Tagovi

Novi Goli otok

O ovome sam razmišljao već odavno, a na ovaj dnevnik me motivirao g. Ljubo Ruben Weiss

Dakle, Barba Ljubo:

našao sam nešto za Vas.

Vi ste govorili o ponovnom otvaranju azila na Golom otoku - prvoj nudističkoj plaži u Evropi - i to za one koji ne poštuju zakon

Međutim, moram vam reći da ste zakasnili sa svojim prijedlogom, i to dobrih desetak godina.

Nešto slično otvoreno je kod Dubrovnika, na otoku Kalamota ili Koločep i prozvano Otokom znanja.

Znanost je protjerana i konfinirana na tom otoku, kako bi što je moguće manje škodila svakodnevnoj društvenoj i političkoj praksi koja zazire od znanosti.

Ta robijašnica znanosti otvorena je pod nazivom Otok znanja uz velike fanfare i ode ministarstvu i vladi, a zadatak tih oda i fanfara bio je da narod uvjeri kako se vlasti veoma brinu o znanosti, što nije ni daleko od istine jer se uistinu jako brinu da ju na elegantan način što bolje ušutkaju, i da to naravno prikažu sasvim suprotno stvarnom cilju i stvarnoj akciji.

Da su Britanci i Njemci bili tako lukavi, oni bi otok Sv. Helenu, na kojem su konfinirali Napoleona, prozvali Otokom slobode, jer su tamo zatočili najvećeg slobodara novije ljudske povijesti.

Eeee... Barba Ljubo, Kad malo bolje promislite, uviđate da je siroti Tito sa svojim Golim otokom bio dječja igra u odnosu na Hrvatske vlasti i Otok znanja.

Pored toga on je tamo konfinirao uglavnom one koji su bili društveno štetni, a današnje vlasti ono što bi moglo spasiti Hrvatsku. Pored toga, te današnje, tj. više ili manje suvremene vlasti, čine to tako kao da špašavaju, ili barem pokušavaju spasiti Hrvatsku, ili barem znanost.

Ma što su Britanci i Njemci u odnosu na nas. Nisu nam ni do gležnjeva.

Komentari

Jasle

Možda misle da su to jasle.

Tko je glasao

konc-logori

Ne bih sad o prošlosti, nego radije o budućnosti.

Upravo radi bolje budućnosti, na predivne jadranske otoke bolje je i unosnije primati turiste nego tamo protjerivati znanost i znanstvenike.

Zanima me da li se u dugoročnom razvoju Hrvatske planira izgradnja konc-logora za znanstvenike, mislioce, umjetnike i ostalu stoku sličnog profila. Arbeith macht frei. Pa da se tako dovrši proces samooslobađanja Hrvatske.

Istina, fakultete smo već pretvorili u ustanove za devastaciju i vulgarizaciju znanosti, ali to ni izdaleka nije dovoljno za očuvanje nacionalnog mentaliteta i bića.

Planira li se ponovno uvođenje Glagoljice?

Tko je glasao

Zanima me da li se u

Zanima me da li se u dugoročnom razvoju Hrvatske planira izgradnja konc-logora za znanstvenike, mislioce, umjetnike i ostalu stoku sličnog profila

Eh, guraju se oni tamo sami! Nabrojimo neke - Josef Mengele, Wernher Von Braun, Yoshio Shinozuka,... Znanstvenik do znansvenika! Moga bi nastavit i sa umjetnicima. Slikarima i kiparima pogotovu.

Tko je glasao

Kroz Goli otok je prošlo

Kroz Goli otok je prošlo između 18 i 32 000 radi mira 24 miljuna i neka je. Dok se stoku sitnozubu pendrečilo ka god bi in nešto palo napamet od prvoga popisa stanovništva u Jugi 1948 pa do zadnjega tamo 1991 broj Hrvata se poveća za gotovo jedan miljun. Od toga popisa 1991 pa do 2011, znači slobodnoj, demokratskoj, tisučljetnom snu Hrvatskoj,... broj Hrvata u Hrvatskoj se poveća za niti 150 000 s tin da je od 2001 do 2011 ukupni broj Hrvata smanjen za više od 100 000.
Inaće, kroz Goli otok je prošlo najviše Srba oko 44%, pa Crnogoraca oko 21%. Hrvati su tek na trećemu mistu sa 16%.
Toliko o pendrečenju i tamnici hrvatskoga naroda.

Problem koji imamo danas u demokraciji i "slobodnome društvu" stoke sitnozube je šta nema političke komponente. Prije bi svaki lopina dobro promislija "šta ako se kome zamirin pa mi prišiju nešto na političkoj bazi šta je puno gore". Danas toga nema pa lopine arčidu leva leva.

Tko je glasao

@petarbosni4

KOLIKO se sjećam o Otoku znanja i svim zloupotrebama u vezi njega pisao je svojevremeno jedan naš agilni član, kojeg jako dugo nema na pollitici.
Što se tiće moje persone već sam potrebu o ponovnom otvaranju zatvora na Golom otoku razradio i objavljena je kolumna na www.tacno.net, jučer, u ponedjeljak; vjerujem da se još može pročitati! Ako ne, imaš je preko googla. Naslov: POMOZITE, GOLI OTOK ZOVE NA UZBUNU!
Uživaj! Pozz!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

nema više Otoka znanja.

nema više Otoka znanja. Koločep je prodan Agrokoru, naime neprofitna udruga Otok znanja je bankrotirala pa je u stečaju prodana novoj Agrokorovoj perjanici - KHA, Karisma Hotels Adriatic.

Tko je glasao

A da te Ostojiće počnemo zvati po imenu?

http://www.dubrovackidnevnik.hr/hr/clanak/veljko-ostojic-novi-predsjedni...
"Temeljem odluke osnivača društva Karisma Hotels Adriatic bivši ministar turizma Veljko Ostojić imenovan je Predsjednikom Uprave. S radom na čelu kompanije započet će dana 1. studenoga 2013. godine."

Tko je glasao

Hlad

hlad — Uto, 29/10/2013 - 11:21.
nema više Otoka znanja.

nema više Otoka znanja. Koločep je prodan Agrokoru, naime neprofitna udruga Otok znanja je bankrotirala pa je u stečaju prodana novoj Agrokorovoj perjanici - KHA, Karisma Hotels Adriatic.

Kao da sam znao. !?

Što ćemo sad?

Bilo je prijedloga da se i Goli otok pretvori u turističku destinaciju.

Nema druge, nego otvarati koncentracione logore na kopnu. To će biti naša futuristička destinacija.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci