Tagovi

Nikola Grmoja je ponovno upozorio na korupciju u HT-u

Nikola Grmoja:"Neće nam nitko iz Njemačke određivati na koji način ćemo se mi u svojoj državi ponašati."

Nikola Grmoja, Prijepis govora, Hrvatski Sabor, 3. ožujka 2017. godine:

"Poštovani podpredsjedniče, poštovane kolegice i kolege zastupnici, u nekoliko navrata u poslijednjih nekoliko mjeseci govorio sam o korupciji u telekomunikacijama i nataviti ću govoriti o toj temi, o njoj ću govoriti i danas, jer praktički sva ona upozorenja koja sam iznio, ništa se po tome nije dogodilo, a želim da ova moja izlaganja u Hrvatskom Saboru budu vjetar u leđa gradnji infrastrukture od strane države novcima iz europskih fondova.

Izložit ću konkretan slučaja koji se dogodio odmah nakon prodaje Hrvatskih Telekomunikacija a odnosi se na izvlačenja novca preko izmišnjenih intelektualnih usluga koje je predvodio Ivica Mudrinić, tadašnji predsjednik Uprave Hrvatskih telekomunikacija.

Nezavisna savjetnička kompanija Ernst&Young u ljeto 1999. godine, neposredno prije prodaje 35% dionica HT-a Deutsche Telekomu, izvršila je snimanje svih poslovnih procesa u HT-u u okviru projekta reorganizacije kompanije. Definirani su razlozi za postojanje svakog poslovnog procesa, od tržišnih, tehnoloških pa sve do zakonskih i ugovorenih obaveza prema državi.

U dokumentu je jasno opisan i poslovni proces optimizacije mreže za mobilne komunikacije te je utvrđen i način na koji država štiti svoj interes kroz zakonom i koncesijskim ugovorom definirane gubitke u sustavu koji ne smiju biti veći od 5%.

Početkom listopada 1999. HT nakon prodaje 35% dionica Deutsche Telekomu, odmah se potpisuje 60 milijuna kuna težak ugovor tehničke pomoći HT-u kroz nedefinirane intelektualne usluge. Treba napomenuti da je ovo nezakonito i da je očiti primjer izvlačenja novca. Naime, HT je u tom trenutku u većinskom državnom vlasništvu i ovakvu akviziciju može izvršiti samo kao javnu nabavu, a ne kupovati ovakve usluge od manjinskog vlasnika.

Iz slijedećih je dokumenata, koje ja imam i koje ću ovdje obrazložiti, jasno da se nikakve usluge nisu niti dobile od Deutsche Telekoma nego se samo izvlačio novac.

28. listopada 1999. godine Ivica Mudrinić piše u Bonn Stefanu Grossu pozivajući se na potpisani ugovor predlažući da u okviru tog ugovora HT dobije usluge tehničkog suporta optimizacije GSM mreže.

Na konferenciji za tisak uprave HT-a iz listopada 1999. tvrdi se da je proces optimizacije GSM mreže u tijeku i da se obavlja u suradnji sa stručnjacima iz DT-a.

Odmah potom, Mudrinić u studenom 1999. godine u intervjuu za kompanijski časopis izjavljuje da će postupak biti pri kraju u idućih par tjedana, da je na postupku angažiran veliki broj visokoobrazovanih stručnjaka koji sada imaju i potporu strateškog partnera.

Iz pisma kojeg 13. siječnja 2000. godine Dr. Reinhard Scheller, International Business Director piše Ivici Mudriniću, pozivajući se na pisma Stefanu Grossu jasno je da nikakva suradnja na tom području još nije realizirana nego se tek planira prvi sastanak.

Budući da se proces optimizacije nije odvijao prema planu kojeg je prije 6 mjeseci ustanovila nezavisna savjetnička kuća Ernst&Young, a Uprava je već upozorena na kršenje te je sad došlo do ozbiljnog kršenja ugovora o ostvarivanju koncesije, podnesena je predstavka resornom ministarstvu.

6. ožujka 2000. godine Mudrinić se očituje na upit resornog ministra te priznaje gubitke u sustavu od 18,5% te obrazlaže da će se problemi otkloniti u idućih 3-4 mjeseca kroz proces optimizacije. U ugovoru o koncesiji dozvoljeno prekoračenje gubitaka od 5% je 72 sata. Dakle Mudrinić priznaje, da je suradnja s DT-om kroz proces optimizacije izmišljena. Jer da je to što on u medijima tvrdi istina ne bi došlo do kršenja Ugovora o ostvarivanju koncesije.

27. ožujka 2000. godine član uprave HT-a Božidar Poldrugač dogovara formiranje zajedničkog HT-DT tima za provedbu optimizacije GSM mreže.
Na kraju od te suradnje nije bilo ništa, optimizacija je provedena onako kako je prvobitno bilo i planirano, a Deutsche Telekomu je plaćeno 60 milijuna kuna. Deutsche Telekomu je u vrijeme dok je bio manjinski vlasnik plaćeno ukupno 417 milijuna kuna. Do iznosa su došli jednostavnom matematikom, onoliko koliko je DT bio dužan platiti HT-u temeljem razlike u interkonekciji su proglasili intelekualnim uslugama DT-a prema HT-u.

Pored ovog slučaja koji se odnosi na nezakonito izvlačenje novca iz Hrvatskih Telekomunikacija prema tada manjinskom vlasniku, Deutsche Telekomu, odmah nakon prodaje, došlo je i do obustave planiranih investicija u širokopojasni pristup internetu.

Dakli ovi primjeri pokazuju na koji način se izvlačio novac iz Hrvatskog Telekoma, kako je Deutsche Telekom na kraju preuzeo Hrvatski Telekom, a MOST će se boriti da država gradi svoju infrastrukturu, neće nam nitko iz Njemačke određivati na koji način ćemo se mi u svojoj državi ponašati."

Dragi prijatelji, prije točno šest godina dao sam iskaz policiji (PU ZG Odjel gospodarskog kriminaliteta) povodom kaznenih prijava protiv Božidara Poldrugača, Ivice Mudrinića i Gašpera Gaćine.

Iskaz je počeo u utorak 1.ožujka 2011. Tijekom iskaza smo zaključili da će iskaz trajati dugo te će se u nastavcima odvijat i tijekom idućih dana.

Slučaj je htio da se dijelovi mog iskaza kojeg sam s vama podijelio ovdje čuju danas sa saborske govornice.

Video zapis govora sam podijelio i na svom Youtube kanalu.
----> https://youtu.be/5c28KnurLNg

Komentari

Ah, ti GRIZLI-ijevci

Nikola Grmoja je jučer ponovno upozorio na korupciju u HT-u.

Sutra će, nakon što se ništa ne dogodi zbog te korupcije, kao i drugi MOST-ovci dići ruku za izglasavanje povjerenja Cvitanu i DORH-u.

A trube da se zadnjih par desetljeća u RH krade, te da je razvijena korupcija?
Tko je na čelu DORH-a svih tih godine?.

Baš su dobro "brifirani" ti GRIZLI-ijevci, odgovorni za 5 milijardi kuna štete za RH, zbog inzistiranja na nastavku arbitraže INA-e i MOL-a, radi čega su srušili prethodnu vlast i usput uzrokovali troškove građanima RH zbog novih izbora.

Može kum, može brat....
Može HDZ, može SDP....
Može javni bilježnik, može državni kredit....
Sada je, sada nije...
Može ovako, može onako...

http://www.index.hr/black/clanak/afera-dnevnice-grmoja-prije-mjesec-dana...

Tko je glasao

Odličan dnevnik, velkom bek

Odličan dnevnik, velkom bek Papar, konačno da netko razbije baljezganje lažnih domoljuba na ovom jadnom portalu
a sad na temu,
Poštovana gospodo, zar mislite da je Njemačka slala vojnu pomoć
ratom i sankcijama zahvačenoj Hrvatskoj zato što nas voli, što smo im baš onak simpa!?
Gdje je onaj uvjek predizborno najavljivani ugovor o prodaji HTa ?
Da li će ikad itko odgovarati za razbijanje HPTT i prodaje najprofitabilnijeg dijela?
Netko je spomenuo da Grmoja nije bitan, naravno da nije ali lik je zadnjih mjesec dva postao vrlo zanimljiv,
baš me zanima dokle seže njegova politička snaga i kako će se stvari razvijati.

Tko je glasao

Da li će ikad itko odgovarati

Da li će ikad itko odgovarati za razbijanje HPTT i prodaje najprofitabilnijeg dijela?
zašto bi netko uopće trebao odgovarati? ti misliš da je bolje da kompanije ostanu pod direktnom kontrolom političkih stranaka, i da svake četiri godine prisustvujemo cirkusu od kadroviranja, kao nedavno u Podravci?

Tko je glasao

Jura, Govno smrdljivo. Ti

Jura,

Govno smrdljivo. Ti nazivaš lažnim domoljubima ljude koji su dali svoje dijelove tijela i zdravlje za Domovinu.

Tko je glasao

lažni domoljubi

Skviki,
pod lažnim domoljubima se misli na one kojima su usta pune Hrvatske,a ruke su im u džepovima hrvatskih građana. Lažni domoljubi nisu bili na bojišnici,, već su za vrijeme Domovinskog rata vršili njaveću pljačku Hrvatske putem pretvorbe i privatizazacije i rasprodaje hrvatskih firmi. Sježam se kolona radnika koji su dolazili vlakovima iz Slavonije, Dalmacije, i išli na Matkov trg. Lažni domoljubi su im uništili i opljaćkali firme a njih otjerali na ulicu. Što je najgore lažni domoljubi su dobili niz odlikovanja za svoje zasluge, a da bojišnice vidjeli nisu.

w. ;)

Tko je glasao

Lažne domoljube čuva B. Petrov- čuvanjem D. Cvitana i DORH-a

pod lažnim domoljubima se misli na one kojima su usta pune Hrvatske,a ruke su im u džepovima hrvatskih građana. Lažni domoljubi nisu bili na bojišnici,, već su za vrijeme Domovinskog rata vršili njaveću pljačku Hrvatske putem pretvorbe i privatizazacije i rasprodaje hrvatskih firmi. Dakle, radi se o bivšim komunistima i njihovoj djeci, koji su se rasporedili po svim strankama, pravosuđu, Ustavnom sudu, diplomaciji , te državnim firmama koje su privatizirali.

Ti "lažni domoljubi", pobjegli su u diplomaciju za rata, a kasnije su vikali "Hrvatska, Hrvatska," po uputama A. Brown-a. ili je ta intelektualna elita imala anemiju pa je zbrisala u Englesku na školovanje,..., ili u Nagorno Karabah, jer ratovala je "samo sirotinja i neobrazovani.

Lažni domoljubi su im uništili i opljaćkali firme a njih otjerali na ulicu. Što je najgore lažni domoljubi su dobili niz odlikovanja za svoje zasluge, a da bojišnice vidjeli nisu.I onda ti viču "Držite lopove!", "Vrati ćemo opljačkani novac iz inozemstva", a kada vide da je to opljačkala njihova bivša"crvena" jugoelita, onda zašute i nastave pljačkati po njihovim obrascima, još od Ante Markovića. Zadnja velika pljačka bila je pljačka Croatia osiguranja, a vidi svi mediji i lijevoliberalni manipulatori i njihovi simpatizeri o tome šute, kao što šute i o 5 milijardi kuna štete koju je uzrokovao "brifirani" od njih, Božo Petrov i MOST, kroz inzistiranje na nastavku arbitraže s MOL-om, dok su zajedno s medijima, Merkel i neoliberalnim čoporom smjenjivali s vlasti Domoljubnu koaliciju.

Šteta koju su MOST i Božo Petrov nanijeli RH, te crvena mafija iza njih, ekvivalentna je šteti od 25 milijardi dolara SAD-u i svi o tome šute.

A ratna šteta od 40-tak milijardi dolara koju od Srbije ne potražuju političari i DORH, također je djelo istih jugokomunističkih kadrova.

To su lažni domoljubi i hrvatska peta kolona., o kojima i ti ne govoriš, a koje MOST i Božo Petrov štite i čuvaju preko DORH-a, D. Cvitana i pravosuđa.

Tko je glasao

crvena mafija

Nije li crvena mafija prešla u plavu mafiju i dok se je ginulo na bojišnici ona je krenula svom snagom pljačakti Hrvatsku. Nestali su divovi poput Jugoplatike, Jugoturbine, Industrogrdnje, Nikole Tesle (pardon on je sa da Ericsson), Nafe Dimić, Kamensko, Marko Šavrić, Željezara Sisak, Kromos, Pliva, Ina (doduše ona i saa postoji ali je u ruikama m MOL-a). .. da dlje ne nabrajam. Opljačkala ih je novonastala mafija koja je velike poticaje davala Todoriću na štetu ostalih poljoprivrednika.

w. ;)

Tko je glasao

Komunistička crvena ergela je izvršila pljačku

Ovdje ti je odgovor:
http://pollitika.com/quottudjmanovi-200-obiteljiquot-nemaju-veze-s-tudjm...

Ipak se radi o crvenoj mafiji. Najveće pljačke su njihova (ne)djela.
Pogledaj po svim gradovimau RH koliko su se obogatili komunistički "funkcioneri" i "menageri" te njihova djeca!!

Tko je glasao

crveni=plavi

Veliki dio komunista, na visokim funkcijama - sekretar, direktori su u novoj državi promijenili košulju i postali visokopozicionirani političari većim dijelom u HDZ i HSP a manjim u SDP i HNS. Također su postali veliki vjernici, Nije bitno što ne znaju moliti Oče naš i Zdravo Marijo, ali vješt mrmljaju i za blafgdane se guraju u prvim redovima u crkvama. Neki od njih su se bacili u biznis. Todorić nije od danas.

w. ;)

Tko je glasao

uvrede uvrede...

... ne samo da ovim "bivše komunjare" vrijeđaš pokojnog predsjednika Tuđmana, već sada uplitanjem diplomacije vrijeđaš i precjednicu Kitarović...

... ima li kraja mržnji?

Tko je glasao

Ukuhana rajčica i Apatinsko pivo

... ne samo da ovim "bivše komunjare" vrijeđaš pokojnog predsjednika Tuđmana, već sada uplitanjem diplomacije vrijeđaš i precjednicu Kitarović...Da je Tuđman bio komunjara, ne bi ga ti isti proganjali i zatvarali u zatvor, zbog "hrvatskog nacionalizma"!.

Na nivou si osobe čiji je IQ takav da kada pročita na etiketi boce s ukuhanom rajčicom "Apatinsko pivo" ( a koju lijena domaćica nije skinula s boce), tvrdi kako je u boci čisto Apatinsko pivo i kao dokaz glasno slovka A-P-A-T-I-N-S-K-O P-I-V-O, te pokazuje etiketu-kao dokaz da je to 100% pivo, iako je popio ukuhanu rajčicu (živi u RH koju je stvorio dr. F. Tuđman i hrvatski narod), umjesto Apatinskog piva (života u Jugotalibaniji).

... već sada uplitanjem diplomacije vrijeđaš i precjednicu Kitarović...Predsjednica je tražila smjene u veleposlanstvima , ali premijer- Andrej Obuljen-Pupovac i dalje želi kadrove Kukurikaša u veleposlanstvima, da bi kukurikali srpske nacionalne interese širom svijeta, prema partiturama A- Merkel i Soroševaca.

Tko je glasao

Jelen pivo...

... ne bih znao ovo s etiketama, ne družim se s lijenim domaćicama.

A što se tiče naše precjednice, mislio sam da ciljaš na njezinu veliku ulogu u diplomaciji dok je studirala... i dok joj je dragi studirao... sve tijekom rata... dok su se ljudi javljali za frontu, oni su se javljali u HDZ... što je isto vrlo korisno za obranu domovine :)

Tko je glasao

Predsjednica je snaga čuvana za velike hrvatske bitke

... ne bih znao ovo s etiketama, ne družim se s lijenim domaćicama.

Vjerujem da se ne družiš s domaćicama, nego s vrijednim "domaćinima".

A što se tiče naše precjednice, mislio sam da ciljaš na njezinu veliku ulogu u diplomaciji dok je studirala... i dok joj je dragi studirao... sve tijekom rata... dok su se ljudi javljali za frontu, oni su se javljali u HDZ... što je isto vrlo korisno za obranu domovine :)Pametna žena, čuvala se za borbu protiv gorih neprijatelja od četnika. Za borbu protiv jugopata, titoista, orjunaša, udbaša, pete kolone.
Pametnih je malo i takvi moraju preživjeti do najvažnijih bitaka.
Njeno djelovanje u diplomaciji i sada kao Predsjednice RH je važno za Hrvatsku, kao gardijske brigade u ratu.

Predsjednica je snaga čuvana za velike hrvatske bitke.

I ti nešto "pričaš", a gradio si ZZP A. Gotovini, M. Markaču, cijeloj RH?
Nije bilo korisno po RH sudjelovati u DR, nego sudjelovati na hrvatskoj strani,a ne na JNA i četničkoj strani.

Tko je glasao

što jest jest...

... Kolinda pametna
... Plenković anemičan i pametan
... Petrov pametan
... Sanader pamaten
... Karamarko pametan

Idem ja jesti integralne domaćice... da ne smetam ovako pametnima.

Ti slobodno nastavi s bulažnjenjima, ne daj se smetati :)

Tko je glasao

Nije pivo u boci s rajčicom,na kojoj je etiketa "Apatinsko pivo"

U tvom popisu možda je više pametnih, ali samo dvoje je hrvatskih i domoljubnih, istinskih HDZ-ovaca, a ovo drugo su ubačeni petokolonaški elementi koji nisu za hrvatsku Hrvatsku.

Plenković- malo ušminkaniji Sanader, oba Pupovčeve dadilje i dojilje.

Petrov -najveća štetočina po RH. Napravio nam je štetu od 5 milijardi kuna (na naših 4milijuna stanovnika 5 milijardi kuna, predstavlja isto kao 25 milijardi dolara za SAD i dadilja D. Cvitana i DORH-a, te kukurikaških kadrova, koje je narod odbacio na izborima.

Tko je glasao

Walpurga, Jura spominje osobe

Walpurga,

Jura spominje osobe sa pollitika.com, a ja dobro poznam neke od njih.

Tko je glasao

Skviki, kad piješ pij u

Skviki, kad piješ pij u guzicu a ne u glavu, opasno te hiče taj alkohol.

Tko je glasao

Jura

Sve ti je to ka pokretna traka.
Svi se oni samo izmjenjuju.
Pusta obećanja.
Vrati se na Paprov dnevnik i pogledaj godine koje se spominju u njemu.
Sve u svemu DT je jači .
A tko je jači taj i tlači.
Možemo se nadati jedino (i boriti za to) da nam njihove usluge budu po kvaliteti i cjeni kao i u drugim zemljama Eu. I na tome treba raditi. Svi zajedno.
E, Papar ti to može pojasniti.

Tko je glasao

Konacno jedan normalan

Konacno jedan normalan dnevnik o nenormalnim stvarima.

Tko je glasao

I što sad...???..

I što sad...???..
Svi mi znamo da se kompletna privatizacija, ne samo HT-a, dogovarala s politicarima, prije, tada i onima poslije koji su bili na vlasti, bez obzira na politicku orijentaciju. Ovim dnevnikom se samo potvrdjuje ono sto svi znamo ili „znamo“. Glavni i najveci problem je da RH ne fukcionira na zdravim odnosima kako ekonomskim tako i zakonodavnim. Da li i kada ce se to promijeniti tesko je donositi bilo kakve zakljucke jer ovakvo stanje moze jako dugo potrajati a „Don Kihotovska“ borba pojedinaca protiv sistema....hhhhmmmm...uvijek je bila pogubna za pojedinca.

Tko je glasao

DeVeT

Da te citiram:
" Da li i kada ce se to promijeniti tesko je donositi bilo kakve zakljucke jer ovakvo stanje moze jako dugo potrajati a „Don Kihotovska“ borba pojedinaca protiv sistema....hhhhmmmm...uvijek je bila pogubna za pojedinca."

Pa Papar je jedan od primjera da to baš nije tako.
Il ti nije poznato?

Tko je glasao

@grdilin ...

@grdilin ....moram priznati da mi nije poznato....ali ako je tako kako ti kazes...svaka mu cast...drzim mu fige...a sad da nudim svoju pomoc mislim da bi bilo besmisleno....
u svakom slucaju hvala na info.....

Tko je glasao

DeVeT

Ma Papar je svoje riješio.
Al nas je sve zaj....
Sve je to nama HT naplatio :):):)
Kao da je Mudri iz svog džepa platio :):):)

Tko je glasao

Znaš ti da ja već treću

Znaš ti da ja već treću godinu živim u Splitu...
Samo se sa Splićom viđam.
https://youtu.be/uQ_l-vvrJn0
ogao bi navratiti do Trogira da malo dignemo jedro.

Tko je glasao

hehhe

Zovi samo zovi ......

Spojit ćemo planinu i more.

(p,s. Spliću bi onaj fortunal otpuva u kanal heheh)

Tko je glasao

Deutsche Telekom nije

Deutsche Telekom nije filantropska organizacija, nego kompanija kojoj je primarni interes zaštita interesa njegovih dioničara. O toj činjenici treba voditi računa prije prodaje domaćih tvrtki strancima.
Hrvati imaju jedno jako neobično mišljenje o stranim ulaganjima - naime, po nama bi stranci trebali uložiti svoj novac u RH, a onda će naša politika i dalje kadrovirati po starim uzancama, određivati tko će gdje i koliko investirati, koga će zapošljavati i td.
Hrvatska pripada ekonomskoj zajednici u kojoj je zajamčena sloboda kretanja robe i novca, a holdinzi tipa DT su klasični školski primjer institucija u kojoj novac slobodno kola na dnevnoj bazi između pojedinih dijelova holdinga, bez obzira na države, u kojima dijelovi holdinga imaju svoja sjedišta.
Prema tome, pričice o tome kako "neće nam nitko iz Njemačke određivati na koji način ćemo se mi u svojoj državi ponašati" je jeftini populistički bofl, a u slučaju g. Grmoje i opći nadomjestak za nedostatak sposobnosti i znanja snalaženja u 21 stoljeću.

Tko je glasao

DT-Hrvatska

Jedna od največih kriminalnih organizacija.
I rade ono što smo im mi dopustili
I ne nisam kivan na njih.
Sva odgovornost je na nama.

p.s: Za DT-Hrvatska:
"Sve što tražim je da mi naplatite ono što ste mi isporučili, a ne ono što ste mi obečali."

Tko je glasao

Slažem se s dijelom tvojih

Slažem se s dijelom tvojih razmišljanja, pogotovo da je prije prodaje trebalo razmisliti kud to vodi.

Kao i s navodima o kadroviranju.

Međutim ovdje se radi o nečem drugom, o kriminalu, a ne o biznisu.

Kakav holding je DT je jasno iz činjenice da je zbog korupcije kažnjen sa stotinama milijuna dolara kazni pred američkim sudovima.

Zbog korupcije u Mađarskoj, Grnoj Gori, Makediniji, Slovačkoj...

Potom su uspjeli povući dionice sa NYSE da ih ne gone za kriminal i u drugim državama.

Jedan od razloga za prebacivanje vlasništva nad crnogorskim telekomom je i taj što u Mađarskoj više ne smiju raditi stvari koje u Hrvatskoj mogu jer ovdje još jako vladaju pravosuđem, Ovdje im je oaza.

No treba biti otvoren i reći da je prvi plan DT-a bio da dobiju koncesiju za drugu mobilnu mrežu, dakle da budu konkurencija HT-u, a ne da ga kupe. Lokalna mafija (Ivić Pašalić) je taj natječaj provela tako da je prevarila DT i koncesiju dodijelila VIP-u i uzela provizije.

DT se samo ponaša u skladu s prilikama na tržištu, a one su mito i korupcija, samo što je DT moćniji od države pa je stanje sada betonirano.

Zato je za pozdraviti svaku inicijativu koja dolazi od vlasti da se naprave pomaci, bilo prema plasmanu boljih usluga, bilo prema raščišćavanju kriminala.

Da li je to populizam? Kakva je šuma takvi su i zečevi, alternativa je prosvijećeni apsolutizam.

:)

Tko je glasao

alternativa je prosvijećeni

alternativa je prosvijećeni apsolutizam.
tu se slažemo, samo bih ja rekao prosvjetiteljski apsolutizam, onaj koji prosvjećuje, jer prosvijećeni bi se lako mogao pretvoriti u trajnu kategoriju.
Teško je govoriti o suverenitetu jedne države u kojoj su telekomi njemački i austrijski, banke austrijske, ruske, talijanske i mađarske, naftna energetika mađarska itd...
To je posljedica globalizacije, koja je zapravo jedna posebna vrsta kolonijalizma, u kojem superiorne države koloniziraju ostale bez vojnih osvajanja, jer za klasičnim kolonijalnim ratovima nema više potrebe. Svi kolonijalni ciljevi se mogu ostvariti provođenjem vašingtonskog konsenzusa i masovnim privatizacijama u korist mega kompanija.
zato mislim da je način na koji Grmoja govori o revivalu nacionalnog suverenizma populistički bofl, jer uopće ne tangira meritum stvari....

Tko je glasao

Hlad

Ovdi Grmoja nije ni naj manje bitan.

Tko je glasao

MOST

Misliš li stvarno da će MOST naći dovoljno vremena da se bori za sve nas ?

Nekako mi se čini da je MOST već mjesecima prezauzet borbom za zapošljavanje u javnim službama kumova, žena i sličnog svojih članova da bi se stigao boriti za građane Hrvatske !?

Dobrović smijenio HDZ-ovca i u Upravno vijeće NP Krka imenovao suprugu istaknutog Mostovca

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci