tako je i znamo da nitko nije savršen.

u Hrvatskoj više nema Srba nego samo pripadnika srpske nacionalne manjine ili specifično "hrvatskih Srba".
Eto, čovjek uvijek ima što naučiti, hm . . . specifično "hrvatskih Srba"!
Doduše, moram priznati da mi to nije previše jasno jer eto neki dan sam vidio grupu Kineza, jamačno "hrvatskih Kineza", a bila je i grupa što je govorila francuski, jamačno "hrvatskih Francuza" ili "hrvatskih Belgijanaca". Nadalje pretpostavljam da kad Novak Đoković dođe u RH na partiju tenisa mam postane pripadnik srpske nacionalne manjine ili specifično "hrvatskih Srba".

Eto stvarno čovjek ima uvijek što naučiti, kao u konkretnom slučaju obzirom da nisam znao da postoje tako veliki kreteni. Mašala!

leddevet

Tko je glasao

što misliš L9

da li se naši Česi, Slovaci , Romi, Židovi i dr. osjećaju više kao politički Hrvati ili se osjećaju kako drugačije.

Talijani u Dalmaciji i Istri, Mađari u Međimurju i dijelovima Slavonije, Srbi na Dinari i Banovini...kroz prošlost su radili isključivo u korist hrvatske štete...zato su prolazili onako kako su prolazili.

Tko ne nauči osuđen je na ponavljanje.

Kad Srbija i BiH uđu u EU frustracije će se smanjiti.

sve dobro...

Tko je glasao

Politički nehrvati

da li se naši Česi, Slovaci , Romi, Židovi i dr. osjećaju više kao politički Hrvati ili se osjećaju kako drugačije
Ja vjerujem da se nitko na kugli zemaljskoj ne osjeća kao "politički Hrvat" obzirom da taj sklepani naziv ne znači apsolutno ništa, odnosno znači pokušaj da se ne izgovori strašna riječ "Srbi" koja je očito predmet velike frustracije kod onih koji taj pojam plasiraju.

Dakle radi se o građanima RH i odnosi se na sve one koji imaju hrvatsko državljanstvo, mislim prvenstveno na one koji imaju samo hrvatsko državljanstvo. Nadalje, pitanje je suviše općenito i ima nametnuti odgovor u sebi što samo pitanje čini glupim, no da pokušam ipak odgovoriti:

U biti postoje dvije temeljne skupine ljudi: oni koji jednostavno pripadaju nekoj nacionalnoj grupaciji, većinskoj ili nekoj drugoj, manjoj, te oni koji od svoje nacionalne pripadnosti prave biznis.

Ova prva grupacija ne pravi neku posebnu priču od svoje nacionalne pripadnosti i ono što eventualno traže je mogućnost da mogu baštiniti specifičnosti svoje grupacije i razvijati ih te prenositi na mlađe generacije. Tu je naravno kao prvo jezik, pismo, školovanje, muzika, hrana i raznorazni običaji i tu negdje leži razlog zašto je važno postojanje višejezičnih tabli i natpisa. Dakle ovi se osjećaju kao Česi, Slovaci , Romi, Židovi ili dr, ali i kao građani RH što je u potpunosti komopatibilno i ne vidim nikakvog problema osim u drugoj grupaciji.

Druga grupacija su tzv. profesionalni Hrvati, Srbi, Česi, Slovaci , Romi, Židovi i dr koji su od te svoje nacionalne pripadnosti napravili biznis. Tu svakako spadaju svi oni koji su ušli u Sabor po nacionalnom ključu, dakle i Pupovac, ali spadaju i svi oni znatno primitivniji kao ti, ppetra, vkrsnik, MKn, Skviki itd koji ste od svog hrvatstva napravili nasilje prema svim neistomišljenicima i kojima je reći nekome da je Srbin maksimum uvrede. To je nažalost tužna grupacija koja je u toj svojoj nacionalnoj pripadnosti pronašla razlog života i vrlo često način uhljebljenja, a u ekstremnijim situacijama, razlog patološke mržnje što je u krajnosti zapravo ono što se zove nacionalizam i za što ste svi vi nabrojeni savršeno tijesto.

leddevet

Tko je glasao

glup odgovor L9

kad ti ne paše onda vrludaš...pri čemu misliš da si nešto pametan...a nisi...

ne može se raditi pita od zelena žita...

"Nacija je izraz koji označava skupinu ljudi koji dijele ili smatraju da dijele zajednički identitet odnosno nacionalnu svijest koja se temelji na određenim zajedničkim elementima kao što su jezik, vjeroispovijed, kultura, povijest i zajedničko podrijetlo."

Nacija daje ime državi. Hrvatska se zove po Hrvatima, Srbija po Srbima..a kako vidimo...imamo i Kosovo pa se javlja nacija Kosovari...u nastajanju od naroda Albanaca, pojavljuju se i Bošnjaci od pripadnika uglavnom muslimanske vjere u BiH, a prije su imali veliko slovo "M".

Hrvatski Srbi nastali kao nacija isključivo zbog blizine Srbije i zbog djelovanja šovenske, isključive Srpske Pravcoslavne Crkve...koja je sve pravoslavce na ovim prostorima činila Srbima. Većina hrvatskih Srba nema ništa sa Srbijom...mnogi nisu nikad ni bili u Srbiji.

Nikola Tesla je primjerice ....politički pravoslavni Hrvat..Hrvatska mu je domovina.....rođen kao državljanin Austrougarske,a tek možda daaaaleko podrijetlo...bi moglo biti po jednoj lozi....i srpsko. Znači, samo zbog blizine Srbije i pravoslavlja.. Srbi ga svojataju kao svog...Srbina.

Mentalitetom, obrazovanjem, jezikom i kulturom hrvatski Srbi se razlikuju od Srbijanaca. Jedino zajedničko im je pravoslavlje. Ni Srbijanci ih ne smatraju Srbima u pravom smislu riječi... nego ih eto svojataju zbog velikosrpstva i težnje povećavanja države Srbije.

Hrvatske Srbe možemo već smatrati našom autohtonom manjinom.

Naravno, nije zastavnik iz Kuršumlije koji je došao i ostao u, primjerice Puli za stare ili nove Juge...nacionalna manjina... on je to tek postao..raspadom Juge.

Znači, L9..ako si Srbin..moraš se pomiriti s time da si ...manjinac...naravno u Hrvatskoj si i dalje privilegirani manjinac s obzirom na ostale manjine jer su Srbi jednostavno bezobrazniji od ostalih manjina... to vuku kao prepotenciju još iz Juge ( obje)...tvoji potomci će biti manjinci pogotovo ako ih ne budeš odgajao kao dio hrvatskog državnog korpusa.... zbog neprihvaćanja hrvatske države stalno su kod Srba prisutne frustracije.

Nacionalizam je prirodna i pozitivna stvar. Tek je šovinizam patologija.... međutim ti u Hrvatskoj želiš Hrvatima nametnuti da je nacionalizam nešto negativno.. Ne, nije.

sve dobro...

Tko je glasao

dr.sc.Drvo

Hrvatske Srbe možemo već smatrati našom autohtonom manjinom.
Eto inovatora koji nije svjestan da je bit manjine da se radi o starosjediocima, odnosno o stanovnicima koji obitavaju na određenom području više generacija, a gdje se povremeno može čak i desiti da su pripadnici manjinske grupacije zapravo starosjedioci, a ovi većinski dotepenci.

Naravno da tu postoje nemale razlike manjinskih zajednica prema matičnim državama i gdje se može desiti tolika velika razlika da se gotovo ne razumiju kao kod naših Moliških Hrvata ili Gradišćanaca. No ono na što ciljaš je vjerojatno nešto drugo što je puno jasnije definirao vkrsnik tvrdeći da u Hrvatskoj nema Srba, a budući da je on deklarirana budala onda nema one kočnice kakve imaju donekle socijalizirane osobe koje se srame vlastitih niskih pobuda i vlastitog kretenizma. Donekle slična svojstva kao navedeni novinarski bard si i ti pokazao kad si se naslađivao svim onim Srbima koji su napustili Baniju u onom čuvenom traktorskom zbijegu. Gomila ljudskih tragedija i glupi smjeh s druge strane, strašno.

I na kraju što se tiče "manjinizma" ja sam u svakom slučaju manjina jednostavno jer se ne mogu saživjeti s ovim stavovima kakve ti zastupaš i kakve očito zastupa nemali broj građana. Koliko glupa može biti većina vidjeli smo nedavno na onom "pederskom referendumu" gdje se dokazalo da smo nažalost "pederska nacija" i da je većina građana "pederskog" mentalnog sklopa u najgorem smislu te riječi. Eto, svakako toj i takvoj većini nikad ne bi htio pripadati.

Utoliko ovo je bio još jedan glupi odgovor, politički Hrvatu!

leddevet

Tko je glasao

bezobrazan

s obzirom na ostale manjine jer su Srbi jednostavno bezobrazniji od ostalih manjina

vidiš da on doživljava sve manjine kao bezobrazne

Tko je glasao

loš pokušaj podmetanja

@dinamitaš

činjenica je da ni jedna nac. manjina ne kmeči toliko...ne mitomani, ne laže..ne prisvaja tuđe..

čast pojedinim Srbima koji su Hrvatsku prihvatili kao domovinu...čak pridonijeli njenom razvoju... manjine se mogu tretirati kao bogatstvo...spona koja povezuje i sl.

Kod Srba smo imali problem...agresiju...protivljenje postojanju države za Hrvate...

sve dobro...

Tko je glasao

neznam što pišem, al´ znam što mislim

lijepo si napisao da su sve manjine bezobrazne ( pozitiv ) samo su srbi bezobrazniji ( komparativ) a sigurno si se zeznuo pa zaboravio napisati najbezobrazniji ( superlativ)

i tebi sve dobro, trebat će ti kad mu dođeš gore na račun ;-)

Tko je glasao

to što si ti zaključio

da ja mislim..je tvoja stvar...ja nisam napisao da su sve manjine bezobrazne...tvoj zaključak je...tvoj zaključak...

"""lijepo si napisao da su sve manjine bezobrazne """

klasično imputiranje...

Srbi se vole šlepati uz Židove kad je WW2 u pitanju...sad vidimo i uz Rome...

meni svejedno..Srbin, Ciganin... peder..bilo koja i kakva manjina... dok ne ruše stabla preko cesta i drumova...

sve dobro...

Tko je glasao

proširivao ili sužavao L9

skakao na druge teme i uvodio nove elemente...obrni okreni ostake činjenica znači, da si nezadovoljan sredinom...nezadovoljstvo znači frustraciju...što učiniti ...pitanje je sad... većinski narod se ne može promijeniti preko noći, a i otporni su ti Hrvati..ne može ih se baš ni otjerati tj. etnički očistiti....

preostaje znači..ili trpiti frustraciju..ili promijeniti sredinu..

Što se tiče banijskih Srba i njihove bježanije...pa radije ja gonim njih nego oni mene...logično, zar ne..

radije da oni neki dožive ljudske tragedije..nego ja i moji...logično, zar ne

...tražili ste dobili ste..tako to ide..

nisam ja inovator...nego sam eto tebi išao crtati...pošto se praviš blesav...

kao i većina jugonostalgičara

sve dobro...

Tko je glasao

Tu svakako spadaju svi oni

Tu svakako spadaju svi oni koji su ušli u Sabor po nacionalnom ključu, dakle i Pupovac, ali spadaju i svi oni znatno primitivniji kao ti, ppetra, vkrsnik, MKn, Skviki itd koji ste od svog hrvatstva napravili nasilje prema svim neistomišljenicima i kojima je reći nekome da je Srbin maksimum uvrede.

Ti si stvarno glup.

Boli mene ona stvar za Srbijance i njihova pisma i jezik.

Problemi postaju kod takvih ko ti koji stalno guraju nacionalne podjele i veća prava za njih, ignorirajući sve druge nacije, pa i onu koja je u stvari nosioc imena i suvereniteta Hrvatske.

Tak daleko se je došlo da se ne samo nacionalni identitet negira, nego i hrvatski jezik.

Tko je glasao

A ti si rijetkopametan

Boli mene ona stvar za Srbijance i njihova pisma i jezik.
Ajde se ti malo preciznije izražavaj i malo prestani negirati hrvatski jezik: http://hr.wikipedia.org/wiki/Srbijanci

Tak daleko se je došlo da se ne samo nacionalni identitet negira, nego i hrvatski jezik.
Deder kad si tako pametan i sve znaš reci napokon gdje se to "negira nacionalni identite, nego i hrvatski jezik". Molim samo konkretno a ne općenito u zamjenicama kako ti stalno ovdje talambasaš.

Naravno kad tu negdje nešto shvatiš možda ćeš otkriti tko je taj koji stvarno gura nacionalne podjele.

leddevet

Tko je glasao

glupan

leddevet

mislio sam da ste inteligentan Srbin, po vašem opredijeljenju, ali vidim po ovom komentaru da ste običan glupan, bez obzira na etničku pripadnost. Jednostavno ništa ne razumijete ili se pravite glupi, pa izaberite što vam više odgovara.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci