Tagovi

Nije ni saveznik ono što je nekad bio

S jedne strane bi mi trebao odgovarati ovakav razvoj događaja, ali s druge baš i ne.
Naime, Amerikanci su odbili sudjelovati na vojnom mimohodu povodom obljetnice operacije Oluja.
Povodeći se za Amerima, navodno su tako postupili i ostali "saveznici".

Osobno sam uvijek bio protiv parade. Na paradi se vojska neće ničemu naučiti, a troškovi će biti ogromni. Osim toga, ova parada se radi samo da bi se pariralo Srbima zbog njihove zadnje parade. A to je i sam ministar Kotromanović najavio prije nekoliko mjeseci. Otprilike reče kako će naša parada biti "ljepša i veća " od srpske. Takav način prepucavanja paradama je isto kao i prepucavanje oko toga tko ima veći penis.
Bolje bi bilo da se vrijeme i novac koji će biti utrošen na paradu, utrošio na vojnu vježbu.

Srbija, naravno, misli da ona ima veći penis. Budući da su dobili gostovanje Putina na paradi, naši se ponadali da ćemo mi dobiti američke, njemačke, britanske, francuske vojnike, pa i pola slovenske vojske (10 vojnika i 3 Pilatusa) na paradu. Znali su i Srbi što namjeravamo jer smo se odmah počeli time hvaliti po selu, pa su Srbi malo lobirali, a malo i prijetili.
I rezultat nije izostao.

Kao prvo, uopće nismo trebali potezati pitanje mimohoda. To je neozbiljno i djetinjasto. Tko će kakvu paradu imati nije važno, važno je čija vojska bolje opremljena i uvježbana. A to se postiže vojnim vježbama.

Kao drugo, mogli smo i pretpostaviti da će Srbija lobirati da naši "saveznici" ne dođu. Lobiranje se vršilo preko veleposlanstava u Zagrebu i Beogradu. Kad su Srbi dobili naznake da neće doći Ameri, Dačić je onda dao izjavu da će svaki dolazak smatrati antisrpskim. Pametno. Sad ispada da je Srbija čvrsta zemlja čijih se prijetnji boje i veliki. Ne boje se, ali im je stalo da Srbija krene od Rusije prema zapadu. Zato daju ovakve popuste i tješe Vučića nakon kamenovanja.

A što smo mi shvatili?
Ne znam što su naše političke vrhuške shvatile, ali meni je jasno nekoliko stvari. Naši "saveznici" su saveznici samo pod navodnicima. Oni bi se malo distancirali od "Oluje", malo bi se distancirali od Hrvatske. A sve kako bi se uvukli Srbima. Pa kad je tako, onda bi i Hrvatska trebala malo razmisliti o svojem angažmanu u nekim zemljama, poput Afganistana, recimo. Vratiti ljude nazad, nek "saveznici" sami obučavajui topnike i vojnu policiju i daju stražu po kampovima koji su ostali. Naš doprinos je tamo mali, ali je bolji nego nekih drugih članica NATO-a. A bit će još i drugih prilika.

Jasno je da je Srbija još uvijek jaka i utjecajna. Mi si volimo tepati kako smo predvodnica regiona i sličen gluposti, zemlja primjer, bla, bla, bla....al to nije važno. Važna je, kao i uvijek, Srbija. Srbija nije prerezala svoje veze ni sa Rusijom, a nije ni odustala, kao mi, od BiH. I na Kosovu ima određen utjecaj. Sve to Srbiju smješta kao ključnog igrača u regionu, po pitanju sigurnosti i mira. A to nosi i daljnju suradnju. Mi smo se odrekli BiH Hrvata, a time i naše uloge u BiH. Sad tamo glavnu ulogu imaju Srbi i Muslimani, a to znači da će nam oni određivati i sigurnost.

Ruku na srce, mi imamo dva velika igrača koji su u svojoj srži amerofili, Kolinda i Lozančić. Za predsjednicu ne treba posebno objašnjavati, a sam Lozančić ima dvojno državljanstvo. Usprkos tome, Ameri, kako stvari sada stoje, na paradu neće poslati svoje vojnike. Znači, možemo u vrh vlasti postavljati američke "igrače" kolikogod hoćemo, to ipak neće biti dovoljno da bi dobili i američku podršku.
Ukratko, nije dovoljno se uvlačiti nekome u šupak, treba puno više od toga. Tj. puno manje. Ukratko odjebati one koji nisu zaslužili našu pozornost. Možda se ponašati i uvrijeđeno i povrijeđeno, pomalo ljuto, baš onako kako to radi i Srbija.
Očito to pali.

A što reći našim "saveznicima"? Lijepo od vas, nekad smo si bili dobri, ali to očito vama nije dovoljno. Nije dovoljno ni ovim malima, poput Slovenaca, a nije dovoljno ni velikima poput Amera. Ali dobro, sad bar znamo na čemu smo.

I možda je glupo pitanje, ali.....ako niste spremni poslati par vojnika na paradu i pijanku nakon nje, kako ćete biti spremni poslati vojnike da ginu kod nas ako, nedajbože, zatreba?

Komentari

Ne znam zašto bi itko

Ne znam zašto bi itko prihvatio poziv na vojnu paradu? Osim tadašnjih saveznika.
A tada(1995.) nismo bili u NATO i ne vidim ni nekog smislenog razloga da ih se poziva na vojnu paradu kojom bi se obilježila vojna akcija iz 1995.

Nekako mislim da se na vojne parade kojima se obilježava obljetnica neke bitke zove saveznike koji su sudjelovali u toj bici. Čitam prije koji dan kako je i Slovenija odbila poziv na sudjelovanje na paradi. Pa tko ih je normalan uopće zvao!?!? Što Slovenija ima s Olujom???

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ako sudište nije moglo

Ako sudište nije moglo utvrditi američko pomaganju hrvatskim snagama u pothvatu Medački džep, 1993. godine, i u navali izvedenoj godine 1995. u operaciji Oluja, možda to savetnici otkriju sami - odzivom na vojnu paradu.

Tko je glasao

Meni je parada smiješna

Za Oluju nikad nije bilo parade i evo predložili je Zoki i bratija. I eto parade ponosa.
Naime Zoki, a i ofucana Vesnica su vjerojatno ponosni što su predložili paradu te pozvali na paradu i druge?
Nije mi baš bilo baš jasno zašto su ih pozivali dok ih nije odjebalo, tada mi je sinilo.
Zoki , Vesna i ostali šrot koji nema dana radnog staža nam želi tako pokazat da se demokratski svijet srami nas zaostalih i koji kurac to slavimo. To je još samo jedan argumentu u prilog demokrataizacije, europeizacije i liberalizacije lijepe naše koja još nije ono što treba biti. Ne trebamo čekati iduću godinu kad će ta proslava već lagano biti proglašavana neliberalnom, neeuropskom i nedemokratskom što će reči nečovječnom , antihomoseksualnom i anti-anitifašiustičkom i da koji kurac mi neandrtalci slavimo te pizdarije.

Zoki popuši mi kurac, Vesna tebi ga ne bi da ni da si zadnja na svitu.

Tko je glasao

evo i radosni cigani počeli davat minuse

radosni zato šta nema "saveznika"???. Ma ni tebi ga nebi da štraco.

Tko je glasao

Malecki i saveznici

I možda je glupo pitanje, ali.....ako niste spremni poslati par vojnika na paradu i pijanku nakon nje, kako ćete biti spremni poslati vojnike da ginu kod nas ako, nedajbože, zatreba?

Za male poput nas, najbolje je biti dobar sa svima i nikako se uvlačiti u guzu prividno jačem i bogatijem, takva odluka ti nikad neće donjeti ništa dobro.
Kad si dobar sa svima imaš manje problema.
Može li se biti dobar sa svima? teoretski može, realno, moglo bi se, ne treba tu puno pameti.
Evo sad prijedlog, neki će poskočiti ali razmislite
Rusi nisu glupi, sirbija njima ne treba osim kad nekom treba nabiti nešto na nos kao npr. Kosovo, za ništa drugo srbija im ne treba.
Razgovarajmo malo o kupovini npr. par desetaka nekog od Suhoja (dobro nije nato pa kaj, leti i puca) pa nam na proslavu pošaljite malo da
pojačamo dojam naših MIGova a morete poslati i koji oklopnjak za pokaz (uh ...)
i kaj bi se tad desilo, srbi bi žile rezali, proglasili ruse neprijateljom, a Rusi bi došli, 99% sam siguran, hebe se njima za srbe, amerima srbi više trebaju
nego rusima ali naši političari to nikak da skuže.
Nema veze, idemo dalje !

Tko je glasao

mali si mali ti je

mali si mali ti je

Tko je glasao

ameri

su mislili doć ali ih je dačić preplašio svojom izjavom da će na to gledat ko na neprijateljski čin. svi drhte pred vojnom moći srbije, a kako i ne bi kad znamo da za jaku vojsku treba deset puta jača ekonomija, a srbija je balkanski powerhouse gospodarski. lijepo je to objasnio davnih dana jedan od najpoznatijih vojnih stratega, žika vuković. čovjek je gospodin i erudit, preporučam gledanje snimke https://www.youtube.com/watch?v=UVFIcHtnzpw

drugi mogući razlog je da se saveznici boje za goli život jer je vrlo velika mogućnost da pri preletu naših migova otpadnu dijelovi i šarafi i ubiju ih u publici. nije to za zajebavat se.

uostalom jebo paradu, treba napravit pravi pravcati slet, ko u zemane ili dandanas šta znaju radit u sjevernoj koreji. 300 iljada nezaposlenih uigrat u jednu prekrasnu koreografiju domoljubnu, odu našim velikim vođama poput krivoustog. žanko pjeva od stoljeća sedmog, sitnozubani s burze sinkronizirano stupaju za zabavu dvjesto obitelji iz svečane lože, a krezuba ekipa u publici nateže vranca iz tetrapaka i maše zastavicama. di ćeš bolje od toga?

Tko je glasao

Paradiranje

@weteran
Moram priznati da mi se čini da su tebi parade nekakva fobija koja te čini podvojenom osobom. Naravno da svi znamo da su parade čisto bacanje novca i od davnina je to samo dio paketa "kruha i igara" s time da se na kruhu ovdje konkretno štedi.

Imali smo tako paradu gdje se nepraželjeni pojavio u nebesko bijeloj uniformi jednog dugog neprežaljenoga. Imali smo tako i svakodnevne džepne parade sa Šparenblekovim mundirima na Markovom trgu kao čista smijurija (doduše bezobrazno skupa) i sad, eto, imao retuđmanizatoricu koja je od parade napravila paradu i pretvorila je u pitanje "biti ili ne biti" preživljavanja svekolike nacije. Nažalost, kao i sve čega se primila stvar se pretvorila u smijuriju i jasno da bilo koji ozbiljni državnik će izbjeći ovakav seoski dernek prezadužene države koja imbecilno troši pare. Utoliko svima onima koji su najavili svoj nedolazak trebamo biti zahvalni, i to su zapravo naši pravi saveznici, jer njihovo prikazanje košta nemalu lovu.

Zanimljiv dodatak cijeloj priči je ponašanje SDP-a koji gotovo svakoj predsjedničinoj želji odgovara sa "da" i na takav način ju eksponira u punoj gluposti. Vjerojatno bi to ponašanje na nekom nižem nivou, recimo pučkoškolskom, moglo biti i zabavno, ali na nivou vlada-predsjednik/ca mi se čini blesavim, no naš narod voli gluposti i glupane, zna se!

P.S. i još mali dodatak da bi trebao prestati govoriti o boljem trošenju novca, umjesto parade na uvježbavanje vojske, jer novca za paradu nema i utoliko se novac kojeg nema po sili logike ne može bolje utrošiti.

P.S.2. zgodno kako što god se desi u Hrvatskoj odmah se poveže sa Srbijom i onda me uvjeravaju da tu ne postoji kompleks "malog od kužine".

leddevet

Tko je glasao

Ti si izgubljen slučaj, ali

Ti si izgubljen slučaj, ali za one koji možda pročitaju malo da objasnim....nisam protivnik parada, samo kažem da vojne parade imaju svoju svrhu i namjenu. Ona koju ti spominješ je ispunila svoj cilj i bila je napravljena s razlogom. Sad ti pljucni, ali to samo pokazuje da nemaš pojma o čemu se ovdje raspravljamo.
Spominješ paradiranje na Markovom trgu kao smijuriju....zanimljivo je koliko ljudi mogu biti glupi...pa to smo ukinuli, zar ne? A onda kad smo se dobro ismijali tome i kad smo to ukinuli, onda smo pričekali jedno desetak godina i uveli nove neke paradere na Markovom trgu i sad to predstavljamo kao turističku atrakciju. U stvari, Zagreb to predstavlja.
Dakle, smijemo se nekome kako je glup, a onda, mi pametni, deset godina poslije isto to izmišljamo i radimo. Opet isto :)))

Ova vojna parada nije potrebna, osim kao...već sam rekao što. Novci su se mogli bolje utrošiti. Isto tako, ideja nije predsjedničina, već, Vladina, najvjerojatnije ministrova. JEr nakon parade u Srbiji on se počeku kurčiti s našom. Predsjednica je htjela paradu za Dan OS RH. Onda ne bi bila ova situacija.
Toliko o tome koliko SDP klima na predsjedničine "prohtjeve".

O trošenju novaca, kojeg nema, tj, ima, na parade i vježbe, sam već u nekoliko navrata pojasnio na nekim drugim dnevnicima, tako da mi se ovdje to ne da ponavljati.

Tko je glasao

možda ideja o praradi uz

možda ideja o praradi uz sudjelovanje "saveznika iz NATO" doista nije predsjedničina ideja, ali je činjenica da ju je upravo ona prva plasirala u javnost.

znakovita je bila vrlo duga karamarkova šutnja, da bi na kraju rekao kako je protiv (kao) zbog skupoće. kad je milanović jednom prihvatio kolindinu nabačenu loptu, jasno je da više nije mogao natrag.

e sad, da se karamarko odmah očitovao i rekao da je protiv, mogao je i milanović reći da nije za predsjedničinu ideju i tako bi ju istjerao na vjetrometinu.

zbog svega kako je ispalo, moguće je i da se radilo o spletki kako bi se milanovića istjeralo na vjetrometinu..jer, zašto kolinda šuti o nedolasku saveznika? nje se to ne tiče iako? zašto mediji prozivaju samo "nesposobnu vladu", a formalnu začetnicu ideje o paradi ne? zašto nju nitko ne pita kome se sve kao bivša visoko pozicionirana NATO funkcionerka obratila da prihvati poziv i kako to da njezino lobiranje, ako ga je uopće bilo, nije dalo rezultata.

mislim da je umjesto što se vozala u kombajnu, bavila dečkima iz slavonije i natječajima za dodjelu državne zemlje, pa i ljepljenjem keramičkih pločica, mogla malo lobirati da uzvanici stvarno dođu

pa i sad je radije otišla u ameriku na odmor, kao da ju odaziv saveznika iz NATO nimalo ne zanima..nije valjda da je odigrala svoju rolu davanjem inicijative za paradu i da sad može sa strane promatrati kako karamarko i njegovi lupaju po vladi

B-52

Tko je glasao

možda ideja o praradi uz

možda ideja o praradi uz sudjelovanje "saveznika iz NATO" doista nije predsjedničina ideja, ali je činjenica da ju je upravo ona prva plasirala u javnost.

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/uzivo-pocela-vojna-parada-u-beogradu---...
Datum: 16.10.2014.

http://www.jutarnji.hr/grandiozna-parada-hv-a-u-cast-20--obljetnice-oluj...
Datum: 18.10.2014.
Ovdje se mi počinjemo kurčiti.

Kolinda postaje predsjednica i Vrhovnica OSRH početkom 2015.
Dakle, nije ona idejna začetnica mimohoda.

http://www.24sata.hr/politika/kolinda-mi-polako-starimo-nestajemo-kao-na...
Datum:08.05.2015.
Kolinda govori kako je namjera pozvati saveznike na mimohod.

Dakle, ideja oko mimohoda je Vladina, konkretno Kotromanovićeva. Kako sam već rekao, namjera je pokazati čiji je penis veći. Naš ili srpski.

O obilježavanju i prikladnom načinu obilježavanja 20. godna Oluje sam pisao ovdje:
http://pollitika.com/gdje-i-kako-proslaviti-20-godisnjicu-oluje

Moj prijedlog je bila vježba, ali....jednostavnije je plaćati 65 kuna dnevnica vojnicima za blentavo šetanje, nego da rade nešto korisno. 65x15x3000 =2925000 - samo za dnevnice.

Kad se već pametni državni vrh odlučio za parade, onda je normalno pozvati i saveznike da se napiju s nama i proslave 20. obljetnicu. Francuzi, dok slave pad Bastille, to rade svaki put. Naši vojnici su u nekoliko navrata bili na paradi u Parizu:

http://www.jutarnji.hr/foto--josipovic-i-hrvatski-vojnici-na-vojnoj-para...

Usput, na fotografijama na gornjem linku se vide i oni koji su "svakodnevno izvodili džepne parade sa Šparenblekovim mundirima na Markovom trgu kao čistu smijuriju (doduše bezobrazno skupu)" (citat : leddevet)

Susjedi su nam bili na mimohodu u Moskvi :
https://www.youtube.com/watch?v=huHdBRlybJ4
I Rusi pozivaju saveznike.

Dakle, sve je to normalna stvar....jedino je nenormalno to što ti saveznik ne želi doći na proslavu.
Zašto?
Je li to pravi saveznik?
Ili nije u saveznicima riječ nego u nama?
Sad svi napadaju našu diplomaciju (koja jest nesposobna i totalno neupotrebljiva), ali pitanje je je li ovo njihova "zasluga"?
Mi smo sami sebe učinili beznačajnima u ovom dijelu svijeta. Nemamo nikakav utjecaj na BiH, naprotiv, oni nas ucjenjuju oko Pelješkog mosta.
Sa Srbima smo stalno u nekom sukobu. I to najčešće besmislenom.
Mađarska nas prči s INA-om, a Slovenci s granicom.
Sad će nas Talijani jebati oko bušenja Jadrana, a oni ga izbušili ko Švicarci sireve.
Gdje smo u svemu tome mi i naši interesi?

Nije ovo sve zasluga ove vlade, naprotiv....ima toga sranja debelo iza nas.
I kao da sve to nije dosta, kao da nije dosta to što si sam od sebe rođen s mentalnim i fizičkim hendikepom, onda ustanoviš da oni za koje si mislio da su ti saveznici, su u biti pokvarene pičkice koje bi te izdale za po litre crnog.

Tko je glasao

Srednjoškolski uradak jeftinog pr-dovca Milanovićeve Vlade

Neargumentirano, jeftino, zaključci smješni, premise lažne, ne znam koliko te plaćaju no znam da je previše, loš si.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

A viđe rage al me pratii dijeli minuse, neka, neka, tako ja znam

da patiš... :)))

Đes ba Raga? Šo mai, aj zarolaj moj komentar Raga... hehe

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Naručivanje

CENTRALNO NARUČIVANJE
(+385 1) 3713 270
(+385 1) 3713 237
narucivanje@bolnica-vrapce.hr

Tko je glasao

Opet popustila pelena, uf, zaudara do ovamo hehe

Ma nije problem, imaš ovdje

http://bauerfeind.hr/kategorija-proizvoda/inkontinencija/pelene-i-ulosci...

309739 pelene2 orig

I da, dobro vas je MKn podučio, sad odmah znate gdje se trebate javiti kad vam nije dobro,

Bravo MKn, rijetko je da se nekoga na ovom stupnju razvoja ovako dobro pouči... haha

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

hehe

koji bijedan pokušaj kontrole štete... braniti ove budale je zaista budalasto

sve dobro...

Tko je glasao

Ti si pronađeni slučaj

Novci su se mogli bolje utrošiti
Uvjek se novci mogu bolje utrošiti od glupog paradiranja uz temeljni uvjet da novaca ima, a ovdje novaca nema nego će se postupiti isto kao s onim kretenskim dvoranama građenim za rukometno prvenstvo s kojim gradovi muku muče. Dakle, ako još nisi shvatio, novce za paradu će se isforsirati, odnosno isforsirati će ih političari, da bi zabavili glupu raju i namaknuli si ponešto glasova na račun svekolike raje, one glupe i one ne, a kad dođe vrijeme naplate onda ćemo razmišljati što da radimo.

Dakle na običnim ljudima je da popljujemo ovo kretensko paradiranje i besmisleno trošenje novca. Eto današnja je vijest da je država osigurala 5 milijuna i nešto kuna (ako sam dobro čuo) za poplavljene i druge stradale od raznih elementarnih nepogoda . . . nego koliko je ono Mamić dao kao jamčevinu?

P.S. držim fige da Mamić pobjegne, riješili bi se Mamića i dobili 5 milijuna kuna jer u suprotnom će nam ostati Mamić, a lovu nećemo vidjeti.

leddevet

Tko je glasao

7 milijuna. Za Mamića. A o

7 milijuna. Za Mamića.

A o tome koliko novaca ima za parade i slično sam pisao u jednom dnevniku u kojem sam predložio i kako proslaviti Oluju.

Tko je glasao

Vojska kao nužnost

Tajnikovanje

Dvadeset i dvije zemlje svijeta nemaju svoju redovnu vojsku. Vatikan plus 22 države, većinom bivše kolonije*.

Vrlo bitna činjenica zašto je dobro - ne imati vojsku. U 2012. godini potrošeno je oko 2,42% globalnog BDP-a, 2 trilijuna US dolara, na troškove vojske.

**Vatikan je jedna od rijetkih zemalja na svijetu bez oružanih snaga. No, nije posve sama u toj odluci, jer više od 20 drugih zemalja nema stalnu vojsku. Američka obavještajna agencija nedavno je izbacila popis u kojem navodi 22 samostalne države koje nemaju redovnu vojsku. Naravno, ako Švicarsku gardu, koja čuva Papu - ne smatrate vojskom...

Stoga ako nemate potrebe za vojskom, zašto biste uopće trošili na hladan pogon vojnika koji vam ionako nisu potrebni?

*****

Dakle, osnovno pitanje je tko i na koji način određuje potrebu za imanjem vojske, odnosno koji su kriteriji i kako se mjeri i određuje stepen ugroženosti da se vojska mora imati.

Ako o toj potrebi odlučuju ili samo pitate vojnike, vojne veterane, proizvođače oružja i NATO, odgovor će biti neupitan.

A iz komentara naših desničara proizlazi da je jedini razlog što Hrvatska ima vojsku u činjenici što postoji Srbija.

Predsjednica je, kroz ovo odustajanje ‘saveznika’, razotkrila da je njena služba u NATO-u zapravo bila samo tajnikovanje.

---------

* Andora, Costa Rica, Dominikanska republika, Grenada, Haiti, Island, Kiribati, Lihtenštajn, Maršalski otoci, Mauricijus, Mikronezija, Monako, Nauru, Palau, Panama, Sveta Lucija, Sveti Vincent i Grenadini, Samoa, San Marino, Solomonski otoci, Tuvalu, Vanuatu. Vatikan

** http://www.theatlantic.com/international/archive/2014/11/countries-without-militaries/382606/

Tko je glasao

O, pa zaboravio si sve one države sa po jednim stanovnikom

Ili države brodove, pa si zaboravio nekoliko stotina država po ludarama, zaboravio si i Mars, Pluton iston nema vojsku, na Saturnu imaju samo kraljevu gardu i specijalne jedinice, e da ima jedno pleme u africi koje isto nema vojsku, Joško Joras isto nema vojsku, i tako daljeeee, ma nama na tu tu tururu ba jumba jum.

Jesi ti zdrav???

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ustašuljak prolupani, izvor

Ustašuljak prolupani, izvor je

http://www.theatlantic.com/international/archive/2014/11/countries-witho...

ma nama na tu tu tururu ba jumba jum.
Jesi ti zdrav???

tabletice, seli na kat, pa...

gdje su traktori?

Tko je glasao

Ma nije problem u izvorima četnišupčić

Problem je što ti ne shvaćaš da su to sve ili otočne državice bogu iza nogu ili državice od par desetaka do par stotina tisuća stanovnika, najčešće i jedno i drugo.

Ma puno ja od tebe očekujem, haha, jadan.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

MKn zna

KLINIKA ZA PSIHIJATRIJU

KLINIKA ZA PSIHIJATRIJU VRAPČE
Klinika Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Bolnička cesta 32, 10090 Zagreb, Republika Hrvatska
(+385 1) 3780 666
(+385 1) 3483 660
bolnica@bolnica-vrapce.hr
CENTRALNO NARUČIVANJE
(+385 1) 3713 270
(+385 1) 3713 237
narucivanje@bolnica-vrapce.hr
------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Zna se, ja sam na psihijatriji HausMeister

Nudim se kao turistički Vodič
Mala nužda 1 dinar, Velika dva
Laganini ima popust
Skviki i otpisani
Zbog minusa
Duplo
Hebi ga
zna se

Tko je glasao

Raga i ragu juha

Raga, počeo si nas Hrvate kopirati, lijepo, lijepo..., bit će nešto i od stare rage, hehe

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ustašuljak, brojevi su na

Ustašuljak, brojevi su na srpskom.

Tko je glasao

Raga

mlogo duhovit :)))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

20 godina vremena

Ce reci tko je ovdje bolestan, usudio bih se reci zaostao

Tko je glasao

Idi malo komentiraj svoje čunga lunga uratke

Pričaj malo sa sobom, lamentiraj, tvoje drugo ja nek ti bude oporba, a prvo ja, ono zaostalo, neka glumi inteligenciju.

20 minuta će reći tko je, kako ono ti napisa, aha: "ne zaboravite da sam ja duševni bolesnik", e pa nećemo zaboraviti.

2 minute će reći integer (), varijabla, spin, kvark dolje, Kant salama, Heisenberg čokoladice, dva zeca, djevojčica iz Oza, limeno srce, boza, pi, fraktali, mozak, tupe na mozgu, naočale, naočarka, novčarka, kvantni paket, strune, a strune violine, a strune nebeske, a beli oro, a beli miš, ma begaj bre...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Prvo ja PVO

Drugo ja RAD
TReće Ja GAUSS
Četvrto ja Devide
Peto ja kamikaze
šesto ja hebi ga
Da ti ne pregore diode, tj. lampe
Ili si mislio na šizofreniju
Pocijepana Osobnost
Kaj ne
Ne lužim

Tko je glasao

TI saveznici nisu saveznici i

TI saveznici nisu saveznici i to što prije shvatimo to bolje. SAD je doslovno DAO ZELENO SVJETLO SRBIJI ZA NAPAD NA HRVATSKU 1991 godine...

Takvima ja ništa ne vjerujem , a pomogli su nam u Oluji samo zato što Milošević nije htio potpisati predobar za Srbe plan Z4 koji bi unakazio Hrvatsku...

Više vjerujem Rusima , Kinezima nego ovima "dobrotvorima sa Zapada" koji su nam lupili sankcije i zadnji nas priznali... Izuzimam Njemačku i tadašnjeg velikana Genschera...

Justice for all !

Tko je glasao

U istom smo savezu, pa nas to

U istom smo savezu, pa nas to čini saveznicima, bez obzira što smo, primjerice, 1941. objavili rat SAD-u.
Ali meni se čini da smo ipak saveznici samo onda kad nekima odgovara.

Tko je glasao

Ako si ti USTAŠA veteran nisu i ostali na ovom portalu

Nas to čini saveznicima, bez obzira što smo, primjerice, 1941. objavili rat SAD-u.

Tko su to "MI"???

http://www.dnevno.hr/ekalendar/na-danasnji-dan/ndh-objavila-rat-sad-u-i-...

Tko je glasao

Aha Weteran, Sjenka te uhvatila za... hehe

Sjenka i ostale Sjene, hajdemo se više probuditi iz tog košmara i ludila, može?

NDH kao takva je postojala.:

Historical era World War II
- Established 10 April 1941
- Disestablished 8 May 1945

https://en.wikipedia.org/wiki/Independent_State_of_Croatia

To ako ne vjeruješ Hrvatskoj wikipediji.

Dakle, pametna curice, voljeli mi ili ne voljeli NDH, činjenica je da je postojala, činjenica je da je dio povijesti hrvatskoga naroda ma koliko neki idioti tvrdili da nije.

Btw, sličan idiotizam je bila i ideja da nismo živjeli u Jugoslaviji, odnosno pravili smo se kao da nije postojala, a jest. Isto je tako postojala službeno i pravno NDH, kužiš?

Dakle, mi Hrvati ne možemo negirati nešto što jest bilo, to je dio našeg naslijeđa, ma kakvo to naslijeđe bilo.

A usput, stalno nama Hrvatima spočitavate tu NDH, pokušavate nas tretirati kao roblje i držati u ropstvu zbog te iste NDH, koja, GLE ČUDA VELIKOGA, uopće nije postojala, po tebi???

Vi ste stvarno intelektualni patuljci, ponekad ste i ispod razine čak i patuljačke.

Dakle, Weteran je u pravu:

Mi Hrvati objavili smo rat SAD-u, to je činjenica taman da je 99,9999% građana Hrvatske bilo protiv, kužiš?

Iz Weteranove istinite izjave ne možeš izvući da je on ustaša, on se možda uopće ne slaže s tom odlukom, no to ne mijenja činjenicu da je NDH objavila rat SAD-u.

Hebem vam fakultete koje ste završili i koji vam nisu dali čak ni osnovnu razinu logike i inteligencije.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

I Laganini je šeto oko škole

Mi Hrvati objavili smo rat SAD-u, to je činjenica taman da je 99,9999% građana Hrvatske bilo protiv, kužiš?

Ne skrivaj se iza "MI" - reci ja sam ustaša, veteran je ustaša, moja obitelj je bila ustaška...
a kakva van je bila država najbolje govori činjenica da vas Vatikan nikad nije priznao, a Tita jest priznao i uvažavao i na sprovod mu došao... i ne sramoti se lupetanjem!!!

Tko je glasao

Ludakinjo belosvetska nepismena

Ne skrivam se iza "Mi", jesi ti toliko nepismena da ne znaš pročitati "Mi Hrvati", dakle, kako se ja to skrivam?

Zašto bih ja bio ustaša ako priznajem ono što je činjenica, a činjenica je da je NDH bila legalna i legitimna država!

I onda patetično nabrajaš "a kakva vama je bila država najbolje...", dakle nije sporno da je NDH bila država, pa i nije osim imbecilima nepismenima.

Titu su došli na sprovod svi najveći masovni svjetski zločinci, desetci milijuna djece, staraca, žena i muževa izgubi život od velikog broja onih koji su došli odati počast svom uzoru - desetom najvećem satrapu i masovnom svjetskom ubojici.

Šta reći, koju posluku porati, budalama koje ne čuju a vide, vide a ne čuju...

I da, NDH je dio naše povijesti, ne možemo to nikad i nikako izbrisati nikakvom četničkom gumicom, nikad, nitko to ne može izbrisati, niti oni koji su protiv, niti oni koji su za NDH.

Istinu i činjenice ne može nitko promijeniti, ma koliki idiot bio.

Koji dio ti nije jasan crna sjeno?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Neteški postao božji poslanik

Koji dio ti nije jasan crna sjeno?

Pa onaj koji govori o faktu da vas je Papa otkantao pod 1.

2. Za sebe u 1. licu jednine govoriš "mi rvati" - kad čovjek počne sam sebi persirati oćit je dokaz o božjem poslanju...

Tko je glasao

To ako ne vjeruješ Hrvatskoj

To ako ne vjeruješ Hrvatskoj wikipediji.

Onda moraš vjerovati engleskoj ili američkoj wikipediji , jer je to tako vjerodostajan izvor podataka (posebno povijesnih...) da se meni mnogo puta dođe izrigati. Bolje da ne stavljam šta wikipedija danas piše o Ukrajini, Siriji , Libiji...

NDH je bio protektorat nacističke Njemačke i u ni u jednom svojem djelovanju nije imao samostalnost , nego su sve odluke donošene uz odobrenje gospode iz Berlina. Nažalost povijest se ponavlja pa opet nešta slično radimo...

RAzlika između Jugoslavije i NDH je nebo i zemlja , jedna država je bila stup npr. Nesvrstanih tada organizacija koja je izazivala poštivanje , a predsjednik bivše države je bio pravi as u rangu danas Putina, Lukašenka i sličnih , a današnji predsjednici i predsjednice su isprdci koji se bave postavljanjem pločica po crkvicama za publiku i idu u SAD jedino da dignu kredit ili da kažu da su ručali sa jednim službenikom iz Bijele kuće...

Justice for all !

Tko je glasao

Gle teletabi, ti možeš biti nepismen i neuk

koliko god hoćeš, no NDH je službeno postojala, ma kako ti to tretirao.

Drugo, kad spominješ dugove, znam da si mlad pa ne znaš da je Jugoslavija bila ono što je danas Grčka, dužna do neba, živjelo se na dug, a ne na propaloj planskoj privredi, premlad si da to znaš iz prve ruke, a neuk pa nisi ni pročitao.

Treće, koliko si glup dokazuješ i ovim usporedbama NDH i RH, odnosno tvrdiš da su u istom rangu kao protektorati velikih sila.

Četvrto, taj tvoj retardirani as je među prvih deset na ljestvici vječnih najvećih satrapa i zločinaca svijeta, a "njegova" se bajna tvorevina raspala u krvi, toliko o njegovom krvavom naslijeđu, teletabisu.

Sad si se već ozbiljno počeo blamirati neukošću. Drž se ti navijanja i drečanja na nogometnim utakmicama, to je tvoj domet.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Nit je Busola nešto od onoga što sam napisao demantirao

Nit je grOF Vlad nešto pametno napisao,

No, evo vam jedan lijep opis ekonomije bivše Juge, na vašem materinjem jeziku... hehe

http://katalaksija.com/2014/02/24/ekonomija-titove-jugoslavije-odlaganje...

Izdvojit ću neke dijelove:

...moramo priznati da je ideja o robusnosti jugoslovenske ekonomije bila iluzija i da je “blagostanje” o kojem mnogi jugonostalgičari danas govore1 bilo pozajmljeno na račun budućih generacija. Te generacije sada, uz plaćanje računa za destruktivne ratove devedestih i intervencionističke ekonomske politike2 država naslednica bivše Jugoslavije, plaćaju i račun kraha neodrživog ekonomskog sistema socijalističke Jugoslavije.

Prvi znak da je robusnost jugoslovenske ekonomje bila iluzija pojavio se odmah posle Titove smrti. Osamdesete godine bile su obeležene odlaganjem početka vraćanja spoljnog duga Jugoslavije zbog finansijske nemoći privrede. Jugoslavija je 1991. godinu dočekala sa oko 20 milijardi dolara duga. Prethodno joj je Međunarodni monetarni fond umanjio ukupna potraživanja za 1.8 milijardi3 jer zemlja jednostavno nije imala sredstava za vraćanje ni kamata, a kamoli glavnice. Šta je ovom stanju prethodilo? Prethodilo mu je nekoliko decenija izgradnje ekonomije čija je struktura bila takva da joj je opstanak zavisio baš od stalnog povećanja spoljnog duga – ekonomije zavisnika.

Grafikon ispod prikazuje ukupni dug Jugoslavije od 1961. do 1980.4 i liniju kojom se može aproksimirati trend kretanja ukupnog duga. Linija je eksponencijalnog oblika i prilično verno aproksimira stvarni dug u periodu 1961-1980. Po ovom trendu, ukupni dug se uvećavao za oko 17.6% svake godine u tom dvadesetgodišnjem periodu. Da se se taj tempo rasta nastavio i posle 1980., ukupni dug bi danas iznosio oko 6 hiljada milijardi dolara. Kada imamo u vidu da je danas ukupni godišnji bruto domaći proizvod (BDP) svih bivših jugoslovenskih republika zajedno oko 200 milijardi dolara, jasno nam je o kakvoj se astronomskoj sumi duga radi. Ovo nam isto tako jasno govori da je rast duga koji se beležio između 1961. i 1980. bio jednostavno neodrživ.

Čak i kada se uzme u obzir da su zemlje zapadne Evrope primile američku pomoć u vrednosti od preko 12 milijardi dolara u sklopu Maršalovog plana,11 ta brojka bledi u odnosu na 47 milijardi dolara koje je Jugoslavija primila kao reparacije za ratnu štetu u Drugom svetskom ratu,12 što u vidu industrijske opreme što u monetarnom obliku.

Možda je vreme da revidiramo svoja uverenja o „herojskim uspesima” bivše nam domovine i priznamo da je, uprkos neprestanom rastu priliva stranih sredstava u vidu kredita bez pokrića, deviznih doznaka milionske dijaspore i politički motivisane američke ekonomske pomoći, jugoslovenska ekonomija beležila skroman rast. Ali, čak je i taj skromni rast bio neodrživ bez kontinuirane strane pomoći. Ono što se dogodilo osamdesetih i devedesetih, samo je otkrivanje stvarnog stanja jugoslovenske ekonomje. Kao kad hronični alkoholičar mora da se suoči sa realnošću svoje zavisnosti, tako smo se i mi, kad-tad, morali suočiti za realnošću nemoći jugoslovenske ekonomije da funkcioniše bez spoljnog dopinga.

Dakle Busola ne trokeljaj o onome o čemu baš ništa ne znaš.

Preporučujem svima koje zanima ova tematika da pročitaju čitav ovaj zanimljivi članak.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Libertarijanac poljoprivrednik

Pa gdje bi Kanađanin srpskog porijekla. libertarijanskog svjetonazora. koji nikad nije živio u Jugoslaviji, i koji boktepita, možda kao i ti iz Švice, nikad nije kužio vrijednosti Jugoslavije, posebno one subjektivne, već je možda kao tipična peronospora likovao nad problemima i propadanjem, dakle, kako bi netko takav ikad mogao shvatiti vrijednosti koje su potpuno propale i nestale u banana državicama nakon raspada Juge?!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Al ga lupetaš

On iznosi činjenice, ti floskule, on zbraja matematički ti zbrajaš svoje osjećajčiće.

Ja sam odrastao u Jugi, otišao u JNA, nakon JNA otišao u švicu, radio skoro dvije godine i vratio se kad je trebalo, dakle nisam baš predugo bio vani, osim što su moji (i ja s njima :)) živjeli u Njemačkoj dok nisam pošao u školu.

Dakle, ne pije vodu da ja ne shvaćam vrijednosti i nevrijednosti Juge, a to vjerojatno važi i za ovog pametnog čovjeka.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

koliko god hoćeš, no NDH je

koliko god hoćeš, no NDH je službeno postojala, ma kako ti to tretirao.
Drugo, kad spominješ dugove, znam da si mlad pa ne znaš da je Jugoslavija bila ono što je danas Grčka, dužna do neba, živjelo se na dug, a ne na propaloj planskoj privredi, premlad si da to znaš iz prve ruke, a neuk pa nisi ni pročitao.

Ti si izrazito neobrazovan i neuk čovjek koji jednostavno se bavi bacanjem ispraznih fraza i uvjeravanjem samog sebe da smo mi sada neka sila u svijetu, a da je Juga bila isprdak od države...

Nažalost po tebe je posve suprotno, dovoljno je otići u Njemačku i zaključiti kako nas stariji Nijemci i dan danas zovu, a kamoli probati obići neke zemlje van Europe. Slijediti će pitanje ti si iz nekadašnje Jugoslavije , ah kakva zemlja , šta Vam bi da se tako pobijete...

NDH je postojala, a isto tako je postojala Bohemia i Moravia i slične je "slobode i nezavisnost " imala ... ili npr. Catalonija koja je bila nezavisna kojih 5 godina , a bez Španjolske bi bila nitko i ništa ... Jedna Barcelona bi igrala sama sa sobom i možda Espanolom iako pitanje jer je Espanol prošpanjolski klub...

Što se tiče duga takve gluposti pričaš , da stvarno tebi fali malo bolnice. Udjel duga u BDP Jugoslavije je daleko, daleko manji nego udjel sadašnjeg duga u BDP Hrvatske.

Da postavim usporedbu dug Juge je bio cca 20 milijardi dolara , dug današnjih državica zajedno je cca 250 milijardi dolara sa tedencijom ogromnog rasta. Ma da je inflacija bila dupla nemoguće je tvrditi da je Juga bila prezadužena država , a današnje države nezadužene i sa zdravom ekonomijom.

Bivša država je proizvodila gotovo sve i imala je znanja na mnogim poljima, a danas smo tipična porobljena turistička zemlja konobara, sobarica i kuvara i administracije koja knjiži njihove uspjehe...

Justice for all !

Tko je glasao

Hvala Busola

Valjda sam smeteni matematičar pa nikako da mu objasnim da su 3 na kvadrat i 4 na kvadrat 5 na kvadrat

Tko je glasao

Štalska posla Busko

To ovi naši konjušari umoćeni u konjski drek nemreju prošnjofati..

Tko je glasao

Odlično

Weteran

Tko je glasao

neiskren poziv u goste se odbija

naime, mi trenutno imamo "nesvrstane" i " rusofile" , titoiste i nereformirane komuniste na vlasti...i s njima nitko ne želi imati posla...one koji idu donijeti lex perković radi toga da država zaštiti komunističke ubojice i treba izbjegavati kao šugu.... Mesić vodi delegaciju privrednika u Rusiju u vrijeme kad saveznici provode sankcije zbog miješanja Rusije u Ukrajinu... gdje Putin postupa kao Hitler...ili Milošević...

Znači..ne možeš sjediti na dvije stolice...ovi trenutno bi radije pozvali na paradu Ruse , Kineze i Srbe...suradnja sa zapadom je trenutno u leru...po inerciji...

Naravno...stoji i ovo tvoje da se Srbija želi privoljeti ( da im se ne otežava) tj. odvojiti od Rusije.

Pritišće ih se s iz smjera Kosova i Mađarske ( batina)...a otvorena vrata su prema zapadu (mrkva).

sve dobro...

Tko je glasao

Saveznik Vam želi prodati oružje

Ako Vam zatreba, eto Saveznika
Borisav Đorđević
Пишање уз Ветар

Tko je glasao

Biće valjda da su i 1999 na

Biće valjda da su i 1999 na vlasti bili nesvrstani rusofili i titoisti, kad nitko osim rahmetli Turčina nije pokojnom došao na posljednji ispraćaj.

Koliko smo mi važna karika u NATO savezu, vidi se sad - na razini smo poslušnih psića, a glavna kujica veselo maše repićem na svaku naredbu "saveznika". Pa će tamo i na godišnji, valjda na daljnje konzultacije.

Ovi debili iz Vlade i Sabora (kolektivno) naravno nisu ništa drugo nego poslušnici kojima se jebe živo za sve dok plaćica kapa, a dade se štogod ušićarit i "ispod stola". Jebi ga, 5% je 5%. Što veći iznos, veći i postotak.

I da, slažem se, kakva kurčeva vojna parada. Ako je praznik treba ga dostojno obilježiti, ali naravno da raja voli seljačke derneke gdje može mahati zastavicama s prozora, dok prolaze neispravne njemačke haubice i papirne rakete na kamionima, a piloti poluispravnih migova (sva tri) su sretni jer je katapult ispravan.

Tko god pričao o danima ponosa i slave, za mene su te ratne godine dani tuge i žalosti; Jedni su krvarili u rovovima, drugi su čekali humanitarnu pomoć, a ruke su zadovoljno jedino ratni profiteri i šverceri svih vrsta, koji su danas uvaženi političari, generali, poduzetnici, saborski zastupnici, državni tužitelji, suci vrhovnog i ustavnog suda...

Tko je glasao

A šta na sve kaže "Kraljica Hrvata"?

Zašto nije lupila šakom o stol? Ako može ovako žestoko nama,zašto bi saveznici bili pošteđeni?
Obećala nam je svako blagostanje, a to je i dokazala lijepeći mortom pločice po državi...?!

Kako se moglo dogoditi da njezin poziv ostane neotvoren? Hebeš takve saveznike kad je za njih naša Kraljica Majka nedostojna jednog jedinog klika!

Ovo je šok - pa ipak su oni s njom oduvijek kao prst i nokat!

Bit će da do njih nije doprla ona strahovito važna vijest o pločicama...

common sense

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci