Tagovi

Niko Kovač ne može glasati za dijasporu (i brat Robert također)

Kaže Jutarnji:

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, koji u HDZ-ovu spotu brani pravo dijaspore da sudjeluje na izborima za Hrvatski sabor, nalazi se na popisu birača Zaprešića.

Na istom popisu nalazi se i njegov brat Robert Kovač, te njegova supruga Anica. Budući da su na popisu za Zaprešić, braća Kovač na izborima će glasati za kandidate u prvoj, zagrebačkoj izbornoj jedinici i ne mogu glasati za listu za dijasporu.

Meni je ta cijela priča bila od samog početka smiješna i ujedno iritantna, ne toliko zbog toga što su to nekakvi nogometaši (ionako sam ga prvi puta u životu vidio u tom spotu) koliko zbog onog "E baš zato", jer zbog te rečenice ispada kako je ovaj odlučio glasati ne zbog toga da konzumira svoje biračko pravo (koje očito ne može konzumirati) nego radi prkosa, što je povijesno gledano uvijek glupa motivacija.

Komentari

Kada Niko bude svoj porez

Kada Niko bude svoj porez placao u Hrvatskoj, umjesto da novce gomila u Monacu ili nekoj drugoj bezporeznoj državi, bit će kao glasač poželjan! Ovakvo inatljivo, djetinjasto "E baš zasto" svjedoči samo o tome, da ima više u nogama nego u glavi, pa nek se svako drži svoje profesije!
Sram ga bilo!

Tko je glasao

Ima puno hrvatskih građana

Ima puno hrvatskih građana koji žive ovdje a ne plaćaju nikakvi porez
A ima onih koji plaćaju jako velike poreze. Ako ti je to kriteriji, onda oni koji plaćaju više poreza moraju imati pravo na više glasova...

Ne drži ti vodu ta teorija...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

niko kaki koliko mu ovi

niko kaki koliko mu ovi plate...a njemu ocito para nikad dosta.
ali za ovo mu treba veliki toaletni papir.

Tko je glasao

Kako mi je digao tlak na

Kako mi je digao tlak na kraju tekme jucer kada je davao intervju. "Pobijedili smo Engleze .. i sta jos reci.. i idemo dalje!" i onak se mutavo znacajno nasmijo.. Kao, vidi - znam i ja dvosmislenu recenicu slozit.

Kak' sam htio razbit TV...

Da ne spominjem "redaljku" HDZovih spotova prije tekme..

Tko je glasao

Dakle su i oni kumice!!

Dakle su i oni kumice!!

Tko je glasao

Bilo bi zgodno da i ovo

Bilo bi zgodno da i ovo prokomentira Maček, naravno ako se dovoljno oporavio od šoka jer Jadranka Puž nije Jadranka Puž? ;)

Tko je glasao

Prenio je Zvone u svom postu

Prenio je Zvone u svom postu (doista o drugom je spotu riječ, ali kako je sve isto, pa i gore, a znamo da Maček nikad ne laže):

„To je nešto NAJSTRAŠNIJE što se dogodilo u dosadašnjoj kampanji“

"I ovaj je spot, kao i sve ostale poruke iz SDP-a, laž! Laž i obmana kojom se hrvatskoj javnosti skreće pažnja s onoga što je bitno,"

Tko je glasao

Vidim da nogomet ne pratiš

Vidim da nogomet ne pratiš i da si "E baš zato" Kovača vidio prvi put u TV-spotu. Tekst je objavljen u jutarnjem "Datum objave 21.11.2007 20:36", a tvoj tekst tijekom prvog poluvremena ;-)

Tko je glasao

Pitanjce za raspravu

Pitanjce za raspravu ...

... Ne bi li to značilo da je prijavljen na neku adresu u Zaprešiću bilo prebivalište ili boravište ? Ili je bio prijavljen ali se možda nije odjavio ? I da li bi to bio naputak poreznoj za pronjuškati oko uplaćenog poreza ?

PS Naravno, govorim teoretski - bilo bi naivno očekivati uredno poslovanje porezne u Hrvata... Da li se netko sjeća kako je Boris Becker nagrabusio u Njemačkoj: Utvrdili su mu kako je bio više od 6 mjeseci u toku godine dana u Njemačkoj uz prijavu prebivališta u Monte Carlu, te je morao masno platiti.

Tko je glasao

Moraš imati negdje

Moraš imati negdje prebivalište, negdje ti se mora uručiti sudski poziv. Boravište prijavljuješ po potrebi, to je privremena prijava na drugu adresu, kada nisi u (na) mjestu prebivanja.
Ako braća nisu prijavila boravište vani onda su porezni obveznici u RH. U svakom slučaju, možda jesu potekli iz dijaspore, ali više nisu dijaspora. Sada su obični gastarbajteri (valjda na baušteli!?)

Tko je glasao

Razumijem hrvatski sustav

Razumijem hrvatski sustav prebivališta/boravišta. Budući kako ne znamo što su oni prijavili u Zaprešiću, naveo sam oba dvoje. No svakako su "nešto" morali prijaviti kako bi sa time obrazložili/opravdali upis u biračku listu. Mada "u hrvata" to ne mora (a trebala bi) biti praksa.

Tko je glasao

Dišpet je prava

Dišpet je prava motivacija. S obzirom da si porijeklom iz unutrašnjosti mogu prihvatit da ti je to glupo, vjerojatno ne kuzis koliko je to pogreno shvacanje.

Tko je glasao

Je li sigurno da

Je li sigurno da zainteresirani pojedinci ne mogu biti prijavljeni i u "hrvatskoj" izbornoj jedinici i istovremeno u dijaspori?

Tko je glasao

Onda bi bilo moguće

Onda bi bilo moguće dvostruko glasovanje - ujutro u Zagrebu, popodne u konzulatu u Banja Luci npr.

Tko je glasao

Trostruko, dragi moj,

Trostruko, dragi moj, trostruko, i još u Salzburgu. Ne bi bili jedini.

Tko je glasao

Ja osobno zanm čovjeka koji

Ja osobno zanm čovjeka koji bez ikakvog problema ako hoće glasa u Njemackoj i u Splitu.

U spisku je za XI izbornu i za X izbornu. Koliko ih ima takvih, ne bih znao. Ali jedno je sigurno, to dvostruko pravo neće konzumirat, jer je malo komplicirano. :D

Tko je glasao

a moja je rođakinja(glavom

a moja je rođakinja(glavom i bradom iz Hrvatske i nije nikad imala nikoga u BH) dobila osobnu iz Banja Luke i imala organiziran prijevoz i naravno naputak "pod obavezno" za koga će glasovati-ZNA SE

Tko je glasao

Upravo to pitam, može li se

Upravo to pitam, može li se to provjeravat?

Tko je glasao

Postoji način, ali ne i

Postoji način, ali ne i volja.
Postoje popisi birača u svim općinama u Hercegovini, i usklađeni su s popisima u Hrvatskoj, te pročišćeni od duplih glasova. Međutim, ostaje kontrola na biračkom mjestu, koja ovisi o Općini. Takosam nedavno čula, recimo, da se u Neumu, provela kontrola, te da neće biti moguće registracija biraća s hrvatskim dokumentima na licu mjesta. Dok će to biti mouće napraviti u Čapljini.
Naravno ovu su sve lokalni tračevi. Ali u trenutku izbora, bilo bi lijepo da postoji netko tko će to kontrolirati, a još važnije, da onaj koji prekrši zakon, snosi i posljedice.
Iskustvo s predsjedničkih izbora je da nema posljeddica, jer je sud u Splitu odbaciju optužincu koju je digao Gong protiv članova izbornog povjerenstva, na kojem su glasali mrtvi.

Tko je glasao

Pa zato i postoje oni

Pa zato i postoje oni zakonski rokovi kada se moras prijaviti, ispisati i prijaviti da bi glasovao negdje drugdje - i onda se popisi zaključuju - to je dosta komplicirana procedura bas s namjerom da se izbjegne manipulacija...

Tko je glasao

mislim da se to više ne

mislim da se to više ne može učiniti. kada se prijaviš za glasovanje u hrvatskoj diplomatsko-konzularnoj mreži, a to je moralo biti učinjeno dva tjedna prije izbora, odnosno do subote 11. 11. 2007. u ponoć, oni obavještavaju tvoju izbornu jedinicu, odnosno da ćeš glasovati u inozemstvu. i na biračko se mjesto u inozemstvu dostavlja birački listić iz tvoje izborne jedinice.

slučajno znam jer sam, zbog objektivnih razloga, u takvoj situaciji.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

SDP odgovara na isti nacin.

SDP odgovara na isti nacin. Inacenje je jedino iole kvalitetno osmisljen dio kampanje s jedne i druge strane.

Tko je glasao

LOL koja brutala! Vidis ovo

LOL koja brutala!

Vidis ovo je jako zanimljivo znaci ako je tocno. HDZ se i dalje drzi onoga kaj najbolje zna a to je laganje i obmana pa su tako zlagali da bu ovaj glasal u dijaspori. Toliko o stvarnim ljudima i istini.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci