Tagovi

Nevjerodostojna anketa "Promocije plus" o Vladi i političarima

Početkom svakog mjeseca hrvatska javnost preko HTV-a ali i drugih medija saznaje prema anketi CRO Demoskopa koju provodi agencija „Promocija plus“ (direktor Agan Begić) kakav je rejting vlade, stranaka i političara. U tom ne bi bilo ništa lošega da se ne radi o anketi koja se obavlja telefonski na 1300 ispitanika iz cijele zemlje. Takve ankete nisu pouzdane nigdje u svijetu zbog više razloga. Prije svega kad se nekoga poziva na fiksni telefon, a upravo se o tome radi kod anketiranja „Promocije plus“, pozvani se nerado odazivaju na pitanja anketara jednostavno zbog toga što ona nije anonimna pa pozvani pretplatnik odbija sudjelovati u njoj u, prema nekim procjenama, 70 posto slučajeva.

Drugim riječima rezultati ankete objavljuju se na temelju samo 30 posto odgovora. Naravno „Promocija plus“ a i sve medijske elektronske i tiskovne redakcije to potpuno zanemaruju i praktički zanemarujući jedan važan podatak neobjektivno izvješćuju javnost o rezultatimna ankete. Korektno bi bilo da se u svakom izvješću „Promocije plus“ navede da je anketa obavljena telefonski na 1300 ispitanika i da po samoj logici metode anketiranja nije anonimna. Čim anketa nije aninimna onda je nepouzdana i to bi u interesu objetivnog i nepristranog informiranja javnosti trebalo u objavljivanju njezinih rezultata naglašavati. To se međutim ne događa, pa mediji, redakcije i komentatori uzimaju zdravo za gotovo rezultate te ankete i tako sudjeluju u manipuliranju javnosti.

Najvažniji podatak o nevjerodostojnosti ove ankete otkriva se u ocjeni Vlade. Prema „Promociji plu“ ona uživa potporu 30,3 posto građana, dok istodobno Vladinu politiku ne podržava 55,1 posto građana. Ovdje se radi o totalnoj nelogičnosti, jer sama Vlada i njezina politika nisu dvije odvojene i samostalne kategorije. Ako su iste anketrirane osobe odgovarale na pitanje „daju li potporu Vladi“ pa je potvrdno odgovorilo 30,3 posto anketiranih, a na pitanje „podržavate li Vladinu politiku“ 55,1 posto anketiranih odgovorilo je negativno, onda tu nešto nije u redu ili s anketom, ili s građanima. Nemoguće je da isti ispitanici u 30,3 posto slučajeva daju potporu Vladi, a da čak u 55,1 posto slučajeva ti isti anketirani ne podržava Vladinu politiku.

Tu kontradikciju naravno nije palo na pamet ni jednom komentatoru ili novinaru dovesti u pitanje, nego se rezultati ankete uzimaju zdravo za gotovo. Nažalost sličnu anketu na mjesečnoj bazi ne provodi ni jedna druga agencija, tako da agenciji „Promocija plus“ ostaje monopol u manipuliranju s hrvatskom javnošću zahvaljujući totalnom izostanku profesionalizma u novinskim redakcijama bilo u elektroničkim ili tiskovnim medijima. Uzmimo samo za primjer Hrvatsku televiziju koja je po zakonu dužna „trajno, istinito, cjelovito, nepristrano i pravodobno informirati javnost“. Objavljivanjem rezultata ankete „Promocije plus“ prekršena, su, uostalom ne prvi put i ne samo u ovom slučaju jer se to svakodnvno događa u informativnim emisija javne televizije (ne zaboravimo da je za to najodgovornija osoba opskurni Zoran Šprajc), tri elementa iz spomenute zakonske obveze. Prije svega prelažanjem preko činjenice da se radilo o neanonimnoj anketi prekršen je zahtjev za istinitošću, zatim korištenjem rezultata samo ove agencije prekršen je zahtjev za cjelovitim izvještavanjem, i konačno rezultati su sami po sebi pristrani jer je anketa vođena telefonski pri čemu pristaje sudjelovati u anketi samo manji broj kontaktiranih osoba.

Kad se to ima u vidu, onda su upitni i svi drugi rezultati ankete o popularnosti stranaka i političara. Uzmimo za primjer samo stranačke preferencije. Po ovoj anketi SDP na početku listopada bilježi popularnost od 25 posto, dok je drugi HDZ s 21,9 posto. Posebice su ti rezultati upitni kad se usporede s rezultatima iste agencije godinu dana ranije, dakle u studenome 2012. godine. Tada je SDP uživao potporu 26,7 posto anketiranih (sada 25 posto), a HDZ potporu od 19,7 posto (sada 21,9 posto) anketiranih: U godinu dana kad su se zbili mnogi bitni politički događaji koji su s obzirom na promašaje SDP-a za standard prosječnog građanina oslabili poziciju te stranke nevjerojatno zvuči podatak da je popularnost vodeće stranke vladajuće Kukuriku koalicije pala za svega 1,7 posto, a da je kod HDZ-a koji još nema svoj gospodarski program porasla za 2,2 posto. Sve to ukazuje na to da je ova anketa naručena za potrebe vladajuće koalicije kako bi se kad se ne bilježe uspjesi u provedbi njihovog fantomskog „Plana 21“ pokušalo i na ovaj način zamazati oči javnosti.

Komentari

Anketa pokazuje

Anketa pokazuje vjerodostojnost HRT-a, kao partijske televizije koja kokodače kako kukurikavci kukuriču!

Tko je glasao

U tom ne bi bilo ništa lošega

U tom ne bi bilo ništa lošega da se ne radi o anketi koja se obavlja telefonski na 1300 ispitanika iz cijele zemlje. Takve ankete nisu pouzdane nigdje u svijetu zbog više razloga.

Ako je tome tako, kako to da se u Francuskoj smatra vjerodostojnom najnovija anketa o popularnosti predsjednika Hollandea i premijera Ayraulta, čiji su rezultati objavljeni danas, a provedena je, telefonski, na uzorku od 946 osoba, u zemlji koja ima 15 puta više stanovništva od RH?

Djeluje li i Francuskoj ono vaše "divno društvo zatucanih i zaglupljenih esdepeovskih boljševika?

Tko je glasao

jer sama Vlada i njezina

jer sama Vlada i njezina politika nisu dvije odvojene i samostalne kategorije.
Točno, zato se i radi o jednom pitanju, a ne o dva.
Kad se zbroje postotci 30,3 (podržavaju) + 55,1 (ne podržavaju) + 14,6 (neodlučni) dobije se ... koliko?
Slična formulacija može se naći i u prošlom priopćenju Promocije Plus iz kojeg se također može zaključiti da se radi o jednom pitanju, ako ne drugačije, a ono opet zbrajajući postotke:
Vlada RH u svom dvadesetom mjesecu od potvrde u Hrvatskom saboru uživa potporu 37,3 posto hrvatskih građana ..., dok vladinu politiku ne podržava 45,5 posto građana ... uz 17,3 posto neodlučnih.

Tko je glasao

Prljavi

Prljavi igraju prljavo. Pitanje je koliki je širok krug građana koji to prepoznaju.

Tko je glasao

Već sam više puta pisao i

Već sam više puta pisao i pokazivao kako je npr. ministar Jovanović izravno besramno krivotvorio razultate anketa kako bi ih prikazao kao "podršku" svojim i budalaštinama "rodne terije" u zdravstvenom odgoju. Evo još jednog takvog primjera:

Pola ispitanih smatra: 'Lex Perković narušio nam je ugled!

Rezultati ankete o ćirilici u Vukovaru:

1) potpuna primjena ustavnog zakona - 17,7%
2) prethodno provesti novi popis stanovništva - 16,8%
3) moratorij za primjenu ustavnog zakona na 20 godina - 12,8%
4) proglasiti Vukovar mjestom posebnog pijeteta - 43,9%
5) ne zna - 8,7%

Obratite osobitu pozornost na perfidno i manipulatorski postavljena pitanja: namjesto jednostavnih i poštenih "za", "protiv" i "ne znam", uvode se "prethodno provesti novi popis stanovništva", "moratorij za primjenu ustavnog zakona na 20 godina" i "proglasiti Vukovar mjestom posebnog pijeteta", a koji su zapravo jedna ista stvar, jedna ista opcija - golema, više nego dvotrećinska većina od 73,5% građana koji se protive Milanoviću i vladinoj protuhrvatskoj politici nasilnog nametanja ćirilice u Vukovaru.

Na ovaj način se ta većina podlo rastavlja, razbija i umanjuje na čak tri "različita" dijela, i rezultati ankete ne izgledaju tako strašno porazno za Kukurikavce. Zamislite točan naslov: "Više od dvije trećine građana protiv ćirilice u Vukovaru!" Radmanov udbaško-komesarski HTV to ne bi preživio... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ogroman i neprocjenjiv uspjeh

Ogroman i neprocjenjiv uspjeh Vlade RH, ovih 17,7% su digli na 19 i nešto.

Čestitam, moj duboki naklon, vrlo duboki, ... šteta što si ne mogu popušiti kad sam se već krenuo...

Tko je glasao

Umanjivač pjeteta

više nego dvotrećinska većina od 73,5% građana koji se protive Milanoviću i vladinoj protuhrvatskoj politici nasilnog nametanja ćirilice u Vukovaru
Zgodno kako si umanjio rezultat tvoje interpretacije ankete jerbo bi u tom slučaju bilo realnije reći da se ćirilici protivi skoro 3/4 ispitanika, što je vjerojatno blizu točnog rezultata ako izbacimo one koje ne misle ništa.

No možda nije tako jer zašto misliš da oni koji žele proglasiti Vukovar mjestom posebnog pijeteta su protiv ćirilice? Možda se oni slažu s pločama na 2 pisma i u tom slučaju je 61,6% ispitanika za ćirilicu.
Još je zanimljivija činjenica da samo 12,8% ispitanika je jasno protiv, a ostali nešto vrdaju u logici "može samo pazi da ostanem nevina" što je tipični bojni poklič svih "velikih Hrvata".

P.S. Može li link na anketu?

leddevet

Tko je glasao
Tko je glasao

Katica za sve

Prema istraživanju agencije "Prizma"
Čak 71 posto građana Hrvatske je protiv uvođenja ćirilice u Vukovar

Da, zanimljivo kako u svojoj ponudi Prizma, koja je provela anketu, ne nudi istraživanje javnog mnijenja:

Prizma - Centar za poslovnuinteligenciju
.
Usluge:
- Savjetovanje
- Analiza tržišta
- Prikupljanje primarnih podataka
- Analiza potrošača
- Analiza marke
- Analiza proizvoda i usluga
Područja specijalizacije:
automobilska industrija, informatičko - komunikacijske tehnologije (ICT), turizam, farmacija, proizvodi široke potrošnje (FMCG), financije, maloprodaja

No danas je dovoljno imati telefon i eto ti anketara, a pitanja zna postaviti svaka mona.

leddevet

Tko je glasao

Ne cvili, vidiš i sam da je

Ne cvili, vidiš i sam da je ta anketa bila daleko poštenje oblikovana nego ova nova.

Kako već rekoh, ovi novi anketari su (točno) pretpostavili rezultat, pa su ga umjetnom podjelom pitanja vladi nesklone opcije pokušali ublažiti. Slično je bilo i s Jovanovićem - kao "podršku" je predstavio i odgovor "djelomice podržavam", iako npr. i ja i kompletna crkvena i vjernička populacija u Hrvatskoj "djelomice podržavamo" zdravstveni odgoj, jer smo se protivili samo budalaštinama "rodne teorije" i famoznog četvrtog modula.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Kolko se ja sječam, Večernji

Kolko se ja sječam, Večernji list vrši ankete na internnetskoj stranici. Tamo je rezultat bio isto veči od dve trečine, samo je brzo nestao (po čijem naređenju, možemo samo nagađati, kaj ne).

Tko je glasao

To je ona od proljetos :-)

To je ona od proljetos :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Zgodno kako si umanjio

Zgodno kako si umanjio rezultat tvoje interpretacije ankete jerbo bi u tom slučaju bilo realnije reći da se ćirilici protivi skoro 3/4 ispitanika, što je vjerojatno blizu točnog rezultata ako izbacimo one koje ne misle ništa.

Zašto bih? Rezultat je toliko porazan za Milanovićevu vladu, da se to vidi iz aviona :-)

No možda nije tako jer zašto misliš da oni koji žele proglasiti Vukovar mjestom posebnog pijeteta su protiv ćirilice? Možda se oni slažu s pločama na 2 pisma i u tom slučaju je 61,6% ispitanika za ćirilicu.
Još je zanimljivija činjenica da samo 12,8% ispitanika je jasno protiv, a ostali nešto vrdaju u logici "može samo pazi da ostanem nevina" što je tipični bojni poklič svih "velikih Hrvata".

Čak štoviše, niti jedan jedini ponuđeni anketni odgovor ne sadrži "protiv". Kako to? Mili bože, čuda velikoga... :-)

P.S. Može li link na anketu?

Nemam, samo prenosim HRT.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Štose babi tilo . . .

Rezultat je toliko porazan za Milanovićevu vladu, da se to vidi iz aviona
Zašto bi bili porazni, ta nije Milanovićava vlada donijela taj ustavni zakon? Čak i ako poistovjećuješ SDP s tim zakonom nije porazno ako p(r)ogledamo da je samo 12,8 ispitanika otvoreno protiv primjene zakona što je manje nego glasača tvoje stranke (ili su pitanja i ponuđeni odgovori suviše komplicirani za taj mentalni sklop).

Ajde čitaj što piše po mogućnosti bez izmišljanja.

leddevet

Tko je glasao

Zašto bi bili porazni, ta

Zašto bi bili porazni, ta nije Milanovićava vlada donijela taj ustavni zakon?

Nije... nego Račanova. A njih dvojica nemaju baš nikakve sveze, zar ne? :-)

Čak i ako poistovjećuješ SDP s tim zakonom

Ne samo ja, nego (kako ti kažeš) gotovo dvije trećine građana.

nije porazno ako p(r)ogledamo da je samo 12,8 ispitanika otvoreno protiv primjene zakona što je manje nego glasača tvoje stranke (ili su pitanja i ponuđeni odgovori suviše komplicirani za taj mentalni sklop).
Ajde čitaj što piše po mogućnosti bez izmišljanja.

Evo ga opet - ne znaš što bi, pa si se počeo svađati sam sa sobom. Tja... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ne, ti si!

Evo ga opet - ne znaš što bi, pa si se počeo svađati sam sa sobom. Tja... :-)
Ajde, ta nisam ja citirao anketu u kojoj piše što piše i na koju ne postoji link osim tvoje vjerodostojnosti.

No ako griješim ti reci mi u kojem je još odgovoru sadržano jasno protivljenje postavi ćiriličnih tabli? Ja to ne vidim!

leddevet

Tko je glasao

Ajde, ta nisam ja citirao

Ajde, ta nisam ja citirao anketu u kojoj piše što piše i na koju ne postoji link osim tvoje vjerodostojnosti.

Wtf to ti tvrdiš da Radmanov HRT lažira postojanje cijele ankete? Okej, to bi bio veličanstveni novi korak Kukurikavaca u sjevernokorejskom pravcu... ali čemu onda ovako loši rezultati? Jesu tolike budaletine? :-)

No ako griješim ti reci mi u kojem je još odgovoru sadržano jasno protivljenje postavi ćiriličnih tabli? Ja to ne vidim!

Rekoh već da se svađaš sam sa sobom, tugomire. Citiram se:

Čak štoviše, niti jedan jedini ponuđeni anketni odgovor ne sadrži "protiv".

Kajgod, kakav "protiv", pa kako bi se tko mogao protiviti Voljenom Vođi? Makaršta :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Čika Paja

Kajgod, kakav "protiv", pa kako bi se tko mogao protiviti Voljenom Vođi? Makaršta :-)
Ma baš duhovito, veliki pljesak :-b

Jjedino me zanima tko je na temelju ankete zaključio sljedeće:
više nego dvotrećinska većina od 73,5% građana koji se protive Milanoviću i vladinoj protuhrvatskoj politici nasilnog nametanja ćirilice u Vukovaru.

Eto, matemetika (prilično šlamapava) je bila tvoja i ti si određene odgovore prepoznao kao si gore naveo. Dakle osim onog jednog koji nosi 12,8% ti si i druge odgovore prisajedinio na svoju stranu i ja još uvijek nisam dobio odgovor na postavljena pitanja osim onih tipa "ringe ringe raja" kakva nam inače ovdje serviraš.

Posena je cveba što si dodatno zaključio da se na temelju tih i takvih pitanja anketirani zapravo protive cijeloj Milanovićevoj politici, no to je standard vas vidilica gdje uvijek vidite ono što želite.
Prdenja se iz svih anala i valjda će nešto nekoga i pogoditi.

leddevet

Tko je glasao

Ne treba se glupirati samo

Ne treba se glupirati samo zato što teza u samom dnevniku zasnovana na postocima jeste glupa.

Mikan kreće od pravilno postavljene teze zasnovane na postavljanju ploča u kolovozu i čuvanju istih od strane policije.

Rezultati ankete su svakako uzrok dobili u tom činu. Mikan manje-više® točno zbraja postotke onih koji su vezano s tim činom za, protiv i suzdržani.

Tko je glasao

Dobro, dobro, ne uzrujavaj

Dobro, dobro, ne uzrujavaj se, evo vode i šećera. Ne brini ništa, tih 73,5% uopće nije "protiv" nego je "za" Milanovićevu politiku i ćirilicu u Vukovaru, naravno da je tako - pa nigdje nema "protiv" u pitanjima, zar ne? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Čika paja 2

Vidim da ne možeš bez "ringe ringe raja".

U to ime ostavljam te tako da se može dalje ići igrati u pijesku, ipak je ovo prenaporno za tebe.

leddevet

Tko je glasao

metodologija...

Kod anketa ovog tipa je najvažnije da se cijelo vrijeme drži istog uzorka (dakle isti broj ispitanika i isti broj vrste ankete).

Kada telefon zazvoni u obitelji čiji je telefon prijavljen na "Ivan Horvat" - anketar ne traži Ivana Horvata, anketar priča sa svakom osobom koja se javi na telefon - bio to otac, žena, sin, susjed, podstanar, inkasator ili poštar. Od ovakve ankete se ne očekuje neka luda reprezentativnost (obično bude samo zemljopisna tipa: broj županija x X ispitanika), ali je dovoljna za uočavanje trendova - ovdje je trend puno bolji pokazatelj od neke apsolutne ocjene - dakle pad i rast, pogotovo kontinuirani.

Inače, nedavno je bilo jedno veće istraživanje (bogzna gdje sam to pročitao) gdje su naručitelji ankete zapravo ostali šokirani zacementiranošću političkih preferencija koji sažeto glasi - Svaki četvrti glasač će glasati za SDP, a svaki peti za HDZ - konstantno i kontinuirano.

Rezime: Kojim je logičkim procesom autor dnevnika iz ovoga uspio zaključiti da je riječ o naručenoj anketi?

Tko je glasao

isti uzorak

zaphod,

u svojoj esdepeovskoj sljepoći niste ni svjesni što ste napisali:

"Kod anketa ovog tipa je najvažnije da se cijelo vrijeme drži istog uzorka (dakle iati broj ispitanika i isti broj vrste ankete)"

Pa to "Promocija pluis" (direktor Agan Begić) cijelo vrijeme i radi. Držae se istog broja istih ispitanika dobivenih ispisom s Iblerova trga i istog broja vrste ankete. Zato su i rezultati uvijek ISTI. Pametnome dosta, ali ne i vama tovarišć zaphod.

Tko je glasao

svaloč

Dakle, uvijek cviliš "raspravljajte o temi dnevnika a ne o osobi". Kada ti se pristojno komentira i drži teme, onda kreneš sa "esdepeovskom sljepoćom" i "tovarišć" (krivo napisano,inače).

Ajd ti rađe nama objasni pojam "naručene ankete".... naime, nismo više u komunizmu pa da se ankete rade dobrovoljno :)

Tko je glasao

??

Kojim je logičkim procesom autor dnevnika iz ovoga uspio zaključiti da je riječ o naručenoj anketi?
Zar nisu sve ankete zapravo naručene ili to agencije rade jer nemaju pametnijeg posla?

leddevet

Tko je glasao

"Zar nisu sve ankete zapravo naručene..."

Projekt CRO-Demoskop provodi se od siječnja 2004. godine istom metodologijom i na istom uzorku. S obzirom na tu dugotrajnost i dosljednost, ne čini mi se osobito vjerojatnim da netko ima tako dugoročnu i postojanu narudžbu.
Kako Promocija plus javno objavljuje samo sažetak, čini mi se vjerojatnijim da se cijela anketa s interpretacijom može kupiti.
Isto tako, mislim da nije isključena niti mogućnost da to Promocija plus radi bez naknade, a za uzvrat svakoga mjeseca dobiva besplatnu reklamu u svim važnijim hrvatskim medijima u glavnim informativnim emisijama.
U svakom slučaju, bilo da se radi o narudžbi ili kupovini ili reklamnom potezu, u pitanju je poslovni interes, a ne, kao što kažeš, zato što nemaju pametnijeg posla.

Tko je glasao

Najvažniji podatak o

Najvažniji podatak o nevjerodostojnosti ove ankete otkriva se u ocjeni Vlade. Prema „Promociji plu“ ona uživa potporu 30,3 posto građana, dok istodobno Vladinu politiku ne podržava 55,1 posto građana. Ovdje se radi o totalnoj nelogičnosti, jer sama Vlada i njezina politika nisu dvije odvojene i samostalne kategorije. Ako su iste anketrirane osobe odgovarale na pitanje „daju li potporu Vladi“ pa je potvrdno odgovorilo 30,3 posto anketiranih, a na pitanje „podržavate li Vladinu politiku“ 55,1 posto anketiranih odgovorilo je negativno, onda tu nešto nije u redu ili s anketom, ili s građanima. Nemoguće je da isti ispitanici u 30,3 posto slučajeva daju potporu Vladi, a da čak u 55,1 posto slučajeva ti isti anketirani ne podržava Vladinu politiku.

Ajde, sad polako procitajte koju glupost ste napisali:)

Tko je glasao

ekipa

Divno društvo zatucanih i zaglupljenih esdepeovskih boljševika.

martin
kradem
pravednik vz
pjastrela
chaos99
zaphod
Argus
leddevet
tenor

Ispričavam se onima koji se nisu uspjeli registrovati.

Tko je glasao

vkrsnik

duzan sam obrazloziti minus.prvi put nisi spomenuo dr.jovica,savjetnika predsjednika josipovica,koji sa kao mladac (trogodisnjak)istakao u progonu hrvatskih proljecara.

Tko je glasao

reinkarnacija

tenor,

na žalost, i ti, jer nisi ni blizu ni jedini, ni izuzetak
potvrđuješ
da bi se i prije 30 i prije 40 godina
postavio jednako kao i sad

zato i treba ozbiljno razgovarati o vječnim razlikama
zato je važno što danas netko misli i kaže
o npr.
istrazi poturica
ili nasilju u prvim mjesecima jugoslavije 1918.
ili u prvim mjesecima nove jugoslavije 1945.
ili u prvim mjesecima ndh 1941.

luka

Tko je glasao

luka

na zalost,i ti,jer nisi ni blizu ni jedini,ni izuzetak,potvrdjujes da vi desnicari niste normalni.vidite ono cega nema.da ti pojasnim kako se ja postavljam.vrlo jednostavno.mrzim sve sto imalo mirise,bolje reci smrdi na ustastvo.mrzim sve sto radi na stvaranju mrznje medju ljudima,a to VI desnicari radite.VI desnicari (ne svi,i ne mislim konkretno na tebe)sa rukom na srcu opljackali ste i pljackate domovinu u koju se kunete.a ja to mrzim,i mrzit cu dok sam ziv.jebe se meni za 1918,45 ,41,poturicama.imam li pravo ne slagati se sa ovim sto trenutno radi Karamarko i HDZ.stvaraju kaos u drzavi radi osobnih interesa.i ne samo da se ne slazem,nego mi se sve to skupa gadi.

Tko je glasao

lunoprof

a ti glupaco nemas pametnijeg posla. jebe mi se za tobom i tvojim minusima.

Tko je glasao

skviki

i ti stari glupane isto.

Tko je glasao

Upravo ovo što danas

rade tvoji kao " ljevičari" ide na ruku desničarima samo je pitanje političke pismenosti da se to uvidi.

sve dobro...

Tko je glasao

Matematičari svih zemalja . . .

E, baš sam si mislio jel završio popodnevni pižolot i nešto sam se brinu da ti nije neki mentalni Srbin ili tjelesni Jugosalven došao na vrata.

U toj svojoj brizi sam se sjetio da si prethodno već napisao jedan dnevnik s istovjetno matematičkom logikom. Bio je to onaj Pupovac nastavlja s velikosrpskom medijskom agresijom gdje si nas obdario briljantnom tezom:

Pupovčevih istupa uvijek je važno istaknuti da je on „samozvani zastupnik srpske manjine u Hrvatskoj“, jer je za njega na posljednjim saborskim izborima glasovalo samo 7,9 od ukupno upisanih birača na listi Srpske nacionalne manjine.
Što je stvarno presedan u demokratskoj izbornoj proceduri.

P.S: A sad idem ti krnut gore minus kad si me već prozvao da to ne bi ostalo uzalud.

leddevet

Tko je glasao

Tko o čemu, polupismeno

Tko o čemu, polupismeno propalo novinarsko piskaralo o zavjerenicima protiv njegovih kavanskih, loše izračunatih mudroserina.

Tko je glasao

Kolega već si dokazao da su

Kolega već si dokazao da su ti matematika i logika apsolutno najveće Ahilove pete.

Nije greda, 99% čovječanstva uspijeva progurati i karijere i život na svojim Ahilovim petama, jednostavno ih ne koriste u relevantnim dijelovima za karijeru. Ukratko, ostavi se matematike u novinarskim istupima na način kao što, pretpostavljam, u kućanstvu supruzi ostavljaš vođenje računa.

Tko je glasao

SDP

kradem.

u pravu ste ako mislite na logiku lansiranu iz SDP-a. to međutim nije moj izbor, nego izbor spomenute ekipe i još ponekih. svi skupa ste šaka jada kad je u pitanju elementarna logika, a ne esdepeovska. tu ste na svojem klizavom terenu. ali što se može, jednom zatucan - uvijek zatucan.

Tko je glasao

Kolega nastojim pomoći jer

Kolega nastojim pomoći jer nam je ovdje na pollitici pluralizam nužan.

Ako su iste anketrirane osobe odgovarale na pitanje „daju li potporu Vladi“ pa je potvrdno odgovorilo 30,3 posto anketiranih, a na pitanje „podržavate li Vladinu politiku“ 55,1 posto anketiranih odgovorilo je negativno, onda tu nešto nije u redu ili s anketom, ili s građanima.
Da li je prema postulatima matematičke vjerojatnosti moguće da niti jedan od ovih 30,3 nije odgovorio negativno na drugo pitanje, odnosno da li je moguće da se prvi i drugi skup ne sijeku?

Tko je glasao

Lobachevsky iz našeg sokaka

Poštovani martine,

Mislim da je tvoja kritika neutemeljena jer je i više nego jasno da se ovdje ne radi o klasičnoj euklidskoj geometriji nego o hiperbolnom prostoru i propadnoj matemetici, kakvu naravno velecijenjeni vkrsnik preferira, i gdje najkraće udaljenosti nisu one površinske vidljive nama neupućenima, nego su one nevidljive koje idu kroz podzemlje i mutne kanalizacione hiperprostorne tokove.

Utoliko standardni međuodnos pojedinih veličina pretpostavlja iskrivljenje istih i mogućnost da kod spornih 69,7% (100% - 30,3%) bude uočena nejednakost s 55,1% i obzirom na razliku od 14,6% ispitanika koji su očito u momentu postavljanja spornog pitanja bili uvršteni u onih 30,3% podržavatelja s time da pri takvom uvrštavanju se njihov postotak uopće nije uvećao.

Naravno da je tu temeljna konstanta navedenog iskrivljenog protora vrijednosti svima poznata činjenica iz navedenih mračnih kanala da tko nije s nama taj je protiv nas.

leddevet

Tko je glasao

matematika više reda

Riječ je o tzv. autoritarnoj matematici koja vrhunac doseže u tome da kaže kako je većina građana RH bilo protiv ulaska u EU... što su pokazali na referendumu o EU (s vrlo jednostavnim ponuđenim odgovorima - ZA i PROTIV) tako da na isti nisu izišli.

Budući da nisu izišli - naravno da su protiv, te je to dokaz o nelegitimnosti referenduma. Na tragu tog promišljanja je i veleuvaženi @MKn koji tvrdi da "njih 20% uvijek zezne nas 80%" (on koristi nešto znanstvenu metodu "sišem postotke iz malog prsta", ali je rezultat više-manje isti).

Tko je glasao

Fosfor i vitamini

veleuvaženi @MKn koji tvrdi da "njih 20% uvijek zezne nas 80%"
Je u Primorju se za takve kaže da su mone.

leddevet

Tko je glasao

naručene ankete radi

naručene ankete radi obmanjivanja javnosti...

Ja se iskreno nadam prijevremenim izborima jer u ovom trenutku oni više odgovaraju SDPu nego HDZu. Naime, sigurno je da će potpora SDPu padati jer Linić je primjerice jučer najavio povećanje opće stope PDVa. Kao da će ona ista politika koja je dovela do gubitka toliko radnih mjesta i BDPa spasiti proračun. Evidentno je da će za dvije godine gospodarska situacija biti lošija nego danas (pogotovo ako Linić nastavi sa svojom praksom) i da će tada netko drugi po inerciji dobiti izbore. I evidento je da nama treba veliki zaokretu u politici, smanjivanje PDVa, parafiskalnih nameta, poreza na dobit itd, i sa druge strane rezanje rashoda države. Prijevremeni izbori bi možda značili da SDP želi zaokret i teške reforme jer će u ovom trenutku sigurno dobiti više glasova nego za dvije godine.

Tko je glasao

ja se ne bih prerano veselio...

Sjećam se vijesti od prije par dana (Index) gdje čitatelj daje izlist svog računa gdje je vidljivo kako mu je sjela plaća (5.000 kn) i kako je dobio ovrhu nad tri prekršaja (cca 3800 kn) + tri x 80 kn (trošak vođenja naplate od FINE) i šokiran je kako mu se to moglo napraviti - skoro cijela plaća mu je otišla na prekršajne kazne iz prošlosti. Ogromna većina komentara je bila u smislu "A što si mislio papčino, ne platiti?" "Hoćeš da plačemo za tebe?" - totalno promašujući bit da je čovjeku ovršena skoro cijela plaća.

Daklem - ne treba zanemariti veliku tihu većinu građana koji uredno pokušavaju podmiriti svoje obaveze (što često i uspijevaju jer su na budžetskim plaćama - ovim ili onim). Njima se Linićevi potezi redom sviđaju - jer ih se ne dotiču :) Oni žele da susjed vlasnik kafića NAJZAD bude jako kažnjen, "jer oni znaju da on mulja", oni ŽELE da drugi susjed poduzetnik najzad propadne jer kasni s uplatama doprinosa.

Za one koji se možda malo i kolebaju, tu je već Linićeva najava da će 2014. povećati neoporezivi dio osobnog dohotka (klasična mjera za predizborno vrijeme) - i stvar je riješena. Trenutni problem političkih snaga jest taj što većina ljudi prezire ovaj tren i SDP i Vladu, no znaju da bi oni "prošli" bili još gora opcija. Pa sad ti budi pametan.

Tko je glasao

većina ljudi prezire ovaj

većina ljudi prezire ovaj tren i SDP i Vladu, no znaju da bi oni "prošli" bili još gora opcija

Teško se varaš. S lopovima je relativno lako - ionako vas je većina, "lijevih" ili "desnih", svejedno, koji na ovaj ili onaj način muljate državu... ali postudbaška mafija je daleko gori društveni problem. Pa pogledaj, jebote, oni preko noći stave 80.000.000,00 eura i reputaciju cijele države na kocku, radi samo jednog jedinog svoga capoa.

S druge strane, Sanader bi Perkovića izručio u sekundi.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

I am easy

S druge strane, Sanader bi Perkovića izručio u sekundi.
Ma izručio bi on svih nas za puno manju lovu, u to ne sumnja nitko.
Ta zacijelo je u narodu zapamćen kao moralna, nepokolebljiva i nepodmitljiva osoba, iskonski baštinik temeljnih zasada dru(a)gog nam oca nacije.

leddevet

Tko je glasao

Sanader je u zatvoru. Gdje je

Sanader je u zatvoru. Gdje je Perković? Gdje je Mesić? Gdje je Boljkovac? Itd...

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ajme!

Sanader je u zatvoru.
Isuse, ma nemoj mi reći!?
Zasigurno ga je Milanović smjestio u zatvor, tko bi drugi mogao tako nešto učiniti?

Ovi drugi su ti na televiziji, gotovo svaki drugi dan. Nego, zar bi i njih trebalo poprižunati?
Nevjerojatno, ako se dobro sjećam, sve su to bili Francekovi ljudi od posebnog povjerenja i bliski suradnici, kao i Sanader naravno, i stvarno nije mi jasno tko to provodi lustraciju kontra prvih članova HDZ-a.

Reci, kad si tako dobro informiran, budu možda lustrirali i Šeksa i baraba Luku jer sam ti njih neki dan vidio na Gornjem gradu?

leddevet

Tko je glasao

Zbunjeni moj. Nema baš

Zbunjeni moj. Nema baš nikakve sveze tko je bio "Francekov čovjek od posebnog povjerenja i bliski suradnik", ili nije. Ako postoji sumnja da je netko lopov ili ubojica, neka se to istraži i neka odgovara - a to zasad funkcionira gotovo isključivo u slučaju HDZ-ovaca, ne-udbaša i ne-partijaca. Recimo, gdje je Sabo? Tip nudi mito i zlorabi položaj i ovlasti, ali nikom ništa, vrijeme prolazi, DORH ni da pisne. Da ni ne počnem sad o kaznenim djelima utjecaja na sudove i prisili prema pravosuđu, u čemu je u ovih dvije godine sudjelovala bukvalno gotovo polovica Milanovićeve jebene vlade, s njim na čelu... :-(

Takvo stanje mora prestati. Batrgati se možete koliko god hoćete, ne vrijedi. Civilizacija vam kuca na vrata, Balkanci, to je neminovno.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Čika Franjino zlato

Zbunjeni moj. Nema baš nikakve sveze tko je bio "Francekov čovjek od posebnog povjerenja i bliski suradnik", ili nije.
Ako ti to kažeš onda mora da je tako. Zapravo mora da je postalo tako jer krajem 80-tih je to bilo malo drukčije.

Uvijek ste mi dragi vi koji tumačite povijest i uzduž i poprijeko solite pamet u logici samo ja sve znam.

leddevet

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci