Tagovi

Nije baš sve tako crno

Imam neku frku na poslu maltretiraju me s ugovorima mjesec za mjesec, nisam dobila plaću za prethodna 2 mjeseca a ne smijem ni spomenut u kakvoj dobrostojećoj firmi radim. Ugl. tako se zadnjih dana žalim većini koju srećem na raznoraznim mjestima. Ovi bliži (dečko, mama i ostatak familije) smatraju da nisam normalna jer ja kao mlad i nadobudan kadar izvrsno ocijenjen na dosadašnjim radnim mjestima dozvoljavam nekoj mangi da me navuče da se u ime prosperiteta i budućeg poslovanja firme odreknem svoje dvije plaće.
Da bi stvar bila gluplja baš se moja mama prije nekih 5,6 godina našla u situaciji da radi bez plaće čak DVIJE godine da bi nakon toga dobila otkaz. Ja sam ju smatrala bedastom i nagovarala da prestane s tim sranjima i fino se posveti sebi i ostatku mlađe djece u obitelji.
I sami vjerojatno zaključujete kako se stvari odvijaju na bolje.... eto generacijski... mama je 2 godine radila bez plaće a ja 2 mjeseca i nadam se da ju neću prestići po tom pitanju.
Ono zbog čeg postam sada i ovdje je činjenica da u sjedištu HDZ-a na Trgu žrtava fašizma (nadam se da sam pogodila gramatički ispravno veliko slovo) postoji portir koji već par godina radi "na crno". Naravno čovjeku treba posao i boli ga briga za ugovore, bolesti, osiguranja poreze i slične stvari jer je tamo da radi za lovu (koju uredno i dobiva). Zanimljivo da ako inspekcija rada uđe u sjedište vodeće državne stranke prvo se potepe za njegov stolac a onda mu ljubazna teta u predvorju koje je kantina donese kavicu.
I super mi je njegova tajnica koja isplaćuje plaće u koverti, proizvoljno određuje iznose božićnice jer kao ; "ko te pita kad je čovjek na crno".
A ja blesača maloprije žicam tajnicu i ona mi da 300 kuna akontacije!
Ma koja kurčeva akontacija 09.11. a od rujna ni lipe nisam dobila. (dobro sam razmislila prije nego li sam upotrijebila psovku iz naputka br.3 ispod "Objavi dnevnik"

Eto sad se ja fino ispirila pa će sve lijepo da se smiri i prođe, vjerujem da i ovi iz slučaja "Ljubljanska banka" više ne osjećaju bijes...
I kad malo bolje promotriš ma i nije sve tako crno..
nekad-nekad se Đapić malo pomakne u stranu i blicne Sanaderova bijela košuljica..

Tagovi

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci