Tagovi

Ni duhovno ni premijerski

Bez obzira što se ovih dana doslovno svi mediji iz petnih žila (čitaj radi profita) upiru prikazati kako je nogomet odnosno naša nacionalna repka nešto najvažnije na ovom svijetu, pače i više od toga, realnost nas lupa po glavi kao nikada do sada u prethodna dva desetljeća. Za mnoge kojima nogomet baš i nije od životne važnosti kao grom iz vedra neba je odjeknula izjava Zorana Milanovića, inače formalno prvog „pijetla“ u Kukuriku koaliciji, koji hrvatskom puku iz Koprivnice (pjetlić gradu) poručuje ni manje ni više no „Ja nisam ovdje da ikoga tješim, nisam duhovni otac, nisam otac, nego sam premijer“.

Zabezeknuta lica mnogih koji su navedenu izjavu pročitali ili čuli od hrvatskog premijera je već po ne znamo koji po redu ozbiljan znak da nešto doista nije u redu sa onim od koga su građani ove opljačkane i napaćene zemlje očekivali prije svega riječi ohrabrenja i nade da će nam sutra, ili kada već, napokon biti bolje. Ova hladna izjava bez trunke empatije prema patnjama stotina tisuća ljudi koji su bez posla i perspektive mogao je izgovoriti samo netko komu su građani ove zemlje zadnja rupa na sviralu. Da gospodin Milanović uopće ne razumije što mu je „narodno poslanje“ potvrđuje i izjavama danim u Koprivnici, posebno u svezi razloga za najveći rast inflacije u prethodne tri godine, objašnjavajući lakonski kako se radi tek o benignoj posljedici rasta cijena energenata što su oni u Vladi RH i „očekivali“. O tome koji je to ekonomski genije u Vladi RH predložio navedena poskupljenja bez ikakvog opravdanog razloga, a time i dodatno osiromašenje svojih građana, nije se izjasnio…. I bolje.

Dobro je pak u svemu što je premijer Milanović „primijetio“ kako država nije uvijek bila dobar gospodar kada su u pitanju velike nacionalne kompanije, prvenstveno poradi prevelikog miješanja same politike u njihov rad, drsko ignorirajući činjenicu da je upravo njegova Vlada svojim ustoličenjem „počistila“ doslovno sve neovisne stručnjake u Podravci (i ne samo) koji su je u prethodnih nekoliko godina spasili od sigurne propasti, a ustoličila svoje poslušnike koji sa vođenjem velikih kompanija poput Podravke nemaju apsolutno nikakve veze.

I kada premijer nakon svega javno tepa svom stranačkom poslušniku kojeg je doslovno „posadio“ na mjesto predsjednika uprave kako nije dobro preveliko miješanje politike u rad kompanije, kako ju ne bi ograničavali u njenom razvoju, čovjeku doista dođe milo. Skoro da bi netko i povjerovao kako Kukurikavci odjednom i ničim izazvani žele potpuni zaokret konačnim uvođenjem jednostavnog pravila da samo dokazano sposobni mogu voditi velike kompanije u državnom su/vlasništvu. Još bi sve prethodno navedeno nekako moglo i proći da nije onog „Ja nisam ovdje da ikoga tješim, nisam duhovni otac, nisam otac, nego sam premijer“. Ili prevedeno:

„Ja sam ovdje gdje sam ili onaj koji jesam“, jer smo MI a ne VI dobili izbore, što mi daje za pravo da po Vašem ovlaštenju sa svojom ekipom radim što god hoću. Ako vam se ne sviđa obratite se onima koji su izabrali Nas a ne Vas, ili još bolje, obratite se svom duhovnom ocu, jer ja sam drugovi i gospodo premijer RH a ne Vaš duhovni otac iliti pastir“.

Biti će gospodine „premijeru“da niste ništa od navedenog, kao što ni mi nismo vaše „ovčice“.

Komentari

Milanović i Pešćenica

Drug Milanović je dobar s Malnarom, a Malnar je tu s ruba-Pešćenice. I što onda očekivati od Milanovića?

Tko je glasao

Trb tj bnd čm prj

ngm strt glv.

Dsnc Hrvt s knčn trb rgnzrt zvrtt t prmjnm sl jr n vkv bšćtnk n mž djlvt nšt drg dl ptnj n vlsttj kž.

Tko je glasao

@Demos

http://www.index.hr/vijesti/clanak/umirovljenici-o-milanovicevom-nisam-d...

Zašto od ovih stranica svojim dnevnicima radiš - rezervnu kopiju svojih (vaših) tekstova?

Tko je glasao

Đapić - Xerox našeg sokaka

Zap, po čemu zaključuješ da je Demos ili itko iz stranke umirovljenika autor teksta kojeg si linkao kad pod ono "Piše:" nema nikoga?

Zanimljivo je da u slučaju isto tako nadahnutog dnevnik Trkeljalo ili ministar u vladi RH odnosno Šef koalicije BUZ-a Jovanovića nazvao 'dokonom babom koja trkelja' je proizašla jedna zanimljiva jednakost Demos = Penizić (ili obratno jer je teško otkriti tko je ovje bio kokoš a tko jaje).

leddevet

Tko je glasao

@zaphod, a tko tko kaže da

@zaphod,
a tko tko kaže da tekst ne smijemo poslati ili pak objaviti na više portarla???

Tko je glasao

FAQ

P: Objavio sam tekst i sada je nestao, zašto?
O: Tekst je bio kopiran u cijelosti s drugog portala, u tekstu - nadalje nije bilo naznake izvora (nazivom i linkom), a sam citirani tekst nije bio jasno izdvojen od autorskog teksta.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci