Tagovi

ono po naski «ako se nesto desi»,

posljedni pokušaj da se sprije?i curenje nafte u Meksi?kom zaljevu, "top kill", nije uspio

ekoloska katastrofa u meksickom zaljevu, pored loseg, sto smo svakodnevno obavjestavani putem medija, donjeti ce sigurno i puno dobrih stvari glede ekologije.

Pitate se zasto, pa upravo ti «Amerikanci», kojima nazalost sada nafta zagadjuje, obalu unistava floru i faunu, su u povijesti, cekali nesrecu «Exxon Valdez 1989» na svojim obalama Aljaske da bi IMO (internacionalna pomorska organizacija) s velikim naporima tek uspio 1999 u borbi protiv istih tih Amera «krupnog naftnog lobia» donesti zakone glede dvostrukih oplata brodova, odnosno 2015 glede povlacenja jedno oplatnih tankera iz plovidbe,dobro ste procitali 2015.

Opcenito receno tako izgleda ,no predmet je slozen i obiman, ....... Ameri «krupni naftni lobi» koci , ustvari narod je tamo - kao narod u Hrvatskoj sada, a sto i narod moze.....

Naravno naftni lobi kroji i stvara zakone, njemu u korist, daje netocne i nepotpune informacije, opet sebi u korist.

Glede ekoloske tragedije treba napomenuti: rupa u cijevovodu s kojim je bio spojen «semisub» platforma je na dubini od cca 1500 m.

Sada zamislite vas kucni cijevovod, tj da imate cijev koja je napukla, sto mozete uciniti, treba smanjiti pritisak, tj zatvoriti vodu i zamjeniti cijev. Tu dolaze svi problemi jer smaniti pritisak u cijevovodu :
- se u normalnim okolnostima radi, da se ubacuje «mud» s nekim drugim smjesama «puderima».....
- no cijev nije u normalnom stanju, ona je ostecena, na dubini je od 1500 m i fali segment od 1500 m od dna do platforme, koje nema, koja je potonula, te opreme koja je bila na samoj platformi.

Slican dogadjaj se dogodio nekih desetak godina unazad u Indoneziji; «ali na dubini od 200 m», i naftni lobi to zna,
Pokusavalo se na sve nacine i svi su bili, bili neuspijeli do jednog.
Taj jedan je busenje nove busotine, i ako vas ovo poglavlje je bas zanimalo, mogli ste procitati odmah po potonucu platforme da je «BP» odmah demobilizirao drugo sretsvo za busenje druge rupe, koji vjerovatnije vec busi velikom brzinom u borbi s vremenom, jer kad ta druga rupa-busotina preuzme tlak na sebe, biti ce se i u mogucnosti sanirati, zacepiti prvobitna busotin koja kontaminira i koja ce jos dogledno vrijeme kontaminirati.

- nitko nikad nece saznati koliko nafte ce zavrsiti na dnu, i bilo bi lose spekulirati, no ono sto je «cinjenica» nitko ne busi na takvim dubinama za takve kolicine koje objavljuju.

Bas si mislim kako se ovak tekst moze tumaciti i drugacije na slicne dogadjaje sada prisutne u Hrvatskoj; ako zamjenimo naftu; busenje, cijevi, s drugim nazivima.

Za kraj, kapital je trcao u osvajanje dubina preko 100 m ali nije napravio predispozicije, u slucaju ono po naski «ako se nesto desi», bas zato i mislim da u ovom slucaju ce krupni kapital ostati kratkih rukava, a obican narod profitirati.

Bas si mislim kako se ovak tekst moze tumaciti i drugacije na slicne dogadjaje sada prisutne u Hrvatskoj; ako zamjenimo naftu; busenje, cijevi, s drugim nazivima

Komentari

Posao kojim se taj naftni

Posao kojim se taj naftni lobij bavi, je previše opasan za cjelokupni život na Zemlji.
Zbog lagodnog života šačice beskrupuloznih predatora homosapiensa, svi drugi oblici života trpe posljedice zagađenja.
Mišljenja sam da je katastrofa izazvana ljudskim faktorom, ravna genocidu prema cjelokupnom životu na ovom planetu. Kazna za takvo djelovanje na ovom svijetu ne postoji. Odgovornost za svoja djelovanja, svi odgovorni, sa sobom nose u vječnost.
Ja ih mogu samo žaliti. Ne zbog toga što su izgubljeni trag u vremenu i prostoru, nego zbog svega onoga kroz što još moraju proći.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci