Tagovi

Nije gotovo kad je gotovo

Radio Mrežnica, lokalni radio karlovačke županije danas je u jutarnjim vijestima objavio da se Ivan Šimić i njegova tvrtka Chemoderm povlače iz postupka kupovine KIM-a. On je, kaže, namjeravao pomoći, dao sve garancije, napravio sve pošteno i javno, a zločesti su ga tako opanjkali da mu je sada neugodno i ne želi više u tome sudjelovati.

U današnjim novinama Polančec objašnjava situaciju. Njega nije sram, njemu nije neugodno, on ništa nije znao i on ni za što nije kriv. Za situaciju u kojoj se nalazi KIM krivi su radnici i njihovi sindikati, jer, zločesti kakvi jesu, nisu prihvatili dobrog i poštenog ponuđača iz nekog prethodnog natječaja. Pa su, eto, dobrotvori iz Fonda za privatizaciju, koji i inače u svakoj situaciji uvažavaju mišljenja i interese radnika i sindikata, popustili onda i sad im pokušali naći zaista pravog gazdu i ulagača (u liku i obliku I. Šimića i Chemoderma), a sindikati (a s njima i ova dosadna oporba koja ne zna ništa drugo nego napadati Polančeca i HDZ) pokvarili su i taj posao. Pokrajnji komentar je (i dokaz dugoročne opravdanosti njihove odluke) činjenica da je sadašnji šef sindikata KIM-a radio u KIM-u kad je direktorica bila Dragica Bolić, koja sada radi za Danube Foods u Beogradu. I koja je, zamislite, Srpkinja. Pa kad se sve to poveže, poštenje HDZ-a i Sanadera, koji sa Srbijancima nikad veze nisu imali (osim prodaje nafte u ratu i prijateljstva s Koštunicom i inima), odlučnost i odrešitost Polančeca (koji odlučno i odrešito u roku od tri dana tvrdi tri sasvim različite i oprečne stvari (najprije da je sve gotovo i da je odluka donešena, onda da dionice nisu založene i neće biti založene jer inače nema prodaje i na kraju da su za sve krivi radnici i sindikati), i blažena nevinost ministra Vukelića (koji o svemu ne želi ništa ni komentirati, a potencijalni i bivši kupac mu zahvaljune na svesrdnoj pomoći) onda je rezultat očekivan. Sustav APP (ako prođe, prođe) nije upalio, od načela ITM (ima tudi mene) ovog puta izgleda neće biti ništa i Vlada s nepogrešivim Sanaderom na čelu uhvatit će se tehnike piromana-vatrogasca. Zapalili su požar, netko ih je uhvatio sa šibicama u ruci (u ovom slučaju ja) i sad navlače vatrogasnu kacigu, uključuju sirene i gase požar.

Sad se javlja i treći ponuđač i govori da su ga iz HFP ucijenili i tražili hrpicu eura da mu priznaju garanciju na osobnu imovinu. No, to je već ustaljena tehnika o kojoj Polančec pojma nije imao. Svejedno, kako nije platio, ponuda mu je odbačena. O ponudi su odlučivali Polančec i društvo, a on o ucjeni zaista ništa nije znao. On o ničemu zaista ništa nikada nije znao. Osim o ponečemu.

Tako se prodaja KIM-a u ovoj rundi neslavno završava. Očekujem da će se u ponedjeljak pojaviti neki sasvim novi skandal, sa sasvim drugog kraja Lijepe Naše i da će i mediji i svi ostali o KIM-u jednostavno naprasno zaboraviti.
Ali, nije gotovo kad je gotovo. Upravni odbor Fonda za privatizaciju odluku je donio i javno ju objavio. Pokazalo se da je odluka nezakonita i temeljena na podacima štetnim za Fond i za Republiku Hrvatsku. Dakle, učinjeno je kazneno djelu zloporabe u gospodarskom poslovanju na štetu RH. Učinila su ga četiri ministra (neka kažu da li im je peti pomagao) udruživši se u toj namjeri. To što zlodjelo nije realizirano ne amnestira ih od posljedica. Dakle nije gotovo. I neće biti gotovo dok se lopovi ne nađu gdje im je mjesto.

Komentari

Hitno u gruntovnici provjeri

Hitno u gruntovnici provjeri jeli KIM upisan kao vlasnik nekretnina u 1/1 dijelu bez terečenja.
Zatim provjeri GUP, PUP i DPU toga dijela grada i dali je dozvoljena gradnja ind. postrojenja.
To je bitno za nove ponude "ulaganja" i u novom natječaju.
To je naime "kvaka22" spominjana u nekom drugom komentaru.

Tko je glasao

Drago mi je da se od prodaje

Drago mi je da se od prodaje odustalo. Veseli me da ste uz pomoć javnosti uspjeli napraviti preokret. Svakako treba nastaviti sa utvrđivanjem nepravilnosti i procesuiranjem. Nadam se da će ovakvih primjera, otpora kriminalu, biti više a samim tim kriminala manje.

Tko je glasao

HDZ-ova politika je jasna.

HDZ-ova politika je jasna. Izazovi aferu, neka dođe spasitelj Sanader. Ako uspije spasiti stvar BRAVO! a ako ne izazovemo sljedecu aferu kako bismo zaboravili na prijasnju i kako bi spasitelj opet dobio priliku biti glavni. Smijesno je to da sandasnja Vlada kao jedinu svoju dobru stvar ističe Kandera !!! Jer, po logici stvari, nakon izbora dobre će stvari ostati a loše ce se lako promijeniti. Hahahahahaha....

HDZ = LDZ ( Lažeš Dok Zineš )

Delete

Tko je glasao

Naravno da će se pojaviti

Naravno da će se pojaviti nova afera, koja će KIM baciti u "zapećak". Recimo, da se netko malo pozabavi ugovorima HEP-a i Aluminijskog kombinata Mostar. Priča se o nekim zanimljivim cjenama, a sklopljen je na 5 godina. Ili Dio HEP-a Operator tržišta, koji priključke za elektrane dijeli i po babu i po stričevima, ali ne po zakonu.
Treba voditi pažljiv dnevnik afera, da se neka ne zaboravi do jeseni. Pa kad krene predizborna kampanja, lijepo po redu propitivati. Ja sam propustila voditi takav dnevnik, nadam se da će se naći netko pažljiviji od mene.

Tko je glasao

Čestitam još jednom, vidim

Čestitam još jednom, vidim da smo paralelno pisali, no mislim da se nastavljaju jedan na drugoga, svaki sa svojim porukama.

Zapalili su požar, netko ih je uhvatio sa šibicama u ruci (u ovom slučaju ja) i sad navlače vatrogasnu kacigu, uključuju sirene i gase požar. - SANADER KANADER doleti, ugasi požar uz puno buke...

Ali, nije gotovo kad je gotovo. Upravni odbor Fonda za privatizaciju odluku je donio i javno ju objavio. Pokazalo se da je odluka nezakonita i temeljena na podacima štetnim za Fond i za Republiku Hrvatsku. Dakle, učinjeno je kazneno djelu zloporabe u gospodarskom poslovanju na štetu RH. Učinila su ga četiri ministra (neka kažu da li im je peti pomagao) udruživši se u toj namjeri. To što zlodjelo nije realizirano ne amnestira ih od posljedica. Dakle nije gotovo. I neće biti gotovo dok se lopovi ne nađu gdje im je mjesto.
Pa valjda je svima jasno da je Chemoderm zbog toga odustao. U suprotnom bi Upravni odbor morao poništavati svoju odluku, što automatski povlači i političku i kaznenu odgovornost ministara koji sjede u UO HFP-a. Sad su mu rekli, zakuhao si, sad nas vadi. Baš zato treba insistirati na svim oblicima odogovornosti, još sutra i ne dati im da sve padne u zaborav. Samo naprijed Nikola!

Tko je glasao

A sta mislite,insistirati i

A sta mislite,insistirati i na provedbi odluke o prodaji Chemodermu.Pa kad je bal nek je maskenbal.Da i to cudo vidimo sta ce gospoda uraditi sa KIM-om.Valjda bi se pojavili i "pozadinci".a u tom slucaju i banka bi vjerojatno povukla garancije,jer bi tada cijeli proces bio pod prismotrom ,a ne kako su "tenori"zamislili.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci