Tagovi

Nova inicijativa nenasilne, kreativne, aktivne, građanske politike

Pozdrav svima!!

S obzirom da me jako, jako, jako dugo nije bilo aktivno na ovim stranicama, pozdravljam sve stare i nove clanove. Ponukan recentnim dogadjanjima i vrlo vjestom manipulacijom vladajucih i sklonih im medijima, osnovao sam novu facebook grupu u kojoj ocekujem puno vasih dobrih savjeta. Da ne duljim, grupa se zove:

Organizirajmo smislenu građansku inicijativu za smijenu vlade RH

i svi dobronamjerni savjetu su vise nego dobrodosli. Prenosim osnovnu nit vodilju na pollitici u cijelosti. Naravno, mogao bi jos i knjigu napisat, ali mislim da ce svakom bit biti jasna.

Cilj ove grupe je da okupi istomisljenike koji dijele sljedece vrijednosti:

1.) Jacanje svijesti gradjanja RH da imaju LEGIMITET i SNAGU mijenjanja vlasti bilo kada, a ne samo svake 4 godine na izborima

2.) Trazenje smijene mora biti ZAKONITO i CIVILIZIRANO u skladu sa svim propisima RH.

3.) Naucimo vlast da suzi NARODU, a ne da narod sluzi VLASTI

4.) Ova grupa nije ideoloski obojana i primaran je cilj da OJAČA svijest svih građana RH da imaju MORALNO PRAVO i SNAGU zahtjevati promjene u svakom smislu (političkom, ekonomskom, vjerskom, ...)

Svi koji se slažu sa ove 4 točke su dobrodošli. Nadam se da nije ograničavajuće za sve normalne građane ove naše jadne RH. Cilj grupe je da se osmisli NORMALNA i ZAKONITA inicijativa, kojom mi, obični ljudi, na NORMALAN, CIVILIZIRAN ali vrlo EFIKASAN način možemo natjerati vlast (apsolutno nevažno koju) da radi u interesu nas. A ne njih.

Mali Pernar je hrabar, ali je istovremeno, bar onima koji imaju malo smisla u psihologiju, lagano granican. Jedino u cemo se kao organizator grupe slazem s njime je da treba mijenjat vlast ODMAH, jer nas vodi u propast.

Meni osobno je skroz svejedno da li ce sljedecu vladu sastaviti Hrvatska Čista Stranka Prava u koaliciji sa Zelenima Hrvatske. Moj je cilj, da shvatimo da imamo SNAGU i MOĆ mijenjati svaku vladu za koju smatramo da ne radi u nacionalnim interesima (blagostanje i prosperitet), kada smatramo da da se kosi sa istima, u bilo kojem trenutku. Bili smo robovi tuđincima vjekovima, NE ŽELIMO biti robovi našima. IMAMO PRAVO na BOLJU BUDUĆNOST.

Dakle, pozivam sve DOBRONAMJERNE građane RH da se priduže i da svojim KREATIVNIM, NENASILNIM idejama doprinesu svojim prijedlozima na koji nacin da BILO KOJU VLAST prisilimo da slusa NAROD.

Moje ideje su sljedece:

1.) Nosimo gace 3 dana, taman da zažute, nadjimo otrgnutu granu i spontano isprebodimo Trg Zrtava fasizma isped sjedista HDZ-a nasim iznosenim gacama na stapovima i posaljimo poruku da su nas doveli na prosjacki stap.

2.) Otvorimo ziro-racun u "nasoj" banci, npr HPB-u, uplatimo bar 10 Kn (neka nas se skupi 50.000, to je pola milje Kn), zatrazimo sponzorstvo neke reklamne agencije (i njima je u interesu da VLADA radi u interesu gospodarstva, jer s aktualnom, narudzbe im drasticno padaju - sjetio sam se Brukete & Zinica)) i zamolimo da sloze dobar jumbo plakat ( npr. Jacu s krunom i žezlom, a pod njom gladna raja i slogan . Oktroirana carice - ABDICIRAJ. Potpis: Tvoj narod - ne želimo kolače!). I onda zakupimo panoe i platimo s lovom koju smo uplatili. Da onako blješti uz putove. Pogotovo od Banskih dvora do aerodroma. Tak da si mora staviti povez na oci kad ide u npr. u Vukovar preko Osijeka s avioncekom.

3.) Ako si nedjeljom priustimo meso (znam da je piletina najjeftinija), sacuvajmo sve kosti, pa se dogovorimo, npr. 03.04.2011., prosecimo ispred vlade (tijekom cijelog dana- kako tko može) i bacajmo ostatke (koštane) na ulaz u vladu. I to je MIRNA i NE NASILNA PORUKA. Gospodo ostavili ste nas da oglabamo kosti..

Dakle, nadam se da ste shvatili, ima puno nacina da im pokazemo da MI vladamo, a ne ONI. I to ima puno nacina, osim ovih koje vidjamo na dnevnicima i koje oni jedva cekaju. Oporba nam je za Q-ac, ali zato MI nismo. Idemo, uzmimo stvar u svoje RUKE. IZLUDIMO ih pametnim nacinima, neka drhte svi pred NAMA. Jer mi smo TI koji smo im OMOGUCILI to sto imaju. MI im to moramo ODUZETI. Ne dajmo da nas proglasavaju HULIGANIMA, jer mi GRADJANI RH to NISMO. Pokazimo da smo PAMETNIJI od NJIH i da cemo ih od DANAS tjerati da nam SLUZE!!!!

Ocekujem puno kreativnih ideja, kako smisleno, pametno, nenasilno, promijeniti vlast koja ne zasluzuje da vlada....

p.s. Ono, ko u business novinama, u kojima autori posjeduju dionice, imam potrebu reci sljedece:

1996. Kao idealisticki klinjo, koji je vec tada vidio da HDZ vodi zemlju u propast, uclanio sam se u HSLS. Entuzijazam je trajao do sukoba Budiša - Gotovac. Tada sam odlučio biti svoj, ali mi je ipak nadu budio SDP. Nikad član ali simpatizer i glasač. Nakon prvog razočaranja 2003. shvatio sam da je najbolje biti svoj. Građanska alterntiva nema snagu ni jedne političke opcije. Iako sam GENERALNO u centru ( s nacinalnim i ekonomskim temama desno, a socijalnim lijevo), odlučio sam da se AMA baš nikada neću politički opredjeljivati. Moj cilj je da probudim svijest SVAKOM građaninu RH da ima MOĆ mijenjati vlast. Bilo koju i bilo kad!

Komentari

Kad smo kod kreativnosti,

Kad smo kod kreativnosti, meni je ovo najjača stvar ovih dana:

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ideja broj 1

Napravimo na A4 papiru slogan: JADRANKA ODLAZI i stavimo njenu sliku gore. Preko Facebook grupe podijelimo dokument i svatko tko zeli da doista ode, neka ga isprinta i zalijepi na straznje staklo u automobilu.

Jeftino, efektno, nezahtjevno, ne iziskuje pretjerani angažman, a šalje snažnu poruku. Zamislite ujutro se vozite na posao a na stražnjim staklima poruka: JADRANKA ODLAZI

Tko je glasao

Goxic

Te papire možete bacati sa nebodera.
Kako je počelo za vrijeme prolječara.
Imate sada i Mamuticu.
Doli kod Oštrića ti je još jedan moj prijedlog.

Ostavljajte materijale po tramvajima, autobusima.
Zalijepite po aerodromu.
Po svim sredstvima javnog prijevoza.
Stavite materijale pod brisače automobila itd.

grdi

Tko je glasao

Goxic

Napravite više dobro fotoshopiranih uradaka i stavljajte link na njega da ga ljudi mogu isprintat te polijepiti ili podijeliti po svim mjestima Hrvatske.

grdi

Tko je glasao

Letak

Evo letka, posaljite linkove svojim prijateljima, postavite na status na Facebooku sljedecu poruku:

INICIJATIVA BR. 1:

Vrlo je jednostavna. Preuzmite letak s donjeg linka:

http://www.4shared.com/document/Y4grU59t/Letak_Jadranka.html
...
Posaljite poruku prijateljima ili postavite u status na profilu. Isprintajmo letak i stavimo ga svi na staklo automobila. Mislim da je ovo vrlo jeftin i efikasan nacin da se solidariziramo i osvjestimo da želimo da ODU!!!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci