Tagovi

nikada nas pamet sresti neće

umjesto bilo koje pametni rijeci samo jedan link i jedna činjenica...

link: http://www.jutarnji.hr/izbori/vijesti/detalji_vijesti/art-2007,11,28,,99...

Tih je davnih dana, 24. prosinca 1971.,Slobodna Dalmacija napisala
"Na današnjoj sjednici SO Metković u želji da se što prije provedu u djelo riječi druga Tita i zaključci sjednice Predsjedništva SKJ i 23. sjednice CK SKH predsjednik Luka Bebić izložio je program djelovanja Skupštine i mjesnih organa u suzbijanju nacionalizma i šovinizma i svih drugih pojava kontrarevolucionarne djelatnosti. Zaključeno je da se odmah poduzmu mjere za likvidaciju ogranka Matice hrvatske kao osnovnog žarišta nacionalističkih i šovinističkih djelatnosti. Još u toku dana njezine su prostorije zapečaćene, a financijsko poslovanje podvrgnuto kontroli."

nikada nas pamet neće sresti... a nećemo na žalost ni lustraciju dočekati, mada sumnjam da bi se ona supjela provesti u cjelosti ....

Komentari

Pa kad se samo sjetimo da su

Pa kad se samo sjetimo da su neki političari pjevali ustaške pjesme. Ja u životu nisam ni jedamput tak nekaj ni probal, čak ni samo s otvaranjem usta.

Tko je glasao

A tek oni koji su mjerili

A tek oni koji su mjerili kukuruze? Skviki, bio sam u dugim godinama egzila na bezbroj emigrantskih skupština. Niti jednom se nisu pjevale ustaške pjesme. Onu o "Juri i Bobanu" čuo sam tek kad sam se vratio u Hrvatsku.

Tko je glasao

Ivek, Oni koji su veličali

Ivek,
Oni koji su veličali ustaše i probali najti istomišljenike među Gastarbeiter-ima, su bili UDBA-ši. Da si samo videl oči od jednog koji je puno ispitival okolo i glumil ustašu (gostioničar), a ja ga vlovim slučajno u razgovoru s jednim za kojeg sam znal 100% da špiunira.

Tko je glasao

Ti si 100% u pravu. Mi smo

Ti si 100% u pravu. Mi smo za takve imali naziv:"Titovi ustaše"!

Tko je glasao

Nisi ovim otkrio toplu

Nisi ovim otkrio toplu vodu.
Koliko je meni poznato, većina svih tih tipova na našoj političkoj sceni imaju, ako ne istu, onda svakako sličnu prošlost.
Ovaj apsurd koji navodiš za Bebića, možeš doista naći i za mnoštvo ostalih, pa čak i danas ekstremnije desnih.
Nije li 90-tih bilo masovno prepituravanje scene!?
Sjeti se samo kakve je Hlo izjave imala prije nego što se "osvijestila" i pretvorila u ovo kakva nam danas predstavlja.

jj

Tko je glasao

nije stvar u toploj vodi,

nije stvar u toploj vodi, vec u tome da nam danas takvi (a ima ih jos) propovijedaju kaj je demokracija, kaj je necije pravo... uce nas da ce nas neko gurnuti u mracni komunizam... a mi ih ko ofce slijedimo u tom je point... i tu je jedna jedina stvar gdje bi se slozio s kosarkasem antom, a to je da je potrebito provesti lustraciju... mada mislim da smo jaaako okasnili s istom

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Ovo o Luki Bebiću valjda je

Ovo o Luki Bebiću valjda je samo za vas mlađe iznenađenje. On je tada, kao sekretar partije u Metkoviću mislio da nakon Karađorđeva može spasiti svoju političku kožu. To je bilo sukladno ondašnjem mišljenju među ostatcima razbijenog Maspoka da oni koji mogu ostati na položajima - ostanu - kako bi stradavalo manje ljudi. Ima još jedna anegdota o Bebiću i Metkoviću. Za, mislim, 5. prosinca 1971.god. (dakle nakon Karađorđeva) bilo je predviđeno u Metkoviću predavanje Franje Tuđmana. Na sve strane se rušio svijet ali Tuđman je mirno održao svoje predavanje a Luka Bebić ga je podržao. Prićao mi je kolega iz Hrvatskog tjednika, Franjo Marinković, koji je bio prisutan o kafkijanskoj atmosferi tog dana u Metkoviću. Bila je sagrađena tribina. Nekoliko uzvanika, među njima Bebić i Tuđman na tribini a okolo naokolo ni žive duše. Svi su znali što se događa i čuvali su sebe i svoja radna mjesta. Bila su takva vremena.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci