Tagovi

Njihov grijeh... preveliki grijeh...

Božo Biškupić, Milan Bandić i Ivo Sanader (photo by Večernji list)

Desila se katastrofa. Dvoje ljudi degradirano je zbog propusta u obavljanju dužnosti. Bila je to jednostavno kap koja je prelila čašu. Greška koja se jednostavno ne smije dogoditi. O čemu se radi?

Dvije službenice, voditeljice poslova u Uredu za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, smijenjene su jučer zbog propusta pri slanju ugovora. Njihov grijeh… preveliki grijeh bio je što je iz tog ureda u Ministarstvo kulture upućen ugovor u kojemu je greškom umjesto imena sadašnjeg ministra Biškupića stajalo ime prošlog ministra Vujića. Zamislite! Kakav je to samo uvreda, povreda u obavljanju dužnosti, greška koja se nikako ne smije dogoditi, ali dogodila se. Nije bitno što je to bila nepažnja tajnice koja je jednostavno sistemom copy+paste izgenerirala zaglavlje ugovora i takvog proslijedila dalje bez pomnijeg čitanja. Greška koja se mogla dogoditi svakome, ali greška koja u društvu licemjera gdje vašar taštine seže u granice neslućenih prostranstava jednostavno nema opravdanja.

Zamislite samo, na dopisu je bilo krivo ime. Strašno! Možete upropastiti GUP, dodjeljivati 18% poslova izravnom pogodbom umjesto javnim natječajem, fingirati natječaje, bježati od policije u pijanom stanju, posložiti 70 tramvaja kako bi se divili prizoru dok nekoliko desetaka tisuća građana diljem grada kasne na posao uzaludno čekajući tramvaj, dignuti cijene parkiranja u nebo… sve to možete bez posljedica, ali jao si ga vama ako upišete krivo ime na ugovor koji ide kakvom ministru.

cnn.blog.hr

Komentari

Da je taj ministar nešto

Da je taj ministar nešto više od obične nule sam bi se suprostavio tom drakonskom i naravno nepotrebnom kažnjavanju dokazujući da je netko i nešto i bez ministarske funkcije, dakle da je čovjek. No nije se naravno javio, jer zato što mislite da nije znao,.... pogrešno.. prije će biti da je osobno tražio vješala za "zločince". Dokaz je to naravno da se ovdje radi samo o licemjerju i bolesnoj taštini. No tu smo gdje smo....sami smo birali naše đelate

Tko je glasao

Jako mi je zabavno citati

Jako mi je zabavno citati kako se neki SDP-ovci naivno obracaju glasacima sa retorikom da je Bandic "samo mangup u njihovim redovima", a nepogrijesivi Milanovic nema pojma sto mu taj radi iza ledja ;)
Prejadno...

Tko je glasao

Ne kuzim kakve veze ima tvoj

Ne kuzim kakve veze ima tvoj komentar (G-News) sa temom koju komentiras. Ako bas zelis komentirati unutarnja previranja u SDP-u objavi tekst na tu temu fino otvoris novu temu i deri naravno argumentirano.

Ovo bih ja prozvao spamom :-)

Tko je glasao

Ratno stanje u zagrebačkoj

Ratno stanje u zagrebačkoj upravi je tradicija koja se nastavlja i pod Bandićem. To je, karikirano, profiliralo 3 vrste uposlenika:
1. ratni profiteri 10 %, koji se snalaze u svim situacijama, na koje se rotirajuća čelništa moraju oslanjati i koje ne mogu pročitati, prvenstveno jer isti ne mogu ni sami sebe pročitati. Tu ima svega. Taj sloj polako i sigurno buja, kao smetlište, jer svi vlastodršci, uz iznimku Holjevca, toleriraju sve tom sloju i nikoga ne miču potpuno;
2. umjerenjaci 40 %, koje karakterizira korupcija i rad po načelu automata (koliko para toliko muzike);
3. šljakeri 50 %, koje se drži pod histerijom i stravom, do osjećaja da če biti streljani, a discipliniraju ih u prvom redu predstavnici grupe 1. snajperski, s distance, dok ih predstavnici grupe 2. drže pod osjećajem neuspješnog smeća. U ovoj grupi se nalaze razni, uključujući one koji najviše znaju i rješavaju najviše ili cca 90 % toga. Stranke ih mogu prepoznati kao one na kojima u manjoj ili većoj mjeri iskale svoje porive, za razliku od grupe 2. s kojima se sastaju i dogovaraju preko veze i grupe 1. kojoj se nastoje približiti.

Pod Bandićem se stilistika pomiče na pas mater, što s jedne strane pojačava histeriju na niže a s druge i na više. Treba priznati da je taj proces puzao i prije Bandića a značajne korake u dizanju na višu razinu ratnog stanja su učinili henesijevac Vedriš, komesarka Marina Matulović Dropulić i HNS.

Stvar je pod izravnim vanjskim uticajem i odgovara živoj vanjskoj praksi. Enorman vanjska praksa je uredno orjentirana na jedan o 3 nabrojana načina rješavanja stvari, pri čemu se iznimno nalazi snage na tzv. uredan način. Na ponašanje uprave utiču unutarnji i vanjski razlozi. Npr. veoma iznimna ponašanja normalnog i jednakog komuniciranja sa sve 3 vrste izazivaju dar-mar - predstavnici vrste 1. vas beskrajno probaju disciplinirati, predstavnici vrste 2. ne mogu sudržati bijes i gađenje a predstavnici vrste 3. su u strahu i po teškim gerilskim pravilima probaju dati znak da je oapsno i da tako ne ide. Tu se je preporučljivo ponašati veoma strpljivo i preminimalistički, osobno sam izazavao cca 100 revolucionarnih zbivanja kad sam rješavao slučajeve masovnog karaktera ne čekajući po 3 godine dok se iskoordinira stav o tome, u svim tim revolucijama nije bilo izbora ali je vrsta 3. pretrpjela velike žrtve zbog učešća u stvari. Te ljude se ne može zaštititi, niti pomoću uticaja na vrhove, naš totalitarizam je iskusniji od drugih jer ubija i uobičajenim šarmom. Nije rješenje niti da se neki gerilci izvana ubacuju u te redove, jer su potrebniji za druge bitke.

Rješenje je da vrsta 3. sama to rješi a mi ostali oko toga postajemo sve nemilosrdniji. Bandiću ne pakirati. Svi smo mi to proizveli.

Tko je glasao

O takvoj greški se može

O takvoj greški se može puno razglabat, pogotovo s koje strane se gleda. Neko ko radi na jednom važnom mjestu mora znati kaj piše i prije nek pošalje dalje treba par put pročitat. Vremena imaju dosta. Na taj način možeju i strogo povjerljive stvari dojti van, naravno kad se ne prekontrolira ono kaj se napiše.

Na pllitika.com kad nekaj napišeš kaj se može na dva načina rastumačit odma se osjeti i kritike pljuštiju sa svih strana.

Ne ulazim u detalje,ali ko garantira da več greških nije bilo i jel je bilo opomena.

Tko je glasao

Poanta je da je to jedna

Poanta je da je to jedna minorna greška koja se lako ispravi. Nitko nije oštećen i nikakav novac nije nestao. Jedino što je u svemu tome stradalo je taština pojedinaca koji misle da su svete krave i da je to nekakva nedopustiva grška. Ti ministri su obični političari koji su zamjenjivi... potrošna roba... ali taština ih iz sluge narodu pretvara u despote i umišljene veličine.

Tko je glasao

Ja nism zastupnik takvih

Ja nism zastupnik takvih kažnjavanja. I od tebe je ljepo da imaš takvo gledište. Jel ga u svemu sprovodiš i držiš ga se u komunikaciji s drugima na pollitika.com.

Tko je glasao

Mene bi zanimalo ko je to

Mene bi zanimalo ko je to ocjenil s jedinicom i zakej.

Tko je glasao

Od mene ste dobili jedinicu

Od mene ste dobili jedinicu za ovaj komentar kojim inisinuirate nečiju nedosljednost (cnn-ovu) u postupanju. Ne podnosim takva dociranja i lažnu moralnost odnosno poštenjaštvo. Ako Vam ta ocjena ruši karmu, ja ću Vam je odmah izbrisati. Ali to je zadnji put.:)

Grgo

grgo

Tko je glasao

Ma ne samo ju ti ostavi.

Ma ne samo ju ti ostavi. Uvjek je dobro znat s kakvim ljudima se ima posla. Mene je zanimalo zakej,jer sam samo postavil pitanje.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci